Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 10:47   #1231
likas
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cześć
kilka dni mnie nie nie było a tu tyle maluszków super, gratuluje wszystkim mamusią

Obiecuje będę częściej zaglądać bo tż wrocił do pracy i jesteśmy z małą same. Po za tym mała je 10 razy dziennie po 30-40 ml, mało jak was czytam, ale ona musi być traktowana jak wcześniaczek, je mało ale częściej. Jak jej dam więcej to zaraz wszystko wymiotuje No i niestety butla, choc wczoraj pierwszy raz od kilku dni zaciągnęła cyca. Laktatory mam dwa różne i nic lepiej ręką ale niewiele jest tego pokarmu wiec jak coś ściągnę do dolewam do mleczka. Szkoda bo kasy pójdzie na mleko masakrycznie dużo ale trudno już powoli się z tym godzę.

A wogóle nockę miałam masakryczną, mała miedzy 2 a 3 30 stwierdziła, że będzie patrzeć i mam ja trzymać na raczkach a ona będzie się rozglądać. Oczy jak 5 złotówki, a matki na zapałkach.
Natalia kończy dziś 2 tygodnie a niestety jeszcze nie mogę zacząć jej werandować (położna nie pozwoliła) a tak bym chciała na spacer z wózeczkiem .

Lecę nadrabiać do klubu

Lady Dark zdaje się, że ty mnie pytałaś skąd mam położną - z jednego z NZOZ w Pabianicach, trudno przeżyje ją, ona obsługuje lekarkę do której mam zapisana starszą córkę i to dlatego

Edytowane przez likas
Czas edycji: 2012-01-23 o 10:51
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:48   #1232
Misienka23
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a mnie dzisiaj coś plecy pobolewają jak na okres i troszkę promieniuje na brzuchol tak bym już chciała żeby coś się ruszyło
mnie plecy tez bola ale to chyba od spania, w nocy baardzo czesto chodze siku a ciezko zwlec sie z lozka na spacer to juz nie chodze nawet bo mnie boli tam na dole, a wczoraj mocno mnie brzuch bolal i zle sie czulam ogolnie, a dzisiaj czuje sie super ide zaraz robic sniadanie a potem kopiec kreta

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:51   #1233
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ok 37 tyg , spiące na lewym boku czy wy tez budząc sie macie taki ból w plecach ?
I czy wam też tak ''strzyka'' w brzuchu?
nie mam ale za to dretwieje mi reka i czasami noga na stronie na ktorej aktualnie spie podloz moze jakas poduszke pod plecy

cos jeszcze komus mialam odpisac i zgubilam,jak wy robicie kilka cytatów w jednym poscie?

Moje dziecko tez tak ma,ze 3 dni szaleje jakby chcialo wyskoczyc a pozniej caly dzien ledwo ledwo go czuje -ja sie smieje ze odpoczywa po wariacjach i zbiera sily na kolejne ale nie powiem te "Dni leniuszka" mnie stresuja niech on juz pomalu sie zbiera.
Pewnie bede wracac do przespanych nocy z nostalgia ale dzis 37 tydzien i zaczyam z malym pertraktacje kiedy wylazi-wyjdzie dla swietego spokoju

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2012-01-23 o 10:58
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:57   #1234
klaurencja
Raczkowanie

Uska, ja tak samo jak kasik podaje espumisan dla dzieci. Jak idziemy spac o 20 to wstajemy o polnocy, o 4 i potem tak gdziesz 6-7 ale ja nie wiem czy nie za rzadko mu daje wrocilam do karmienia piersia.

Wstalismy dzisiaj trzy razywnocy ale to chyba dlatego, ze wczesnie go polozylam teraz znowu glodomorra lezy i patrzy co mamuska robi
Stary 2012-01-23, 11:00   #1235
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć
kilka dni mnie nie nie było a tu tyle maluszków super, gratuluje wszystkim mamusią

Obiecuje będę częściej zaglądać bo tż wrocił do pracy i jesteśmy z małą same. Po za tym mała je 10 razy dziennie po 30-40 ml, mało jak was czytam, ale ona musi być traktowana jak wcześniaczek, je mało ale częściej. Jak jej dam więcej to zaraz wszystko wymiotuje No i niestety butla, choc wczoraj pierwszy raz od kilku dni zaciągnęła cyca. Laktatory mam dwa różne i nic lepiej ręką ale niewiele jest tego pokarmu wiec jak coś ściągnę do dolewam do mleczka. Szkoda bo kasy pójdzie na mleko masakrycznie dużo ale trudno już powoli się z tym godzę.

A wogóle nockę miałam masakryczną, mała miedzy 2 a 3 30 stwierdziła, że będzie patrzeć i mam ja trzymać na raczkach a ona będzie się rozglądać. Oczy jak 5 złotówki, a matki na zapałkach.
Natalia kończy dziś 2 tygodnie a niestety jeszcze nie mogę zacząć jej werandować (położna nie pozwoliła) a tak bym chciała na spacer z wózeczkiem .
to malutka ćwiczy mamy cierpliwosc hehe

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

to juz powoli zaczyna sie robic watek o noworodkach/niemowlaczkach a ja juz tez bym chciala byc mamusia :P

Stary 2012-01-23, 11:09   #1236
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Dziewczyny, a wy noworodkom dajecie preparaty na kolkę? To nie jest od 3 miesiąca ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:13   #1237
MartuNiunia87
Rozeznanie

WITAN I GRATULUJĘ KOLEJNYM ROZPAKOWANYM ja też jestem z mamuś lutowych ale nie obraziłabym się gdybym rozpakowała się jeszcze w styczniuale to chyba nie tylko ja jak widzę

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
czesc kochane, wreszcie mam chwilke by cos naskrobac. Jestesmy jeszcze w szpitalu, maly jest naswietlany. Jest cudny, tz zakochany no po prostu jestem tak szczesliwa ze az ciezko to opisac, juz bym tylko chciala byc w domku, no ale zobaczymy jak malec. Ja dzisiaj mialam przez chwile temperature ale przeszlo no ispuchlymi stopy, masakra wciazy tego nie malam. Szkoda, mi malego pod tymi lampami bo sie denerwuje goraco mu i te okularki mu przeszkadzaja. Porod mialam ekspresowy akle o tym napisze jak wyjde ze szpitala, gratulacje dla rozpakowanych mam. Kasiahexse twoja dziecina chyba z mojej przyklad wziela ik widzialam porod szybciutki

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

aaa zapomnialam w klubie fotka
SUPER że poród szybciutki oby wszystkim nam tak poszło

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a mnie dzisiaj coś plecy pobolewają jak na okres i troszkę promieniuje na brzuchol tak bym już chciała żeby coś się ruszyło

AgaMili gratulacje

Oj tak... ja mam 37tc i też bym już chciała

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
dziewczyny a masowałyście/wyciągałyście sutki w ciąży ? mi koleżanka radziła żebym tak robiła bo ona jak zaczęła karmić to strasznie jej popękały i krwawiły aż... ja smaruję lanoliną z ziajki ale nie wiem czy nie za krótko
Nie ani razu, mam je mega wrażliwei chyba bym się posrała masując :P po za tym masując sutki podobno można przyspieszyć poród, a co do tego czy ma to wpływ na późniejsze karmienie..nie wiem, wydaje mi się, że jak mają popękać to i tak popękają, wiele zależy bardziej od prawnego przystawiania dziecka I od jego dobrego chwytania sutka niż od tego czy w ciąży je się masuje - to moje zdanie oczywiście

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hmmm od kilku dni tak dziwnie mnie boli lewy jajnik czy to możliwe że już mogą normalnie zacząć funkcjonować?? czuje się tak jak bym miała owulację ale to mineło dopiero 30dni od porodu więc to chyba nie możliwe wiem ze okres dostane szybciej bo nie karmię piersią ale owulacja??chyba nie za 2 tyg mam wizytę u lekarza okaże sie jak to wszytsko się tam goi

Hmm... wg mnie to możliwe, ja po pierwszym synku dostałam równo miesiąc po jego urodzeniu okres..normalnie wyglądający i z normalnym przebiegiem ok 5dni... dość szybko po porodzie się wprawdzie wyczyściłam, bo wiem, że jak go urodziłam 17.09 to jakoś w granicach 17.10 dostałam okres - tam może kilka dni w te czy w te ale normalnie, dlatego też od 2 okresu po porodzie brałam już normalnie tabsy anty

Cytat:
Dzień doberek
Dziś obudzil mnie straszny ból pleców ale zaczynam sie do niego przyzwyczajać Dziewczyny ok 37 tyg , spiące na lewym boku czy wy tez budząc sie macie taki ból w plecach ?

Wczoraj z tz spróbowaliśmy wykurzać małą i bylo nawet przyjemnie ale młodej chyba się nie śpieszy na świat więc teraz leże i nabieram sił przez ostatnie dni
Co do bólu w plecach to u mnie jest - dokładnie w krzyżach ale nie wiem czy zależnie od tego jak śpię czy chodzę... bo mi się wydaje, że te plecy bolą mnie cały czas... fakt, że jak po przebywam w jednej pozycji dłużej (czyli właśnie np. śpię) i potem chcę ją zmienić to boli bardziej... :P

My też powykurzaliśmy wczoraj małą.... było przyjemnie, ale mała dalej twardo sedzi... fakt, że zauważyłam wczoraj, że jestem tam już jakaś mega szeroka....tzn podczas stosunku sama czułam, że mam tam mega luz i to dużo większy niż przy ostatnim razie... a od 2-3 dni mój ból kości łonowej uniemożliwia mi chodzenie, jak leżę jest jeszcze w miarę choć też boli, ale jak chodzę to mam wrażenie, że mi zaraz tam coś wyleci i muszę chodzić jakby "rozkraczona" - jakbym pampers co najmniej miała tam pełny... więc nie wiem czy to może oznaczać, że coś się podziało z szyjką, albo rozwarcie jakieś???

Cytat:
Cześć
Super, że masz malutką przy sobie i dajecie radę czas szybko minie i już niedługo będziecie spacerować a co do MM to mój synek praktycznie od 3 tygodnia życia był wyłącznie na MM Bebilon 1 - pamiętam, że płaciłam wtedy ok 36zł za dużą puszkę tego mleka, która powiedzmy na początku starczała bodajże na roboczy tydzień (5dni), ale mały dobrze je znosił, nie miał kolek, najadał się i ładnie przybierał, także teraz jeśli coś mi nie pujdzie z karmieniem bez wyrzutów będę dawałam MM...choć bardzo chcę karmić, ale jak się nie da to przecież nie ja pierwsza i nie ostatnia

Dziś mam wizytę o 16:15 więc proszę o kciukaski - może mi powie, że coś się święci już???
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:27   #1238
dolores181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj zaczęłam 36t, termin porodu za równy miesiąc, 22.lutego. Więc chyba 4tygodnie mi zostały?
A ja mam termin na 26 a nawet 29 luty i wg tego drugiego to bym w czwartek zaczynała 36 tydzień , a jesli na 26 luty to dzis mi się zaczyna 36 tydzień , policz w kalendarzu od ostatniej miesiączki bo miesiąc ma ponad 4 tyg
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:30   #1239
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

Super, że masz malutką przy sobie i dajecie radę czas szybko minie i już niedługo będziecie spacerować a co do MM to mój synek praktycznie od 3 tygodnia życia był wyłącznie na MM Bebilon 1 - pamiętam, że płaciłam wtedy ok 36zł za dużą puszkę tego mleka, która powiedzmy na początku starczała bodajże na roboczy tydzień (5dni), ale mały dobrze je znosił, nie miał kolek, najadał się i ładnie przybierał, także teraz jeśli coś mi nie pujdzie z karmieniem bez wyrzutów będę dawałam MM...choć bardzo chcę karmić, ale jak się nie da to przecież nie ja pierwsza i nie ostatnia

Dziś mam wizytę o 16:15 więc proszę o kciukaski - może mi powie, że coś się święci już???
wiem, wiem, już to raz przerobilam.Ala od 2 tyg była na bebiko, a od 5 na nutramigenie. teraz podaję bebilon 1, zobaczymy, ale ja bardzo chciałam karmić

A kciuki trzymam
Stary 2012-01-23, 11:33   #1240
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
kciukaski

Stary 2012-01-23, 11:34   #1241
Angelika_26
Raczkowanie

Witam mamusie i dzieciaczki po weekendzie

U mnie weekend w szkole spędzony. Troche wpisów udało mi się uzyskać, za 2 tyg kolejne. Mam nadzieje, że się nie rozpakuje przed czasem
W piątek byłam po zwolnienie u gina i dostałam ochrzan ,że za dużo przytyłam w przeciągu 2 tyg i dieta. Zero owoców, jedynie jedno kiwi dziennie zero soków, chlebek tylko razowy, zero zimniorów. Warzywa , nabiał i chude mięsko. No , ale jakoś przeżyje. Dam rade. W sumie w ciąży przytyłam 14kg.

Dziś 35tyg ciąży w sumie to 35/36. Ojej jak pomysle , że to juz bliżej niż dalej to mam lekkiego stresika.

W sobote w sklepie spotkałam koleżanke też w ciąży , nawet o tym nie wiedziałam i co się okazało to podobny termin porodu mamy

Wszystkiego dobrego dla nowych dzieciaczków i mamuś.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:38   #1242
dolores181
Raczkowanie

WŁASNIE JAK WY LICZYCIE TE TYGODNIE CIĄŻY??? BO JA JUŻ ZGLUPIAŁAM JESLI OSTATNIĄ MIESIĄCZKĘ MIAŁAM 22 MAJA W NIEDZIELĘ TO TERMIN WYPADAŁBY MI PO 40 TYG CIĄZY NA 26 LUTY A JAK LEKARZ LICZYŁ TO WYLICZYŁ 29 LUTY CZYLI OD MIESIĄCZKI BY WYCHODZIŁO 40 TYGODNI I 3 DNI , TO JA WCZORAJ ZACZĘŁAM 36 TYDZIEŃ CZY DOPIERO ZACZNĘ W CZWARTEK?????>?????: mur:: mur:
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:46   #1243
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
A ja dziś znowu w szpitalu byłam u taty i już jest coraz lepiej dobrze że miał dużo szczęścia bo mogło być nieciekawie :/ i jak byłam w tym szpitalu i pomyślałam sobie że już niedługo ja tam będę leżeć to aż mnie ciarki przeszły nie cierpię szpitali jak większość ludzi i pamiętam jaka mnie tam depresja dopadała jak leżałam po pierwszym porodzie tydzień czasu mimo iż opieka była dobra i nie narzekałam na nic tylko sam fakt a teraz jeszcze zostawię w domu córkę ;( to dopiero będę miała deprechę jak tam będę nie daj boże bezczynnie leżeć zanim urodzę
cieszę się, ze jest coraz lepiej
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
A moje dziecię chyba ma disco w brzuchu masakra zauważyłam że ona tak co 2 dzień szaleje a co drugi jest bardzo spokojna aż za bardzo że się martwię
mój też wczoraj o 22 tak zaczal wariować, ze tylko co chwilę wołałam aała ajjj boli no i standardowo od 3.30 w nocy już tez wariował, już widzę jakie będę z nim miała nieprzespane nocki
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
czesc kochane, wreszcie mam chwilke by cos naskrobac. Jestesmy jeszcze w szpitalu, maly jest naswietlany. Jest cudny, tz zakochany no po prostu jestem tak szczesliwa ze az ciezko to opisac, juz bym tylko chciala byc w domku, no ale zobaczymy jak malec. Ja dzisiaj mialam przez chwile temperature ale przeszlo no ispuchlymi stopy, masakra wciazy tego nie malam. Szkoda, mi malego pod tymi lampami bo sie denerwuje goraco mu i te okularki mu przeszkadzaja. Porod mialam ekspresowy akle o tym napisze jak wyjde ze szpitala, gratulacje dla rozpakowanych mam. Kasiahexse twoja dziecina chyba z mojej przyklad wziela ik widzialam porod szybciutki

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

aaa zapomnialam w klubie fotka
to ciekawe kiedy wyjdziecie? trzymam kciuki za szybki powrót do domku
Cytat:
a co ty byś chciała spać o tej godzinie? no wiesz! to najlepsza pora widać na obserwacje
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
W piątek byłam po zwolnienie u gina i dostałam ochrzan ,że za dużo przytyłam w przeciągu 2 tyg i dieta. Zero owoców, jedynie jedno kiwi dziennie zero soków, chlebek tylko razowy, zero zimniorów. Warzywa , nabiał i chude mięsko. No , ale jakoś przeżyje. Dam rade. W sumie w ciąży przytyłam 14kg.
że co? i ty za dużo przytyłaś? to mnie mój gin powinien zlinczować za te 20 kg

w związku z tym, ze moje dziecię nie dało mi pospać w nocy znowu ledwo widzę ma oczy i standardowo nic mi się nie chce... zupa się robi, to obiadzik jakiś będzie, pranie się pierze, więc lajcik
Stary 2012-01-23, 11:47   #1244
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
WŁASNIE JAK WY LICZYCIE TE TYGODNIE CIĄŻY??? BO JA JUŻ ZGLUPIAŁAM JESLI OSTATNIĄ MIESIĄCZKĘ MIAŁAM 22 MAJA W NIEDZIELĘ TO TERMIN WYPADAŁBY MI PO 40 TYG CIĄZY NA 26 LUTY A JAK LEKARZ LICZYŁ TO WYLICZYŁ 29 LUTY CZYLI OD MIESIĄCZKI BY WYCHODZIŁO 40 TYGODNI I 3 DNI , TO JA WCZORAJ ZACZĘŁAM 36 TYDZIEŃ CZY DOPIERO ZACZNĘ W CZWARTEK?????>?????: mur:: mur:
w każdej ciąży lekarz dodawal mi 9 msc i 7 dni do terminu miesiączki, czyli wychodzi Ci 29 luty
Stary 2012-01-23, 11:47   #1245
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm od kilku dni tak dziwnie mnie boli lewy jajnik czy to możliwe że już mogą normalnie zacząć funkcjonować?? czuje się tak jak bym miała owulację ale to mineło dopiero 30dni od porodu więc to chyba nie możliwe wiem ze okres dostane szybciej bo nie karmię piersią ale owulacja??chyba nie za 2 tyg mam wizytę u lekarza okaże sie jak to wszytsko się tam goi
możliwe - ja z synkiem dostalam okres 2msc po porodzie a karmilam tylko piersia na zadanie co min 3h... moje kolezanki ktore tak karmily nie mialy okresu po 9-12msc.... wiec chyba nie ma reguly

Cytat:
Dzień doberek
Dziś obudzil mnie straszny ból pleców ale zaczynam sie do niego przyzwyczajać Dziewczyny ok 37 tyg , spiące na lewym boku czy wy tez budząc sie macie taki ból w plecach ?

Wczoraj z tz spróbowaliśmy wykurzać małą i bylo nawet przyjemnie ale młodej chyba się nie śpieszy na świat więc teraz leże i nabieram sił przez ostatnie dni
Mnie tak mocno bolaly - na szczescie po porodzie zniknelo... teraz mnie tylko bola od zlej postawy przy karmieniu ale sie staram pilnowac i jest lepiej
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:49   #1246
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Ja z OM też mam 3 dni wczesniej, a lekarz dał mi późniejszą datę.
Lekarz na szkole rodzenia mówią, że oni kierują się metodą Naegelego
http://pl.wikipedia.org/wiki/Regu%C5%82a_Naegelego. Ja mam przez swojego lekarza taką datę porodu wyliczoną, ale liczę sobie tygodnie z OM.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:49   #1247
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

a co ty byś chciała spać o tej godzinie? no wiesz! to najlepsza pora widać na obserwacje
no bardzo śmieszne
Stary 2012-01-23, 11:57   #1248
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie ja tez nie wiem jak oni to liczą. Ja miałam miesiączke 20 maja. Termin porodu z miesiączki 27 luty, a z usg 20 luty. Bo dziecko jest troszke większe o tydzień.
Stary 2012-01-23, 12:01   #1249
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
no bardzo śmieszne
a najśmieszniejsze jest to, że pewnie u mnie będzie tak samo
Stary 2012-01-23, 12:03   #1250
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

że co? i ty za dużo przytyłaś? to mnie mój gin powinien zlinczować za te 20 kg
Jemu bardziej chyba chodziło o to , że w przeciągu 2 tyg przybrałam 1,5kg. Ze za dużo,że ciśnienia się mogę dorobić. Nawet zmierzył odrazu i był pewien ,że będę miała wyższe, a tu 138/80 to chyba normalne nie?? Bo nic nie powiedział potem.
Stary 2012-01-23, 12:11   #1251
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Jemu bardziej chyba chodziło o to , że w przeciągu 2 tyg przybrałam 1,5kg. Ze za dużo,że ciśnienia się mogę dorobić. Nawet zmierzył odrazu i był pewien ,że będę miała wyższe, a tu 138/80 to chyba normalne nie?? Bo nic nie powiedział potem.
Mnie babka raz też tak powiedziała - cały czas po max 0,5kg na 2 -3 tygodnie a raz 3kg... od razu kazala leciec na badanie moczu czy to nie białkomocz - bo wysokie ciśnienie + mocne tycie idą w parze... no ale było ok... choć po prawdzie to wtedy zaczęłam właśnie puchnąć strasznie - więc coś na rzeczy z tym tyciem było...
Bo to nie chodzi chyba o to ile się w sumie przytyje, tylko że nagle jakoś dziwnie dużo - to jest wtedy oznaka że coś dziwnego się dzieje (albo że się jadło przez święta za dużo ale lepiej nie bagatelizować objawów, bo mogą wskazywać na chorobę)
Na szczęście jeszcze 2kg i będę ważyć tyle co przed ciążą... A myślałam że na tej mojej "diecie"-ciągle bym tylko jadła to raczej przytyję - a w tydzień kilogram straciłam już

Likas: u mnie pora czuwania w nocy wypada małej koło 24-2.30 już się na razie z tym pogodziłam... bo próby pójścia z nią do łóżka nic nie dadzą, skoro ona sobie wtedy kupki robi i i tak musiałabym wstać... może się za kilka dni przestawi, bo na razie się trochę przesuwa na wcześniej...

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2012-01-23 o 12:14
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:12   #1252
dph
Rozeznanie

Cytat:

Dziś 35tyg ciąży w sumie to 35/36. Ojej jak pomysle , że to juz bliżej niż dalej to mam lekkiego stresika.

W sobote w sklepie spotkałam koleżanke też w ciąży , nawet o tym nie wiedziałam i co się okazało to podobny termin porodu mamy

Wszystkiego dobrego dla nowych dzieciaczków i mamuś.
Jezu to ja przy swoich teraz już chyba ponad 20 kg na plusie (nie wchodzę już na wagę) powinnam być tylko o wodzie i suchym chlebie co za lekarz

A mi się dzisiaj śniło że urodziłam dwoje dzieci córeczkę i synka
Stary 2012-01-23, 12:18   #1253
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

ja przytylam 15 kilo na razie i staran sie unikac slodyczy ale syn mnie tak namawia ze musze ...no musze je jesc
Stary 2012-01-23, 12:20   #1254
Angelika_26
Raczkowanie

[QUOTE=aga__tka;31789568]Mnie babka raz też tak powiedziała - cały czas po max 0,5kg na 2 -3 tygodnie a raz 3kg... od razu kazala leciec na badanie moczu czy to nie białkomocz - bo wysokie ciśnienie + mocne tycie idą w parze... no ale było ok... choć po prawdzie to wtedy zaczęłam właśnie puchnąć strasznie - więc coś na rzeczy z tym tyciem było...
Bo to nie chodzi chyba o to ile się w sumie przytyje, tylko że nagle jakoś dziwnie dużo - to jest wtedy oznaka że coś dziwnego się dzieje (albo że się jadło przez święta za dużo ale lepiej nie bagatelizować objawów, bo mogą wskazywać na chorobę)
Na szczęście jeszcze 2kg i będę ważyć tyle co przed ciążą... A myślałam że na tej mojej "diecie"-ciągle bym tylko jadła to raczej przytyję - a w tydzień kilogram straciłam już

/QUOTE]
Dokładnie tu chodzi o to ,że w krótkim czasie za dużo nie przytyć. Ale to wina soków z kartonu (cukier) , jabłek i bananów (fruktoza). Białe pieczywo. Teraz się ograniczam Zobaczymy co z tego będzie. Za 2 tyg wizyta u gina. Ciekawe czy będzie coś buczał dalej czy nie.

A najbardziej mnie rozwala ,że mój gin sam wygląda jak pączek w maśle :P Przyganiał kocioł garnkowi PHI!!!

Edytowane przez Angelika_26
Czas edycji: 2012-01-23 o 12:23
Stary 2012-01-23, 12:30   #1255
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Lecę nadrabiać do klubu

Lady Dark zdaje się, że ty mnie pytałaś skąd mam położną - z jednego z NZOZ w Pabianicach, trudno przeżyje ją, ona obsługuje lekarkę do której mam zapisana starszą córkę i to dlatego
hej likas - mój synek też dziś kończy dwa tygodnie

nasza nocka była super, karmienie o 12, 3 i 6.30 a w miedzy czasie spał jak suseł co pozwoliło mi pospać trochę i mieć szanse na odciągniecie z bolących i przepełnionych (.)(.)
na szczęscie dziś mu humorek dopisał w nocy i pozwolił ojcu pospać (tż wraca dziś do pracy już ) bo w nocy z sob na niedz do 3-4 nie spaliśmy tylko kupa płacz kupa płacz i jedzenie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wy noworodkom dajecie preparaty na kolkę? To nie jest od 3 miesiąca ?
tak, można są to preparaty z symetikonem na kolkę a kolka pojawia się już koło 3-4 tyg

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:32   #1256
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
nie mam ale za to dretwieje mi reka i czasami noga na stronie na ktorej aktualnie spie podloz moze jakas poduszke pod plecy
nic nie daje poduszka. Spię na lewym boku z poduszką miedzy nogami a jak sie rano budze to mam wrażenie że urodzę. Plecy bolą , brzuch ciagnie, kłuje w pochwie. Masakra jakaś ale chyba taki mój urok
Cytat:

Co do bólu w plecach to u mnie jest - dokładnie w krzyżach ale nie wiem czy zależnie od tego jak śpię czy chodzę... bo mi się wydaje, że te plecy bolą mnie cały czas... fakt, że jak po przebywam w jednej pozycji dłużej (czyli właśnie np. śpię) i potem chcę ją zmienić to boli bardziej... :P

My też powykurzaliśmy wczoraj małą.... było przyjemnie, ale mała dalej twardo sedzi... fakt, że zauważyłam wczoraj, że jestem tam już jakaś mega szeroka....tzn podczas stosunku sama czułam, że mam tam mega luz i to dużo większy niż przy ostatnim razie... a od 2-3 dni mój ból kości łonowej uniemożliwia mi chodzenie, jak leżę jest jeszcze w miarę choć też boli, ale jak chodzę to mam wrażenie, że mi zaraz tam coś wyleci i muszę chodzić jakby "rozkraczona" - jakbym pampers co najmniej miała tam pełny... więc nie wiem czy to może oznaczać, że coś się podziało z szyjką, albo rozwarcie jakieś???

za wizyte
Ja tez jestem tam mega luźna i mam wrażenie że zaraz mi coś wypadnie
Cytat:
Mi lekarz wyznaczył na 17 lutego, 40 tyg od ostatniej miesiączki wypada na 14 lutego , z usg wychodzi termin na 11 lutego a z wysokości macicy powinnam urodzić jeszcze wcześniej

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość

Mnie tak mocno bolaly - na szczescie po porodzie zniknelo... teraz mnie tylko bola od zlej postawy przy karmieniu ale sie staram pilnowac i jest lepiej
A bolały Cie na długo przed porodem, bo ja mam obawy że nie poznam kiedy się akcja zacznie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ja przytylam 15 kilo na razie i staran sie unikac slodyczy ale syn mnie tak namawia ze musze ...no musze je jesc

Ja przytyłam 16 i już na wagę nie wchodzę
ale lekarz sie mnie nie czepia bo ja miałam bardzo duzą niedowage

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:42   #1257
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry
Lecę zaraz połazić po mieście, czuje się ok więc korzystam
Siostra będzie mnie asekurować w razie co
Miłego dnia kochane

Monia – zdrówka dla synusia, serce pęka jak się patrzy na takie maleństwo które dopada wydawałoby się zwykły katar
Małgosia – za czopa
Ultraradiola – chyba szykuje się następna tura
Misienka – nie ominie nas tylko czekać jak nas dopadną skurcze
Martunia – kciuki za wizytę
Angelika – twój lekarz chyba trochę przesadza z tą wagą, ja też tyle przytyłam i chyba to nie jest jakiś dramat…
Stary 2012-01-23, 12:45   #1258
Lucy1111
Zakorzenienie

odebrałam wyniki na paciorka - bakterii nie wyhodowano (tzn. nie jestem nosicielem?)
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:45   #1259
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
nic nie daje poduszka. Spię na lewym boku z poduszką miedzy nogami a jak sie rano budze to mam wrażenie że urodzę. Plecy bolą , brzuch ciagnie, kłuje w pochwie. Masakra jakaś ale chyba taki mój urok
Ja przytyłam 16 i już na wagę nie wchodzę
ale lekarz sie mnie nie czepia bo ja miałam bardzo duzą niedowage
a moze powinnac delikatnie wzmocnic miesnie plecow?
wiesz jakies lightowe cwiczenia no i mozliwe ze waga tez juz nie bedzie rosla
Stary 2012-01-23, 12:48   #1260
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hejka

Mała śpi, to ja mam chwilkę na wizaż

Cytat:
bardzo ładny no i widze że nie jestem sama z białym wózkiem nie powiem robię furorę gondolką nei ma takiej osoby która by się nie obejrzała za Michałkowym wózkiem

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

a mój Michalindek dziś chorutki ;( cały dzień go taki brzudki katar męczy calutki dzień płakał bo nei mogł oddychać tż po południu pojechał do apteki kupił aspirator do noska bo tą gruszką to nic wyciągnąc nei mogłam i myślałam że porąbie siekierą to gów.no nie wiem kto takie badziewie wymyślił ale ten aspirator to rewelacja psikłam mu do noska wode a potem aspirator przyłożyłam zassałam i nosek czysty fakt nachodiz mu cały czas ale robię to mu na bieżąco ż emu nie zalega tak ten katar no i olejek zapachowy tż wziął więc odrazu inhalacja wpokoju i kupił też nawilżacz powietrza wiec dziś ostro ze wszytsim jedziemy byle tylko małemu pomóc bo ja to dziś razem z małym płakałam on ze nie moze oddychać chorutki to marudny a ja że nie wiedziałam jak mu pomóc i ulżyć jak tak płakał to mi serce pękało ;( teraz sobie śpi na brzuszku tak mu się lepiej oddycha
Biedny Misiu, oby katarek szybko minał

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
to nie wiedziałam... ale co się niby może wytrącać od szkła? to nie jest chwyt reklamowy, żeby kupować te specjalne (one są raczej drogawe) - popytam siostrę chemika, czy to możliwe i jeśli tak to pewnie zakupię jakieś pojemniczki...
W sumie to naoisałam co pamietalam. Dzisiaj sobie troche o tym poczytałam i sa sprzeczne opinie

2 artykuły:

1
Przede wszystkim pokarm należy przechowywać w pojemnikach przeznaczonych specjalnie do tego celu. Mamy wtedy pewność, że żadna z substancji wchodzących w skład materiału, z którego wykonano taki zbiorniczek, nie będzie miała negatywnego (lub wręcz szkodliwego) wpływu na pokarm, np. szkło może niszczyć część żywych komórek.

2
Przechowuj pokarm w szczelnych, sterylnych pojemniczkach, butelkach szklanych lub plastikowych z pokrywką lub foliowych jednorazowych torebkach.

Tak wiec sorki....pospieszyłam sie z opinia

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Na espumisan jest napisane zeby nie podawac w pierwszym miesiacu. Tylko co zrobic jak dziecko sie meczy a masaze, kompresy i inne takie nie pomagaja.
Czesto jest tak ze sie nie zaleca bo po prostu nie było testowane w tym przypadku na noworodkach. A druga sprawa, ja daje minimalna dawle bo w sumie 10 kropelek na dobe(rozłozone na 2 razy) a nie mozna przekroczyc 80 kropelek.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości