|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Klanu nie ogladam ale czesto słysze w EskaRock jak z tego maja beke
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja
Jeszcze z poprzedniego wątku dzięki za odpowiedzi Zmalowana Mamad Monia Brumek Lili Marina Shira Dziubek chyba wszystkie ![]() dla solenizantów Crazy Sloneczkomoje dziecko też wywala język i nie sposób zobaczyć co tam sie dzieje i potem starej ślepej matce wydaje sie że zęby widzi ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Nie dość że jestem stara i ślepa to jeszcze skleroze mam ![]() Bartessa ![]() Witam nowa mamusie |
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta gotujesz szpinak w parowarze?
Ja nie umiem gotować w parowarze!!! Wiem, że to się raczej samo gotuje ale ja nigdy tego nie robiłam. Taka głupia wieśniara ze mnie. Do tego zacofana. Ide
|
|
|
|
#155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coś chciałam... a wiecie, że my wczoraj mieliśmy 4 rocznicę ślubu a mój mąż zapomniał Ale ja nie o tym, ja o tym że, UWAGA! - nie strzeliłam focha, tylko zaczęłam się śmiać z niego . Nawet mi się humor przez to nie popsuł .Ale chciałam coś jeszcze... no i nie pamiętam. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Nie no, Ty staruszko to się już tylko połóż i czekaj.... ![]() Po Lili, Ty też? Co za głupoty piszesz? Wpisz w google jak ugotować szpinak i już. Szpinak to chyba nie w parowarze (jakby co, to ja też nie wiem )
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Ejjjjjj, no coś Ty!
Ja nie widziałam jeszcze parowaru nawet na żywo i co z tego ? Nie mów tak o sobie własnie justyna podpis bomba
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
to ja tez jestem inna
![]() ![]() a podobno te kartony to zemsta Lepkowskiej na Kozuchowskiej, ze odeszla ale ja tam nie wiem, nie ogladam zadnych seriali oprocz Czasu Honoru.Słoneczko - brawa za pierwszy zabek!
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się rzadko obrażam i spokojna jestem, ale akurat za rocznicę i urodziny to foch by poszedł jak stąd do Krakowa
|
|
#159 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie pampersy babydream są rewelacyjne.. o niebo lepsze od zwykłych pampersów Cytat:
Zmykam spać.. dobranoc dziewuszki
|
||
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam laski poki lazienka wolna. Do nastepnego razu - pa!
|
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
Ku....!
Opisalam sie jak glupia, po czym kilknelam cus i post poszedl w kosmos. Nie pisze wiecej, czas isc do wyra. |
|
|
|
#162 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do szpinaku , to nie próbowałam bo najczęsciej jednak mrożonego uzywam żeby móc go odpowiednio przyprawić Cytat:
ooo jest nas więcej Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#163 | ||
|
Zadomowienie
|
Słoneczko, gratulacje za ząbek.
![]() Vaniliova, stara i ślepa mówisz. ![]() To ja ostatnio żalę się swojemu tż mówiąc: "Wiesz co tak mnie boli kręgosłup jak nigdy w życiu, tak o tu w tym miejscu-pokazując paluchem. Jak myślisz co to może być?" Na co on dobitnie: Starość! ![]() Cytat:
Ja też jestem wieśniara i nie wiem jak zrobić szpinak w parowarze jeśli Ci to poprawi humor. Edit: już się dokształciłam, nie robi się szpinaku w parowarze. Ja zawsze blanszuję we wrzątku jak mam świeży. ![]() ![]() Cytat:
![]() Pozycje dziecka w łóżku rodziców- ale się uśmiałam. ![]() http://www.joemonster.org/art/19143/...lozku_rodzicow U nas Hania praktykuje pozycję snow angels. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-01-19 o 23:06 |
||
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas obowiazują 2 pozycje snow angels i jazz hands
|
|
|
|
|
#165 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wytrzymały nocne lanie mojego dziecka ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
Na wspólnej mi jakoś sie wydaje przytłaczający ten serial,
tak przynajmniej wnioskuje po reklamach Jakoś brakuje mi tam jakiegoś humoru, a tam smuty same wiecznie ktoś chory, ktoś sie rozwodzi, zdradza rozstaję Bartessa Słneczko za ząbkaDziubku jutro wracam na dietetyczną drogę i obiecuje Ci wierność aż doprowadzę się do stanu używalności ![]() mamad co za lekarka ![]() mój Jas teraz przez miesiąc przytył niecałe 500 gr a i tak wiem że nasze mleczko jest najlepsze i tyle Brumeczku miałam jeszcze pisać w straym wątku odnośnie idealności Brumiątka i pisaniu o tym dla mnie jesteś ideałem mamy i bez kokieterii podziwiam Cie i Twoją konsekwencję dla mnie jesteś kosmitką bo potrafiłaś przetrwać bez smoczka, nauczyłaś od pierwszych dni spać maleństwu w swoim łóżeczku, i tysiące innych praktyk i dlatego masz idealnego synka bo sama taka jesteś, bo wychowujesz go w taki -nie inny - sposób. to się rozpisałam czas spać p.s pieluszki babydream oj jak ja ich nie lubie choć nie przemakają zawsze takie wilgotne Mam wrażenie że Jaś ich nie akceptuje ale wiem że wiele mam sobie chwali my używamy Pampers Premium Care(na noc i spacerek) i Dady
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-19 o 23:14 |
|
|
|
#167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie gapa, cały czas zapominam napisac!
Blondynko trzymam za pozytywne wyniki!Bartesso GRATULACJE!!! Zmalowana mama jest dobra Iustyna Twój podpis mnie rozłożył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamad to co powiedziała Ci lekarka to chyba największa głupota jaką słyszałam! Niech się puknie baba w łeb a nie gada takie bzdury. Dobrze, że Ty wiesz swoje, bo inna pewnie by posłuchała... Cytat:
![]() Ja też nie jestem za biciem dzieci, są inne sposoby wychowywania dzieci. Muszę sie pochwalić. Dominik turla się na wszytskie strony, potrafi już z pleców na brzuszek i na odwrót, w jednym i drugim kierunku Rozkładamy mu w całym salonie maty i koce, bo skubany turla się tak wszędzie, gdzie tylko chce po cos sobie sięgnąć to poprostu się tam turla
|
|||
|
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Krystek nie śpi z nami w łóżku ale wczoraj Tż go wziął bo płakał i był snow angel i tatuś dostał łapkąw nos
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(rezydencja)co do pogrubionego to jakbym wygladała tak jak Ty , nawet przez myśl by mi dieta nie przeszła a ja nie czekam na Twój stan uzywalności tylko liczę ,że dzieki Tobie wytrwam o matko , zakochałam sie w typowej pościelówie (czytaj wolnej piosence ) , jakbym brała jeszcze raz ślub to wzięłabym ją na pierwszy taniec a właśnie jakie wybrałyście piosenki ??
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko nie spi :/
spało godzinę po kąpieli, obudził się, chichrał, bawił, teraz nakarmiłam i staram sie uspać, ale oczka jak spodki, uśmiech jak tylko na niego popatrzę... nocny marek a ja nawet z kawy po południu zrezygnowałam, mysląc sobie że może kofeina tak go na wieczór pobudza - teza obalona
|
#171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczerwieniłam się jak burak jak to czytałam i zaczęły mnie piec policzki Naprawdę. Dziękuję. Chociaż oczywiście dobrze wiem, że idealna nie jestem. Po prostu kocham najmocniej jak umiem Tak samo zresztą jak Ty ![]() A co do pieluszek, to mam od tygodnia niezłą myślówę Otóż pieluszki zaczęły nam przeciekać. Niby nic niezwykłego, ale zdarza się to nawet po kilka razy dziennie, a do tej pory nie zdarzało się nigdy1 W całym życiu przesikał może ze 2-3 razy, a teraz co druga Myślałam że może wyrósł z trójek. Ale z czwórkami jest to samo. I z pampersami i z tymi lidlowymi. No to sobie myślę - ja się uwsteczniłam i nie umiem własnemu dziecku pieluchy założyć. Ale jak mąż go przewinie jest to samo ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
O ta: http://www.youtube.com/watch?v=_4X8YsFQRtg
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#173 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nawet już o wygląd ani wagę nie chodzi tylko o fakt pochłaniania wszystkiego ![]() Cytat:
2) a nie mas zwrażenia że 4 są za duże a 3 za małe bo mi te Pampersy PC w rozmiarze takie dziwne jakieś, obszerniaste a Jasiek do najmniejszych przecież nie należy a 3 niestety juz za małe ![]() 1 utwór ja rockowa dziewczyna jestem ale pościelówa była Aerosmith- Idont wanna miss a thing (w wykonaniu zespołu z opery wrocławskiej )
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-19 o 23:40 |
||
|
|
|
#174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to wcale nie zalezy od stopnia wypełnienia pieluchy Bo czasem nic w niej praktycznie nie ma, a na zewnątrz mokro. A innym razem pielucha tonę waży, a nie przecieknie. Czary!Cytat:
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
U nas była Anouk- Lost
Mogłabym tej piosenki słuchać non stop. Natka, bosko musi to wyglądać. A ja tylko do niej biegam na ratunek, bo na brzuchu leżeć nie chce.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-01-19 o 23:58 |
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#179 |
|
Wtajemniczenie
|
Dogonilam Was. Nie lada wyczyn.
Co to ja chciałam...aaa Bartessa gratki Julcia przepraszam ze ominelam. Najlepszego kruszynko Brumku!! Ja podzielam zdanie innych. Jestes idealna kosmitka i wcale nie Jestes jakaś dziwna, mam na mysli to ze nie wpadlas w jakaś czarna rozpacz po porodzie itp. Ja tez nie wpadlam a siostra mojego Tz ( ma teraz syna 2-latka) cały czas mnie dopytuje czy JUZ mam dola ????? Jakby to była norma. Wkurzylam sie. W ogóle jak w ciazy juz byłam to mnie straszyla. Ze cieżko samemu z dzieckiem (nie mam tu żadnej rodziny, a mojej Mamy nie prosiłam by przyjechała) ze Bede miała depresję, ze NAPEWNO NIE DAM RADY SAMA. I co??? Galy jej wylazly na wierzch. Sama sobie poradzialm bez niczyjej pomocy (Tz od 7 do 21 w pracy z przerwa 40 minut na obiad, ktory ja jeszcze miałam mu ugotować, co przy noworodku wg niej jest niewykonalne). Zamiast pocieszyć ciężarną to jej szpile w tyłek. Nasz pierwszy taniec Paulla - od Dzis Ide. Nie nadrobie Juz Dzis wiecej. Pa |
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny miło mi, że mój podpis Wam się podoba
A która zdolniacha wymyśliła nowy tytuł? ![]() Brumek zostałyśmy same na placu boju. Muszę Cię pożegnać
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

zębole
dla solenizantów 
Ty genialna jesteś dziewczyno z tą swoją słodko-gorzką ironią
. Nawet mi się humor przez to nie popsuł
(jakby co, to ja też nie wiem 

za pozytywne wyniki!
Naprawdę. Dziękuję. Chociaż oczywiście dobrze wiem, że idealna nie jestem. Po prostu kocham najmocniej jak umiem
Myślałam że może wyrósł z trójek. Ale z czwórkami jest to samo. I z pampersami i z tymi lidlowymi. No to sobie myślę - ja się uwsteczniłam i nie umiem własnemu dziecku pieluchy założyć. Ale jak mąż go przewinie jest to samo
A ja tylko do niej biegam na ratunek, bo na brzuchu leżeć nie chce.