Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 14:34   #271
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Wodauqa Ja bym odstawiła marchewe a zrobiła np ziemniaka ze szpinakiem.No i zostawiła soczek jabłkowy.

woderful life - moim marzeniem jest do tego zatańczyć rumbę której nie umiem...

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Deserki - Ja ich nie podgrzewam, jeżeli mi zostaje po prostu wcześniej wyciągam go z lodówki i dochodzi do temp pokojowej.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:03   #272
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Naszą płytę otwiera taka piosenka

a zamyka ta

Deserków nie podgrzewam, chyba ze z lodówki wyciągam, za to podgrzewam soki i herbatki, bo Agata lubi mocno ciepłe

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:06   #273
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny dajecie juz mleko nr 2?
bo ja nie wiem jakie kupić?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:09   #274
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Brumek wlaśnie kliknęłam Twoją piosenkę, jeżu jak ja się jej kiedyś naszukałam - usłyszałam w reklamie jakiegoś samochodu i żyć mi to nie dawało.
Dalej robi na mnie wrażenie.
a mi właśnie kojarzy się ta piosenka tylko z tą reklamą, mimo że jest super to jakoś nie mogę wyrzucić tej reklamy z głowy

My mieliśmy What a wonderful world Louisa Armstronga
http://www.youtube.com/watch?v=m5TwT69i1lU
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:10   #275
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

coś mi sie linki nie wkleiły

wstęp
http://www.youtube.com/watch?v=RDBpJOIuQ30
zakończenie
http://www.youtube.com/watch?v=pTvwdWnf2B0&ob=av2n

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:12   #276
piwnooka77
Raczkowanie

Witam,

Dla Karolinki, Julcia, Bruna, Nataniela za pół roczku
I dla Sary za 7 miesięcy

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Twoja babcia ma rację Dla mojego synka cycuś od początku był lekiem na całe zło, a można nim zaropiałe oczko zakraplać, zakatarzony nosek, krostki smarować, a niedawno czytałam w jakiejś dzieciowej gazetce, że można na jego bazie zrobić ...emulsję do kąpieli
Reni Jusis nie raz mówiła, że ona kąpie swoje dziecko w mleku z własnej piersi...

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ziemniaczki Ci smakowały?
z pewna nieśmiałością się pytam: a co to za ziemniaczki...?

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Shira dziekujemy ja nawet zapomniałam że Bruncio dzisiaj 6 mies konczy
to tak jak ja gdy Helena kończyła 5 miesięcy, a na początku każdy skończony tydzień to było wydarzenie...

U nas pierwszy taniec - jak dobrze pamiętam (bo nie jestem na 100% pewna) Kancelaria "Zabiorę Cię właśnie tam"
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:15   #277
zanetaa88
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam, czemu się gotuje osobno mięso a osobno warzywa?
jak potem się je i tak łączy?
pisząc o mięsie mam na myśli np. kurczaka

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:16   #278
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
7 miesięcy
klask i:
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

No i najważniejsze dzisiaj Karolcia kończy pół roczku

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a teraz rzeczy aktualne (i pojde nadrabiac ten watek). dzis czuje sie fizycznie lepiej. wczoraj goraczka, kaszel do wymiotow. najgorsze ze mala cos tam smarka... ale jej to nie przeszkadza. oczywiscie przy karmieniu UU g.no moge brac, tylko paracetamol i babcine sposoby. wiec sie wypocilam po lipie jak mysz. dzis mi lepiej. koniec komunikatu.
zdrówka!
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Shira karmi MM , ja mojej też będę tak długo w nocy dawać jeść, jak długo będzie chciała. Nadejdzie kiedyś taki piękny dzień, kiedy ze zdziwieniem rano stwierdzę, że nie karmiłam w nocy drania .
tak....też się tak łudzę....
Cytat:
kalorycznosc mleka - czy to mozliwe ze przy pierwszym dziecku, przy ktorym nie musialam z diety eliminowac az tyle nabialu (wystarczylo ograniczyc) mleko bylo mniej kaloryczne (kupy raz w tygodniu, budzil sie co 2h, w dzien jadl co 2h... ba, MM tez w zlobku tak jadl, do dzis panie wspominaja jaka syrene zapuszczal, przyzwyczaily sie i mleko bylo dokladnie co 2h robione bo i tak sie obudzil!), a teraz przy drugim jest mega wypasione to moje mleko, śmietana? (kupy codziennie, je rzadziej) przeciez te same cucki! ba, nawet jeden mam pociety (przewod mlekowy) wiec powinno byc gorzej!!!! BZDURA z chudym mlekiem (a moja mama nadal twierdzi ze mam chude bo mala sie budzi...)
[

dokładnie...bzdura!
Nie ma za chudego albo za tłustego mleka. Organizm tak to zrobi żeby dziecko miało wszystko czego mu trzeba. A że weźmie to z organizmu matki karmiącej to inna sprawa. Ale chociażby się mama głodziła to odbije się na niej a nie na dziecku.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

dlatego że większość składników mięsa które przechodzą do wywaru - czyli rozpuszczalnych - substancje wyciągowe itp. - jest niewskazana dla maluchów

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:17   #279
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My mieliśmy piosenkę Fella -Anioła głos
http://www.youtube.com/watch?v=_d-bEM88LlM&ob=av2n
Stary 2012-01-20, 15:19   #280
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Shira karmi MM , ja mojej też będę tak długo w nocy dawać jeść, jak długo będzie chciała. Nadejdzie kiedyś taki piękny dzień, kiedy ze zdziwieniem rano stwierdzę, że nie karmiłam w nocy drania .
Czekanie na przyjemność też jest podobno przyjemnością
Ja też czekam na ten WIELKI DZIEŃ

Cytat:
kalorycznosc mleka - czy to mozliwe ze przy pierwszym dziecku, przy ktorym nie musialam z diety eliminowac az tyle nabialu (wystarczylo ograniczyc) mleko bylo mniej kaloryczne (kupy raz w tygodniu, budzil sie co 2h, w dzien jadl co 2h... ba, MM tez w zlobku tak jadl, do dzis panie wspominaja jaka syrene zapuszczal, przyzwyczaily sie i mleko bylo dokladnie co 2h robione bo i tak sie obudzil!), a teraz przy drugim jest mega wypasione to moje mleko, śmietana? (kupy codziennie, je rzadziej) przeciez te same cucki! ba, nawet jeden mam pociety (przewod mlekowy) wiec powinno byc gorzej!!!! BZDURA z chudym mlekiem (a moja mama nadal twierdzi ze mam chude bo mala sie budzi...)

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
1. ja po prostu nie mam czasu serio dwójka dzieci nie pozwala mi na śledzenie wątku na bieżąco i w sumie mnie to wkurza,bo chętnie bym z Wami pobajerzyła...

nie mam siły...matki dwójki dzieci mnie pewnie zrozumieją...szczególnie Meszsares-ona ma podobnie charakterną córkę jak moja aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mam ochotę krzyczeć,tak mam dość swojego starszego dziecka!!!!!!!!! wiem,że to brzydko tak mówić,ale na prawdę mam dość
aż mi się wymiotować ze złości chce

2. Carmela- wyobraź sobie,że właśnie mija rok jak kupiłam puncinę Ty będziesz kojarzyć,bo mi kibicowałaś na pierwsze urodziny kupiłam jej instalację gazową i od wczoraj jeździmy dużo taniej

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

3. Kurde Monia wydaje mi się,że mleko może być mniej kaloryczne.Ja mam dośc restrykcyjną dietę i od kiedy zaczęłam ją stosować Nikoś przestał przybierać na wadze.Od dwóch tyg daję kaszkę i zupkę i Nikodem przybrał na wadze tyle w 2 tyg co na cycu w 8 tyg coś w tym może być....
1. Dużo siły i cierpliwości życzę!
2. To samochodom też się robi prezenty na urodziny?
3. A ja nie mam żadnej restrykcyjnej diety i też jest problem z przybieraniem. A kaszkę na MM dajesz?

Cytat:
Mamad, stara ta Wasza pediatra? Czy tylko niedouczona?
Raczej stara, ale to przecież nie zwalnia jej od tego, żeby leczyć po "nowemu", zwłaszcza że standardy dawno juz się zmieniły.

Cytat:
Bo ciężko jest wytłumaczyć takie rzeczy delikatnie.
Oj, ciężko. Zwłaszcza facetowi i jeśli poniekąd dotyczy to też jego mamusi...

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Wróciliśmy ze spaceru. Mały dosypia A teraz sypie śnieg I to tak konkretnie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:28   #281
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

1. nie mam siły...matki dwójki dzieci mnie pewnie zrozumieją...szczególnie Meszsares-ona ma podobnie charakterną córkę jak moja aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mam ochotę krzyczeć,tak mam dość swojego starszego dziecka!!!!!!!!! wiem,że to brzydko tak mówić,ale na prawdę mam dość
aż mi się wymiotować ze złości chce

2. [/COLOR]Kurde Monia wydaje mi się,że mleko może być mniej kaloryczne.Ja mam dośc restrykcyjną dietę i od kiedy zaczęłam ją stosować Nikoś przestał przybierać na wadze.Od dwóch tyg daję kaszkę i zupkę i Nikodem przybrał na wadze tyle w 2 tyg co na cycu w 8 tyg coś w tym może być....
1. rozumiem i dlatego moje dziecko jest przedszkolakiem a nie siedzi z mama i siostra pol roku w domu
2. ale ja diete mam ostrzejsza teraz (z nabialu tylko maslo i jajka jem) a mala budzi sie rzadziej niz kiedy mialam w sumie pseudodiete z synem (wystarczylo ze nie pije 1l mleka a 1 szklanke i nie żre 3 twarozkow a jeden dziennie...)

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
zazdraszczam
Mam identycznie! A kiedyś miałam schizę jak jeździłam autem ojca (bo był straszny i gasł często, jakieś sprzęgło do dupy było) i bałam się ruszać pod górkę nim.. i gdziekolwiek miałam nim jechać to w głowie plan trasy, żeby nie było pod górkę na szczęście teraz mam samochód ok i się nie boję ale jak sobie tamto przypomnę to łoooooo
znam takie co planuja trase by w lewo nie skrecac (bo ustapic trzeba) bo nie znaja sie zbytnio na tym kto ma kiedy jechac...

komu ja mialam dziekowac za rade by karmic obiadkiem/deserkiem kinge zaraz po drzemce? agadus? to DZIEKUJE!!! zżera caly sloiczek i jeszcze by chciała!!!

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
baba ze wsi bez serca Monika wykończysz mnie
ale ja jestem dumna że jestem baba ze wsi (serio jestem...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:43   #282
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
u nas Bebiko 2R bo mój niejadek drobny, więc chcę ją troszkę "podtuczyć"

dziś wyszła Lenie górna lewa jedynka! 3. ząbek już ma

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:45   #283
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny normalnie jestem w szoku. Nie myslalam, że istnieje coś takiego jak ( kurde nie wiem jak to nazwać ) przywoływanie kogoś intensywną myślą.
Ale zakręciłam. Ale nie myślcie sobie, że jestem nienormalna.
Już rozwijam.

Bo tak, dzisiaj rano oglądałam zdjęcia byłej laski M.
Nigdy jej nie widziałam, ale często o niej słyszałam ( Z UST oczywiście )
( A to była grubsza sprawa, M. do dziś płaca raty które wziął na meble do ich ówczesnego mieszkania )
I tak sobie myślę, hmm, chciałabym Cię zobaczyć na żywo.
Wpatrywałam się w jej twarz, zdjęcie długo.

I dziś na spacerze spotkałam znajomą i zagadałyśmy się i ( przysięgam ) patrzę, i ledwo co się nogi pode mną nie ugięły...
szła ta dziewczyna!!!
I co lepsze, jak popatrzyła się na mnie ( bo ja wlepiałam w nią gały z niedowierzaniem ) to się potknęła na chodniku...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:52   #284
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
w jedo też się Szymek mieści , tu bardziej chodzi o jego chęci jeżdżenia w gondoli ze względu na to ,że nic nie widzi
Rozumiem
Moje dziecko na szczęście przesypia całe spacery

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Lila ostatnio namiętnie ssie swoje stopy

Najgorsze że robi to również w czasie jedzenia - wkłada wtedy do swojej umorusanej buzie stopę w rajstopkach i potem ma takie piękne kolorowe paluchy na rajstopach.

Wieczorem przeważnie wygląda już jak pół nieszczęścia.
Skąd ja to znam Najweselej jest kiedy w buzi jest akurat marchewka

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Muszę sie pochwalić. Dominik turla się na wszytskie strony, potrafi już z pleców na brzuszek i na odwrót, w jednym i drugim kierunku I robi to jak najbardziej świadomie
Rozkładamy mu w całym salonie maty i koce, bo skubany turla się tak wszędzie, gdzie tylko chce po cos sobie sięgnąć to poprostu się tam turla Bosko to wygląda
Czy Ty nie piszesz o moim dziecku?

Wielkie dla Dominika za umiejętności!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
o matko , zakochałam sie w typowej pościelówie (czytaj wolnej piosence ) , jakbym brała jeszcze raz ślub to wzięłabym ją na pierwszy taniec
a właśnie jakie wybrałyście piosenki ??
Kindla - Z kimś takim jak Ty

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agatula wyspana szaleje po łóżku, w ocy mieliśmy pobudke, bo się przekreciła na brzuch i wlazłą głową pod przewijak i jak podniosła głowę to się walnęła
Ja dlatego ściągam na noc przewijak z łóżeczka

Dzień dobry

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:53   #285
83monia
Zakorzenienie

marina - oj istnieje!w pracy jak rozmawiamy o kims to zawsze albo ten ktos zaraz dzwoni albo przychodzi... az wydaje nam sie ze pracujemy w jakiejs ukrytej kamerze!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:07   #286
brumek
Zakorzenienie

Tymka dziś coś męczy i stawiam jednak na ząb. Nie chce jeść. Jak mu daję pierś, to possie minutę, po czym się odrywa i nerwowo pakuje rączki do buzi. I znowu jak posmarowałam dentinoxem, to po kilkunastu minutach zjadł ładnie.

Aania - poszłam dziś do takiej trchoę dalszej Biedronki specjalnie zobaczyć czy są te drewniane jeździki przecenione. I były 9Ostatnia sztuka). Ale kosztowała 40 zł, nie 20. I nie wzięłam. Kupię jak już zacznie łazić. Ae Twoje Biedrona fajniejsza
Za to zobaczyłam coś innego i musiałam kupić - płyn do mycia naczyń "TYMEK"

Marina - masz nadprzyrodzone zdolności A to że się potknęła to sprawiedliwośc losu - za te meble
I powiedz - brzydsza niż Ci się wydawało, co? NA pewno!

Cytat:

Kurde Monia wydaje mi się,że mleko może być mniej kaloryczne.Ja mam dośc restrykcyjną dietę i od kiedy zaczęłam ją stosować Nikoś przestał przybierać na wadze.Od dwóch tyg daję kaszkę i zupkę i Nikodem przybrał na wadze tyle w 2 tyg co na cycu w 8 tyg coś w tym może być....
Nie może być mniej kaloryczne ani mniej odżywcze. Na pewno Może jedynie msak zmieniać
Tu fajnie babeczka wyjaśnia: http://www.mamazone.pl/tv/film,4657,...leko-mamy.aspx

Cytat:
Te Lidlowe pieluchy drogie są?
28,90 zł

Cytat:
idealna mama brumek - powiem ze dla mnie jestes jak z lukru taka słodka... ale ja lubie lukier nie wiem tylko czy w realu bym sie z toba dogadala bo uchodze za babe ze wsi i bez serca
Toś mnie podsumowała! Ja lukru nie znoszę, więc to chyba straszna zniewaga
A tak serio, to w realu daleko mi do lukru, więc z babą ze wsi jak najbardziej bym się dogadała. Lubię takie bez serca i zołzy

Cytat:
o, lubie tez Aria tej babki... nic nie kumam ale jest piękna http://www.youtube.com/watch?v=MsITs...eature=related
Ładne Nie znałam.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

Stary 2012-01-20, 16:21   #287
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej

A my dziś zaliczyłyśmy z Lena pediatrę bo ma gorączkę i pewnie ta 3-dniówka się przypałętała...
idę bo płaczą/ zaczynam mieć dość, . Wszystko naraz się nazbierało.

Edytowane przez bella7
Czas edycji: 2012-01-20 o 16:24
bella7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:25   #288
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny normalnie jestem w szoku. Nie myslalam, że istnieje coś takiego jak ( kurde nie wiem jak to nazwać ) przywoływanie kogoś intensywną myślą.
Już rozwijam.

( A to była grubsza sprawa, M. do dziś płaca raty które wziął na meble do ich ówczesnego mieszkania )

I dziś na spacerze spotkałam znajomą i zagadałyśmy się i ( przysięgam ) patrzę, i ledwo co się nogi pode mną nie ugięły...
szła ta dziewczyna!!!
I co lepsze, jak popatrzyła się na mnie ( bo ja wlepiałam w nią gały z niedowierzaniem ) to się potknęła na chodniku...
no nieźle

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:29   #289
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

brawo za zabkakolejnego zreszta

Cytat:
Już rozwijam.

szła ta dziewczyna!!!
ha ha ha mamy cos wspolnego - ja tez tak mam. Kiedys tez tak jakos przyszla mi do glowy byla mojego TZ (moja imienniczka) i co poszlam do centrum i kogo spotkalam ja!!!!

A ja zrobilam bratu obiad, to co sobie zazyczly, czyli paluszki rybne z ziemniakami i mizeria

A mnie i TZ placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym - moj brat nie lubi. Ja juz zjadlam, a na TZ czekam do 19tej.

Marys byla dzis z na spacerze - pierwszy raz a ja z porannych nerwow wysprzatalam dom. Pozniej ja przyniosla placzaca, bo dziecko glodne bylo, a ona ja deserkiem chciala napasc, a moja Kluska je pol sloiczka i jak jest glodna troszke mleka doje. A pozniej zostawilam mala z moim bratem i moje dziecie sie samo tak bawilo, ze az usnelo. teraz spi w lozeczku juz druga godzine
bellac trzymaj sie bedzie dobrze.
brumek a ile sztuk jest w paczce tych pieluch?? mowimy o 4??
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:38   #290
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

Ziemniaczki Ci smakowały?
A ja bym chciała się dowiedzieć co to za pyszne ziemniaczki są

Cytat:
znam takie co planuja trase by w lewo nie skrecac (bo ustapic trzeba) bo nie znaja sie zbytnio na tym kto ma kiedy jechac...

Cytat:

Cytat:
Już rozwijam.

szła ta dziewczyna!!!
Pogrubione - masz moc

Hania zjadła cały słoiczek marchewki z ziemniakiem.. matko jak jej to smakuje.. aż tak warczy jak za długo jej łyżeczki nie podaję
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:44   #291
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

muszę kiedyś kupić te Lidlowe pieluchy.Te biedronkowe i rossmanowskie mi nie przypadły do gustu.

Nataszko mój też uwielbia ten obiadek nie cierpi banan ze sloika

ja czekam na kase z Zusu i oczywiście nie doszła
Stary 2012-01-20, 16:45   #292
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

jak ja sie ciesze ze i na zwolnieniu i na macierzynskim kase placi mi pracodawca, a oni rozliczaja sie z zusembo bym chyba wykitowala, jak slysze ile to trwa
Stary 2012-01-20, 16:47   #293
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

laski a za tacierzynskim ile sie czeka?
My jeszcze opieki za listopad nie dostalismy
Stary 2012-01-20, 16:54   #294
youyou
Zakorzenienie

brumek a może to marudność po szczepieniu? poszczepienne objawy mogą trwać parę dni..

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

dziewczyny ku pokrzepieniu serc
http://dziecko.onet.pl/1571,1,1,scen...w,galeria.html
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:54   #295
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
A ja bym chciała się dowiedzieć co to za pyszne ziemniaczki są

Chyba dziewczynom chodziło o ten przepis, jeśli nie to nie wiem
"Ziemniaki do obiadu:
ziemniaczki gotujemy jak zawsze, wody nie solimy, dorzucamy kostkę rosołową, ziele angielskie i listek laurowy. Po ugotowaniu odcedzamy, sypiemy zioła prowansalskie, dodajemy masła na oko i śmietany jaką tam mamy w lodówce też na oko (ja w wersji light dorzucam jogurt naturlany) i ubijamy tłuczkiem na minimalnym ogniu. Powstaje taka fajna papka jak puree "

To jak będzie z odpowiedzią na moje pytanie o krzesełko do karmienia??????????

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2012-01-20 o 16:59
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:57   #296
zanka205
Zakorzenienie

Lena wstała dziś o 8.00, o godzinie 10.30 zasnęła na całe 5 minut, następnie o 14.00 zasnęła i spała 15 min, teraz nadal szaleje na podłodze i nie ma zamiaru spać, humor jej dopisuje a ja ledwo żyję

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:03   #297
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
no i właśnie - pytanie: podgrzewacie deserki?
Podgrzewam bo Sarka nie tknie zimnego.

Cytat:
Carmela- wyobraź sobie,że właśnie mija rok jak kupiłam puncinę Ty będziesz kojarzyć,bo mi kibicowałaś na pierwsze urodziny kupiłam jej instalację gazową i od wczoraj jeździmy dużo taniej
Puntolota pewnie że pamietam My też mieliśmy zagazowanego. A teraz oprocz renówki mamy samochód służbowy, to dopiero taniocha w jeździe

Cytat:
Hipp 2

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Czytałam że na poczatku wywar mięsny jest zbyt ciężki dla takiego malucha, chodziło o nerki, dlatego też sie nie soli itp.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:06   #298
CookieMonsters
Rozeznanie

brunetko, ja mam drewniane krzesełko do karmienia i niestety nie ma w nich pasow ani mijsca na pasy, trzeba by było chyba sznurkiem przywiazywac:mu r: dodatkowo u nas nie ma regulacji oparcia dlatego lezy rozkrecon i lapie kurz.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:07   #299
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

co do krzeselka nie pomoge - dostalam jakies chyba drewniane, stoi zapakowane. Jesli bedzie fatalne, to sie kupi dobre. Ale z tego co wiem tez nie ma pasow i regulacji i dlatego nie wyciagnelam go, bo maryska nie siedzi jeszcze

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-01-20 o 17:08
Stary 2012-01-20, 17:08   #300
agadus
Wtajemniczenie

hejka
witam sie popołudniowo,
byłam w lbn. kupilismy Oliwii podstawkę do samochodu, bo w swoim foteliku juz się nie mieściła, i inne takie pierdoły,
a dziewczyny, w biedronce mega wyprzedaże, kupiłiśmy taka biedroneczkę ( chyba taka zabawkę ma brunetka) i zapłaciliśmy za nią 20 zł, a kosztowała chyba 80, kupiliśmy też taki chodziko-wózeczko-jeździk nie wiem jak to nazwać taka żyrafka i też 20 zł, a kosztowała chyba ok 100, a te kloski mięciutkie co brumek kupowała, to są po 10 zł. tak,że duza wyprzedi nie tylko zabawki, różne inne rzeczy do domu fajne

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości