|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Cytat:
ja kawoszem nie jestem, jedynie jakas zbozowa raz na jakis czas.Zreszta jesli juz normalna rozpuszczalna to pol kubka mleka, wiec to chyba trudno kawa nazwac ![]() Cytat:
Cytat:
ogolnie zamysl byl taki,aby wszystko byl zakryte,bo ja nie nawidze kurzu na polkach;]. Cytat:
...wydaje mi sie,ze w domu czlowiek szybciej sie "kuruje" bo nie ma ciagle stycznosci z widokiem chorob,sluchaniem narzekania etcwlasnie mi tu Robert wciska stope w bok,uparty jest,bo jak Mu "odpycham" noge/reke to wciska jeszcze glębiej
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Bo jak coś pokazuję to chciałabym aby powiedział, że ładne czy coś. Już powiedziałam, że jak dostanę wypłatę z ZUS, to jadę kupić wanienkę i i te wszystkie tanie duperelki, których cena na allegro jest taka sama lub wyższa (smoczki, wkładki, podkłady, koszule itp). Na allegro na pewno kupię kosmetyki i butelki. Ale chciałabym aby powiedział "ładne, fajnie, że mama chce pomóc". Wiem, że po cichu liczył na wsparcie i zainteresowanie ze strony swojej mamy i czuje się rozczarowany, że nawet nie zadzwoni zapytac jak się mamy (tylko spotykamy się z krytyką - dlaczego nie macie jeszcze tego, a gdzie postawicie łóżeczko itp. jakby to było najwazniejsze :/ ). Źle się dziś czuję. Od rana jest mi niedobrze :/
|
|
#1713 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!
Mała co do tej falbanki to ja nie kupowałam,choć koleżanka chciała mi odsprzedać. po prostu wg mnie to tylko kurz zbiera i brud. bo jakby nie było przy podłodze to jest i wystarczy lekki podmuch i to zaczyna "zamiatać" podłogę... ale to tylko moje zdanie oczywiście widzę,że moja tajemna moc ściągnęła na forum Claudie myślałam ostatnio o Tobie więc tymbardziej się cieszę,że wszystko u Was zaczyna się układać! Oby tak dalej![]() miałam coś jeszcze napisać,ale....zapomniała m ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
a co do teściowej to czemu ona tak podchodzi do Twojej ciąży?? moze kiedyś wspominałaś ale ja mogłam akurat nie czytać tego...
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-01-20 o 12:37 |
|
|
|
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
ajjjj co mnie napadło na generalne porządki w szafkach
no i czeka mnie dokończenie tego i jeszcze porządek w papierach no i o wiele wiecej miejsca sie zrobi w szufladach ah ale padam juz stoję nad tym od 10:30
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby w zestawei nie było, nie inwestowałabym w ten dodatek.
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi została tylko jedna szuflada w komodzie do przeglądu i pier☠☠☠☠☠nik, z takich niby przydasiów utworzony ostanio na stole w kuchni, ale nie mogę sama siebie do tego zagonić Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-20 o 12:43 |
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi ludźmi z banku to wiadomo jak jest, to jest biznes i z tego jest kasa, a to są przedstawiciele , a oni zawsze pięknie mówią, fakt faktem pewnie nie zaszkodzi taką krew mieć na wszelki wypadek, ale chciałabym wiedzieć jaki jest procent szans ,że akurat dziecko zachoruje na tą chorobę , którą można tym leczyć itd. bo jak ta szansa jest np. 1 do iles tam setek tysięcy czy do miliona to już to takie niezbędne mi się nie wydaje..... Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-20 o 12:44 |
|
|
|
|
#1718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo lubie miec wszystko poukladane. I w ten sposob zawsze wiem gdzie co mam.I tym przykladem dzwonie ze szpitala do Męża żeby wział mi wypisy ze szpitala ostatnie. Na pytanie gdzie są mogłam bez problemu powiedzieć - 2 środkowy niebieski segregator, ostatnia koszulka Musze odpoczac po szpitalu bo strasznie zmeczona jestem...Ide sie położyć. Później Was poczytam.Nie rozpisujcie sie za bardzo.
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też pani pieknie opowiadała, czego to z tej krwi w USA nie potrafią wyhodować tylko, że wiekszość tego co jest możliwe za wielką wodą wcale nie jest dostepne u nas i nie wiadomo kiedy będzie jak ją ludzie przycisneli pytaniami to powiedziała, że może za 5 lat, bo amerykanie maja na to patenty, których nikt inny nie może wykorzystać Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-20 o 12:47 |
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to jakby urządzanie mieszkania. Ale jak czytałam mu listę rzeczy, jakie trzeba kupic, był trochę zaskoczony, e tyle tego jest. No jest jak nie ma się absolutnie nic.A jesli chodzi o teściowa to nie wiem. Od początku nie mogła doczekać się, aż będziemy mieć dziecko, że chyba oszaleje z radości. Krótko przez tym jak zaszłam w ciążę była u nas w odwiedzinach i rozmawiała z moja mamą, pytała się czy mamy jakiś problem, czy może jakies leczenie, bo jesli tak, to ona pomoże finansowo póki może. Jedną wnuczkę już ma, może oczekiwała, że u nas będzie wnuk? Szwagierka już mi powiedziała "szkoda, że nie chłopak, bo byłaby parka". Więc zgasiłam ją, że parka jest, ale u mojej mamy. Poza tym teściowa jest osoba, która nie potrafi okazywać uczuć. Wszystko dusi w sobie. Może ma jakieś swoje obawy, że nie należy cieszyc zbyt szybko, bo przeciez dziecko się jeszcze nie urodziło... Ważne, że rodzina z mojej strony się cieszy (zwłaszcza mama z siostrą, no i tata też, chociaz trochę mniej).
|
|
#1721 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi lekarka kazała dzwonić jak zacznę bardzo puchnąć albo będę miała takie drętwienia. mówiłaś o tym swojemu lekarzowi? |
||||
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, dziwne ze Twojemu mezowi jest az tak obojetne kompletowanie wyprawki ... i ze tak sie z tym ociaga, ze tak powiem. Moj maz tez nie okazuje wielkiego zainteresowania gadzetami, jakie kupuje malej, czasami tez spyta czy rzeczywiscie jest nam to potrzebne (np butelki, ale nie wpadlby na to zeby spytac czy lozeczko jest potrzebne
) Ale wiem, ze cieszy sie ze mamy juz praktycznie wszystko, jak przychodzily paczki z rzeczami dla malej to kazal sobie pokazywac i tlumaczyc co po co jest, itp Na poczatku tez byl zdania ze wszystko mozna kupic na sam koniec, ale teraz widzi ze dobrze zesmy wczesniej sie za to zabrali, bo ja nie nadaje sie do latania po sklepach. Poza tym mojego zmobilizowal fakt, ile tych rzeczy potrzeba. A w sytuacji, gdzie niestety ale trzeba wybrac czy wydac pieniadze na przyjemnosci czy tez na dziecko, to mysle ze powinien pomyslec i jednak wydac na dziecko - ja bym do glowy dostala gdyby mi meza do domu przytaszczyl kolejny komputer, a z wyprawka dla dziecka kazal mi czekac nie wiadomo na co i dlaczego..... mysle, ze powinniscie porozmawiac, bo moze Twoj maz ma calkiem inne problemy, niz niezadowolenie tesciowej ...ide dalej nadrabiac
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wlasnie troche posprzatalam o musze pranie wstawic!
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, jak trafia się okazja kupienia czegoś po niższej cenie niż to, co mają w internecie, to nic nie jest w stanie przemówić do rozsądku. Ja mam w sobie ten "hamulec", mąż - nie. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Ewelinka coraz częściej ma czkawki I to nie zawsze po moim jedzeniu.
|
|
#1726 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez macala brzuszek, i u dolu i u gory i po bokach, po tym stwierdzila, ze jest ulozona glowkowo. Mysle, ze wage dziecka tez moze okreslic, w koncu jest tak jak mowisz, one maja duza praktyke w tym, bo tutaj od 30tc tylko w ten sposob sie bada, wiec maja to "wyczucie" w rekach ![]() Ale mimo wszystko nie martw sie, niektore dziewczyny juz mialy taka sytuacje i na kolejnej wizycie wszystko juz bylo w porzadku Cytat:
Ja na spojenie juz dawno narzekam, ale ten bol jest dla mnie do zniesienia. Najgorzej jak sobie pochodze wiecej w ciagu dnia albo zrobie jakis nie przemyslany ruch Ostatnio szczytem mojej glupoty bylo wsuniecie pelnej szuflady od zamrazalnika noga (schylic sie nie chcialo...) Uwazaj wiec na siebie i sie nie przemeczaj, jak bedziesz duzo lezala na pewno bedzie lepiej. Ja tez nie spie z poduszka miedzy nogami. Acha, i cieszy mnie reakcja poloznej, ze cos dziala w tej kwestii Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1727 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mała ja tez nie kupuję tych falbanek i baldachimu tez nei chcę mieć. Może gdybym celowała w taki cały komplet jak Karolcia to zapewne by było już w nim ale specjalnie nie kupuję, tak samo jak pościel do wózka czy kołyski - dla mnie to zbędny wydatek. szukałam zwykłych kompletów pościeli ale okazało się że mam chyba z 5 kompletów w domu jesli już to muszę teraz dobrać jakiś ochraniacz uniwersalny żeby mniej więcej pasował do tych pościeli ![]() Cytat:
Z racji tego że już czas najwyższy na kupno wózka Ktokolwiek widział ktokolwiek coś na ich temat wie i może się wypowiedzieć Jedo Fyn 4ds Tutek grander i Tako Captiva (wiem że któraś ma ale nie pamiętam która ![]() już prawie był x lander ale bardzo mnie nie przekonuje nie przekładana spacerówka i to że gondola i spacerówka jakoś tak dziwnie się kołyszą na stelażu... |
||
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam sie przywitac.
Dzien dobry
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki ... szczerze Wam powiem, że nie mam siły Was nadrabiać
chciałam jednak wrzucić temat od siebie : Odlew gipsowy Waszego brzuszka ciążowego - co o tym sądzicie ?? jakby Wam zaproponowali - zrobiłybyście ?? Ja na pewno bede robic odciski naszych (naszej 3) odciski dłoni i stóp |
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejszy dzień zaliczam do udanych bo byłam w TESCO (jest wyprzedaż - warto zajrzeć ) kupiłam kombinezon dla maluszka już na zimę taki większy kosztował 95zł - i był przeceniony na 28,50zł - jestem zadowolona!!![]() Kombinezon taki misiowaty, cieplutki ![]() Nie mam zdjęć, ale znalazłam taki sam w internecie to załączam zdjęcia ![]() były również fioletowe w tej samej cenie ![]() jest również świetna promocja chusteczek pampers 6opakowań za 25,90zł więc myślę, że warto - ja nie kupiłam bo mam w domu 7 opakowań więc chyba mi na jakiś czas starczą a pewnie w między czasie będą jakieś promocje później ![]() byłam również w lumpie, kupiłam sobie bluzeczkę i bolerko na wiosne będzie idealne oraz bluzeczkę dla maluszka ale taką zwykłą na lato z krótkim rękawkiem ![]() poza tym wczoraj poszłam spać dopiero po 3 a od 6:30 już na nogach, trochę zmęczona jestem ale może uda mi się dzisiaj zasnąć w normalnej godzinie ![]() a teraz właśnie zjadłam 2 małe tosty z serem i salami ![]() idę Was poczytać
|
|
|
|
#1731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak tez jestem zadowolona tym razem z reakcji poloznej, ze szybko zareagowala. Dziewczyny w UK nie wiem zy widzialyscie reklame w tv, w tesco obecnie jest baby event i mozna kupic pieluszki o wiele taniej, ja pojechac do tesco nie pojade ale zaraz sprawdze on-line. |
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się po kilkudniowej przerwie, troche Was podczytywałam ale czasu nie było na pisanie. Skończyliśmy remont, wymalowaliśmy już mieszkanko. Wczoraj jeszcze byłam na zakupach i brakuje nam tylko wanienki
Cytat:
nie mam żadnych rozstępów na brzuchu, tylko jeden mały pod lewym sutkiem ale to zrobił mi się na początku ciąży.
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak chcesz, możesz na kocyk kupić poszewki, ale one są tak śliczne, że aż szkoda
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- ona10101 super, że jesteś już w domku życzę dużo zdrówka i odpoczywaj |
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-20 o 14:15 |
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna powiesic w ramce z podpisem synus corus albo cos .. nei wiem no kwestia artystycznosci duszy:P:P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

pani dr tylko pytała czy papierosy palę i żadnej innej przyczyny się nie doszukiwała

non stop goli i non stop psika jakimis pachnidłami, najbardziej nie lubie tego przed snem jak sie tak wypachni. Ja tam nie lubie tak intensywnie pachniec jakas woda. Jak go sie pytam ,po co to wszystko tak czesto to mowi ze musi sie podciągac zeby ludzie sie ze mnie nie smiali, ze za dziadka wyszłam