|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Melduje się ze jeszcze żyje, ale masakrystycznie mnie rozłożyło.
Mężul o mnie dba. Robi herbatke, będzie zaraz gotował mi rosołek. |
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#423 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U nas strajku głodowego ciąg dalszy. Za to humorek póki co dopisuje. Tylko raz na jakiś czas łapka wędruje do buzi i Tymcio sobie pojękuje i szpera tam. Do mojej mamy dziś podjedziemy, to i życzenia przy okazji złożymy,a teściowie chyba na jutro zostaną. Wczoraj do 2 w nocy kończyłam te diabelne laurki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do tego druczka, to za moich czasów ( Cytat:
Do tego stopnia, że jak mam je w zasięgu jego wzroku, to nie mam mowy, żeby jadł Niedawno rano go karmiłam i tak go pazury interesowały, że w końcu poszłam do łazienki, zmyłam i dopiero wtedy zjadł ![]() Cytat:
Cytat:
I STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Ale przyrzeknij poprawę ![]() Blondynko, tam są dwa rodzaje. Ja kupuje Toujours. Tych innych (Softino chyba) nie próbowałam.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-21 o 12:06 |
||||||
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Brumek
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mogę do kaszki mleczno-ryżowej bez żadnego smaku dodać np słoiczek jakiś owoców? chyba tak nie?
I kto mi wytłumaczy, moje dziecko od 6 do 12 nic nie chciało jeść, a w nocy wstaje co 3h
|
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim Agnieszkom sto latek
A ja siedze i rycze - bratowa ma ciąże pozamaciczna, czeka na usuniecie. 6 tydzien i polecialo. Kur.w..a---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- a co do smoczkow, ja mam butelki TT i obecnie ma smoczek x - najlepszy bo ma mleczko z kleikiem, bo ten do kaszki nie dla niej jeszcze bo leci jakby kto kran odkrecil |
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale miałyśmy szczęście, dziewczyny.
|
|
#429 | ||||
|
Zadomowienie
|
sto lat Agnieszko i reszto Agnieszek wątkowych
![]() Cytat:
a może w dzień Emi jest tak zajęta, że nie ma czasu na jedzonko a w nocy nadrabia?Cytat:
![]() dla Ciebie za darmola ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można też dać starte jabłko czy rozgniecionego banana
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo jej współczujęScio dużo zdrówka |
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
idę szykować obiad
dzisiaj będe testować grilla do później
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
blondynka mialas wyniki rezonansu?? bo sorrki ale nie doczytalam chyba
|
|
|
|
#435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A moja kluska śpi już 1,5h.. aż się zaczęłam nudzić a na dworze jedna wielka biało czarna paćka..
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Scio zdrówka
|
|
#437 |
|
Rozeznanie
|
dobry
![]() mam pytanie ![]() Jakie są jeszcze butelki poza Lovi i Brownsem z takim szerokim smoczkiem? bo chciałabym zmienić, te rurki i gumki mnie dobijają w czyszczeniu |
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Edytuje posta bo napisałam masło maślane
![]() SHIRA więc tak: 8 - jak wstawała, przebierałam ją i zawsze chciała UU od jakiegoś czasu nie chce. Do 9-10 siedzi w bujaczku i się zabawia, nie raz leży na kołdrze i się turla. 10 - zazwyczaj chce się zdrzemnąć, śpi do 11. 11- kaszka, jak ma dzień do zje nawet 180ml, dzisiaj np nie zjadła nawet 150ml, zostawiła ok 30ml. 14 - obiadek, póki co zje max 100ml. Czasem drzemie o 13 do 14. ( ok 16 dostaje jakiś deserek,soczek,chrupek) 17 - UU ale od 14 do 17stej buszuje na kołdrze, wygłupiamy się, szalejmy. Ostatnio natomiast nawet o tej 17stej nie chciała UU tylko dopiero o 18stej. Zje o 18stej UU i zaraz chce drzemkę. 19:30 - kąpiel po kąpieli 2x UU zasypia i śpi. No i w nocy wstaje jak wstaje. Nawet jak spowoduję, że nie będzie spała po tej 18stej to i tak wstaje i tak wstaje o 23/24. Ale dzisiaj mnie zszokowała w nocy, bo tak ssała jakby nigdy nic nie jadła ![]() Z czasem wprowadzę o 16 deserki na stałe a o 18stej podwieczorek w formie jakiejś kaszki, a potem kolacja i spanie. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-01-21 o 12:55 |
|
|
|
#441 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, innych tańców nawet nie wspomnę.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. będzie dobrzeCytat:
i sto lat Cytat:
![]() może chciała to w ten sposób z siebie wyrzucic i nagłośnić sprawę. Mnie się wierzyć nie chce, że można być tak nie czułym. Cytat:
![]() A my dziś poszliśmy z Emilem na basen popatrzyć, bo wczoraj jak sama z nim byłam i weszłam do wody to mu się w ogóle nie podobało. To był pierwszy raz więc zobaczymy może jeszcze przywyknie. a ogólnie ma biegunke i nie wiem od czego - może od tego żelu na zęby![]() I wszystkim obchodzącym dziś Agnieszkom imieniny - wszystkiego najlepszego |
|||||||||
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez jest żal. Kurdę najpierw gadka, że ma niedrożne jajowody (tylko ciekawe jak zaszła w ciążę), później odsyłanie od lekarza, że sie nic nie dzieje, dopiero po drugiej wizycie jak już bardzo bolało, to dał skierowanie na usg i dziś usg znaleźć nie mogli, po czym okazało się, że pozamaciczna. Teraz kroplówka i nie wiadomo czy dadzą tabletki, żeby się samo oczyściło czy zabieg
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A miałam już kiedyś pytać i zapomniałam. Jak włosy? Pisałaś, że się puszyć zaczęły? Wróciły do normalności? Też go kupujemy jak jesteśmy w Biedronce.Zawsze mi się z nim już będziesz kojarzyć, Ty i Twój synek ![]() Cytat:
Cytat:
Cześć! Ja daleko w tyle zostałam. Tż zrobił się zazdrosny o wizaż i wczoraj mieliśmy Dzisiaj go nie ma, pojechał do Krk na basen. Mam spokój. Żeby tylko Radek chwilę cicho był to bym miała raj
|
|||
|
|
|
#445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- no właśnie Brumku ja tez mam taką nadzieję. ja sama boje się wody i bedąc dzieckiem byłam zmuszana do lekcji pływania. i z płaczem chodziłam przez 3 tygodnie. po czym takiego wisku narobiłam, że juz mnie nie zmuszano. i nie chcę go zmuszać za bardzo, żeby tez nie miał takich traumatycznych przeżyć |
|
|
|
|
#446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla nas ok, nie odpażają, nie przemakają ale jak nasiura Radek to wilgotne. Wodaqua ziemniaczki jak dla mnie super. Tylko mało doprawione mi wyszły, następnym razem się poprawię ![]() Polecam Ja jak nie wiem to nie odpowiadam, a że mało wiem ... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- agadus http://www.youtube.com/watch?v=dIqN7...eature=related nie jem dziś obiadu kolacji też nie! |
||
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
A Ja zrobiłam
- gołąbeczki i bigosik. Mam w planach jeszcze ciacho,ale czuje że nie zostanie zjedzone bo mało ciast jadają. Eveewe bardzo mi przykro ![]() |
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Hania pochłonęła cały słoiczek marchewki z ziemniakiem i aż jej mina zrzedła jak się okazało, że już koniec
![]() A właśnie.. czym spieracie plamy po marchewce?
|
|
|
|
#449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbuję zabawiać czym się da. Jeszcze od jakiegoś czasu Radek zaczął się za siusiaka łapać i ciąga drania ![]() Nie muszę chyba odciągać po kąpieli Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

Do tego stopnia, że jak mam je w zasięgu jego wzroku, to nie mam mowy, żeby jadł 
6 tydzien i polecialo. Kur.w..a

?