|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe bardzo mi przykro. Ja niestety słyszałam o jeszcze innym przypadku. Moja znajoma miała ciążę pozamaciczna i jej usuwali jakoś po 12 tygodniu. Tabletki jakieś dostała. Ale to wszystko to jej wina bo nie poszła Wczesniej do lekarza. IDIOTKA. stwierdziła ze nie musi. Czwórkę dzieci urodziła to i piąte urodzi. Wcale mi jej szkoda nie było. Tylko tego dziecka. 12 tydzien to Juz duuuze dzieciatko. Aaa i dodam jeszcze ze splynelo to po niej jak po kaczce. Od dawna wiedziałam ze ma Cos z głowa.
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
|
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dzięki dziewczyny
Biore antybiotyk i troche schodzi. ale czuje sie jakby mnie czolg przejechał. Dobrze, ze wymyslili audiobooki to sobie leże i słucham, bo od czytania oczy bolą. No i staram się dużo leżeć, ale same wiecie jak to jest przy dziecko. Niby mąż robi wszytsko, ale ja musze doglądać itd. No i musiałam uśpić Agu bo chciała z mamą. A mamy nową metoe usypiania "na łyżeczki" Agatula przytula się plackami do mnie, ja przytulam i trzyma mnie za ręke. |
|
|
|
#454 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla wszystkich Agnieszek Cytat:
dla troskliwego męża.Cytat:
Idę pościskam Radzia. Cytat:
Cytat:
Dasz linka? ![]() Któraś niedawno pisała o tym płynie do naczyń http://www.ceneo.pl/1916885 ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- A dziewczyny! Co Wam chciałam napisać ![]() Wczoraj jak byłam z Radkiem na spacerze to zaczepiało mnie dwóch żuli ![]() Marnia, Ciebie nastolatki a mnie żule wstrętne
|
|||||
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
kurczak jeszcze do tesciowej mamy isc, w koncu dzis dzien babcia - wogole nie mam ochoty
![]() Dziekuje dziewczynki za wsparcie |
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
I któras na marchewkę polecała pastę bhp
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
dziewczynki normalnie weszłam do K. i uciekłam, bo mi głupio było, jak zobaczyłam Wasze komentarze, i nie wiedziałam co napisać ![]() Zawstydziłyście mnie, oj zawstydziły... Dziękuję kochane moje. I na bank pokażę M. jak wróci z łodzi ![]() A ja wróciłam z uczelni. Zaliczone 2 przedmioty ! A z jednego muszę dowieść jeszcze referat ( swoją drogą, ale mnie babka wkurzyła, wrrr). Dobra, na razie tyle o mnie, jadę po syna. Buziule
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#458 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak oczka wogóle Cytat:
a tu przepis granola Cytat:
dziękuje to 2 raz ale myślę że są tu lepsze rekordzistki Cytat:
Zdrówka Cytat:
Dziękuję losowi za udaną ciąże i za to że moje dziecko jest zdrowe Brumeczku jakie laurki zrobiłaś? bo ja kupiłam kartkę z serduchem i farbki plakatowe i tam bedziemy odbijać stópki i rączki Moi teścowie i moi rodzice na urlopie wiec dzis odwiedzay moje babcie u jednej juz byliśmy i u dziadka na cmentarzu jak Jaś sie obudzi to jedziemy do jeszce jednej
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-21 o 17:21 |
|||||
|
|
|
#459 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ufff ale jestem zmachana... wyszlam dzis z domu o 8:40 a wrocilam po 15. Bylam na balu najpierw z Zuzia, potem z Wiktoria. Wyeksploatowalam sie na maksa. Kondycja juz nie ta. Z malym zostala moja mama. Swietnie sobie radzili, ja wrocilam z takimi balonami, ze sciaglam 230 ml mleka i jeszcze Antek zjadl. Teraz pojechali do mojej kuzynki, a ja zostalam sama z moim malym glutkiem. Moze uda mi sie cos nadrobic, ale widze, ze strasznie duzo tego mam. |
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie to brzmi
|
|
|
|
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
Hejloł!
Sto lat dla: Stapelki Agadus Agni Agulaaabar AgiG z okazji Dnia Babci ![]() Grabię sobie, grabię... ![]() Shira, gołe klaty i kisielek przyjmuję - gdzie i kiedy? ![]() Jutro przyjadą tescie, wujo-dziadki i moi rodzice na Dzień Babci i Dziadka - kumulację zrobiliśmy i na torta zaprosiliśmy. Szkoda tylko, że zostałam sama na placu boju, bo małż znów na zjeździe... |
|
|
|
#462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie opisałaś noc Hanki ![]() ma kawowe smakują. pomarańczowe tak oo, zależy co kto lubi. I tak najlepsze zamkowe i białe. ![]() Cytat:
Piękne to jest, jak mnie dotyka i szczypie. pamiętałaś Ania zdradź gdzie pracujesz ![]() dziękujemy Cytat:
Cytat:
A Emi tak ładnie spała, myślałam że tak zostanie. Agadus najlepszego ![]() Moja kochana córa dzisiaj kończy pół roczku. Coś mi d nie chce w klawiaturze wchodzić, muszę mocno cisnąc ![]() Wczorajszy egz zal. na 3 ( dzięki za kciuki), ale dzisiejszy w plecy- uwaga- jako jedyna z roku, czaicie? wstyd nie wiem jak ja to zrobiłam![]() Marina za Twoje zaliczenia. Z kim Roguś siedział?Ja jestem jakaś inna, bo żadnych prezentów ani życzeń na dzień babci i dziadka nie było. Kropka. Ja dziadków nie mam żadnych, a Sara...... Ostatnio okropnie boli mnie głowa, wczoraj zawroty miałam.
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za dużo stresów może? |
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a iers robisz w folii aluminiowej? u mnie wszystkie śliniaki brudne.A może Vaniszem? ja byłam w Lidlu ale nie kupiłam tych pieluch tzn miałam je w koszyku ale M stwierdził że to pewnie jakiś niewypał i kupiliśmy pampersy
|
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Sara mi sie dzis przewaliła na bok z całym leżaczkiem-bujaczkiem.
Mamy ten FP do 9 kg, ona 7 ledwo waży, a bujneła sie tak i przy tym wstała że całość na bok poleciała
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2012-01-21 o 18:05 |
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
ale nic się jej nie stało?
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My hustawkę FP sprzedaliśmy jakiś czas temu bo mały taki się wychylał do przodu że się bałam że wyleci.Tam są pasy a lepiej by było jakby szelki były.
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Całe szczesnie nic, ale jak pomysle sobie że czasami zostawiałam ja w leżaczku i szłam sie myc do łazienki....
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj w Biedronce Juleczce jeździk-pchacz, za całe 20PLN
jeszcze szachy elektroniczne za 10![]() A jutro dokupię jeszcze dwie zabawki do kąpieli( te takie duże) dla dzieciaczków moich sióstr ciot., to jak przyjadą na wielkanoc, to będą juz prezenty(jeszcze aby coś dokupię). My dzisiaj nie szliśmy do Julki prababci, bo babcia zaprosila nas jutro na obiad, a babcie-jedna w Norwegii, druga w Gdańsku, więc tylko wirtualnie składaliśmy życzenia ![]() Milego wieczorku. Ps. Wczoraj P. sprzedał auto ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- ja też tak robię, tyle że biorę ją ze sobą z tym leżaczkiem do łazienki, ale my mamy leżaczek do 18kg. |
|
|
|
#470 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny bardzo dziekuję za życzenia imieninowe, nie wymienię wszystkich bo mogę kogos poninąć,
tż niestety nie pamiętał, ale ja nie przypominam ![]() LiLi oj Marina juz nie bądz taka skromna, piękna jesteś, i gr. za zaliczone przedmioty Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Telik dziekuję za przepis na grenolę |
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz leżaczek wyniosłam i wystawie go na all. |
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus Wszystkiego Najlepszego
|
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
dla Sary.Cytat:
Dobrze, że przy niej byłaś. |
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
o kur.de moja ma ten sam i wazy juz prawie 9 kg i tez musze na nia uwazac, jak wychodze to ja z reguly na podlodze na kocu zostawiam - mniejsze zlo niz lezaczek. Ale czasam jak widze co ona na nim wyprawia jak sie wije i wygina - to zastanawialm sie ile czasu az sie przewazy i piz.gnie na podloge. Takze mysle ze lada dzien spakuje go dla nastepnego dziecka a jej cos innego trzeba wynalezc
|
|
|
|
#475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no serio kupiłam kiedyś na sernik, i teraz wiaderk robi furorę. Robi za bębenek, grzechotkę i milion innych rzeczy ![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
w szkole, bez szału ![]() Zdasz na pewno, kiedy poprawka? U nas właśnie goście byli - m.in. moja chrzestna, kuzynka (chrzestna Adasia) - jak zwykle głośno i wesoło, taka rodzina wariatów Rodzice dostali kalendarz, strasznie im się spodobał, oczywiście już się dumni chwalili ![]() Ciekawe co teściowie jutro... ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Brumek, chyba musisz konto na FB założyć jednak
|
|
|
#476 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Mam 4 minuty na napisanie posta, moze zdaze...
Cytat:
W sobote? Why? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No naprawde byly ogromne i juz bolace. Kolejnej godziny bym nie wytrzymala. Cytat:
Cytat:
za 6 miesiecy Sary! dla Ciebie za egzamin i za ten oblany.Cytat:
Agnieszki No i koncze posta juz z dzieciem na kolanach, nie wyrobilam sie... |
||||||||
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jak mam umyć tylko zęby. Najważniejsze że się jej nic nie stało
|
|
|
|
|
#478 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A płyn muszę wypróbować bo te dziecięce proszki nie radzą sobie z marchewą ![]() Dziękuję.. na pewno spróbuję ![]() Cytat:
dla córci i za egzamin, ten zdanyCytat:
O właśnie! Może vanisz sobie poradzi.. nie pomyślałam nawet o tym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wybrałyśmy się z Hanią na zakupy.. obkupiłyśmy się w mleko i słoiczki.. zahaczyłyśmy też o Tacco, nigdy nic nie kupowałam w tym sklepie ale były fajne promocje i wzięłam jej spodnie za 25zł, leginsy za dyszkę i bluzeczkę za 14.. ciekawe jakie będą jakościowo po pierwszym praniu ![]() No i oczywiście w biedronce natrafiłyśmy na jakiegoś gadającego do siebie faceta, który na dodatek cały czas za nami łaził... brrr boję się takich ludzi.. |
|||||
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Vanish nie daje rady. Próbowałam.
![]() Jestescie kochane |
|
|
|
#480 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrówka Cytat:
też doceniam to co mam !! jak czytam takie rzeczy od razu mam ochotę wyściskać mojego łobuza , nawet jak spi Cytat:
Cytat:
Cytat:
za egzaminy !!!!!no to jestem ale chyba się rozdwoję ![]() aaaaa zapomniałam też wpadłam do biednej bronki i kupiłam Szymkowi ten chodzik i kraba po 20 zł każdy ![]() dzięki za cynk
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-21 o 20:40 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

dla troskliwego męża.
6 tydzien i polecialo. Kur.w..a
już nie wyobrażam sobie bez niego życia

Wasze dzieci też tak mają?

nie wiem jak ja to zrobiłam
zębole