Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 20:11   #871
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ze mnie juz tak leca wody ze podloge zafajdalam, zaczyna podbrzusze bolec, rozwarcie rano bylo na 1.5 cm leze i czekam na tz boje sie
kamciurka, trzymam kciuki już niebawem będziesz miała swoją dzidzię

Dziewczyny, ja nie chcę iść ot tak do szpitala i czekać na nie wiadomo co zastanawiam się dlaczego tak wcześniej mam iść do szpitala skoro na jutro mam termin, chyba powinnam za tydzień dopiero iść
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 20:24   #872
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hej laseczki

Agawoo piala o 13,45 ze miala cesarke u ich coreczka jest juz na swiecie wazy 3080 nie wie ile wazy..jak dojdzie do siebie napisze wiecej pozdrawia

i lece dalej do mojego bo ryczy.. suszarka pomaga na chwilke tylko..
wow to już ale szybko się wszystko rozwinęło oczywiście ogromne gratulacje dla Agawoo i córeczki

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 20:25   #873
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

GRATULACJE ROZPAKOWANYM MAMUSIOM

uff ledwo nadrobiłam tak się rozpisałyście

bybella chorujesz na tarczycę?? bo ja mam hashimoto ale wyniki w normie. Czego sie naczytałaś??

a mi dziś paczuszka z pościelą przyszła a wczoraj wanienka i inne drobne akcesoria i mogę powiedzieć że mam już prawie wszystko koszuli nie mam do porodu, soli fizjologicznej no i nadal brak nosidełka/fotelika do samochodu...
Stary 2012-01-19, 20:30   #874
Haniula
Zakorzenienie

Dzis byla u mnie tesciowa i uraczyła mnie 'niezawodnym' sposobem obliczania daty porodu. Niby za' jej czasów ' lekarz kazał liczyć od pierwszego ruchu dziecka , ze to jest skonczony 17tc , i wtedy liczyc do 40tc rzekomo u niej sie sprawdziło co do dnia

I tak wlasnie z ciekawosci sobie policzyłam, i wyszło ze z tym niezawodnym sposobem powinnam miec 2 tygodniowego niemowlaka w domu
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 20:36   #875
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

Haniula Macię się z tymi teściowymi Moja jest w porządku na szczęście ja ruchy czułam "dopiero" w 20 tygodniu jak ktoś jest kolejny raz w ciąży to podobno czuć wcześniej. nie ma to jak "dobre" rady
Stary 2012-01-19, 20:44   #876
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Dalej w szpitalu. Noc bezsenna calkowicie. Wody odeszly ok. 21 wczoraj. Znaczy zaczely sie saczyc. Dzis rano odmowilam oksy. Skurcze mam, ale nieregularne. Bola te badania niesamowicie. Moj kochany jest ze mna dzieki Bogu Ciezko mi pisac, bo wenflon w rece Agawoo widze, ze pisze kochana trzymajcie wiec kciuki, bo jestem przerazona!
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Gratulacje, chociaż nie rozumiem czemu tak długo trzymają na sn jak i tak potem cesarka.

Ja oprócz gazików mam octenisept, ale to dlatego że potrzebny był wcześniej w domu, a teraz mogę go jeszcze dodatkowo przy dziecku użyć.
Ja też nie rozumiem dlaczego tak długo trzymają a i tak wiedzą że będą musieli cc zrobić :/ sama tak też miałam

Dark lady powiedz mi ten octenisept to dokładnie na co jest? Bo ja się zastanawiałam czy kupić czy nie bo widziałam że to jest spore a na sam pępek jakby mi miało zostać i nie wiem do czego mogłabym to użyć.

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
A teraz o mnie:
Pisałam wam już o moich problemach z ciśnieniem i puchnięciem. Ktoś pytał o co chodzi. Generalnie mam problem głównie z ciśnieniem rozkurczowym, które ma wartość ok 100 (wiadomo że max. to 90), skurczowe raczej ok w okolicach 130 z rzadkim skokiem do 140. Z racji tego ciśnienia lekarz kazał mi brać leki które mają je obniżyć, niestety mimo dobrych chęci i nadziei nie przynoszą żadnych rezulatów i pojawiły się nowe niepokojące dolegliwości. Z tej racji skontaktowałam się z moim lekarzem i nie ma on dla mnie zbyt dobrych wieści, muszę zwiększyć dawkę (a lekarstwo za dobre to nie jest ani dla mnie ani dla dzidzi) i w poniedziałek znowu zadzwonić żeby przekazać czy coś się zmieniło. Jak się nie zmieni to niestety ale najprawdopodobniej będzie konieczność wcześniejszego rozwiązania . Lekarz wolałby żebym do końca stycznia wytrzymała żeby mały nie miał żadnych objawów wcześniactwa. Tyle że jeśli obecny stan rzeczy się utrzyma to małemu grozi niedożywienie i nie da rady do końca miesiąca przeciągać już tego. No i z mojej dzidzi z lutego (21) może zrobić się maluch styczniowy.

Smutno mi teraz strasznie jakoś tak mnie to przybiło.
wiem że łatwo się pisze ale nie zamartwiaj się

Cytat:
hej kochane, ja leze dalej maluch skacze mi po brzuchu strasznie a wody coraz bardzie.plyna, jak nie urodze do jutra to wywoluja, lekarz mowi ze do nocy moze sie ruszy bo na ktg wyszly skurcze. Dzieki za kciuki i gratki dla nowych mam
no kamciurka synek się pospieszył

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
A to bardzo wazne. Zobacz, Kamciurka najpozniej jutro urodzi, a nawet lozeczka nie ma. Jej tz teraz lata jak poparzony i wszystko ogarnia - az milo sobie to wyobrazic Lozeczko, kolderka, posciel, wyparzanie smoczkow. Pisala, ze do szpitala pojechala tylko z podkladami i majtkami jednorazowymi, a reszta zajmuje sie jej tz. Z tego co pisala ostatnio, to byl na etapie prania i prasowania koszuli
Kurde, ja myslalam, ze w szpitalu moga jakos tak od razu wywolac porod, ze nie trzeba sie tyle meczyc
kurcze to nie jest ze mną aż tak źle bo podkłady i majtki już mam nawet w torbie która nie jest nawet w połowie spakowana

Cytat:
hej laseczki

Agawoo piala o 13,45 ze miala cesarke u ich coreczka jest juz na swiecie wazy 3080 nie wie ile wazy..jak dojdzie do siebie napisze wiecej pozdrawia

agawoo gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tylko na chwilkę. Od rana nie miałam prądu i nie mogłam Wam przekazać wiadomości od Inutil

Ola w nocy urodziła Mikołaja. Podobno mały jest kudłaty
(tak, tak.... na pewno chodzi o Olcię)

Inutilek z kolei o 12:00 miała przebity pęcherz, wody odeszły. Leży na porodówce, ale nic się nie dzieje. O 18:00 ma mieć drugą oksytocynę podaną.
Jest zmęczona.

nie nadrabiam, bo zaraz będę miała gości. Zajrzę do Was wieczorem.
Ola gratuluję również, Inutil powodzenia oby się wszystko szybko rozkęciło

Cytat:
ze mnie juz tak leca wody ze podloge zafajdalam, zaczyna podbrzusze bolec, rozwarcie rano bylo na 1.5 cm leze i czekam na tz boje sie
nie bój żaby będzie dobrze za chwilę będziesz mieć małego przy sobie

Cytat:
gratulacje dla rozpakowanych
kciuki dla walczacych

a my dalej ie kolkujemy.. uciekam;/
biedni jesteście z tymi kolkami

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
GRATULACJE ROZPAKOWANYM MAMUSIOM

uff ledwo nadrobiłam tak się rozpisałyście

bybella chorujesz na tarczycę?? bo ja mam hashimoto ale wyniki w normie. Czego sie naczytałaś??

a mi dziś paczuszka z pościelą przyszła a wczoraj wanienka i inne drobne akcesoria i mogę powiedzieć że mam już prawie wszystko koszuli nie mam do porodu, soli fizjologicznej no i nadal brak nosidełka/fotelika do samochodu...
jaką kupiłaś pościel pochwal się
Stary 2012-01-19, 20:52   #877
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...041816069.html o taka kupiłam wzór miś z motylkiem a drugi komplet teściowa obiecała uszyć bo od cioci krawcowej dostałam milutką flanelę białą w roboty takie śmieszne i wyjdzie z tego materiały duży komplet dla mnie i męża i dla dzidzi taki sam malutki jak bedzie uszyty to pokażę
Stary 2012-01-19, 20:56   #878
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomosc od Agatka:
3390 kg, 55 cm jestem szesliwa i wyczerpana... Polozna spisala sie na medal! Niunia podobna do tatusia zaraz jedziemy na polozniczy. Zasnela

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Dziewczynki odeszły mi wody
Jadę do szpitala ale podobno nie ma za bardzo miejsc,mam nadzieję ,że mnie przyjmą do tego co chcę.
Gratuluję dziewczynkom
dam znac jak cos zacznie sie dziać
AAAA ale jestem podniecona

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hej przenieśli mnie na porodowke,bedą podawać oxy. Rozwarcia na razie nie ma, skurczy jako takich też nie. Chyba chcą się mnie pozbyć z oddziału. Boroo też w szpitalu bo w nocy podejrzewała odplywanie wód.Trzymajcie za nas kciuki

Cytat:
Uwaga:

Kamciurce od wczoraj saczyly sie wody i jest w szpitalu skurczy zero..

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
INFO OD ELIZY84

URODZIŁAM O 8.55
NIKOLA MA 52CM I WAZY 3030
DAŁAM RADE NATURALNIE
JESTEM TAKA HAPPY
MA TAKĄ CZUPRYNE ŻE MOGĘ ROBIĆ WARKOCZE

WITAMY NA ŚWIECIE NOWĄ KRUSZYNKĘ
GRATULACJE!!

Cytat:
hej kochane, ja leze dalej maluch skacze mi po brzuchu strasznie a wody coraz bardzie.plyna, jak nie urodze do jutra to wywoluja, lekarz mowi ze do nocy moze sie ruszy bo na ktg wyszly skurcze. Dzieki za kciuki i gratki dla nowych mam
:KCIUKI:
Cytat:
Wiadomosc od Agatka:
Jutro wieczor Andrzej wyjezdza do nas. Ja jestem padnieta. Od wczoraj od 4 rano nie spie. Bezsennosc plus skurcze plus porod wykancza. Chodze po scianach... I jeszcze oszolomiona jestem. Dziwnie mi. Pewnie forum nie nadrobie. Kinga lezy przytulona do mnie a ja padam. Andrew to sie poplakal jak uslyszal placz i nowine w sumie meczylam sie z porodem 13 h z czego 3,5 na porodowce, bo se polozne w ch...ja leca :/ Dobrze,ze moja bylam, to mi ulzyla...
cudownie to brzmi
Cytat:
hej laseczki

aaaa, GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dzis byla u mnie tesciowa i uraczyła mnie 'niezawodnym' sposobem obliczania daty porodu. Niby za' jej czasów ' lekarz kazał liczyć od pierwszego ruchu dziecka , ze to jest skonczony 17tc , i wtedy liczyc do 40tc rzekomo u niej sie sprawdziło co do dnia
wspaniały sposób :/ jeśli ja czułam w 21tygodniu, to co??

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2012-01-19 o 20:57
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:03   #879
MissZuzia
Zadomowienie

GRATULUJE WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM

A my mielismy wychodne z mężem, babcia przyjechała w odwiedziny a my wybyliśmy do galerii i kupiłam sobie parę rzeczy z przecen, oczywiście w rozm L bo o M sprzed ciązy narazie to moge pomarzyc

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:07   #880
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Dziewczyny co około 6 minut stawia mi się brzuch i trzyma około 20-30 sekund, lekko pobolewa dół brzuch i krzyż ale to naprawdę minimalnie. Jak myślicie mam wędrować po pokoju w te i z powrotem co ja w sumie powinnam robić, leżeć, chodzić siedzieć, dobrze by było jak już by się akcja rozkręciła....

Edytowane przez kaczuszka81
Czas edycji: 2012-01-19 o 21:09
Stary 2012-01-19, 21:19   #881
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:

no to niedlugo nastepna Dzidziulka na watku
szaaaaalennstwoooooo
No chciałabym tak w nocy z 24 na 25 stycznia, bo 24 mały ma przedstawienie w żłobku na dzień babci i dziadka, i chciałabym zobaczyć.

Cytat:
Zrobili mi ktg i skurcze max 30 takze bida lezy ze mna laska i mi tu sapie brrrr... jedna poszla na wywolanie w 34 tyg bo tez saczyly sie wody i skurcze lekkie miala od kilku dni a maly 2 kg wazy. Ja czekam i chyba sobie poczekam...
oj, ja też dzisiaj skurcze max 30 na ktg...
Nie martw się, teraz jesteś pod dobrą opieką i na pewno dobrze się Tobą zajmą. Ja trzymam kciuki.

Cytat:
hej laseczki

GRATULACJE!

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tylko na chwilkę. Od rana nie miałam prądu i nie mogłam Wam przekazać wiadomości od Inutil

Ola w nocy urodziła Mikołaja. Podobno mały jest kudłaty
(tak, tak.... na pewno chodzi o Olcię)

Inutilek z kolei o 12:00 miała przebity pęcherz, wody odeszły. Leży na porodówce, ale nic się nie dzieje. O 18:00 ma mieć drugą oksytocynę podaną.
Jest zmęczona.

nie nadrabiam, bo zaraz będę miała gości. Zajrzę do Was wieczorem.
Olci gratulujemy Mikołaja!!!!

I kciuki za Intuil.

Cytat:
wiadomosc od Agawoo

mala ma 54cm i juz ja nawet karmilam dotaje antybiotyk profilaktycznie przez to ze saczyly sie wody. brzuch mnie boli jak fix ledwo oddycham ale po za tym chyba ok.
Agawo - GRATULACJE!

Cytat:
Może do jutra już będziesz miała synka po drugiej stronie brzuszka.

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

A ja własnie przeczytałam w karcie ciąży ze na jutrzejszej wizycie powinnam mieć zaoferowany masaż szyjki, sprawdzenie rozwarcia i dostać skierowanie do szpitala na wywołanie na za tydzień także trzymajcie jutro kciuki o 9.45 (w PL 10.45) rano żebym się w końcu czegoś dowiedziała

Będę trzymać kciuki

Ja czekam na tż az wróci z pracy, muszę zaraz synka uspać... Udało mi się dzisiaj w końcu w szafach posprzątać, poukładać, więc jestem z siebie dumna. Umyłam też podłogę, łaziłam po mieście,goniłam za synkiem, a tu cisza

Zrobiłam nawet chyba z 5 przysiadów

Ja tak strasznie nie chcę się przeterminować, bo wiem jakie to czekanie jest okropne, z synkiem musiałam tak tydzień czekać.
Muszę jutro sobie jakieś zadania powymyślać, żeby urodzić do końca przyszłego tygodnia.A najbardziej denerwuje mnie to że nie mogę nigdzie kupić herbaty z liści malin.... Ado zielarskiego mi nie po drodze.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co około 6 minut stawia mi się brzuch i trzyma około 20-30 sekund, lekko pobolewa dół brzuch i krzyż ale to naprawdę minimalnie. Jak myślicie mam wędrować po pokoju w te i z powrotem co ja w sumie powinnam robić, leżeć, chodzić siedzieć, dobrze by było jak już by się akcja rozkręciła....
Żeby się rozkręciło musisz się ruszać!
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:22   #882
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
te leki podobno sa najbardziej szkodliwe na samym poczatku ciazy, wiec ja bym chyba zaufala lekarzowi, jezeli jest sprawdzony i wczesniej Cie nigdy nie zawiodl
no i super, ze na wizycie sie okazalo, ze wszystko ok
Już wyczytałam, że często dziewczyny je biorą w ciąży, więc się uspokoiłam Od jutra zaczynam

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak przyspieszyć akcję... Wiem tylko jak rozróżnić skurcze przepowiadające od porodowych... Może ktoś inny się wypowie.
W każdym bądź razie trzymam kciuki
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:27   #883
czubasek20
Zakorzenienie

Miałam was nadrobić ale pojechaliśmy z mężem do babci bo potem nie będzie kiedy. A jak wróciliśmy to zaczęliśmy grać w karty Teraz tz poszedł się ogolić a ja objadam się lodami czekoladowymi algidy

gratuluję wszystkim rozpakowanym MAMUSIOM

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 21:32   #884
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Żeby się rozkręciło musisz się ruszać!
Robię jakieś niby przysiady, z nóżki na nóżkę i czekam. Dziękuję za informację

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak przyspieszyć akcję... Wiem tylko jak rozróżnić skurcze przepowiadające od porodowych... Może ktoś inny się wypowie.
W każdym bądź razie trzymam kciuki
Dzieki wielkie
Stary 2012-01-19, 21:35   #885
ultraradiola
Wtajemniczenie

Ja też strasznie bym się nie chciała przeterminować ważne tylko żeby wytrzymać do soboty rana bo wtedy tz wraca z delegacji a bardzo mi zależy żeby był przy porodzie zresztą mu też Także od soboty będę wykurzać małego na świat

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2012-01-19, 21:38   #886
Haniula
Zakorzenienie

kaczuszka zeby sie rozkręciło !

Moze weź prysznic taki 30min, jak to poród to powinny sie nasilić skurcze

Małgosia ja tez mam w planie urodzic do konca przyszłego tygodnia ale nie wiem co na to moje dziecko

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Ja też strasznie bym się nie chciała przeterminować ważne tylko żeby wytrzymać do soboty rana bo wtedy tz wraca z delegacji a bardzo mi zależy żeby był przy porodzie zresztą mu też Także od soboty będę wykurzać małego na świat
U mnie jest dokładnie ten sam powód
i strach ze jak do 29 nie urodze to znowu tydzien nie bedzie tż
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:24   #887
violette7
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych Mamuś i ich Maluszków

Ciężko Was nadrobić ale staram się jak mogę. Mi jeden termin z ostatniego USG minął (17.01) teraz czekamy na termin z OM na 23.01 - zobaczymy czy coś się rozkręci na razie cisza, ani żadnych skurczy, żadnego odejścia / sączenie wód, kompletnie nic nie wskazuje na to aby to miało być już niedługo No nic czekamy z niecierpliwością na Weronisię

Czytałam że zachwalałyście Sab Simplex na kolki można wiedzieć gdzie je dostałyście ?
Ja znalazłam tylko takie 2 stronki:
http://www.sabsimplex.pl/zamowienie.php

http://www.sabsimplex.info.pl/sklep

czy któraś z Was zamawiała z nich może?
violette7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:45   #888
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Kasik za bezbolowa nocke. A jakich kropli uzylas?
Użyłam Dentinox colic drops
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dzien dobry
pamieta mnie kto ?

grstuluje wszystkkim rozpakowanym

chyba Was nie nadrobie
Witaj z powrotem mamuśka
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:48   #889
AgaMili
BAN stały

To co dziś nie pijemy?
A więc wznoszę toast za nowonarodzone dzieciaczki i żegnam się na dziś Brzuchatkom przespanych nocy a mamuskom bezkolkowych Dobranoc
Aha no i za te co w szpitalu się męczą

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2012-01-19 o 22:49
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 22:53   #890
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

i ja zaraz uciekam spać Dobranoc wszystkim i powodzenia rodzącym
Stary 2012-01-19, 23:10   #891
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
To co dziś nie pijemy?
A więc wznoszę toast za nowonarodzone dzieciaczki i żegnam się na dziś Brzuchatkom przespanych nocy a mamuskom bezkolkowych Dobranoc
Aha no i za te co w szpitalu się męczą
w takim razie ja się dołączam do toastu za dzieciaczki i pewnie zaraz uciekam spać bo tu i tak cichutko dzisiaj

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2012-01-19, 23:56   #892
dolores181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
w takim razie ja się dołączam do toastu za dzieciaczki i pewnie zaraz uciekam spać bo tu i tak cichutko dzisiaj
DOŁĄCZAM SIĘ DO TOASTU i lecę spać
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 00:18   #893
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Użyłam Dentinox colic drops
Witaj z powrotem mamuśka
Kasik nam dzis pediatra tez to przepisal i mamy nie zapeszajac spi poki co, a tak to od 18 do 23 byla tragedia wiec miejmy nadzieje, ze bedzie działało, tylko u nas Nikos nie bardzo chce to przełknać, chyba mu nie smakuje
Stary 2012-01-20, 06:29   #894
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Gratulacje dla świeżo rozpakowanych mam !

U nas dzisiaj zaczyna się 38 tydzień więc spokojnie możemy juz rodzić
Mnie co raz bardziej boli podbrzusze jak na miesiączkę, ciągnie w pachwinach, a nawet sprawia mi ból w nocy obracanie z jednego boku na drugi.
Wczoraj miałam ktg, wyszło dobre i jeden skurczybyk na 50, jak byłam w szpitalu w 35tc to miałam nawet do 80, a ten był mniejszy, ale bardziej treściwy (czułam go mocniej).

A teraz pytanie do mam rozpakowanych :

Mamuśki, które rodziły sn, miałyście znieczulenie ?

Pozdrowionka dla wszystkich i miłego dnia

P.S. Upiekłabym jakieś ciasto, ale nie mam pomysłu. Macie jakiś pomysł ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 07:21   #895
uska000
Zadomowienie

hej mamuski ja z dwiema dobrymi wiadomosciami

1. sms od Kamciurki

Alex jest juz na swiecie jest piekny podobny do tatusia wazy 3300 i ma 50cm. urodzil sie o 5,50

a to ci ranny ptaszek

a druga ze moje dziecko jak zaneslo kolo 20 to wstalo o 1 zjadlo pogadalo ze mna i przed 2 bylo juz w lozeczku teraz wstalo przed 6 zjadlo i spi ja sie umylam wkoncu dokladnie a nie na szybko bo sie drze;p;p wyprasowalam tone jego ciuchow i tetr.. i teraz pije kawke i mam czas na wizaz i wszytskie zaleglosci
tej nocy uzylam kropli Infacol pomogly

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 07:51   #896
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Gratulacje dla świeżo rozpakowanych mam !

U nas dzisiaj zaczyna się 38 tydzień więc spokojnie możemy juz rodzić
Mnie co raz bardziej boli podbrzusze jak na miesiączkę, ciągnie w pachwinach, a nawet sprawia mi ból w nocy obracanie z jednego boku na drugi.
Wczoraj miałam ktg, wyszło dobre i jeden skurczybyk na 50, jak byłam w szpitalu w 35tc to miałam nawet do 80, a ten był mniejszy, ale bardziej treściwy (czułam go mocniej).

A teraz pytanie do mam rozpakowanych :

Mamuśki, które rodziły sn, miałyście znieczulenie ?

Pozdrowionka dla wszystkich i miłego dnia

P.S. Upiekłabym jakieś ciasto, ale nie mam pomysłu. Macie jakiś pomysł ?
tak, ja mialam ZZO

a inspiracje ciastowe znajdziesz tu...
http://mojewypieki.blox.pl/html

Cytat:

1. sms od Kamciurki

Alex jest juz na swiecie jest piekny podobny do tatusia wazy 3300 i ma 50cm. urodzil sie o 5,50

a to ci ranny ptaszek

a druga ze moje dziecko jak zaneslo kolo 20 to wstalo o 1 zjadlo pogadalo ze mna i przed 2 bylo juz w lozeczku teraz wstalo przed 6 zjadlo i spi ja sie umylam wkoncu dokladnie a nie na szybko bo sie drze;p;p wyprasowalam tone jego ciuchow i tetr.. i teraz pije kawke i mam czas na wizaz i wszytskie zaleglosci
GRATULUJE NOWEJ MAMUSI

no i brawa dla ciebie fajnie jest miec chwilke czasu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 08:34   #897
staraupa
Raczkowanie

hej dziewczynki
OLUŚKA, AGAWOO, KAMCIURKA GRATULACJE!!!!
a jak BORO???? Ktoś coś wie??

ja wczoraj miałam koszmar jakiś. Od 11 zaczęły mi się skurcze, znaczy brzuch sięstawiał w taki stozek i ciągneło w dół i tak co równe 20 min. Potem pojawiło się delikatne plamienie i mały wogóle się nie ruszał. Spanikowałam więc i pojechałam na IP, tam się okazało że te skurcze to przepowiadacze takie (trwały od 11 do 21 co 20 min) a plamienie bo się szyjka rozwiera i przygotowuje do porodu. Lekarz zawyrokował że do poniedziałku powinno się zakończyć porodem. No zobaczymy, Brzuch mnie cały czas teraz ciągnie jak na okres....mam nadzieję że to się szybko rozkręci.
AgaMilli jakoś czuję że my razem urodzimy
Miłego dzionka kochane!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 09:10   #898
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Kamciurka gratulacje !!! Kawał chłopa urodziłaś przed terminem

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 09:19   #899
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

i kolejny bobas z nami Kamciurka GRATULACJE

u mnie dzisiaj piękna pogoda za oknem wszystko białe i ośnieżone szkoda tylko że ślisko:/ siadam zaraz do nauki bo we wtorek zalicznie mam w szkole a nic nie umiem ... a to matematyczny przedmiot i już mnie stres lekki łapie że nie zdażę...

Kawka dla wszystkich na dobry początek dnia oczywiście słabiutka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kawa.jpg (8,1 KB, 3 załadowań)
Stary 2012-01-20, 09:20   #900
AgaMili
BAN stały

Dzień dobry
Budzę się kawą bo na tą ranną wizytę wstałam, normalnie to bym jeszcze spała . Tż i Mili śpią jeszcze.
Cytat:

1. sms od Kamciurki

a to ci ranny ptaszek

Kamciurka gratulacje!!!

Uska super że nocka taka udana
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
ja wczoraj miałam koszmar jakiś. Od 11 zaczęły mi się skurcze, znaczy brzuch sięstawiał w taki stozek i ciągneło w dół i tak co równe 20 min. Potem pojawiło się delikatne plamienie i mały wogóle się nie ruszał. Spanikowałam więc i pojechałam na IP, tam się okazało że te skurcze to przepowiadacze takie (trwały od 11 do 21 co 20 min) a plamienie bo się szyjka rozwiera i przygotowuje do porodu. Lekarz zawyrokował że do poniedziałku powinno się zakończyć porodem. No zobaczymy, Brzuch mnie cały czas teraz ciągnie jak na okres....mam nadzieję że to się szybko rozkręci.
AgaMilli jakoś czuję że my razem urodzimy
Miłego dzionka kochane!
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości