|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
faellivrin Gratulacje
![]() Kolejna lutowa mamusia rozpakowana ![]() Z Twojego opisu cesarka nie wygląda tak tragicznie.
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
ojojoj a ja mimo że się boje porodu sn to chcę bardzo uniknąć cc...
a badania na hiv miałam i z tego co się orientuje to jedno z podstawowych badań na początku ciąży...
|
#1085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To naprawdę wciągające. Tłumaczę sobie, że im więcej tym wygodniej ![]() Pranie trzeba robić w zależności od ilości pieluszek, tak co 2 dni średnio, ale każdą pieluszkę po zasiusianiu oczywiście trzeba przebrać i do wiaderka
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Podziwiam Cię że po cesarce tak świetnie dajesz sobie radę, ja najbardziej boje się właśnie cesarki bądź co bądź to jednak operacja Ale po Twoim opisie porodu troszkę mi ulżyło Najważniejsze że z synkiem wszystko w porządku Jeszcze raz gratuluję |
|
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chcę rodzić sn ale jak trzeba będzie ciąc to niech tną. |
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my dzis werandowalismy i aniolek spal 3.5h i musialm go budzic ![]() GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM
|
|
|
#1089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oglądałaś ten drugi? bo do pierwszego trzeba było się logować ![]() mnie przeraziło to "naciąganie" skóry i mięśni... tak jakby nie można było ciachnąć więcej
Edytowane przez Lucy1111 Czas edycji: 2012-01-21 o 19:30 |
||
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki, moje malenstwo dzisiaj tak mi czadu daje ze koniec swiata, wierci sie tam na dole ze chyba cos wywierci w niedalekim czasie. boli mnie kregoslup i ciagniie brzuch w dol, maly kopie i sie kreci.. brzuch twardy jak skala, ech co to sie dzieje
skorczy brak, wiec sie nie martwie, milego dnia ja ide odpoczywac bo bylam caly dzien znow w szkole... ![]() gratulacje dla nowych mamus, lutowych i tych stycznioych chcialabym tez do was dolaczyc :P ide sie myc i lezec, buziaki
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
To chociaż tyle
![]() Cytat:
A czy ty nie rodziłaś w Łodzi? No i oczywiście gratulacje dla szczęśliwej mamy
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jesteśmy
rodziłam 6h a wg położnej4 i był to podobno bardzo prosty i lekki poród bo spałam między skurczami...bynajmniej dla mnie tragedia ale jak dali mała to wszystko poszło w niepamięć![]() jest bossskkkaaa opisze wszystko jak się ogarnę bo póki co mała je co godzinę;/ więc nie mam czasu na nic zaraz tylko popatrze kto urodził ale od razu wszystkim gratuluję i jestem dumna że to przeszłyśmy! jak sie tylko uda to sie odezwę bo póki co bardzo źle mi się siedzi mimo tego kółka do siedzenia- jestem nacięta i ponoc jeszcze mam obrzęk
|
#1093 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ____________ Chwale się wózkiem Właśnie złożyliśmy tadammmm....
|
|
#1094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
Mijus, sliczny wozeczek
![]() po chwili chwalenia nowa umiejetnoscia wykapalam glodomorre i teraz spi. Moze dzisiaj noc bezkolek, jak ja bym sie cieszyla
|
#1096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze raz dzięki za informacje, uspokoiłaś mnie troszkę bo nie byłam tam nigdy i już czuję się jak sierotka Marysia
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1098 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli czujesz się tak jak i ja... Ja chcę już, mam dziś dość. A młody włąśnie szaleje w brzuchu, chyba mu dobrze. |
|||
|
|
|
#1099 | |
|
Rozeznanie
|
Uska współczuję z powodu babci...
Bybella trzymam kciuki za mamę ![]() Faellivrin gratulację Cytat:
Wiem, że im więcej, tym lepiej, ale chciałabym wiedzieć, ile trzeba wydać na raz, żeby prać właśnie co te 2 dni a nie częściej ![]() Renata fajnie, że już wróciłaś ![]() A i torcik już przyjechał, więc wszystkie chętne zapraszam na degustację
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
Tak jest
Spacerówka schowana czeka na lato![]() Nie mogę się doczekac kiedy pójdę na spacer
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
mijus sliczny wózek, on jest taaaki wielki i miekki
i brak skretnych kółek ![]() Byla u nas przed chwilą na kawce znajoma tż z 2 miesieczną córeczką Tak sie napaliłam ze az sie chyba odważe dzis na ten seks zeby tylko Lena wyszła juz ![]() A tż jaki był podekscytowany ciagle powtarzał ze do niego dopiero dociera ze juz na dniach bedzie miał takie swoje maleństwo ciągle coś ta małą zagadywał, trzymała go tą małą raczka za palecTo te hormony ![]() I musze pochwalić naszego tifiego bo jak zobaczył małą Karolinke to ostrożnie podszedł do niej, powąchał i poszedł sobie. Był bardzo grzeczny i wyjatkowo spokojny nie wiem czy czuł ze tak musi sie zachować przy maluchu czy co
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-01-21 o 21:08 |
|
|
|
#1102 | |
|
Wtajemniczenie
|
mijus b. ładny wózeczek, taki tradycyjny
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() idę chyba zjeść loda z bitą śmietana, a co mi tam
|
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
![]() moj zolwik normalnie raczkuje;p klade go na brzuchu a on wciska nogi miedzy kanape i sie odpycha;p niun ![]() a i w koncu sie czym intersuje lezy na przwijaku i bawi sie zabawkami z palaka a ja stoje patrze i ciesze sie jak glupia do sera;p a teraz ide odpoczac poki sie sam soba zajmuje ![]() dziekuje za slowa otuchy
|
#1104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się za to czy nie kupić starszemu (2latka równo) zestawu takich pieluch - ciągle siusia w pieluchy jeszcze, ale już by umiał wołać w sumie - bo i umie wstrzymać i wie kiedy mu się chce, tylko nie chce wołać... może by mu pomogły się odzwyczaić?? potem mogłabym je wykorzystać dla córeczki jak trochę podrośnie... Tylko czytałam też że to niekoniecznie przyspiesza odpieluchowanie ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja mała ma dziś 9dni i nie wybieram się na razie na dwór - pogoda u mnie tragiczna - mąż wyszedł z synkiem po południu wyrzucić śmieci, to się sąsiedzi dziwili że ciągnie dziecko na taką pogodę Cytat:
![]() U nas w szpitalu jest zupełnie inaczej - na poporodowy przenoszą po min 12h, za to wstaje się pierwszy raz do umywalki po ok 4-8h od cesarki (w zależności od położnej). Anastezjolog w ogóle powiedział, że można wstać i jeść jak tylko wróci władza w nogach, ale jeść nie pozwoliły położne nawet wodę bez ograniczeń pije się dopiero po 12h, jedzenie - kleik po 24h... Za pierwszym razem jak rodziłam cc, to była taka "groźna" położna po 4h kazała wstać do umycia się (przy umywalce w pokoju - więc blisko) po 12h to już do ubikacji mogłam chodzić sama... Teraz za to trafiła mi się gorsza na nockę (ta w dzień po 6h pomogła mi wstać do umycia się w umywalce) a potem przyszła inna na nockę i nawet basen kazała na leżąco - myślałam że ją uduszę i w końcu się zlitowała nad ranem, żebym mogła wstać trochę... Jak położnej nie ma w pobliżu, to w sumie lepiej nie wstawać, żeby nie zemdleć albo co, więc trochę się sama bałam wstawać szczególnie że to byłoby moje drugie wstawanie... Powiem tylko jedno, jak się zaczyna człowiek poruszać, to dużo szybciej mu wraca forma, więc po 1 porodzie było mi dużo łatwiej zajmować się małym jak już mnie przenieśli po 24h od porodu na poporodowy i dali małego....U nas jest tak, że dopiero tam dają dzidzię na dłużej (wcześniej tylko przywożą pokazać) i nawet zabierają ją na noc jak mama nie da rady się zajmować, bo mamy się same zajmują dziećmi - więc albo je mają i się zajmują, a jak nie mogą, to dzieci są na noworodkowym... AgaMili - trzymam kciuki bo to pewnie już....
|
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE dla nowych MAMUŚ
![]() lutówki wy już w styczniu nie rodźcie bo mnie stresujecie :P Dziewczyny dzięki za słowa otuchy Z tatą już jest lepiej okazało się że to był zawał ale na szczęście w porę znalazł się w szpitalu pod odpowiednią opieką. Teraz zmykam już spać bo jestem padnięta dzisiaj. Aha udało nam się kupić używaną nianię angelcare z monitorem
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje wszystkim za gratulacje :-*
A WIĘC było taki hihi po 3 nocy poczułam że coś mi cieknie :-\ pomyslalam Kurde chyba wody mi się sącza bo nie było tego dużo wstalam żeby zalazyc podpaske no i faktycznie wkładką mokra i majtki mokre a WIĘC poczeklam jeszcze chwilę i coś tam dalej cieklo ale nie wiele :-\ zadzwoniłam na porodowke i powiedzialm że nie wiem czy to wody ale tak mi się wydaje bo są trochę różowe :-\ miły pan powiedział żebym przyjechała sprawdzić ale spokojnie tak pomiędzy 7 a 8 ;-) ale już wtedy coś mnie tknelo że brzuch boli że coś dzine skorcze mam i siedzialam cały czas na toalacie :-\ a tam widzę trochę krwi więc mezulek zadzwonił znówu że mam nie regularne skorcze więc kazali przyjechać skorcze się nasilaly jak zwariowane ale nie było tragedi dopóki nie zajechalismy na porodowke o 6:20 tam to już się na korytazu polozylam hihi i mówiłam że chce szybko znieczulenie a ona coś tam że musi mnie sprawdzić i coś tam ale jak zobaczyła mnie na podłodze to zmieniła zdanie i na porodowke wzięła hihi a tam to już chciałam przec i ona mówi że znieczulenie to tylko już gaz został bo zapozno hihi i tak o 7:04 pojawiła się Livka ;-) ucpalam się gazem ale nie było tragicznie hihi niestety mamy problemy z karmiejiem :-( i musimy się trochę nameczyc :-( ją mam bardzo mało pokarmu :-( ale damy radę hihi a peknac nie pelkam jako tako ale gdzieś tam założyli mi dwa szwy żebym nie miała problemów dokładnie nie wiem bo byłam w zawielkim szoku żeby z nimi gadać :-\
|
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
wstawiam kilka foteczek misia
jego wielkie gierki własnie go usypiam przy tym http://www.youtube.com/watch?v=6xHfK7jhXeQ uwielbia ta piosenke odrazu sie uspokaja i zasypia
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma specjalistki od gazetek i promocji - Inutilka
więc wklejam to, na co się natknęłam http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=23976 ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- aaaaaaaaaaaa, jakie stópcie maleńkie!! |
|
|
|
#1109 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam jak Was nadrobic laseczki niestety. My nadal w szpitalu. Mam ogromny problem z podniesieniem sie i wstawaniem z lozka. Brzuch boli okropnie wtedy
Kochane! Mam do Was ogromna prosbe! Ciagle nie mozemy zdecydowac sie na imie dla malego. Na bank nie chce Kuby, Adasia, Michala, Stasia. Blagam pomozcie! Wybierzcie moze po 3 imiona, a moj TZ sobie poczyta i cos na pewno razem wymyslimy
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, skorzystajcie z tej listy. To najpopularniejsze/najrzadsze imiona nadawane dzieciom w roku 2010 może coś wybierzecie!dużo zdrówka dla Ciebie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

ojej jak czytam że kolejna lutowa mama rozpakowana to uświadamiam sobie że mogę nie chodzić z brzuszkiem jeszcze ponad miesiąc tylko krócej chociaz termin mam jako prawie ostatnia

) W szpitalu w 38 tyg. zatrzymali mnie na obserwacji. Po wszelkich gmyrankach badaniowych zaczął odchodzić mi czop śluzowy i miałam skurcze przepowiadające, ale mimo to we wtorek chcieli wypisać mnie do domu. W sobotę mialam wrócic już na cc. Jednak na USG okazało się, że mam dolną granicę wód płodowych i zadecydowano o cesarce. No a później to już z górki - a raczej przypominając sobie pierwsze godziny po zejściu znieczulenia, to pod górkę
] Leżenie tam było okazją do odpoczynku, ale jednocześnie chciałam zobaczyć jak najszybciej synka. Mój mąż widział go więcej niż ja
I tam znowu przez 24 godz. leżenie całkowicie bez podnoszenia głowy. Na szczęści synek mógł być przy mnie. A tak to przez 24 godz. różne kroplówki, leki przeciwbólowe, obmywanie przez położną itp. Coś znów całkiem dla mnie nowego. No a potem się zaczęło najlepsze:pionizacja, czyli pierwsze wstawanie. Po takim leżeniu i znieczuleniu wiadomo, że krew inaczej krąży. Więc najpierw kilkadziesiat minut z lekko uniesionym oparciem na leżąco, potem szło ono coraz wyżej, aż w głowie przestawało się kręcić. Każdy ruch to ooooggggomny ból, zdjęcie nogi z łóżka wydaje się niemożliwością (doczytajście do końca, bo finał jest pozytywny
, a teraz, bo Tymek jeszcze śpi, może Was trochę ponadrabiam

musi być 60 

Gabrysia - 09.02.2012