|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Hejka ja z malym przy cycu
Agamili kciuki i powodzenia, dzieki za gratulacje dziewczynki
|
|
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
agamili powodzenia kochana!!!!!!!
|
|
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() U nas dzis nocka w miarę przespana, za to wieczorem mały dał nam popalić i znowu straszbie płakał, matko za jakie grzechy te maluszki maja te kolki... ![]() Aga powodzenia
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia ![]() Dzień dobry ![]() Tz właśnie składa brykę dla małej a ja pobiegałam troche po schodach ![]() Dziewczyny czy wy tez macie takie okropne uczucie ciągnięcia w dole brzucha tak po bokach ? |
|
|
|
|
#1025 | |||
|
Raczkowanie
|
Nadal się turlam w dwupaku, Zuzi tak dobrze że nie ma zamiaru wyjść, skurcze mnie łapią i niestety odchodzą - mam wrażenie że będę w tej ciąży chodziła w nieskończoność. Wczoraj miałam bolące skurcze co około 10 minut i rozeszły się jak zwykle
Cytat:
Cytat:
przejdzie to ale potrzebny jest czas. Powodzenia Cytat:
Jutro idę do szpitala jeżeli nie rozkręci się akcja już mam mega zakwasy od przysiadów, tańców, masowania itp. już chcę iść rodzić![]() Nie chcę iść do szpitala i czekać na wywołanie, bo po tygodniu wyjdę jak nie dłużej
|
|
#1026 | ||
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Natalii i jej synka
![]() Cytat:
U mnie nadal go brak ![]() Cytat:
Ja to bym nawet chciała te pieluchy wielo, ale nie wiem czy mi determinacji starczy ![]() Oby wszystko było dobrze ![]() Trzymam kciuki za poród. Oczywiście za bezbolesny poród ![]() Dobrze, że dopisałaś, że miałaś badanie, bo już robiłam wielkie oczy Ale z Ciebie wyrodna matka! No żeby spać po 7h niedługo po urodzeniu dziecka? Toż to woła o pomstę do nieba Jak mała tak długo przysypia, to może powinnaś chociaż czuwać przy niej? No bo spać, to aż wstyd ![]() Taki żarcik ![]() A mój Mężul podziębiony... Ma dzisiaj leżeć w łóżku i się kurować. Oby mu przeszło ![]() Ostatnio naszło mnie na tort, który robi moja siostra i napisałam do niej, że Wojtuś chętnie zjadłby go jeszcze przed porodem, bo potem, to pewnie nie bardzo będzie mógł, bo to tort na biszkopcie czekoladowym. No i mi upiekła |
||
|
|
|
#1027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze jak się tym szczyci a człowiek ledwo ślinę łyka jeszcze taki czekoladowy, ja już odpalam moja miotłę i lecę na wyżerę
|
|
#1028 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1029 | ||
|
Rozeznanie
|
czesc kochane
Cytat:
ad.1 witaj w druzynie- ja tez mialam dzis ciezka noc. wczoraj za szybko pochwalilam, bo Lenka co 2godz wstawala i musialam meczyc sie zeby usnela ad.2 kochana zazwyczaj drugi porod jest latwiejszy i krotszy. u mnie sie sprawdzilo ad.3 ani razu nie werandowalam. Kiedy mala miala 9dni poszla na pierwszy spacerek .Cytat:
|
|
#1030 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doby!
A mnie coś od rana głowa boli Może to znowu pogodowo - to śnieg, to deszcz, to słońce, to chmury, to wiatr. No i te wahania ciśnienia, wrrrr ) do kawki
|
|
|
|
#1031 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do łóżeczka one nie jest czarne tylko żółto- granatowe z niebieskimi lamówkami, tzn. ten żółty jest taki jaśniutki bardzo, a granat normalny taki jak grant :P a na foto wyszło czarne bo robiłam komórką 2mpix :P także jakość słaba czarna jest jedynie ta siatka która robi za szczebelki w turystycznych łóżeczkach, ale to akurat widziałam, że dużo łóżeczek ma ją czarną a kolory ma takie może bardziej dla chłopca bo jest po synku, ale przecież nie będę kupować nowego ze względu na chłopięce kolory ooo one jest dokładnie takie: http://www.comparestoreprices.co.uk/...travel-cot.jpg Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio w sklepie jednej babce zasnęło dziecko na rękach i drugą ręką próbowała rozłożyć wózek na leżąco, więc jej się pytam "może pani pomóc jakoś?" a ona całkiem miło "dziękuję, dam radę...jeszcze wszystko przed panią" - i uśmiech, a ja na to "ja wiem, wiem jak to jest, mam już 4 letniego synka, także pamiętam" - kobieta szok, ale to jeszcze nic bo te babcie w kolejce jedna przez druga patrzyły na mnie jak na ufo, że się o mało nie poprzewracały!! - a jak kupowałam to widziałam, że tylko śledziły oczami czy obrączkę mam chociaż centrum miasta a ja się czułam jak w ciemnogrodzie jakimś :PCytat:
![]() ja mam od paru dni dziennie jakieś skurcze, ale przechodzą po czasie, dziś miałam rano, przeszły, wczoraj bardziej w południe, a ostatnio wieczorem, także reguły nie ma, ale łapią mnie tu i ów dzie.. więc może coś z szyjką się podzieje i jednak ruszy wczesniej.. bo ja kurde nie chce mi się czekać do 17.02... już kurde te ręce mam jak balerony, nogi nie lepsze...i toczę się jak pingwin jakiś...:/ Cytat:
, ciekawe co mi powie na wizycie teraz w pon....Najlepsze jest to, że mała ma tam strasznie mało miejsca bo czuję jej prawdopodobnie rączki normalnie po lewej stronie ale całkiem z boku praktycznie ledwo nad tą kością miednicy tak daleko się umie wcisnąć... więc chyba serrio jej ciasno już. DZIEWCZYNY KTÓRE JUŻ URODZIŁY!!! - w którym TC miałyście ostatnie USG ???- bo ja obawiam się, że przecież nie wiem jak mała jest ułożona (w 30tc była główkowo, ale mogła się przecież obrócić) no i nie wiem jaka duża jest... liczę, że w pon mi zrobi USG...
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-01-21 o 11:35 |
|||||
|
|
|
#1032 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() bardzo Cie rozumiem i tez bym nie chciala lezec w szpitalu Cytat:
![]() eeeee no tak nieładnie! ochoty nam tylko robisz na slodkie dobrze, ze tz kupil mi paczki to tym chociaz sie pociesze w 37tyg
|
|
#1033 |
|
BAN stały
|
Melduję że nie urodziłam i jestem w domu.
Wczoraj około 23.00 zaczęły mi się skurcze (wziełam 2 no-spy) i jak się po północy kładliśmy spać z mężem to były juz regularne i bolesne co 7 minut. Potem on zasnął a ja próbowałam i tak do 2.00 aż gryzłam pościel z bólu i się obudził tż. Gdy poszłam do łazienki to chlusnęło ze mnie krwią. Kazał dzwonić do szpitala a tam wywiad, wzięli moje dane i kazali czekać aż będą skurcze co 3 minuty albo odejdą wody i wtedy zadzwonić. Więc kazałam tż spać i zeszłam na dół, tam postękałam troche i poszłam się wykąpać. Kąpiel pomogła i skurcze ustały. Krew nadal była więc poszłam spać z podpaską. Zasnęłam o 4.00 i wstałam o 10.00. Krew nadal jest, razem ze śluzem ale żywo czerwona a nie brązowa i aż takie bordowe ciągnące się czopy były . Położna mówila ze to normalne. Teraz czuje się ok, tylko niewyspana, brzuch boli jak na okres. Dzwoniłam do mamy i dziś zabierają Milenkę do siebie bo coś czuję że dziś urodzę. Takich bóli ani skurczy nie miałam całą ciążę i dziwię się że ustały na razie, tzn. zmniejszyły się, o teraz mam skurcz ale to pikuś w porównaniu do wczorajszych
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-01-21 o 11:53 |
|
|
|
#1034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kazali Ci czekac na regularne skurcze????
|
|
#1035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym napewno strasznie panikowała gdybym tak krwawiła, dziwię się że cię nie zostawili w szpitalu a w GB to chyba inaczej.... tak więc dalej jest szansa że razem będziemy rodzić mnie brzuch cały czas jak na okres boli, ale nic poza tymtrzymam kciuki! |
|
|
|
|
#1036 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- A no i sprawdzałam sobie szyjkę i mam tak nisko jakby miała zaraz wypaść, dziwne to takie bo codziennie sprawdzałam i teraz czuję wyraźną różnicę. Kurcze bóle mi w ogóle ustały masakra no
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, Mamy i Dwupaki
Mialam super gites nocke - ostatnie siku ok.2-ej i pozniej spalam do 10-ej. Szzzzzoooookkkkk Ale przed nocka sie nastresowalam, bo cos ze mnie cieklo i myslalam, ze to sacza sie wody, jednak ustalo i teraz nic sie nie dzieje. Moze Maluch jednak dotrwa do terminu ![]() MissZuzia, pisalas, ze Wasz Maly caly czas jest w niedrapkach. U nas polozna mowila wczoraj, zeby wlasnie juz rezygnowac z niedrapek, aby dzidzia miala okazje do zmyslu dotyku, ktory wyksztalca sie nawjczesniej, bo juz w 7 tc i jest bardzo wazny. I ze nawet jak sie troszke podrapie, to jest to mniej szkodliwe niz brak dotyku ![]() Kropeczka, ale masz super siostre. A tortem bys sie podzielila, a nie tylko nas informujesz... ![]() AgaMili, kurcze...w PL pewnie od razu kazaliby Tobie przyjechac na IP, bo troche niepokojace z ta krwia Jezeli to normalne, to skad niby ta krew? I to zeby az chlustalo? Dzisiaj u nas 37 tc
|
#1039 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wklejam link dla odważnych: http://www.youtube.com/watch?v=YoCN18ftKzI http://www.youtube.com/watch?v=EVV9w...eature=related Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Snesha, za nic w swiecie nie obejrzalabym tych filmikow
![]() Ja caly czas nie wiem, czy bede rodzic sn czy cc. W nastepnym tygodniu maja robic usg i szacowac, jak Nietopek jest wielki i czy dam rade sn. Gdybym miala wybierac, to pomimo ogromnego strachu, leku i przerazenia, bez zastanowienia chcialabym sn Tylko oczywiscie z zzo
|
#1041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty to masz chyba nerwy ze stali... Oni twierdzą, że takie krwawienie jest normalne?? W sumie ja się nie znam, ale już bym panikowała pomimo takich zapewnień i zębami trzymała się przed wykurzeniem ze szpitala. za szybkie i pomyślne rozwiązanie
|
|
|
|
|
#1042 |
|
BAN stały
|
Teraz jak wyszłam z toalety to przy podtarciu miałam znowu mnóstwo śluzu z czerwono-bordową krwią. Ale to nie jest żywa krew tylko śluzowata. Nic mnie nie boli, dziecko się rusza więc na razie czekam. Zaraz zadzwonię na maternity i zapytam o to bo jechać i tak nie ma co samemu bo oni karzą najpierw dzwonić.
|
|
|
|
#1043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja melduję tylko że mam mega doła, jestem zła i smutna. Wszystko mnie irytuje, szczególnie mąż. A już najbardziej to ciśnienie i niepewność co będzie dalej, w poniedziałek lekarz kazał mi zdać przymusowy raport to może wtedy będę wiedzieć, ale takto to pewnie będę nie do życia aż do tej chwili
|
||||
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() mi mała dzisiaj dała popalić, bo niespała do 4 nad ranem bestia chciała na zmianę być lulana i jeść i przez to jestem nieprzytomna ![]() neska super opis porodu no i dzięki za info o jabłkach! a ja prawie codziennie jem jabłka surowe z marchewka! od dzis sama marchewka! ![]() dph kropeczka ![]() oby wszystko było dobrze ![]() Zuzia ja jeszcze dzisiaj testuje zupkę koperkową ![]() i w ogóle w końcu jestem na bieżąco idę się umyć póki bestia śpi ![]() AgaMili trzymam kciuki za szybki poród
|
|
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie te bóle sa inne. czuje takie zdrętwienie tam na dole, tak jakbym nogi miała maksymalnie rozszerzone . Moja mala też jest nisko bo jak siedzę to czuje jak brzuch mi się pcha na kolana i wbija w uda. przed 12 położyłam się bo miałam skurcze, ale tak bolesne jakby ktos mi od krzyża do podbrzusza coś tepego wspadzał. Zmieniałam pozycję i nie przechodziły a potem chyba zmęczona nimi usnęłam Cytat:
|
||
|
|
|
#1047 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Noc dziś bardzo spokojna, spałam jak betonik do 9 ![]() Teraz czekam na moją siostrę która zostaje na cały tydzień Biorę się za obiad i szarlotkę Miłego dnia kochaneCytat:
Podziwiam Twój spokój i opanowanie! Dzielna babka z Ciebie
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.... Mamy kolejnego dzieciaczka na forum
![]() Kasiahexe urodziła Małą Livkę o 7.04! Mierzy 50cm, waży 2740g, jest zdrowa i cudowna
|
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE![]() |
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
AgaMili, ja też podziwiam za spokój i opanowanie
U nas z krwawieniem od razu przyjmują na oddział... Trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo ![]() Inutilek pisał, że powoli dochodzi do siebie, Mały ładnie śpi. Wychodzą w poniedziałek, albo nawet jutro wieczorem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

Agamili kciuki i powodzenia, dzieki za gratulacje dziewczynki

Gratuluje 
przejdzie to ale potrzebny jest czas. Powodzenia
Zapraszam do mnie... 
jeszcze taki czekoladowy, ja już odpalam moja miotłę i lecę na wyżerę 

Może to znowu pogodowo - to śnieg, to deszcz, to słońce, to chmury, to wiatr. No i te wahania ciśnienia, wrrrr
centrum miasta a ja się czułam jak w ciemnogrodzie jakimś :P

kazali Ci czekac na regularne skurcze????
masakra no

Gabrysia - 09.02.2012