|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53671 |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
a który z nich można po hennie używać? najlepiej mi pasuje oliwa z oliwek, rycynowego samego nie nakładałam jeszcze, kukurydziany jest też lekki i łatwo się zmywa ale nie wiem jak u niego z własciwościami ( wewnętrznie gdzies w starych ksiazkach były przepisy na porost włosów ale zewnętrznie pojecia nie mam)
|
|
|
|
#53672 |
|
Zakorzenienie
|
Miskaa78 słonecznikowy jest niewnikający z tych co wypisałaś, no ale w sumie już nie wiadomo, jak do hennowania mają się oleje wnikające
Tylko nie wiem jaki jest rzepakowy. Słonecznik chyba będzie najbezpieczniejszy ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- SugarbabyLove https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704, https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 poczytaj sobie
|
#53673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szampon za mocny, i pewnie z silikonem, polecamy BD lub metodę OMO albo mycie odżywką, o co w tym chodzi to doczytasz wcześniej. Dove - silikony, zamiast tego spróbuj czegoś z Alterry na przykład. I oleje, po pewnym czasie pielęgnacji puch się opanuje
|
|
#53675 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
gdzieś Eloe mi pisała czego unikac po hennie i wydawało mi się, że tam były te wnikające ale przecież teraz znaleźć nie mogę
|
|
|
|
|
#53676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej choćby z żelem lnianym, używałam tak i ok ![]() Cytat:
![]() Odziedziczyłam dwa ameryckie szampony Znowu połowy składników nie znam Ogólnie łagodniejsze detergenty amfoteryczne, brak soli i alkoholu, sałatka owocowo-ziołowa plus ta połowa której nie znam ;D Ja pierniczę nie nadążam z testowaniem ![]()
|
||
|
|
|
#53677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem mnie po hennie nigdy oleje nie zaszkodziły. Ale jeśli Eloe pisała, żeby wnikających unikać to pewnie tak jest
|
|
|
|
|
#53678 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#53679 | |
|
Kazar Lady
|
znalazłam
wyszukiwarka mi cos nie chce działać, te penetrujące zrozumiałam jako wnikające ( czy znowu coś pochrzaniłam )---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
tylko czy dobrze zrozumiałam?
|
|
|
|
|
#53680 | |
|
Zakorzenienie
|
Ależ eksperymentuj
tylko dodaj choć kroplę oleju Aloes jest fantastycznym humektantem tylko do pełni szczęścia brakuje oleju, mogą też byc dodatkowo proteinyCytat:
|
|
|
|
|
#53681 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-01-21 o 19:45 |
|
|
|
|
#53682 |
|
Kazar Lady
|
dziekować
da sie cos wybrać na dzis z mojej kuchni, czy drałować do sklepu?
|
|
|
|
#53683 |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Dla tych którzy NIE Lubią swoich loków!
pielęgnacja zgodna z CG pomogłaby Ci ujarzmić loczki, jednak gdy aż tak ich nie lubisz, moze prostowanie keratynowe- encanto? działa ok 3 miesiecy i wg osób stosujących nie niszczy włosów?
|
|
|
|
#53684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nie wiem dlaczego dieta musi się kojarzyć z głodówką, ja w każdym razie takiej nie stosuję. Mogę nawet powiedzieć, że jem więcej i zdrowiej. Zmieniam swoje stare nawyki gdzie z trzech wielkich posiłków zrobiłam 5 mniejszych i w ogóle nie jestem głodna. A kiedy jadłam te 3 posiłki to tak bywało. Dam przykład swoje drugie śniadanie zwykle do był rogalik 7days lub "nic" zamieniłam na bułkę pełnoziarnistą, śniadanie z kanapki z pasztetem lub serkiem topionym na płatki pełnoziarniste z mlekiem. A jeśli chodzi o ruch to się ruszam, nie tylko na wf ale też w domu jeśli mam niedosyt. Może nie w takich ilościach, ale to zawsze coś ![]() No i włoski już umyte, mam nadzieję, że domyłam to cholerstwo z głowy Dzisiaj już chyba nie zdążę zrobić zdjęc, bo zanim mi wyschną to trochę minie. Zrobiłam tak jak mi doradziliście czyli po nałożeniu odżywki ds rozczesałam włosy, wziełam jakąś starą bluzkę i zawinęłam, potem dałam odżywkę bs i już ni nie ruszałam. Ale czesanie było tragiczne, takie kołtuny miałam od spodu, że idzie zwariować. Może jak się wezmę za odpowiednią pielęgnację to przestaną się plątać, a i znalazłam satynową bluzę i założyłam na poduszkę
Zapuszczam włosy ![]() Moje fotografie, moje spojrzenie na świat https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108 Edytowane przez Secret125 Czas edycji: 2012-01-21 o 18:12 |
|
|
|
|
#53685 |
|
Wtajemniczenie
|
hm.... troche Cie rozumiem
sama mam wlosy z tendencja do wywijania a gdy np je "ugniote" lub poprostu nie rozczesze to mam krecone:P obecnie nie prostuje od paru miesiecy i chodze w takiech ni to prostych ni falowanych ni lokach![]() chociaz sporo osob mowi mi ze najlepiej wygladam w kreconych ale ja sie w nich baaardzo srednio czuje... jakos tak mam wrazenie ze nic co na siebie ubiore mi nie pasuje (hehe troche dziwnie dobierac stroj do fryzury:P). Dlatego troche Cie rozumiem ale niii &*%#a nie wiem co poradzic
|
#53686 | ||||
|
Rozeznanie
|
O !
jeden dzień mnie nie było a tu ponad 5 stron do nadrobienia ![]() odpisze tylko na odpowiedzi cytowane do mnie bo zmeczona jestem i muszę jeszcze sie pouczyć na jutrzejsze 2 egzaminy a dzisiejsze dwa juz zaliczyłam Cytat:
Cytat:
Cytat:
a już ja skończyłam Cytat:
u mnie w domu na słowo ODŻYWKA wszyscy reagują jak czerwona płachta na byka kupiłam szampon z Alterry z granatem i aloesem zobacze jak się spisze
|
|
#53687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słonecznik winien być dobry, jest niewnikający i lekki |
|
|
|
|
#53688 |
|
Zadomowienie
|
Moment. Nie lubisz swoich włosów dlatego, że są kręcone, czy dlatego, że się puszą? To dwie odrębne sprawy - z tą drugą da się wygrać, z pierwszą może być trudniej
|
|
|
|
#53689 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
wątek tak pedzi że szok ![]() kukurydziany, rzepakowy (kujawski) BD kokos oliwe z oliwek i rycynowy |
|
|
|
|
#53690 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu muszę nadrabiać ale mam ważne pytanie! Siostra mi przed chwilą farbowała włosy i dowiedziałam się że mam pełno czerwonych placków na głowie! Mam atopowe zapalenie skóry i oprócz wysypek na ciele mam łupież, którego nie mogę wyleczyć. Lekarz zapisywał mi różne szampony i nic. Od dwóch tygodni oleluję włosy i odżywiam.. Wiem, że zaczęła mnie swędzieć strasznie głowa ostatnio ale myślałam ze to przez łupież, tylko że teraz nie potrafię sobie przypomnieć po czym..
Używałam: -odżywka z garniera AiK (ale to napewno nie to, odżywka z isany biała z różową zakrętką (używałam tylko RAZ więc to napewno też nie to), -na codzień szampon z BD, -dzisiaj użyłam Timoteia (używałam go dawniej kilka lat więc to raczej nie on) -olej rycynowy (miałam go wczoraj na głowie, dzisiaj zmyłam tylko że nie dałam go na całą głowę tylko gdzie niegdzie bo nie chciało mi się na całym skalpie rozprowadzać) -parachute olej kokosowy (też go miałam wczoraj i dzisiaj zmyłam i nie mam zdania co do niego) -vatika olej kokosowy (użyłam go raz, nie wiem czy w środe czy we wtorek) I teraz nie wiem od kiedy to mam wiec ciężko mi stwierdzić ale może któraś się spotkała z czymś podobnym. |
|
|
|
#53691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby migdalek daje nawilzenie, ale ciagle lokom brakuje mocy...wlasnie dlatego jeszcze poprobuje wielonienasycone. Dzis efekty slabe, zdaje sie ze przesadzilam z humektantami dokapanymi do maski, jest nieco puchu. Wlosy sa lekko sianowate, poskrecaly sie nieregularnie i mam na glowie pelen balagan. Znowu musialam sie spiac |
|
|
|
|
#53692 |
|
Zadomowienie
|
A probowalas stosowanej tu przez nas pielegnacji? To forum to prawdziwa skarbnica wiedzy i odmienilo juz niejedne wlosy
Twoje wlosy pusza sie nie MIMO czesania ale wlasnie miedzy innymi Z POWODU czesania (na sucho) - do tego prawdopodobnie nie do konca wlasciwe kosmetyki, za malo odzywiania i nawilzania, moze niewlasciwa metoda suszenia? Powodow moze byc wiele. Moze napisz nam jak dokladnie dbasz o swoje wloski? ![]() Znacznie przyjemniej jest odpowiednio pielegnowac kreciolki, obserwowac efekty i pokochac je, niz ich nie lubic i probowac zmienic, co im dodatkowo szkodzi i pogarsza ich stan i wyglad
|
|
#53693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jak maskę traktować?![]() Cytując Milenę "u mnie w domu na słowo ODŻYWKA wszyscy reagują jak czerwona płachta na byka |
|
|
|
|
#53694 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ja ich chyba nigdy nie pokocham..
![]() Nie suszę ich suszarką jeśli o to chodzi.. ![]() Wycieram ręcznikiem nakladam balsam przeciw puszeniu(isana) i one sobie same schną. yarrowia- nie lubię ani loków a tymbardziej tego ze się puszą. Ile ja bym dała żeby mieć puszyste ale nie kręcone włosy.. Miska- wybacz nie znam waszych CG OMO itp.. pozatym nie stać mnie na wizyty u fryzjera ktory by mi je "wyprostował" tak czy siak. Wolałabym raczej sama To zrobić jeśli to możliwe ![]() Tu jest AZ nadto informacji wątków o lokach jest multum mnie juz oczy bolą od czytania. Wybieranie poszczególnych informacji jest trudne. Nie nadążam z waszym tempem pisania na tym forum dlatego jeśli ktoś może i ma jakieś rady jak podprostować włosy nie za wysokim kosztem w domu to chętnie wysłucham ![]() claudimm- to co mam jak czarownica chodzić nieuczesana ? bo nie rozumiem Odzywke mam isama glattungsbalm a pozatym Maske z Dove do włosów farbowanych. Wiecie ja mam farbowane włosy i do tego loki uwierzcie testowalam wiele szamponów i odzywek i ta Isany jest b.fajna.
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-01-21 o 19:48 |
|
|
|
#53695 |
|
Rozeznanie
|
Nie myślałam, że nakładanie żelu lnianego będzie takie trudne
Zaczęłam go wylewać na dłoń ze słoiczka, chce już skończyć, a ten się dalej ciągnie. Z dłoni zaczął się wylewać i jak to glut spadł na podłogę w dość dużej ilości Nałożyłam na włosy to co zostało mi na dłoni, czyli niewiele. Ściąganie żelu z podłogi też nie należało do najłatwiejszych Więc przypuszczam, że jutro nie będzie zauważalnych efektów na włosach ![]() Edit: mogłabym nakładać to na włosy? http://www.sklep.mydelko.pl/product_...roducts_id/411 Edytowane przez FelekBezSzelek Czas edycji: 2012-01-21 o 19:51 |
|
|
|
#53696 |
|
Raczkowanie
|
FelekBezSzelek No cóż, trening czyni mistrza
|
#53697 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
zastanawiam się, czy każdy przechodzi okres kryzysu? Bo ja jak do tej pory same superlatywy i nie wiem czy mam się bać
|
|
|
|
|
#53698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co najwyżej "wypadałoby umyć SLSem, bo jakieś trochę jak na kacu"
|
|
#53699 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() dobrej nocy życzę
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-01-21 o 21:09 |
|
|
|
|
#53700 |
|
Rozeznanie
|
BUuuuu!A więc: wszystko zaczęło się w zeszły weekend. Zobaczyła mnie przyjaciółka, która nie widziała mnie od prawie dwóch lat. Kazała mi włosy uczesać, umyć (a miałam świeżo umyte odżywką, ledwo dosuszone), potem "blagać" mnie, żebym umyła, bo wyglądam okropnie. Powiedziałam, że są czyste, wyglądają ok, czy mam je spiąć (skręt był taki sobie), na co powiedziała mi, że jedyne, co może mnie uratować, to worek na głowę. Taką mamy relację: prosto z mostu, czasem "ostra" krytyka pół-żartem, pół serio, zrobiłam warkocz i wyglądałam całkiem ok i jej się też "w miarę podobało". Ale dzisiaj widziałam się z inną koleżanką, taką słodką, do rany przyłóż. Powiedziała, że muszę koniecznie iść do fryzjera, albo coś ze sobą zrobić, bo wyglądam okropnie. Mój chłopak potwierdził, że moje włosy wyglądają od jakiegoś czasu po prostu źle. Nie wiem co robić, mi się wydaje że jest lepiej, że dbam, poświęcam na to tyle czasu i energii, a może to po prostu wszystko o d... potrzaskał ![]() Mam dosyć wszystkiego wizażowego. Miałam mieć piękną buzię po kwasach, mam łuszczącą się skórę i jakieś czerwone plamy na policzkach, obrzydliwe włosy i cholera wie co jeszcze... Niech mnie ktoś przytuli, albo kopnie w d...
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Tylko nie wiem jaki jest rzepakowy.
-47-48-49-50 

mnie po hennie nigdy oleje nie zaszkodziły. Ale jeśli Eloe pisała, żeby wnikających unikać to pewnie tak jest
wyszukiwarka mi cos nie chce działać, te penetrujące zrozumiałam jako wnikające ( czy znowu coś pochrzaniłam
)

. Nie wiem dlaczego dieta musi się kojarzyć z głodówką, ja w każdym razie takiej nie stosuję. Mogę nawet powiedzieć, że jem więcej i zdrowiej. Zmieniam swoje stare nawyki gdzie z trzech wielkich posiłków zrobiłam 5 mniejszych i w ogóle nie jestem głodna. A kiedy jadłam te 3 posiłki to tak bywało. Dam przykład swoje drugie śniadanie zwykle do był rogalik 7days lub "nic" zamieniłam na bułkę pełnoziarnistą, śniadanie z kanapki z pasztetem lub serkiem topionym na płatki pełnoziarniste z mlekiem. A jeśli chodzi o ruch to się ruszam, nie tylko na wf ale też w domu jeśli mam niedosyt. Może nie w takich ilościach, ale to zawsze coś
jeden dzień mnie nie było a tu ponad 5 stron do nadrobienia 

BUuuuu!