Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1782 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 13:52   #53431
mysia m
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Betaina jest o kilometry lepsza niż siarczany ale nadal, np ja i Eloe unikamy ;]
W tłumaczeniach artykułów jest spis i podział detergentów; słabsze anionowe, słabsze amfoteryczne są raczej bezpieczne, niejonowe jak np glukozydy mi się kojarzą całkiem bezpiecznie (chociaż nie wiem czy słusznie)

może mi też tę oprychę zagoi? Bo paprze się to nieprzyzwoicie ;]
bardzo dziekuje! ide sie dokształcic, bo tu znacznie nie domagam :P
na opryche dobry jest sudocream (w rossmanie, szare opakowanie z czerwonym napisem,pewnie znasz)- jak mojego synka łapia wysypki, bo on wiecznie albo sie po cynamonie drapie, albo po czekoladzie, albo selerze, to tylko sudocream pomaga na gojenie takich spraw, tak samo aldnie goi zajady i pryche wargowa, bo wysusza.

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Dobrze pamiętałam
Cudnie wiedziałam, że będzie pięknie
Jest ślicznie ale się ucieszyłam następnym razem będzie jeszcze piękniej
Cieszę się ogromnie własnie, mnie też przyszedł do głowy napój kubuś

To możę te rossmanowskie w dużych słojach. Tylko o nich nic nie wiem.

Może ten żel do higieny intymnej? facelle czy jakoś tak
kurcze, to chyba naprawde jest dobrze dziekuję slicznie. ucieszyłas?.. jejku. dziekuje, naprawdę.
bede oswajac lniany podbiore małemu butelke po kubusiu, bo obczaiłam, ze stoi na wannie do zabawy, ale on sie nia nie bawi, to moze mamusi pozyczy
zele rossmanowskie sa własnie w takich gigantycznych słojach. Kurcze zal bedize wyrzucac, jak nie podejdzie..
bo próbowalam w swoim czasie zel z biedronki, to wychodził koszmarek, puch, ja i puch, zero utrwalenia i jakas konsystencja twarda, klejaca, ale próbowałam tego lzejszego.

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
mysia m Ty masz idealne fale!!!

AjriszMarta a co powiesz na temat tego składnika: Glukozyd decylowy ?
... dziekuje! ale przesadzasz troszkę ale dziekuję, dziekuje mysle, ze jest coraz lepiej
Stary 2012-01-19, 13:54   #53432
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Błogosławić płukankę z cysteiną i OMO - niewiele widać, ale wierzcie na słowo, że jest lepiej niż dobrze
i jakie długie!
Otworzyłam pierwsze zdjęcie i sądziłam, ze ścięłaś. A tu takie miłe zaskoczenie na kolejnym!

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
czyli płukanka z l-cysteiną nie robi niczego złego lokom?
Przeciwnie. Ale zapaszek zgniłego jajca uaktywnia się przy sporej wilgotności
Za to włosy kochają.

Cytat:
Moje składają się w 18% z bałaganu i przypadkowości

Swoich nie opisze. Są na etapie dogrywania się do nowej wody, która jest nieco bardziej miękka niż dotychczas...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 13:55   #53433
milena798
Rozeznanie

Witam laski
Mam dziś 100% sahary na głowie nowy rok zaczęłam ładnymi włosami w sylwestra ostatnio miałam piękne włosy. Po paru dniach od sylwka zaczęłam chodzić w kłosie do dziś! nie mogę rozpuścić.Ciągle coś idzie nie tak. Kupiłam z jakiś miesiąc temu Hippa i miesiąc chodziłam w tłustych włosach hahaha nie mogłam domyć włosów tym szamponem no i przeprowadzam akcje denko wykańczam teraz glorie,która powoduje u mnie wyprost dziś jej użyłam i mam na głowie falowano-prosto-kręcone włosy i spuszone swoją drogą nie widziałam u siebie jeszcze nigdy takiego puszu Jeszcze coś mnie podkusiło i umyłam włosy żelem pod prysznic Nie wiem chyba jutro umyję jeszcze raz w sobote i niedziele mam egzaminy i chce rozpuścić na szkołę ale pierwszy raz nie wiem jakiego zestawu mam użyć
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:00   #53434
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

W jakim celu chcesz zastosować taka ampułkę, jeśli włosy masz zdrowe? Potrzebują dodatkowego zabezpieczenia?
dziękuję

co do celu, to jak pisałam tylko fanaberia posiedzieć u fryzjera, coś zrobić, ale juz mi przechodzi...już już

zamawiam zatem tę l-cysteinę i reszte do płukanki - czy z ZSK szybko paczki przylatują?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:04   #53435
ewcia1807
Zakorzenienie

mysia m wcale nie przesadzam! Naprawdę tak uważam Mi się baaardzo podobają

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Przed chwilą spłukałam hennę. Mam wrażenie, że są mniej suche niż ostatnio Ale na pewno tylko tak mi się wydaje
Zaraz nałożę na nie żel złożony z wody i gumy ksantanowej.

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:14   #53436
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewam
Moje włosy kochają bezpolimerowe stylizatory, ale niekoniecznie zimą. Tutaj podkreśla ów śluz, podobnie jak w przypadku KCCC, gdzie masz wyciąg ze ślazu. KCCC potrafi jednak ładnie zestrąkować. W przypadku lnianego to - jak u mnie - rzadkość.

Mysiu, nie tylko silikony nabudowują się na włosach. Też choćby wielkoczasteczkowe proteiny, emolienty. Od czasu do czasu ten szampon powinien się więc pojawić. Kiedy? Gdy włosy będą potrzebowały.

Ja dodam od siebie tylko tyle, że parabeny są jednymi z najlepiej przebadanych konserwantów, więc nie tutaj szukałabym ewentualnych problemów.
Jeśli betaina kokamidopropylowa z Hippa Ci służyła, to można spróbować. Inną sprawą są hinduskie ziółka w szamponie - zwykle wysuszają, jeśli zostawi się je na dłużej. W tym przypadku nie powinny, ale kto wie?

Te Rossmanowskie duże są innymi żelami. Dziewczyny lubiły zielony - mnie nie posłużył. Sprawdzałam pomarańczowy - bez fajerwerków - i transparentny - masakrował loki z powodu obecności gliceryny
dziękuje
nie rozumiem jednej rzeczy z tym śluzem, że w zimie nie zawsze sie sprawdza ze wzgledu na mroz na dworze i wytraca sie czy jak?
ooo.. myslałam, ze wylacznie silikony i proteiny.
parabenow sie bałam, ale widze, ze niepotrzebnie. Było gdzies swego czasu głosno o ich rakotworczych własciwościach.. :/ ale nikt tego nie pije, choc w balsamach do ciała sa zwykle zawsze.

Hippa jeszcze nie próbowałam. zawsze myłam zwykłymi szamponami nie odczuwajac z tego powodu jakichs kłopotow, ostatnio zaczal sie cyrk i został jeden jedyny szampon tolerowany przez skore głowy, a wiec wzmacniajacy z rozmarynem z joanny, bo z naturii z mieta i zielona herbata dawał do pieca. Ale ostatnio, to nawet ulubiony odpadł. I stanęlam przed koniecznoscia uzywania czegos innego. Mam dosc nawracajacyh jątrzacych sie ranek na głowie

Lilliputz poszedl dzis w ruch i jeszcze mnie nic nie swedzi, a zwykle miałam juz pogrom. Wiec moze akurat dam z nim rade.

Mnie gliceryna chyba nie przeszkadza...to sie okaze. Bede musiała sprawdzic te zele. Bo raczej nie dam rady tylko na lnianym. Myslałam, ze moze popróbowac zmieszania isany z lnianym, moze wtedy nie bedzie taka obciazająca.

ewcia 1807, to..dziekuję że Ci sie podobają, bardzo dziękuje

ajrisz, widziałam te prawie do psa...

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2012-01-19 o 14:16
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:14   #53437
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
nie pytałam, czy szkodzi włosom, jako tworowi tylko czy nie ma wpływu na skręt
chyba zamówię sobie
No dobrze, ale jeśli włos ma genetycznie uwarunkowane skłonności do kręcenia, to jak składnik tego włosa może go rozkręcić? Powiedziałabym, że wprost przeciwnie, włos odbudowany będzie się kręcił tak jak ma w genach zakodowane. Czyli raczej mocniej niż słabiej. Na mnie tak działa keratyna hydrolizowana, która ma pełny zestaw aminokwasów, w tym cysteinę.
Stary 2012-01-19, 14:17   #53438
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
No dobrze, ale jeśli włos ma genetycznie uwarunkowane skłonności do kręcenia, to jak składnik tego włosa może go rozkręcić? Powiedziałabym, że wprost przeciwnie, włos odbudowany będzie się kręcił tak jak ma w genach zakodowane. Czyli raczej mocniej niż słabiej. Na mnie tak działa keratyna hydrolizowana, która ma pełny zestaw aminokwasów, w tym cysteinę.
tylko ja nie wiem, czy moje włosy są uwarunkowane genetycznie czy przez ugniatanie
ale i tak spróbuję

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:26   #53439
AjriszMarta
Zakorzenienie

Oj dziewczyny włosy do pasa dziękują
Fala pochodzi z koczka, bo ten ciężar się już sam nie wije ;]
Kolor pochodzi z jakiejś taniej farby a zdrowie pochodzi pewnie z Gliss Kura albo właśnie wprowadzanego na rynek serum Biosilk ;] wtedy jeszcze bez alkoholu

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:30   #53440
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Już wiem, czemu nie kupiłam tego olejku Ziai Ulgi - olej słonecznikowy...
Taa... lece po lactacyd

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Mam dziś 100% sahary na głowie

Cytat:
wykańczam teraz glorie,która powoduje u mnie wyprost dziś jej użyłam i mam na głowie falowano-prosto-kręcone włosy i spuszone
Ona jest naprawdę leciuśka...
Cytat:
Jeszcze coś mnie podkusiło i umyłam włosy żelem pod prysznic
Jakim?

Cytat:
co do celu, to jak pisałam tylko fanaberia posiedzieć u fryzjera, coś zrobić, ale juz mi przechodzi...już już
Uff
Cytat:
zamawiam zatem tę l-cysteinę i reszte do płukanki - czy z ZSK szybko paczki przylatują?
U mnie tak, ale mam bardzo blisko Kiedyś nawet TŻ mi przywoził z siedziby.

Cytat:
Przed chwilą spłukałam hennę. Mam wrażenie, że są mniej suche niż ostatnio Ale na pewno tylko tak mi się wydaje
Może tak być: lepiej odżywione, wzmocnione emolientami - mniej suche po hennie Ale też zależy, w czym rozpuszczałaś ziółka.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 14:45   #53441
ewcia1807
Zakorzenienie

Eloe77 rozpuszczałam w wodzie; pewnie się przyzwyczaiłam, bo w sobotę ostatnio robiłam

Stary 2012-01-19, 14:57   #53442
milena798
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Ona jest naprawdę leciuśka...
wiem...... mi z odżywek służy tylko garnier AiK zostawione po myciu na max 30 min. nic innego z tych treściwych odżywek mam wybredne włosy . Prawdę mówiąc moje włosy potrzebują tylko olejku kokosowego, szamponu, joanny len z rumiankiem. Po tym zestawie wyglądają najlepiej mam bardzo dziwne włosy.....
Cytat:
Jakim?
Ziaja mleczko kokosowe pod prysznic bardzo suche są po nim. Nie wiem sama co mnie podkusiło
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:19   #53443
ewcia1807
Zakorzenienie

A ja znów mam jedno, z filozoficznych pytań

Jeśli kokos nie służy na całe włosy, to nie zaszkodzi, jeśli nakłada się go na same końcówki?

Stary 2012-01-19, 15:24   #53444
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli kokos nie służy na całe włosy, to nie zaszkodzi, jeśli nakłada się go na same końcówki?
Jedna z tych filozoficznych odpowiedzi - a lubią?

Stary 2012-01-19, 15:33   #53445
FelekBezSzelek
Rozeznanie

A ja mam wrażenie, że niektóre moje pasma lubią oleje, a niektóre nie. Część jest ładnie skręcona, błyszcząca i miękka, a reszta sianowata, falowana i skudlona
Dziś znów podejście do żelu lnianego. Przelałam do słoiczka (udało się, nie wszystko, ale całkiem dużo) i stoi w lodówce. Tylko zastanawiam się jaką konsystencje powinien mieć. Lata mi po słoiku i ma dziwny zapach Może powinien być gęstszy
Stary 2012-01-19, 15:41   #53446
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Miau
Jak z zapachem?
Mnie tam nawet nie strzyka, ale jak włosy mokre to trochę czuć. Jestem przyzwyczajona do gorszych smrodów, w których muszę siedzieć, a dla takich efektów przeżyję
Cytat:
i jakie długie!
Otworzyłam pierwsze zdjęcie i sądziłam, ze ścięłaś. A tu takie miłe zaskoczenie na kolejnym!
Obcięłam... 7 cm trochę ponad miesiąc temu Ale już nie widać w ogóle, wizualnie są nawet jakby dłuższe
Cudnie, że wracasz do nas

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
parabenow sie bałam, ale widze, ze niepotrzebnie. Było gdzies swego czasu głosno o ich rakotworczych własciwościach.. :/ ale nikt tego nie pije, choc w balsamach do ciała sa zwykle zawsze.
Muszę się do tego ustosunkować, noNikt nie udowodnił rakotwórczego działania parabenów - co nie oznacza, że takie się faktycznie nie okażą oczywiście. Cała paranoja bierze się stąd, że zawierają pierścień aromatyczny - jak benzen (bardzo rakotwórczy) - i jakaś grupa nie znająca się na chemii sądzi, że to właśnie ten pierścień odpowiedzialny jest za mutagenność. Nie wszystkie związki aromatyczne są rakotwórcze Jedyna poszlaka to to, że w nowotworach wyciętych stężenie parabenów jest wyższe niż w innych tkankach - ale prawdopodobnie jest to związane z tym, że nowotwór rośnie szybciej niż inne tkanki, i składniki wchłaniane przez organizm odkładają się w nim w większym stopniu. Poza tym nie zauważono różnicy w stężeniu parabenów w guzach pobranych od kobiet używających często i regularnie kosmetyków z parabenami, a kobietami rzadko używającymi kosmetycznej chemii Wszystko na etapie badań.
Cytat:
tylko ja nie wiem, czy moje włosy są uwarunkowane genetycznie czy przez ugniatanie
ale i tak spróbuję
Z prostego i Salomon nie ugniecie fali Przykładem moja bratanica, której nawet lokówką włosów nie idzie zakręcić. Ugniatanie jest jak makijaż Podkreśla piękno

Ile spożywać dziennie CP ?

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-01-19 o 15:42
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:57   #53447
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Błogosławić płukankę z cysteiną i OMO - niewiele widać, ale wierzcie na słowo, że jest lepiej niż dobrze
Ślicznie ach te Twoje spiralki

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
I co ważne znalazłam sposób na siebie dla odżywki b/s - nakładam odrobinkę - zostawiam na moment by je troszkę "nakarmić' i na koniec delikatnie spłukuję wodą zimną. Na koniec gniecenie z Artiste - efekt idealny - któraś z was mi to radziła i serdecznie za to dziękuję
Super, ze się udało

Cytat:
Te Rossmanowskie duże są innymi żelami. Dziewczyny lubiły zielony - mnie nie posłużył. Sprawdzałam pomarańczowy - bez fajerwerków - i transparentny - masakrował loki z powodu obecności gliceryny
Dobrze wiedzieć. Co prawda, żeli nie używam ale dobrze jest wiedzieć co w trawie piszczy

Cytat:
kurcze, to chyba naprawde jest dobrze
Jest ślicznie

Cytat:
dziekuję slicznie. ucieszyłas?.. jejku. dziekuje, naprawdę.
Ucieszyłam się, bo bardzo chciałam aby się udało

Cytat:
bede oswajac lniany podbiore małemu butelke po kubusiu, bo obczaiłam, ze stoi na wannie do zabawy, ale on sie nia nie bawi, to moze mamusi pozyczy

Pożyczy

Cytat:
zele rossmanowskie sa własnie w takich gigantycznych słojach. Kurcze zal bedize wyrzucac, jak nie podejdzie..
Też nie lubię jak coś mi się marnuje może na razie poprzestań na lnianym

Cytat:
bo próbowalam w swoim czasie zel z biedronki, to wychodził koszmarek, puch, ja i puch, zero utrwalenia i jakas konsystencja twarda, klejaca, ale próbowałam tego lzejszego.
Nie znam ale podobny efekt miałam kiedyś kiedyś (jeszcze przez zmianą pielęgnacji) po balsamie joanny.

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Witam laski
Mam dziś 100% sahary na głowie

gdzie Ty byłaś jak Cię nie było?
Może rzeczywiście włoski i skalp potrzebują slesu?

Cytat:
Muszę się do tego ustosunkować, noNikt nie udowodnił rakotwórczego działania parabenów - co nie oznacza, że takie się faktycznie nie okażą oczywiście. Cała paranoja bierze się stąd, że zawierają pierścień aromatyczny - jak benzen (bardzo rakotwórczy) - i jakaś grupa nie znająca się na chemii sądzi, że to właśnie ten pierścień odpowiedzialny jest za mutagenność. Nie wszystkie związki aromatyczne są rakotwórcze Jedyna poszlaka to to, że w nowotworach wyciętych stężenie parabenów jest wyższe niż w innych tkankach - ale prawdopodobnie jest to związane z tym, że nowotwór rośnie szybciej niż inne tkanki, i składniki wchłaniane przez organizm odkładają się w nim w większym stopniu. Poza tym nie zauważono różnicy w stężeniu parabenów w guzach pobranych od kobiet używających często i regularnie kosmetyków z parabenami, a kobietami rzadko używającymi kosmetycznej chemii Wszystko na etapie badań.
Dusza i wiedza Chemiczki się odezwała

Cytat:
Z prostego i Salomon nie ugniecie fali . Ugniatanie jest jak makijaż Podkreśla piękno
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 15:59   #53448
FelekBezSzelek
Rozeznanie

O tych parabenach jest na stronie, którą kiedyś podawałam http://www.kosmopedia.org/fakty_i_mity/

Kiedyś kupiłam tą mgiełkę Jantar. Do czego mogę ją zużyć? Jako wcierkę?
Stary 2012-01-19, 16:08   #53449
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Jedna z tych filozoficznych odpowiedzi - a lubią?
Że tak powiem-,,nie psuje końcówek", ale czy na dłuższą metę nie zaszkodzi?

Stary 2012-01-19, 16:13   #53450
AjriszMarta
Zakorzenienie

kacysko - dziękować za ten wpis
Cytat:
Że tak powiem-,,nie psuje końcówek", ale czy na dłuższą metę nie zaszkodzi?
Nie sądzę. Końcówki są jakby trochę z innego materiału niż reszta, mogą lubieć być traktowane inaczej. Może nakładasz go w inny sposób?

Stary 2012-01-19, 16:15   #53451
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
O tych parabenach jest na stronie, którą kiedyś podawałam http://www.kosmopedia.org/fakty_i_mity/

Kiedyś kupiłam tą mgiełkę Jantar. Do czego mogę ją zużyć? Jako wcierkę?
Jako w wcierkę - w skalp czyli w skórę głowy.

P..S. Dzięki serdeczne za stronkę. Teraz wiem, że te wymysły co krążą po sieci (czasem uwidaczniają się na KWC nawet ) są w większości fałszywe.

Z chęcią dodam stronkę do ulubionych.
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 16:30   #53452
ewcia1807
Zakorzenienie

AjriszMarta nie nakładam inaczej, po prostu przejeżdżam palcami w olejku po końcówkach (suchych)
Myślałam, że może na końcówkach np. zwiększać porowatość i doprowadzać do szybszego rozdwajania

Dobra, już nie kombinuję

Stary 2012-01-19, 16:34   #53453
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
AjriszMarta nie nakładam inaczej, po prostu przejeżdżam palcami w olejku po końcówkach (suchych)
Myślałam, że może na końcówkach np. zwiększać porowatość i doprowadzać do szybszego rozdwajania

Dobra, już nie kombinuję
Włosy są kobietami, nigdy nie wiesz o co im chodzi ;P Lubią - brać
Jakby były szorstkie albo zlepione albo spuszone to tak bo w tym stanie są narażone na uszkodzenia. A jak ok - do it

Jadę na trening, na ten czas jako 1-O krem do rąk Anida z woskiem pszczelim na DOZ

Stary 2012-01-19, 17:19   #53454
natalcia250
sentimental animal

cześć dziewczyny, znacie jakieś naturalne sposoby na wyprostowanie włosów? już mi się te fale znudziły trochę, szczerze mówiąc
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 17:20   #53455
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, znacie jakieś naturalne sposoby na wyprostowanie włosów? już mi się te fale znudziły trochę, szczerze mówiąc
Wypróbuj płukankę z szałwii
Stary 2012-01-19, 17:25   #53456
claudiiin
Zadomowienie

Ale dzis pedzicie!

Cytat:
Zgadzam się, choć jestem zawiedziona budową postaci Lisbeth - spłaszczyli i odarli z tajemnicy Czytałam cała Trylogię i zachwyciłam się 2. częścią. Po 1. miałam taki niedosyt - jak to, tak po prostu się skończyło, odpuściła/odpuścił, i co, nie będzie nic się dalej działo? - że wchłonęłam resztę. A Ty?
Wnerwił mnie tez komentarz kolesia po filmie - niby z makijażem, w blond peruce i innych ciuchach Lisbeth była nawet, nawet. Co za... A gdzie zachwyt nad jej niesamowitym umysłem? Nad zdolnościami? Nad pomysłowością? Nad umiejętnością radzenia sobie w każdej sytuacji? Nad prostą, czarno-białą moralnością? Jak kobieta, to tylko ciało, tak?
Mi tez druga podobala sie najbardziej Ciekawa jestem dalszych ekranizacji. W ksiazce Lisbeth wydawala mi sie bardziej milczaca, jeszcze bardziej nieprzystepna i zlozona i tak jak piszesz-tajemnicza. Tak czy inaczej aktorka moim zdaniem sie spisala, w koncu to trudna do zagrania postac... A co do komentarza to moze chodzilo mu po prostu o ten kontrast miedzy Lisbeth mroczna a Lisbeth zrobiona na blond bostwo Tylko wyrazil to na swoj meski sposob... Mysle ze ogladajac ten film nie dalo sie nie docenic umyslu Lisbeth

Jeszcze nic nie zamowilam bo zastanawiam sie co bedzie dobre do zmontowania psikadla do reanimacji w obecnych warunkach pogodowych

Cytat:
już się nie mogę doczekać maziania na nie czegokolwiek, to jakoś w nałóg się zmienia
ojj u mnie tak samo... ale do jutra musze wytrzymac dzis nie ma czasu

Cytat:
Przeciwnie. Ale zapaszek zgniłego jajca uaktywnia się przy sporej wilgotności
A jak bede szla w deszczu z TŻtem albo znajomymi to dla nich bedzie ten smrodek wyczuwalny? Bo mi to tam nie przeszkadza, ale nie chce zeby ludzie ode mnie uciekali

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Właśnie robię to samo!!!
Ja na razie tylko "nosze sie z zamiarem", jeszcze zakupu nie dokonalam zadnego U Ciebie widze duzo olejow... Tez mnie kusi zeby poprobowac nowych ale mam cala duza vatike i pol litra lnianego (i maly migdalowy ale to szybko pojdzie) i dopoki ich nie zuzyje, albo przynajmniej tego lnianego, to nie zamawiam Glupio zrobilam ze nie zaczelam od mniejszych ilosci a wiekszej liczby rodzajow

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 17:39   #53457
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Jako w wcierkę - w skalp czyli w skórę głowy.

P..S. Dzięki serdeczne za stronkę. Teraz wiem, że te wymysły co krążą po sieci (czasem uwidaczniają się na KWC nawet ) są w większości fałszywe.

Z chęcią dodam stronkę do ulubionych.
Proszę bardzo
Wiem, że odżywkę jantar można na skalp, ale nie wiem czy mgiełkę też - ma alkohol (choć większość wcierek go ma, ale nie wiem).
Była któraś z krakowianek w Galerii mydeł i soli na limanowskiego? http://galeriamydelisoli.pl/ Kusi, choć wcale nie po drodze
Stary 2012-01-19, 18:20   #53458
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
To idę dziś po CP, skończyłam właśnie moje opakowanie witamin z gr. B z Humavitu, chociaż te też może kupię

Ajrisz, pokroić bym się dała za taką gęstość

Anwen
, jak skończę sesję, to zredaguję Ci moją historię i wyślę

Pięknie jest! Wciąż czekam na zdjęcia w lepszej jakości, żeby się prawdziwie ponapalać.
Cytat:
Pędzicie tak, że was już chyba nie dogonię

W avie wstawiłam Crisa Cornela - ja chyba mam fetysz związany z długimi włosami u facetów a on ma na dodatek loczki (w avie bawiłam się photoshopem )

Co do mojej ekipy. Póki co testuję zestaw proteinkowy raz w tygodniu żółta isana kuracja + isana z jedwabiem. Zaś jako dwa "normalne" składniki - Isana z babassu (moja miłość ) i Joaśka czerwona, która zaczyna zawojowywać moje serce - mam po niej w końcu gładkie włosy

I co ważne znalazłam sposób na siebie dla odżywki b/s - nakładam odrobinkę - zostawiam na moment by je troszkę "nakarmić' i na koniec delikatnie spłukuję wodą zimną. Na koniec gniecenie z Artiste - efekt idealny - któraś z was mi to radziła i serdecznie za to dziękuję
Nieeeezły
Facet w długich włosach zawsze oko me przyciągnie... Tyle że przepaść wiekowa coraz większa. W moim wieku to już większosć panowie z brzuszakmi i zakolami, ale z kucykiem. A za nastolatkami chyba juz nie wypada sie ogladać...
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość

Ag Rafko jak pięknie w codzienniku rzeczywiście kolor intensywniejszy cudownie się komponuje z Twoimi pięknymi falami i oczka jakie śliczne
Dzięki
Cytat:
A ja chyba na kręgosłup ;P
Na TYM są prawie do pasa ;] Prawda że nie widać? ;p Tak się podwija draństwo :P Znaczy spring faktor dobre 4 incze :P

To ja bardziej nożyczkami. Maszynką skracam tylko żeby było wygodniej

Tylko 50
Kopnijcie mnie w pupę, żebym kupiła wreszcie CP
Cudowne!!!
Cytat:
pati, w sklepie to ja się dopiero rozkręcam w domu to sobie wchodze wieczorkiem do wanny, obok ustawiam w rządku maseczki (to na pewno normalne? ) i czytam składy, opisy i takie tam. Nie powinnam w wannie czytac raczej ksiązki?

te zele artiste to w rossmanie są? nie miewam puchu :P to prawda, jak cos to suchawe koncówki, ale nie puch.

dodaje zdjęcia po dzisiejszym lnianym mnie sie podoba, choc nie wiem czemu on mi nie zastyga w sucharki??? tak ma byc?

tył popsułam, bo nie wiedziałam, ze jeszcze sa wilgotne, przod był suchy, wiec podgniotłam a tył mi sie porozwalał, ale i tak jestem usatysfakcjonowana. Obie strony. Jedna felerna z przeprostowanym pasmem na przodzie.
No prześlicznie!!! Cieszę sie, ze tym razem lniany nie zawiódł!
Nie wiem, czy sucharki konieczne. Mnie się robie, ale skoro u Ciebie nie, a mimo to jest świetnie, to nie ma się czym martwic.

Pochwalę sie i tu intensywniejszym kolorkiem po ostatnim glossie hennowym-rozrobiłam z naprawdę mocną herbatką z hibiskusa (pamiętałam,że Miss tak robiła) i trzymałam 3h. Czerwieńsze jakby.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04223.jpg (36,3 KB, 38 załadowań)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 18:36   #53459
ewcia1807
Zakorzenienie

Ag Rafka włosy -elegansio

Stary 2012-01-19, 18:46   #53460
claudiiin
Zadomowienie

Ag Rafka :sli na: tyle powiem

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości