|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Pozdrowionka dla męża, mój też czasem zerka...
|
|
|
|
|
#2522 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
W sumie to żadne konkretne powody. Jestem nowa we Wrocławiu i szczerze powiedziawszy to żadnego szpitala tu bym nie wybrała, ale lekarz namówił mnie na Kamieńskiego. Porody są niby ok, w razie problemów niezbędne sprzęty są, ale opieka po porodowa kiepska. Mam sobie wynająć położną do porodu i z tego co zrozumiałam to wynająć położną do domu i zabrać dziecko szybciutko ze szpitala. Co dokładnie miał na myśli zapytam za 2 tyg. na wizycie, ale podoba mi się ten pomysł. Cytat:
Ja niestety zachcianki i humorki ciążowe.
|
||
|
|
|
#2523 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale oczywiście bardzo mi pomogła. Za to moja teściowa w 3 tygodnie po wyjściu ze szpitala uraczyła mnie hasłem (na moje, że nie mogę się za bardzo przemęczać - słowa lekarza), że lepiej jednak, żebym się nie rozleniwiała Ale ja to jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam. Cytat:
(A czasami nawet pieluchy!) Ja jeszcze tak mocno aż nie mam, ale taką wkładkę zwykłą to bym sobie mogła włożyć, tylko mam nadzieję, że te wkładki laktacyjne są trochę delikatniejsze.
|
||
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Wywala mnie z netu...
|
|
|
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31783833]Akurat moja mama momentami histeryzuje bardziej niż ja, jak byłam w szpitalu, to ona wyglądała na bardziej spanikowaną niż ja. I chciała ze mną wejść na badanie, dopiero jak jej wytłumaczyłam, że to będzie badanie ginekologiczne, to odpuściła
Ale oczywiście bardzo mi pomogła. Za to moja teściowa w 3 tygodnie po wyjściu ze szpitala uraczyła mnie hasłem (na moje, że nie mogę się za bardzo przemęczać - słowa lekarza), że lepiej jednak, żebym się nie rozleniwiała Ale ja to jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam. Powiedz mężowi, że ma nosa! Bo ja sobie przejrzałam różne fora o tych wkładkach i dziewczyny czasami po prostu przecinają podpaski na pół i wkładają do biustonosza! (A czasami nawet pieluchy!) Ja jeszcze tak mocno aż nie mam, ale taką wkładkę zwykłą to bym sobie mogła włożyć, tylko mam nadzieję, że te wkładki laktacyjne są trochę delikatniejsze.[/QUOTE]czyli ma facet wyobraźnię, bo ja bym na to chyba nie wpadła (pewnie dlatego, że mnie to jeszcze nie dotyczy). Dobranoc dziewczęta spróbuję się dziś wcześniej położyć, mam nadzieję, że ta noc będzie przyjemniejsza od poprzedniej.
|
#2526 |
|
Konto usunięte
|
Ja też zmykam, ale boję się kolejnych snów
Oby do rana...
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam i ja... Oby jutro było lepsze. Pa!
|
|
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
Fatalny dzień na szczęście dobiegł końca
![]() Dobranoc... |
|
|
|
#2529 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie tak kazdy lubi cos innego Cytat:
super wyglada ten wozek ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31773977] Z innej beczki: muszę sobie kupić wkładki laktacyjne i zacząć spać w biustonoszu, bo inaczej już prawie codziennie mam koszulę nocną do prania... Czy któraś z Was ma też tym problem?[/QUOTE] o kurcze wspolczuje .. u mnie narazie tego problemu nie ma. Cytat:
![]() na kiedy masz termin? ![]() Dokladnie masz racje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a nie macie mozliwosci zeby sie wyprowadzic na swoje? Cytat:
![]() Witajcie My dzisiaj bylismy z mezulkie na kabarecie a pozniej na pysznej kolacji takze dzionek udany jak najbardziej szkoda ze juz po weekendzie
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś musi być lepiej...
Cytat:
![]() Ja brzuszek mam, a że poszło i w boczki trochę to pewnie dlatego tata mówi, że wyglądam jakbym utyła. Ciągle 4kg jestem na plusie... Ciężko będzie pewnie z tych boczków zrzucić... Mi się dziś nic nie chce... Będę musiała na pocztę wyskoczyć i zwolnienie do pracy wysłać. A tu ruszyć się nie chce. Dziś w dalszym ciągu jestem ogólnie zniechęcona. Jutro rano dentysta... Pocieszające trochę... W weekend mam zajęcia. Moich chłopaków zobowiązałam do zajęcia się ogrodzeniem, tzn. przejechania się po sklepach i przygotowaniem garażu. Chciałabym w końcu samochód zabrać, żeby u rodziców nie stał. Zobaczymy czy się wywiążą... ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Klapki na oczach i zero myślenia... Siedzę sobie zadowolona i myślę, że mam jeszcze dużo czasu i nagle zdałam sobie sprawę, że byłam umówiona dziś na 8smą nie na 9tą. Powinnam już z domu wychodzić a jestem w proszku... No i co... Muszę odwołać spotkanie.. Ale wstyd... |
|
|
|
|
#2531 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Tacca;31782473]Dokładnie, poza tym nie uważam, żeby coś takiego mogło służyć docinkom. Trochę to złośliwe było... Ale może ja już za stara jestem i mam zbyt radykalne poglądy na niektóre sprawy.
QUOTE] to w takim razie wszsytkie jesteśmy stare ja też nie uważam żeby to był dobry pomysł na docinki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jestem z Ciebie dumna, dlatego ja wszędzie piszę sobie kartki bo jak o jednej zapomnę to druga mi przypomina i tak idzie![]() a dzisiaj widzę busy czas przed Tobą..... ja dzisiaj mam zamiar wyjść na spacer zobaczymy co wyjdzie
|
|||
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Ja specjalnie się nie kładłam po wyprawieniu męża do pracy...
mogłam sobie pospać chociaż... Zła jestem na siebie... Już drugi raz faceta wyprowadziłam w pole. Pewnie sobie pomyślał, że idiotka jakaś niepoważna... Aż mnie głowa z wrażenia rozbolała...
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie dało się przełożyć na późniejszą godzinę tak żebyś zdążyła? no cóż musi brać pod uwagę że jesteś w ciąży
|
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pocztę się zaraz zacznę wybierać, bo też zapomnę.
|
|
|
|
|
#2535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ech ja też coś na ten temat wiem. Słuchaj spróbujcie złożyć do Komisji Przeciwdziałania (przy Urzędzie Miasta) o przymusowe leczenie. Masz już w ręku interwencje policji itd. Do domu samotnej matki nie pójdziesz bo i jak jak masz partnera. Musicie za wszelką cenę uciekać albo jego wywalić bo w końcu Twoje dzieci i Ty bedziecie potrzebować terapii. Jeśli Twój ojciec pije już długo poczytaj o DDA. Może uda Wam sie na stancje pójść
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Coś dla mam. Przyszłych i nie tylko.
![]() Foteliki to: Maxi Cosi Pebble i jakiś fotelik 4baby, nie wiem jaki model. http://www.happytv.pl/zobacz/premier...je-z-ekspertem Wnioski niech każdy wyciągnie sam ![]() I drugi - dlaczego fotelik tyłem do kierunku jazdy. Odpowiedź nasuwa się sama... http://www.youtube.com/watch?v=Mdlvl...eature=related
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko dzięki za linki!
Idę się wybierać...
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
ja ciągle zalegam w łózku... a za oknem ciągle ciemno.... matko jak mi sie nie chce, ale obiecałam sobie ze wyjde dzisiaj na spacer nawet jakbym miała zaraz się wrócić do toalety. Ile ja sikam ostanio!
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż podjął decyzję, że zostaje. Nie wyjedzie teraz, nie wyjedzie na 3 miesiące przed porodem, żeby się spełniać zawodowo. Zadzwoni dzisiaj do tego gościa i mu to powie, spróbuje wtedy ponegocjować wyjazd pod koniec roku, wtedy będzie już dużo łatwiej Będzie Antoś i łatwiej będzie można to wszystko poukładać.
|
|
#2540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to dobra decyzja. Trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Waszej myśli! ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
Ja już prawie wybrana, jeszcze muszę się w coś ubrać i lecę... |
||
|
|
|
#2541 | ||
|
Rozeznanie
|
Uff, ale naskrobałyście przez weekned.
Cytat:
Cytat:
![]() .Co do wynajęcia położnej - moim zdaniem zbędne. Ponieważ kosztuje to trochę dużo - z tego co wiem to ok. 600 zł no i jak np. okaże się, że masz cc to ta położna jest zbędna a kasa przepadła - moja koleżanka tak miała. Co to późniejszych wizyt położnej. To jak jesteś zarejestrowana w danej przychodni - np. na Borowskiej czy innej - wystarczy tylko podpisać deklrację gdzie wybiera sie własnie położną i lekarza to wtedy z urzedu Ci przysługuja jej wizyty i nie płacisz za to. Więc też uważam, że to bez sensu. Ale to moja zdanie. W piątek byłam u gina. Robił mi usg 4d. Sprawdził dokładnie seduszko, wszystkie przepływy w żyłach i tetnicach i w pępowinie. I oczywiście mamy zdjątko dzidziusia, które wklejam poniżej - maż się śmieje, że mały pogo wali i stopy przy tym oblizuje Kurna chata u mnie się ludzie dalej wprowadzają isasiad obok chce chyba się z nami połączyć tak w ścianę napirnicza.
MIKOŁAJ Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-01-23 o 09:12 |
||
|
|
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Powracam do was po weekendzie spędzonym z mężusiem. Nasz był dosyć udany ale z tego co nadrobiłam to widzę że niektóre z was nie miały za ciekawie . Chciało by się wiele ale ograniczenia finansowe nas hamują bo kuchnia to niezła inwestycja! Synuś już coraz bardziej się rozpycha. A zwłaszcza podobało mu sie kiedy wcinałam babcine słodkie przysmaki Życzę miłego poniedziałku!!! |
|
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo dużo chodzę, może dzięki temu zachowuję jeszcze dobrą kondycję. Oby tak do końca ![]() Chociaż... nie powiem... jak zalegnę na kanapie, to nie chce mi się d00py ruszyć. ![]() Cytat:
![]() A jeśli temu pracodawcy zależy na pracowniku, to poczeka ![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() U nas problemem z kasą nie ma, ale jakoś trudno mi podejmować decyzję i na coś konkretnego się decydować, bo to wybory na całe życie są...
|
|
|
#2545 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek.
Synio mój ma dzisiaj przedstawienie w przedszkolu z okazji dnia babci i dziadka,znów sie wzruszę ehh.Boli mnie to że te wszystkie rzeczy opuszczają mojego M,bo na wszystkich wystepach jest w pracy.M jest tylko na dzień w weekend czasem się zdarza że dwa dni ale jak Filip ma jakąś impreze to jego nie ma.Wiem że jemu też jest z tym ciężko ale cóż takie życie... Straszna noc miałam,połowę nie spałam jak zasnełam to Filip się obudził (jak nigdy),potem buszował ten w brzuszku i jak już zasnęłam dzwoni budzik Moję dziecię w brzuszku strasznie się rozpycha i zauważyłam że ma swoje godziny na harce. |
|
|
|
#2546 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2547 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a drugi to rzeczywiscie trzeba maluszka tyłem tylko wtedy maluch zwłaszcza noworodek nie widzi dobrze mamusi...no chyba ze na przednim siedzeniu ale nie wiem czy mozna tak wozic dziecko Cytat:
ja to tak teraz potrzebuje wsparcia mojego męża (bo co chwile łape jakieś doły) że jakby chciał wyjechac to bym sie załamała..Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że mój gin kupił 4D i u niego będzie można zrobić... Okaże się.Tak to bywa z tymi remontami i wykończeniami. U mnie dziś cicho... Zobaczymy jak długo. Cytat:
Leci ten czas. Cytat:
Szkoda, że Twój mąż nie może pooglądać występów synka. Co zrobić, pracować trzeba. ![]() Ja już po poczcie. Kolejka straszna a babeczka w okienku się guzdra. 5 stanowisk a oczywiście tylko jedno czynne. Tam zawsze trzeba czekać. ![]() Miejscami chodnik strasznie śliski - taka cienka warstwa lodu. Myślałam, że pod górkę nie wyjdę. |
|||
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maxi cosi w tym przypadku jest fotelikiem atestowanym, ten drugi wypada kiepsko. Sposób mocowania pasów bezpieczeństwa powoduje, że w razie wypadku dziecko właściwie nie ma szans... do tego użyte materiały powodują, że fotelik jest niestabilny i bardzo podatny na uszkodzenia. USG 3D z nagraniem na płytę możesz zrobić np. na Wojska Polskiego: http://ginekologiakielce.pl/
|
|
|
#2550 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A moje dziecię się chyba na nas obraziło, bo od kilku dni od rana do wieczora biegam i załatwiam wszystko z remontem i mały tylko "raz na rok" lekko mnie tylko szmyrnie. Mam nadzieję, że wybaczy ![]() Dziewczyny czy któraś ma toaletę pod zabudową? Jeśli tak to orientujecie się jakiej firmy ?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

spróbuję się dziś wcześniej położyć, mam nadzieję, że ta noc będzie przyjemniejsza od poprzedniej.
Oby do rana...

Wygląda prawie identycznie jak Tako Jumper, tylko tak jak pisałam wcześniej różnica jest taka, że stelaż aluminiowy (lżejszy), inny rodzaj montowania gondoli i spacerówki do stelaża i kółka ma trochę zgrabniejsze (Jumper miał grubsze opony, moim zdaniem trochę przesadzone) 

no nic, przespie sie z ta mysla, napisze do mojej najlepszej doradczyni siostry i cos zdecyduje. cala ja - wiecznie niezdecydowana 

Wydaje mi się, że to dobra decyzja. Trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Waszej myśli!