Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-21, 22:33   #2041
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Dziękuję
Dziś brzusio troszkę mniejszy, bo po nerwach, jakie zjadłam, trochę mnie przeczyściło :/
Ale ogólnie nie jest taki duzy jak wyszedł na zdjęciu

Aguśka, ja miałam mokry a teraz zrobił sie suchy. Ale nie jest męczący i wiem, że to pozostałość po podrażnieniu, więc po prostu muszę się oszczędzać.
Ale po 2 czy 3 godzinach pracy nawilżacza i inhalacji widzę, że mąż ma się lepiej, kaszle dużo mniej, mam więc nadzieję, że i noc będzie spokojna.
Dziś właśnie wyobraziłam sobie, jakby to było przy dziecku. Doszłam do wniosku, że zrobiłabym dokładnie to samo co z mężem. Okno, inhalacja. Jeśli nie byłoby poprawy - szybko się ubrac i do szpitala dziecięcego. Przy maluchu na pewno będę miała zaopatrzoną apteczkę na takie "przygody"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 08:38   #2042
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
sliczny

a co tu tak pusto dzisiaj?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 09:00   #2043
aalegna
Wtajemniczenie

ooo ja też w szoku myślałam że jakieś mnóstwo zaległości do nadrabiania a tu taka niespodzianka
karolca śliczny brzusio
Stary 2012-01-22, 09:09   #2044
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Mialam dzis ladny sen, brzuch mialam przezroczysty i widzialam jak maluszek usmiecha sie do mnie

A tu moze tak pusto, bo wizaz wolno chodzi (przynajmniej mnie)

Cytat:
Dziękuję
Dziś brzusio troszkę mniejszy, bo po nerwach, jakie zjadłam, trochę mnie przeczyściło :/
Ale ogólnie nie jest taki duzy jak wyszedł na zdjęciu

Aguśka, ja miałam mokry a teraz zrobił sie suchy. Ale nie jest męczący i wiem, że to pozostałość po podrażnieniu, więc po prostu muszę się oszczędzać.
Ale po 2 czy 3 godzinach pracy nawilżacza i inhalacji widzę, że mąż ma się lepiej, kaszle dużo mniej, mam więc nadzieję, że i noc będzie spokojna.
Dziś właśnie wyobraziłam sobie, jakby to było przy dziecku. Doszłam do wniosku, że zrobiłabym dokładnie to samo co z mężem. Okno, inhalacja. Jeśli nie byłoby poprawy - szybko się ubrac i do szpitala dziecięcego. Przy maluchu na pewno będę miała zaopatrzoną apteczkę na takie "przygody"
Tylko wiesz, ze sa rozne rodzaje dusznosci tych czestych u dzieci. Procz krtaniowej jest oskrzelowa, wtedy jest troszke inne postepowanie i inne leczenie. Ale to latwo rozpoznac, bo przy oskrzelowej slyschac jak swiszczy w klatce piersiowej. Taka dusznosc czesto wystepuje przy zapaleniu pluc czy oskrzeli (bardzo czeste tez u dzieci, z powodu krotkich drog oddechowych). I wtedy owszem, swieze powietrze (otworzenie okna ma sens) jednak nie ma potrzeby wystawiania malca na powietrze. Wystarczy pozycja siedzaca, luzne ubranie. No i jesli jest to nagle tez pogotowie lub do szpitala. Wtedy dziecko dostaje zastrzyk z kortykosteroidu. A leczenie pozniej w domu(oczywiscie przepisane przez lekarza): procz p/kaszlowego, to tez inhalacje ale przewaznie z lekow rozkurczajacych oskrzela, rowniez z soli fizjologicznej, przy bakteryjnych infekcjach antybiotykoterapia, bardzo wazne oklepywanie pleckow zawsze od dolu do gory zeby wydzielina mogla sie oderwac i "przechodzic" w gore w celu "wyjscia", nawilzanie pokoju i uspakajanie dziecka.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-01-22 o 09:13
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 09:14   #2045
cottonpuma
Rozeznanie

Dzień dobry Paniom!
Mnie się całą noc śniły wózki - może powinnam dać sobie siana i rzucić monetą...
Po napompowaniu się wodą wyniki z rana mam świetne, nie ma ciał ketonowych w moczu
Ale za to pojawił się inny problem. Usta mam w jednym suchym strupie, spękane do krwi i szorstkie
Nie wiem co z nimi zrobić, regularnie czymś smaruję, aktualnie Nivea Miód i Cytryna (chyab znów sprawdza się moje przekonanie, że z Nivea, to tylko krem niebieski...) ale z doświadczenia wiem, że na taki stan jak teraz, to nic znanego mi nie pomoże, ani carmexy, ani tisane, ani wazelina. Najlepsza była chyba pomadka chapstick, ale aktualnie jest dla mnie nieosiągalna.
Macie jakieś swoje cuda na takie ekstremalne sytuacje na ustach?
Stary 2012-01-22, 09:24   #2046
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Dzień dobry Paniom!
Mnie się całą noc śniły wózki - może powinnam dać sobie siana i rzucić monetą...
Po napompowaniu się wodą wyniki z rana mam świetne, nie ma ciał ketonowych w moczu
Ale za to pojawił się inny problem. Usta mam w jednym suchym strupie, spękane do krwi i szorstkie
Nie wiem co z nimi zrobić, regularnie czymś smaruję, aktualnie Nivea Miód i Cytryna (chyab znów sprawdza się moje przekonanie, że z Nivea, to tylko krem niebieski...) ale z doświadczenia wiem, że na taki stan jak teraz, to nic znanego mi nie pomoże, ani carmexy, ani tisane, ani wazelina. Najlepsza była chyba pomadka chapstick, ale aktualnie jest dla mnie nieosiągalna.
ojejku co by tu doradzic, no mi raczej trudno, bo ja wlasciwie na usta nie uzywam nic, zauwazylam, ze jak zaczne uzywac jakis blyszczyk lub pomadke to wtedy zaczynaja usta szybciej wysychac ( a te rzeczy przeciez powinny nawilzac - takie jest zalozenie), wiec u mnie jest lepiej jak niczym nie smaruje. a pamietam ze moja mama mi zawsze powtarzala zeby nie uzywac kremu nivea jak sie wychodzi na mroz

i dzien dobry tak w ogole, wczoraj wieczorem byl spokoj u nas tutaj na watku i dzis rano tez, nie obejrzalam do konca wczoraj wieczorem filmu, juz po sniadanku i ide doogladac.
Aguska fajny mialas sen, mi sie snila dzis mala dziewczynka ale taka juz w spacerowce, ale tochyba nie byla moja Hania.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-22 o 09:26
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 09:30   #2047
emigra
Zakorzenienie

Cotton, ja niestety nie pomoge... jedyne co mi sie nasuwa to pomadka nawilzajaca i picie duzo wody- ale wode pijesz ... nie mam pojecia

Dziewczyny, mam problem od wczoraj zauwazylam zmiane w moim brzuchu, tzn nagle jest bardzo wysoko, tak ze pod pepkiem umiem sobie spokojnie skore zlapac miedzy palce i jest taki flaczek .... maz tez to zauwazyl. Mala mi siedzi wysoko i chyba upodobala sobie zoladek bo mi zwyczajnie mdlo od wczoraj, choc da sie przezyc. Zastanawiam sie, czy nie oznacza to ze mala zmienia pozycje???? Do tej pory byla glowka w dol ... czulam wpychanie stopek w zebra i mostek, a od wczoraj czuje jedynie takie sturchniecia po bokach i przeciaganie, wiercenie - ale nic przy mostku.... Wizyte u gina mam za 9 dni dopiero ... Ale by mi numer wywinela jakby zmienila teraz pozycje na posladkowa albo poprzeczna

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
ojejku co by tu doradzic, no mi raczej trudno, bo ja wlasciwie na usta nie uzywam nic, zauwazylam, ze jak zaczne uzywac jakis blyszczyk lub pomadke to wtedy zaczynaja usta szybciej wysychac ( a te rzeczy przeciez powinny nawilzac - takie jest zalozenie), wiec u mnie jest lepiej jak niczym nie smaruje. a pamietam ze moja mama mi zawsze powtarzala zeby nie uzywac kremu nivea jak sie wychodzi na mroz

i dzien dobry tak w ogole, wczoraj wieczorem byl spokoj u nas tutaj na watku i dzis rano tez, nie obejrzalam do konca wczoraj wieczorem filmu, juz po sniadanku i ide doogladac.
Aguska fajny mialas sen, mi sie snila dzis mala dziewczynka ale taka juz w spacerowce, ale tochyba nie byla moja Hania.
bo zawiera wode a woda na mrozie marznie .. zima nie powinno sie uzywac kremow nawilzajacych przed wyjsciem na dwor, trzeba zawsze odczekac az krem calkowicie sie wchlonie... dla delikatnych cer polecalabym stosowanie podkladu - ochroni przed mrozem

edit: tak samo jak nalezy uwazac zeby wlosy byly dokladnie osuszone przed wyjsciem - inaczej staja sie szorstkie i matowe i sie lamia, wlasnie przez to ze po myciu i wysuszeniu odrazu sie wychodzi na mroz
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2012-01-22 o 09:32
Stary 2012-01-22, 09:36   #2048
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem od wczoraj zauwazylam zmiane w moim brzuchu, tzn nagle jest bardzo wysoko, tak ze pod pepkiem umiem sobie spokojnie skore zlapac miedzy palce i jest taki flaczek .... maz tez to zauwazyl. Mala mi siedzi wysoko i chyba upodobala sobie zoladek bo mi zwyczajnie mdlo od wczoraj, choc da sie przezyc. Zastanawiam sie, czy nie oznacza to ze mala zmienia pozycje???? Do tej pory byla glowka w dol ... czulam wpychanie stopek w zebra i mostek, a od wczoraj czuje jedynie takie sturchniecia po bokach i przeciaganie, wiercenie - ale nic przy mostku.... Wizyte u gina mam za 9 dni dopiero ... Ale by mi numer wywinela jakby zmienila teraz pozycje na posladkowa albo poprzeczna
Jeszcze ma czas się poprzekręcać, może korzysta
Spokojnie, nawet jeżeli ułożyła się inaczej, lekarz może za pomocą usg odwrócić ją w dobrym kierunku.
Stary 2012-01-22, 09:43   #2049
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Hej

Ivonka, Tynka, Karolca śliczne brzuszki

ja coś ostatnio nie mam weny na udzielanie się... Jakoś humoru brak i w ogóle nie wiem co mi się dzieje.

Cytat:
Spokojnie, nawet jeżeli ułożyła się inaczej, lekarz może za pomocą usg odwrócić ją w dobrym kierunku.
a jest to możliwe? Moja od początku była ułożona prawidłowo, a teraz też mam obawy, że mogła zmienić pozycję niestety przy 3D miesiąc temu lekarz próbował, żeby choć na bok się odwróciła, ale jego gimnastyka na nic się nie zdała. Kolejna wizyta równo za miesiąc i to bez USG. Super...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

Edytowane przez evvcia_
Czas edycji: 2012-01-22 o 09:44
evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 09:43   #2050
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry
ja sie kuruje czosnkiem i herbatka z cytryna i miodem, srednio pomaga
dzis spalam nawet ok ,bo jedna dziurka w nosie była sprawna

Ivonka , Karolca ale brzuszki eleganckie

Na mocno przesuszone usta pomgała mi pomadka kupiona w aptece https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html mocno to tłuste jest zamierzam kupic do porodu

my dzisiaj idziemy do koscioła , oby udało mi sie znalezc jakas wygodna pozycje

miłej niedzieli mamuski

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 09:44   #2051
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Paniom!
Dla mnie swietny jest krem nagietkowy ziaja: http://alejka.pl/ziaja-krem-nagietkowy-100ml-4.html półtłusty, grubo posmarowac i usta sa mieciutkie.
Cytat:

Mozliwe ze mała Ci sie przekrecila, ale jeszcze ma czas, zeby odwrocic sie jak nalezy Moje dziecie to niesamowicie zmienia ciagle pozycje, cos mi sie wydaje ze ta odpowiednia przyjmie przed samym porodem.
SZYMONEK

Stary 2012-01-22, 10:03   #2052
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień doberek!

cotton co to ust - to jakiś zwykły natłuszczacz, niesktóre pomadki "ochronne" niestety mają sporo wody w składzie i po wyjściu na zimno są do niczego, usta jeszcze bardziej wysuszają. Ja miałam podobnie, dentystka mi ostatnio polecała zwykłą wazelinę, ale nie wiem czy działa.

Cytat:
ja mam wrażenie że moja mała też się chyba w poprzek ustawiła..

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
lena mnie tez czesto boli wlasnie pod zebrami taki okropny bol ktorego nie da sie wyelimowac zadna pozycja....
A dzis dodatkowo moje dziecko chce wyjsc prawym bokiem, ja nie wiem co robi w tym brzuszku ale nie jest to przyjemne. Mysle ze moze sie przekreca do pozycji startowej oby!
Aguśka wczoraj myślałam już ze zwariuję i zaczęłam kombinowac.
I trochę pomogło podłożenie tej poduszki do karmienia - rogala pod żebra (leżąc na boku włożyłam sobie ją tym wycięciem tak jakby pod pachę). Trochę było lepiej

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

karolca fajny brzuszek!
Stary 2012-01-22, 10:07   #2053
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
a jest to możliwe? Moja od początku była ułożona prawidłowo, a teraz też mam obawy, że mogła zmienić pozycję niestety przy 3D miesiąc temu lekarz próbował, żeby choć na bok się odwróciła, ale jego gimnastyka na nic się nie zdała. Kolejna wizyta równo za miesiąc i to bez USG. Super...
tak,czytałam gdzieś,że "za pomocą asystenta oraz aparatu usg lekarz ginekolog jest w stanie zmienić ułożenie dziecka poprzez powłoki brzuszne"

Cytat:
Dla mnie swietny jest krem nagietkowy ziaja: http://alejka.pl/ziaja-krem-nagietkowy-100ml-4.html półtłusty, grubo posmarowac i usta sa mieciutkie.
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
cotton co to ust - to jakiś zwykły natłuszczacz, niesktóre pomadki "ochronne" niestety mają sporo wody w składzie i po wyjściu na zimno są do niczego, usta jeszcze bardziej wysuszają. Ja miałam podobnie, dentystka mi ostatnio polecała zwykłą wazelinę, ale nie wiem czy działa.
Dzięki za propozycje!
w domu posiadam z 10 tubek z cudami do ust, w tym wazeliny, ale one zupełnie nic mi nie dają. Oblepiają, spływają, ale nie nawilżają.

A obecny stan moich ust to chyba wina kaloryferów a nie zimna, bo wychodzę z domu raz, może dwa na tydzień. Mąż nie pozwala mi nawet zakupów zrobić, bo słabnę w sklepach ze słabą wentylacją a po niesieniu torby brzuch twardnieje...
Stary 2012-01-22, 10:12   #2054
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze slysze ... wiem, ze sa specjalne cwiczenia ktore mozna wykonywac zeby dziecko sie ulozylo jak trzeba, ale o pomocy usg nic nie slyszalam ....

mi tak dziwnie z tym brzuchem na dole, bo taki flakowaty jest
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-22, 10:18   #2055
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Tak ,ja też o tym czytałam ale jak zapytałam w szpitalu, to okazuje się że nikt w Polsce się tego nie podejmuje -to tylko teoria- za duże ryzyko dla lekarzy. Ale faktycznie w moim poradniku ciążowym też o tym pisali.

emigra masz na prawdę sporo czasu do porodu, dziecko skoro ma miejsce to znaczy że może się obracać dowolnie a może to tylko twoje wrażenie. Jeśli po wizycie u lekarza okaże się że faktycznie jest inaczej niż główkowo to odezwij się na pw
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 10:31   #2056
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze slysze ... wiem, ze sa specjalne cwiczenia ktore mozna wykonywac zeby dziecko sie ulozylo jak trzeba, ale o pomocy usg nic nie slyszalam ....

mi tak dziwnie z tym brzuchem na dole, bo taki flakowaty jest
pewnie chodzi o to że naciskając odpowiednio głowicą, albo ręką może dzidzię odwrócic..
Jak byłam na USG 3D i nasza mała nie chciała się pokazac to probówał naciskając brzuch głowicą ją odwrócic, ale nie przyniosło do skutku - mała po tych próbach jeszcze bardziej pupcie wypięła
Stary 2012-01-22, 10:51   #2057
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Aguśka wczoraj myślałam już ze zwariuję i zaczęłam kombinowac.
I trochę pomogło podłożenie tej poduszki do karmienia - rogala pod żebra (leżąc na boku włożyłam sobie ją tym wycięciem tak jakby pod pachę). Trochę było lepiej
Ja tez z ta podusia do karmienia juz rozne rzeczy robie
I miedzy nogi i pod brzuch troszke, juz kombinuje jak sie da...
Ale ogolnie zle spie, budze sie pare razy i nie wiem co ja robie ale zasypiam na boku a budze sie na plecach. I dzis z tego powodu, ze maz malowal sypialnie, spalam z mama w duzym pokoju, to za kazdym razem jak chcialam wstac siku prosilam mame zeby mi pomogla zejsc z lozka bo tak mnie boli kregoslup krzyzowy, a pozycja na plecach jest dla mnie na tyle straszna ze nie moge nawet nogi zdjac z lozka zeby wstac. Wiec dzis biedna moja mama wstawala za kazdym razem i mi nogi sciagala, obracala na bok i podnosila. Ja nia tylko kierowalam co i jak ma robic. Tak boli, ze juz nie moge Ale jeszcze troszke, przy Filipku tak samiutko mnie bolal kregoslup. No a do tego jeszcze ten bol pod zebrami, no i rwa w lewym posladku
Ale pocieszam sie, po porodzie (nie od razu) ale mijaja wszystkie te dolegliwosci.
SZYMONEK

Stary 2012-01-22, 11:02   #2058
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Tak ,ja też o tym czytałam ale jak zapytałam w szpitalu, to okazuje się że nikt w Polsce się tego nie podejmuje -to tylko teoria- za duże ryzyko dla lekarzy. Ale faktycznie w moim poradniku ciążowym też o tym pisali.

emigra masz na prawdę sporo czasu do porodu, dziecko skoro ma miejsce to znaczy że może się obracać dowolnie a może to tylko twoje wrażenie. Jeśli po wizycie u lekarza okaże się że faktycznie jest inaczej niż główkowo to odezwij się na pw
odezwe sie

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Aguska kochana Ty to sie nie masz lekko ja przy Tobie to powinnam z radosci skakac ze mam tak malo dolegliwosci
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-22, 11:16   #2059
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie chodzi o to że naciskając odpowiednio głowicą, albo ręką może dzidzię odwrócic..
Jak byłam na USG 3D i nasza mała nie chciała się pokazac to probówał naciskając brzuch głowicą ją odwrócic, ale nie przyniosło do skutku - mała po tych próbach jeszcze bardziej pupcie wypięła

Hej, usg to pewnie do podglądu sytuacji używają
http://fajnamama.pl/obracanie-dziecka/

ja czytałam,że jest to dość ryzykowne działanie i dlatego rzadko się to przeprowadza.Gdyby to było takie proste to wszyscy by dziećmi machali w brzuchu , a nie robili cesarek przy złym ułożeniu/

Emigra
Mała się mogła jakoś inaczej ułożyć, ale jeśli ma miejsce żeby fiknąć w ten sposób to jeszcze może fiknąc w druga stronę

A ogólnie to Dzień Dobry wszystkim

Nockę miałam słabą , ale trzeba się przyzwyczajać bo już niebawem to będzie norma

Aguśka ja mam klasyczne hemoroidy, więc wiadomo gdzie, smaruje posterisanem , mam też czopki, ale to jak znów się pogorszy zastosuję Nie wiem czy to można użyć na inne żylaki, ale to się podpytasz lekarza.Ja używam , bo mi to dokucza , tzn. teraz swędzi i ta maść mi pomaga.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Ale ogolnie zle spie, budze sie pare razy i nie wiem co ja robie ale zasypiam na boku a budze sie na plecach. I dzis z tego powodu, ze maz malowal sypialnie, spalam z mama w duzym pokoju, to za kazdym razem jak chcialam wstac siku prosilam mame zeby mi pomogla zejsc z lozka bo tak mnie boli kregoslup krzyzowy, a pozycja na plecach jest dla mnie na tyle straszna ze nie moge nawet nogi zdjac z lozka zeby wstac. Wiec dzis biedna moja mama wstawala za kazdym razem i mi nogi sciagala, obracala na bok i podnosila. Ja nia tylko kierowalam co i jak ma robic. Tak boli, ze juz nie moge Ale jeszcze troszke, przy Filipku tak samiutko mnie bolal kregoslup. No a do tego jeszcze ten bol pod zebrami, no i rwa w lewym posladku
Ale pocieszam sie, po porodzie (nie od razu) ale mijaja wszystkie te dolegliwosci.
oj biednaś Ty, ja też ma takie pozy do spania ,że nawet ciężko mi opisać co ćwiczę .Mi dzisiaj w spojeniu strzykało, takie przeskoki tam czuję
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 11:16   #2060
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Aguska kochana Ty to sie nie masz lekko ja przy Tobie to powinnam z radosci skakac ze mam tak malo dolegliwosci

Kazdy ma jakies dolegliwosci. Najwazniejsze, ze nasze dzieciaczki sa zdrowe, a za to cierpienie bedzie wielka nagroda i o tym staram sie ciagle myslec.
Boje sie tylko porodu, bo pamietam, ze przez te bole kregoslupa krzyzowego i rwy kulszowej ciezko mi bylo sie ruszyc a tu nogi wiadomo roznie trzeba podtrzymywac, ale jakos to bedzie.
Wiesz ja juz drugi raz to samo przechodze i te miesiace mi sie strasznie dluza, a procz tej szyjki z ktora mialam problem przy Filipie i mam go teraz, dodatkowo gorzej ciaze przechodze, bo doszly sprawy z ktorymi nie mialam stycznosci w poprzedniej ciazy. Bardzo mnie umeczyly juz obie ciaze i dlatego koncze kariere na dwojce bobaskow. Wydaje mi sie w sam raz
Marzylo mi sie aktywnie spedzic druga ciaze, chodzic na basen, zeby wlasnie uniknac tych dolegliwosci, myslalam, ze moze za drugim razem bedzie lepiej, no ale niestety p/wskazania zdrowotne sprawily, ze jestem tak "zapuszczona" pod wzgledem ruchomosci, ze tylko trzeba wytrzymac a potem bedzie juz lepiej.
SZYMONEK

Stary 2012-01-22, 11:19   #2061
88natka
Zadomowienie

dzień dobry
Ja nie dawno wstałam i właśnie jem śniadanko
Wchodzę dziś na wagę a tam tylko 61 kg, waga spadła o 2 kg tyle miałam w 30 tygodniu.
Karolca ładny brzuszek
Aguska współczuję tych dolegliwości

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2012-01-22 o 11:21
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 11:23   #2062
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Aguśka ja mam klasyczne hemoroidy, więc wiadomo gdzie, smaruje posterisanem , mam też czopki, ale to jak znów się pogorszy zastosuję Nie wiem czy to można użyć na inne żylaki, ale to się podpytasz lekarza.Ja używam , bo mi to dokucza , tzn. teraz swędzi i ta maść mi pomaga.

oj biednaś Ty, ja też ma takie pozy do spania ,że nawet ciężko mi opisać co ćwiczę .Mi dzisiaj w spojeniu strzykało, takie przeskoki tam czuję
No wlasnie nocki juz beda coraz trudniejsze...
A co do hemoroidow, to tam te klasyczne tez mam ale nie mam pojecia jak wygladaja, czy wyszedl jakis na wierzch, czy jeszcze wychodzi i sie chowa Nie mam pojecia bo nie mam jak tam sobie zajrzec
A meza nie poprosze, najlepiej po porodzie przydaloby sie udac do chirurga. Chociaz mnie tamte nie dokuczaja, ale podkrwawiaja czasem.
Wiec pewnie warto by pojsc do lekarza zeby nie doprowadzic do takiego stadium gdzie wszystko jest na zewnatrz, a widzialam juz duzo roznych sporych zylaczkow odbytu w zaawansowanym stadium.
Musze zapytac lekarza w srode na wizycie co z tamtymi ginkologicznymi
SZYMONEK

Stary 2012-01-22, 11:29   #2063
koniakonia
Zakorzenienie

Emigra ja w pierwszej ciązy jak Mała była długo główką do góry to lekarz , u którego byłam na usg polecił mi przykladać słuchawki z muzyką w dolnej części brzucha, może to śmieszne, ale nie zaszkodzi spróbować

Moja Nina się przekręciła w czasie wizyty u mojego gina w trakcie usg , gin mówił,że jeszcze mu się to nie zdarzyło, właśnie gadaliśmy o tej muzyce itd. i On mówi,że u mnie nie zadziały porady pana xyz, i tak gadamy , a Ona hop siup i głową do dołu się obróciła
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 11:35   #2064
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cześć dziewczyny.

Troszkę mnie nie było i nie wiem czy dam radę Was nadrobić w każdym razie staram się.

Mała współczuję sytuacji z babcią.

Cotton... co do ust... to ja w takiej sytuacji często robiłam peeling miodem zwykłym i smarowałam na noc oliwą z oliwek Dla mnie pomagało może i u Ciebie się sprawdzi...

Mój synek chyba mi uciska jakieś narządy po lewej stronie bo jak się kłade na lewy bok,albo jak chodzę to dość mocno mnie boli,ale nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć co może mnie tak boleć
Do tego rośnie mi ósemka i naprawdę nie wiem jak te nasze maluszki dają sobie radę z wyżynaniem się zębów,ale ja już bym chciała,żeby ten ząb się wykluł bo dość mocno mi to przeszkadza.
Ogólnie w tym tygodniu zakupiłam jednak na allegro tą poduszkę do siedzenie po porodzie, butelkę antykolkową TT, trochę pampersów i chusteczki u tego samego sprzedawcy. W tym tygodniu powinno dojść.
Do tego zamówiłam jeszcze termometr i nawilżacz powietrza. Nawilżacz miałam brać ultradźwiękowy,ale wyczytałam,że przy zwierzętach (psy,koty) lepiej nie stosować ultradźwiękowych więc kupiłam taki zwykły z funkcją lampki.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2061353616
a termometr taki:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2064888131
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 11:43   #2065
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko wiesz, ze sa rozne rodzaje dusznosci tych czestych u dzieci. Procz krtaniowej jest oskrzelowa, wtedy jest troszke inne postepowanie i inne leczenie. Ale to latwo rozpoznac, bo przy oskrzelowej slyschac jak swiszczy w klatce piersiowej. Taka dusznosc czesto wystepuje przy zapaleniu pluc czy oskrzeli (bardzo czeste tez u dzieci, z powodu krotkich drog oddechowych). I wtedy owszem, swieze powietrze (otworzenie okna ma sens) jednak nie ma potrzeby wystawiania malca na powietrze. Wystarczy pozycja siedzaca, luzne ubranie. No i jesli jest to nagle tez pogotowie lub do szpitala. Wtedy dziecko dostaje zastrzyk z kortykosteroidu. A leczenie pozniej w domu(oczywiscie przepisane przez lekarza): procz p/kaszlowego, to tez inhalacje ale przewaznie z lekow rozkurczajacych oskrzela, rowniez z soli fizjologicznej, przy bakteryjnych infekcjach antybiotykoterapia, bardzo wazne oklepywanie pleckow zawsze od dolu do gory zeby wydzielina mogla sie oderwac i "przechodzic" w gore w celu "wyjscia", nawilzanie pokoju i uspakajanie dziecka.
Wiem
Przy bracie przechodziliśmy wszystko i dokładnie pamiętam co i jak mama robiła. Jedna podstawowa rzecz - uważnie obserwować dziecko przez cały czas.

Cytat:
Dzień dobry Paniom!
mi pomaga smarowanie miodem albo najzwyklejszy krem nivea.

Cytat:
Oj jak ja Cię rozumiem
Też zasypiam na boku, budzę się na plecach. Z tej pozycji jest mi bardzo ciężko wstać, przewrócić się na bok. Na szczęście obok łóżka mam teraz komodę, więc mogę ją złapać i jakoś wstaję. Ale czasem nie mogę przewrócić sie na bok aby zwlec nogi z łóżka... Ale będzie dobrze, niedługo urodzimy

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp;31770495

Mój synek chyba mi uciska jakieś narządy po lewej stronie bo jak się kłade na lewy bok,albo jak chodzę to dość mocno mnie boli,ale nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć co może mnie tak boleć :brzydal:
Do tego rośnie mi ósemka i naprawdę nie wiem jak te nasze maluszki dają sobie radę z wyżynaniem się zębów,ale ja już bym chciała,żeby ten ząb się wykluł bo dość mocno mi to przeszkadza.
Ogólnie w tym tygodniu zakupiłam jednak na allegro tą poduszkę do siedzenie po porodzie, butelkę antykolkową TT, trochę pampersów i chusteczki u tego samego sprzedawcy. W tym tygodniu powinno dojść.
Do tego zamówiłam jeszcze termometr i nawilżacz powietrza. Nawilżacz miałam brać ultradźwiękowy,ale wyczytałam,że przy zwierzętach (psy,koty) lepiej nie stosować ultradźwiękowych więc kupiłam taki zwykły z funkcją lampki.
[URL
http://allegro.pl/show_item.php?item=206135 3616[/URL]
a termometr taki:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2064888131
Z lewej strony, tuż pod żeebrami masz trzustkę, troche wyżej przepone (jakby bardziej na środku) a tak same jelita

Też wczoraj zakupiłam taki nawilżacz, ale w sklepie. Mój pies absolutnie nie reaguje na te ultradźwięki. Pracę nawilżacza niestety słychać jak jest zupełna cisza, ale da się przyzywczaić. Jest wydajny i skuteczny Ja mam wzór z kółkami.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-22, 11:48   #2066
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:

Z lewej strony, tuż pod żeebrami masz trzustkę, troche wyżej przepone (jakby bardziej na środku) a tak same jelita

Też wczoraj zakupiłam taki nawilżacz, ale w sklepie. Mój pies absolutnie nie reaguje na te ultradźwięki. Pracę nawilżacza niestety słychać jak jest zupełna cisza, ale da się przyzywczaić. Jest wydajny i skuteczny Ja mam wzór z kółkami.
Wiem co jest po lewej,ale właśnie chodzi o to,że nie potrafię określić co mnie boli ... bo cała lewa strona od części pod żebrami w dół i przechodzi na podbrzusze i ciężko mi powiedzieć co to może być.

A co do nawilżacza to gdybym wiedziała,że mój kot zareaguje obojętnością jak Twój pies to wolałabym ten z ultradźwiękami,ale mam nadzieję,że i ten się sprawdzi
Muszę jeszcze tylko jakiś termometr pokojowy kupić,żeby kontrolować temp. w pokoju jak już będę używała nawilżacza.

Właśnie jem rosołek
Stary 2012-01-22, 11:58   #2067
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Aguśka współczuję tych bóli. Wiem przez co przechodzisz bo mnie rwa też męczy szczególnie w nocy. Żadna pozycja dobra nie jest Chodzę potem niewyspana i zmęczona.
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 11:58   #2068
mag_99
Rozeznanie

hej Dziewczyny! nadrabiam wczorajsze zaległości i piszę co u mnie...

na początku spóźnione życzenia imieninowe dla wszystkich Agnieszek

mam wyniki wczorajszego moczu - i co i nic, zero białka w moczu, ph 5,5 a nie jak ostatnio 7, więc mocz jest ok

mam nadzieję, że tylko jutro mnie przebadają, podłączą kroplówkę, zrobią ktg i jednak wygonią do domu - bo wczoraj wypiłam, min. 2,5 l trochę mi znajomi pomogli, którzy przyszli wieczorkiem - bo ciągle coś z nimi piłam i nawet z tego smutku wypiłam piwko bezalkoholowe

a teraz nadrabiamy:
Cytat:
Puchatość sama w sobie wadą nie jest, ale jakoś wydaje mi się, że w lecie to się pod taką budką zrobi sauna. No i ta kratka wentylacyjna jest mikroskopijna.
no ale przecież ta budka składana jest więc jak będzie bardzo gorąco to można ją złożyć i zamontować parasolkę, żeby dziecku słońce w główkę nie świeciło i wentylację będzie miało bardzo dużą
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja jak mialam taki dylemat to corka mi powiedziala,ze nie mam sie martwic,bo dziecko jak cos jest niedobre dla niego to wypluje.Wiec nie martw sie,najwyzej bedzie plulo
hahahahaha genialne!
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej hej,
u mnie funkcja przekładanej rączki przydała się nie w razie brzydkiej pogody, a głownie wtedy gdy było mnóstwo owadów latem ( a ten rok się zapowiada na taki,że będzie ich multum ). Wolałam mieć Małą na oku i to nie była nawet kwestia przekładania w czasie jazdy całej spacerówki, zaczynając spacer już miałam Małą przodem do siebie.Gdzieś też czytałam,że dziecko 6 miesięczne może być niespokojne po spacerach przodem do ludu ,gorzej spać itd. bo jednak za dużo wrażeń jak na takiego małego bobasa.Też kiedyś myślałam ,żeby kupić x landera , ale ten minus zaważył jednak.

Aguśka
wszystkiego najlepszego z okazji imienin, dużo dużo zdrowia i spełnienia marzeń, lekkiego porodu i samych radosnych chwil z Twoimi Trzema Facetami
Mała bardzo mi przykro Kochana trzymaj się.

Agabi co za ludziska stanęły Ci wredne na drodze, zaciukałabym na miejscu , ale dobrze,że ząb usunięty.
Wróciłam z dnia Babci , jutro ciąg dalszy
Obskoczyłam też sklepy, nic ciekawego nie znalazłam, ale kupiłam piękną wanienkę kremową metaliczną z misiami
Spotkałam dwie koleżanki ze studiów, dla mnie to dziwne, bo kurna taki wielki Poznań , byłam w jednym markecie i 2 sklepach dzieciowych i żeby spotkać aż dwie znajome chyba mnie śledzą
Ogólnie miły dzień, ale spojenie mnie napierdziela,że hoho i pękł mi hemoroid
no właśnie mi też się wydaje, że na początku jak dziecko jeździ w spacerówce to ta funkcja się przydaje i tak jeszcze o jednym pomyślałam - taka ekstremalna sytuacja (ale ja zawsze takie wymyślam) - zaczynamy nią jeździć to jest powiedzmy wrzesień - październik- listopad - jest mokro i przejeżdżający obok samochód wjeżdża w kałużę i chlapie nam na dziecko... a jak jest przodem do nas przy takiej pogodzie to najwyżej zapaskudzi wózek, ale do środka błota nam nie nachlapie

a co do wanienki to chyba mamy identyczną
idę nadrabiać dalej :P

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 11:58   #2069
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Wiem co jest po lewej,ale właśnie chodzi o to,że nie potrafię określić co mnie boli ... bo cała lewa strona od części pod żebrami w dół i przechodzi na podbrzusze i ciężko mi powiedzieć co to może być.

A co do nawilżacza to gdybym wiedziała,że mój kot zareaguje obojętnością jak Twój pies to wolałabym ten z ultradźwiękami,ale mam nadzieję,że i ten się sprawdzi
Muszę jeszcze tylko jakiś termometr pokojowy kupić,żeby kontrolować temp. w pokoju jak już będę używała nawilżacza.

Właśnie jem rosołek
Hmm... tylko u mnie na pudełku i w instrukcji napisane jest, że jest ultradźwiękowy. Climatic 450
http://allegro.pl/nawilzacz-climatic...041217898.html
Więc w takim razie nie wiem
Pan z obslugi w sklepie poinformował mnie, że zwierzęta mogą na poczatku dziwnie reagować. Mój porabany pies nie reaguje. Ale on nigdy nie był normalny

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-22, 12:10   #2070
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Hmm... tylko u mnie na pudełku i w instrukcji napisane jest, że jest ultradźwiękowy. Climatic 450
http://allegro.pl/nawilzacz-climatic...041217898.html
Więc w takim razie nie wiem
Pan z obslugi w sklepie poinformował mnie, że zwierzęta mogą na poczatku dziwnie reagować. Mój porabany pies nie reaguje. Ale on nigdy nie był normalny
Hm... to wiesz co sama już nie wiem ewentualnie kot będzie musiał się dostosować nie będzie miał wyjścia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości