|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Dziękuję
![]() Dziś brzusio troszkę mniejszy, bo po nerwach, jakie zjadłam, trochę mnie przeczyściło :/ Ale ogólnie nie jest taki duzy jak wyszedł na zdjęciu ![]() Aguśka, ja miałam mokry a teraz zrobił sie suchy. Ale nie jest męczący i wiem, że to pozostałość po podrażnieniu, więc po prostu muszę się oszczędzać. Ale po 2 czy 3 godzinach pracy nawilżacza i inhalacji widzę, że mąż ma się lepiej, kaszle dużo mniej, mam więc nadzieję, że i noc będzie spokojna. Dziś właśnie wyobraziłam sobie, jakby to było przy dziecku. Doszłam do wniosku, że zrobiłabym dokładnie to samo co z mężem. Okno, inhalacja. Jeśli nie byłoby poprawy - szybko się ubrac i do szpitala dziecięcego. Przy maluchu na pewno będę miała zaopatrzoną apteczkę na takie "przygody"
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
a co tu tak pusto dzisiaj?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2043 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo ja też w szoku myślałam że jakieś mnóstwo zaległości do nadrabiania a tu taka niespodzianka
![]() karolca śliczny brzusio
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mialam dzis ladny sen, brzuch mialam przezroczysty i widzialam jak maluszek usmiecha sie do mnie ![]() A tu moze tak pusto, bo wizaz wolno chodzi (przynajmniej mnie) ![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-22 o 09:13 |
|
|
|
|
#2045 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Paniom!
Mnie się całą noc śniły wózki - może powinnam dać sobie siana i rzucić monetą... Po napompowaniu się wodą wyniki z rana mam świetne, nie ma ciał ketonowych w moczu Ale za to pojawił się inny problem. Usta mam w jednym suchym strupie, spękane do krwi i szorstkie ![]() Nie wiem co z nimi zrobić, regularnie czymś smaruję, aktualnie Nivea Miód i Cytryna (chyab znów sprawdza się moje przekonanie, że z Nivea, to tylko krem niebieski...) ale z doświadczenia wiem, że na taki stan jak teraz, to nic znanego mi nie pomoże, ani carmexy, ani tisane, ani wazelina. Najlepsza była chyba pomadka chapstick, ale aktualnie jest dla mnie nieosiągalna. Macie jakieś swoje cuda na takie ekstremalne sytuacje na ustach? |
|
|
|
#2046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i dzien dobry tak w ogole, wczoraj wieczorem byl spokoj u nas tutaj na watku i dzis rano tez, nie obejrzalam do konca wczoraj wieczorem filmu, juz po sniadanku i ide doogladac. Aguska fajny mialas sen, mi sie snila dzis mala dziewczynka ale taka juz w spacerowce, ale tochyba nie byla moja Hania. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-22 o 09:26 |
|
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cotton, ja niestety nie pomoge... jedyne co mi sie nasuwa to pomadka nawilzajaca i picie duzo wody- ale wode pijesz ... nie mam pojecia
![]() Dziewczyny, mam problem od wczoraj zauwazylam zmiane w moim brzuchu, tzn nagle jest bardzo wysoko, tak ze pod pepkiem umiem sobie spokojnie skore zlapac miedzy palce i jest taki flaczek .... maz tez to zauwazyl. Mala mi siedzi wysoko i chyba upodobala sobie zoladek bo mi zwyczajnie mdlo od wczoraj, choc da sie przezyc. Zastanawiam sie, czy nie oznacza to ze mala zmienia pozycje???? Do tej pory byla glowka w dol ... czulam wpychanie stopek w zebra i mostek, a od wczoraj czuje jedynie takie sturchniecia po bokach i przeciaganie, wiercenie - ale nic przy mostku.... Wizyte u gina mam za 9 dni dopiero ... Ale by mi numer wywinela jakby zmienila teraz pozycje na posladkowa albo poprzeczna ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() edit: tak samo jak nalezy uwazac zeby wlosy byly dokladnie osuszone przed wyjsciem - inaczej staja sie szorstkie i matowe i sie lamia, wlasnie przez to ze po myciu i wysuszeniu odrazu sie wychodzi na mroz
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-01-22 o 09:32 |
|
|
|
|
#2048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Spokojnie, nawet jeżeli ułożyła się inaczej, lekarz może za pomocą usg odwrócić ją w dobrym kierunku. |
|
|
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ivonka, Tynka, Karolca śliczne brzuszki ja coś ostatnio nie mam weny na udzielanie się... Jakoś humoru brak i w ogóle nie wiem co mi się dzieje. Cytat:
niestety przy 3D miesiąc temu lekarz próbował, żeby choć na bok się odwróciła, ale jego gimnastyka na nic się nie zdała. Kolejna wizyta równo za miesiąc i to bez USG. Super...
Razem, 19.12.04 Zaręczona, 1.01.11 Córeczka Laura, ur. 22.03.12 ![]() Będziemy ślubować 31.08.13 ![]() Edytowane przez evvcia_ Czas edycji: 2012-01-22 o 09:44 |
|
|
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja sie kuruje czosnkiem i herbatka z cytryna i miodem, srednio pomaga ![]() dzis spalam nawet ok ,bo jedna dziurka w nosie była sprawna ![]() Ivonka , Karolca ale brzuszki eleganckie ![]() Na mocno przesuszone usta pomgała mi pomadka kupiona w aptece https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html mocno to tłuste jest ![]() my dzisiaj idziemy do koscioła , oby udało mi sie znalezc jakas wygodna pozycje ![]() miłej niedzieli mamuski ![]()
|
#2051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecie to niesamowicie zmienia ciagle pozycje, cos mi sie wydaje ze ta odpowiednia przyjmie przed samym porodem.
|
|
#2052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek!
cotton co to ust - to jakiś zwykły natłuszczacz, niesktóre pomadki "ochronne" niestety mają sporo wody w składzie i po wyjściu na zimno są do niczego, usta jeszcze bardziej wysuszają. Ja miałam podobnie, dentystka mi ostatnio polecała zwykłą wazelinę, ale nie wiem czy działa. Cytat:
Cytat:
I trochę pomogło podłożenie tej poduszki do karmienia - rogala pod żebra (leżąc na boku włożyłam sobie ją tym wycięciem tak jakby pod pachę). Trochę było lepiej ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- karolca fajny brzuszek !
|
||
|
|
|
#2053 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w domu posiadam z 10 tubek z cudami do ust, w tym wazeliny, ale one zupełnie nic mi nie dają. Oblepiają, spływają, ale nie nawilżają. A obecny stan moich ust to chyba wina kaloryferów a nie zimna, bo wychodzę z domu raz, może dwa na tydzień. Mąż nie pozwala mi nawet zakupów zrobić, bo słabnę w sklepach ze słabą wentylacją a po niesieniu torby brzuch twardnieje... |
|||
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tak dziwnie z tym brzuchem na dole, bo taki flakowaty jest
|
|
|
|
#2055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
emigra masz na prawdę sporo czasu do porodu, dziecko skoro ma miejsce to znaczy że może się obracać dowolnie a może to tylko twoje wrażenie. Jeśli po wizycie u lekarza okaże się że faktycznie jest inaczej niż główkowo to odezwij się na pw
|
|
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam na USG 3D i nasza mała nie chciała się pokazac to probówał naciskając brzuch głowicą ją odwrócic, ale nie przyniosło do skutku - mała po tych próbach jeszcze bardziej pupcie wypięła
|
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I miedzy nogi i pod brzuch troszke, juz kombinuje jak sie da... ![]() Ale ogolnie zle spie, budze sie pare razy i nie wiem co ja robie ale zasypiam na boku a budze sie na plecach. I dzis z tego powodu, ze maz malowal sypialnie, spalam z mama w duzym pokoju, to za kazdym razem jak chcialam wstac siku prosilam mame zeby mi pomogla zejsc z lozka bo tak mnie boli kregoslup krzyzowy, a pozycja na plecach jest dla mnie na tyle straszna ze nie moge nawet nogi zdjac z lozka zeby wstac. Wiec dzis biedna moja mama wstawala za kazdym razem i mi nogi sciagala, obracala na bok i podnosila. Ja nia tylko kierowalam co i jak ma robic. Tak boli, ze juz nie moge Ale jeszcze troszke, przy Filipku tak samiutko mnie bolal kregoslup. No a do tego jeszcze ten bol pod zebrami, no i rwa w lewym posladku ![]() Ale pocieszam sie, po porodzie (nie od razu) ale mijaja wszystkie te dolegliwosci.
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Aguska kochana Ty to sie nie masz lekko ja przy Tobie to powinnam z radosci skakac ze mam tak malo dolegliwosci
|
|
|
|
#2059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, usg to pewnie do podglądu sytuacji używają http://fajnamama.pl/obracanie-dziecka/ ja czytałam,że jest to dość ryzykowne działanie i dlatego rzadko się to przeprowadza.Gdyby to było takie proste to wszyscy by dziećmi machali w brzuchu , a nie robili cesarek przy złym ułożeniu/ Emigra Mała się mogła jakoś inaczej ułożyć, ale jeśli ma miejsce żeby fiknąć w ten sposób to jeszcze może fiknąc w druga stronę ![]() A ogólnie to Dzień Dobry wszystkim ![]() Nockę miałam słabą , ale trzeba się przyzwyczajać bo już niebawem to będzie norma ![]() Aguśka ja mam klasyczne hemoroidy, więc wiadomo gdzie , smaruje posterisanem , mam też czopki, ale to jak znów się pogorszy zastosuję Nie wiem czy to można użyć na inne żylaki, ale to się podpytasz lekarza.Ja używam , bo mi to dokucza , tzn. teraz swędzi i ta maść mi pomaga.---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
.Mi dzisiaj w spojeniu strzykało, takie przeskoki tam czuję
|
||
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy ma jakies dolegliwosci. Najwazniejsze, ze nasze dzieciaczki sa zdrowe, a za to cierpienie bedzie wielka nagroda i o tym staram sie ciagle myslec. ![]() Boje sie tylko porodu, bo pamietam, ze przez te bole kregoslupa krzyzowego i rwy kulszowej ciezko mi bylo sie ruszyc a tu nogi wiadomo roznie trzeba podtrzymywac, ale jakos to bedzie. Wiesz ja juz drugi raz to samo przechodze i te miesiace mi sie strasznie dluza, a procz tej szyjki z ktora mialam problem przy Filipie i mam go teraz, dodatkowo gorzej ciaze przechodze, bo doszly sprawy z ktorymi nie mialam stycznosci w poprzedniej ciazy. Bardzo mnie umeczyly juz obie ciaze i dlatego koncze kariere na dwojce bobaskow. Wydaje mi sie w sam raz ![]() Marzylo mi sie aktywnie spedzic druga ciaze, chodzic na basen, zeby wlasnie uniknac tych dolegliwosci, myslalam, ze moze za drugim razem bedzie lepiej, no ale niestety p/wskazania zdrowotne sprawily, ze jestem tak "zapuszczona" pod wzgledem ruchomosci, ze tylko trzeba wytrzymac a potem bedzie juz lepiej.
|
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Ja nie dawno wstałam i właśnie jem śniadanko ![]() Wchodzę dziś na wagę a tam tylko 61 kg, waga spadła o 2 kg ![]() tyle miałam w 30 tygodniu.Karolca ładny brzuszek ![]() Aguska współczuję tych dolegliwości
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-01-22 o 11:21 |
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do hemoroidow, to tam te klasyczne tez mam ale nie mam pojecia jak wygladaja, czy wyszedl jakis na wierzch, czy jeszcze wychodzi i sie chowa Nie mam pojecia bo nie mam jak tam sobie zajrzecA meza nie poprosze, najlepiej po porodzie przydaloby sie udac do chirurga. Chociaz mnie tamte nie dokuczaja, ale podkrwawiaja czasem. Wiec pewnie warto by pojsc do lekarza zeby nie doprowadzic do takiego stadium gdzie wszystko jest na zewnatrz, a widzialam juz duzo roznych sporych zylaczkow odbytu w zaawansowanym stadium. Musze zapytac lekarza w srode na wizycie co z tamtymi ginkologicznymi
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra ja w pierwszej ciązy jak Mała była długo główką do góry to lekarz , u którego byłam na usg polecił mi przykladać słuchawki z muzyką w dolnej części brzucha, może to śmieszne, ale nie zaszkodzi spróbować
Moja Nina się przekręciła w czasie wizyty u mojego gina w trakcie usg , gin mówił,że jeszcze mu się to nie zdarzyło, właśnie gadaliśmy o tej muzyce itd. i On mówi,że u mnie nie zadziały porady pana xyz, i tak gadamy , a Ona hop siup i głową do dołu się obróciła
|
|
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Troszkę mnie nie było i nie wiem czy dam radę Was nadrobić w każdym razie staram się. Mała współczuję sytuacji z babcią. Cotton... co do ust... to ja w takiej sytuacji często robiłam peeling miodem zwykłym i smarowałam na noc oliwą z oliwek Dla mnie pomagało może i u Ciebie się sprawdzi...Mój synek chyba mi uciska jakieś narządy po lewej stronie bo jak się kłade na lewy bok,albo jak chodzę to dość mocno mnie boli,ale nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć co może mnie tak boleć ![]() Do tego rośnie mi ósemka i naprawdę nie wiem jak te nasze maluszki dają sobie radę z wyżynaniem się zębów,ale ja już bym chciała,żeby ten ząb się wykluł bo dość mocno mi to przeszkadza. Ogólnie w tym tygodniu zakupiłam jednak na allegro tą poduszkę do siedzenie po porodzie, butelkę antykolkową TT, trochę pampersów i chusteczki u tego samego sprzedawcy. W tym tygodniu powinno dojść. Do tego zamówiłam jeszcze termometr i nawilżacz powietrza. Nawilżacz miałam brać ultradźwiękowy,ale wyczytałam,że przy zwierzętach (psy,koty) lepiej nie stosować ultradźwiękowych więc kupiłam taki zwykły z funkcją lampki. http://allegro.pl/show_item.php?item=2061353616 a termometr taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=2064888131
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#2065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy bracie przechodziliśmy wszystko i dokładnie pamiętam co i jak mama robiła. Jedna podstawowa rzecz - uważnie obserwować dziecko przez cały czas. Cytat:
Cytat:
Też zasypiam na boku, budzę się na plecach. Z tej pozycji jest mi bardzo ciężko wstać, przewrócić się na bok. Na szczęście obok łóżka mam teraz komodę, więc mogę ją złapać i jakoś wstaję. Ale czasem nie mogę przewrócić sie na bok aby zwlec nogi z łóżka... Ale będzie dobrze, niedługo urodzimy ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() Też wczoraj zakupiłam taki nawilżacz, ale w sklepie. Mój pies absolutnie nie reaguje na te ultradźwięki. Pracę nawilżacza niestety słychać jak jest zupełna cisza, ale da się przyzywczaić. Jest wydajny i skuteczny
|
|
#2066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do nawilżacza to gdybym wiedziała,że mój kot zareaguje obojętnością jak Twój pies to wolałabym ten z ultradźwiękami,ale mam nadzieję,że i ten się sprawdzi ![]() Muszę jeszcze tylko jakiś termometr pokojowy kupić,żeby kontrolować temp. w pokoju jak już będę używała nawilżacza. Właśnie jem rosołek
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Aguśka współczuję tych bóli. Wiem przez co przechodzisz bo mnie rwa też męczy szczególnie w nocy. Żadna pozycja dobra nie jest |
|
|
|
#2068 | |||
|
Rozeznanie
|
hej Dziewczyny! nadrabiam wczorajsze zaległości i piszę co u mnie...
na początku spóźnione życzenia imieninowe dla wszystkich Agnieszek mam wyniki wczorajszego moczu - i co i nic, zero białka w moczu, ph 5,5 a nie jak ostatnio 7, więc mocz jest ok mam nadzieję, że tylko jutro mnie przebadają, podłączą kroplówkę, zrobią ktg i jednak wygonią do domu - bo wczoraj wypiłam, min. 2,5 l trochę mi znajomi pomogli, którzy przyszli wieczorkiem - bo ciągle coś z nimi piłam i nawet z tego smutku wypiłam piwko bezalkoholowea teraz nadrabiamy: Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do wanienki to chyba mamy identyczną ![]() idę nadrabiać dalej :P |
|||
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/nawilzacz-climatic...041217898.html Więc w takim razie nie wiem ![]() Pan z obslugi w sklepie poinformował mnie, że zwierzęta mogą na poczatku dziwnie reagować. Mój porabany pies nie reaguje. Ale on nigdy nie był normalny
|
|
#2070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ewentualnie kot będzie musiał się dostosować nie będzie miał wyjścia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Super

niestety przy 3D miesiąc temu lekarz próbował, żeby choć na bok się odwróciła, ale jego gimnastyka na nic się nie zdała. Kolejna wizyta równo za miesiąc i to bez USG. Super...