|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Wiecie co, ze wzgledu na ostatnia akcje z zylakiem (a dokladnie: kochanie co mi wychodzi z srodka???
) i wogole ze wzgledu na moja szyjke i na to, ze wszystko mozliwe, stwierdzilam, ze wydrukuje mezowi liste, gdybym jeszcze nie byla spakowana, zeby wiedzial co mi spakowac i przywiesc do szpitala jakby cos.Chociaz planuje spakowac sie w przyszlym tygodniu, jednak mysle, ze taka lista to fajna sprawa.
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
ja mam zamiar spakować się jakoś w lutym
wiem, że termin mam na początek kwietnia, ale ja wolę być przygotowana dużo wcześniej - bo potem TŻ może nie ogarnąć tylko muszą mi przyjść jeszcze te koszule i w zasadzie wszystko inne mam do spakowania no poza tantum rosa które muszę kupić i maścią ale to już pierdołki
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, rzadko chodzę sama, no ale różnie to może być .....ale tak sobie myślę,że przecież mnie nago w szpitalu nie położą, a resztę to na tżecie telenaprowadzanie przeprowadzę i będzie ok, w sumie wszystko jest na jednej półce , tylko wrzucić do torby , zeby tylko nie zapomniał mojej nowej kosmetyczki ![]() dobrze,że mam Was Dziewczyny , bo sobie głowę zajmuję czytaniem itd., bo coraz mocniej się martwię,że znów się Mała czymś zarazi, jestem obstawiona lekami itd. i na logikę patrząc to nic nie powinno się stać , ale ....i zawsze to ale zostaje
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-19 o 23:27 |
|
|
|
|
#1655 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
|
|
#1656 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczor;]
My dzis po szkole rodzenia(bylo o pielegnacji noworodka bardzo sympatyczne zajecia i jeszcze bardziej chcialabym, aby juz Mały byl z Nami. Wesolo i naprawde fajna grupa sie trafila.)...Zgrzeszylam potem w KFC ,ale to przez to,ze nie zdarzylismy zjesc obiadu przed wyjsciem![]() No bardzo ładny brzusio Cytat:
Bardzo lubie kasze manne mimo,ze to juz chyba nie ten wiek![]() evvcia, rybka ładne brzucholki dziewczynki!Cytat:
Cytat:
. Fajnie,ze z rodzicami sie tez ulozylo i tworzycie wspolny front, bardzo sie to przyda jak pojawi sie Maluszek i bedziesz potrzebowala wsparcia. Widze też ,że przygotowania pełna paraCytat:
moj tato tez cierpi na te chorobe i nawet jak ostatnio bylam w odwiedzinach to wyrzucalismy jakies rzeczy,ktore przeciez" kiedys sie przydadza"...Ja lubie sprzatac...szczegolnie wlasnie w szafach mam wtedy jakas taka jasnosc umyslu i jesli cos mnie trapi to zawsze pomaga ukladanie czegos. Brzmi pewnie dziwnie,ale naprawde dzialaCytat:
jakos wtedy czuje sie pewniej Na chwile obecna spie jeszcze spokojnie jest +10kg na wadze,ale wydaje mi sie,ze idzie w wiekszosci w brzuch,bo w spodnie wchodze bez problemu. Pomijam fakt,ze w biuscie oczywiscie tez mnie wiecej
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
rybka13 ślicznie wyglądasz jaka zgrabniutka
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- co myślcie o tej pościeli do wózka? zastanawiam się nad tą w kolorze jasnym tym beżowym bo taki mam wózek http://allegro.pl/sliczna-posciel-do...062132245.html albo ta niebieska http://allegro.pl/sliczna-posciel-do...062132226.html które lepsze? |
|
|
|
#1658 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przy okazji wizyt w łazience, wieczorem itp. to taka moja mała obsesja, która pozostała mi po odchudzaniu![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1659 |
|
Rozeznanie
|
a mi się podoba ta niebieska welurowa...welurek jest taki mięciusi
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie dzisiaj mnie coś podkusiło...też myślę, że beżowa ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- no też mi się podoba, ale szkoda że nie ma beżowej... bo tak niebieska do jasnego wózka - beżowa bardziej pasuje
|
|
|
|
|
#1661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1662 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!Wstawac spiochy!
Znowu dzis budzilam sie w nocy,brzuch mi sie dziwny robil,nie wiem czy to dziecko tak sie dziwnie ukladalo.Mialam wysoko taki rogalik nad pepkiem,a poniej pusto. Cytat:
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- ja byłam wczoraj u sąsiadów i najadłam sie słodyczy |
|
|
|
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry,
bylam dzis rano u gina, zwolnil sie termin. przejela sie moim cisnieniem, dostalam recepte na Dopegyt, podobo typowy lek przy nadcisnieniu ciazowym (w ramach ciekawostek spadl z listy refundacyjnej). Ma obnizyc mi cisnienie o 15-20. jezeli podczas brania bede miala znow tak wysokie cisnienie to mam jechac do szpitala. Dodatkowo dostalam skerowanie na EKG, wiec zrobilam sobie od razu, jutro bedzie wynik. W przyszlym tygodniu konsultacja z kardiologiem. uswiadomilam sobie, ze nie mam rzeczy do szpitala, musze sobie kupic klapki pod prysznic, szlafrok (mam w domu taki bardzo puchaty, bialy, wiec szkoda mi go do szpitala). Chyba jutro musze pojechac na zakupy, zebym mogla spokojnie spac... |
|
|
|
#1665 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
]
Cytat:
Nikt mi nie wierzy że to już 8 miesiąc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie własnie zastanwiam czy jest sens kupowac taki cieńszy szlafrok czy jednak spróbować upchnąć ten gruby do torby mi brakuje tych koszulek na porodówkę jak nam połozna radziła, muszę chyba małża do decathlonu wyciagnąć, zeby sobie jakieś namioty zakupić, ale obawiam się, że one bedą szerokie, a nie długie i będe świeciła tyłkiem, a wolałabym tego uniknąć |
|
|
|
|
#1667 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczynki
![]() nadrobie Was pozniej, wczoraj padl nam net.tak wiec juz nie pracuje a poza tym jestem uziemiona w lozku, wczoraj mialam kryzy plakalam pol dnia, nawet przy szefie sie rozryczalam bo szlam ze swojego biura do jego biura (pokoj obok pokoju) chyba ze 3 min, az sie trzeslam taka sie czulam bezradna...bezradnosc jest okropna, a jak nie mozna swobodnie chodzic to juz w ogole, chodzis, schylic, swobodnie wstac itd. bolalo mnie spojenie tylko momentami dzieki Bogu, normalnie zapomnialam o ciazy przez to moje niedomaganie, teraz brzuch wydaje mi sie calkiem nieduzy, prawie nie jadlam wczoraj bo nie bylam glodna. fizjoterapie bede miala w przyszlym tygodniu, polozna zarezerwowala. po nocy jest lepiej, zeszlam na sniadanie, pol godziny posiedzialam i znow toszke gorzej wiec wrocilam do lozka. w pracy male zamieszanie w wziazku z moim naglym odejsciem, jutro ostatnie polowanie, wiec musza zalatwic kogos innego, a Tz wlasnie przygotowuje wszystko (narysowalam mu na kartce jak stol ma byc nakryty co gdzie postawi, jakie alkohole itd., mimo ze praca naprzeciwko domu, to pierdziele z lozka sie nie ruszam). dyrektor zapytal menagera o moje obowiazkiw biurze, to ten tak naprawde nie wiedzial, bo jemu zawsze sie wydawalo ze ja sie tam obijam, wiec wczoraj w nocy pisalam a dzis mu wyslalam i tych obowiazkow biurowych wyszlo 1,5 strony mala czcionka, a jeszcze wiele innych rzeczy poza biurem robie. wiecie co zauwazylam? ze jak spie z poduszka miedzy nogami, to mnie bardziej nogi i biodra bola, w ciazy zaleca sie takie spanie i przy rozchodzeniu sie spojenia tez, ale dla mnie to nie pomaga, rano jestem obolala. tez liste chyba przygotuje dla Tz. |
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam koszmarną noc. Tak mnie strasznie bolały biodra, że tylko na plecach mogłam chwilę podrzemać
![]() Czy któraś z Was decyduje się na przechowywanie krwi pępowinowej? |
|
|
|
#1669 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szef tak naprawde zdaje sobie sprawe z zakresu naszych zadan jak nagle sie okazuje,ze juz ich nie mozemy wykonywac. Przewaznie jednak jest zaskoczony,ze to AZ tyle, bo mial inne wyobrazenie. Trzymam kciuki, aby wszystko wrocilo do normy i abys mogla sie znowu cieszyc z ciazy Cytat:
do szpitala tez raczej nie bralabym najlepszy rzeczy,wydaje mi sie,ze jak kupisz sobie cos lekkiego to i potem na czas porodu bedzie jak znalazl(mniej miejsca zajmie i nie bedzie szkoda jakby w razie W sie zabrudzil) Dobrze,ze jestes pod kontrola i wiesz co robic gdyby znowu cisnienie dalo czadu Cytat:
co do poscieli to jestem Twojego zdania, ladne (jak wiekszosc rzeczy dla dzieci), ale bym nie kupila wlasnie z takich samych powodow. Wydaje mi sie,ze mozna te $ przeznaczyc na cos co naprawde sie przyda(a tych wydatkow nie brakuje;/)Ja wczoraj poznalam polozna z ktora bede rodzila i troche mnie to uspokoilo,bo kobieta jest "z mojej bajki"..jak to sie mawia ,Porozmawialysmy sobie i naprawde nabralam przeswiadczenia,ze nie bedzie tak zle ![]() Gucia jesli dobrze pameitam Ty pisalas,ze chcialabys znowu rodzic do wody. Rozumiem,ze bylas b.zadowolona? bo ja tez o tym mysle i nawet wczoraj zaczelam rozmowe na ten temat z polozna.Z tego co Ona mi powiedziala to tez nie wyglada tak,ze jesli sie zdecyduje,a w trakcie stwierdze,ze jednak wanna mi nie pasuje to musze tam i tak siedziec Jesli cos przestaje mi pasowac to poprostu wracamy na ląd![]() Wrzucilam na naszego maila kilka fotek mojej prawie zlozonej kuchni
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie strasznie bolą plecy. Ulgę przynosi mi leżenie na plecach, ale to z kolei zaczyna utrudniać mi oddychanie :/
alamig, ja się nie zdecyduję, bo to za drogi interes jest. Nie stać nas.
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien doberek nie wiem czy sie juz dzisiaj witalam podczytalam Was z rana, a potem jeszcze pospalam chwilke. Ciezka nocke mam za soba, byla straszna burza i Juleczka chyba burzy sie bala bo strasznie mnie kopala, wiercila sie - jak nigdy jeszcze teraz jest juz spokojna, tylko sie wyciaga i przeciaga jak zawsze Boli mnie troche glowa... dzisiaj mezul ostatni dzien w pracy i ma tydzien urlopu aj caly tydzien bede miala mezyka pod reka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1672 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez mialam ten problem jak spalam z poduszka miedzy nogami,wiec z niej zrezygnowalam.
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj teraz ile mozesz
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za wszystkie przytulaski, kochane jestescie
![]() wczoraj nastawienie mialam kiepskie naprawde, dzis troche lepiej, bo zamatwianie nic mi nie da, obawiam sie troche porodu, bo w Polsce przy rozchodzenie spojenia jest cesarka a tutaj rodzi sie naturalnie, no ale chyba beda wiedziec co robia...przynajmniej mam taka nadzieje. |
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja aż płakałam w nocy z bólu ręki cała dłoń zdrętwiała i palce także.. czułam się jak bym śnieg trzymała cały czas w dłoniach i później tak one spuchły.. |
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ddtvn pokazali fajna stronke z rzeczami dla dziecka miedzy innymi kocyki http://www.lamillou.com/ bardzo ladne rzeczy ale ceny od 5 rano mam nie ustająca zgagę |
|
|
|
|
#1678 |
|
Gang Iren
|
To dretwienie to podobno normalne jest,chociaz na pewno nie mile.Kolezance tez dlon dretwiala,miala problemy ze zrobieniem czegokolwiek.Lekarz nic nie zaradzil,tylko powiedzial,ze po porodzie minie...
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję bo to strasznie męczące jest :/
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
gosia chyba mnie przekonałas do tego cienkiego szlafroka, widziała na allegro takie po niecałe 30 zł właśnie do szpitala przenaczone i sie skuszę
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-20 o 10:50 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

) i wogole ze wzgledu na moja szyjke i na to, ze wszystko mozliwe, stwierdzilam, ze wydrukuje mezowi liste, gdybym jeszcze nie byla spakowana, zeby wiedzial co mi spakowac i przywiesc do szpitala jakby cos.
, rzadko chodzę sama, no ale różnie to może być .....
Pokazałam mu własnie komplet łózeczko z 'osprzętem' to miałam wrażenie, że zaraz zapyta "a czy to w ogóle potrzebne". Mama koniecznie chce dorzucić ponad połowę, więc wydatek w ogóle żaden... To rzuci komentarzem, że "nie ma na co mama wydawać", ale jak słyszy, że pomogła mojej siostrze to z kolei komentuje "im to pomaga".
bardzo sympatyczne zajecia i jeszcze bardziej chcialabym, aby juz Mały byl z Nami. Wesolo i naprawde fajna grupa sie trafila.)...Zgrzeszylam potem w KFC
mimo,ze to juz chyba nie ten wiek

przy okazji wizyt w łazience, wieczorem itp. to taka moja mała obsesja, która pozostała mi po odchudzaniu

odpoczywaj teraz ile mozesz