|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale sora za to co powiem, z jednej strony przykro mi ze wam tez wypadaja ale z drugiej ciesze sie ze nie jestem z tym sama bo wtedy to bym sie zeschizowala
|
|
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Dobry wieczór
Dziś tyko nadrabiam bez cytowania Pochorowaliśmy się, wizyta u lekarza, w ogóle nie mam głowy![]() Proszę ładnie o kciuki bo jutro mamy wizytę (wyczekaną!) w poradni alergologiczno-dermatologicznej
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i oczywiście kciuki za wizytę
|
|
|
|
|
#1504 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo żeśmy tak nauczyły Cytat:
Cytat:
Daj znac jak po zupie Bo mamy w zanadrzu ![]() Cytat:
Też się cieszę
|
|
#1505 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lula nie daje ...bo niby w mleku jest..... ![]() ja jak nie mialam kompa to to sie czulam jakbym nie miala glowy..... ![]() Cytat:
za wage.... super ze wprowadzacie nowe smaczki.... co do wlosow ..... mam to samo..... jakas masakra...ale tez mi powiedziala babka w aptece ze co ma wyleciec to musi wyleciec....* Cytat:
za wizyte i szybki powrot do zdrowka.....
|
|
#1506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1507 |
|
kosmitka
|
Postaram się odpisać bez cytowania, to co pamiętam.
Acelinka - zazdroszczę gotowania!!! A jaką kaszkę manną kupiłaś? Ja nestle i nie wiem jak z dawkowaniem ? Dzisiaj dałam 2 łyżeczki na 150 ml kaszki bezglutenowej na dobranoc z jabłkiem. Zjadł prawie wszystko!!! Natko nie wiem, co Ci chciałam napisać , ale wiem, że chciałam, zaraz poszukam.Rabarbar - u nas podobny problem z butelką, napiszę Ci, co u nas pomogło - dałam małemu soczek, najpierw łyżeczką, potem hyc butlę i raz, drugi, trzeci aż załapał i troszkę pije z butelki. Natka pisała, że najpierw dała smoczek i mały paluszek swóij do buzi i wtedy zalapał jej synuś smoka. Spróbuj może? Cotka, Aga - gluten przy piersi najwcześniej w 5 najpóźniej w 6 mcu. Ja zaczyna, w 6 mcu i myślę że to nie będzie źle. Jabłka i marchewki też w sumie dopiero teraz od tygodnia. Małgosia1983 - u nas po marchewce były dreszcze i doruchy wymiotne , a jabłuszka z marchewką opitolił 2/3 słoika . Doczytałam, że zdrowiejecie?? A za komentarz na temat imienia to bym chyba ubiła! Dobrze odpowiedziałaś temu kretyńskiemu lekarzowi !!Asia - brawa za wizytę u lekarza!!! Niepotrzebne były jednak na szczęście martwienie się tamtym głupim babsztylem. I brawa dla Marcelka. Eeee i zapomniałam. A Tusia świetny ten link z glutenem, dzięki dobra kobieto!!!
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1509 |
|
kosmitka
|
Właśnie Lulla, zapomniałam!!! WYbaczysz??????????
Jak zdrówko?? Mi włosy też masakrycznie wypadają i będziemy łyse mamy dwie.
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypamplałam pare strepsilsow i jest jakby lepiej, zobaczymy jak bedzie rano. Kurcze ja juz mam takie dziwne zakola
|
|
|
#1511 |
|
kosmitka
|
U mnie zakola są z dziwnym zarostem
.Ty jesteś taka piękna, że nawet bez włosów będziesz piękna ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Strzel mnie w łeb za takie poczucie humoru!
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz zapodalas
|
|
|
#1513 |
|
kosmitka
|
No widzisz, jaki to jak mówisz disel ze mnie.
.
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1515 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Masakra... wychowuję histeryka cycoholika
pojechałam na modlitwy za tą ciocię, mały został z prababcią - jak tylko wyszłam z domu zaczął ryczeć i ryczał aż do mojego powrotu - a ja niczego nieświadoma wstąpiłam jeszcze na kawkę do teściowej biedna moja babcia nie wiedziała co ma robić, potem już ponoć płakała razem z Szymkiem A nie dzwoniła bo nie mogła mojego nr tel znaleźć.Muszę go od siebie zacząć odzwyczajać albo coś Aa i jeszcze ja dołączam się do grona łysiejących Fryzjerka powiedziała tak samo - muszą wypaść, potem wszystko odrośnie![]() Cytat:
![]() Nie dziękujemy Cytat:
Jak tam Amelka?Cytat:
Mamuśka spokojniejsza?![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i żeby Sarze zasmakowała zupkaBardzo zdrowe, ale w smaku... brr jak zmielona trawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mało co się ślini ![]() Natka, piedna prababcia i nie padl jej ze zmeczenia?
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna biedna babcia, miała w sobotę z nim zostać bo idziemy na 50tkę do teścia ale powiedziała, że nie ma szans - w sumie jej się nie dziwię
|
|
|
|
|
#1518 |
|
kosmitka
|
Natka nie wiem
. Chyba coś o tym, że mm dajesz z kleikiem, ale zabij mnie nie wiem dokładnie o czym myślałam.Jutro rano mam gina, potrzymacie kciuki .---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Natka wspołczuję babci Twojej, moja też by płakała razem z Frankiem. A Ty nie dzwoniłaś do babci spytać, jak sobie radzi ?
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wyszłam z założenia, że jak nikt nie dzwoni to jest spokojnie Podobnie zachowywał się przy mojemu tacie - z nim jest rzadko i się go trochę boi Ale wtedy wystarczyła obecność mojej mamy i też było ok.Idę spać |
|
|
|
|
#1520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to teraz jako jedyna nie podaje.... a od kiedy dajesz malemu?? Natka ale Szymek plakal bo Ciebie nie bylo czy jak ?? Tak czy siak wspolczuje mu wylanych lez i babci.... biedna kobieta pewnie sie przejela Ancia za jutrzejsza wizyte Ja wlasnie uspilam mala..... tzn sama zasnela.... dalam jej kleiku ryzowego jablkowego...cala butle wchlonela.... no ale nie robie sobie nadziei z calonocnym spaniem.....
|
|
#1521 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w dzień też nie przenosze do łóżeczka, gdzie zaśnie tam śpi - na narożniku, na naszym łóżku, w bujaczku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i za jutro!Cytat:
![]() dziś dałam pół łyżeczki, na pierwszy raz myśle że dosyć, co jakiś czas po troszce będe zwiększać, nie doedukowałam się jeszcze jak to się dokładnie robi i w jakich proporcjach ![]() kolejny łakomczuszek ![]() Cytat:
![]() Biedna babcia! Dzieciaczki coraz starsze i coraz bardziej kojarzą z kim zostają, Natalka tez u mojej mamy ostatnio koncert urządziła, ale tylko 15 minut - jednak moja mama i tak nie wiedziała co się dzieje i już chciała do mnie dzwonić Jak gdzies jesteśmy np. na urodzinach to w pokoju gdzie jest imprezka siedzimy na zmiane z tż, a drugie z Natalką w innym pokoju, bo widok tylu osób na raz ewidentnie jej nie odpowiada
|
|||||
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
HEJA JESTEM) kurcze teraz juz moge se z wami posiedzieć ale pewnie juz nikogo nie ma
Cytat:
![]() no ja tez si eciesze, strasznie si emartwiłam i az po nocach mi sie to śniło ![]() powiem wam jeszcze ze mój mały to chyba w ogól eod poczatku tej neurolog nie polubił dlatego nei chciał współpracować, bo ide do pediatry gdzi ego szczepie rozbieram lekarka podchodzi do niego on usmiech, aż mówiła ze czaruć, dzis druga pediatra ta co dała skierowanie zaczyna go badać a on do niej a guuuuuuuuu i usmiech -babka zachwycona, a u tej neurolog nic a nic-myślicie ze po prostu jej ni epolubuł? mozliwe w takim okresie? bo mnie to dziwi![]() babka ta co dzis byłam u niej powiedziała ze nawet na rehabilitacje na razie go nei wysyłamy bo na dzień dzisiejszy ona nie widzi potrzeby, w sumie to akurat ta rehabilitacja mnie nei przerażała bo p[rzynajmniej widziałabym jakie cwiczonka i jak je dobrze robic , bardziej tym sercem sie stresowałam i tym ze niby blady , ale co tam powiem wam ze duży kamień z serca mi spadł-teraz pisze o tym jak nakrecona bo sie cieszę, ale juz przestaje ![]() dziekuje kobitki za wszystkie miłe słowa i z tego ze cieszycie sie razem ze mna że z Marcelitkiem wszystko ok |
|
|
|
|
#1523 |
|
kosmitka
|
Mój zjadł dzisiaj 150 ml kaszki mleczno-ryżowej Nestle na dobranoc. Dodałam 2 łyżeczki kaszki mlecznej mannej z Nestle. I obudził się tradyycjnie o 22.30. Dałam smoka i śpi, zobaczymy jak długo.
Natko chyba mnie zaskoczyło to mm i kleik. Bo dajesz to z butli, prawda? Dodajesz wtedy gluten do tego? ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Już piszę po 2 razy to samo, nie jest dobrze. Dobranoc.
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Nie podawalam witaminy D od samego poczatku bo polozna retro stwierdzila ze skoro ta wit jest w mleku to powinno wystarczyc.
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiesz ja miałam ta k i d razem i szkoda mi było i poczytałam zeby co dwa dni podawac i tak robiłam a teraz ju ztylko ta d bede dawac, ta k i d podawałam niestety dosc nieregularnie-burak ze mnei, ale nic żaden lekarz ni emówił ze cos nie tak |
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiesz ja podejrzewam ze jakbym powiedziała jak podaje to by mi od razu cos wynaleźli ze jest nie tak |
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz no wszystko jest niby ok, nie no jest ok, maluszek rozwija sie dobrz tylko sie troszke boje jakiegos niedoboru witaminy, pedi na mnie tylko piorunujaco spojrzala jak zapytalam o ta wit wiec wiesz.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

za pierwszy obiadek Szymka

szkoda tylko,że przez babę się nerwów najedliście niepotrzebnych

Pochorowaliśmy się, wizyta u lekarza, w ogóle nie mam głowy

. Doczytałam, że zdrowiejecie?? 

.
Fryzjerka powiedziała tak samo - muszą wypaść, potem wszystko odrośnie
Jak tam Amelka?