|
|
#781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Moje U ( dużo dzisiaj tego
) :śniadanie: 2 kromki razowca : jedna z serem żółtym, pl.szynki dziadkowej , druga z pl. polędwicy i na te kanapki całe jajko z majonezem; jabłko, 50g chudego twarogu, duży kubek kakao na mleku 2% z cynamonem II śniadanie : jabłko, marchewka, kubek cappucino, herbatnik, kromka wasy posmarowana serkiem wiejskim i dżemem, pasek gorzkiej czekolady 3 pl. polędwicy, jabłko( musiałam , bo jak bym nie zjadła to bym chyba miała napad potem )Obiad: 1/4 paczki brązowego ryżu, trochę kurczaka z warzywami, duuużo surówki z marchewki i kapusty, szklanka kompotu truskawkowego Podwieczorek : jog. nat.- 180g z 2 łyżkami pł. owsianych i kukurydzianych, po łyżce wiórek i orzechów,2 suszone daktyle Kolacja: 100g chudego twarogu i kromka razowca z pasztetem mam wyrzuty... ![]() oceńcie proszę
|
|
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tłuszcze.. powtarza się masło, fakt- orzechów ostatnio jem niewiele, ale to chyba chwilowe, bo lubię. gdzieniegdzie tłuszcze są "ukryte"- np. do zupy jagodowej mama też dodaję masło. ![]() hm, co do ilości byłam raczej pewna, że jest ok. mam tylko wrażenie, że za dużo wpada przetworzonych produktów.
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
U w strone P
Ś: bułka włoska ; pół z jajecznicą , pół z szynką gotowaną i sałatą , herbata z cytryną IIŚ: jogurt owocowy 150g + herbata z cytryną O: kurczak w sosie teryaki, pieczony ziemniak z foli, marchewka z groszkiem ( nie dużo, bo to były resztki) , sok z zmiksowanych pomarańczy i jabłek -250 ml P: kisiel wiśniowy K: 2 kromki razowego z szynką , sałatą i serem, herbata z cytryną I jak to się prezentuje ? Próbuje coraz bardziej zwiększać , żeby zacząć tyć. To dopiero początki walki z ed . Jak mi idzie ?? Prosze o ocene
|
|
|
|
#785 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() moje R dzis(duzo powtorek, ale kompletnie nie mam czasu zeby sobie przygotowywac jedzenie,wiec robie wiecej "na zapas ;d, z tego powodu tez malo ruchu bedzie raczej wiec wegli nie za wiele) I. grahamka z pasta z dwoch jajek (homemade, z jogurtem naturalnym, musztarda i pieprzem) i z pomidorem II. ser bialy poltlusty zmiksowany z owocami mrozonymi, troche mleka i lyzeczka cukru do tego, podjedzone troche takiego sera mielonego sernikowego III. znow ten ser zmiksowany z owocami, pol jablka, poza tym ugryzlam grześka i ziemniaka z wody (haha, no wiem, TRAGEDIA :brzydal , pol grahamki z maslem podpieczonej w tosterze, salatka z pomidora, ogorka kiszonego, cebuli i oliwybędzie(pozno wstalam): IV. piers z kurczaka + warzywa + ryz brazowy(jeszcze nie wiem, pewnie na slodko bo mam dzien na slodko ;d) trening V. i potreningowo prawdopodobnie to co w IV ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=44354776 wishlista https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723452 Edytowane przez riddle92 Czas edycji: 2012-01-22 o 17:22 |
|||
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
jutrzejsza R = proszę o sprawdzenie
I: płatki owsiane (sporo) + szklanka mleka 3,2 % , jabłko II : 2 małe grahamki z szynką i pomidorem, jogurt naturalny III : ryż + warzywa na parze IV : jajecznica z warzywami V : twarożek |
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Hej, prosiłabym o ocenę mojego dzisiejszego R:
I. jogurt naturalny z ziarnami 2h treningu: fat burning + tbc II. serek wiejski, pół mango III. penne ze szpinakiem IV. garść pistacji, 2 mandarynki V. serek wiejski |
|
|
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
U;
łyżeczka oleju lnianego łyżeczka siemienia lnianago z wodą śniad; 1, 5 bułki razowej z pastą bananowo-twarogową i cynamonem, twarogiem,pomidorem i kiełkami lucerny/ szynką z indyka i świezym ogórkiem 2śniad; 3 bit xxl, marchewka, kawa z mlekiem obiad; makaron pełnoziarnisty świderki z wędzonym pstrągiem, ogórkiem zielonym, natką pietruszki i oliwą podw; serek wiejski z wkrojonym jabłkiem i kiwi kolacja; kromka ciężkiego żytniego, puszka tuńczyka wsw, pomidorek pokrojony na kawałki i posypany kiełkami rzodkiewki 1,5l wody, herbaty; zielona i z pokrzywy 40min fitness i 8min abs bardzo proszę o zerknięcie i ocenkę; będę bardzo wdzięczna
|
|
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
U
![]() 1. grahamka z maslem,jajkiem i warzywami 2.drozdzowka z kruszonka,2paski milki schoko kekse 3.noga z kurczaka,1,5 ziemniaka,jakies surowki 4.miseczka lodow 5.grahamka zapiekanka-- pieczarki,cebulula,ser zolty,ketchup,szklanka soku pomaranczowego ponad 45km na rowerze i sporo ruchu
|
|
|
|
#791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Morphine88 za analizę mojego jadłospisu
![]() A tu dzisiejsze U/P: I: kiełbasa taka jak z grilla, wypieczona w piekarniku, kromka ciemnego chleba z masłem, słodzona hebrata, bonti( monte z biedronki ),II: zupa krupnik- spory talerz, III: ziemniaki, bigos, gulasz, jajko sadzone( spora porcja), baton Maciek xxl, IV: 3 zapiekanki z jasnego chleba z masłem, żółtym serem i kiełbasą, słodzona herbata, V: będzie jeszcze co najmniej jabłko. |
|
|
|
#792 |
|
Przyczajenie
|
witam Was dziewczyny
od razu zaznaczę, że jestem tu nowa, dlatego z góry przepraszam za moją ewentualną niewiedzę w jakiejś dziedzinie ^^piszę z prośbą o ocenę mojego jadłospisu, ponieważ odchudzam się od końca października i trochę szczerze mówiąc jestem rozczarowana, ponieważ od tego czasu zeszło zaledwie 2 - 2,5 kg, czy to normalne ? co prawda do celu brakuje mi już tylko 2-3 kg, jednak wątpię czy uda mi się to w ogóle jeszcze zgubić... jeśli chodzi o dietę to staram się zjadać tak mniej więcej 1400-1500 kalorii, jednak nie liczę ich tak bardzo dokładnie, nie chcę popaść przypadkiem w jakąś obsesję poza tym wiem, że to nie ilość, a jakość jest najważniejsza, tak więc zjadam chude mięso, jaja, ryby, oczywiście do tego duża ilość warzyw i nieco mniejsza owoców, z produktów zbożowych wybieram te pełnowartościowe, a nabiał staram się ograniczać w jadłospisie, jednak często wychodzi tak, że jem go nawet 3 razy w ciągu dnia (może tym tkwi błąd ) w międzyczasie podjadam orzeszki, pestki, do smażenia używam oleju rzepakowego, a do sałatek oliwy z oliwek ![]() ćwiczę minimum 3 razy w tygodniu, jeden trening trwa minimum godzinę i jest to najczęściej rower stacjonarny, stepper czy skakanka, a w wolnych chwilach pilates i jakaś lekka gimnastyka, do tego dość sporo chodzę w ciągu dnia, w lecie jeszcze biegam i jeżdżę na rolkach, ale teraz jest na to za zimno, a ja jestem strasznym zmarzluchem dodaję taki modelowy jadłospis, aby można było ocenić całościowo moją dietę bardzo liczę na wasze rady i z góry dziękuję za pomoc ![]() wczorajsze R: I. płatki owsiane,żytnie lub orkiszowe z twarogiem,serkiem wiejskim lub jogurtem naturalnym (rzadziej na mleku) do tego owoc i zależnie od tego na co mam ochotę jakieś bakalie lub orzechy w szkole: II. kanapka z chleba razowego lub grahamka z wędliną drobiową lub twarogiem półtłustym i niewielką ilością dżemu niskosłodzonego lub tuńczykiem lub jajkiem (od święta z serem żółtym, albo pleśniowym, bo wiem, że na r nie bardzo) przekąska: jabłko,banan lub mandarynka, czasem jakiś serek wiejski,jogurt czy garść orzechów III. pierś kurza,indycza lub ryba (tuńczyk,łosoś,sola,minta j) smażona na oleju rzepakowym + warzywa, z makaronem razowym,ryżem brązowym lub kaszą IV. jajecznica lub omlet z warzywami, sałatka z kurczakiem lub tuńczykiem albo twaróg lub serek wiejski z orzechami czy pestkami Edytowane przez vanillandhoney Czas edycji: 2012-01-22 o 21:41 |
|
|
|
#793 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Swoja droga... jezu, czy mozemy zalozyc osobny wątek "Nasze codzienne jadlospisy - jem 1000 kcal i mysle ze to dobrze" oraz "nasze codzienne jadlospisy - jem normalnie?" poza tym ostatnim jadlospisem to jestem zalamana
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#795 |
|
Przyczajenie
|
cześć Dziewczyny
z prośbą do oceny R 1. owsianka 4łyżki ( na 1/2 szkl. wody i 1/2 szkl. mleka)z truskawkami( niestety mrożonymi) i serkiem homo. 2. grahamka z pastą jajeczną( 2jajka z ociupinka jogurtu i musztardy i szczypiorku)ogórek kiszony + jabłko 3.ryż brązowy ok. pół paczki, pierś z kurczaka pieczona w folii w piekarniku+sałata z warzywami 4. udko z kurczaka z sałatą ,pomidorem i cebulką
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
mi rowniez, chyba ze dochodzi trening, to dorzucilabym cos jeszcze
![]() jesli nie, to fajno.
|
#798 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Tak się zastanawiam, jeżeli ktoś liczy codziennie kalorie niezależnie od tego czy jest na R czy już na U,ale brakuje mu jeszcze sporo do normalnego bilansu,który jest zalecany dla jego wieku/wagi/trybu życia, to co ma najlepiej zrobić?Liczyć dlaej kalorie i zwiększać je stopniowo czy totalnie odejść od liczenia i brać wszystko na oko i patrzeć na wartość produktów? Co sądzicie?
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Twojego pytania, to ciężko powiedzieć. Z jednej strony jeśli chcesz dojść do OKREŚLONEGO pułapu kalorii, to lepiej byłoby sobie to wyliczyć, by wiedzieć, czy faktycznie się ten pułap osiąga. Z tym, że ja jestem przeciwniczką liczenia, zwłaszcza na U. Od liczenia do zaburzeń jest naprawdę niewielki kroczek, uwierz.
|
|
|
#800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
tak, jak na 45 km na rowerze to BARDZO LADNIE, bardzo za mało.
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze P:
1. Owsianka (50 g płatków, szklanka pełnego mleka,banan, łyżka granoli, kilka suszonych fig) 2. 2 cienkie kawałki domowego keksu3.miseczka zupy jarzynowej 50 g makaronu z sosem pomidorowym i rodzynkami (wiem dziwne połączenie, ale mi smakuje )4.jogurt owocowy (150g) z 1-2 łyżkami płatków śniadaniowych pomarańcza 5. 2 średnie kromki razowca - jedna z twarożkiem, druga z serem żółtym i masłem, marchewka po- cukierek czekoladowy Jakieś rady?
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
UUU z nadzieją zgubienia nadprogramowych kg, ale by okres się utrzymał.
1. duża bułka grahamka: pół z serem żółtym i szynką wiejską pół z masłem orzechowym sante, twarożkiem domowym i dżemem jagodowym;ćwiratki jabłuszka; kawa parzona z mlekiem 2. kocha gorzkiej czekolady lindt z solą morską; kawa parzona z mlekiem 3. Kasza jęczmienna z warzywami+ natka pietruszki; groszek z marchewką; duża pierś z kurczaka w cieście smażona na oliwce 4. Twarożek lekki bakoma+ garść pistacji solonych 5. kawał ciężkiego większego ziarnisto- razowego chleba z szynką z kurczaka i całym ogórkiem kiszonym; pomidorki koktajlowe; jajko gotowane i jak? zależy mi na opini
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podbijam ostatni i wrzucam wczorajszy, mógłby ktoś zerknąć, proszę (późno wstałam) 1.kubek kakao na mleku 2% , 2 kromki razowego, pół wędzonej makreli i warzywa już nie pamiętam jakie ,ale były na pewno /jabłko/inka z mlekiem/ 2. owsianka na mleku 6łyż. płatków owsianych po: 1,5 dużej mandarynki i pomarańcza 3. rozłożone w czasie: kawa roz. z mlekiem, garść nerkowców,4 kostki gorzkiej czekolady i serek homo nat.180g 4. obiado-kolacja: podwójna porcja ( bo mi bardzo smakowało ) czyli taki duuuży pojemnik sałatki ( brązowy ryż, tuńczyk kawałki, kapusta pekińska, cebula, koperek, sałatka meksykańska ze słoika (groszek, kukurydza, czerwona fasola, papryka itp,),w sosie chrzanowym) 5. dosłownie przed samym snem :serek wiejski 200g i wielgachne jabłko. |
|
|
|
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
Moje U:
I Śn.: dwie kromki żytniego razowego ze słonecznikiem, maźnięte masłem i zapieczone z polędwicą i serem żółtym + keczup II Śn.: jabłko, dwa naleśniki z twarożkiem, cukrem pudrem i powidłami śliwkowymi Obiad: żeberko w sosie śmietanowym, kasza jęczmienna + ogórki konserwowe Kolacja: dwie kromki żytniego razowego z szynką, serem żółtym, ogórkiem, papryką Były jeszcze jakieś dwa ciastka kokosowe, kilka kostek czekolady, sporo herbaty i woda. ![]() Może ktoś zerknie? |
|
|
|
#807 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=riddle92;31792494]dziwią mnie tylko te okreslenia, nie lubie doszukiwania sie od razu choroby, ale skoro mowisz ze mialas problem z okresem, to w tym kontekscie okreslanie kostki czekolady KOCHĄ mnie przeraza, sorry. Musialaby być wielkości stołu, żeby ją tak określać.
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- ok rozumiem. tak buła duża piszę, ponieważ jest 3 razy większa niż zwykła, kocha napisałam ponieważ kostka czekolady zwykłej np. wedel czy coś jest mała, a ja zjadłam taką jak cztery małe, a kroma razowca- ponieważ ogólnie chleb razowy są to raczej małe kwadraciki, a ja taką grubą, dużą kromkę jak 2 normalnego i do tego grubą zjadam. jestem na u, ponieważ obecnie mam nadwagę, a wie jak powinny wyglądać r, bo jestem dietetykiem, ale ja nie zamierzam rygorystycznie tego co powinnam, a raczej to co chcę i lubię, ograniczając i trochę starając się chociaż wartościowe rzeczy wrzucać. a ta kostka to była od razu po śniadaniu, a za 2 godziny był obiad. to nie był posiłek. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- a i dlaczego nie r? skoro mam nadwagę. wiem, że problemy z okresem, ale ja mam teraz 21 kg więcej niż rok temu. a bmi rok temu miałam 19, 5
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#809 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=mpati86;31792777]
Cytat:
I te określenia z tego samego powodu mnie zdziwiły Ale tak to okej, sorry raz jeszcze
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P:
I: 2 podwójne tosty z ketchupem- 2 plastry sera żółtego i 2 plastry wędliny z indyka. II: domowy hamburger- duża bułka do hamburgerów(maxi), hamburger wołowo- wieprzowy, sos hamburgerowy, sałata pekińska, pomidor, suszona cebulka. paczka orzeszków w cieście o smaku barbecue (80g) III: 8 pierogów z ziemniakami (farsz z ziemniaków) polanych olejem z cebulką, szklanka mleka 2%. IV: 7 days double z kubkiem kakao na mleku 2%. V: jogurt naturalny 180g. Bardzo proszę o ocenę .
Edytowane przez Kaori_91 Czas edycji: 2012-01-23 o 19:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

) :
)

Ale cwiczę przynajmniej 4 razy w tygodniu, często po 2 godz. pod rząd, więc chyba źle nie jest. Zwlaszcza, że do tej pory prowdziłam siedzący tryb życia i zero aktywności...<to jesli to wyjatek spowodowany nauka, to ok
:brzydal 

poza tym wiem, że to nie ilość, a jakość jest najważniejsza, tak więc zjadam chude mięso, jaja, ryby, oczywiście do tego duża ilość warzyw i nieco mniejsza owoców, z produktów zbożowych wybieram te pełnowartościowe, a nabiał staram się ograniczać w jadłospisie, jednak często wychodzi tak, że jem go nawet 3 razy w ciągu dnia (może tym tkwi błąd
cienkie kawałki domowego keksu