Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 12:18   #1711
Mravka
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
mała mi na rwę pomógł ostanio masaż, który ćwiczyliśmy w szkole rodzenia, a co do bólu spojenia to łacze się w bólu, ze tak powiem
wczoraj tak mnie bolało, że myślałam, że na poczcie nie wystoję 10 min.

mravka ja sie na taki zdecydowałam: http://allegro.pl/szlafrok-do-szpita...068564435.html
bo jak go ubrudze w szpitalu, a potem nie dopiorę, to nie bedzie mi żal go wyrzucić
oo te ktore pokazalas tez fajne! wlasnie ja tez za bardzo nie przewiduje chodzeia w szlafroku,bo nie lubie..Traktuje to troche jako jednorazowy zakup;]

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
19claudia91 jak miło że wszystko się tak dobrze u ciebie ułożyło i że rodzice zaczęli akceptować twój wybór i będą cię wspierać, super
MoniaHan współczuje tych bóli, mam nadzieję ze fizjoterapeuta ci pomoże i będzie lżej
Mravka rewelacyjna kuchnia, bardzo mi się podoba

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

niee wręcz przeciwnie niskie ciśnienie mam, ostatnio na wizycie miałam 114/ 58

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

no też mi się właśnie wydawało że jedna słaba kawa (zwykła sypana) nie zaszkodzi, ale wiecie jak to jest jak coś się już dzieje, to człowiek się każdej myśli chwyta pani dr tylko pytała czy papierosy palę i żadnej innej przyczyny się nie doszukiwała
dziekuje;]
ja kawoszem nie jestem, jedynie jakas zbozowa raz na jakis czas.Zreszta jesli juz normalna rozpuszczalna to pol kubka mleka, wiec to chyba trudno kawa nazwac
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hejj dzis obudził mnie synek kopiący z taka siła ,ze nie dalo rady dalej spac i piekne slonce

Nikki z tym rozstepami to nie ma , nie ma a w pewnym momencie bach i sa, czasami dopiero po porodzie jak skóra zacznie sie kurczyc, ja wysmarowalam dwa opakowania musteli rozowej , a teraz zamiennie z oliwka babydream z rossmanna, narazie nic nie widac ,ale na bokach mam taka nierowna skore.

Claudia ja tez sie ciesze, ze wszystko Ci sie ladnie uklada

co do zabiegów kosmetycznych TZ to mój non stop sie kremuje non stop goli i non stop psika jakimis pachnidłami, najbardziej nie lubie tego przed snem jak sie tak wypachni. Ja tam nie lubie tak intensywnie pachniec jakas woda. Jak go sie pytam ,po co to wszystko tak czesto to mowi ze musi sie podciągac zeby ludzie sie ze mnie nie smiali, ze za dziadka wyszłam

Aguska mój tez chomikuje , jemu sie wszystko przyda, ale ja i tak po cichu wynosze i wyrzucam, bo tak to to istny smietnik by byl. Najgorzej jest ze starymi, podartymi ubraniami, nie da wyrzucic i juz.

Ja wage sprawdzam tak dwa razy w tygodniu waga mi stoi kolo łozka,wiec sila rzeczy o niej nie zapominam

co do szlafroków , to ja mam najzwyklejszy, cieniutki kupiony przez mame na targu za 10 zlw tych szpitalach jest strasznie gorąco( sama nie wiem jak ja wytrzymam taka temperature,)

Mravka ja mam biała kuchnie i czasami przeklinam, bo mebelki sie brudza i zachodza, ale jak sobie tak na nia nia popatrze wieczorem to zlosc mi przechodzi twoja kuchnia super sie prezentuje

Co do tej krwi pepowinowej jeszcze to nie wiem czy dobrze zroumialam, ale jesli 1 dziecko zachrowaloby na chorobe , w której ta krew moglaby pomoc, to krew pepowinowa od drugiego dziecka tez moze pomoc?

Miłego dnia dziewczyny
No wlasnie jestem ciekawa jak bedzie z dbaniem o czystosc, bo to polmat(rzekomo najlepszy jesli chodzi o utrzymanie). Zobaczymy w praktyce;]

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
brzuszki na mailu przepiekne,
Mravka na jakiej fajnej wysokosci piekarnik - nie trzeba sie schylac.
ivonka fajna ta Wasza SR - i ciekawa sprawa z tymi kolami poporodowymi.
ja leze - wstaje tylko na siku i na jedzonko, a tak to czytam o spojeniu lonowym i juz bym sobie cos porobila, ale jak trzeba lezec to trzeba lezec...a swoja droga co ja bym porobila..jak jestem taka organiczona.
Mala Ty to sie masz bidulko z tymi twardnieniami.
chyba jednak nie jade do polskiego gina w poniedzialek, bo lacznie musialabym siedziec (co mi nie sluzy) w samochodzie jakies 5h, jak weszlabym na fotel ginekologiczny to pojecia nie mam, moze mi sie poprawi troszke jak poleze kilka dni i pojade pozniej.poloznej i tak nic nie mowilam ze mam zamiar jechac bo jej sie nie podoba ingerencja ginekologiczna tak czy inaczej.
dziekuje,no nie ukrywam,ze brak koniecznosci schylania to byl glowny argument;] i zeby latwo sie mozna bylo dostac.."pietro" wyzej bedzie mikrofala (poki co jest tam szafka,bo sprzet jeszcze nie kupiony)
ogolnie zamysl byl taki,aby wszystko byl zakryte,bo ja nie nawidze kurzu na polkach;].

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Moja kawa też tak wyglada rozpuszczalna albo zbożowa - słaba, no 1/4 kubka mleka i 1 łyżeczka cukru

A tak poza tym to witam pisze do Was już z domu a nie ze szpitala!! Nareszcie. Napatrzyłam się, nasłuchałam jak kobiety sie drą przy porodzie i mam dość Buuu czeka nas to niedługo...Ale bądźmy dobrej myśli

Obejrzałam zdjęcia. Śliczne brzuszki macie też bym wrzuciła zdjęcia ale to dopiero jak kupimy nowy aparat, chyba że do tego czasu urodze to pokaże Wam już nie zdjecia brzucha tylko zdjęcia synka
ooo swietnie,ze juz jestes w domku...wydaje mi sie,ze w domu czlowiek szybciej sie "kuruje" bo nie ma ciagle stycznosci z widokiem chorob,sluchaniem narzekania etc

wlasnie mi tu Robert wciska stope w bok,uparty jest,bo jak Mu "odpycham" noge/reke to wciska jeszcze glębiej
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:26   #1712
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Karolca bardzo dobra decyzja z tym łóżeczkiem. A tż się nie przejmuj, porozmawiaj z nim w takim razie jak ON wyobraża sobie organizacje rzeczy dla dziecka i wyprawki -może to da mu do myślenia. Mój też tak się pytał czy to czy tamto jest potrzebne. W końcu powiedziałam mu żeby poszperał w necie za przykładowymi wyprawkami i sam zobaczył. Teraz sam proponuje zakupy
to nie do końca tak.
Bo jak coś pokazuję to chciałabym aby powiedział, że ładne czy coś.
Już powiedziałam, że jak dostanę wypłatę z ZUS, to jadę kupić wanienkę i i te wszystkie tanie duperelki, których cena na allegro jest taka sama lub wyższa (smoczki, wkładki, podkłady, koszule itp). Na allegro na pewno kupię kosmetyki i butelki.
Ale chciałabym aby powiedział "ładne, fajnie, że mama chce pomóc".
Wiem, że po cichu liczył na wsparcie i zainteresowanie ze strony swojej mamy i czuje się rozczarowany, że nawet nie zadzwoni zapytac jak się mamy (tylko spotykamy się z krytyką - dlaczego nie macie jeszcze tego, a gdzie postawicie łóżeczko itp. jakby to było najwazniejsze :/ ).

Źle się dziś czuję. Od rana jest mi niedobrze :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:35   #1713
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Dzień dobry!!
Mała co do tej falbanki to ja nie kupowałam,choć koleżanka chciała mi odsprzedać. po prostu wg mnie to tylko kurz zbiera i brud. bo jakby nie było przy podłodze to jest i wystarczy lekki podmuch i to zaczyna "zamiatać" podłogę... ale to tylko moje zdanie oczywiście

widzę,że moja tajemna moc ściągnęła na forum Claudie myślałam ostatnio o Tobie więc tymbardziej się cieszę,że wszystko u Was zaczyna się układać! Oby tak dalej

miałam coś jeszcze napisać,ale....zapomniała m

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
to nie do końca tak.
Bo jak coś pokazuję to chciałabym aby powiedział, że ładne czy coś.
Już powiedziałam, że jak dostanę wypłatę z ZUS, to jadę kupić wanienkę i i te wszystkie tanie duperelki, których cena na allegro jest taka sama lub wyższa (smoczki, wkładki, podkłady, koszule itp). Na allegro na pewno kupię kosmetyki i butelki.
Ale chciałabym aby powiedział "ładne, fajnie, że mama chce pomóc".
Wiem, że po cichu liczył na wsparcie i zainteresowanie ze strony swojej mamy i czuje się rozczarowany, że nawet nie zadzwoni zapytac jak się mamy (tylko spotykamy się z krytyką - dlaczego nie macie jeszcze tego, a gdzie postawicie łóżeczko itp. jakby to było najwazniejsze :/ ).
noo.. masz rację! to może być przyczyną tego,że się nie interesuje całymi tymi przygotowaniami. jemu może po prostu być przykro,że jego mama się jakby "wypięła" na wnuczkę. a że facet nie powie Ci tego wprost,to w ten sposób to okazuje... a spróbuj go prosto z mostu zapytać,czy to o to chodzi. bo u mnie to pomaga...

a co do teściowej to czemu ona tak podchodzi do Twojej ciąży?? moze kiedyś wspominałaś ale ja mogłam akurat nie czytać tego...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2012-01-20 o 12:37
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:36   #1714
cziqua
Zadomowienie

ajjjj co mnie napadło na generalne porządki w szafkach masakra i to zabrałam się za te gdzie mam najdrobniejsze duperelki no ale dzieki temu juz 3 reklamówki do wywalenia no i czeka mnie dokończenie tego i jeszcze porządek w papierach nienawidze tego ale kiedyś to zrobic trzeba a lepiej teraz póki jeszcze mam jakieś siły no i o wiele wiecej miejsca sie zrobi w szufladach ah ale padam juz stoję nad tym od 10:30

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:40   #1715
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad falbanką maskującą do łóżeczka ... w naszym zestawie nie było...wy macie?
Jesli kupie ten zestaw, który pokazywałam to będzie. Materac będzie na tyle wysoko (zwłaszcza na początku), że na pewno jej uzyję.
Jakby w zestawei nie było, nie inwestowałabym w ten dodatek.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-20, 12:41   #1716
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ajjjj co mnie napadło na generalne porządki w szafkach masakra i to zabrałam się za te gdzie mam najdrobniejsze duperelki no ale dzieki temu juz 3 reklamówki do wywalenia no i czeka mnie dokończenie tego i jeszcze porządek w papierach nienawidze tego ale kiedyś to zrobic trzeba a lepiej teraz póki jeszcze mam jakieś siły no i o wiele wiecej miejsca sie zrobi w szufladach ah ale padam juz stoję nad tym od 10:30

mi została tylko jedna szuflada w komodzie do przeglądu i pier☠☠☠☠☠nik, z takich niby przydasiów utworzony ostanio na stole w kuchni, ale nie mogę sama siebie do tego zagonić

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-20 o 12:43
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:41   #1717
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
konia z tego co pamietam to ta babka z tego banku tak mówiła, ale moze cos zle zrozumialam, bo wiem ze nas nie stac i nie bylam tym jakos szczegolnie zainteresowana.

mnie dzis znowu bola zatoki...
wiesz ja tam się też nie znam na tym, ale tak tylko sobie czytam co podają różne strony i są takie możliwości z tego co widzę, pewnie nie zawsze ...

z tymi ludźmi z banku to wiadomo jak jest, to jest biznes i z tego jest kasa, a to są przedstawiciele , a oni zawsze pięknie mówią, fakt faktem pewnie nie zaszkodzi taką krew mieć na wszelki wypadek, ale chciałabym wiedzieć jaki jest procent szans ,że akurat dziecko zachoruje na tą chorobę , którą można tym leczyć itd. bo jak ta szansa jest np. 1 do iles tam setek tysięcy czy do miliona to już to takie niezbędne mi się nie wydaje.....

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-20 o 12:44
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:46   #1718
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
A ja w papierach ciagle robie porzadki bo lubie miec wszystko poukladane. I w ten sposob zawsze wiem gdzie co mam.I tym przykladem dzwonie ze szpitala do Męża żeby wział mi wypisy ze szpitala ostatnie. Na pytanie gdzie są mogłam bez problemu powiedzieć - 2 środkowy niebieski segregator, ostatnia koszulka

Musze odpoczac po szpitalu bo strasznie zmeczona jestem...Ide sie położyć. Później Was poczytam.Nie rozpisujcie sie za bardzo.
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:46   #1719
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
wiesz ja tam się też nie znam na tym, ale tak tylko sobie czytam co podają różne strony i są takie możliwości z tego co widzę, pewnie nie zawsze ...

z tymi ludźmi z banku to wiadomo jak jest, to jest biznes i z tego jest kasa, a to są przedstawiciele , a oni zawsze pięknie mówią, fakt faktem pewnie nie zaszkodzi taką krew mieć na wszelki wypadek, ale chciałabym wiedzieć jaki jest procent szans ,że akurat dziecko zachoruje na tą chorobę , którą można tym leczyć itd. bo jak ta szansa jest np. 1 do iles tam setek tysięcy czy do miliona to już to takie niezbędne mi się nie wydaje.....

u nas też pani pieknie opowiadała, czego to z tej krwi w USA nie potrafią wyhodować
tylko, że wiekszość tego co jest możliwe za wielką wodą wcale nie jest dostepne u nas i nie wiadomo kiedy będzie
jak ją ludzie przycisneli pytaniami to powiedziała, że może za 5 lat, bo amerykanie maja na to patenty, których nikt inny nie może wykorzystać

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-20 o 12:47
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:47   #1720
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
noo.. masz rację! to może być przyczyną tego,że się nie interesuje całymi tymi przygotowaniami. jemu może po prostu być przykro,że jego mama się jakby "wypięła" na wnuczkę. a że facet nie powie Ci tego wprost,to w ten sposób to okazuje... a spróbuj go prosto z mostu zapytać,czy to o to chodzi. bo u mnie to pomaga...

a co do teściowej to czemu ona tak podchodzi do Twojej ciąży?? moze kiedyś wspominałaś ale ja mogłam akurat nie czytać tego...
Nie będę go pytała, bo jestem niemal pewna, że to o to może chodzić. Poza tym kiedyś powiedział, że to ja urządzam mieszkanie więc nie będzie się wtrącał A to jakby urządzanie mieszkania. Ale jak czytałam mu listę rzeczy, jakie trzeba kupic, był trochę zaskoczony, e tyle tego jest. No jest jak nie ma się absolutnie nic.
A jesli chodzi o teściowa to nie wiem. Od początku nie mogła doczekać się, aż będziemy mieć dziecko, że chyba oszaleje z radości. Krótko przez tym jak zaszłam w ciążę była u nas w odwiedzinach i rozmawiała z moja mamą, pytała się czy mamy jakiś problem, czy może jakies leczenie, bo jesli tak, to ona pomoże finansowo póki może. Jedną wnuczkę już ma, może oczekiwała, że u nas będzie wnuk? Szwagierka już mi powiedziała "szkoda, że nie chłopak, bo byłaby parka". Więc zgasiłam ją, że parka jest, ale u mojej mamy.
Poza tym teściowa jest osoba, która nie potrafi okazywać uczuć. Wszystko dusi w sobie. Może ma jakieś swoje obawy, że nie należy cieszyc zbyt szybko, bo przeciez dziecko się jeszcze nie urodziło... Ważne, że rodzina z mojej strony się cieszy (zwłaszcza mama z siostrą, no i tata też, chociaz trochę mniej).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-20, 13:11   #1721
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja tez wrocilam do rossmannowskiego z tym ze mam jeszcze probke oliwki z Hipp mama i mi tez podpasowala, wiec sobie dokupie i bede na zmiane smarowac, bo i tak smaruje kilka razy dziennie, wiec raz lotion, raz oliwka i damy rade
zauwazylam ze stosujac ten balsam z rossmanna skora lepiej reaguje i te dziady nie wychodza tak bardzo, szkoda ze nie uzywalam go caly czas tylko sobie zmienialam co chwila
wiesz mi się wydaje że jak te piękne rozstępy mają wyjść to i tak wyjdą anwet jakbyśmy cały czas się smarowały. mi masę wyskoczyło przed ciążą mimo nawilżania skóry i ani nie przytyłam ani nie schudłam i od czego? a teraz o ile brzuch jeszcze jako tako tylko po bokach to nogi są straaaszne

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ogólnie któraś z Was jakiś czas temu pokazała taką strone z wymiarami biustu, że wpisuje i wyskakuje mi jaki powinnam mieć i się zdziwiłam, że wszyło mi 80D ? muszę iść do sklepu przymierzyć czy faktycznie bo nie chce z góry zamawiać
Jolka sugeruj się raczej rozmiarówką danej firmy z której wybierasz biustonosz- one potrafią bardzo sie różnić, a jak masz możliwość przymierzenia to już wogóle elegancko.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ogarnelam troche w szafach, choc nie powinnam ale jak kobieta nie wezmie sie za porzadki, to istny syf sie robi.
Moj maz ma chorobe chomikowania wszystkiego nie wiem po co
Kupuje cos, albo przynosi z pracy i lezy to pare lat w kacie szafy, tylko kurz zbiera, ja bym wywalila dziewczyny pol domu, jakbym mogla...
mój niestety ma w zwyczaju przynieść coś i zostawić na wierzchu- teraz postanowiłam nie chować i już szukał jakiś dokumentów bo się schować nie chciało..

Cytat:
czy wszystkie z Was sprawdzają swoją wage z rana ? Przed jedzeniem? i tak liczą te dodatkowe kg ?
ja sprawdzam tylko u lekarza

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
A ja aż płakałam w nocy z bólu ręki cała dłoń zdrętwiała i palce także.. czułam się jak bym śnieg trzymała cały czas w dłoniach i później tak one spuchły..
mi lekarka kazała dzwonić jak zacznę bardzo puchnąć albo będę miała takie drętwienia. mówiłaś o tym swojemu lekarzowi?

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:18   #1722
emigra
Zakorzenienie

Karolca, dziwne ze Twojemu mezowi jest az tak obojetne kompletowanie wyprawki ... i ze tak sie z tym ociaga, ze tak powiem. Moj maz tez nie okazuje wielkiego zainteresowania gadzetami, jakie kupuje malej, czasami tez spyta czy rzeczywiscie jest nam to potrzebne (np butelki, ale nie wpadlby na to zeby spytac czy lozeczko jest potrzebne ) Ale wiem, ze cieszy sie ze mamy juz praktycznie wszystko, jak przychodzily paczki z rzeczami dla malej to kazal sobie pokazywac i tlumaczyc co po co jest, itp Na poczatku tez byl zdania ze wszystko mozna kupic na sam koniec, ale teraz widzi ze dobrze zesmy wczesniej sie za to zabrali, bo ja nie nadaje sie do latania po sklepach. Poza tym mojego zmobilizowal fakt, ile tych rzeczy potrzeba. A w sytuacji, gdzie niestety ale trzeba wybrac czy wydac pieniadze na przyjemnosci czy tez na dziecko, to mysle ze powinien pomyslec i jednak wydac na dziecko - ja bym do glowy dostala gdyby mi meza do domu przytaszczyl kolejny komputer, a z wyprawka dla dziecka kazal mi czekac nie wiadomo na co i dlaczego..... mysle, ze powinniscie porozmawiac, bo moze Twoj maz ma calkiem inne problemy, niz niezadowolenie tesciowej ...

ide dalej nadrabiac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:20   #1723
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
wiesz mi się wydaje że jak te piękne rozstępy mają wyjść to i tak wyjdą anwet jakbyśmy cały czas się smarowały. mi masę wyskoczyło przed ciążą mimo nawilżania skóry i ani nie przytyłam ani nie schudłam i od czego? a teraz o ile brzuch jeszcze jako tako tylko po bokach to nogi są straaaszne

Jolka sugeruj się raczej rozmiarówką danej firmy z której wybierasz biustonosz- one potrafią bardzo sie różnić, a jak masz możliwość przymierzenia to już wogóle elegancko.

mój niestety ma w zwyczaju przynieść coś i zostawić na wierzchu- teraz postanowiłam nie chować i już szukał jakiś dokumentów bo się schować nie chciało..

mi lekarka kazała dzwonić jak zacznę bardzo puchnąć albo będę miała takie drętwienia. mówiłaś o tym swojemu lekarzowi?
napominałam powiedział że to z przepełnienia wody w organizmie.. a raczej skutku jej zatrzymania. Jeśli do poniedziałku nie przejdzie to będę dzwonić, bo większe drętwienia miałam z 2 dni po wizycie. Wtedy tylko lekkie mrowienie opuszków palcy.

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:26   #1724
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Moja kawa też tak wyglada rozpuszczalna albo zbożowa - słaba, no 1/4 kubka mleka i 1 łyżeczka cukru

A tak poza tym to witam pisze do Was już z domu a nie ze szpitala!! Nareszcie. Napatrzyłam się, nasłuchałam jak kobiety sie drą przy porodzie i mam dość Buuu czeka nas to niedługo...Ale bądźmy dobrej myśli

Obejrzałam zdjęcia. Śliczne brzuszki macie też bym wrzuciła zdjęcia ale to dopiero jak kupimy nowy aparat, chyba że do tego czasu urodze to pokaże Wam już nie zdjecia brzucha tylko zdjęcia synka
ciesze sie ze juz jestes w domu, teraz odpoczywaj ile wlezie
Cytat:

oczywiscie, jak rozstepy maja wyjsc to wyjda, ale mysle ze te smarowanie pomaga jednak chociaz w tym ze nie sa az tak glebokie i byc moze przyczyni sie to do szybszego rozjasnienia?

Wlasnie troche posprzatalam o musze pranie wstawic!
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:39   #1725
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca, dziwne ze Twojemu mezowi jest az tak obojetne kompletowanie wyprawki ... i ze tak sie z tym ociaga, ze tak powiem. Moj maz tez nie okazuje wielkiego zainteresowania gadzetami, jakie kupuje malej, czasami tez spyta czy rzeczywiscie jest nam to potrzebne (np butelki, ale nie wpadlby na to zeby spytac czy lozeczko jest potrzebne ) Ale wiem, ze cieszy sie ze mamy juz praktycznie wszystko, jak przychodzily paczki z rzeczami dla malej to kazal sobie pokazywac i tlumaczyc co po co jest, itp Na poczatku tez byl zdania ze wszystko mozna kupic na sam koniec, ale teraz widzi ze dobrze zesmy wczesniej sie za to zabrali, bo ja nie nadaje sie do latania po sklepach. Poza tym mojego zmobilizowal fakt, ile tych rzeczy potrzeba. A w sytuacji, gdzie niestety ale trzeba wybrac czy wydac pieniadze na przyjemnosci czy tez na dziecko, to mysle ze powinien pomyslec i jednak wydac na dziecko - ja bym do glowy dostala gdyby mi meza do domu przytaszczyl kolejny komputer, a z wyprawka dla dziecka kazal mi czekac nie wiadomo na co i dlaczego..... mysle, ze powinniscie porozmawiac, bo moze Twoj maz ma calkiem inne problemy, niz niezadowolenie tesciowej ...

ide dalej nadrabiac
tak, ten problem nazywa się syrenka.
Niestety, jak trafia się okazja kupienia czegoś po niższej cenie niż to, co mają w internecie, to nic nie jest w stanie przemówić do rozsądku.
Ja mam w sobie ten "hamulec", mąż - nie.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Ewelinka coraz częściej ma czkawki I to nie zawsze po moim jedzeniu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-20, 13:40   #1726
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wiesz ja sie nie znam,nie mam kwalifikacji.Nie chcialabym tez podwazac jej wiedzy.One studiuja te kilka lat,ta moja ma 20 lat praktyki.Tak recznie bada i mierzy brzuch miara.Ty masz jakies inne badania u poloznej?
Gosiu ja mam te same badania co Ty, zapytalam bo myslalam, ze Ty masz inne Mi tez macala brzuszek, i u dolu i u gory i po bokach, po tym stwierdzila, ze jest ulozona glowkowo. Mysle, ze wage dziecka tez moze okreslic, w koncu jest tak jak mowisz, one maja duza praktyke w tym, bo tutaj od 30tc tylko w ten sposob sie bada, wiec maja to "wyczucie" w rekach
Ale mimo wszystko nie martw sie, niektore dziewczyny juz mialy taka sytuacje i na kolejnej wizycie wszystko juz bylo w porzadku

Cytat:
Czesc Dziewczynki

nadrobie Was pozniej, wczoraj padl nam net.tak wiec juz nie pracuje a poza tym jestem uziemiona w lozku, wczoraj mialam kryzy plakalam pol dnia, nawet przy szefie sie rozryczalam bo szlam ze swojego biura do jego biura (pokoj obok pokoju) chyba ze 3 min, az sie trzeslam taka sie czulam bezradna...bezradnosc jest okropna, a jak nie mozna swobodnie chodzic to juz w ogole, chodzis, schylic, swobodnie wstac itd. bolalo mnie spojenie tylko momentami dzieki Bogu, normalnie zapomnialam o ciazy przez to moje niedomaganie, teraz brzuch wydaje mi sie calkiem nieduzy, prawie nie jadlam wczoraj bo nie bylam glodna.
fizjoterapie bede miala w przyszlym tygodniu, polozna zarezerwowala.
po nocy jest lepiej, zeszlam na sniadanie, pol godziny posiedzialam i znow toszke gorzej wiec wrocilam do lozka.
w pracy male zamieszanie w wziazku z moim naglym odejsciem, jutro ostatnie polowanie, wiec musza zalatwic kogos innego, a Tz wlasnie przygotowuje wszystko (narysowalam mu na kartce jak stol ma byc nakryty co gdzie postawi, jakie alkohole itd., mimo ze praca naprzeciwko domu, to pierdziele z lozka sie nie ruszam).
dyrektor zapytal menagera o moje obowiazkiw biurze, to ten tak naprawde nie wiedzial, bo jemu zawsze sie wydawalo ze ja sie tam obijam, wiec wczoraj w nocy pisalam a dzis mu wyslalam i tych obowiazkow biurowych wyszlo 1,5 strony mala czcionka, a jeszcze wiele innych rzeczy poza biurem robie.

wiecie co zauwazylam? ze jak spie z poduszka miedzy nogami, to mnie bardziej nogi i biodra bola, w ciazy zaleca sie takie spanie i przy rozchodzeniu sie spojenia tez, ale dla mnie to nie pomaga, rano jestem obolala.

tez liste chyba przygotuje dla Tz.
Monia tez lacze sie w bolu Ja na spojenie juz dawno narzekam, ale ten bol jest dla mnie do zniesienia. Najgorzej jak sobie pochodze wiecej w ciagu dnia albo zrobie jakis nie przemyslany ruch Ostatnio szczytem mojej glupoty bylo wsuniecie pelnej szuflady od zamrazalnika noga (schylic sie nie chcialo...) Czulam to dwa dni...
Uwazaj wiec na siebie i sie nie przemeczaj, jak bedziesz duzo lezala na pewno bedzie lepiej. Ja tez nie spie z poduszka miedzy nogami.
Acha, i cieszy mnie reakcja poloznej, ze cos dziala w tej kwestii

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam koszmarną noc. Tak mnie strasznie bolały biodra, że tylko na plecach mogłam chwilę podrzemać

Czy któraś z Was decyduje się na przechowywanie krwi pępowinowej?
My nie

Cytat:

Witamy Super, ze juz w domku, szybciej dojdziesz do siebie. Dbaj o siebie, zeby bylo tak jak mowi lekarz z tym porodem

Cytat:
u nas też pani pieknie opowiadała, czego to z tej krwi w USA nie potrafią wyhodować
tylko, że wiekszość tego co jest możliwe za wielką wodą wcale nie jest dostepne u nas i nie wiadomo kiedy będzie
jak ją ludzie przycisneli pytaniami to powiedziała, że może za 5 lat, bo amerykanie maja na to patenty, których nikt inny nie może wykorzystać
Tylko co ona ma z tego gadania-namawiania? Nam do Ameryki to jeszcze daleko...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:41   #1727
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
wlasnie mi tu Robert wciska stope w bok,uparty jest,bo jak Mu "odpycham" noge/reke to wciska jeszcze glębiej
znam to uczucie mój maluch tak samo wredny

Mała ja tez nie kupuję tych falbanek i baldachimu tez nei chcę mieć. Może gdybym celowała w taki cały komplet jak Karolcia to zapewne by było już w nim ale specjalnie nie kupuję, tak samo jak pościel do wózka czy kołyski - dla mnie to zbędny wydatek.

szukałam zwykłych kompletów pościeli ale okazało się że mam chyba z 5 kompletów w domu jesli już to muszę teraz dobrać jakiś ochraniacz uniwersalny żeby mniej więcej pasował do tych pościeli

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
napominałam powiedział że to z przepełnienia wody w organizmie.. a raczej skutku jej zatrzymania. Jeśli do poniedziałku nie przejdzie to będę dzwonić, bo większe drętwienia miałam z 2 dni po wizycie. Wtedy tylko lekkie mrowienie opuszków palcy.
masz rację zadzwoń jeśli nie przejdzie- lepiej dmuchać na zimne

Z racji tego że już czas najwyższy na kupno wózka Ktokolwiek widział ktokolwiek coś na ich temat wie i może się wypowiedzieć
Jedo Fyn 4ds
Tutek grander
i Tako Captiva (wiem że któraś ma ale nie pamiętam która

już prawie był x lander ale bardzo mnie nie przekonuje nie przekładana spacerówka i to że gondola i spacerówka jakoś tak dziwnie się kołyszą na stelażu...

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:41   #1728
rybka13
Zakorzenienie

Zapomnialam sie przywitac.
Dzien dobry
Stary 2012-01-20, 13:45   #1729
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cześć dziewczynki ... szczerze Wam powiem, że nie mam siły Was nadrabiać
chciałam jednak wrzucić temat od siebie : Odlew gipsowy Waszego brzuszka ciążowego - co o tym sądzicie ?? jakby Wam zaproponowali - zrobiłybyście ??

Ja na pewno bede robic odciski naszych (naszej 3) odciski dłoni i stóp
Stary 2012-01-20, 13:54   #1730
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dzisiejszy dzień zaliczam do udanych bo byłam w TESCO (jest wyprzedaż - warto zajrzeć ) kupiłam kombinezon dla maluszka już na zimę taki większy kosztował 95zł - i był przeceniony na 28,50zł - jestem zadowolona!!
Kombinezon taki misiowaty, cieplutki

Nie mam zdjęć, ale znalazłam taki sam w internecie to załączam zdjęcia
były również fioletowe w tej samej cenie

jest również świetna promocja chusteczek pampers 6opakowań za 25,90zł więc myślę, że warto - ja nie kupiłam bo mam w domu 7 opakowań więc chyba mi na jakiś czas starczą a pewnie w między czasie będą jakieś promocje później

byłam również w lumpie, kupiłam sobie bluzeczkę i bolerko na wiosne będzie idealne oraz bluzeczkę dla maluszka ale taką zwykłą na lato z krótkim rękawkiem

poza tym wczoraj poszłam spać dopiero po 3 a od 6:30 już na nogach, trochę zmęczona jestem ale może uda mi się dzisiaj zasnąć w normalnej godzinie

a teraz właśnie zjadłam 2 małe tosty z serem i salami

idę Was poczytać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 689P1190582.jpg (52,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 854P1190583.jpg (54,0 KB, 6 załadowań)

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:55   #1731
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Gosiu ja mam te same badania co Ty, zapytalam bo myslalam, ze Ty masz inne Mi tez macala brzuszek, i u dolu i u gory i po bokach, po tym stwierdzila, ze jest ulozona glowkowo. Mysle, ze wage dziecka tez moze okreslic, w koncu jest tak jak mowisz, one maja duza praktyke w tym, bo tutaj od 30tc tylko w ten sposob sie bada, wiec maja to "wyczucie" w rekach
Ale mimo wszystko nie martw sie, niektore dziewczyny juz mialy taka sytuacje i na kolejnej wizycie wszystko juz bylo w porzadku

Monia tez lacze sie w bolu Ja na spojenie juz dawno narzekam, ale ten bol jest dla mnie do zniesienia. Najgorzej jak sobie pochodze wiecej w ciagu dnia albo zrobie jakis nie przemyslany ruch Ostatnio szczytem mojej glupoty bylo wsuniecie pelnej szuflady od zamrazalnika noga (schylic sie nie chcialo...) Czulam to dwa dni...
Uwazaj wiec na siebie i sie nie przemeczaj, jak bedziesz duzo lezala na pewno bedzie lepiej. Ja tez nie spie z poduszka miedzy nogami.
Acha, i cieszy mnie reakcja poloznej, ze cos dziala w tej kwestii

My nie

Witamy Super, ze juz w domku, szybciej dojdziesz do siebie. Dbaj o siebie, zeby bylo tak jak mowi lekarz z tym porodem

Tylko co ona ma z tego gadania-namawiania? Nam do Ameryki to jeszcze daleko...
u mnie tez polozna bada brzuch i mierzy.
a tak tez jestem zadowolona tym razem z reakcji poloznej, ze szybko zareagowala.

Dziewczyny w UK nie wiem zy widzialyscie reklame w tv, w tesco obecnie jest baby event i mozna kupic pieluszki o wiele taniej, ja pojechac do tesco nie pojade ale zaraz sprawdze on-line.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:55   #1732
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Ladne posciele,ale ja bym nie kupila,bo za chwile wiosna/lato,wiec jak chlodniej starczy kocyk a jak cieplo to pieluszka.Ale jak bym miala wziac to tez bezowa.
Czyli nie warto kupować pościeli? Nie przyda mi się np na jesień? Bo ja szczerze nie wiem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-20, 13:56   #1733
88natka
Zadomowienie

Witam się po kilkudniowej przerwie, troche Was podczytywałam ale czasu nie było na pisanie. Skończyliśmy remont, wymalowaliśmy już mieszkanko. Wczoraj jeszcze byłam na zakupach i brakuje nam tylko wanienki W poniedziałek przyjdzie paczka z Polski więc spakuję torbę do szpitala w następnym tygodniu. Ja już mam wolne od pracy, wracam dopiero 4 października
Cytat:
ciesze sie ze juz jestes w domu, teraz odpoczywaj ile wlezie

oczywiscie, jak rozstepy maja wyjsc to wyjda, ale mysle ze te smarowanie pomaga jednak chociaz w tym ze nie sa az tak glebokie i byc moze przyczyni sie to do szybszego rozjasnienia?

Wlasnie troche posprzatalam o musze pranie wstawic!
ja się nie smaruję nie mam żadnych rozstępów na brzuchu, tylko jeden mały pod lewym sutkiem ale to zrobił mi się na początku ciąży.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:58   #1734
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
ja sie własnie zastanwiam czy jest sens kupowac taki cieńszy szlafrok
czy jednak spróbować upchnąć ten gruby do torby
mi brakuje tych koszulek na porodówkę jak nam połozna radziła, muszę chyba małża do decathlonu wyciagnąć, zeby sobie jakieś namioty zakupić, ale obawiam się, że one bedą szerokie, a nie długie i będe świeciła tyłkiem, a wolałabym tego uniknąć
ja mam szlafrok taki średni ani gruby ani cienki - dokładnie taki jak w załączniku i myślę, że go wezmę chyba i tak ja nie chodzę w szlafrokach nawet tego miałam może 2-3 razy tylko na sobie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 769szkrkaptpanterka6611.jpg (31,3 KB, 29 załadowań)

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-20, 14:06   #1735
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki ... szczerze Wam powiem, że nie mam siły Was nadrabiać
chciałam jednak wrzucić temat od siebie : Odlew gipsowy Waszego brzuszka ciążowego - co o tym sądzicie ?? jakby Wam zaproponowali - zrobiłybyście ??
Tylko pytanie - po co? Co z tym zrobić później?

Cytat:
Czyli nie warto kupować pościeli? Nie przyda mi się np na jesień? Bo ja szczerze nie wiem
Zimą dziecko ubierasz w kombinezon, zawijasz w kocyk i ewenatulanie na wózek założyć osłonkę na nózki. No i kocyk pod pupę aby było wygodnie plus podusia do spania. Cały komplet pościeli do wózka wydaje mi się zbędny. Mała poduszeczka plus kocyk.
Jak chcesz, możesz na kocyk kupić poszewki, ale one są tak śliczne, że aż szkoda

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-20, 14:09   #1736
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

chciałam kupić biustonosz na allegro do karmienia bo za cene ok 20zł mam 2szt. - a ostatnio w H&M za jeden zapłaciłam 59zł więc różnica jest.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

ona10101 super, że jesteś już w domku życzę dużo zdrówka i odpoczywaj

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-20, 14:09   #1737
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez polozna bada brzuch i mierzy.
a tak tez jestem zadowolona tym razem z reakcji poloznej, ze szybko zareagowala.

Dziewczyny w UK nie wiem zy widzialyscie reklame w tv, w tesco obecnie jest baby event i mozna kupic pieluszki o wiele taniej, ja pojechac do tesco nie pojade ale zaraz sprawdze on-line.
Dzieki Monia, ja tez sprawdze online, moze cos innego jest tez, bo pieluch juz mam sporo, chyba...
Stary 2012-01-20, 14:11   #1738
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Zimą dziecko ubierasz w kombinezon, zawijasz w kocyk i ewenatulanie na wózek założyć osłonkę na nózki. No i kocyk pod pupę aby było wygodnie plus podusia do spania. Cały komplet pościeli do wózka wydaje mi się zbędny. Mała poduszeczka plus kocyk.
Jak chcesz, możesz na kocyk kupić poszewki, ale one są tak śliczne, że aż szkoda
w sumie racja więc chyba odpuszcze sobie tą pościel

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-20, 14:11   #1739
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
a no właśnie, robią testy itd. i pewnie będzie kiedyś coś z tym dużo zrobić, tylko jaka będzie tego cena? i kiedy to będzie?że wątrobę będzie można wyhodować itp. ok , oni na razie mają te próby takich cudów na zwierzętach , a do człowieka to droga daleka

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-20 o 14:15
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:14   #1740
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Tylko pytanie - po co? Co z tym zrobić później?

No wlasnie po to was pytam co wy o tym sadzicie :P
mozna powiesic w ramce z podpisem synus corus albo cos .. nei wiem
no kwestia artystycznosci duszy:P:P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości