|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Tak szukam różnych informacji i szukam... Chyba trzeba by założyć wątek "poród 2012 w Lublinie"...
|
|
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Powiem Ci szczerze, że nie byłam w tym sklepie rzeczywiście koleżanki mówiły że strasznie drogo a jakoś po drodze tam nie mam.
|
|
|
|
#2133 |
|
Konto usunięte
|
Coś się grypowo czuję... Ciekawe z czego, jak cały czas siedzę w domu :/ Dzisiaj tylko wyszłam na 10 minut do sklepu, w czapce, może to przez to, że nie suszę włosów, ale mam ciepło w mieszkaniu... sama nie wiem
|
|
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31729260]Coś się grypowo czuję... Ciekawe z czego, jak cały czas siedzę w domu :/ Dzisiaj tylko wyszłam na 10 minut do sklepu, w czapce, może to przez to, że nie suszę włosów, ale mam ciepło w mieszkaniu... sama nie wiem
[/QUOTE]Kiedyś czytałam że mokra głowa nijak się ma do przeziębienia, a to samopoczucie to z osłabienia organizmu pewnikiem. Będzie dobrze jeśli lubisz czosnek to szybko postawi Cię na nogi. |
|
|
|
#2135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-01-19 o 22:08 |
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31729260]Coś się grypowo czuję... Ciekawe z czego, jak cały czas siedzę w domu :/ Dzisiaj tylko wyszłam na 10 minut do sklepu, w czapce, może to przez to, że nie suszę włosów, ale mam ciepło w mieszkaniu... sama nie wiem
[/QUOTE]Miodek, cytrynka, sok z malin, czosnek - zapobiegawczo... Równie dobrze mąż mógł coś przywlec... Wygrzewaj się i nie daj się przeziębieniu!
|
|
|
|
#2137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo proszę https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...i%EAcie+kroczaJa dołączyłam po kilku stronach, ale bardzo polecam lekturę całości Naprodukowałam się dość mocno w tym wątku, wydawało mi się, ze napisałam wszystko, co było istotne i wszystko co robiłam krok po kroku, ale gdyby któraś z Was miała jeszcze jakieś pytania, to służę radą![]() Tacca, nikt Ci nie każe brać znieczulenia, jeżeli nie masz na to ochoty masz do nich prawo, bo to TY rodzisz SWOJE dziecko - i nikt nie ma Ci prawa niczego narzucać. Powtarzaj to sobie do skutku a będzie, na pewno! ja z doświadczenia mogę powiedziec, że im mniej słuchałam "doradzaczy" tym lepiej mi szło oczywiście co innego poprosić o radę kogoś do kogo ma się zaufanie i czyjej rady chce się wysłuchać, mówię o takich doradzaczach typu "dobra ciocia" - ach, jaką krzywdę dziecku robisz, że je karmisz czy nie karmisz czy że rodzisz tak czy nie inaczej. I nie musisz nikomu się tłumaczyć ze swoich decyzji, bo to niczyj interes i nikogo nie powinno to interesować. To normalne, ze się boimy, każdy chyba bardziej boi się tego, co nieznane, niż czegoś ewidentnie złego - bo przy nieznanym nie wiemy, czego się spodziewać, ale naprawdę, słuchaj siebie, a wszystko będzie dobrze przytulam Cię mocno!
Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-19 o 22:19 |
|
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za dobre słowo! |
|
|
|
|
#2139 |
|
Konto usunięte
|
Tak, tak, zastosuję się do Waszych rad i jutro zacznę kurację miodowo-cytrynowo-mleczno-herbacianą.
No chłopcy przeważają, czyżby mi miała przypaść w udziale dziewczynka? Mam USG 31.01 i podejrzewamy oboje z mężem, że tak właśnie może być, gin mówił, że ma pewne podejrzenia, ale nie chce ich zdradzać, ja myślę, że jakby był chłopak, to by widział na pewno siusiaczka, mąż też myśli, że to będzie "ta" opcja Ale się okaże, ja się nie nastawiam, bo jest mi wszystko jedno - naprawdę najważniejsze, żeby było zdrowe.
|
|
|
|
#2140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rany jak ja się nie mogę doczekać USG.... ![]() dzisiaj z tego wszystkiego wpadłam do mothercare i odreagowałam bodziakami z krótkim rękawem 6 sztuk łącznie zakupiłam a M. stwierdził, że więcej dziecku ciuchów nie trzeba ja mu dam i mam od dzisiaj ten kojec z motherhood - jest genialny! ciężki, stabilny, nic się nie przemieszcza w środku, mega wygodny
|
||
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać...
Dobrej nocki!
|
|
|
|
#2142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co one z nami robią ja też wczoraj schizowałam, bo dzisiaj miałam połówkowe, więc na wszelki wypadek w nocy nie spałam i aż mi ciśnienie z nerwów skoczyło . Tylko wróciłam do domu, przespałam się i zmierzyłam ciśnienie - od razu mi wróciło do normynic się nie martw na zapas, wszystko będzie dobrze!
Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-19 o 23:04 |
|
|
|
|
#2143 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31720693]Przybij piątkę. Ja się ostatnio strasznie dziwnie czuję. Zaczynam sobie wyobrażać, jaką to jestem wyrodną matką, ale mam przedziwne, mieszane uczucia. Pewnie jak zobaczę USG to mi przejdzie, ale naprawdę teraz bardzo dziwne mam myśli. No i na dodatek to, co pisałam wcześniej, obawa, że bez wiedzy czymś szkodzę dziecku, że jestem na coś, o czym nie wiem chora i przez to coś będzie nie tak... Powinni mi odciąć media.[/QUOTE] Ech, bardziej by było wg mnie dziwne i nie w porządku to, gdyby kobieta w ciąży była przekonana, że ma wszystko w małym palcu i pod kontrolą. Niepewność i mieszane uczucia są normalne ), przy Maksie wszystko było dla mnie nowe. I z jednej strony jestem o wiele spokojniejsza w kwestiach opieki nad niemowlęciem i wychowaniem dziecka, a z drugiej strony obawiam się jakichś nowych sytuacji, bo przecież każde dziecko jest inne i wszystko może się wydarzyć. Na pewno drugie dziecko wychowuje się zupełnie inaczej, widząc już jakie błędy popełniło się przy pierwszym. Teraz trzeba uważać, żeby nie przegiąć w drugą stronę ![]() Cytat:
Choć rozumiem też Twoje zniecierpliwienie, ja miałam często usg od początku, a mały do 20 tc tak się bunkrował, że za nic nie dało się podejrzeć Cytat:
Cytat:
![]() Ja trochę jestem kurcze podenerwowana, wracałam autem do domu ok. 19:30, mokry śnieg padał bardzo mocno od popołudnia, jechałam 30-40 km/h, bo tak drogi zasypane, auto tańczy na drodze, a jakiś debil mi z podporządkowej wyjechał tuż przede mnie. Cudem wyhamowałam Miękkie nogi miałam jak wróciłam do domu i trochę mnie to trzymało...Ale, żeby lepsze klimaty wprowadzić, to powiem Wam gdzie byłam Wspominałam, że chyba zmienię gina, bo Medicover rozwiązał umowę z placówką, do której chodziłam na kartę. Dziś byłam u nowej gin obadać co i jak, co ona na przejęcie pacjentki pod koniec II trym U poprzedniego gina mam jeszcze umówioną wizytę na 31.01, ale do nowej wolałam pójść wcześniej, żeby jak mi się nie spodoba, to jeszcze kogoś innego szukać. Ale było super! Ale chyba się zaraz zreflektowała, bo powiedziała, że oczywiście mogę do niej chodzić, tylko że będzie musiała mnie dużo wypytywać, co było wcześniej, a ja na to, że nie ma problemu, że mam wszystkie papiery i mogę opowiadać. Potem już była miła, konkretna, szczegółowa, więc jestem bardzo zadowolona i powiedziała, że skoro mam do niej chodzić, to chce zobaczyć dzidziola, więc miałam usg dość dokładne (aparat lepszy niż u tamtego gina), w zasadzie jak połówkowe. Kajko waży ok. 650 g i to było super popatrzeć na niego znowu i usłyszeć od drugiego lekarza, że wszystko jest w najlepszym porządku I dziś ja mam pytanie kulinarne, agato lub jeśli ktoś inny wie, to też proszę o radę Tż znalazł na necie taki przepis na tęczowy tort i chce, żebym zrobiła Maksiowi na urodziny. Tam w przepisie jest ekstrakt waniliowy. Poczytałam trochę i już wiem mniej więcej, o co chodzi... że to z cukrem czy olejkiem waniliowym nie ma nic wspólnego Może któraś ma jakieś źródło, gdzie kupuje - sklep internetowy czy allegro i jakiś sprawdzony ekstrakt? U mnie w mieście pewnie nie kupię, chyba że w Almie? Nie chcę go dużo i nie będę robić sama |
||||
|
|
|
#2144 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31726748]To znaczy ja bardzo bym chciała karmić piersią, ale znając siebie i swój próg bólu to wiem, że może być to ciężkie.
Ja generalnie nie mam różowych okularów jeśli chodzi o macierzyństwo, mam mnóstwo obaw.[/QUOTE] W pierwszej chwili przeczytałam, że nie masz różowych okularów i masz mnóstwo barw Cytat:
![]() Cytat:
Ech, jak bym chciała, żeby wszyscy, którzy mnie otaczają, mieli takie właśnie podejście, bez zbędnego zadęcia na wciskanie komuś swoich jedynie słusznych mądrości![]() Cytat:
Edytowane przez ghosst Czas edycji: 2012-01-19 o 23:42 |
|||
|
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2146 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ceny nie takie złe, a ubranka naprawdę ładne i super jakościowo. Poduszke motherhood testuje 3 dzień i przyznam, że jest mega wygodna i pomaga na bóle pleców. Polecam!!! Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31726748]To znaczy ja bardzo bym chciała karmić piersią, ale znając siebie i swój próg bólu to wiem, że może być to ciężkie. Ja generalnie nie mam różowych okularów jeśli chodzi o macierzyństwo, mam mnóstwo obaw.[/QUOTE] O co chodzi z tym bólem przy karmieniu? Że zaraz po porodzie piersi bolą czy co? Zielona z tego jestem. Cytat:
![]() W ogóle ostatnio przeżyłam chwilę grozy. Pierwszy raz od daaaawna przytulałam się z mężem, patrzymy a my krwią umazani. Na szczęście nie było tego dużo i później nic się nie działo, a dzidzia ładnie sobie kopała. Potem przeczytałam, że w 24-28tc takie rzeczy po stosunku, a nawet i bez, po prostu się zdarzają. |
|||
|
|
|
#2147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie ma nic wspólnego z udawaniem czegokolwiek, byciem matką polką czy inne takie. Co do nogi czy zęba mogę obronić się tyle, że amputacja czy wyrywanie zęba to nie jest naturalny proces, a poród owszem jak najbardziej ![]() To, że nie chcę zzo, nie oznacza zupełnie, że wybieram Dolargan czy cokolwiek innego. Nie, Maksa urodziłam naturalnie i teraz też tak zamierzam ![]() Dam Wam linka do jednej z wielu stron, które przeczytałam przed chwilą... Od samego artykułu bardziej interesowały mnie komentarze pod nim (są tam 4 krótkie podstrony z komentarzami). Artykuł dla mnie mało wiarygodny, konsultowany przez ginekologa, a nie anestezjologa i wszystko pod warunkiem "prawidłowego podania leku". http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...8.html?cpage=4 Bardzo bym chciała, żebyśmy wszystkie urodziły łatwo, zdrowo i bezboleśnie super zdrowe dzieciaczki i bardzo Wam tego życzę Piszę to tylko dlatego, żebyście znały plusy i minusy i wiedziały, że choć jest wiele kobiet, które fantastycznie wspominają zzo, to są i takie, które go żałują...Co do reszty podpisuję się obiema ręcami Co zrobicie przy porodzie, przed czy po, jak będziecie karmić czy ubierać dzieck0 - decyzja należy do Was Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-01-20 o 01:29 |
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zadomowienie
|
Genialne
![]() ![]() A jak jeszcze zaczął ziewać to myślałam, że się poryczę. Ja już go chcę tulaćCytat:
U mnie lekarz nagrywa na płytę filmik z 3D/4D. |
|
|
|
|
#2149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mój chłop mówi, że łysiejący. Co do USG, każdy zrobi jak uważa. Już była jakaś obszerna dyskusja w którymś z wątków. Ja jestem zdania, że co 4 tygodnie przy normalnie przebiegającej ciąży to też za często Wiem, że są dziewczyny które chodzą specjalnie na USG żeby pooglądać dziecko (niekoniecznie u nas w wątku). Chodzą żeby nagrać płytę i móc co pokazywać znajomym. To miałam na myśli pisząc o przesadzie.Ja będę miała w całej ciąży 4 czy 5 razy zrobione USG i uważam, ze wystarczy. Nie ma też badań, które potweirdzają, ze USG pozostaje bez wpływu. ![]() Cytat:
To jest właśnie miejsce gdzie można się przygotować, chociaż częściowo, do porodu. Zajęcia mogą pomóc przełamać strach przed nieznanym, zapoznać się z salą porodową, z etapami porodu... To jest miejsce gdzie możesz o wszystko zapytać i powinnaś dostać odpowiedzi. Ponadto prowadzone są zajęcia z opieki nad noworodem... Cytat:
![]() To czy i jak decydujemy o swoim losie, w dużej mierze zależy od nas samych. Od naszego sposobu myślenia, od stylu życia. Ja jestem zdania, że zawsze warto walczyć o swoje, nie poddawać się, bronić swojego zdania i prawa do decydowania o swoim życiu. ![]() Cytat:
I że lekarka konkretna i rzeczowa ![]() JA ekstrakt waniliowy robię sama - laski wanilii i alkohol ![]() Możesz kupić na allegro: http://allegro.pl/listing.php/search...rakt+waniliowy A pokaż przepis, dużo tam tego ekstraktu trzeba?
|
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wszystkim.Ale tu dziś cichutko
![]() Dołączam się do grona grypowców,głowa mi pęka,gardło boli i wszystko wogóle,nogi,ręce,plecy.ma m tylko nadzieję,że młodego nie zaraże,bo on jak zacznie chorować to nie ma końca,kaszlał miesiąc,od tygodnia spokój to w zamian dostał katar I wczoraj przyjechał mężuś,także będe tu rzadziej ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- I gratuluję wczorajszych udanych wizyt ![]() W nocy jak się przekręcałam z boku na bok miałam bolący skurcz(chyba) dwa razy lub tak mnie brzuch bolał???Nie wiem,wiem napewno że jak sie to powtórzy to napewno zawitam do doktorka szybciej. pierwszą ciąże przeszłam bezstresowo,nic mnie nie bolało,niczym sie nie martwiłam a w tej...co mnie zaboli to ja już myślę... |
|
|
|
#2151 | |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tak 2-3 na dzień, co 4-5 dni ![]() I kurcze mam bardzo mocne, jakby ktoś wsadził 20cm miecz do hehe pochwy właśnie ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
kurczę mam to samo... wczoraj na mnie padło, jeszcze mi zimno pierwszy raz o 1.5 roku wyskoczyło Mąż w pracy a mi glowa tak peka ze nie mam sily i ochoty nawet sniaania zjeść
|
|
|
|
|
#2152 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję połówkowego i dużego dzidziusia! ![]() Cytat:
Niektórzy ludzie jeżdżą strasznie nieodpowiedzialnie... ![]() Fajna ta nowa lekarka. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też się na tą poduszkę skuszę. ![]() Nie oglądam filmów i programów o porodach, jeszcze nie... Jakoś nie mogę się przemóc. ![]() Mi o film z 4D nie chodzi, tylko chciałabym znać płeć. Gin mi wczoraj powiedział, że następnym razem już na nowym sprzęcie nagra mi płytkę. Bardzo z mężem na to nakręceni nie jesteśmy. Cytat:
Wstałam późno, po jakimś sennym koszmarze, nad którym wolę się nawet nie zastanawiać... Trzeba się wziąć w garść i wziąć za jakąś robotę.
|
|||||
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie już nie stosują znieczulenia tylko do cc zastąpili je gazem rozśmieszającym
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Hm... U mnie pewnie nigdzie gazu nie uświadczy...
|
|
|
|
#2155 | ||
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie mam skurczy, ale mam takie ukłucia w pochwie, co kilka dni, nie przeszkadzają w normalnym funkcjonowaniu i przechodzą na drugi dzień. onething gratuluję chłopaka! U mnie młoda ziewała i pocierała oczka rączkami, mam to na filmiku właśnie
|
||
|
|
|
#2156 |
|
Rozeznanie
|
hej Dziewczęta
![]() troche się nie odzywałam ale czytam na bieżąco. Ja od wtorku mam kojec z Motherhood i też jestem bardzo zadowolona mogę polecić tego sprzedawcę z allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=2038350676 , zamówiłam w niedzielę wiczorem a we wtorek w południe miałam już poduchę w domu.a tak poza tym to ja już mam generalnie dosyć ciąży- chciałabym już tulić maleństwo. ledwo wyleczyłam się z grypowych dolegliwości a przede wszystkim z upierdliwego suchego kaszlu to znowu mam prawdopodobnie kolke nerkową, już miałam ją raz w ciązy, raz miałam też rwe kulszową ale to na początku... normalnie jak nigdy w życiu cały czas coś mi dolega... ![]() boli mnie, a w zasadzie kłuje juz drugi dzień, ledwo się ruszam, prawie nie śpie. Nie chce iśc na pogotowie bo zostawią mnie w szpitalu tak jak za pierwszym razem a i tak podadzą tylko No-spe i ewentualnie paracetamol. Tylko że od rana mam jakieś obawy że może to jednak nie ta kolka, mam dziś od czasu do czasu uczucie jakby mi ktoś wbijał szpile w pochwe i tyłek... ( sory za obrazowośc ale może któraś tez tak ma...) może coś z maluszkiem ale kręci się w brzuchu to chyba raczej wszystko ok...a wizyta dopiero 1 lutego , gdyby coś to mogłabym iść wcześniej ale przyjmuje dopiero we wtorek mogłam iść wczoraj bo tez przyjmował ale wtedy jeszcze myślałam że to chwilowe i przejdzie... na dodatek mąż wyjechał na 3 tyg... sory za wywód ale musiałam się wyżalić...
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Raczkowanie
|
Ale kicha... FBI zamknęło Megavideo :/
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów miałam beznadziejną noc
Oszaleć można. Pocieszające jedynie jest to, ze dzidzia z rana troszke ruszała się i poprawiła mi humor. W ogole to zauważyłam, ze na weekendzie jest bardziej aktywne, czyżby wyczuwała ze mąż jest w domu i mocniej i częsciej się rusza? Albo mi juz odbija
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz podziękować kism. ![]() On im dłużej stoi tym lepszy ![]() Ja wrzucam kilka lasek razem z nasionkami, a później jeszcze dokładam. Tak samo robię cukier waniliowy. Do cukru pudru wkładam rozkrojone laski wanilii. Pewnie już robiłaś, ale przypominam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Jest 100% chłopak, 470 g wagi i ma bardzo długie ręce i nogi i lekarz powiedział, że dla niego to jestem w 23 t. Wszystkie parametry dobre, rozwija się prawidłowo. Na początku dziecię szalało, po czym odwróciło się plecami i tyle go widzieli
Na płytce mamy nagraną buźkę i rączkę, jak podnosi i trze sobie oczka

Dzięki za dobre słowo! 
rany jak ja się nie mogę doczekać USG.... 
), przy Maksie wszystko było dla mnie nowe. I z jednej strony jestem o wiele spokojniejsza w kwestiach opieki nad niemowlęciem i wychowaniem dziecka, a z drugiej strony obawiam się jakichś nowych sytuacji, bo przecież każde dziecko jest inne i wszystko może się wydarzyć. Na pewno drugie dziecko wychowuje się zupełnie inaczej, widząc już jakie błędy popełniło się przy pierwszym. Teraz trzeba uważać, żeby nie przegiąć w drugą stronę
Ale chyba się zaraz zreflektowała, bo powiedziała, że oczywiście mogę do niej chodzić, tylko że będzie musiała mnie dużo wypytywać, co było wcześniej, a ja na to, że nie ma problemu, że mam wszystkie papiery i mogę opowiadać. Potem już była miła, konkretna, szczegółowa, więc jestem bardzo zadowolona i powiedziała, że skoro mam do niej chodzić, to chce zobaczyć dzidziola, więc miałam usg dość dokładne (aparat lepszy niż u tamtego gina), w zasadzie jak połówkowe. Kajko waży ok. 650 g i to było super popatrzeć na niego znowu i usłyszeć od drugiego lekarza, że wszystko jest w najlepszym porządku 

Piszę to tylko dlatego, żebyście znały plusy i minusy i wiedziały, że choć jest wiele kobiet, które fantastycznie wspominają zzo, to są i takie, które go żałują...
Normalnie wróciłam taka wściekła z zakupów, że aż zadzwoniłam do mojego N się wyżalić
Wiem, że są dziewczyny które chodzą specjalnie na USG żeby pooglądać dziecko (niekoniecznie u nas w wątku). Chodzą żeby nagrać płytę i móc co pokazywać znajomym. To miałam na myśli pisząc o przesadzie.
13.08.2011 
Oszaleć można. Pocieszające jedynie jest to, ze dzidzia z rana troszke ruszała się i poprawiła mi humor. W ogole to zauważyłam, ze na weekendzie jest bardziej aktywne, czyżby wyczuwała ze mąż jest w domu i mocniej i częsciej się rusza? Albo mi juz odbija