Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 12:15   #2071
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny! nadrabiam wczorajsze zaległości i piszę co u mnie...

na początku spóźnione życzenia imieninowe dla wszystkich Agnieszek

mam wyniki wczorajszego moczu - i co i nic, zero białka w moczu, ph 5,5 a nie jak ostatnio 7, więc mocz jest ok

mam nadzieję, że tylko jutro mnie przebadają, podłączą kroplówkę, zrobią ktg i jednak wygonią do domu - bo wczoraj wypiłam, min. 2,5 l trochę mi znajomi pomogli, którzy przyszli wieczorkiem - bo ciągle coś z nimi piłam i nawet z tego smutku wypiłam piwko bezalkoholowe

a teraz nadrabiamy:

no ale przecież ta budka składana jest więc jak będzie bardzo gorąco to można ją złożyć i zamontować parasolkę, żeby dziecku słońce w główkę nie świeciło i wentylację będzie miało bardzo dużą

hahahahaha genialne!

no właśnie mi też się wydaje, że na początku jak dziecko jeździ w spacerówce to ta funkcja się przydaje i tak jeszcze o jednym pomyślałam - taka ekstremalna sytuacja (ale ja zawsze takie wymyślam) - zaczynamy nią jeździć to jest powiedzmy wrzesień - październik- listopad - jest mokro i przejeżdżający obok samochód wjeżdża w kałużę i chlapie nam na dziecko... a jak jest przodem do nas przy takiej pogodzie to najwyżej zapaskudzi wózek, ale do środka błota nam nie nachlapie

a co do wanienki to chyba mamy identyczną
idę nadrabiać dalej :P

nie jesteś sama
ja zawsze wózek stawiam bokiem jak czekam na przejściu, tzn .może nie równolegle , bo nie zawsze jest miejsce , ale tak żeby nie było możliwości ,że mnie ktoś popchnie albo zesłabnę ( to już fantazja mnie ponosi , bo nigdy nie zasłabłam ) to wózek pod samochód pojedzie , tak sie już przyzwyczaiłam z tym bocznym ustawieniem a jak nie tak to zawsze wciskam hamulec
Ja tak sobie myślę jeszcze,że jak takie dziecko stoi w wózku przodem do drogi to muszą je te samochody przerażać jak tak na wysokości wzroku przejeżdżają
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:23   #2072
mag_99
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

phi jakoś nie poszalałyście, ja tu się spodziewałam kolejnych 5 stron a tu tylko 1

co do obracania - ostatnio rozmawiałam o tym z mamą jak Filip ułożony był pośladkowo i ona mi mówiła, że znała kiedyś położną, która wykonywała taki zabieg, co gorsza w czasach jak my się rodziłyśmy i usg nie było powszechnie dostępne, żeby sprawdzić co i jak - mnie najbardziej przeraża w tym wszystkim fakt, że przy takim przewracaniu dziecko może się owinąć pępowiną... nie wiem czy bym się zdecydowała na to obracanie

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:45   #2073
aaagga
Raczkowanie

dodałam zdj na maila

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

emigra niby obie mamy rodzić 13tego ale mi mój gin powiedział że Dominik się już nie obróci, bo zwyczajnie jest za duży (ale on ogólnie jest chyba największy tu na forum na tym etapie) Zresztą w przyszłym tygodniu pewnie będzie miał już 3 kg Poza tym Balbinka pisała że jej sie to samo zrobiło z brzuchem co tobie, a nawet dała zdj na mail.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:53   #2074
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Emigra ja w pierwszej ciązy jak Mała była długo główką do góry to lekarz , u którego byłam na usg polecił mi przykladać słuchawki z muzyką w dolnej części brzucha, może to śmieszne, ale nie zaszkodzi spróbować

Moja Nina się przekręciła w czasie wizyty u mojego gina w trakcie usg , gin mówił,że jeszcze mu się to nie zdarzyło, właśnie gadaliśmy o tej muzyce itd. i On mówi,że u mnie nie zadziały porady pana xyz, i tak gadamy , a Ona hop siup i głową do dołu się obróciła
wow

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
dodałam zdj na maila

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

emigra niby obie mamy rodzić 13tego ale mi mój gin powiedział że Dominik się już nie obróci, bo zwyczajnie jest za duży (ale on ogólnie jest chyba największy tu na forum na tym etapie) Zresztą w przyszłym tygodniu pewnie będzie miał już 3 kg Poza tym Balbinka pisała że jej sie to samo zrobiło z brzuchem co tobie, a nawet dała zdj na mail.
Jutro cykne fotke to Wam swoj pokaze- wydaje mi sie ze tak nie widac zbytnio roznicy w brzuchu ale ja inaczej go czuje teraz

Twoj Dominis to kawal chlopa juz jest, moja przy nim kruszynka ale dziewczynki bywaja zazwyczaj mniejsze niz chlopcy Ostatnio Jula wazyla 1657 g - byl to 30+3 tydzien ciazy, teraz moze wazy ok 2 kg, moze cos powyzej. Mysle ze jeszcze troche miejsca ma ... bo brzuch mam sporawy jednak.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:02   #2075
gosia261282
Gang Iren

Czesc dziewczyny!

Mecza mnie sny,przez ktore budze sie,a one snia mi sie znowu.Niby wiem,ze nie powinnam martwic sie na zapas,ze tym co polozna powiedziala,ze dziecko jest za male o 2 tyg,ale jednak chyba caly czas mam to w podswiadomosci.Sni mi sie,ze nie moga uratowac mijego dziecka,bo jest za male,albo ze rodzi sie takie wielkosci dloni i mowia,ze juz na zawsze takie bedzie.Niech juz mina te 3 tyg i pojde na wizyte,mam nadzieje,ze nadgoni wielkoscia.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
pewnie chodzi o to że naciskając odpowiednio głowicą, albo ręką może dzidzię odwrócic..
Jak byłam na USG 3D i nasza mała nie chciała się pokazac to probówał naciskając brzuch głowicą ją odwrócic, ale nie przyniosło do skutku - mała po tych próbach jeszcze bardziej pupcie wypięła
Mi tak kolezanka mowila,ze jej obracala recznie dziecko polozna jak bylo zle obrocone i podobno tutaj,w Anglii czeste sa takie praktyki.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja tez z ta podusia do karmienia juz rozne rzeczy robie
I miedzy nogi i pod brzuch troszke, juz kombinuje jak sie da...
Ale ogolnie zle spie, budze sie pare razy i nie wiem co ja robie ale zasypiam na boku a budze sie na plecach. I dzis z tego powodu, ze maz malowal sypialnie, spalam z mama w duzym pokoju, to za kazdym razem jak chcialam wstac siku prosilam mame zeby mi pomogla zejsc z lozka bo tak mnie boli kregoslup krzyzowy, a pozycja na plecach jest dla mnie na tyle straszna ze nie moge nawet nogi zdjac z lozka zeby wstac. Wiec dzis biedna moja mama wstawala za kazdym razem i mi nogi sciagala, obracala na bok i podnosila. Ja nia tylko kierowalam co i jak ma robic. Tak boli, ze juz nie moge Ale jeszcze troszke, przy Filipku tak samiutko mnie bolal kregoslup. No a do tego jeszcze ten bol pod zebrami, no i rwa w lewym posladku
Ale pocieszam sie, po porodzie (nie od razu) ale mijaja wszystkie te dolegliwosci.
Biedna ty,tyle musisz sie nameczyc dla szkrabow swoich

Ale dobrze,ze juz niedlugo sie to skonczy i czeka cie wspaniala nagroda!

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
dzień dobry
Ja nie dawno wstałam i właśnie jem śniadanko
Wchodzę dziś na wagę a tam tylko 61 kg, waga spadła o 2 kg tyle miałam w 30 tygodniu.
Karolca ładny brzuszek
Aguska współczuję tych dolegliwości
A moze waga zle wazy?Bo moja mimo,ze elektroniczna i tania nie byla,to dokladna niestety nie jest.
Stary 2012-01-22, 13:02   #2076
mag_99
Rozeznanie

kurde dziewczyny mam problem, moi sąsiedzi z góry ciągle się biją... już nie mogę udawać, że tego nie słychać... nie wiem co zrobić czy dzwonić na policję, czy jak... zastanawiam się czy nie wziąć nr od administratora do właścicielki mieszkania - bo oni tylko wynajmują i żeby z nimi jakiś porządek zrobiła... słuchać się już tego nie da...

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-01-22, 13:09   #2077
ivonka7
Rozeznanie

Nie wiem jak słysząc że ktoś stosuje wobec drugiego człowieka przemoc jeszcze nie dzwonisz na policje. Przecież tutaj trzeba rozwiązać taką sytuacje zanim dojdzie do tragedii... potem telewizja.... i wypowiedzi sąsiadów -którzy udawali że nie słyszą i nie widzą problemu. W Polsce niestety mamy taki zwyczaj, że wolimy nie wtrącać się albo udawać że to nas nie dotyczy...
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:09   #2078
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
kurde dziewczyny mam problem, moi sąsiedzi z góry ciągle się biją... już nie mogę udawać, że tego nie słychać... nie wiem co zrobić czy dzwonić na policję, czy jak... zastanawiam się czy nie wziąć nr od administratora do właścicielki mieszkania - bo oni tylko wynajmują i żeby z nimi jakiś porządek zrobiła... słuchać się już tego nie da...
u mnie studenci czasem robią imprę i jak jest hałas bardzo późno w nocy to dzwonimy na policję. Natomiast w sąsiednim bloku była raz awantura domowa o 1 w nocy. Wyzywali się na całe osiedle i ktoś zadzwonił na policję
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:15   #2079
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Mecza mnie sny,przez ktore budze sie,a one snia mi sie znowu.Niby wiem,ze nie powinnam martwic sie na zapas,ze tym co polozna powiedziala,ze dziecko jest za male o 2 tyg,ale jednak chyba caly czas mam to w podswiadomosci.Sni mi sie,ze nie moga uratowac mijego dziecka,bo jest za male,albo ze rodzi sie takie wielkosci dloni i mowia,ze juz na zawsze takie bedzie.Niech juz mina te 3 tyg i pojde na wizyte,mam nadzieje,ze nadgoni wielkoscia.
.
nie martw sie kochana, z dzidzia napewno bedzie dobrze, podgoni jeszcze moja byla o tydzien za mala przez cala ciaze, a ostatnio nadgonila i odpowiada juz temu tygodniowi co powinna glowka do gory
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-22, 13:18   #2080
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny!

Mi tak kolezanka mowila,ze jej obracala recznie dziecko polozna jak bylo zle obrocone i podobno tutaj,w Anglii czeste sa takie praktyki.

A moze waga zle wazy?Bo moja mimo,ze elektroniczna i tania nie byla,to dokladna niestety nie jest.
oj współczuję Ci takich snów, Twoja dzidzia po prostu wolniej rośnie. Moja też jest o tydzień młodsza ale równo rośnie i powiedzieli żeby się nie martwić bo każdy ma swoje tempo wzrostu
ja mam wagę zwykła, nie elektryczna więc nie wiem dlaczego
aaagga, ivonka7 piękne z Was Mamuśki i śliczne macie brzuszki

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:21   #2081
mag_99
Rozeznanie

no mówię Wam porażka... już myślałam, że spokój będzie bo ta laska się w sylwestra wyprowadzała z wielkim hukiem... a tu dziś znowu... z jednej strony nie chcę sobie robić wrogów bo też mogą się wkurzać jak np. Filip będzie płakał po nocach, ale z drugiej to już naprawdę jest przesada co tam się dzieje...

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-01-22, 13:22   #2082
emigra
Zakorzenienie

Wiecie, jak mi sie mala obrocila to trudno, najwyzej bedzie cc jak do konca nie odwroci sie porzadnie, tylko moim problemem jest ten moj brzuch teraz, taki smieszny jest w dotyku oczywiscie. Az sie nie moge doczekac przyszlego wtorku i tego co mi ginek powie

lece sie ogarniac i jedziemy do tesciowki na obiad... a zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce........
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-22, 13:24   #2083
88natka
Zadomowienie

Cytat:
no mówię Wam porażka... już myślałam, że spokój będzie bo ta laska się w sylwestra wyprowadzała z wielkim hukiem... a tu dziś znowu... z jednej strony nie chcę sobie robić wrogów bo też mogą się wkurzać jak np. Filip będzie płakał po nocach, ale z drugiej to już naprawdę jest przesada co tam się dzieje...
no ale możesz zadzwonić anonimowo

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:24   #2084
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym zadzwonila... wiesz nawet jak dziecko Ci po nocach bedzie plakac i ich to bedzie wkurzac to policji wezwac nie moga a takie klotnie i bijatyki to jednak z czasem moga stac sie naprawde niebezpieczne. Byc moze jak raz czy drugi policja sie zjawi to sie opamietaja
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-22, 13:29   #2085
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
ta tylko jaka tu jest anonimowość w klatce gdzie jest tylko kilka mieszkań, pod nimi tylko my mieszkamy a nad nimi też jest tylko 1 mieszkanie...

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-01-22, 13:39   #2086
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej anonimowego zgłoszenia policja nie przyjmie. Co najwyżej może nie podać kto zgłosił interwencję
Stary 2012-01-22, 13:43   #2087
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
ta tylko jaka tu jest anonimowość w klatce gdzie jest tylko kilka mieszkań, pod nimi tylko my mieszkamy a nad nimi też jest tylko 1 mieszkanie...
A próbowaliście sami z nimi rozmawiać? Może warto od tego zacząć?
Stary 2012-01-22, 13:47   #2088
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc dziewczyny!

gosia a wizyte masz z polozna za 3 tygodnie czy chodzisz prywatnie do ginekologa?

moze malutka bedzie drobniutka zwyczajnie.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:01   #2089
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
gosia a wizyte masz z polozna za 3 tygodnie czy chodzisz prywatnie do ginekologa?

moze malutka bedzie drobniutka zwyczajnie.
Z polozna,dlatego zapisala mnie wczesniej,ze dziecko za male.Do ginekologa nie chodze.A i raczej chlopczyk bedzie
Stary 2012-01-22, 14:23   #2090
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Z polozna,dlatego zapisala mnie wczesniej,ze dziecko za male.Do ginekologa nie chodze.A i raczej chlopczyk bedzie
ojej przepraszam, to moze synek drobniutki bedzie ja to dzis nie pierwsza gafe juz strzelilam, od tego lezenia chyba mi cos w glowce nie teges

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:32   #2091
karolca
Zakorzenienie

Policja może przyjąc zgłszenie anonimowe. Zwłaszcza w takiej sytuacji i powinno to uszanować.
Ja bym zgłosiła, zwłaszcza, że to nie jest pierwszy raz. Od jakiegoś czasu nie mam skrupułów aby zadzwonić na policję i zgłosić choćby źle zaparkowany samochód albo fakt, że przede mna jedzie gość, lekkim wężykiem, jakby był pod wplywem%%

Dziś z mężem jest już lepiej.
Zastosował się do wszystkich zaleceń i czuje ulgę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:35   #2092
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Policja może przyjąc zgłszenie anonimowe. Zwłaszcza w takiej sytuacji i powinno to uszanować.
Ja bym zgłosiła, zwłaszcza, że to nie jest pierwszy raz. Od jakiegoś czasu nie mam skrupułów aby zadzwonić na policję i zgłosić choćby źle zaparkowany samochód albo fakt, że przede mna jedzie gość, lekkim wężykiem, jakby był pod wplywem%%

Dziś z mężem jest już lepiej.
Zastosował się do wszystkich zaleceń i czuje ulgę
u mnie zawsze chcą dane zgłaszającego. Tyle że potem jak interweniują to nie podają kto zgłosił
Stary 2012-01-22, 15:30   #2093
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
dodałam zdj na maila

śliczne foteczki i ten odlew jaki słodki

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

a ja już po obiadku, dzis u mojej mamy byliśmy, objadłam się na maksa
przy okazji wypatałam o szczegóły jak mnie mama rodziła no i się dowiedziałam że 3 dni się męczyła dostawała zastrzyki na wywołanie i nic, no i wogóle urodziłam sie cała sina bo aż 2 tyg po terminie mam nadzieję ze u mnie będzie inaczej
Stary 2012-01-22, 16:25   #2094
Aguśkaa83
Zakorzenienie

My dzis mamy spokoj w domku i jaka cisza, bo naszego Filipa mama zabrala do babci i maja wrocic wieczorkiem
A maly cieszyl sie bo jechal autobusem a dla dziecka to w tym wieku wielka atrakcja
Ja sobie za ten czas podmalowalam futryne, maz ma zaraz malowac drugi raz sciany.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wiem
Przy bracie przechodziliśmy wszystko i dokładnie pamiętam co i jak mama robiła. Jedna podstawowa rzecz - uważnie obserwować dziecko przez cały czas.

Oj jak ja Cię rozumiem
Też zasypiam na boku, budzę się na plecach. Z tej pozycji jest mi bardzo ciężko wstać, przewrócić się na bok. Na szczęście obok łóżka mam teraz komodę, więc mogę ją złapać i jakoś wstaję. Ale czasem nie mogę przewrócić sie na bok aby zwlec nogi z łóżka... Ale będzie dobrze, niedługo urodzimy .
To masz juz zaprawe i na pewno bedzie Ci latwiej
Ja tez w nocy malo spie i w dzien jestem nieprzytomna, ale to jeszcze nic do tego co bedzie jak urodzimy
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Aguśka współczuję tych bóli. Wiem przez co przechodzisz bo mnie rwa też męczy szczególnie w nocy. Żadna pozycja dobra nie jest Chodzę potem niewyspana i zmęczona.
jeszcze troszke, damy rade.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
nie jesteś sama
ja zawsze wózek stawiam bokiem jak czekam na przejściu, tzn .może nie równolegle , bo nie zawsze jest miejsce , ale tak żeby nie było możliwości ,że mnie ktoś popchnie albo zesłabnę ( to już fantazja mnie ponosi , bo nigdy nie zasłabłam ) to wózek pod samochód pojedzie , tak sie już przyzwyczaiłam z tym bocznym ustawieniem a jak nie tak to zawsze wciskam hamulec
Ja tak sobie myślę jeszcze,że jak takie dziecko stoi w wózku przodem do drogi to muszą je te samochody przerażać jak tak na wysokości wzroku przejeżdżają
Ja tez czesto naciskam hamulec, ale bokiem nie stawiam, jednak staje dalej od ulicy, ciagle mi sie wydaje ze jak za blisko to auto moze zjechac ciut i juz wyobraznia dziala...
Cytat:
Czesc dziewczyny!

Mecza mnie sny,przez ktore budze sie,a one snia mi sie znowu.Niby wiem,ze nie powinnam martwic sie na zapas,ze tym co polozna powiedziala,ze dziecko jest za male o 2 tyg,ale jednak chyba caly czas mam to w podswiadomosci.Sni mi sie,ze nie moga uratowac mijego dziecka,bo jest za male,albo ze rodzi sie takie wielkosci dloni i mowia,ze juz na zawsze takie bedzie.Niech juz mina te 3 tyg i pojde na wizyte,mam nadzieje,ze nadgoni wielkoscia..
Małgoś wspolczuje tych snow, wszystko bedzie dobrze
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-01-22 o 16:26
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 17:01   #2095
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Właścicielowi zazwyczaj raczej zwisa kto tam mieszka, póki nie demoluje i płaci. A inna rzecz, że numeru nie podadzą bo ustawa o ochronie danych osobowych itp, blablabla.
Można dzwonić na policję, ale po swoich eks-sąsiadach awanturnikach wiem, że nie dość, że nie wpuszczali nikogo i robiło się na godzinę cicho, to albo się domyślali kto zgłasza, albo policja podawała (bo nie muszą mówić nazwiskiem, ale np "sąsiedzi z dołu zgłaszali") i potem na wycieraczce były śmierdzące prezenty.
U nas ci policjanci mieli jeszcze taki zwyczaj,ze zawsze najpierw pukali do drzwi zgłaszającego a potem na interwencję.
Pod koniec nie jeździli już wcale.
Zanotowali sobie kilka razy i g***o to dało. Ludzie patologia nie płacili rachunków ani nic, mandatów tym bardziej. Gdyby nie eksmisja za te rachunki, minęłoby w tym roku 15 lat awantur.
Jedyne co mogę poradzić to zgłaszać, liczyć na dobrą policję, i na to, że potem w akcie odwetu nie będą zgłaszać, że dziecko u was podejrzanie długo płacze, i pewnie mu się krzywda dzieje, bo nawet bezpodstawne zgłoszenia gdzieś zapisane będą a profilaktyczne odwiedziny opieki społecznej do przyjemnych nie należą.
Stary 2012-01-22, 18:13   #2096
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
A próbowaliście sami z nimi rozmawiać? Może warto od tego zacząć?
no ale co ja im powiem "nie bijcie się bo to słychać i następnym razem zadzwonię po policję"?
Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Właścicielowi zazwyczaj raczej zwisa kto tam mieszka, póki nie demoluje i płaci. A inna rzecz, że numeru nie podadzą bo ustawa o ochronie danych osobowych itp, blablabla.
Można dzwonić na policję, ale po swoich eks-sąsiadach awanturnikach wiem, że nie dość, że nie wpuszczali nikogo i robiło się na godzinę cicho, to albo się domyślali kto zgłasza, albo policja podawała (bo nie muszą mówić nazwiskiem, ale np "sąsiedzi z dołu zgłaszali") i potem na wycieraczce były śmierdzące prezenty.
U nas ci policjanci mieli jeszcze taki zwyczaj,ze zawsze najpierw pukali do drzwi zgłaszającego a potem na interwencję.
Pod koniec nie jeździli już wcale.
Zanotowali sobie kilka razy i g***o to dało. Ludzie patologia nie płacili rachunków ani nic, mandatów tym bardziej. Gdyby nie eksmisja za te rachunki, minęłoby w tym roku 15 lat awantur.
Jedyne co mogę poradzić to zgłaszać, liczyć na dobrą policję, i na to, że potem w akcie odwetu nie będą zgłaszać, że dziecko u was podejrzanie długo płacze, i pewnie mu się krzywda dzieje, bo nawet bezpodstawne zgłoszenia gdzieś zapisane będą a profilaktyczne odwiedziny opieki społecznej do przyjemnych nie należą.
no ja myślę, że nie do końca - mieszkam na nowiutkim osiedlu (dopiero rok mamy mieszkanie) i właścicielom powinno zależeć na tym aby sąsiedzi mogli spokojnie żyć - mój bloczek to nie jest jakaś wielka płyta na 150 mieszkań tylko w sumie wszyscy się tu znają, jedynie czego się boję to właśnie tego, że jak już będzie Filip to mi naślą jakąś pomoc społeczną bo dziecko zapłacze

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-01-22, 18:39   #2097
gosia261282
Gang Iren

Ale cisza dzisiaj.Chyba przewaznie w weekend jest tu ciszej.My niedawno wrocilismy z kosciola.A teraz bedziemy grac w jakies planszowki.
Ale mam dzisiaj ochote caly czas na slodycze,normalnie grzesze tyle juz zjadlam slodkiego
Czytalyscie jakas fajna ksiazke ostatnio?Cos godnego polecenia?Chce sobie jakies ksiazki zamowic,bo niedlugo czeka mnie duzo tyg w domu i nie wiem na co sie zdecydowac.Myslalam,zeby kupic"Musimy porozmawiac o Kevinie".Wiem,ze jest tez film.Zna to ktos?Ksiazka kosztuje 10 f i nie wiem czy jest warta swojej ceny.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-01-22 o 18:42
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 18:46   #2098
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
no ale co ja im powiem "nie bijcie się bo to słychać i następnym razem zadzwonię po policję"?

no ja myślę, że nie do końca - mieszkam na nowiutkim osiedlu (dopiero rok mamy mieszkanie) i właścicielom powinno zależeć na tym aby sąsiedzi mogli spokojnie żyć - mój bloczek to nie jest jakaś wielka płyta na 150 mieszkań tylko w sumie wszyscy się tu znają, jedynie czego się boję to właśnie tego, że jak już będzie Filip to mi naślą jakąś pomoc społeczną bo dziecko zapłacze
U mnie to był blok na 15 mieszkań i każdy znał każdego ,bo wszyscy z jednej firmy...
A co do tego, czy sąsiadom zależy na dobrych stosunkach - zależy od sąsiadów, są tacy, co się żywcem wstydzą, a są i tacy co uznają zasadę "wolnoć Tomku w swoim domku"
ta akcja z pomocą społeczną to ekstremum, ale zdarza się - a oni muszą przyjść, nie wolno im nie zareagować...
Stary 2012-01-22, 19:11   #2099
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Ej, ja mieszkałam w wielkiej płycie, 30 mieszkan w bloku było teraz mam 80 albo 90...

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
U mnie to był blok na 15 mieszkań i każdy znał każdego ,bo wszyscy z jednej firmy...
A co do tego, czy sąsiadom zależy na dobrych stosunkach - zależy od sąsiadów, są tacy, co się żywcem wstydzą, a są i tacy co uznają zasadę "wolnoć Tomku w swoim domku"
ta akcja z pomocą społeczną to ekstremum, ale zdarza się - a oni muszą przyjść, nie wolno im nie zareagować...
Szczerze? Nic nie muszą. Mało jest sytuacji, że zwyczajnie "przyjęli do wiadomosci" i na tym koniec.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-01-22 o 19:15
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 19:16   #2100
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

cześć dziewczyny weekend mija nam pod znakiem znajomych i imprez wczoraj byliśmy u sąsiadów na śledziku mąż nie szalał na szczęście z wódka, dzis byłyśmy u dziadków na obiedzie i moja matka znów zaczęła dyskusje o króliku na co ja jej bo juz mnie mocno zdenerwowała zeby z psem do mnie nie przychodziła bo później królik sie boi itp i skończyło sie na tym ze moi rodzice nie beda przychodzić w ogole
1,2,3,4.... juz jestem spokojna
Karolca fajny brzuszek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości