|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Wodauqa Ja bym odstawiła marchewe a zrobiła np ziemniaka ze szpinakiem.No i zostawiła soczek jabłkowy.
woderful life - moim marzeniem jest do tego zatańczyć rumbę ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Deserki - Ja ich nie podgrzewam, jeżeli mi zostaje po prostu wcześniej wyciągam go z lodówki i dochodzi do temp pokojowej. |
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Naszą płytę otwiera taka piosenka
a zamyka ta ![]() Deserków nie podgrzewam, chyba ze z lodówki wyciągam, za to podgrzewam soki i herbatki, bo Agata lubi mocno ciepłe
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dajecie juz mleko nr 2?
bo ja nie wiem jakie kupić?
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mieliśmy What a wonderful world Louisa Armstronga ![]() http://www.youtube.com/watch?v=m5TwT69i1lU
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
coś mi sie linki nie wkleiły
wstęp http://www.youtube.com/watch?v=RDBpJOIuQ30 zakończenie http://www.youtube.com/watch?v=pTvwdWnf2B0&ob=av2n |
|
|
|
#276 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam,
Dla Karolinki, Julcia, Bruna, Nataniela ![]() za pół roczku I dla Sary za 7 miesięcy ![]() ![]() Cytat:
z pewna nieśmiałością się pytam: a co to za ziemniaczki...? Cytat:
![]() U nas pierwszy taniec - jak dobrze pamiętam (bo nie jestem na 100% pewna) Kancelaria "Zabiorę Cię właśnie tam" |
||
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam, czemu się gotuje osobno mięso a osobno warzywa?
jak potem się je i tak łączy? pisząc o mięsie mam na myśli np. kurczaka |
|
|
|
#278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dokładnie...bzdura! Nie ma za chudego albo za tłustego mleka. Organizm tak to zrobi żeby dziecko miało wszystko czego mu trzeba. A że weźmie to z organizmu matki karmiącej to inna sprawa. Ale chociażby się mama głodziła to odbije się na niej a nie na dziecku. ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
dlatego że większość składników mięsa które przechodzą do wywaru - czyli rozpuszczalnych - substancje wyciągowe itp. - jest niewskazana dla maluchów
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy piosenkę Fella -Anioła głos
http://www.youtube.com/watch?v=_d-bEM88LlM&ob=av2n |
|
|
|
#280 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też czekam na ten WIELKI DZIEŃ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. To samochodom też się robi prezenty na urodziny? ![]() 3. A ja nie mam żadnej restrykcyjnej diety i też jest problem z przybieraniem. A kaszkę na MM dajesz? Raczej stara, ale to przecież nie zwalnia jej od tego, żeby leczyć po "nowemu", zwłaszcza że standardy dawno juz się zmieniły. Oj, ciężko. Zwłaszcza facetowi i jeśli poniekąd dotyczy to też jego mamusi... ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Wróciliśmy ze spaceru. Mały dosypia A teraz sypie śnieg I to tak konkretnie
|
|||
|
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ale ja diete mam ostrzejsza teraz (z nabialu tylko maslo i jajka jem) a mala budzi sie rzadziej niz kiedy mialam w sumie pseudodiete z synem (wystarczylo ze nie pije 1l mleka a 1 szklanke i nie żre 3 twarozkow a jeden dziennie...) ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() komu ja mialam dziekowac za rade by karmic obiadkiem/deserkiem kinge zaraz po drzemce? agadus? to DZIEKUJE!!! zżera caly sloiczek i jeszcze by chciała!!! ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- ale ja jestem dumna że jestem baba ze wsi (serio jestem...)
|
||
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś wyszła Lenie górna lewa jedynka!
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny normalnie jestem w szoku. Nie myslalam, że istnieje coś takiego jak ( kurde nie wiem jak to nazwać ) przywoływanie kogoś intensywną myślą.
Ale zakręciłam. Ale nie myślcie sobie, że jestem nienormalna. Już rozwijam. Bo tak, dzisiaj rano oglądałam zdjęcia byłej laski M. Nigdy jej nie widziałam, ale często o niej słyszałam ( Z UST ( A to była grubsza sprawa, M. do dziś płaca raty które wziął na meble do ich ówczesnego mieszkania ) I tak sobie myślę, hmm, chciałabym Cię zobaczyć na żywo. Wpatrywałam się w jej twarz, zdjęcie długo. I dziś na spacerze spotkałam znajomą i zagadałyśmy się i ( przysięgam ) patrzę, i ledwo co się nogi pode mną nie ugięły... szła ta dziewczyna!!! I co lepsze, jak popatrzyła się na mnie ( bo ja wlepiałam w nią gały z niedowierzaniem ) to się potknęła na chodniku...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#284 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje dziecko na szczęście przesypia całe spacery ![]() Cytat:
Najweselej jest kiedy w buzi jest akurat marchewka ![]() Cytat:
Wielkie dla Dominika za umiejętności!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
marina - oj istnieje!w pracy jak rozmawiamy o kims to zawsze albo ten ktos zaraz dzwoni albo przychodzi... az wydaje nam sie ze pracujemy w jakiejs ukrytej kamerze!
|
|
|
|
#286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tymka dziś coś męczy i stawiam jednak na ząb. Nie chce jeść. Jak mu daję pierś, to possie minutę, po czym się odrywa i nerwowo pakuje rączki do buzi. I znowu jak posmarowałam dentinoxem, to po kilkunastu minutach zjadł ładnie.
Aania - poszłam dziś do takiej trchoę dalszej Biedronki specjalnie zobaczyć czy są te drewniane jeździki przecenione. I były 9Ostatnia sztuka). Ale kosztowała 40 zł, nie 20. I nie wzięłam. Kupię jak już zacznie łazić. Ae Twoje Biedrona fajniejsza ![]() Za to zobaczyłam coś innego i musiałam kupić - płyn do mycia naczyń "TYMEK" ![]() Marina - masz nadprzyrodzone zdolności A to że się potknęła to sprawiedliwośc losu - za te meble I powiedz - brzydsza niż Ci się wydawało, co? NA pewno!Cytat:
![]() Tu fajnie babeczka wyjaśnia: http://www.mamazone.pl/tv/film,4657,...leko-mamy.aspx 28,90 zł Cytat:
A tak serio, to w realu daleko mi do lukru, więc z babą ze wsi jak najbardziej bym się dogadała. Lubię takie bez serca i zołzy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A my dziś zaliczyłyśmy z Lena pediatrę bo ma gorączkę i pewnie ta 3-dniówka się przypałętała... idę bo płaczą/ zaczynam mieć dość, . Wszystko naraz się nazbierało.
Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. Edytowane przez bella7 Czas edycji: 2012-01-20 o 16:24 |
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejnego zresztaCytat:
A ja zrobilam bratu obiad, to co sobie zazyczly, czyli paluszki rybne z ziemniakami i mizeria A mnie i TZ placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym - moj brat nie lubi. Ja juz zjadlam, a na TZ czekam do 19tej. Marys byla dzis z ![]() bellac trzymaj sie bedzie dobrze. brumek a ile sztuk jest w paczce tych pieluch?? mowimy o 4?? |
||
|
|
|
#290 | |||
|
Raczkowanie
|
A ja bym chciała się dowiedzieć co to za pyszne ziemniaczki są
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hania zjadła cały słoiczek marchewki z ziemniakiem.. matko jak jej to smakuje.. aż tak warczy jak za długo jej łyżeczki nie podaję
|
|||
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
muszę kiedyś kupić te Lidlowe pieluchy.Te biedronkowe i rossmanowskie mi nie przypadły do gustu.
Nataszko mój też uwielbia ten obiadek nie cierpi banan ze sloika![]() ja czekam na kase z Zusu i oczywiście nie doszła
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja sie ciesze ze i na zwolnieniu i na macierzynskim kase placi mi pracodawca, a oni rozliczaja sie z zusem
bo bym chyba wykitowala, jak slysze ile to trwa
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
laski a za tacierzynskim ile sie czeka?
My jeszcze opieki za listopad nie dostalismy |
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
brumek a może to marudność po szczepieniu? poszczepienne objawy mogą trwać parę dni..
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- dziewczyny ku pokrzepieniu serc http://dziecko.onet.pl/1571,1,1,scen...w,galeria.html
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dziewczynom chodziło o ten przepis, jeśli nie to nie wiem
![]() ![]() "Ziemniaki do obiadu: ziemniaczki gotujemy jak zawsze, wody nie solimy, dorzucamy kostkę rosołową, ziele angielskie i listek laurowy. Po ugotowaniu odcedzamy, sypiemy zioła prowansalskie, dodajemy masła na oko i śmietany jaką tam mamy w lodówce też na oko (ja w wersji light dorzucam jogurt naturlany) i ubijamy tłuczkiem na minimalnym ogniu. Powstaje taka fajna papka jak puree " To jak będzie z odpowiedzią na moje pytanie o krzesełko do karmienia?????????? Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-01-20 o 16:59 |
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Lena wstała dziś o 8.00, o godzinie 10.30 zasnęła na całe 5 minut, następnie o 14.00 zasnęła i spała 15 min, teraz nadal szaleje na podłodze i nie ma zamiaru spać, humor jej dopisuje a ja ledwo żyję
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Podgrzewam bo Sarka nie tknie zimnego.
Cytat:
My też mieliśmy zagazowanego. A teraz oprocz renówki mamy samochód służbowy, to dopiero taniocha w jeździe Cytat:
Czytałam że na poczatku wywar mięsny jest zbyt ciężki dla takiego malucha, chodziło o nerki, dlatego też sie nie soli itp. |
||
|
|
|
#298 |
|
Rozeznanie
|
brunetko, ja mam drewniane krzesełko do karmienia i niestety nie ma w nich pasow ani mijsca na pasy, trzeba by było chyba sznurkiem przywiazywac
:mu r: dodatkowo u nas nie ma regulacji oparcia dlatego lezy rozkrecon i lapie kurz.
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
co do krzeselka nie pomoge - dostalam jakies chyba drewniane, stoi zapakowane. Jesli bedzie fatalne, to sie kupi dobre. Ale z tego co wiem tez nie ma pasow i regulacji i dlatego nie wyciagnelam go, bo maryska nie siedzi jeszcze
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-01-20 o 17:08 |
|
|
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
witam sie popołudniowo, byłam w lbn. kupilismy Oliwii podstawkę do samochodu, bo w swoim foteliku juz się nie mieściła, i inne takie pierdoły, a dziewczyny, w biedronce mega wyprzedaże, kupiłiśmy taka biedroneczkę ( chyba taka zabawkę ma brunetka) i zapłaciliśmy za nią 20 zł, a kosztowała chyba 80, kupiliśmy też taki chodziko-wózeczko-jeździk nie wiem jak to nazwać taka żyrafka i też 20 zł, a kosztowała chyba ok 100, a te kloski mięciutkie co brumek kupowała, to są po 10 zł. tak,że duza wyprzedi nie tylko zabawki, różne inne rzeczy do domu fajne |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

klask i:
serio dwójka dzieci nie pozwala mi na śledzenie wątku na bieżąco i w sumie mnie to wkurza,bo chętnie bym z Wami pobajerzyła...
coś w tym może być....

zębole