Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-21, 11:49   #421
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Melduje się ze jeszcze żyje, ale masakrystycznie mnie rozłożyło.
Mężul o mnie dba. Robi herbatke, będzie zaraz gotował mi rosołek.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 11:59   #422
Naataaszkaa
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Zdrówka!
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 12:02   #423
brumek
Zakorzenienie

Cześć

U nas strajku głodowego ciąg dalszy. Za to humorek póki co dopisuje. Tylko raz na jakiś czas łapka wędruje do buzi i Tymcio sobie pojękuje i szpera tam.

Do mojej mamy dziś podjedziemy, to i życzenia przy okazji złożymy,a teściowie chyba na jutro zostaną. Wczoraj do 2 w nocy kończyłam te diabelne laurki

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
o tak. U nas: moja komórka, piloty, butelka po mineralnej, wiaderko po mielonym twarogu
To ostatnie brzmi świetnie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
prawo jazdy opite, teraz tylko musze zapewne jeszcze postawic...
ale mnie gowa boli
nie to zebym kaca miala ( bo to raczej nie kac, tylko niewyspanie) ale namieszalam, oj namieszalam....
najpierw z siostrą wypilysmy martini, pozniej odkorkowalam swojskie 1,5 roczne wino, drink i orzechówka...
i tym sposobem moja sis, probowala sie mojemu szwagrowi do lozka wpakowac a ona mu się podoba. Jaja niesamowite robiła.
Tż zapomniał już jak to jest kiedy ja pije, bo ostatnio taką tytkę mialam 2 lata temu. I mowi mi ze: ale od Ciebie smierdzi winem, a ja mu ze: to teraz juz wiesz jak ja się czuje zawsze kiedy Ty pijesz, i dlaczego zawsze musze z Bartkiem spac

Dziewczyny a mozna na tym druku z egzaminu jezdzic zanim sie prawko odbierze? czy nie bardzo?
Fajna imprezka i fajnie ją opisałaś

A co do tego druczka, to za moich czasów (), czyli kilkanaście lat temu, nie można było na tym jeździć.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
brumku mojej Neli to tez piloty laptopy to ulubiona zabawka jak zobaczy klawiature to szaleje,u nas piloty ida w ruch jak cwiczne z Nelka,bo d piolota sie przewraca.lubi tez pomalowane we wzorki paznokcie
bylismy na kontroli odnosnie asymetri i jest jeszcze ale niewielkie,za to swtwierdzono ze ma bardzo slabe raczki i znow mamy jezdzic na cwiczenia
O tak, pomalowane paznokcie to tez hicior Do tego stopnia, że jak mam je w zasięgu jego wzroku, to nie mam mowy, żeby jadł Niedawno rano go karmiłam i tak go pazury interesowały, że w końcu poszłam do łazienki, zmyłam i dopiero wtedy zjadł

Cytat:
bylismy na kontroli odnosnie asymetri i jest jeszcze ale niewielkie,za to swtwierdzono ze ma bardzo slabe raczki i znow mamy jezdzic na cwiczenia
Fajnie że się cofa asymetria A te łapki to dlaczego słabe? Tak ma po prostu? I czym sie objawia?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

ja tez bardzo lubię nawet dzisiaj na sniadanie jadlam, tylko kupna, nasz przepisa na taka swoja domową??
Raz robiłam, dawno temu, i wyszła niedobra, bo z mocno przypiekłam orzechy. Więc przepisu nie mam. Ale Telik na pewno ma

I STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
a i musze sie przyznac bez bicia i proszę o rozgrzeszenie wczoraj około godziny 13.30 moja noga przekroczyła próg zła, byłam w makdonaldzie i zamówiłam wieśmaca i frytki, smamowało jak chole..ra, więcej grzechów nie pamietam
Odpuszczone Ale przyrzeknij poprawę

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski w Lidlu jest jeden rodzaj pieluch? bo chce jechac kupić dla starszego.Maja tam mleko Bebilon?
Blondynko, tam są dwa rodzaje. Ja kupuje Toujours. Tych innych (Softino chyba) nie próbowałam.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-01-21 o 12:06
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 12:03   #424
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dzieki Brumek
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 12:04   #425
zanetaa88
Zakorzenienie

Czy mogę do kaszki mleczno-ryżowej bez żadnego smaku dodać np słoiczek jakiś owoców? chyba tak nie?

I kto mi wytłumaczy, moje dziecko od 6 do 12 nic nie chciało jeść, a w nocy wstaje co 3h

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 12:05   #426
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Cię dopadło
Stary 2012-01-21, 12:07   #427
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Wszystkim Agnieszkom sto latekdzis mija 5 lat jak znamy sie z TZ.

A ja siedze i rycze - bratowa ma ciąże pozamaciczna, czeka na usuniecie. 6 tydzien i polecialo. Kur.w..a

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

a co do smoczkow, ja mam butelki TT i obecnie ma smoczek x - najlepszy bo ma mleczko z kleikiem, bo ten do kaszki nie dla niej jeszcze bo leci jakby kto kran odkrecil
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 12:08   #428
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

A ja siedze i rycze - bratowa ma ciąże pozamaciczna, czeka na usuniecie. 6 tydzien i polecialo. Kur.w..a
Matko Ale miałyśmy szczęście, dziewczyny.
Stary 2012-01-21, 12:16   #429
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

dzisiaj dzień babci i tak skromnie napisze moje imieniny.
sto lat Agnieszko i reszto Agnieszek wątkowych

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Bo mam aventa,
mam trójprzepływowy
i chce mleko 2 Hipp

No i wytłumacz mi kochana. Moje dziecko wstało o 1 jadło 5 min, jak nigdy ! wstała o 4 znowu jadła 5min ssała i ssała i o 6 też
Nie wiem przecież jej nie głodzę w dzień
mi taki zestaw pasuje a może w dzień Emi jest tak zajęta, że nie ma czasu na jedzonko a w nocy nadrabia?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień doberek

W pracy siedzę

Od kiedy pracuję nie mogę się tu odnaleźć
na szczęście krzaków brak bo wycięłam i coś jednak szkrabiesz, bo smutno tu by było bez twego wymienia

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

a bilety będą ?
dla Ciebie za darmola

Cytat:
bidoczku nasz kuruj się!!

Cytat:
Czy mogę do kaszki mleczno-ryżowej bez żadnego smaku dodać np słoiczek jakiś owoców? chyba tak nie?
jasne a czemu nie!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
tego się na co dzień nie docenia!
Stary 2012-01-21, 12:17   #430
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie że można
można też dać starte jabłko czy rozgniecionego banana
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 12:22   #431
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

a co do smoczkow, ja mam butelki TT i obecnie ma smoczek x - najlepszy bo ma mleczko z kleikiem, bo ten do kaszki nie dla niej jeszcze bo leci jakby kto kran odkrecil
biednaBardzo jej współczuję

Scio dużo zdrówka
Stary 2012-01-21, 12:23   #432
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
to jej drugie dziecko, maly ma teraz 7 miesiecy i przed nim miala problem z zajsciem - a najgorsze ze ona tam a moj brat w Polsce - przydaloby jej sie osobiste wsparcie.
Stary 2012-01-21, 12:24   #433
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

idę szykować obiad
dzisiaj będe testować grilla do później
Stary 2012-01-21, 12:25   #434
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

blondynka mialas wyniki rezonansu?? bo sorrki ale nie doczytalam chyba
Stary 2012-01-21, 12:27   #435
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

Biedna.. przerażają mnie takie historie.. dopiero teraz, kiedy Hania jest już na świecie inaczej odbieram takie rzeczy.. że to mogło spotkać i mnie.. Naprawdę wielkie współczucie..

A moja kluska śpi już 1,5h.. aż się zaczęłam nudzić a na dworze jedna wielka biało czarna paćka..
Stary 2012-01-21, 12:27   #436
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
to jej drugie dziecko, maly ma teraz 7 miesiecy i przed nim miala problem z zajsciem - a najgorsze ze ona tam a moj brat w Polsce - przydaloby jej sie osobiste wsparcie.
Strasznie to przykre

Scio zdrówka

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 12:29   #437
CookieMonsters
Rozeznanie

dobry
mam pytanie
Jakie są jeszcze butelki poza Lovi i Brownsem z takim szerokim smoczkiem?
bo chciałabym zmienić, te rurki i gumki mnie dobijają w czyszczeniu
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 12:36   #438
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka kochana

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 12:46   #439
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
idę szykować obiad
dzisiaj będe testować grilla do później
Ja stwierdzam, że zakup grilla domowego był najlepszym moim zakupem już nie wyobrażam sobie bez niego życia właśnie mi się pierś griluje na obiadek
Stary 2012-01-21, 12:49   #440
zanetaa88
Zakorzenienie

Edytuje posta bo napisałam masło maślane

SHIRA więc tak:

8 - jak wstawała, przebierałam ją i zawsze chciała UU od jakiegoś czasu nie chce.
Do 9-10 siedzi w bujaczku i się zabawia, nie raz leży na kołdrze i się turla.
10 - zazwyczaj chce się zdrzemnąć, śpi do 11.
11- kaszka, jak ma dzień do zje nawet 180ml, dzisiaj np nie zjadła nawet 150ml, zostawiła ok 30ml.
14 - obiadek, póki co zje max 100ml. Czasem drzemie o 13 do 14.
( ok 16 dostaje jakiś deserek,soczek,chrupek)
17 - UU ale od 14 do 17stej buszuje na kołdrze, wygłupiamy się, szalejmy.
Ostatnio natomiast nawet o tej 17stej nie chciała UU tylko dopiero o 18stej.
Zje o 18stej UU i zaraz chce drzemkę.
19:30 - kąpiel po kąpieli 2x UU zasypia i śpi.

No i w nocy wstaje jak wstaje.
Nawet jak spowoduję, że nie będzie spała po tej 18stej to i tak wstaje i tak wstaje o 23/24.
Ale dzisiaj mnie zszokowała w nocy, bo tak ssała jakby nigdy nic nie jadła
Z czasem wprowadzę o 16 deserki na stałe a o 18stej podwieczorek w formie jakiejś kaszki, a potem kolacja i spanie.

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-01-21 o 12:55
Stary 2012-01-21, 13:21   #441
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Prawdę pisał Zawitkowski, że najlepsze zabawki dla bobasa to plastikowe butelki i balony
A własnie - czy Wasze dzieci też mają obsesje na punkcie telefonów i pilotów? Bo te własnie rzeczy (oraz kable różnego rodzaju) fascynują Tymcia najbardziej ze wszystkiego
u nas przebojem jest właśnie butelka po mineralnej oraz plastikowe woreczki zapachowe na brudne pieluchy
Cytat:
My też chodziliśmy kiedyś na kurs, ale tak sobie, dla fanu, bo na weselu mąż KATEGORYCZNIE tańczyć układów nie chciał
my też byliśmy na kursie, ale to tak dla zabawy i nie wyobrażam sobie tańczenia z T. na weselu do jakiegos układu bo przy czaczy skakał jak źrebak, innych tańców nawet nie wspomnę.
Cytat:

l
Boże nie wyobrażam sobie tego. tak mi sie przykro robi. przecież to równie dobrze mogłam być ja. Żal mi twojej bratowej.
Cytat:
I kto mi wytłumaczy, moje dziecko od 6 do 12 nic nie chciało jeść, a w nocy wstaje co 3h
może jej tak pasuje

Cytat:
zdrówka życzę
Cytat:
no ale jakaś poprawa jest. będzie dobrze
Cytat:

a i musze sie przyznac bez bicia i proszę o rozgrzeszenie wczoraj około godziny 13.30 moja noga przekroczyła próg zła, byłam w makdonaldzie i zamówiłam wieśmaca i frytki, smamowało jak chole..ra, więcej grzechów nie pamietam
to ja jestem grzesznica na potęgę, bo niestety lubię takie niezdrowe jedzenie

i sto lat

Cytat:

...i dlatego ja również składam wszystkim Agusią wszystkiego najlepszego , no chyba,że ktoras obchodzi w kwietniu
no ja na przykład
Cytat:

Podziwiam, że mogła jeszcze o tym napisać.
może chciała to w ten sposób z siebie wyrzucic i nagłośnić sprawę. Mnie się wierzyć nie chce, że można być tak nie czułym.
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Moje dziecię drzemie.. a ja zamiast trochę posprzątać to siedzę na necie.. a cała sterta prasowania czeka nienawidzę prasować!!
podeślij Brumkowi - ona lubi

A my dziś poszliśmy z Emilem na basen popatrzyć, bo wczoraj jak sama z nim byłam i weszłam do wody to mu się w ogóle nie podobało. To był pierwszy raz więc zobaczymy może jeszcze przywyknie. a ogólnie ma biegunke i nie wiem od czego - może od tego żelu na zęby

I wszystkim obchodzącym dziś Agnieszkom imieniny - wszystkiego najlepszego
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:29   #442
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

mnie tez jest żal. Kurdę najpierw gadka, że ma niedrożne jajowody (tylko ciekawe jak zaszła w ciążę), później odsyłanie od lekarza, że sie nic nie dzieje, dopiero po drugiej wizycie jak już bardzo bolało, to dał skierowanie na usg i dziś usg znaleźć nie mogli, po czym okazało się, że pozamaciczna. Teraz kroplówka i nie wiadomo czy dadzą tabletki, żeby się samo oczyściło czy zabiegpo raz kolejny lekarze w Wielkiej Brytanii ją zawiedli. Najpierw przez ich głupotę mało syna nie straciła, a teraz to.
Stary 2012-01-21, 14:01   #443
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A my dziś poszliśmy z Emilem na basen popatrzyć, bo wczoraj jak sama z nim byłam i weszłam do wody to mu się w ogóle nie podobało. To był pierwszy raz więc zobaczymy może jeszcze przywyknie. a ogólnie ma biegunke i nie wiem od czego - może od tego żelu na zęby
Oby jeszcze polubił
Stary 2012-01-21, 14:17   #444
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny normalnie jestem w szoku. Nie myslalam, że istnieje coś takiego jak ( kurde nie wiem jak to nazwać ) przywoływanie kogoś intensywną myślą.
Ale zakręciłam. Ale nie myślcie sobie, że jestem nienormalna.
Już rozwijam.

Bo tak, dzisiaj rano oglądałam zdjęcia byłej laski M.
Nigdy jej nie widziałam, ale często o niej słyszałam ( Z UST oczywiście )
( A to była grubsza sprawa, M. do dziś płaca raty które wziął na meble do ich ówczesnego mieszkania )
I tak sobie myślę, hmm, chciałabym Cię zobaczyć na żywo.
Wpatrywałam się w jej twarz, zdjęcie długo.

I dziś na spacerze spotkałam znajomą i zagadałyśmy się i ( przysięgam ) patrzę, i ledwo co się nogi pode mną nie ugięły...
szła ta dziewczyna!!!
I co lepsze, jak popatrzyła się na mnie ( bo ja wlepiałam w nią gały z niedowierzaniem ) to się potknęła na chodniku...
Bo Ty to jesteś chyba

A miałam już kiedyś pytać i zapomniałam.
Jak włosy? Pisałaś, że się puszyć zaczęły? Wróciły do normalności?

Cytat:
płyn do mycia naczyń "TYMEK"
Też go kupujemy jak jesteśmy w Biedronce.
Zawsze mi się z nim już będziesz kojarzyć, Ty i Twój synek

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej
A my dziś zaliczyłyśmy z Lena pediatrę bo ma gorączkę i pewnie ta 3-dniówka się przypałętała...
idę bo płaczą/ zaczynam mieć dość, . Wszystko naraz się nazbierało.
Bella zdrówka dla dziewczynek a dla Ciebie siły bidulo

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
To jak będzie z odpowiedzią na moje pytanie o krzesełko do karmienia??????????
Ja nie pomogę, w ogóle krzesła do karmienia jeszcze nie mam.

Cześć!

Ja daleko w tyle zostałam.
Tż zrobił się zazdrosny o wizaż i wczoraj mieliśmy
Dzisiaj go nie ma, pojechał do Krk na basen.
Mam spokój.
Żeby tylko Radek chwilę cicho był to bym miała raj
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 14:31   #445
agni82
Zadomowienie

Cytat:
mnie tez jest żal. Kurdę najpierw gadka, że ma niedrożne jajowody (tylko ciekawe jak zaszła w ciążę), później odsyłanie od lekarza, że sie nic nie dzieje, dopiero po drugiej wizycie jak już bardzo bolało, to dał skierowanie na usg i dziś usg znaleźć nie mogli, po czym okazało się, że pozamaciczna. Teraz kroplówka i nie wiadomo czy dadzą tabletki, żeby się samo oczyściło czy zabiegpo raz kolejny lekarze w Wielkiej Brytanii ją zawiedli. Najpierw przez ich głupotę mało syna nie straciła, a teraz to.
o to w UK się stało? ja od początku byłam jednocześnie pod opieką polskiego lekarza. chodziłam prywatnie. i pewnie ta polska lekarka uratowała mi Emilka, bo dała mi progesteron na podtrzymanie w 6 tygodniu, angielscy lekarze tego nie robią.. mam nadzieję że wszystko się ułoży

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

no właśnie Brumku ja tez mam taką nadzieję. ja sama boje się wody i bedąc dzieckiem byłam zmuszana do lekcji pływania. i z płaczem chodziłam przez 3 tygodnie. po czym takiego wisku narobiłam, że juz mnie nie zmuszano. i nie chcę go zmuszać za bardzo, żeby tez nie miał takich traumatycznych przeżyć
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 14:37   #446
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
A ile sztuk jest lidlowych pampersów? Ja chyba wypróbuję też biedronkowe.. chociaż i tak Babydream u nas na pierwszym miejscu

Mmmm brzmi pysznie muszę wypróbować
Lidlowych4 jest 50 sztuk.
Dla nas ok, nie odpażają, nie przemakają ale jak nasiura Radek to wilgotne.

Wodaqua ziemniaczki jak dla mnie super.
Tylko mało doprawione mi wyszły, następnym razem się poprawię
Polecam

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Bo ostatnio nie da się tutaj uzyskać żadnej odpowiedzi !
Ja jak nie wiem to nie odpowiadam,
a że mało wiem ...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Lilii kupiłam przez ciebie michałki w tesco jakieś nowe kawowe i pomarańcznowe wzięłam. No i białe
[B]
Cieszę się, że na coś się przydałam

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

agadus

http://www.youtube.com/watch?v=dIqN7...eature=related

nie jem dziś obiadu

kolacji też nie!
Stary 2012-01-21, 14:57   #447
zanetaa88
Zakorzenienie

A Ja zrobiłam
- gołąbeczki
i bigosik.

Mam w planach jeszcze ciacho,ale czuje że nie zostanie zjedzone
bo mało ciast jadają.

Eveewe bardzo mi przykro

Stary 2012-01-21, 15:09   #448
Naataaszkaa
Raczkowanie

Hania pochłonęła cały słoiczek marchewki z ziemniakiem i aż jej mina zrzedła jak się okazało, że już koniec

A właśnie.. czym spieracie plamy po marchewce?
Stary 2012-01-21, 15:13   #449
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wiecie co, powinni stworzyć nową dyscyplinę olimpijską- przewijanie 5-miesięczniaka. Matko, ile ja się muszę nagimnastykować, żeby ją przebrać. Hania wije się jak wąż na przewijaku, robi mostki, przekręca się na brzuch, wszystko mi zabiera a z pieluszki ucieka jakby ta ją co najmniej parzyła w pupę. Wasze dzieci też tak mają?
Oj tak, tak.
Próbuję zabawiać czym się da.
Jeszcze od jakiegoś czasu Radek zaczął się za siusiaka łapać i ciąga drania
Nie muszę chyba odciągać po kąpieli

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja jeszcze 3 msc za Tobą.
A Szymek nie może jeszcze siedzieć w siedzącym? Czytałam dziś, że od 7/8 msc można sadzać?
Juz widzę minę kuzynki jak jej oznajmię, ze nie przyjadę na wesele bo nie mam fotelika
Dziewczyny a nie można wozić dziecka w nosidełku do czasu aż sam nie będzie siadał?

Cytat:
A własnie - czy Wasze dzieci też mają obsesje na punkcie telefonów i pilotów? Bo te własnie rzeczy (oraz kable różnego rodzaju) fascynują Tymcia najbardziej ze wszystkiego
Mój telefon to jest najlepszy zabawiacz na Radka
Stary 2012-01-21, 15:27   #450
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Hania pochłonęła cały słoiczek marchewki z ziemniakiem i aż jej mina zrzedła jak się okazało, że już koniec

A właśnie.. czym spieracie plamy po marchewce?
podpinam sie pod pytanie??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości