Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 12:59   #2041
begie13
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

poślij poślij, chętnie obejrzę

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
mamy termin na ten sam dzień i wydaje mi się za mamy takie same brzuchy, mam 98 cm w obwodzie
no to jestem większa - 101 cm...

tak sobie myślę, co tu się będzie działo na forum jak będziemy wszystkie rodzić

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:02   #2042
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Ja czasami obserwuję wątek mam styczniowo-lutowych, przeważnie jednak jest jakaś "kolejka"
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:03   #2043
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
dzień dobry,

ależ mi sennie dzisiaj...

a w planach trochę spraw organizacyjnych - chcę poszukać w internecie jakiegoś fajnego biurka do kompa (może ktoś coś może polecić?). podoba nam się takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...52/#/S59873651 chociaż te białe elementy tak nie do końca nam pasują...
najfajniejsze byłoby to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30196374/ ale jest za duże...
no i dla malucha chcemy kupić komodę taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10108651/ z blatem do przewijania, potem zostanie u nas w sypialni.
)
komoda mi się bardzo podoba - jest śliczna i dla malucha i dla starszaka potem będzie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A
Fajnie!
Z USG nie ma co przesadzać. Często trzeba robić w przypadku podejrzenia, że coś idzie źle. Ale u Ciebie chyba wszystko w porządku? Oby
wiem wiem, już zdążyłam się do tego przyzwyczaić, że tutaj są dwa ugs w trakcie całej ciąży, ale ja jako kobieta chciałabym zobaczyć moją kijankę jeszcze przed urodzeniem - sprawdzić wielkość, no rozumiesz pewnie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam przez doz..pl i odbierasz sobie w dowolnej aptece za 2 dni. Ale w aptekach tradycyjnych też widziałam, może być tylko różnica w cenie.
Ja też go używam i od początku mam jedną butelkę. Wydajny jest, a masło kakaowe super nawilża skórę, nie swędzi mnie brzuch wogóle
zgadzam się - to masło jest niesamowite, tak jak przed jego zakupieniem na początku po wszystkich balsamach myślałam że się zadrapię na śmierć tak teraz - cud miód i do tego ten zapach - ja mam pudełeczko już od 3 miesięcy jedno i nadal nie widzę nawet połowy zurzytej - dlatego gorąco polecam

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

To coś na konflikt serologiczny to podaje się przed czy po porodzie? My mamy i będziemy powtarzać badanie w 28tc, tylko gin mówił, że o szczepieniu pogadamy w lutym...
nie wiem jak w Polsce ale tutaj dostaje się szczepionkę w 32 tygodniu i do 2 h po porodzie jeśli rodzice mają konflikt syrologiczny. To prawda co pisały dziewczyny, to jest niegroźne przy pierwszej ciąży o ile nie będziesz miała rzadnego wypadku, nikt Cię nie uderzy w burzch albo coś innego takiego się nie stanie - wtedy musisz biec na pogotowie - tak mi tłumaczyła lekarka, natychmiastowo i podają Ci właśnie szczepionkę ja to będę miała w połowie lutego wstrzyknięte pierwszy raz, a potem po porodzie, bo groźne jest to przy drugiej ciąży - konflikt tworzy się przy spotkaniu się krwi malucha z mamą - czyli przy przecinaniu pępowiny i zagraża to drugiej ciąży, bo Twój organizm tworzy przeciwciała

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

To pogratulować wagi, zwłaszcza że udaję się nad nią panować pomimo, że wcześniej był jakiś zapas! U mnie waga żyje własnym życiem
To ciekawe, a te parę osób miało i synków, i córki? Bo póki co widzę, że ten kto się zajmował daną płcią, to mówi, że jest ona łatwiejsza Czyli wychodzi, że jedna i druga jest łatwa
Nie wyszłaś na głupka! I w zasadzie nie znam odpowiedzi na żadne z tych pytań... Zadaj je koniecznie temu lekarzowi
u mnie też waga żyje własnym życiem i jak się okazało - jadłam zdrowo i grzecznie leciała w górę jak oszalała, jak teraz pochłaniam słodycze to moja waga stoi w miejscu albo spada.... moja mina - bezcenna

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Najbardziej mnie drażni jak mężczyźni wstydzą się kupować choćby prezerwatywy i chcieliby żeby kobiety zajęły się kupowaniem zabepieczeń, a najlepiej, żeby brały tabletki i oni mieli by święty spokój Ale to nieliczni tacy są (bynajmniej mam taką nadzieję)

Powiem wam, że dziś kiepski dzień, głowa mnie boli, słabo mi i czuje się zmęczona, a więc chyba dzień lenia dziś.
bo to jest tak, że oni myślą że są na cenzurowanym i co ludzie powiedzą...jeszcze takie przedpotopowe myślenie
obyś poczuła się lepiej

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
pytanko :
czytam o wrażeniach kobiet przed porodem ostatni dzień w ciąży i piszą coś o czopie o co chodzi
np. taka wypowiedź
Wieczorem opuścił mi się brzuch co było do zauważenia gołym okiem, a w nocy odeszły mi wody, 3 dni wcześniej odszedł czop.
to taki jakby "korek" kóry wszystko trzyma w zamknięciu... oj to już niebawem nas czeka? jej jak ten czas zleciał

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31715814]Oooooj to mi by się zapaliła czerwona lampka. Mnie położna pytała o choroby w rodzinie i powiedziałam, że cukrzyca, ale że babcia, a ona, że to co, to jest ważne i musi to wpisać.
Poza tym wiele razy słyszałam, że poziom glukozy we krwi na czczo ma niewiele wspólnego z diagnozowaniem tej cukrzycy.[/QUOTE]

mi też - moja położna jak usłyszała że dziadek cukrzyk i mama cukrzycowa to od razu w karcie było wpisane - glukoza w 28 tygodniu ciąży... niestety żyjemy w takich czasach gdzie zagrożenia powstaje jedno po drugim
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:03   #2044
Tacca
Zakorzenienie

Będzie pusto, bo będziemy wszystkie na porodówce...

Pychotka - zjadłam kanapczyny z masełkiem i żurawiną...
Stary 2012-01-19, 13:16   #2045
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
pytanko :
czytam o wrażeniach kobiet przed porodem ostatni dzień w ciąży i piszą coś o czopie o co chodzi
np. taka wypowiedź
Wieczorem opuścił mi się brzuch co było do zauważenia gołym okiem, a w nocy odeszły mi wody, 3 dni wcześniej odszedł czop.
On się tworzy kobiecie w szyjce co miesiąc po owulacji i zamyka dostęp do macicy. Jeśli dojdzie do poczęcia, to zostaje tam na te 8,5 mies Jego odejście (po prostu nagle wypływa Ci sporo śluzu) bywa pierwszym zwiastunem porodu, ale zdarza się też, że odchodzi, kiedy są już lekkie skurcze (ja tak miałam).

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ostatnio o tej glukozie...też nie widzi potrzeby, jak widział moją minę to swtierdził, że jak chcę to on może dać skierowanie, ale że to jego zdaniem bez sensu. No i bądź tu człowieku zdrowy.
Jak zapytałam o ten ból w biodrze, opukał i stwierdził, ze będę żyć...
Z jednej strony podejście dobre, bo nigdy mnie nie straszy, nie sieje paniki, z drugiej ja jestem dociekliwa, przychodzę po wizycie i analizuje wszystkie wyniki, bo boję się, że on mi czegoś nie powiedział...
Luz luzem, ale bez przesady Ja też bym się upomniała, bo skoro jest w standardach postępowania medycznego i mi się należy, to chcę sprawdzić stan mojego zdrowia, a on niech nie ważniakuje tak

Cytat:
Będzie pusto, bo będziemy wszystkie na porodówce...
Eee nieeee Na porodówce to po kilka naraz będziemy, a reszta będzie siedzieć w domu jak na szpilkach czekając na poród i trajkotać na wizażu
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:18   #2046
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
wrzuciłam parę zdjęć na pocztę, ale ostrzegam - mój brzuchol jest największy na świecie
Wcale nie jest

Cytat:
Eee nieeee Na porodówce to po kilka naraz będziemy, a reszta będzie siedzieć w domu jak na szpilkach czekając na poród i trajkotać na wizażu
Ja już oczami wyobraźni widzę jak w sklepie na zakupach odchodzą mi wody, zalewam podłogę kałużą i nie wiem co robić.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:22   #2047
diablica071086
Zadomowienie

diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:33   #2048
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale nie jest

Ja już oczami wyobraźni widzę jak w sklepie na zakupach odchodzą mi wody, zalewam podłogę kałużą i nie wiem co robić.
wyobraziłam to sobie....
Stary 2012-01-19, 13:35   #2049
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
O

Bardzo prawdopodobne...
Cytat:
Hah... No właśnie co wtedy zrobić... Odwrócić się na pięcie i uciec...?
Stary 2012-01-19, 13:39   #2050
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Ja też myślę, że będzie sporo się działo, jedne pójdą rodzić, a inne będą na wizażu zastanawiać się co tam się dzieje z tymi co rodzą itd. aż wszystkie urodzą, a te co urodzą będą opowiadać jak było itp.

Cytat:
Ja boję się, że wody odejdą mi na uczelni i będzie wstyd...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:46   #2051
karola2546
Raczkowanie

Cytat:
Dobry artykuł ale trochę starawy. Wiem że napewno jest refundowana ta po porodzie ale ta w trakcie ciąży to nie wiem. W ogóle wkurza mnie to że każdy lekarz mówi coś innego. Przecież co do niektórych rzeczy powinno być jednakowe stanowisko

Cytat:
begie, karola, dawać zdjęcia
Ja też wczoraj w końcu w odpowiednim momencie sobie przypomniałam, żeby zajrzeć na pocztę, bo wcześniej ciągle mi się przypominało, jak nie miałam już czasu na kompa I mój wniosek taki sam - chyba mam największy brzuch Ale spokojnie jeszcze nas dogoni reszta dziewczyn
Ja dziś lub jutro dorwę tż, żeby mi zrobił aktualne i wrzucę, obiecuję!

A Wasze zdjęcia wszystkie mi się podobały! Miło było buzie niektórych z Was zobaczyć, więc i ja się ujawnię
agatka, fajnie Twojego dzidziola widać na tych zdjęciach
agata, nooo, to też już widoczny brzuszek ciążowy, chyba już nie da się ukryć
Perse, koszulka jest rewelacyjna i brzusiu świetnie powoli się ujawnia
andzya, ja też widzę różnicę między 20 a 21 tc Ja też tak czasami mam że przez 2 tyg. niewiele się zmienia, a potem przez tydzień bach! rośnie Śliczne zdjęcia ze ślubu
Maya, wow, jakie piękne rzęsy, ja zawsze mogłam o takich tylko pomarzyć
Torrini, widzę, że kapelusik dla synka przygotowany tak jak i tata ma Dzięki za książki!
onething, Ewunia, niunia, gabi, justys, rinco, GaTTa, super macie zgrabne brzuszki i figurki

Ja również gratuluję pięknych brzyszków i obiecuję że swój też niedługo podeślę

Co do cytowania... Pozwólcie, że pomogę, bo widzę, że u kilku z Was czasem coś tam się pomiesza
Jak zacytujecie jakąś odpowiedź, to ona pojawia się w oknie odpowiedzi z takim nawiasami i cyferkami... Tutaj poniżej dopiszę do tego spacje, żeby Wam pokazać jak to wygląda:
[QUOTE = karola2546;31712945 ] ale coś nakręciłam z tym cytowaniem! Przepraszam mam nadzieje że się doczytacie.[ / QUOTE]

Więc wszystko co jest w środku będzie w Waszej odpowiedzi w tej specjalnej ramce cytatu. Żeby tak było, to nie można mazać tych poleceń, nawiasów ani z końca, ani z początku, ani nic przy nich dopisywać... A swoją odpowiedź najlepiej dopisywać po tym "[ / QUOTE]" i wtedy pojawi się ona pod ramką cytatu
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, ja też się dzisiaj rano posprzeczałam z mężem, więc strzeliłam focha i się nie odzywałam
Wychodzi na to, że decyzja o zmianie była dobra. Mnie za każdym razem bada od środka i brzuch od zewnątrz. Ostatnio też miałam USG zarówno dopochwowe (ginka badała długość szyjki - wszystko w porządku) jak i przez brzuszek żeby Małego pooglądać. Co do porodu wolałabym cesarkę, bo jak już tu kiedyś pisałam wizja bólu tej całej krwi i całej reszty związanej z porodem naturalnym panicznie mnie przeraża. Mam nadzieję, że szkoła rodzenia pomoże.

A mi się dziś śniło maleństwo taki słodziak w naszym łóżku leżał
Nie ma się co tak przerażać naturalnym porodem. Ból oczywiście jest ale ja nie pamiętam żadnej krwi ani nic takiego. poprostu nie zwraca się na to uwagi tylko robi wszystkon żeby już mieć dzidzię w ramionach. Nie wiem czy cię to pocieszy ale tym razem bardziej sie boję bo już wiem co mnie czeka. A za pierwszym razem tak na prawdę się nie wie. ja jeszcze mam schize na gten temat że jeslki pierwszy poród poszedł mi tak dobrze ( 5 godzin od pierwszych skurczy) to za drugim razem napewno nie będe miała tak dobrze
karola2546 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:55   #2052
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karola2546 Pokaż wiadomość
Nie ma się co tak przerażać naturalnym porodem. Ból oczywiście jest ale ja nie pamiętam żadnej krwi ani nic takiego. poprostu nie zwraca się na to uwagi tylko robi wszystkon żeby już mieć dzidzię w ramionach. Nie wiem czy cię to pocieszy ale tym razem bardziej sie boję bo już wiem co mnie czeka. A za pierwszym razem tak na prawdę się nie wie. ja jeszcze mam schize na gten temat że jeslki pierwszy poród poszedł mi tak dobrze ( 5 godzin od pierwszych skurczy) to za drugim razem napewno nie będe miała tak dobrze
Dzięki za pocieszenie wszyscy starają się mnie przekonać, że to nie takie straszne, ale strach przed nieznanym działa. Kilka razy próbowałam oglądać programy typu "Porodówka" na TVN Style lub innym TLC, ale bardzo szybko kończyło się to dla mnie modleniem się do muszli.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:04   #2053
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za pocieszenie wszyscy starają się mnie przekonać, że to nie takie straszne, ale strach przed nieznanym działa. Kilka razy próbowałam oglądać programy typu "Porodówka" na TVN Style lub innym TLC, ale bardzo szybko kończyło się to dla mnie modleniem się do muszli.
A na mnie te programy działają wręcz przeciwnie, tylko, że tam przeważnie wszyscy biorą znieczulenie.
I na końcu zawsze się popłaczę
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:10   #2054
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet bardzo pociętym.
Też jeszcze nie byłam u okulisty. Zapytam dziś gna kiedy powinnam pójść... Nosisz szkła kontaktowe? Ja tam i dlatego mam obawy o stan siatkówki.
Jak się dowiesz to daj znać - ja mam kolejną wizytę dopiero 31.01. Szkieł nie noszę praktycznie wcale (baaaardzo, ale to baaaardzo sporadycznie), na co dzień chodzę w okularach, ale i tak się boję, że może być coś nie tak z siatkówką, bo na prawym oku mam takiego mroczka (wygląda toto jak plemnik ), który mi się ujawnia jak np. jest jasno i patrzę na jednolitą powierzchnię (np. podczas czytania książki w dzień). To mi tak lata po oku. Kiedyś wyczytałam, że to może być objawem, że coś jest nie tak z siatkówką, ale na razie nie panikuję, może mi się tylko wydaje

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja też myślę, że będzie sporo się działo, jedne pójdą rodzić, a inne będą na wizażu zastanawiać się co tam się dzieje z tymi co rodzą itd. aż wszystkie urodzą, a te co urodzą będą opowiadać jak było itp.
Ja jak urodzę to będę siedzieć i się gapić na moje dziecię przez 24h na dobę więc nie wiem czy tu coś popiszę
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:17   #2055
karola2546
Raczkowanie

Cytat:
Na szczęście jak będziesz rodziła to będziesz widziała to wszystko z innej perspektywy. A raczej nie będziesz widziała co się dzieje między twoimi nogami
karola2546 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:07   #2056
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście jak będziesz rodziła to będziesz widziała to wszystko z innej perspektywy. A raczej nie będziesz widziała co się dzieje między twoimi nogami
dobre spostrzeżenie
Stary 2012-01-19, 15:17   #2057
Konto usunięte

Głupieję powoli. Zaczynam mówić do siebie, na przykład komentuję na głos coś, co przeczytam...
Stary 2012-01-19, 15:19   #2058
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
hehehe całe szczęście

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:22   #2059
diablica071086
Zadomowienie

pytanko lekarz dał mi wobec nieszczęsnych skurczów lek o nazwie fenoterol któraś w was go brała ?
własnie czytam o nim i podobno stosuje sie go do konca ciązy a ja mam dopiero 19 tydz a 3 dzień biorę i kołatanie serca mnie dobija lekarz uprzedzał że tak będzie i że ręce drżą
Stary 2012-01-19, 15:26   #2060
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
W niektórych szpitalach podstawiają lustro żeby mama widziała co sie dzieję po między nogami.Ja takie miałam ale na nie spojrzałam z przerażenia oczywiście

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
pytanko lekarz dał mi wobec nieszczęsnych skurczów lek o nazwie fenoterol któraś w was go brała ?
własnie czytam o nim i podobno stosuje sie go do konca ciązy a ja mam dopiero 19 tydz a 3 dzień biorę i kołatanie serca mnie dobija lekarz uprzedzał że tak będzie i że ręce drżą
Może z czasem się organizm do tabletek "przyzwyczaji" i nie bedziesz tak reagować.Najgorsze sa pierwsze dni.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:26   #2061
tusia85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
W niektórych szpitalach podstawiają lustro żeby mama widziała co sie dzieję po między nogami.Ja takie miałam ale na nie spojrzałam z przerażenia oczywiście
ja też bałabym sie spojrzec
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:29   #2062
diablica071086
Zadomowienie

a ja pewnie bym spojrzał a potem była na siebie zła
Stary 2012-01-19, 15:41   #2063
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
a ja pewnie bym spojrzał a potem była na siebie zła
mi koleżanka opowiadała, że jak miała cesarkę to w kafelkach odbił jej się obraz tego co się działo , no i puściła pawia :/
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:43   #2064
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja na tlc ogladałam pare razy porodówke, ale po przedostatnim odcinku boje sie tego ogladac, bo dziecko nie chciało wyjsc i próżnociąg zastosowali. Przeraziło mnie to i wczoraj juz nie ogladałam.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:51   #2065
kapukat
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31719479]Głupieję powoli. Zaczynam mówić do siebie, na przykład komentuję na głos coś, co przeczytam... [/QUOTE]

nie głupie to bardzo dobre, wszędzie mówią i piszą żeby do dziecka w brzuchu mówić - komentować rozmawiać.... widzisz intuicja zaczyna działać

Cytat:
.
chyba bym zaczęła tak krzyczeć - oglądać swoje własne krocze? nie niech to zostanie dla lekarza

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ja na tlc ogladałam pare razy porodówke, ale po przedostatnim odcinku boje sie tego ogladac, bo dziecko nie chciało wyjsc i próżnociąg zastosowali. Przeraziło mnie to i wczoraj juz nie ogladałam.
a ja nic nie oglądam, nie doczytuje bo jak raz przeczytałam to mnie zemdliło i więcej nie zamierzam
Stary 2012-01-19, 15:53   #2066
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
O, pierwsze słyszę! Bałabym się, co tam zobaczę, ale na pewno z ciekawości bym patrzyła Jak mój tż dał radę (stał przy nogach przy porodzie Maksia), to chyba ja też bym dała

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Dlatego właśnie nie chcę znieczulenia zewnątrzoponowego... To zresztą jeden z wielu powodów. Przy znieczuleniu kobieta słabiej odczuwa skurcze, słabiej prze i wzrasta ryzyko tzw. porodu zabiegowego (kleszcze, próżnociąg). Nie chcę być tym jednym procentem czy promilem na ileś tam kobiet
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 16:02   #2067
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
nie głupie to bardzo dobre, wszędzie mówią i piszą żeby do dziecka w brzuchu mówić - komentować rozmawiać.... widzisz intuicja zaczyna działać
Tylko chyba powinnam sobie obrać inne, bardziej ambitne tematy niż krytykowanie polityków i na przykład sióstr Grycan
Stary 2012-01-19, 16:04   #2068
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś wielki dzień... Ciekawe czy gin ma już to nowe usg. Obawiam się, że na tym starym nawet jak małe wywali pupsko, to nie będzie dokładnie widać.. ?Jakbym chciała już wiedzieć...

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Ale cichutko...

Dziewczyny, czy któraś z Was rozważa poród poprzez cc? Tzn. w przypadku braku przeciwskazań do sn? Czy większość jest zdecydowana na sn jeśli nic nie stanie na przeszkodzie?
Ja się przyznaję, że sama nie wiem, wolałabym chyba naturalnie, ale nie mogę niczego wykluczyć.
Jak mi pozwolą, to chciałabym rodzić naturalnie, ale jeśli będzie wskazanie do cc, to jakoś specjalnie nie będę załamana.

Cytat:
A co tu się rozpisywać... wszystko jest dobrze, wyniki dobre, dostałam skierowanie na krew, mocz i ponownie na odczyn Coombsa.
Mogę opisać badanie.
Szyjkę mam długą, łożysko dość nisko, ale jest dobrze.
W 32. tygodniu będę miała USG, ostatnie obowiązkowe.

Aha, mój lekarz ma 34 lata.

Fajnie!
Z USG nie ma co przesadzać. Często trzeba robić w przypadku podejrzenia, że coś idzie źle. Ale u Ciebie chyba wszystko w porządku? Oby
Młody ten Twój lekarz. A przystojny?

Co masz na myśli pisząc "z usg nie ma co przesadzać"?
Ja dzisiaj się nasłuchałam na ryneczku od jednej życzliwej pani, jakie to usg jest szkodliwe i najlepiej w ogóle nie robić. A już na pewno nie zgadzać się na robienie co 4 tygodnie Że to niby napromieniowanie dziecka i takie tam. Ciemnogród Normalnie wróciłam taka wściekła z zakupów, że aż zadzwoniłam do mojego N się wyżalić
Nie ma żadnych badań, które by stwierdziły szkodliwe działanie usg. Poza tym ufam mojej gince. Ona jest autorytetem w środowisku ginekologów więc i moim w tych sprawach

Cytat:
Zaczynam odczuwać stres... Normalnie chyba muszę się czymś zająć... Jak tu wytrzymać do 16?
Dokładnie wiem Kochana co czułaś Przeżywałam to we wtorek. Pierwszy raz tak się stresowałam wizytą u gina. Ale to dlatego, że nastawiłam się na poznanie płci Jak wrócisz, to pisz szybko co i jak
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
a propos ikei, widziałyście extremely diy :
straszne

Cytat:
lustro????? Nigdy o tym nie słyszałam

Jestem jakaś nienormalna, ale odkąd czuję ruchy dziecka, to czuję się dziwnie. Z jednej strony jest to wzruszające i ogromnie miłe, a z drugiej strony czuję, jakby ktoś zabierał mi mnie samą. Taki atak na moje ciało. Moja bezradność w tej kwestii doprowadza mnie prawie do płaczu. Taką bezsilność czuję Sama nie rozumiem tego stanu w mojej głowie...

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-01-19 o 16:06
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 16:11   #2069
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jestem jakaś nienormalna, ale odkąd czuję ruchy dziecka, to czuję się dziwnie. Z jednej strony jest to wzruszające i ogromnie miłe, a z drugiej strony czuję, jakby ktoś zabierał mi mnie samą. Taki atak na moje ciało. Moja bezradność w tej kwestii doprowadza mnie prawie do płaczu. Taką bezsilność czuję Sama nie rozumiem tego stanu w mojej głowie...
Przybij piątkę. Ja się ostatnio strasznie dziwnie czuję. Zaczynam sobie wyobrażać, jaką to jestem wyrodną matką, ale mam przedziwne, mieszane uczucia. Pewnie jak zobaczę USG to mi przejdzie, ale naprawdę teraz bardzo dziwne mam myśli. No i na dodatek to, co pisałam wcześniej, obawa, że bez wiedzy czymś szkodzę dziecku, że jestem na coś, o czym nie wiem chora i przez to coś będzie nie tak... Powinni mi odciąć media.
Stary 2012-01-19, 16:18   #2070
kapukat
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31720507]Tylko chyba powinnam sobie obrać inne, bardziej ambitne tematy niż krytykowanie polityków i na przykład sióstr Grycan [/QUOTE]

ee tam na razie Malec nie rozumie że to Grycanki... akurat na nie i na polityków możesz sobie ponarzekać

Cytat:
Dlatego właśnie nie chcę znieczulenia zewnątrzoponowego... To zresztą jeden z wielu powodów. Przy znieczuleniu kobieta słabiej odczuwa skurcze, słabiej prze i wzrasta ryzyko tzw. porodu zabiegowego (kleszcze, próżnociąg). Nie chcę być tym jednym procentem czy promilem na ileś tam kobiet
też nie chcę ale rozmawiałam już z 3 rodzącymi tutaj i powiedziały że tak samo podchodziły że nie chcą i nikt ich nie zmuszał, tylko każda z nich w pewnym momencie prosiła męża żeby poszedł po położną i dostawały - jedna zaznaczyła nawet żebym nie czekała bo tylko ból a i tak się zdecyduję. Na razie mówię nie, ale jak będzie zobaczymy na sali

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
JakCo masz na myśli pisząc "z usg nie ma co przesadzać"?
Ja dzisiaj się nasłuchałam na ryneczku od jednej życzliwej pani, jakie to usg jest szkodliwe i najlepiej w ogóle nie robić. A już na pewno nie zgadzać się na robienie co 4 tygodnie Że to niby napromieniowanie dziecka i takie tam. Ciemnogród Normalnie wróciłam taka wściekła z zakupów, że aż zadzwoniłam do mojego N się wyżalić
Nie ma żadnych badań, które by stwierdziły szkodliwe działanie usg. Poza tym ufam mojej gince. Ona jest autorytetem w środowisku ginekologów więc i moim w tych sprawach
.
tak uwielbiam "samorodki" lekarek i położnych z wiejschi bab... nie ma co przesadzać to znaczy chyba tyle żeby nie popadać w paranoje i nie latać co 2 tygodnie jak ciąża jest ok - ja tam WAm zazdroszczę u nas usg na dobrą ciążę to 2 - na początku i na końcu, ja jeszcze dodatkowo sobie zapłaciłam za połówkowe i niebawem pójdę sprawdzić jaka wielka jest moja Kijanka - bo u nas w rodzinie to jakieś dzieci giganty - 5,500 miał mój brat ja podobno 4600 najstarszy akurat najmniej bo 4200, córki mojego brata też nie schodziły poniżej 4200.. oj będzie ciekawie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości