Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1784 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 10:00   #53491
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Witaj
Ładne włosy, ciekawe co uda się z nich wyczarować
Szybko zajrzałam na bloga - lubisz się z kokosem, więc prawdopodobnie masz niską porowatość. Jako i ja Może polubisz się z moimi kosmetykami i metodami - wpisy w dzienniku regeneracji strona 5 i 6 i miliony wpisów w codzienniku Zapewne możesz o wiele więcej, ja mam alergię na wszystko
Zapraszam

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:08   #53492
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
nie rozumiem jednej rzeczy z tym śluzem, że w zimie nie zawsze sie sprawdza ze wzgledu na mroz na dworze i wytraca sie czy jak?
Podejrzewam, że idzie o szybszą utratę właściwości niż w przypadku polimerów. Polimery maja działać tak, by szybko odparować wodę (dlatego po zastosowaniu większości żeli sklepowych szybciej schną włosy) i utrzymać nadany kształt aż do chwili skruszenia lub utraty właściwości (to tez objawi się skruszeniem). Dzięki temu długo można cieszyć się fryzurą.
Tymczasem większość naturalnych "utrwalaczy" wiąże się z wodą i raczej ją zatrzymuje niźli pomagają odparować (zobacz, jak długo schną włosy po lnianym!). A kiedy nie ma już wody - tracą zwykle właściwości szybciej niźli polimery.
Zatem dadzą radę przy ułożeniu i utrzymaniu, ale mogą być słabsze, przyciągać wodę -> puszenie lub oklap ; i mniej trwałe -> utrata kształtu.
Cytat:
parabenow sie bałam, ale widze, ze niepotrzebnie. Było gdzies swego czasu głosno o ich rakotworczych własciwościach.. :/ ale nikt tego nie pije, choc w balsamach do ciała sa zwykle zawsze
Kacysko wszystko wytłumaczyła. Fakt, mają złą sławę, ale dowodów brak, więc nie ma co panikować.
Cytat:
Hippa jeszcze nie próbowałam. zawsze myłam zwykłymi szamponami nie odczuwajac z tego powodu jakichs kłopotow, ostatnio zaczal sie cyrk i został jeden jedyny szampon tolerowany przez skore głowy, a wiec wzmacniajacy z rozmarynem z joanny, bo z naturii z mieta i zielona herbata dawał do pieca. Ale ostatnio, to nawet ulubiony odpadł. I stanęlam przed koniecznoscia uzywania czegos innego. Mam dosc nawracajacyh jątrzacych sie ranek na głowie
Jątrzących się ranek... A jesteś pewna, ze winę ponosi szampon, a nie choćby olej kokosowy? Wiesz - zapychanie, pryszczyk, świąd, drapanie, jątrzenie ranki...
Obyś nie musiała szukać delikatnego szamponu Katorga...
Cytat:
Lilliputz poszedl dzis w ruch i jeszcze mnie nic nie swedzi, a zwykle miałam juz pogrom. Wiec moze akurat dam z nim rade.

Cytat:
Mnie gliceryna chyba nie przeszkadza...to sie okaze. Bede musiała sprawdzic te zele. Bo raczej nie dam rady tylko na lnianym. Myslałam, ze moze popróbowac zmieszania isany z lnianym, moze wtedy nie bedzie taka obciazająca.
Oczywiście, że próbuj mieszać lniany z żelami. Najlepiej porcję w dłoni, by móc popracować i nad proporcjami i nad składnikami.
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Eloe77 rozpuszczałam w wodzie; pewnie się przyzwyczaiłam, bo w sobotę ostatnio robiłam
W wodzie...
U mnie najmniejsze wysuszenie było po rozpuszczeniu w wodzie i odżywce Alterra morelkowa (dodałam łyżeczkę), zaś największe po rozpuszczeniu w ponad połowie szklanki soku z cytryny

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
wiem...... mi z odżywek służy tylko garnier AiK zostawione po myciu na max 30 min. nic innego z tych treściwych odżywek mam wybredne włosy . Prawdę mówiąc moje włosy potrzebują tylko olejku kokosowego, szamponu, joanny len z rumiankiem. Po tym zestawie wyglądają najlepiej mam bardzo dziwne włosy.....
Czemu dziwne? Może po prostu mało porowate?
Cytat:
Ziaja mleczko kokosowe pod prysznic bardzo suche są po nim. Nie wiem sama co mnie podkusiło
O masakrator! Zrobiłaś sobie oczyszczanie do podstawy budulca Nie dziwię się suszy.
Kiedyś miałam jakiś żel Ziai pod prysznic i wysuszyłam skórę jak nigdy. I choć lubię Ziaję, stosuję sporo jej produktów, to zele oceniam najniżej.

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
A ja mam wrażenie, że niektóre moje pasma lubią oleje, a niektóre nie. Część jest ładnie skręcona, błyszcząca i miękka, a reszta sianowata, falowana i skudlona
Wszystko prawdopodobne. Moja lewa nie lubi specjalnie amli w proszku, zaś prawa szaleje

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Obcięłam... 7 cm trochę ponad miesiąc temu Ale już nie widać w ogóle, wizualnie są nawet jakby dłuższe
Cóż, jakiś miesiąc mnie nie było
Cytat:
Cudnie, że wracasz do nas
dzięuję
Ja tez się cieszę

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nie sądzę. Końcówki są jakby trochę z innego materiału niż reszta, mogą lubieć być traktowane inaczej. Może nakładasz go w inny sposób?
Innego materiału? Raczej bardziej zniszczone, może nawet nieco bardziej porowate.

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
P..S. Dzięki serdeczne za stronkę. Teraz wiem, że te wymysły co krążą po sieci (czasem uwidaczniają się na KWC nawet ) są w większości fałszywe.
Wymysły i w sieci i w mediach... Cóż, do nas należy krytyka materiału, osąd i wybór.

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Myślałam, że może na końcówkach np. zwiększać porowatość i doprowadzać do szybszego rozdwajania
Zwiększenie porowatości to raczej poprzez zniszczenia, ucieczkę wody itp. Ale nie przez kokos Nie martw się.

Cytat:
Jadę na trening, na ten czas jako 1-O krem do rąk Anida z woskiem pszczelim na DOZ
Nie rozumiem. Kto wygrywa? Kto bierze udział w konkursie prócz kremu?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-01-20 o 10:52
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:11   #53493
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem. Kto wygrywa? Kto bierze udział w konkursie prócz kremu?
1-O = pierwsze O
Krem średnio się nanosi na włosy, zapewne przez wosk. Zmyło się dobrze, spodziewałam się puszu po makadamii a nawet nie
Nie pamiętam czy używałam już makadamii solo Wiem że Myszce służy więc mi pewnie nie ;P

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-01-20 o 10:13
Stary 2012-01-20, 10:21   #53494
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
Ładne włosy, ciekawe co uda się z nich wyczarować
Szybko zajrzałam na bloga - lubisz się z kokosem, więc prawdopodobnie masz niską porowatość. Jako i ja Może polubisz się z moimi kosmetykami i metodami - wpisy w dzienniku regeneracji strona 5 i 6 i miliony wpisów w codzienniku Zapewne możesz o wiele więcej, ja mam alergię na wszystko
Zapraszam
Dzięki, zaraz przejrzę
Stary 2012-01-20, 10:29   #53495
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Czemu dziwne? Może po prostu mało porowate?
tak mam niską porowatość

Cytat:
O masakrator! Zrobiłaś sobie oczyszczanie do podstawy budulca Nie dziwię się suszy.
Kiedyś miałam jakiś żel Ziai pod prysznic i wysuszyłam skórę jak nigdy. I choć lubię Ziaję, stosuję sporo jej produktów, to zele oceniam najniżej.
to nieźle! jak włosy mi wyschły to dopiero zauważyłam że to błąd eh...mądry polak po szkodzie. umyłam nim tylko dlatego że nie mogłam znaleźć hippa a to było pod ręką
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:38   #53496
86Paula
Zakorzenienie

moje włosy po farbowaniu,
jeszcze do siebie dochodzą, ostatnio daję też o wiele mniej żelu i są przyjemniejsze w dotyku, ale skręt się tak nie trzyma. coś za coś
muszę je jeszcze troszke nawilżyć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN6978.jpg (40,0 KB, 42 załadowań)
86Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:40   #53497
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość
jeszcze do siebie dochodzą, ostatnio daję też o wiele mniej żelu i są przyjemniejsze w dotyku, ale skręt się tak nie trzyma. coś za coś
farbą czy henną? Kolorek ładny

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 10:47   #53498
Eloe77

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Mi tez druga podobala sie najbardziej Ciekawa jestem dalszych ekranizacji.
Ja również, choć obawiam się, że raczej będzie tylko 1 część Połączenie 2 i 3. Skoro zabrali Lisbeth całą tajemnicę i już teraz jest mowa o tym, co zrobiła, mając 12 lat - a spodziewałam się usłyszeć, ze wydarzyło się "całe zło" - to jestem raczej zdania, że skupią się na równoległych ścieżkach. Znów historia faceta rządzi a przecież to to wszystko tak naprawdę jest determinowane przez kobietę/kobiety
Cytat:
W ksiazce Lisbeth wydawala mi sie bardziej milczaca, jeszcze bardziej nieprzystepna i zlozona i tak jak piszesz-tajemnicza. Tak czy inaczej aktorka moim zdaniem sie spisala, w koncu to trudna do zagrania postac...
Zgadzam się z Tobą - Lisbeth była do bólu tajemnicza i też relacja między nią a Mikaelem nie była zwyczajna i prosta jak w filmie. Niestety tez spłycone, podobnie jak postać Eriki. Zamiast zdradzać tajemnice Lisbeth, wystarczyło skupić się - jak w książce - nap postaciach pobocznych.
Cytat:
A co do komentarza to moze chodzilo mu po prostu o ten kontrast miedzy Lisbeth mroczna a Lisbeth zrobiona na blond bostwo Tylko wyrazil to na swoj meski sposob... Mysle ze ogladajac ten film nie dalo sie nie docenic umyslu Lisbeth
Na swój męski - przepraszam, ale muszę to napisać - ignorancki sposób. Dla mnie to nie jest wytłumaczenie - ot myśli stereotypowo i to trzeba zmienić. Bycie mężczyzną nie usprawiedliwia tak naprawdę postrzegania kobiety przez pryzmat wyłącznie fizyczności.
Na dodatek nikt nie wie, kim są kolesie, z którymi Lisbeth załatwiała aparaturę, którzy pomagali jej zainstalować nadajnik w Londynie. Sporo niedomówień, które czynią z postaci Lisbeth nie tę osobę, którą jest w książce Przykre.

Cytat:
Jeszcze nic nie zamowilam bo zastanawiam sie co bedzie dobre do zmontowania psikadla do reanimacji w obecnych warunkach pogodowych
Osobiście w obecnych warunkach stawiam raczej na kremy do loków niźli psikadła. Idzie o to, by zatrzymać jak najwięcej wody.
Cytat:
A jak bede szla w deszczu z TŻtem albo znajomymi to dla nich bedzie ten smrodek wyczuwalny? Bo mi to tam nie przeszkadza, ale nie chce zeby ludzie ode mnie uciekali
Dla kogoś, kto będzie blisko, pod tym samym parasolem, smrodek może być wyczuwalny. Ale jest na to sposób - złamać nos TŻowi To skutecznie osłabia zmysł zapachu

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Pochwalę sie i tu intensywniejszym kolorkiem po ostatnim glossie hennowym-rozrobiłam z naprawdę mocną herbatką z hibiskusa (pamiętałam,że Miss tak robiła) i trzymałam 3h. Czerwieńsze jakby.
Cudowne! Piękna, głęboka czerweń!
Skorzystam z Twojego przepisu przy kolejnym hennowaniu
A może wstawisz go do receptariusza? Będzie łatwiej znaleźć.

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Wlosy urosly i chyba nareszcie zaczyna sie cos dziac. Tzn, sa na tyle dlugie, ze formuja poskrecane pukle, i coraz mniej tych krotkich, wiecznie spuszonych pasemek-strakow, ktore byly za krotkie, zeby dolaczyc do loka. Czyli jest postep.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-01-20, 10:49   #53499
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewam, że idzie o szybszą utratę właściwości niż w przypadku polimerów. Polimery maja działać tak, by szybko odparować wodę (dlatego po zastosowaniu większości żeli sklepowych szybciej schną włosy) i utrzymać nadany kształt aż do chwili skruszenia lub utraty właściwości (to tez objawi się skruszeniem). Dzięki temu długo można cieszyć się fryzurą.
Tymczasem większość naturalnych "utrwalaczy" wiąże się z wodą i raczej ją zatrzymuje niźli pomagają odparować (zobacz, jak długo schną włosy po lnianym!). A kiedy nie ma już wody - tracą zwykle właściwości szybciej niźli polimery.
Zatem dadzą radę przy ułożeniu i utrzymaniu, ale mogą być słabsze, przyciągać wodę -> puszenie lub oklap ; i mniej trwałe -> utrata kształtu.

Jątrzących się ranek... A jesteś pewna, ze winę ponosi szampon, a nie choćby olej kokosowy? Wiesz - zapychanie, pryszczyk, świąd, drapanie, jątrzenie ranki...

Oczywiście, że próbuj mieszać lniany z żelami. Najlepiej porcję w dłoni, by móc popracować i nad proporcjami i nad składnikami.
dziekuje za dokładną interpretacje, teraz wszystko jasne.
Musze powiedziec jednak, że mam lepiej utrwalone włosy niz po zelu sklepowym! I mięciutkie, gładkie, a nie jak po isanie, ze na drugi dzien jakies takie sztywne, twarde, matowe, oklapniete, drewniane jakby, nieprzyjemne w dotyku. Wstałam dzis rano z zachowanymi falami na głowie, zachowanymi w ładnym kształcie, nie połamanymi. Zwilzyłam wodą, dołozyłam gluta i jest dobrze. Nie tak pieknie jak wczoraj, ale chodze w rozpuszczonych a nie zwiazanych. To ogromny postep jak dla mnie.

Nie uzywam kokosa, kupilam, ale mi siostra zabrała, w sumie dałam jej, jak wyczytałam, ze moze podrazniac skalp i... nawet nie uzyłam

Obecnie w ogole niczym nie olejuję. Moze lnianym powinnam, skoro zel mi odpowiada?

Podraznienia zaczeły sie jakis rok temu, pojedyncze. Od pół roku co chwila coś. Ledwo zalecze, to na nowo. Od razu wiem na co, bo jak daną rzecz odstawiam, to od razu przechodzi. Tak był z karite z garniera, z joaśkami bs, nawet z glorią. Wszystko, co ma alkohol w składzie odpada, wszytsko co mocno pachnie, zadnych wcierek nie mogę. Ostatni miesiac miałam zdrowy skalp a teraz wypalił znowu. Robi sie cos takiego, że zaraz po myciu, nałozeniu szamponu/odzywki zaczyna skóra piec, jakby płonąć. Po zmyciu pozostaje swędzenie, jakby cos mi biegało po skórze, jak drapie, to naskorek w tym miejscu schodzi i moze się sączyc, jak nie drapie, to robi sie strupek i gdy strupek zejdzie, afera konczy sie. Jak sa strupki, to juz jest dobrze. Po tym oceniam. szczerze mówiac mam juz dosyc. Liliputz chyba sie spisał, ale cicho sza. Dzis nic nie swedzi, nic a nic. Ale musze znlezc cos jeszcze delikatniejszego, zeby miec w razie czego na zmiane. Poza tym nie cierpie na zaden łupiez.

Ja jestem mega alergik. Zaczeło sie ze 2 lata temu. wczesniej nic mnie nie uczulało. Teraz: pylki, nikiel, orzechy, kosmetyki do makijazu.

Niedługo zostanie mi mycie jajkiem i nakładanie lnianego jako odżywki ds i bs..

Spróbuje mieszac ale powolutku, teraz jestem oczarowana lnianym
Stary 2012-01-20, 10:56   #53500
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie uzywam kokosa, kupilam, ale mi siostra zabrała, w sumie dałam jej, jak wyczytałam, ze moze podrazniac skalp i... nawet nie uzyłam
W sumie mogłabyś spróbować, kokos może bardzo pomagać. Na skórę na ciele nie wyobrażam sobie lepszego niż kokos!
Cytat:
Obecnie w ogole niczym nie olejuję. Moze lnianym powinnam, skoro zel mi odpowiada?
Warto spróbować. Olej lniany ma działanie przeciwzapalne. Mi podszedł
Cytat:
Podraznienia zaczeły sie jakis rok temu, pojedyncze.
...
Ostatni miesiac miałam zdrowy skalp a teraz wypalił znowu. Robi sie cos takiego, że zaraz po myciu, nałozeniu szamponu/odzywki zaczyna skóra piec, jakby płonąć. Po zmyciu pozostaje swędzenie, jakby cos mi biegało po skórze, jak drapie, to naskorek w tym miejscu schodzi i moze się sączyc, jak nie drapie, to robi sie strupek i gdy strupek zejdzie, afera konczy sie. Jak sa strupki, to juz jest dobrze. Po tym oceniam. szczerze mówiac mam juz dosyc. Liliputz chyba sie spisał, ale cicho sza. Dzis nic nie swedzi, nic a nic. Ale musze znlezc cos jeszcze delikatniejszego, zeby miec w razie czego na zmiane. Poza tym nie cierpie na zaden łupiez.
U mnie podobnie :/ jak wiadomo ;]
Żeby lilliputz się dłużej sprawdzał możesz go łagodzić: dodatek żelu lnianego, kropelka oleju (dodawałam do Cien Baby, oczywiście limitka)
Cytat:
Niedługo zostanie mi mycie jajkiem i nakładanie lnianego jako odżywki ds i bs..
Z jajcem nie mów hop ;P
Zostawia po sobie warstewkę, dla mnie nie do zniesienia

Stary 2012-01-20, 11:03   #53501
milena798
Rozeznanie

dziewczyny kończy mi się joanna naturia len i rumianek i chcę kupić inną teraz tylko nie wiem którą. Polecicie coś? czy to bez różnicy i wszystkie są dobre?
wstawiam linki

1. Z pokrzywą i zieloną herbatą
2. z makiem i bawełną
3. z miodem i cytryną
4. z miętą i wrzosem
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-01-20, 11:06   #53502
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
miałam zdać sprawozdanie .... kupiłam żel biosilk ten mini buteleczka w rossmanie tylko zapomniałam która z was mi go polecała...eiri ? więc oznajmiam ze spisał się wystylizowałam włosy siostry w zeszłą sobotę rano w wieczorem jak wróciła do domu miała je w stanie idealnym jeszcze tylko issane pomarańczową kupię lub tylko lakier i będzie git
Tak, ja polecałam, cieszę się, że pasuje
Cytat:
wiecie co wracam dziś rano z urzędu.... idę sobie chodnikiem i.... orła wywinęłam centralnie na pupe i w mokre wracałam przez całe miasto z mokrym tyłkiem próbowałam się zasłonić płaszczem przez drogę ale za krotki jest
Obyś się nie przeziębiła!
Cytat:
Ładne Wyglądają na aksamitne w dotyku
Zawsze chciałam taki kolor
Stary 2012-01-20, 11:12   #53503
Eloe77

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Mam zdjęcie po Ziaji Ulga
Wspaniałe! Jakie regularne!
A końcówki wołają o długość

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
A z Jantarem to mam masakre pozostaje mi zamowic na allegro, dzisiaj bylam juz lacznie w 8 aptekach i nigdzie nie maja, i tylko jak pytam to wywalaja oczy na wierzch bo nie wiedza co to jest jak to jest wlasciwie z nim naprawde wlosy szybciej rosna? Czytalam, opinie na KWC ale jestem ciekawa waszych opini
Moja opinia w sprawie Jantara jest w KWC i do dziś się nie zmieniła. Zmieniła się tylko ilość opakowań i czas używania. Mam ją stale.
Nie tyle ważny jest dla mnie szybszy porost, co nowe włosy, więc w kwestii porostu się nie wypowiem.
Cytat:
Ugotowalam zel lniany... hmm
szklanka wody, 2 lyzki siemienia, gotowalam ok 15 min na malym ogniu i co?
nie wiem udalo mi sie odcedzic moze z ok lyzeczke "zelu" co wlasciwie nie przypomina zelu tylko jakas gume jakiegos gluta wielkiego jutro sprobuje to zaaplikowac na wlosy ale beda jaja chyba cos zle zrobilam tylko co mozna zle zrobic w tak prostym przepisie haha
Jeśli tak się dzieje, to zawsze możesz dolać więcej wody.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
mam omijać proteiny, czy oliwę z oliwek też, przez pierwsze dni, czy niekoniecznie? Kokosa nie używam już
Proteiny, penetrujące i gliceryna - tego unikamy.

Cytat:
Płukanka z żelu ksantanowego
Do receptariusza

Cytat:
miałam zdać sprawozdanie .... kupiłam żel biosilk ten mini buteleczka w rossmanie tylko zapomniałam która z was mi go polecała...eiri ? więc oznajmiam ze spisał się wystylizowałam włosy siostry w zeszłą sobotę rano w wieczorem jak wróciła do domu miała je w stanie idealnym jeszcze tylko issane pomarańczową kupię lub tylko lakier i będzie git
świetnie!
teraz siedzenie na podusi
Cytat:
W planach mam jeszcze zakup czegoś do zabezpieczenia końcówek, żeby nie musieć więcej ich tak obcinać, a myślę, że sam kokos może nie wystarczyć.
Witaj
Zawsze możesz popróbować z jedwabiem bez alko - choćby Chi.
Cytat:
1-O = pierwsze O
Teraz rozumiem
Cytat:
Krem średnio się nanosi na włosy, zapewne przez wosk. Zmyło się dobrze, spodziewałam się puszu po makadamii a nawet nie
Nie pamiętam czy używałam już makadamii solo Wiem że Myszce służy więc mi pewnie nie ;P
A masz skład tego kremu? Ciekawam, co tam jeszcze...
Jeju... muszę zabrać się za analizowy wreszcie... Tyle co zdarzę porządki porobić...

Cytat:
to nieźle! jak włosy mi wyschły to dopiero zauważyłam że to błąd eh...mądry polak po szkodzie. umyłam nim tylko dlatego że nie mogłam znaleźć hippa a to było pod ręką
Jak każda susza kiedyś się kończy. Daj im emolientów, będzie lepiej

Stoję przed wyborem: ponieważ moim włosom nie przeszkadza specjalnie - pomijając zwiększony puch, niestety - stylizacja na sucho lub wilgotno, popróbowałabym z minimalną ilością żelu po myciu (wieczorem) i właściwą rano... Ostatnio widzę, że to, co się dzieje rano po myciu ma na włosy wpływ o przyjemnych efektach
Podobnie jak Biedronkowy krem do rąk

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-01-20, 11:12   #53504
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Poza tymi jaskółkami to lepiej nie mówić Prąd w kablach zawraca, psy tyłkami szczekają
Ajrisz, no teraz to padłam

Cytat:
miałam zdać sprawozdanie .... kupiłam żel biosilk ten mini buteleczka w rossmanie...więc oznajmiam ze spisał się wystylizowałam włosy siostry w zeszłą sobotę rano w wieczorem jak wróciła do domu miała je w stanie idealnym jeszcze tylko issane pomarańczową kupię lub tylko lakier i będzie git
A napiszesz dokładniej co dokładnie zrobiłaś od A do Z Może się kiedyś przyda
Współczuję mokrej i obitej pupy

Cytat:
Hej dziewczyny
Wydaje mi się, że mam zadatki na falowaną (tak też wynika z pytań w pierwszym poście) i chciałabym do Was dołączyć Powoli zaznajamiam się z informacjami w pierwszym poście, mam nadzieję, że uda mi się przez to wszystko przebrnąć w ten weekend i wyciagnać konstruktywne wnioski
Witaj i czytaj, bo jest tego trochę, ale ta wiedza, to skarb

Cytat:
Eloe, a ja mam z kolei tak, że: po myciu odżywką (wypróbowane różne) robią mi się takie podskórne bolące i sączące się gule na skalpie. Z nich później powstają strupki. Jak myję szamponem bez sls (wypróbowany, HIPP, BD, ŻEL INTYMNY FACELLE SENSITIVE), to mam czerwone, plackowate, swędzące podrażnienia. Dobrze jest jedynie po ALTERCE Z MIGDAŁEM (no i po Naturii z slsem tez nic sie nie dzieje, ale używam rzadko). Pomożesz w tej sprawie? Masz masz może jaką teorię na ten temat Nasza Skarbnico Wiedzy Włosowej?

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 11:13   #53505
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
dziewczyny kończy mi się joanna naturia len i rumianek i chcę kupić inną teraz tylko nie wiem którą. Polecicie coś? czy to bez różnicy i wszystkie są dobre?
wstawiam linki

2. z makiem i bawełną
3. z miodem i cytryną
4. z miętą i wrzosem
Wczoraj kupiłam cały komplet (6 sztuk)... Nie moja wina, mąż mnie namówił

A propos odżywek, poszłam do osiedlowego kosmetycznego po odżywkę b/s bez silikonów. Kobieta najpierw próbowała mi wcisnąć jakieś cudo za 42zł a potem uparła się na odżywkę z w spraju Pantene. Powiedziałam, ze Pantene ma silikony a ona popatrzyła na skład i mówi "nie ma silikonów, proszę". Spojrzałam na etykietę a tam dimethicone na drugim miejscu Podziękowałam i wyszłam.
Nie wkurza mnie, jeśli sprzedawca nie zna się na składach, ale granie przed klientem, że się przeczytało skład i wie, co w nim jest - to już jest niewybaczalne.
Stary 2012-01-20, 11:25   #53506
agatka89
Raczkowanie

dzisiaj zauwazylam dziwna rzecz nie zrobilam plunkingu bo wydawalo mi sie ze przez to mam wiekszy przyklap u nasady. I faktycznie tak jest.
Cala noc olejek BD,
O - isana babassu
M - szampon babydream
O - garnier aik
niecaly miesiac pielegnacji nie widze jakis wielkich efektow pewnie jest za wczesnie a chcialabym chcialaaa nadal suche i nijakie najbardziej pasuje im oliwa z oliwek z moich obserwacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wls2.jpg (55,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wls.jpg (32,3 KB, 24 załadowań)

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 11:28   #53507
Eloe77

Cytat:
A tych włosów nie znam. trochę słabo widać to, co się dzieje przy skórze.
Witaj

Cytat:
dziekuje za dokładną interpretacje, teraz wszystko jasne.

Cytat:
Musze powiedziec jednak, że mam lepiej utrwalone włosy niz po zelu sklepowym!
Owszem, szczególnie, gdy dołożysz doń kolejną porcję. Poza tym może być tak, że u Ciebie nie ma tak postępującego wchłaniania wilgoci jak w przypadku bardziej porowatych.
U mnie po lnianym z trwałością średnio, więc mieszam ze sklepowym.
Cytat:
I mięciutkie, gładkie, a nie jak po isanie, ze na drugi dzien jakies takie sztywne, twarde, matowe, oklapniete, drewniane jakby, nieprzyjemne w dotyku.
polimery i mniej wody.
Cytat:
Wstałam dzis rano z zachowanymi falami na głowie, zachowanymi w ładnym kształcie, nie połamanymi. Zwilzyłam wodą, dołozyłam gluta i jest dobrze. Nie tak pieknie jak wczoraj, ale chodze w rozpuszczonych a nie zwiazanych. To ogromny postep jak dla mnie.

Gdzie Ty byłaś wcześniej, ze po lniany nie sięgałaś? Wiem, ze długo jesteś z nami, ale czemu go nie robiłaś wcześniej?
Cytat:
Może nie tyle podrażniać, co zapychać pory.
Cytat:
Czemu nie? Moje kochają len, a po lnianym są gładziutkie, błyszczace, mięsiste. Jak lubię
Cytat:
Robi sie cos takiego, że zaraz po myciu, nałozeniu szamponu/odzywki zaczyna skóra piec, jakby płonąć. Po zmyciu pozostaje swędzenie, jakby cos mi biegało po skórze, jak drapie, to naskorek w tym miejscu schodzi i moze się sączyc, jak nie drapie, to robi sie strupek i gdy strupek zejdzie, afera konczy sie.
To witaj w smutnym klubie Opisujesz dokładnie moją sytuację sprzed zmiany pielęgnacji oraz gdy podrażnię skórę.
Tylko tak niby nagle zaczęłabyś reagować? Nie byłaś nigdy alergiczką, nie miałaś problemów ze skórą? Zawsze myłaś szamponem z sls? Stosowałaś wcierki? Jakie?
Jaka wodą myjesz włosy i skórę?
Cytat:
Ja jestem mega alergik. Zaczeło sie ze 2 lata temu. wczesniej nic mnie nie uczulało. Teraz: pylki, nikiel, orzechy, kosmetyki do makijazu.
Acha - mam odpowiedź. Wiem, ze alergia może zacząć się tez po 50 roku życia, więc w sumie mało mnie to dziwi. Cóż, trzeba będzie wykluczyć wszelkie podrażniacze i uważać
Kosmetyków do makijażu tez nie mogę A w szczególności wodoodpornej mascary

Cytat:
Z jajcem nie mów hop ;P
Zostawia po sobie warstewkę, dla mnie nie do zniesienia
Dla mnie sam zapach nie do zniesienia. Już wolę l-cysteinę

Cytat:
dziewczyny kończy mi się joanna naturia len i rumianek i chcę kupić inną teraz tylko nie wiem którą
Z makiem i bawełną u mnie rewelacja do mycia.
Z pokrzywą i zielona herbatą oraz z wrzosem - obie były za lekkie. Włosy szybko się piórkowały. Mam spora porowatość, potrzebuję więcej zabezpieczenia, stąd wymagania. Obie odżywki jednak mają chyba najpiekniejsze zapachy z całej serii.
Z miodem i cytryną - jak dla mnie bez specjalnych zachwytów.
Uwielbiam z lnem i ona bije u mnie wszystkie na głowę.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-01-20, 11:29   #53508
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Do receptariusza
Jak się wypracuje prawodłowość Na razie informuję o wynikach zabawy w mieszanie ;P
Ewcia informowała o takiej wersji jako żel, mnie interesuje oczywiście bardziej działanie na skórę ;P
Cytat:
A masz skład tego kremu? Ciekawam, co tam jeszcze...
Na DOZ
Anida, krem do rąk i paznokci, z woskiem pszczczelim i olejem macadamia, 100ml
- 4zł
Aqua, Macadamia, Ternifolia Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Ceteareth-20(and)Cetearyl Alcohol, Glycerin, Beeswax, Mineral Oil, Tocopheryl Acetate, D-panthenol, Polyacrylamide(and)Hydrog enated Polydecene(and)Laureth-7, Allantoin, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Parfum, Hexyl Cinnamal, Lilial, Limonene.

Pachnie cudownie miodem ale nadal na tyle świeżo że mi nie przeszkadza na rękach. A większość przeszkadza
Parafina dopiero za tym co najlepsze więc niech sobie będzie Nie ma jakichś strasznych paskudztw.
Oczywiście całkiem dobry do rąk, mam go w torebce i już zakochałam nim kilka osób
Cytat:
A propos odżywek, poszłam do osiedlowego kosmetycznego po odżywkę b/s bez silikonów.
Mów im silikon Silikon to jest w cyckach!

Stary 2012-01-20, 11:53   #53509
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Tak, ja polecałam, cieszę się, że pasuje

Obyś się nie przeziębiła!

Ładne Wyglądają na aksamitne w dotyku
Zawsze chciałam taki kolor
tak pasuje
nie powinnam się przeziębić siniak będzie na 100% jak mam takie ciało że nawet jak lekko się o coś uderzę to zaraz śliwka wyskakuje

Cytat:
świetnie!
teraz siedzenie na podusi

Cytat:
Jak każda susza kiedyś się kończy. Daj im emolientów, będzie lepiej
posmarowałam przed chwilką jantarem i joanną z lnem

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
A napiszesz dokładniej co dokładnie zrobiłaś od A do Z Może się kiedyś przyda
Współczuję mokrej i obitej pupy

Jasne napiszę więc po prostu po umyciu jak włosy wyschły posmarowałam jej loki żelem -każdy z osobna nie za dużo tego żelu żeby sztywne nie były

Eleo na 100 dniówkę siostrze zrobię tak: po umyciu pomarańczowa isana w mokre, na suche ten biosilk i psiknę lakierem. Powinno być ok prawda?

Cytat:
dobrego masz męża o to jak masz ich 6 to powiedz mi one wszystkie są rzadkie jak joanna z lnem ?

Cytat:
Z makiem i bawełną u mnie rewelacja do mycia.
Z pokrzywą i zielona herbatą oraz z wrzosem - obie były za lekkie. Włosy szybko się piórkowały. Mam spora porowatość, potrzebuję więcej zabezpieczenia, stąd wymagania. Obie odżywki jednak mają chyba najpiekniejsze zapachy z całej serii.
Z miodem i cytryną - jak dla mnie bez specjalnych zachwytów.
Uwielbiam z lnem i ona bije u mnie wszystkie na głowę.
bardzo dziękuję za dokładny opis kupię dwie joanna len i może pokrzywa i zielona herbata. miód i cytryna troszkę się boję aby nie rozjaśniała. a ta z makiem i bawełną nadaje się do posmarowania włosów w ciągu dnia? może obciążać? dziewczyny chyba pisały że jest najcięższa ze wszystkich naturii?
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-01-20, 12:04   #53510
86Paula
Zakorzenienie

Miśka farba, moja fryzjerka mi zamówiła jakąś czekoladę przed moim wyjazdem.

Eiri dzięki zaraz dam w świetle dziennym

Eloe witam
pojawiałam się tu wcześniej, ale nieregularnie.
poprzednie z wczoraj, robione niestety wieczorem.
teraz wrzucam sprzed chwili- reanimowane odżywka- pierwszy raz mi się tak udało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN6981.jpg (46,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN6982.jpg (54,3 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-01-20, 12:12   #53511
Eloe77

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Eloe, a ja mam z kolei tak, że: po myciu odżywką (wypróbowane różne) robią mi się takie podskórne bolące i sączące się gule na skalpie. Z nich później powstają strupki. Jak myję szamponem bez sls (wypróbowany, HIPP, BD, ŻEL INTYMNY FACELLE SENSITIVE), to mam czerwone, plackowate, swędzące podrażnienia. Dobrze jest jedynie po ALTERCE Z MIGDAŁEM (no i po Naturii z slsem tez nic sie nie dzieje, ale używam rzadko). Pomożesz w tej sprawie? Masz masz może jaką teorię na ten temat Nasza Skarbnico Wiedzy Włosowej?
Czy mam teorię... Pamiętam, że już pisałaś o swoich problemach ze skórą oraz że są przeróżne reakcje na Alterrę.
Co myślę
Odżywka jako myjadło nie sprawdza się u wszystkich. Jak by nie patrzeć często to za mało jak na potrzeby naszej skóry czy włosów. Może być tak, że ilość emolientów dostępna w odżywce wpływa na Twoja skórę "gulotwornie". Te gule mogą świadczyć o zapychaniu właśnie.
Delikatne myjadła - z jednej strony możemy to uznać za wysuszenie, z drugiej za reakcję alergiczną na jakiś składnik. To będzie jednak trudno stwierdzić na pewno bez badań. z tego, co mi wiadomo, nie mają one żadnych składników, które mogłyby chronić przed wysuszeniem, więc być może własnie dlatego - z powodu obecności niewielkiej ilości oleju migdałowego i ekstraktu z owsa - Alterra tak świetnie sprawdza się u Ciebie. Mimo alko, które łagodzić będzie też gliceryna i emolient nieco dalej.
Mogłoby to oznaczać, ze Twoja skóra potrzebuje oczyszczania i jednocześnie zabezpieczenia, ale zabezpieczenia w odpowiedniej ilości.

Cytat:

Też zawsze wrzucam do koszyka, gdy widzę
Cytat:
Nie wkurza mnie, jeśli sprzedawca nie zna się na składach, ale granie przed klientem, że się przeczytało skład i wie, co w nim jest - to już jest niewybaczalne.
Na opakowaniu nie było napisane, że są, więc dla niej nie było
Mnie też przed świętami pani w Sephorze wciskała, że zmieniły się tylko opakowania YTC odżywki

Cytat:
dzisiaj zauwazylam dziwna rzecz nie zrobilam plunkingu bo wydawalo mi sie ze przez to mam wiekszy przyklap u nasady. I faktycznie tak jest.
Może za długo robiłaś plunking? Kombinowałaś z nim? Z czasem, z kosmetykami, ze sposobem wiązania?
Mnie nie odpowiada w ogóle, ale sprawdziłam na wiele sposobów i zawsze to samo - Mistrz Yoda
Cytat:
niecaly miesiac pielegnacji nie widze jakis wielkich efektow pewnie jest za wczesnie a chcialabym chcialaaa nadal suche i nijakie najbardziej pasuje im oliwa z oliwek z moich obserwacji
A Ty masz rozjaśniane włosy? To z postępami może być wolniej niźli w przypadku choćby farbowanych.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-01-20, 12:19   #53512
anglistka
Raczkowanie

Witajcie Wizażanki zakręcone

"przyszłam" po radę

otóż, jeśli po myciu nie poczeszę włosów grzebieniem (lub w trakcie, np z odzywką na głowie) to owszem są fajne fale ale odstają od głowy w jakichś dziwnych pozycjach, nie mogę normalnego przedziałka zrobić, najgorzej jest z tyłu i po prostu tragicznie to wygląda (tak właśnie jakby moje włosy grzebienia rok nie widziały), a znowu jeśli je poczeszę, nawet głową w dół zwisając, to są przyklapnięte, nie osiągnę już nigdy takich fali nawet przy odpowiedniej stylizacji. Tez tak macie czasem?
anglistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:22   #53513
Eloe77

Cytat:
Jak się wypracuje prawodłowość
Niech Ci będzie
Cytat:
Na DOZ
Anida, krem do rąk i paznokci, z woskiem pszczczelim i olejem macadamia, 100ml
- 4zł
Aqua, Macadamia, Ternifolia Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Ceteareth-20(and)Cetearyl Alcohol, Glycerin, Beeswax, Mineral Oil, Tocopheryl Acetate, D-panthenol, Polyacrylamide(and)Hydrog enated Polydecene(and)Laureth-7, Allantoin, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Parfum, Hexyl Cinnamal, Lilial, Limonene.
Och tylko ta parafina...
Ale skoro znoszę Biedronkowy, to czemu by nie ten?
Szczególnie, ze w tym nie ma shea, a shea na moje działa obciążająco.

Cytat:
Eleo na 100 dniówkę siostrze zrobię tak: po umyciu pomarańczowa isana w mokre, na suche ten biosilk i psiknę lakierem. Powinno być ok prawda?
Daj tylko wyschnąć kolejnym etapom. Inaczej lakier ostro podsuszy polimery w Biosilku.
A będą zdjęcia?
Cytat:
miód i cytryna troszkę się boję aby nie rozjaśniała
Nie powinna, szczególnie gdy olejujesz, płuczesz zimną lub zakwaszasz.
Cytat:
a ta z makiem i bawełną nadaje się do posmarowania włosów w ciągu dnia? może obciążać? dziewczyny chyba pisały że jest najcięższa ze wszystkich naturii?
Moim zdaniem jest, dlatego lubię do mycia.
Jako jedyna zawiera glicerynę, więc mnie puszy i nie używam w charakterze odżywki b/s.
Jeśli idzie o gęstość, to wg. mnie od najgęstszej:
z makiem
z cytryną
lniana
pokrzywa/wrzos.

Cytat:
Eloe witam
pojawiałam się tu wcześniej, ale nieregularnie.
poprzednie z wczoraj, robione niestety wieczorem.
teraz wrzucam sprzed chwili- reanimowane odżywka- pierwszy raz mi się tak udało
Będzie fajnie
A kiedy ostatnio je podcinałaś? Masz 2, maksymalnie 3 warstwy, nieco za krótki wierzch, ale już widać
Poza tym mało emolientów, ale wszystko przyjdzie z czasem

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-01-20, 12:22   #53514
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Mnie też przed świętami pani w Sephorze wciskała, że zmieniły się tylko opakowania YTC odżywki
Skład też? Jak to?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:24   #53515
Eloe77

Cytat:
Napisane przez anglistka Pokaż wiadomość
otóż, jeśli po myciu nie poczeszę włosów grzebieniem (lub w trakcie, np z odzywką na głowie) to owszem są fajne fale ale odstają od głowy w jakichś dziwnych pozycjach, nie mogę normalnego przedziałka zrobić, najgorzej jest z tyłu i po prostu tragicznie to wygląda (tak właśnie jakby moje włosy grzebienia rok nie widziały), a znowu jeśli je poczeszę, nawet głową w dół zwisając, to są przyklapnięte, nie osiągnę już nigdy takich fali nawet przy odpowiedniej stylizacji. Tez tak macie czasem?
Nie, ponieważ po suszeniu, ale gdy nie są jeszcze całkiem suche, podpinam tak, by to mnie pasował układ kosmyków i przedziałka.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Skład też? Jak to?
Ano tak
Pisałam o tym przed świętami (będzie gdzieś na początku wątka), by uważać, bo to tylko tak ciekawie wygląda. Ekstrakty powędrowały za zapach, dimethiconu więcej
Aż boję się kupić.

Ale o masce się nie wypowiadam, bo nie sprawdzałam. Nie stosuję, bo włosom się nie podobała.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-01-20, 12:45   #53516
86Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie fajnie
A kiedy ostatnio je podcinałaś? Masz 2, maksymalnie 3 warstwy, nieco za krótki wierzch, ale już widać
Poza tym mało emolientów, ale wszystko przyjdzie z czasem
podcinałam jakies 7 tyg temu. ogólnie chyba za szybko się zdecydowałam na ich cieniowanie, ale zaraz miałam wyjeżdżać z Pl i nie mieć dostępu do mojej fryzjerki.
juz jest o wiele lepiej, bo dłuugo je prostowałam i na początku nie wyglądały zbyt fajnie. ale zdaje sobie sprawę z tego, że jeszcze dużo mam do zrobienia. poza tym chcę żeby rosły

olejuję, robię maski, z odżywek isana z babassu, artiste z keratyna, czasami maska alterry, myję albo samym pottersem (teraz aloes) albo OMO z szamponem alterry (teraz papaja i babmus) i narazie do tych rzeczy mam dostęp

edit: jeszcze zapomniałam o garnierze aik

Edytowane przez 86Paula
Czas edycji: 2012-01-20 o 12:56
Stary 2012-01-20, 13:02   #53517
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Daj tylko wyschnąć kolejnym etapom. Inaczej lakier ostro podsuszy polimery w Biosilku.
A będą zdjęcia?
tak zrobię
beda
Cytat:
Nie powinna, szczególnie gdy olejujesz, płuczesz zimną lub zakwaszasz.
ok
Cytat:
Moim zdaniem jest, dlatego lubię do mycia.
Jako jedyna zawiera glicerynę, więc mnie puszy i nie używam w charakterze odżywki b/s.
Jeśli idzie o gęstość, to wg. mnie od najgęstszej:
z makiem
z cytryną
lniana
pokrzywa/wrzos.

Moje włosy glicerynę lubią tak mi się bardziej teraz widzi ta z makiem lub cytryna i miód .Joanna len i rumianek jest dla mnie za słaba troszkę więc do wyboró te dwie wyżej mam U mnie z tym obciążeniem to jest tak, że nie mogę przed myciem nałożyć odżywek bo są obciążone nawet po umyciu szamponem a jak nałożę po wyschnięciu nawet jakąś treściwą to są puszyste i nie klapią
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-01-20, 13:04   #53518
sylvietta86
Raczkowanie

Witajcie!!!
próbuję od jakiegoś czasu stosować metodę cg, dopiero raczkuję, o efektach się nie wypowiem, bo intensywnie farbuję włosy w ostatnim czasie, ale do czego zmierzam... Chciałabym prosić o radę, jakich kosmetyków będzie najlepiej używać do kręconych farbowanych tak, żeby kolor schodził jak najmniej (rudy), a i żeby je na bieżąco regenerować. Wiem już, że oleje odpadają, wraz z nimi schodzi farba:/ a szkoda, bo widziałam poprawę i podobały mi się moje włosy po rycynowym. Do tej pory używałam odżywkę Garnier AiK (bardzo mi odpowiada), Joannę miód i cytrynę a teraz mam len i rumianek (mam wrażenie, że po tej pierwszej skręt jest jednak lepszy), po umyciu spryskuję skalp Jantarem (nie mogę po całości, bo włosy się puszą), zaczęłam też używać żelu lnianego Niestety do tej pory myję włosy szamponem, nie byłam w rossmanie w ostatnim czasie, a czytałam że odżywki Isany nadają się do mycia. Chciałabym zatem zacząć myć włosy odżywką, jaką polecacie? No i co by było dobre do włosów farbowanych? Chyba kosmetyki, które mają kwaśny odczyn tak? Jakie na przykład? Jestem strasznie zielona w tych tematach... Jeśli jest wątek na ten temat, to proszę odeślijcie Pozdrawiam
sylvietta86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:05   #53519
Miskaa78
Kazar Lady

godzinę mnie nie było
Cytat:
wstawiam linki

2. z makiem i bawełną
3. z miodem i cytryną
4. z miętą i wrzosem
ja mam z miodem, przyjemna zapach dla mnie super
Cytat:

Moja opinia w sprawie Jantara jest w KWC i do dziś się nie zmieniła. Zmieniła się tylko ilość opakowań i czas używania. Mam ją stale.
Nie tyle ważny jest dla mnie szybszy porost, co nowe włosy, więc w kwestii porostu się nie wypowiem.
Jeśli tak się dzieje, to zawsze możesz dolać więcej wody.

Proteiny, penetrujące i gliceryna - tego unikamy.

dzięki oliwa z oliwek jest wnikająca pewnie zaraz ruszam czytać jaki olej teraz mam kupić
Cytat:
Cala noc olejek BD,
O - isana babassu
M - szampon babydream
O - garnier aik
moje włoski też oliwę pokochały
Cytat:
Miśka farba, moja fryzjerka mi zamówiła jakąś czekoladę przed moim wyjazdem.

jestem świeżo po hennie, nie mam idealnie równego koloru i dziś naszły mnie wątpliwości, co do hennowania..
poczekam aż mi przejdzie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:13   #53520
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvietta86 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!
próbuję od jakiegoś czasu stosować metodę cg, dopiero raczkuję, o efektach się nie wypowiem, bo intensywnie farbuję włosy w ostatnim czasie, ale do czego zmierzam... Chciałabym prosić o radę, jakich kosmetyków będzie najlepiej używać do kręconych farbowanych tak, żeby kolor schodził jak najmniej (rudy), a i żeby je na bieżąco regenerować. Wiem już, że oleje odpadają, wraz z nimi schodzi farba:/ a szkoda, bo widziałam poprawę i podobały mi się moje włosy po rycynowym. Do tej pory używałam odżywkę Garnier AiK (bardzo mi odpowiada), Joannę miód i cytrynę a teraz mam len i rumianek (mam wrażenie, że po tej pierwszej skręt jest jednak lepszy), po umyciu spryskuję skalp Jantarem (nie mogę po całości, bo włosy się puszą), zaczęłam też używać żelu lnianego Niestety do tej pory myję włosy szamponem, nie byłam w rossmanie w ostatnim czasie, a czytałam że odżywki Isany nadają się do mycia. Chciałabym zatem zacząć myć włosy odżywką, jaką polecacie? No i co by było dobre do włosów farbowanych? Chyba kosmetyki, które mają kwaśny odczyn tak? Jakie na przykład? Jestem strasznie zielona w tych tematach... Jeśli jest wątek na ten temat, to proszę odeślijcie Pozdrawiam
Z postu rozumiem, ze na rudo farbujesz włoski? Nie myślałaś o przeniesieniu się na hennę?
Isana z babassu jest dość dobra do mycia
Za bardzo nie znam odżywek do włosów farbowanych, ale myślę, że większość ma silikony i jeszcze jakieś coś
A może by tak na ostatnie płukanie płukanka zakwaszająca z cytryny?

Myślałam o olejowaniu włosków?
Pooookaż zdjęcia

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości