|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Oho... Zaczęli wiercić...
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Jeśli tak to z całego serca namawiam na Geberit lub Grohe, ze wskazaniem na te pierwsze. Wersja Basic lub DuoFix. Jednak specjalizują się w tym od lat i robią to dobrze. A jeśli nie o to Ci chodziło, to się wymądrzyłam.
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Malo pisze, bo jakos nie mam weny, ale nie ominelam w czytaniu ani jednej strony ![]() I dzis tez sie nie bede rozpisywala, bo ide na spacerek, Napisze tylko, ze zaczynamy 26tydzien! <ja i maluch> ![]() brzuch juz spory, zero zachcianek, ale przez ostatnie noce nie moge spac, a w dzien usypiam na siedziaco, w dzien jestem padnieta i nie mysle. A za tydzien zdaje prawko....;/ Nie licze, ze zdam, ale przyznaje ze bardzo chcialabym juz to miec za soba. I moje dwie kolezanki ciazowki, jedna 23 tydz, druga to juz trzydziesty ktorys... w szpitalu... Ja tylko sie tak zastanawiam.... one wiedzialy za kazdym razem, ze cos jest nie tak, mialy wskazania do lezenia boi lekarz iom to powiedzial, bo je badal dopochwowo sprawdzajac szyjke. Ja bylam przez mojego gina badana bodajze dwa razy w 6 tyg ciazy i pozniej 12 Teraz tylko maca mi brzuszek i sprawdza tetno malego. W sumie jakby mi sie skraala jakos ta szyjka albo cos to ja nawet nie bede wiedziala:P? Zycie w niewiedzy jest spoko, zero stresow :P Moj lekarz jest chwalony w calym miescie, ale w sumie to taka troche na kazdej wizycie-olewka- co ma byc to bedzie. Jak sie sama nie wypytam i nie dowiem to to on mi nic nie powie ;] na przyszlej wizycie planuje juz sie wypytac o porod.... w tym tyg musze isc zrobic glukoze i wszytskie badania ble;/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-23 o 10:59 |
|
|
|
#2554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale staram się wypijać 2l wody dziennie. Mam stałe pory sikania - szczególnie w nocy. Chyba mój pęcherz lubi Wołoszańskiego
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I oczywiście trzymam kciuki za egzamin. Będzie dobrze! Mnie gin za każdym razem bada. I mam nadzieję, że rzeczywiście jest dobrze. Chociaż czasem jak coś zakuje, to zastanawiam się czy tak jest. Ja dziś jestem ogólnie niewyspana i chyba zaraz ucieknę się zdrzemnąć. W zasadzie powinnam się wziąć za podlewanie kwiatków. ![]() Słonko u mnie wyszło! |
|
|
|
|
#2556 |
|
Konto usunięte
|
Cześć,
andzya cieszę się, że Twój mąż podjął taką decyzję, okazał się bardzo odpowiedzialnym! Ja właśnie wstałam po nawet dobrej nocy i koszmarnym poranku. Nawet sobie pospałam, tylko o 5 miałam pobudkę na siku, potem na godzinkę spać i koszmarek mały, ale szybko się obudziłam, o 6 wyprawiłam męża i położyłam się spać o 7.... Do 9.20 nie umiałam zasnąć Już myślę, że nie pójdę spać rano, ale włączyłam DDTVN i jakoś tak mnie znudziło, że zasnęłam... Ale po godzinie zadzwoniła listonoszka no i mam po spaniu. Za to... przyszła spódnica Chociaż dokładnie, tak jak Kism pisała - do kurteczki na teraz też da rady, bo jest z takiego solidniejszego materiału, choć to bawełna. Więc strasznie się cieszę, ale chce mi się spać :/ Zastanawiam się, czy jechać do tego sklepu czy nie, trochę się źle czuję jeszcze, tzn. głównie ten katar mnie trzyma. |
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czasem wypijam ponad 3litry
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31788063]Cześć, andzya cieszę się, że Twój mąż podjął taką decyzję, okazał się bardzo odpowiedzialnym! Ja właśnie wstałam po nawet dobrej nocy i koszmarnym poranku. Nawet sobie pospałam, tylko o 5 miałam pobudkę na siku, potem na godzinkę spać i koszmarek mały, ale szybko się obudziłam, o 6 wyprawiłam męża i położyłam się spać o 7.... Do 9.20 nie umiałam zasnąć Już myślę, że nie pójdę spać rano, ale włączyłam DDTVN i jakoś tak mnie znudziło, że zasnęłam... Ale po godzinie zadzwoniła listonoszka no i mam po spaniu. Za to... przyszła spódnica Chociaż dokładnie, tak jak Kism pisała - do kurteczki na teraz też da rady, bo jest z takiego solidniejszego materiału, choć to bawełna. Więc strasznie się cieszę, ale chce mi się spać :/ Zastanawiam się, czy jechać do tego sklepu czy nie, trochę się źle czuję jeszcze, tzn. głównie ten katar mnie trzyma.[/QUOTE] Może dziś sobie daruj ten wypad... Wygrzej się. U mnie lodowaty wiatr... |
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TO jest zakup na lata, jak nie na całe życie
|
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko ale mam lenia,gary wołają umyj nas
a ja siedzę z dupa na kanapie.Zresztą mam strasznego lenia od jakiegoś czasu,nic mi się nie chce,sprzatać nie,wyjść gdzieś to jak już muszę-dobrze że Filip mnie wyciąga na sanki.Mam nowe chobby spanie w południe
|
|
|
|
#2562 | |
|
Raczkowanie
|
Muszę się poprawić
![]() już wodę na zgrzewki kupujemy a butelki są w całym domu porozstawiane ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No wolałabym się wygrzać, ale w lodówce u mnie wieje równie lodowaty wiatr, a i się napaliłam na te kosmetyki i herbatki
|
|
|
|
|
#2564 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() Byłam dzisiaj z rana na pobraniu krwi i oddałam mocz, w czwartek wizyta u gina, już nie mogę się doczekać, aż zobaczę moje maleństwo Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie mam jakoś żadnych zachcianek.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też zauważyłam, że moje ma określone pory, w których jest bardziej aktywny, najczęściej wieczorkiem. W ciągu dnia też czuję, że mnie tam "puknie" ale rzadziej. |
|||||||
|
|
|
#2565 |
|
Konto usunięte
|
U mnie najbardziej aktywny jest rano w tej przerwie między spaniem.
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje cichutko siedzi... Pewnie mój nastrój się biedactwu udzielił. Trzeba się jakoś rozweselić. Oglądam sukienki na all. Siostra kupiła u tego sprzedawcy kieckę - fajny rozciągliwy materiał, może być na brzuszek... http://allegro.pl/listing/user.php/r...id=9023945&p=3 |
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kilku miesięcy wodę przynosimy w 5-litrowych butelkach ![]() Zawsze mam pod ręką bidon, a w kuchni stoi karafka
|
|
|
#2568 | |
|
Zadomowienie
|
O[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31788418]U mnie najbardziej aktywny jest rano w tej przerwie między spaniem.[/QUOTE]
O właśnie jeszcze rano jak leżę i dotykam brzuszka to się "odzywa" ![]() Cytat:
Fajniutka ta sukienka
|
|
|
|
|
#2569 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
w sumie w wynikach nie widać stężenia różnych witamin więc nie wiem jak to rozpoznać ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31788418]U mnie najbardziej aktywny jest rano w tej przerwie między spaniem.[/QUOTE] U mnie koło północy i koło 3-ej, pewnie już mamusię przyzwyczaja... Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!!!
zbieram się za ćwiczenia i trochę dom ogarnąć. dzisiaj w ramach udowodnienia, że mąż potrafi i pamięta jak się gotuje będzie lasagna na obiad hihihino i wybiorę się na spacer i po mięsko na obiad. |
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra kupiła taką z górą w paski i wiązaną pod szyją. Rewelacyjnie wygląda.
Właśnie czegoś takiego szukam. |
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja z bidonu.
|
|
|
#2573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mnie talerze ze zmywarki wołają , wyciągnij nas Cytat:
to jak u nas, wczoraj przez przypadek otworzyłam dwie wody i stały obok mnie Cytat:
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
Gdybyś chciała rzeczywiste wymiary 38, to mogę Ci podać, bo jednak różnią trochę się od tych opisanych w aukcji.
Asos sukienka Namiętnie szukałam podobnej w innym kolorze, ale uciągliwe sukienki z długim rękawem raczej nie są popularne. |
|
|
|
#2575 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Położna mojej siostrze mówiła, że dziecko po urodzeniu jest aktywne właśnie w tych porach, gdy było aktywne w brzuszku, ile w tym prawdy... nie wiem... Czy Wy też macie taką wrażliwą skórę na brzuchu? Ostatnio prawie wszystko mnie drażni i drapie, jakiś grubszy szew albo nie taki materiał, wszystko mi przeszkadza... |
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31788905]Moje się już nauczyły, że wyjmuje się je na bieżąco, w razie potrzeby
Bardzo rzadko wyjmuję wszystkie naczynia ze zmywarki... Czasami proszę o to męża, ale bardzo rzadko...[/QUOTE]u mnie zawsze TŻ je wyciąga
|
#2578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy to prawda - nie mam pojęcia, pewnie doświadczenie lekarskie po prostu.Co do aktywności, to tak właśnie przeczuwałam - na szczęście od 4ej przesypia do rana Mnie też wszystko drażni, nawet zwykłe rajstopy. Za to lepiej jest kiedy pamiętam wieczorem o naoliwieniu brzucha
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z USG. Będzie chłopak na dowód lekarz zrobił nam zdjęcie męskości mojego synka. Mój TŻ trochę się zasmucił bo chciał córkę, ale po chwili jego głowa wylądowała w chmurach bo to przecież pierworodny no i nazwisko zostanie zachowany więc i pradziadek się ze szczęścia popłakał.
Imię wybrane - Stanisław ![]() waży całe 300 gram, wszystko zdrowe i na miejscu. Jestem przedumna a moja depresja zniknęła. A tyle siły nabrałam ze od rana porządki w firmie zarządziłam i zaganiam wszystkich do pracy
|
|
|
|
#2580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

?

a ja siedzę z dupa na kanapie.Zresztą mam strasznego lenia od jakiegoś czasu,nic mi się nie chce,sprzatać nie,wyjść gdzieś to jak już muszę-dobrze że Filip mnie wyciąga na sanki.Mam nowe chobby spanie w południe