|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
nie jesteś sama ![]() ja zawsze wózek stawiam bokiem jak czekam na przejściu, tzn .może nie równolegle , bo nie zawsze jest miejsce , ale tak żeby nie było możliwości ,że mnie ktoś popchnie albo zesłabnę ( to już fantazja mnie ponosi , bo nigdy nie zasłabłam ) to wózek pod samochód pojedzie , tak sie już przyzwyczaiłam z tym bocznym ustawieniem a jak nie tak to zawsze wciskam hamulecJa tak sobie myślę jeszcze,że jak takie dziecko stoi w wózku przodem do drogi to muszą je te samochody przerażać jak tak na wysokości wzroku przejeżdżają |
|
|
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
phi jakoś nie poszalałyście, ja tu się spodziewałam kolejnych 5 stron a tu tylko 1
co do obracania - ostatnio rozmawiałam o tym z mamą jak Filip ułożony był pośladkowo i ona mi mówiła, że znała kiedyś położną, która wykonywała taki zabieg, co gorsza w czasach jak my się rodziłyśmy i usg nie było powszechnie dostępne, żeby sprawdzić co i jak - mnie najbardziej przeraża w tym wszystkim fakt, że przy takim przewracaniu dziecko może się owinąć pępowiną... nie wiem czy bym się zdecydowała na to obracanie |
|
|
|
#2073 |
|
Raczkowanie
|
dodałam zdj na maila
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- emigra niby obie mamy rodzić 13tego ale mi mój gin powiedział że Dominik się już nie obróci, bo zwyczajnie jest za duży (ale on ogólnie jest chyba największy tu na forum na tym etapie) Zresztą w przyszłym tygodniu pewnie będzie miał już 3 kg Poza tym Balbinka pisała że jej sie to samo zrobiło z brzuchem co tobie, a nawet dała zdj na mail.
|
#2074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twoj Dominis to kawal chlopa juz jest, moja przy nim kruszynka ale dziewczynki bywaja zazwyczaj mniejsze niz chlopcy Ostatnio Jula wazyla 1657 g - byl to 30+3 tydzien ciazy, teraz moze wazy ok 2 kg, moze cos powyzej. Mysle ze jeszcze troche miejsca ma ... bo brzuch mam sporawy jednak.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2075 | ||
|
Gang Iren
|
Czesc dziewczyny!
Mecza mnie sny,przez ktore budze sie,a one snia mi sie znowu.Niby wiem,ze nie powinnam martwic sie na zapas,ze tym co polozna powiedziala,ze dziecko jest za male o 2 tyg,ale jednak chyba caly czas mam to w podswiadomosci.Sni mi sie,ze nie moga uratowac mijego dziecka,bo jest za male,albo ze rodzi sie takie wielkosci dloni i mowia,ze juz na zawsze takie bedzie.Niech juz mina te 3 tyg i pojde na wizyte,mam nadzieje,ze nadgoni wielkoscia. Cytat:
Cytat:
Ale dobrze,ze juz niedlugo sie to skonczy i czeka cie wspaniala nagroda! A moze waga zle wazy?Bo moja mimo,ze elektroniczna i tania nie byla,to dokladna niestety nie jest.
|
|
#2076 |
|
Rozeznanie
|
kurde dziewczyny mam problem, moi sąsiedzi z góry ciągle się biją...
|
|
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak słysząc że ktoś stosuje wobec drugiego człowieka przemoc jeszcze nie dzwonisz na policje. Przecież tutaj trzeba rozwiązać taką sytuacje zanim dojdzie do tragedii... potem telewizja.... i wypowiedzi sąsiadów -którzy udawali że nie słyszą i nie widzą problemu. W Polsce niestety mamy taki zwyczaj, że wolimy nie wtrącać się albo udawać że to nas nie dotyczy...
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja byla o tydzien za mala przez cala ciaze, a ostatnio nadgonila i odpowiada juz temu tygodniowi co powinna glowka do gory
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam wagę zwykła, nie elektryczna więc nie wiem dlaczego ![]() aaagga, ivonka7 piękne z Was Mamuśki i śliczne macie brzuszki
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Rozeznanie
|
no mówię Wam porażka... już myślałam, że spokój będzie bo ta laska się w sylwestra wyprowadzała z wielkim hukiem... a tu dziś znowu... z jednej strony nie chcę sobie robić wrogów bo też mogą się wkurzać jak np. Filip będzie płakał po nocach, ale z drugiej to już naprawdę jest przesada co tam się dzieje...
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, jak mi sie mala obrocila to trudno, najwyzej bedzie cc jak do konca nie odwroci sie porzadnie, tylko moim problemem jest ten moj brzuch teraz, taki smieszny jest
w dotyku oczywiscie. Az sie nie moge doczekac przyszlego wtorku i tego co mi ginek powie ![]() lece sie ogarniac i jedziemy do tesciowki na obiad... a zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce........
|
|
|
#2083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a takie klotnie i bijatyki to jednak z czasem moga stac sie naprawde niebezpieczne. Byc moze jak raz czy drugi policja sie zjawi to sie opamietaja
|
|
|
|
#2085 |
|
Rozeznanie
|
ta tylko jaka tu jest anonimowość w klatce gdzie jest tylko kilka mieszkań, pod nimi tylko my mieszkamy a nad nimi też jest tylko 1 mieszkanie...
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej anonimowego zgłoszenia policja nie przyjmie. Co najwyżej może nie podać kto zgłosił interwencję
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
A próbowaliście sami z nimi rozmawiać? Może warto od tego zacząć?
|
|
|
|
#2088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze malutka bedzie drobniutka zwyczajnie. |
|
|
|
|
#2089 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Policja może przyjąc zgłszenie anonimowe. Zwłaszcza w takiej sytuacji i powinno to uszanować.
Ja bym zgłosiła, zwłaszcza, że to nie jest pierwszy raz. Od jakiegoś czasu nie mam skrupułów aby zadzwonić na policję i zgłosić choćby źle zaparkowany samochód albo fakt, że przede mna jedzie gość, lekkim wężykiem, jakby był pod wplywem%% Dziś z mężem jest już lepiej. Zastosował się do wszystkich zaleceń i czuje ulgę
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczne foteczki i ten odlew jaki słodki
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- a ja już po obiadku, dzis u mojej mamy byliśmy, objadłam się na maksa przy okazji wypatałam o szczegóły jak mnie mama rodziła no i się dowiedziałam że 3 dni się męczyła dostawała zastrzyki na wywołanie i nic, no i wogóle urodziłam sie cała sina bo aż 2 tyg po terminie mam nadzieję ze u mnie będzie inaczej
|
#2094 | ||||
|
Zakorzenienie
|
My dzis mamy spokoj w domku i jaka cisza, bo naszego Filipa mama zabrala do babci i maja wrocic wieczorkiem
![]() A maly cieszyl sie bo jechal autobusem a dla dziecka to w tym wieku wielka atrakcja ![]() Ja sobie za ten czas podmalowalam futryne, maz ma zaraz malowac drugi raz sciany. Cytat:
![]() Ja tez w nocy malo spie i w dzien jestem nieprzytomna, ale to jeszcze nic do tego co bedzie jak urodzimy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-22 o 16:26 |
||||
|
|
|
#2095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Można dzwonić na policję, ale po swoich eks-sąsiadach awanturnikach wiem, że nie dość, że nie wpuszczali nikogo i robiło się na godzinę cicho, to albo się domyślali kto zgłasza, albo policja podawała (bo nie muszą mówić nazwiskiem, ale np "sąsiedzi z dołu zgłaszali") i potem na wycieraczce były śmierdzące prezenty. U nas ci policjanci mieli jeszcze taki zwyczaj,ze zawsze najpierw pukali do drzwi zgłaszającego a potem na interwencję. Pod koniec nie jeździli już wcale. Zanotowali sobie kilka razy i g***o to dało. Ludzie patologia nie płacili rachunków ani nic, mandatów tym bardziej. Gdyby nie eksmisja za te rachunki, minęłoby w tym roku 15 lat awantur. Jedyne co mogę poradzić to zgłaszać, liczyć na dobrą policję, i na to, że potem w akcie odwetu nie będą zgłaszać, że dziecko u was podejrzanie długo płacze, i pewnie mu się krzywda dzieje, bo nawet bezpodstawne zgłoszenia gdzieś zapisane będą a profilaktyczne odwiedziny opieki społecznej do przyjemnych nie należą. |
|
|
|
|
#2096 | |
|
Rozeznanie
|
no ale co ja im powiem "nie bijcie się bo to słychać i następnym razem zadzwonię po policję"?
Cytat:
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Gang Iren
|
Ale cisza dzisiaj.Chyba przewaznie w weekend jest tu ciszej.My niedawno wrocilismy z kosciola.A teraz bedziemy grac w jakies planszowki.
Ale mam dzisiaj ochote caly czas na slodycze,normalnie grzesze tyle juz zjadlam slodkiego ![]() Czytalyscie jakas fajna ksiazke ostatnio?Cos godnego polecenia?Chce sobie jakies ksiazki zamowic,bo niedlugo czeka mnie duzo tyg w domu i nie wiem na co sie zdecydowac.Myslalam,zeby kupic"Musimy porozmawiac o Kevinie".Wiem,ze jest tez film.Zna to ktos?Ksiazka kosztuje 10 f i nie wiem czy jest warta swojej ceny.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-01-22 o 18:42 |
|
|
|
#2098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do tego, czy sąsiadom zależy na dobrych stosunkach - zależy od sąsiadów, są tacy, co się żywcem wstydzą, a są i tacy co uznają zasadę "wolnoć Tomku w swoim domku" ta akcja z pomocą społeczną to ekstremum, ale zdarza się - a oni muszą przyjść, nie wolno im nie zareagować... |
|
|
|
|
#2099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam 80 albo 90... Cytat:
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-01-22 o 19:15 |
||
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
weekend mija nam pod znakiem znajomych i imprez wczoraj byliśmy u sąsiadów na śledziku mąż nie szalał na szczęście z wódka, dzis byłyśmy u dziadków na obiedzie i moja matka znów zaczęła dyskusje o króliku na co ja jej bo juz mnie mocno zdenerwowała zeby z psem do mnie nie przychodziła bo później królik sie boi itp i skończyło sie na tym ze moi rodzice nie beda przychodzić w ogole 1,2,3,4.... juz jestem spokojna Karolca fajny brzuszek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

i nawet z tego smutku wypiłam piwko bezalkoholowe

Poza tym Balbinka pisała że jej sie to samo zrobiło z brzuchem co tobie, a nawet dała zdj na mail.

Ale jeszcze troszke, przy Filipku tak samiutko mnie bolal kregoslup. No a do tego jeszcze ten bol pod zebrami, no i rwa w lewym posladku 

glowka do gory