Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 17:08   #301
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
brunetko, ja mam drewniane krzesełko do karmienia i niestety nie ma w nich pasow ani mijsca na pasy, trzeba by było chyba sznurkiem przywiazywac:mu r: dodatkowo u nas nie ma regulacji oparcia dlatego lezy rozkrecon i lapie kurz.
dziękuję
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:09   #302
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

a i idę nadrobic bo naskrobałyście 5 stronic, koniec świata, a soboty zawsze były takie ...ciche

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:09   #303
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
muszę kiedyś kupić te Lidlowe pieluchy.Te biedronkowe i rossmanowskie mi nie przypadły do gustu.

Nataszko mój też uwielbia ten obiadek nie cierpi banan ze sloika

ja czekam na kase z Zusu i oczywiście nie doszła
A ile sztuk jest lidlowych pampersów? Ja chyba wypróbuję też biedronkowe.. chociaż i tak Babydream u nas na pierwszym miejscu

Ja to jestem ciekawa jak wprowadzimy owoce i się zacznie wybrzydzanie wtedy

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
[/COLOR]dziewczyny ku pokrzepieniu serc
http://dziecko.onet.pl/1571,1,1,scen...w,galeria.html
Współczuję w ogóle ja nie wyobrażam sobie mieć bliźniaki.. z jednym czasem ciężko dać radę a tu 2 takie brzdące domagające się.. o nie Bella - podziwiam Cię

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Chyba dziewczynom chodziło o ten przepis, jeśli nie to nie wiem
"Ziemniaki do obiadu:
ziemniaczki gotujemy jak zawsze, wody nie solimy, dorzucamy kostkę rosołową, ziele angielskie i listek laurowy. Po ugotowaniu odcedzamy, sypiemy zioła prowansalskie, dodajemy masła na oko i śmietany jaką tam mamy w lodówce też na oko (ja w wersji light dorzucam jogurt naturlany) i ubijamy tłuczkiem na minimalnym ogniu. Powstaje taka fajna papka jak puree "

To jak będzie z odpowiedzią na moje pytanie o krzesełko do karmienia??????????
Mmmm brzmi pysznie muszę wypróbować
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:10   #304
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
co do krzeselka nie pomoge - dostalam jakies chyba drewniane, stoi zapakowane. Jesli bedzie fatalne, to sie kupi dobre. Ale z tego co wiem tez nie ma pasow i regulacji i dlatego nie wyciagnelam go, bo maryska nie siedzi jeszcze
dzięki
Stary 2012-01-20, 17:11   #305
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny normalnie jestem w szoku. Nie myslalam, że istnieje coś takiego jak ( kurde nie wiem jak to nazwać ) przywoływanie kogoś intensywną myślą.
Ale zakręciłam. Ale nie myślcie sobie, że jestem nienormalna.
Już rozwijam.

Bo tak, dzisiaj rano oglądałam zdjęcia byłej laski M.
Nigdy jej nie widziałam, ale często o niej słyszałam ( Z UST oczywiście )
( A to była grubsza sprawa, M. do dziś płaca raty które wziął na meble do ich ówczesnego mieszkania )
I tak sobie myślę, hmm, chciałabym Cię zobaczyć na żywo.
Wpatrywałam się w jej twarz, zdjęcie długo.

I dziś na spacerze spotkałam znajomą i zagadałyśmy się i ( przysięgam ) patrzę, i ledwo co się nogi pode mną nie ugięły...
szła ta dziewczyna!!!
I co lepsze, jak popatrzyła się na mnie ( bo ja wlepiałam w nią gały z niedowierzaniem ) to się potknęła na chodniku...
Haha to ładnie Ja tam na przykład nie lubię patrzeć na byłą mojego...

A mi tak smutno jakoś dziś... Nie wykupiłam ostatnio mojego leku na apetyt, bo myślę sobie "a co tam, może będę jadła normalnie bez Peritolu chociaż chwilę" i co?... I tylko mi się skończyły tabletki, a ja zero apetytu i te ciągłe mdłości... I smutno mi, bo tak czasem czytam, że jecie słodycze, że jakieś pyszne obiady, a dlaczego mój organizm nie chce normalnie sam z siebie jeść?! Boże jak ja bym chciała tak jak wy
Stary 2012-01-20, 17:17   #306
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziekujemy z Sarenka za wszystkie gratulki i buziaki

Wizyta u pediatry.... z okazji 7 miesięcy p. doktor ogłosiła anemie
Mam kupic żelazo i podawać jak najwięcej mięsa, brokuła itp.
Kontrola krwi za 6 tyg.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:20   #307
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny normalnie jestem w szoku. Nie myslalam, że istnieje coś takiego jak ( kurde nie wiem jak to nazwać ) przywoływanie kogoś intensywną myślą

Nieźle...
jednak istnieje

Cytat:
Napisane przez brumek;31741881[B
Aania[/B] - poszłam dziś do takiej trchoę dalszej Biedronki specjalnie zobaczyć czy są te drewniane jeździki przecenione. I były 9Ostatnia sztuka). Ale kosztowała 40 zł, nie 20. I nie wzięłam. Kupię jak już zacznie łazić. Ae Twoje Biedrona fajniejsza

też ją lubię
koleżance dziś mówiłam to pół miasta przebiegła w poszukiwaniu, mężowi też kazała i chyba w ósmej dopiero znalazła ostatni, też za 20 zł

Cytat:
CO TAK NERWOWO???

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a i idę nadrobic bo naskrobałyście 5 stronic, koniec świata, a soboty zawsze były takie ...ciche
Może dlatego że dziś piątek?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:21   #308
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Witam,

Dla Karolinki, Julcia, Bruna, Nataniela za pół roczku
Reni Jusis nie raz mówiła, że ona kąpie swoje dziecko w mleku z własnej piersi...
to tak jak ja gdy Helena kończyła 5 miesięcy, a na początku każdy skończony tydzień to było wydarzenie...
Dziękujemy
Ta Reni Jusis to wiesz co, jest taka ekologiczna że sama się pewnie w tych kulkach piorących kąpie, znaczy w tych orzechach albo włazi do automatu, żeby było bardziej ekologicznie. Wkurza mnie ona...
U nas to samo ja nie mam pojęcia ile teraz Juli ma tygodni

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, czemu się gotuje osobno mięso a osobno warzywa?
jak potem się je i tak łączy?
pisząc o mięsie mam na myśli np. kurczaka
No właśnie... ??

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

1.dokładnie...bzdura!
Nie ma za chudego albo za tłustego mleka. Organizm tak to zrobi żeby dziecko miało wszystko czego mu trzeba. A że weźmie to z organizmu matki karmiącej to inna sprawa. Ale chociażby się mama głodziła to odbije się na niej a nie na dziecku.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

2.dlatego że większość składników mięsa które przechodzą do wywaru - czyli rozpuszczalnych - substancje wyciągowe itp. - jest niewskazana dla maluchów
1. No właśnie a jak ja jeszcze karmilam to mi wszyscy wkoło próbowali wmówić, łącznie z moją Kochaną babcią, że jest takie coś jak za chude mleko... A jak się kłóciłam z nimi, że nie to się obrażali...
2. No to już wiem Czuję się taka oświecona teraz Mopja mam twierdzi, że dla dziecka to tam zupę jak dla dorosłego tylko widelcem rozgnieść i co tam może wcinać dzieć, a i warzywa też takie zwykłe takie z Oszołoma czy innego Kerfura... Boże, czasem to mi rynce opadajom...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
1. rozumiem i dlatego moje dziecko jest przedszkolakiem a nie siedzi z mama i siostra pol roku w domu
2. ale ja diete mam ostrzejsza teraz (z nabialu tylko maslo i jajka jem) a mala budzi sie rzadziej niz kiedy mialam w sumie pseudodiete z synem (wystarczylo ze nie pije 1l mleka a 1 szklanke i nie żre 3 twarozkow a jeden dziennie...)

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

znam takie co planuja trase by w lewo nie skrecac (bo ustapic trzeba) bo nie znaja sie zbytnio na tym kto ma kiedy jechac...

ale ja jestem dumna że jestem baba ze wsi (serio jestem...)
dlatego ja następną dzidzię planuję, jak Julek będzie miał z 5 lat bo przecież zwariuję!
Ja też kocham nabiał
Co do skrętów w lewo to zawsze się na jazdach modliłam, żeby skręcić w prawo a nie w lewo
No i fajna babka z Ciebie!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

dziś wyszła Lenie górna lewa jedynka! 3. ząbek już ma
gratki niedługo będzie mały "kasowniczek"

Cytat:
dziewczyny normalnie jestem w szoku. Nie myslalam, że istnieje coś takiego jak ( kurde nie wiem jak to nazwać ) przywoływanie kogoś intensywną myślą.
Już rozwijam.

( A to była grubsza sprawa, M. do dziś płaca raty które wziął na meble do ich ówczesnego mieszkania )

I dziś na spacerze spotkałam znajomą i zagadałyśmy się i ( przysięgam ) patrzę, i ledwo co się nogi pode mną nie ugięły...
szła ta dziewczyna!!!
I co lepsze, jak popatrzyła się na mnie ( bo ja wlepiałam w nią gały z niedowierzaniem ) to się potknęła na chodniku...
hahaha ja też tak mam zwłaszcza jeśli chodzi o

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Rozumiem
Moje dziecko na szczęście przesypia całe spacery

A mój pół godziny się drze, potem zaśnie na pół godziny i znów pół godziny jęczy...
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Za to zobaczyłam coś innego i musiałam kupić - płyn do mycia naczyń "TYMEK"

Toś mnie podsumowała! Ja lukru nie znoszę, więc to chyba straszna zniewaga
A tak serio, to w realu daleko mi do lukru, więc z babą ze wsi jak najbardziej bym się dogadała. Lubię takie bez serca i zołzy

Ja bym kupiła "julka" jakby tylko był
Lukru też nie znioszę
Co do wrednych zołz to ja niestety albo stety należę do tego typu bab... Bez serca zresztą też. Ale wiecie co? Dobrze mi z tym a nawet za☠☠☠i*cie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

A mnie i TZ placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym - moj brat nie lubi. Ja juz zjadlam, a na TZ czekam do 19tej.

Marys byla dzis z na spacerze - pierwszy raz a ja z porannych nerwow wysprzatalam dom. Pozniej ja przyniosla placzaca, bo dziecko glodne bylo, a ona ja deserkiem chciala napasc, a moja Kluska je pol sloiczka i jak jest glodna troszke mleka doje. A pozniej zostawilam mala z moim bratem i moje dziecie sie samo tak bawilo, ze az usnelo. teraz spi w lozeczku juz druga godzine
*U mnie dziś będzie to samo
A z to chyba bym na spacer nie puściła...

Cytat:
muszę kiedyś kupić te Lidlowe pieluchy.Te biedronkowe i rossmanowskie mi nie przypadły do gustu.

Nataszko mój też uwielbia ten obiadek nie cierpi banan ze sloika

ja czekam na kase z Zusu i oczywiście nie doszła
Mój kocha wręcz banana ze słoika
No ja jak narazie jestem wierna tylko Papmersom chociaż teraz mamy Sleep& Play i więcej ich nie kupię a muszę zmęczyć jeszcze 1,5 paczki. Cena ok, ale jakość kiepskawa...
A mój Maleńki robi teraz wygibasy obok mnie na kanapie i kopie mi w modem od internetu

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:22   #309
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
1. Tymka dziś coś męczy i stawiam jednak na ząb. Nie chce jeść. Jak mu daję pierś, to possie minutę, po czym się odrywa i nerwowo pakuje rączki do buzi. I znowu jak posmarowałam dentinoxem, to po kilkunastu minutach zjadł ładnie.

2. Za to zobaczyłam coś innego i musiałam kupić - płyn do mycia naczyń "TYMEK"

3. Nie może być mniej kaloryczne ani mniej odżywcze. Na pewno Może jedynie msak zmieniać
Tu fajnie babeczka wyjaśnia: http://www.mamazone.pl/tv/film,4657,...leko-mamy.aspx
1. Ja też bym zęby obstawiała. kiedyś w końcu wyjdą...
2. Nie wątpię, że nie mogłaś się oprzeć
3. Tak czułam, że się na ten temat wypowiesz

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A my dziś zaliczyłyśmy z Lena pediatrę bo ma gorączkę i pewnie ta 3-dniówka się przypałętała...
idę bo płaczą/ zaczynam mieć dość, . Wszystko naraz się nazbierało.

Nie wątpię, że Ci siły brakuje...

Cytat:
a dziewczyny, w biedronce mega wyprzedaże, kupiłiśmy taka biedroneczkę ( chyba taka zabawkę ma brunetka) i zapłaciliśmy za nią 20 zł, a kosztowała chyba 80, kupiliśmy też taki chodziko-wózeczko-jeździk nie wiem jak to nazwać taka żyrafka i też 20 zł, a kosztowała chyba ok 100, a te kloski mięciutkie co brumek kupowała, to są po 10 zł. tak,że duza wyprzedi nie tylko zabawki, różne inne rzeczy do domu fajne
A u nas w biedronce nie było żadnych zabawek

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kontrola krwi za 6 tyg.
Za 6 tygodni będzie juz ok
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:23   #310
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

CO TAK NERWOWO???[COLOR="Silver"]
Bo ostatnio nie da się tutaj uzyskać żadnej odpowiedzi !
Stary 2012-01-20, 17:24   #311
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Oglądałam kiedyś program o niej...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:31   #312
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
OSZALAŁYŚCIE ! Tyle nadrabiania

Sara, Karolcia, Nataniel, Julek

U Nas pierwszy taniec
http://www.youtube.com/watch?v=gEkUq5IPzN4&feature=fvst

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:32   #313
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość

*U mnie dziś będzie to samo
A z to chyba bym na spacer nie puściła...
ja nie mam wyjscia - musze byc mila co by tesciowa czasem zostala mi z mala jak wroce do pracy.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:48   #314
agadus
Wtajemniczenie

brunetko co do krzesełek drewnianych, to nie bardzi pomogę bo mam plastikowe, ale znajoma ma drewniane i tam nie ma żadnego zapięcia, żadnych pasów

Cytat:

Może dlatego że dziś piątek?
naprawdę?? o ludzie a ja przekonana,że dzisiaj sobota

Cytat:

Ja co prawda bez kościelnego, ale zawsze chciałam tą piosenkę, od gówniarza - http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC...=TL_pQ5eVUmRts

a to to klasyk, tez bardzo lubię

dziękuję wodaqua że pytalas o mnie , to miłe bardzo, a ja byłam pół dnia poza domem i jakoś tak zleciało

Marina Ty to chyba jakaś czarownica,żeby tak dziewczyne potraktować, mało zębów nie wybiła:ha haha:, no to teraz to będzie Cię szerokim łukiem omijać, mi czasami się zdarza deżawi(nie wiem jak się to pisze), i to często, dziwne uczucie

Karolinki i Julcia, Bruno i Nataniel za pół roczku gr.: roza:

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

dziewczyny od razu napiszę, nie mam nic przeciwko ludziom otyłym, ale jak sami robią z siebie debi.li to sam usmiech pcha się na twarz
http://www.youtube.com/watch?v=dIqN7...eature=related

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 18:09   #315
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

A mój mąż opowiadał, że mocno go zatkało jak kursantka powiedziała do niego:" a możemy jechać w jakieś odludne miejsce zaparkować"?
Podryw?

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
My się przesiadaliśmy
Pewnie nie będzie wyjścia

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

my się przesiedlismy ale mój łobuz dużo starszy.

i z fotelikiem łączę się w bólu, mój ma ciasno w ramionkach no i lada moment główka będzie wystawać a to niedopuszczalne. Kolejne foteliki tylko dla siedzących dzieci i dodatkowo wymogi wagowe
Dziękuję za odpowiedź, szczególnie, że doczytałam potem w starym wątku że już o tym pisałaś

To nie wiem co zrobię z fotelikiem. Na Wielkanoc mamy jechać w góry - nawet jak do tego czasu przytyje, to przeciez nie usiądzie

Cytat:
brida - zjem twojego misia z avatara!!!!

Cytat:
dziewczyny normalnie jestem w szoku. Nie myslalam, że istnieje coś takiego jak ( kurde nie wiem jak to nazwać ) przywoływanie kogoś intensywną myślą

.....

Czarownica
]

Cytat:
Też odkąd siedzę w domu to mam świat wiecznego weekendu

Cytat:
Bo ostatnio nie da się tutaj uzyskać żadnej odpowiedzi !
Ja to nie odpowiadam, bo cały czas jestem w tyle. Dostaliśmy takie plastikowe na metalowych nogach jak dziewczyny pokazywały - Baby Design Bambi.
Podejrzewam, ze regulowana wysokość i regulacja oparcia to duże plusy, ale sama bym go nie kupiła - zajmuje prawie tyle miejsca co wózek.

Do jedzenia wystarczy nakładka i jest praktyczniejsza, bo będę mogła zabierać ją ze sobą np. na wyjazdy czy w odwiedziny.

Tak mi sie teraz wydaje. No ale mogę się mylić.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 18:15   #316
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brunetko ja mam platikowe.
Nie chciałam drewnianego, bo możliwość regulacji wysokości to był dla mnie priorytet, ustawiam sobie Agate jak mi pasuje, zy karmie siedząc na krześle czy na fotelu.

ja leże w łóżku a teście bawią Agate.
Ściągnęłam sobie audiobooka i bede zaraz słuchać. Czytać nie mogę, bo mnie oczyska bolą

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 18:18   #317
Brida
Rozeznanie

Pierwszy taniec - temat dla mnie jak znalazł, bo właśnie jak mnie nie było, to też czegoś szukałam.

Tak się zniechęciłam, że zastanawiam się czy by w ogóle nie zrezygnować z tej atrakcji. U nas w rodzinie panuje trend "układów" tanecznych ze szkół tańca.
Ja tańczyć lubię, ale nie lubię robić przedstawienia ani być w centrum uwagi w taki "przedstawieniowy" sposób.

Szukałam ewentualnie jakiejś wolnej "góralskiej" - bo w tym klimacie będzie party.
Nie, nie w Warszawie
W rodzinnej mieścinie mojego taty w górach.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brunetko ja mam platikowe.
Nie chciałam drewnianego, bo możliwość regulacji wysokości to był dla mnie priorytet, ustawiam sobie Agate jak mi pasuje, zy karmie siedząc na krześle czy na fotelu.

ja leże w łóżku a teście bawią Agate.
Ściągnęłam sobie audiobooka i bede zaraz słuchać. Czytać nie mogę, bo mnie oczyska bolą
Scio, a kiedy posadziłaś Agatę w tym krzesełku?

Jak oglądałam licealne ciąże to tam już newborny na siedząco.
A sama wszędzie czytam, zeby nie sadzać

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2012-01-20 o 18:19
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:16   #318
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

7 miesięcy
za 7 mc

I dla Bruna Karolinki Julka i Nataniela za 6 mc
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas Savage garden truly madly deeple http://www.youtube.com/watch?v=WQnAxOQxQIU&ob=av3e
Lubie te piosenke
Cytat:

Ja co prawda bez kościelnego, ale zawsze chciałam tą piosenkę, od gówniarza - http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC...=TL_pQ5eVUmRts
Oj ile wspomnień
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

uwaga: 100% sukces ostatnie karmienie Żbika 19! następne 7 rano
dla Żbika a mój Krystek znowu budzi sie o 3 a było już tak pięknie 6, 7
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Też zastanawiałam sie nad tą piosenką

Bardzo podobały mi sie piosenki Brumka Patik Jacieee
Cytat:
A moje dziecie ma już 2 zęby!
I teraz krzyczy do smoczka.
Wczoraj spadł z łóżka jak ze mną spał...
za ząbki
Krystianek spadł z łóżka tydzień temu

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Mam problem z kupami Zosi, są wg mnie za twarde - jak dorosłe i poza tym ciśnie je jakby rodziła - nie płacze, więc nie ją nic nie boli, nie ma szans na kupę w pampku - zawsze na golasa jej łatwiej. Dawałam kilka razy czopa, ale nie chcę jej przyzwyczaić. Daje jej poza mm moją zupke marchew, ziemniak, pietruszka, masło, kleik kukurydziany oraz jabłko tarte codziennie - jabłko nie pomaga, więc dostaje jakiś soczek ze 120 ml dziennie, ale to też słabo rozluźnia kupę - może kupić jej śliweczki w słoiczku? Może zrobić przerwę w dokarmianiu? Niby jakos te kupy robi, ale boje się bo moja mama opowiadała że brat to hemoroida aż dostał i miał awersje do robienia kup Może coś doradzicie?
Krystek teżtak czasem ma ale nie codziennie i ja nic z tym nie robie , dostaje różne warzywa owoce
Cytat:
dziewczyny dajecie juz mleko nr 2?
bo ja nie wiem jakie kupić?
Ja daje bebiko 2 jak synek skończył 6 m
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość

A mi tak smutno jakoś dziś... Nie wykupiłam ostatnio mojego leku na apetyt, bo myślę sobie "a co tam, może będę jadła normalnie bez Peritolu chociaż chwilę" i co?... I tylko mi się skończyły tabletki, a ja zero apetytu i te ciągłe mdłości... I smutno mi, bo tak czasem czytam, że jecie słodycze, że jakieś pyszne obiady, a dlaczego mój organizm nie chce normalnie sam z siebie jeść?! Boże jak ja bym chciała tak jak wy
Biedulko
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:32   #319
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny no faktycznie tak było z tą byłą. Jak to mówią jaja jak berety.

Wkurzona jestem, bo cały weekend zawalony uczelnią...Wrrr

I jutro 2 zaliczenia...

Wrzuciłam nas do K.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-20 o 19:36
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:39   #320
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

Shira, za krzaczory. Czuję się naga
chcesz się bić chcesz chodź na solo

Cytat:
uchodze za babe ze wsi i bez serca
lubię takie hihihi wiośki rulez

Cytat:
Shira dziekujemy ja nawet zapomniałam że Bruncio dzisiaj 6 mies konczy

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Shira na Chrystusowe CO?! Fusekle?!
w wolnym przekładzie skarpety

Cytat:
hipp 2
Cytat:
u nas Bebiko 2R bo mój niejadek drobny, więc chcę ją troszkę "podtuczyć"

3! a my ani jednego jedynego

Cytat:
Już rozwijam.

szła ta dziewczyna!!!
brawo to się nazywa rzucić klątwę

Cytat:
Hej

A my dziś zaliczyłyśmy z Lena pediatrę bo ma gorączkę i pewnie ta 3-dniówka się przypałętała...
moc pozytywnej energii

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość

jedź tableteczki i myśl, że inni mają gorzej

Cytat:

Kontrola krwi za 6 tyg.
ojjj ale podciągnięcie ładnie wyniki i będzie ok!

czy ja jestem wyrodna mama, że nie chcę dawać tego mleka w nocy? bo zauważyłam, że młody tak tylko załyczy i zasypia to stwierdziłam, że tak się tylko przyzwyczaił, a nie potrzebuję i szkoda mi wylewać mleko do zlewu
Stary 2012-01-20, 20:08   #321
zanetaa88
Zakorzenienie

Shira to mu daj wody zamiast mleka. Hipp 2 podajesz w butelce avent? nie bij jak nie doczytałam a pisałaś !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 20:27   #322
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Już rozwijam.

szła ta dziewczyna!!!
czarownica

Czesc dziewczyny. Jestem wykonczona i mam dola. Nie wiem jak dalej tak pociagne
A jeszcze zgubilam portfel, moj piekny,pierwszy skorzany. Dostalam na gwiazdke, na szczescie bylo w nim tylko 10 zl. Ale smutno mi strasznie. Dlaczego ostatnio jestem taka rozwalona??

Bylam jeszcze u fryzjera i w koncu zrobilam porzadek z glowa.

Aha Shirka mleczko dotarlo, daj dane na pw.

Dziewczyny, ktore gotuja dla maluchow wiecie w czym mozna mrozic jedzonko?? w woreczkach na pokarm Te, ktore sluza do przechowywania odciagnietego mleczka.

Edytowane przez Kajool
Czas edycji: 2012-01-20 o 20:29
Kajool jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 20:28   #323
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Heloł

Ale macie wenę

Zaczynam od najistotniejszych spraw

Saruniu wieeeeelkie gratki za 7 miesiąc i buziak od cioci

Dla pólroczniaków tez brawa za poważny wiek
zdrówka Julciu, Bruno, Natanku i Karolciu

Marinko ale magię ześ odprawila :brawo:

Brumku trzymam kciukasy żeby przeszło, a jeśli to ząbki to już niech się pojawia

Moje dziecko dziś takie senne ze musiałam wzbudzać z drzemek na cysia

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Stary 2012-01-20, 20:52   #324
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Kontrola krwi za 6 tyg.
gratuluję 7 miesięcy
i trzymam kciuki oby po żelazie anemia poszła precz
a ile HGB ma Sarenka?

Co do fotelika to już kiedyś pokazywałam, my mamy taką nakładkę na krzesełko
http://allegro.pl/fisher-price-krzes...055096281.html

ma szelki i regulację do pozycji półleżącej, takiej jak w leżaczkach, dozwolone od 3miesięcy podobno.
Lila już w nim siada do obiadu.

Mamy jeszcze takie zwykłe z Ikei
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20140047/

wcześniej stało u rodziców na dole i Filip w nim tam jadł jak chodziłam do pracy, teraz mamy u siebie w kuchni i dalej w nim jada, spokojnie się mieści (choć częściej już woli siedzieć na dorosłym).
To jest całkiem spoko, łatwo się myje itd ma tylko takie wady że się nie składa, zajmuje dużo miejsca i maa bardzo szerokie nóżki o które się często potykamy
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 20:54   #325
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Juliś też dziś kończy pół roku!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Jestem i ja w nowym watku.

Caly weekend na uczelni, przeziebienie nadal mnie trzyma .

Tyle u nas...
zdrówka kochana

Cytat:

tak podajemy , Bebilon 2

Cytat:
u nas Bebiko 2R bo mój niejadek drobny, więc chcę ją troszkę "podtuczyć"

Cytat:
Już rozwijam.

szła ta dziewczyna!!!

wow bo zacznę się Ciebie bać

Cytat:
Hej

biedna , zdróweczka Lenko !!

Cytat:

Kontrola krwi za 6 tyg.
kurcze mam nadzieję ,że szybko pokonacie tą anemie !!

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź, szczególnie, że doczytałam potem w starym wątku że już o tym pisałaś

To nie wiem co zrobię z fotelikiem. Na Wielkanoc mamy jechać w góry - nawet jak do tego czasu przytyje, to przeciez nie usiądzie
no my właśnie przez taki problem z fotelikiem nie jedziemy na chrzciny w rodzinie

kurcze chyba czegoś nie zacytowało

dla dzisiejszych solenizantów !!!!!!!!!!!

łobuz padł po 2 godzinnej walce znowu wróciły problemy z zasypianiem

dzień minął fajnie, mały był grzeczny i wpatrzony w ciocie szkoda ,że tak szybko minął
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 21:00   #326
wodaqua
Zadomowienie

Monia, ja też wsiowa i dobrze mi z tym!
I to właśnie ja kombinuję, jakby tu tylko w prawo skręcać, jak jeżdżę... I tylko do przodu... Już kiedyś pisałam o tym

Shira, idziemy na klaty ???

Dzięki Żaneta i Vaniliova za rady. Myślałam, że może jak moje zupy przejdzie, to będzie lepiej, ale jednak nie. Może ona musi tak cisnąć..

Nataszko, Brunetka wstawiła właśnie TE ziemniaczki, o które pytałaś

Bella, nie dziwię się, że jesteś zmęczona

Carmela, ale Twoja Sara nie wygląda na anemiczkę

Brunetko, w sprawie krzesełek się nie wypowiem, zero doświadczenia i wiedzy póki co - jeszcze mamy trochę czasu.

Brida, dla mnie cała ta ślubna otoczka to masakra, chętnie bym torbe założyła na głowę (ale coś mi tu nie działa).

Marina, za zaliczenia!

Kajool, mało Ciebie tu ostatnio
Ja mroziłam w sloiczkach do dzieciowym żarciu - za radą Scio nie do pełna pakowałam i zakręcałam po mrożeniu, kupiłam woreczki do mrożenia - takie spożywcze, a z tymi na nasze mleczko to nie pomyslałam, a mam ich jeszcze kilka do wykorzystania - dobry pomysł, tak myślę.

Agadus,

Ciekawe jak Dziubek po szopingu?
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 21:01   #327
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brida dostaliśmy krzesełko po świętach, czyli miała juz ponad półroku. Fizjo pozwolił mi sadzać Agate na chwile, ale musi mieć dobrze podparte plecy.

Nie nadaje się do niczego. Odrywa mi się jakiś śluz z krwią :szok:

I dwa aerobici przegapiłam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 21:08   #328
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela, ale Twoja Sara nie wygląda na anemiczkę
Sami się śmiejemy co to będzie jak jej podciągniemy wyniki

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 21:09   #329
patik87
Zakorzenienie

Dobry wieczór. Może jakoś napiszę boo ledwo na oczy widzę i już mylę klawisze na quwerty

Cytat:

I wiesz czemu, czy też tajemnica?
myślałam że to wina huggiesów. Wykończyłam paczkę ( i nigdy więcej nie kupię) ale pampki oryginalne też ze 2 razy przeciekły. Zastanawiam się czy ja dobrze zapinam? bo pielucha nie jest jakaś mega mocno nasikana a bokiem wyjdzie i Sarcia mokra...

Cytat:

Piszecie o tym, jak Was straszono, że dziecko to masakra, wszystko zmienia, wolność się kończy.... Nas też straszyli i dzięki temu jesteśmy tak pozytywnie zaskoczeni! Zosia niewymagajaca, czytelna, dogadujemy się , jak zamarudzi - zdarza się - wiadomo, jakoś normalnie to przyjmuję, czassami się wymęczę, jak zrobi pobudkę o dziwnej porze w nocy, ale wiem, że tak juz jest z niemowlakiem, ma prawo do fanaberii. Dlatego też może jest u nas tak dobrze, ja wyluzowana, Zosia spokojna, tylko nie piszę o tym często, nie czuję takiej potrzeby, poza tym wolę nie dołować mamusiek z nieprzespanymi nockami i krzyczącymi dzieciaczkami.

taaak?
a co Pani robi jak dziecko grzeczne i mało wymagające a na wizażu absencja kilkudniowa?
Książki się czyta, co?
Co teraz czytasz?

Cytat:

idealna mama brumek - powiem ze dla mnie jestes jak z lukru taka słodka... ale ja lubie lukier nie wiem tylko czy w realu bym sie z toba dogadala bo uchodze za babe ze wsi i bez serca
jesteś boska. To chyba ze mną byś się w takim razie dogadała ja baba ze wsi.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Wodaqua - mam grande punto i jestem bardzo zadowolona a teraz pali 7 litrów LPG i to dopiero jest super
ale malutko.

Cytat:
Za to zobaczyłam coś innego i musiałam kupić - płyn do mycia naczyń "TYMEK"
u moich rodziców jest mydło w płynie SARA
Tymka pewnie zębiska męczą.

Cytat:
Hej

bidulka

Cytat:
lol

Cytat:
Bruneciu dzisiaj w Smyku specjalnie sprawdziłam i dopiero piszę. Niestety nie mają pasów. Ale widzę dziewczyny odpowiedziały.

Cytat:
eee dzisiaj PIONTEK

dla dzisiejszych solenizantów. Sary, Bruna, Karoli, Nataniela ( nie pominęłam nikogo?)

Wróciłam ze szkoły. Z ciężkim sercem Sara została z teściową, potem tż wrócił i ją przejął.
Pamiętacie jak pisałam że baba chce dać pytania z wykładu który ma się odbyć pół godz przed egzaminem?
Było tak: o 17 wykład, o 17.30 poprawa egzaminu, i dała wszystkie pytania z tego wykładu ( na którym czytałam książkę) Nooooo

Lilii kupiłam przez ciebie michałki w tesco jakieś nowe kawowe i pomarańcznowe wzięłam. No i białe

Brumek
wstaw linka na all do sprzedawcy gdzie kupowałaś puzzle piankowe

Zanka za ząbka. Robiłaś badania na tarczycę?

Carmela Sarenka podciągnie morfologię, nie martw się.
Stary 2012-01-20, 21:20   #330
zanka205
Zakorzenienie

Patik tak zrobiłam, TSH i ft3 miały być dziś do odbioru a na ft4 muszę czekać do poniedziałku (o ile nie pomyliłam 3 z 4 ) więc odbiorę wszystko razem

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości