|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
a i idę nadrobic bo naskrobałyście 5 stronic, koniec świata, a soboty zawsze były takie ...ciche
|
|
|
|
#303 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to jestem ciekawa jak wprowadzimy owoce i się zacznie wybrzydzanie wtedy ![]() Cytat:
w ogóle ja nie wyobrażam sobie mieć bliźniaki.. z jednym czasem ciężko dać radę a tu 2 takie brzdące domagające się.. o nie Bella - podziwiam CięCytat:
|
|||
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam na przykład nie lubię patrzeć na byłą mojego... A mi tak smutno jakoś dziś... Nie wykupiłam ostatnio mojego leku na apetyt, bo myślę sobie "a co tam, może będę jadła normalnie bez Peritolu chociaż chwilę" i co?... I tylko mi się skończyły tabletki, a ja zero apetytu i te ciągłe mdłości...
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy z Sarenka za wszystkie gratulki i buziaki
![]() Wizyta u pediatry.... z okazji 7 miesięcy p. doktor ogłosiła anemie ![]() Mam kupic żelazo i podawać jak najwięcej mięsa, brokuła itp. Kontrola krwi za 6 tyg. |
|
|
|
#307 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieźle... jednak istnieje ![]() Cytat:
też ją lubię ![]() koleżance dziś mówiłam to pół miasta przebiegła w poszukiwaniu, mężowi też kazała i chyba w ósmej dopiero znalazła ostatni, też za 20 zł ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#308 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ta Reni Jusis to wiesz co, jest taka ekologiczna że sama się pewnie w tych kulkach piorących kąpie, znaczy w tych orzechach albo włazi do automatu, żeby było bardziej ekologicznie. Wkurza mnie ona... U nas to samo ja nie mam pojęcia ile teraz Juli ma tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
2. No to już wiem Czuję się taka oświecona teraz Mopja mam twierdzi, że dla dziecka to tam zupę jak dla dorosłego tylko widelcem rozgnieść i co tam może wcinać dzieć, a i warzywa też takie zwykłe takie z Oszołoma czy innego Kerfura... Boże, czasem to mi rynce opadajom... Cytat:
Ja też kocham nabiał Co do skrętów w lewo to zawsze się na jazdach modliłam, żeby skręcić w prawo a nie w lewo ![]() No i fajna babka z Ciebie! gratki ![]() Cytat:
A mój pół godziny się drze, potem zaśnie na pół godziny i znów pół godziny jęczy... Cytat:
![]() Lukru też nie znioszę Co do wrednych zołz to ja niestety albo stety należę do tego typu bab... Bez serca zresztą też. Ale wiecie co? Dobrze mi z tym a nawet za☠☠☠i*cie ![]() ![]() Cytat:
![]() A z Cytat:
![]() No ja jak narazie jestem wierna tylko Papmersom chociaż teraz mamy Sleep& Play i więcej ich nie kupię a muszę zmęczyć jeszcze 1,5 paczki. Cena ok, ale jakość kiepskawa... A mój Maleńki robi teraz wygibasy obok mnie na kanapie i kopie mi w modem od internetu
|
|
#309 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Nie wątpię, że nie mogłaś się oprzeć ![]() 3. Tak czułam, że się na ten temat wypowiesz ![]() Cytat:
Nie wątpię, że Ci siły brakuje... Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
OSZALAŁYŚCIE ! ![]() Sara, Karolcia, Nataniel, Julek U Nas pierwszy taniec http://www.youtube.com/watch?v=gEkUq5IPzN4&feature=fvst
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#314 | |
|
Wtajemniczenie
|
brunetko co do krzesełek drewnianych, to nie bardzi pomogę bo mam plastikowe, ale znajoma ma drewniane i tam nie ma żadnego zapięcia, żadnych pasów
naprawdę?? o ludzie a ja przekonana,że dzisiaj sobota Cytat:
dziękuję wodaqua że pytalas o mnie Marina Ty to chyba jakaś czarownica ,żeby tak dziewczyne potraktować, mało zębów nie wybiła (nie wiem jak się to pisze), i to często, dziwne uczucieKarolinki i Julcia, Bruno i Nataniel za pół roczku gr. ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- dziewczyny od razu napiszę, nie mam nic przeciwko ludziom otyłym, ale jak sami robią z siebie debi.li to sam usmiech pcha się na twarz http://www.youtube.com/watch?v=dIqN7...eature=related |
|
|
|
|
#315 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pewnie nie będzie wyjścia ![]() Cytat:
To nie wiem co zrobię z fotelikiem. Na Wielkanoc mamy jechać w góry - nawet jak do tego czasu przytyje, to przeciez nie usiądzie ![]() Cytat:
] Cytat:
![]() Ja to nie odpowiadam, bo cały czas jestem w tyle. Dostaliśmy takie plastikowe na metalowych nogach jak dziewczyny pokazywały - Baby Design Bambi. Podejrzewam, ze regulowana wysokość i regulacja oparcia to duże plusy, ale sama bym go nie kupiła Do jedzenia wystarczy nakładka i jest praktyczniejsza, bo będę mogła zabierać ją ze sobą np. na wyjazdy czy w odwiedziny. Tak mi sie teraz wydaje. No ale mogę się mylić. |
||||
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko ja mam platikowe.
Nie chciałam drewnianego, bo możliwość regulacji wysokości to był dla mnie priorytet, ustawiam sobie Agate jak mi pasuje, zy karmie siedząc na krześle czy na fotelu. ja leże w łóżku a teście bawią Agate. Ściągnęłam sobie audiobooka i bede zaraz słuchać. Czytać nie mogę, bo mnie oczyska bolą
|
|
|
|
#317 | |
|
Rozeznanie
|
Pierwszy taniec - temat dla mnie jak znalazł, bo właśnie jak mnie nie było, to też czegoś szukałam.
Tak się zniechęciłam, że zastanawiam się czy by w ogóle nie zrezygnować z tej atrakcji. U nas w rodzinie panuje trend "układów" tanecznych ze szkół tańca. Ja tańczyć lubię, ale nie lubię robić przedstawienia ani być w centrum uwagi w taki "przedstawieniowy" sposób. Szukałam ewentualnie jakiejś wolnej "góralskiej" - bo w tym klimacie będzie party. Nie, nie w Warszawie ![]() W rodzinnej mieścinie mojego taty w górach. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Jak oglądałam licealne ciąże to tam już newborny na siedząco. A sama wszędzie czytam, zeby nie sadzać Edytowane przez Brida Czas edycji: 2012-01-20 o 18:19 |
|
|
|
|
#318 | |||||||
|
Zadomowienie
|
za 7 mc I dla Bruna Karolinki Julka i Nataniela za 6 mc Cytat:
Cytat:
![]() dla Żbika a mój Krystek znowu budzi sie o 3 a było już tak pięknie 6, 7 ![]() Cytat:
![]() Bardzo podobały mi sie piosenki Brumka Patik Jacieee Cytat:
za ząbki Krystianek spadł z łóżka tydzień temu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny no faktycznie tak było z tą byłą. Jak to mówią jaja jak berety.
Wkurzona jestem, bo cały weekend zawalony uczelnią...Wrrr I jutro 2 zaliczenia... Wrzuciłam nas do K.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-20 o 19:36 |
|
|
|
#320 | |||||||
|
Zadomowienie
|
chcesz się bić chcesz chodź na solo
![]() Cytat:
![]() w wolnym przekładzie skarpety ![]() Cytat:
Cytat:
a my ani jednego jedynego![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czy ja jestem wyrodna mama, że nie chcę dawać tego mleka w nocy? bo zauważyłam, że młody tak tylko załyczy i zasypia to stwierdziłam, że tak się tylko przyzwyczaił, a nie potrzebuję i szkoda mi wylewać mleko do zlewu
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Shira to mu daj wody zamiast mleka. Hipp 2 podajesz w butelce avent? nie bij jak nie doczytałam a pisałaś !
|
|
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czesc dziewczyny. Jestem wykonczona i mam dola. Nie wiem jak dalej tak pociagne ![]() A jeszcze zgubilam portfel, moj piekny,pierwszy skorzany. Dostalam na gwiazdke, na szczescie bylo w nim tylko 10 zl. Ale smutno mi strasznie. Dlaczego ostatnio jestem taka rozwalona?? Bylam jeszcze u fryzjera i w koncu zrobilam porzadek z glowa. Aha Shirka mleczko dotarlo, daj dane na pw. Dziewczyny, ktore gotuja dla maluchow wiecie w czym mozna mrozic jedzonko?? w woreczkach na pokarm Te, ktore sluza do przechowywania odciagnietego mleczka.
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-01-20 o 20:29 |
|
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
Ale macie wenę Zaczynam od najistotniejszych spraw Saruniu wieeeeelkie gratki za 7 miesiąc i buziak od cioci Dla pólroczniaków tez brawa za poważny wiek zdrówka Julciu, Bruno, Natanku i KarolciuMarinko ale magię ześ odprawila :brawo: Brumku trzymam kciukasy żeby przeszło, a jeśli to ząbki to już niech się pojawia Moje dziecko dziś takie senne ze musiałam wzbudzać z drzemek na cysia Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymam kciuki oby po żelazie anemia poszła precz ![]() a ile HGB ma Sarenka? Co do fotelika to już kiedyś pokazywałam, my mamy taką nakładkę na krzesełko http://allegro.pl/fisher-price-krzes...055096281.html ma szelki i regulację do pozycji półleżącej, takiej jak w leżaczkach, dozwolone od 3miesięcy podobno. Lila już w nim siada do obiadu. Mamy jeszcze takie zwykłe z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20140047/ wcześniej stało u rodziców na dole i Filip w nim tam jadł jak chodziłam do pracy, teraz mamy u siebie w kuchni i dalej w nim jada, spokojnie się mieści (choć częściej już woli siedzieć na dorosłym). To jest całkiem spoko, łatwo się myje itd ma tylko takie wady że się nie składa, zajmuje dużo miejsca i maa bardzo szerokie nóżki o które się często potykamy
|
|
#325 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
tak podajemy , Bebilon 2 Cytat:
Cytat:
wow bo zacznę się Ciebie bać ![]() Cytat:
biedna , zdróweczka Lenko !!Cytat:
Cytat:
![]() kurcze chyba czegoś nie zacytowało ![]() dla dzisiejszych solenizantów !!!!!!!!!!!łobuz padł po 2 godzinnej walce ![]() dzień minął fajnie, mały był grzeczny i wpatrzony w ciocie szkoda ,że tak szybko minął
|
|||||||
|
|
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
Monia, ja też wsiowa
i dobrze mi z tym!I to właśnie ja kombinuję, jakby tu tylko w prawo skręcać, jak jeżdżę... I tylko do przodu... Już kiedyś pisałam o tym ![]() Shira, idziemy na klaty ???Dzięki Żaneta i Vaniliova za rady. Myślałam, że może jak moje zupy przejdzie, to będzie lepiej, ale jednak nie. Może ona musi tak cisnąć.. ![]() Nataszko, Brunetka wstawiła właśnie TE ziemniaczki, o które pytałaś Bella, nie dziwię się, że jesteś zmęczona Carmela, ale Twoja Sara nie wygląda na anemiczkę ![]() Brunetko, w sprawie krzesełek się nie wypowiem, zero doświadczenia i wiedzy póki co - jeszcze mamy trochę czasu. Brida, dla mnie cała ta ślubna otoczka to masakra, chętnie bym torbe założyła na głowę (ale coś mi tu nie działa). Marina, za zaliczenia!Kajool, mało Ciebie tu ostatnio ![]() Ja mroziłam w sloiczkach do dzieciowym żarciu - za radą Scio nie do pełna pakowałam i zakręcałam po mrożeniu, kupiłam woreczki do mrożenia - takie spożywcze, a z tymi na nasze mleczko to nie pomyslałam, a mam ich jeszcze kilka do wykorzystania - dobry pomysł, tak myślę. Agadus, Ciekawe jak Dziubek po szopingu? |
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Brida dostaliśmy krzesełko po świętach, czyli miała juz ponad półroku. Fizjo pozwolił mi sadzać Agate na chwile, ale musi mieć dobrze podparte plecy.
Nie nadaje się do niczego. Odrywa mi się jakiś śluz z krwią :szok: I dwa aerobici przegapiłam |
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Sami się śmiejemy co to będzie jak jej podciągniemy wyniki
|
|
|
|
#329 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór. Może jakoś napiszę boo ledwo na oczy widzę i już mylę klawisze na quwerty
myślałam że to wina huggiesów. Wykończyłam paczkę ( i nigdy więcej nie kupię) ale pampki oryginalne też ze 2 razy przeciekły. Zastanawiam się czy ja dobrze zapinam? bo pielucha nie jest jakaś mega mocno nasikana a bokiem wyjdzie i Sarcia mokra...Cytat:
a co Pani robi jak dziecko grzeczne i mało wymagające a na wizażu absencja kilkudniowa? ![]() Książki się czyta, co? ![]() Co teraz czytasz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tymka pewnie zębiska męczą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla dzisiejszych solenizantów. Sary, Bruna, Karoli, Nataniela ( nie pominęłam nikogo?)Wróciłam ze szkoły. Z ciężkim sercem Sara została z teściową, potem tż wrócił i ją przejął. Pamiętacie jak pisałam że baba chce dać pytania z wykładu który ma się odbyć pół godz przed egzaminem? Było tak: o 17 wykład, o 17.30 poprawa egzaminu, i dała wszystkie pytania z tego wykładu Lilii kupiłam przez ciebie michałki w tesco ![]() Brumek wstaw linka na all do sprzedawcy gdzie kupowałaś puzzle piankowe ![]() Zanka za ząbka. Robiłaś badania na tarczycę?Carmela Sarenka podciągnie morfologię, nie martw się.
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Patik tak zrobiłam, TSH i ft3 miały być dziś do odbioru a na ft4 muszę czekać do poniedziałku (o ile nie pomyliłam 3 z 4
) więc odbiorę wszystko razem
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

:mu r: dodatkowo u nas nie ma regulacji oparcia dlatego lezy rozkrecon i lapie kurz.

zębole

za pół roczku 

sobie audiobooka i bede zaraz słuchać. Czytać nie mogę, bo mnie oczyska bolą

a było już tak pięknie 6, 7
Może coś doradzicie?
zdrówka Julciu, Bruno, Natanku i Karolciu

myślałam że to wina huggiesów. Wykończyłam paczkę ( i nigdy więcej nie kupię) ale pampki oryginalne też ze 2 razy przeciekły. Zastanawiam się czy ja dobrze zapinam?