|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cześć
kilka dni mnie nie nie było a tu tyle maluszków super, gratuluje wszystkim mamusią ![]() Obiecuje będę częściej zaglądać bo tż wrocił do pracy i jesteśmy z małą same. Po za tym mała je 10 razy dziennie po 30-40 ml, mało jak was czytam, ale ona musi być traktowana jak wcześniaczek, je mało ale częściej. Jak jej dam więcej to zaraz wszystko wymiotuje No i niestety butla, choc wczoraj pierwszy raz od kilku dni zaciągnęła cyca. Laktatory mam dwa różne i nic lepiej ręką ale niewiele jest tego pokarmu wiec jak coś ściągnę do dolewam do mleczka. Szkoda bo kasy pójdzie na mleko masakrycznie dużo ale trudno już powoli się z tym godzę. A wogóle nockę miałam masakryczną, mała miedzy 2 a 3 30 stwierdziła, że będzie patrzeć i mam ja trzymać na raczkach a ona będzie się rozglądać. Oczy jak 5 złotówki, a matki na zapałkach. Natalia kończy dziś 2 tygodnie a niestety jeszcze nie mogę zacząć jej werandować (położna nie pozwoliła) a tak bym chciała na spacer z wózeczkiem .Lecę nadrabiać do klubu ![]() Lady Dark zdaje się, że ty mnie pytałaś skąd mam położną - z jednego z NZOZ w Pabianicach, trudno przeżyje ją, ona obsługuje lekarkę do której mam zapisana starszą córkę i to dlatego Edytowane przez likas Czas edycji: 2012-01-23 o 10:51 |
|
|
|
#1232 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
a ciezko zwlec sie z lozka
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos jeszcze komus mialam odpisac i zgubilam,jak wy robicie kilka cytatów w jednym poscie? Moje dziecko tez tak ma,ze 3 dni szaleje jakby chcialo wyskoczyc a pozniej caly dzien ledwo ledwo go czuje -ja sie smieje ze odpoczywa po wariacjach i zbiera sily na kolejne ale nie powiem te "Dni leniuszka" mnie stresuja niech on juz pomalu sie zbiera. Pewnie bede wracac do przespanych nocy z nostalgia ale dzis 37 tydzien i zaczyam z malym pertraktacje kiedy wylazi-wyjdzie dla swietego spokoju Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-01-23 o 10:58 |
|
|
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
Uska, ja tak samo jak kasik podaje espumisan dla dzieci. Jak idziemy spac o 20 to wstajemy o polnocy, o 4 i potem tak gdziesz 6-7 ale ja nie wiem czy nie za rzadko mu daje
wrocilam do karmienia piersia.Wstalismy dzisiaj trzy razywnocy ale to chyba dlatego, ze wczesnie go polozylam teraz znowu glodomorra lezy i patrzy co mamuska robi
|
#1235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- to juz powoli zaczyna sie robic watek o noworodkach/niemowlaczkach a ja juz tez bym chciala byc mamusia :P
|
|
#1236 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a wy noworodkom dajecie preparaty na kolkę? To nie jest od 3 miesiąca ?
|
#1237 | ||||||
|
Rozeznanie
|
WITAN I GRATULUJĘ KOLEJNYM ROZPAKOWANYM
ja też jestem z mamuś lutowych ale nie obraziłabym się gdybym rozpakowała się jeszcze w styczniu ale to chyba nie tylko ja jak widzę Cytat:
że poród szybciutki oby wszystkim nam tak poszło ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hmm... wg mnie to możliwe, ja po pierwszym synku dostałam równo miesiąc po jego urodzeniu okres..normalnie wyglądający i z normalnym przebiegiem ok 5dni... dość szybko po porodzie się wprawdzie wyczyściłam, bo wiem, że jak go urodziłam 17.09 to jakoś w granicach 17.10 dostałam okres - tam może kilka dni w te czy w te ale normalnie, dlatego też od 2 okresu po porodzie brałam już normalnie tabsy anty Cytat:
ale nie wiem czy zależnie od tego jak śpię czy chodzę... bo mi się wydaje, że te plecy bolą mnie cały czas... fakt, że jak po przebywam w jednej pozycji dłużej (czyli właśnie np. śpię) i potem chcę ją zmienić to boli bardziej... :PMy też powykurzaliśmy wczoraj małą.... było przyjemnie, ale mała dalej twardo sedzi... fakt, że zauważyłam wczoraj, że jestem tam już jakaś mega szeroka....tzn podczas stosunku sama czułam, że mam tam mega luz i to dużo większy niż przy ostatnim razie... a od 2-3 dni mój ból kości łonowej uniemożliwia mi chodzenie, jak leżę jest jeszcze w miarę choć też boli, ale jak chodzę to mam wrażenie, że mi zaraz tam coś wyleci i muszę chodzić jakby "rozkraczona" - jakbym pampers co najmniej miała tam pełny... więc nie wiem czy to może oznaczać, że coś się podziało z szyjką, albo rozwarcie jakieś??? ![]() Cytat:
czas szybko minie i już niedługo będziecie spacerować a co do MM to mój synek praktycznie od 3 tygodnia życia był wyłącznie na MM Bebilon 1 - pamiętam, że płaciłam wtedy ok 36zł za dużą puszkę tego mleka, która powiedzmy na początku starczała bodajże na roboczy tydzień (5dni), ale mały dobrze je znosił, nie miał kolek, najadał się i ładnie przybierał, także teraz jeśli coś mi nie pujdzie z karmieniem bez wyrzutów będę dawałam MM...choć bardzo chcę karmić, ale jak się nie da to przecież nie ja pierwsza i nie ostatnia ![]() Dziś mam wizytę o 16:15 więc proszę o kciukaski - może mi powie, że coś się święci już???
|
|
|
#1238 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam termin na 26 a nawet 29 luty i wg tego drugiego to bym w czwartek zaczynała 36 tydzień , a jesli na 26 luty to dzis mi się zaczyna 36 tydzień , policz w kalendarzu od ostatniej miesiączki bo miesiąc ma ponad 4 tyg
|
|
|
|
#1239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A kciuki trzymam |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1241 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie i dzieciaczki po weekendzie
U mnie weekend w szkole spędzony. Troche wpisów udało mi się uzyskać, za 2 tyg kolejne. Mam nadzieje, że się nie rozpakuje przed czasem W piątek byłam po zwolnienie u gina i dostałam ochrzan ,że za dużo przytyłam w przeciągu 2 tyg i dieta. Zero owoców, jedynie jedno kiwi dziennie zero soków, chlebek tylko razowy, zero zimniorów . Warzywa , nabiał i chude mięsko. No , ale jakoś przeżyje. Dam rade. W sumie w ciąży przytyłam 14kg. Dziś 35tyg ciąży w sumie to 35/36. Ojej jak pomysle , że to juz bliżej niż dalej to mam lekkiego stresika. W sobote w sklepie spotkałam koleżanke też w ciąży , nawet o tym nie wiedziałam i co się okazało to podobny termin porodu mamy ![]() Wszystkiego dobrego dla nowych dzieciaczków i mamuś. |
|
|
|
#1242 |
|
Raczkowanie
|
WŁASNIE JAK WY LICZYCIE TE TYGODNIE CIĄŻY??? BO JA JUŻ ZGLUPIAŁAM
|
|
|
|
#1243 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no i standardowo od 3.30 w nocy już tez wariował, już widzę jakie będę z nim miała nieprzespane nocki![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to mnie mój gin powinien zlinczować za te 20 kgw związku z tym, ze moje dziecię nie dało mi pospać w nocy znowu ledwo widzę ma oczy i standardowo nic mi się nie chce... zupa się robi, to obiadzik jakiś będzie, pranie się pierze, więc lajcik
|
|
|
#1244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz mnie tylko bola od zlej postawy przy karmieniu
|
|
#1246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarz na szkole rodzenia mówią, że oni kierują się metodą Naegelego http://pl.wikipedia.org/wiki/Regu%C5%82a_Naegelego. Ja mam przez swojego lekarza taką datę porodu wyliczoną, ale liczę sobie tygodnie z OM.
|
|
#1247 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
Jemu bardziej chyba chodziło o to , że w przeciągu 2 tyg przybrałam 1,5kg. Ze za dużo,że ciśnienia się mogę dorobić. Nawet zmierzył odrazu i był pewien ,że będę miała wyższe, a tu 138/80 to chyba normalne nie?? Bo nic nie powiedział potem.
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy to nie białkomocz - bo wysokie ciśnienie + mocne tycie idą w parze... no ale było ok... choć po prawdzie to wtedy zaczęłam właśnie puchnąć strasznie - więc coś na rzeczy z tym tyciem było...Bo to nie chodzi chyba o to ile się w sumie przytyje, tylko że nagle jakoś dziwnie dużo - to jest wtedy oznaka że coś dziwnego się dzieje (albo że się jadło przez święta za dużo Na szczęście jeszcze 2kg i będę ważyć tyle co przed ciążą... A myślałam że na tej mojej "diecie"-ciągle bym tylko jadła ![]() Likas: u mnie pora czuwania w nocy wypada małej koło 24-2.30 już się na razie z tym pogodziłam... bo próby pójścia z nią do łóżka nic nie dadzą, skoro ona sobie wtedy kupki robi i i tak musiałabym wstać... może się za kilka dni przestawi, bo na razie się trochę przesuwa na wcześniej...
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-01-23 o 12:14 |
|
|
|
|
#1252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co za lekarzA mi się dzisiaj śniło że urodziłam dwoje dzieci córeczkę i synka
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
ja przytylam 15 kilo na razie i staran sie unikac slodyczy ale syn mnie tak namawia ze musze ...no musze je jesc
|
|
|
|
#1254 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=aga__tka;31789568]Mnie babka raz też tak powiedziała - cały czas po max 0,5kg na 2 -3 tygodnie a raz 3kg... od razu kazala leciec na badanie moczu
czy to nie białkomocz - bo wysokie ciśnienie + mocne tycie idą w parze... no ale było ok... choć po prawdzie to wtedy zaczęłam właśnie puchnąć strasznie - więc coś na rzeczy z tym tyciem było...Bo to nie chodzi chyba o to ile się w sumie przytyje, tylko że nagle jakoś dziwnie dużo - to jest wtedy oznaka że coś dziwnego się dzieje (albo że się jadło przez święta za dużo Na szczęście jeszcze 2kg i będę ważyć tyle co przed ciążą... A myślałam że na tej mojej "diecie"-ciągle bym tylko jadła ![]() /QUOTE] Dokładnie tu chodzi o to ,że w krótkim czasie za dużo nie przytyć. Ale to wina soków z kartonu (cukier) , jabłek i bananów (fruktoza). Białe pieczywo. Teraz się ograniczam Zobaczymy co z tego będzie. Za 2 tyg wizyta u gina. Ciekawe czy będzie coś buczał dalej czy nie. A najbardziej mnie rozwala ,że mój gin sam wygląda jak pączek w maśle :P Przyganiał kocioł garnkowi PHI!!!
Edytowane przez Angelika_26 Czas edycji: 2012-01-23 o 12:23 |
|
|
|
#1255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nasza nocka była super, karmienie o 12, 3 i 6.30 a w miedzy czasie spał jak suseł co pozwoliło mi pospać trochę i mieć szanse na odciągniecie z bolących i przepełnionych (.)(.) na szczęscie dziś mu humorek dopisał w nocy i pozwolił ojcu pospać (tż wraca dziś do pracy już ) bo w nocy z sob na niedz do 3-4 nie spaliśmy tylko kupa płacz kupa płacz i jedzenie ![]() Cytat:
|
|
|
#1256 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyteJa tez jestem tam mega luźna i mam wrażenie że zaraz mi coś wypadnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja przytyłam 16 i już na wagę nie wchodzę ![]() ale lekarz sie mnie nie czepia bo ja miałam bardzo duzą niedowage
|
|||||
|
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Lecę zaraz połazić po mieście, czuje się ok więc korzystam ![]() Siostra będzie mnie asekurować w razie co ![]() Miłego dnia kochane Monia – zdrówka dla synusia, serce pęka jak się patrzy na takie maleństwo które dopada wydawałoby się zwykły katar Małgosia – za czopa ![]() Ultraradiola – chyba szykuje się następna tura ![]() Misienka – nie ominie nas tylko czekać jak nas dopadną skurcze ![]() ![]() Martunia – kciuki za wizytę ![]() Angelika – twój lekarz chyba trochę przesadza z tą wagą, ja też tyle przytyłam i chyba to nie jest jakiś dramat… ![]()
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam wyniki na paciorka - bakterii nie wyhodowano
)
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz jakies lightowe cwiczenia no i mozliwe ze waga tez juz nie bedzie rosla |
|
|
|
|
#1260 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Mała śpi, to ja mam chwilkę na wizaż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2 artykuły: 1 Przede wszystkim pokarm należy przechowywać w pojemnikach przeznaczonych specjalnie do tego celu. Mamy wtedy pewność, że żadna z substancji wchodzących w skład materiału, z którego wykonano taki zbiorniczek, nie będzie miała negatywnego (lub wręcz szkodliwego) wpływu na pokarm, np. szkło może niszczyć część żywych komórek. 2 Przechowuj pokarm w szczelnych, sterylnych pojemniczkach, butelkach szklanych lub plastikowych z pokrywką lub foliowych jednorazowych torebkach. Tak wiec sorki....pospieszyłam sie z opinia ![]() Cytat:
Czesto jest tak ze sie nie zaleca bo po prostu nie było testowane w tym przypadku na noworodkach. A druga sprawa, ja daje minimalna dawle bo w sumie 10 kropelek na dobe(rozłozone na 2 razy) a nie mozna przekroczyc 80 kropelek.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

super, gratuluje wszystkim mamusią
No i niestety butla, choc wczoraj pierwszy raz od kilku dni zaciągnęła cyca. Laktatory mam dwa różne i nic lepiej ręką ale niewiele jest tego pokarmu wiec jak coś ściągnę do dolewam do mleczka. Szkoda bo kasy pójdzie na mleko masakrycznie dużo ale trudno już powoli się z tym godzę.
i mam ja trzymać na raczkach a ona będzie się rozglądać. Oczy jak 5 złotówki, a matki na zapałkach.
.

a ciezko zwlec sie z lozka 

Dziewczyny ok 37 tyg , spiące na lewym boku czy wy tez budząc sie macie taki ból w plecach ?

zero soków, chlebek tylko razowy, zero zimniorów

) bo w nocy z sob na niedz do 3-4 nie spaliśmy tylko kupa płacz kupa płacz i jedzenie