Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 19:34   #1201
Misienka23
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Mijus, a jak ty sie czujesz? mamy podobny termin cos cie boli cos cie strzyka? cos cie niepokoi?

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 19:44   #1202
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ja nie korzystam z żadnego suwaczka.
Po prostu od pierwszego dnia ost. miesiączki odliczam tygodnie. W każdą niedzielę rozpoczynam nowy tydzień. Dzisiaj 36. Na mój chłopski rozum do przyszłej niedzieli będę w 36tygodniu

eeee, nie znam się na tym

Ja też tak liczę

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom.
Mam nadzieję, że o mnie nie zapomniałyście. Jest teraz u mnie mama i nie mam czasu na wizaz. Widzę, że dużo mnie ominęło.
A teraz najważniejsze: sms od AgiMili
Dziś o 12.30 przez poród naturalny urodził się Marcelek. 3460g, 52cm.
Gratuluję Aga

GRATULACJE

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 20:13   #1203
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Poza tym wczoraj weszłam na wagę... jestem na zero
łaaaał nie wiem jak ty to zrobiłaś
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, rozmawialam przed chwila z Agatkiem, ktora jest mega smutna i mega wyczerpana. Ma problem z karmieniem. Tutaj moje pytanie do MAMUS KARMIACYCH - co zrobic, jak dziecko je, a pozniej idzie spac i po pol godzinie budzi sie z krzykiem i burczy jej w brzuszku i caly czas chce cycucha, ale chyba najwidoczniej sie nie najada, no bo po pol godzinie wlasnie znowu jest glodna
biedna się namęczy, pozdrów ją koniecznie!! ja niestety nie pomogę, ale widzę że inne mamusie już sporo rad pisały.
niech może zadzwoni do poradni przy szpitalu?

Cytat:
Gratuluję Aga
ooo gratulacje dla Agamili!

ależ miałam gości dziś, padam wykończona na dodatek mnie coś znowu gardło boli zmykam do kąpieli
Stary 2012-01-22, 20:29   #1204
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie korzystam z żadnego suwaczka.
Po prostu od pierwszego dnia ost. miesiączki odliczam tygodnie. W każdą niedzielę rozpoczynam nowy tydzień. Dzisiaj 36. Na mój chłopski rozum do przyszłej niedzieli będę w 36tygodniu

eeee, nie znam się na tym
Też się na tym nie znam , ale generalnie mam ustawiony suwaczek zgodnie z terminem OM i liczy tak jak ty i w sumie też liczę jak ty że niby 35 i dni to jest 36 aż do końca czyli 36 tygodnia i 0 dni, no i z tego co widzę to gin też tak liczy, z tymże pomiędzy zapisuje zwyczajnie 35/36.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
nocka dzisiejsza dala rade.. ale boje sie tej.. tzt od jutra wraca do pracy.. zobaczymy jak dam rade..

a i zapomnialam Igor w piatek skonczyl miesiac
Dasz radę, a twój mąż i tak długo z tobą był, ciekawe ile mój będzie.

Cytat:
Cześć Mamusie!
Mam nadzieję, że o mnie nie zapomniałyście. Jest teraz u mnie mama i nie mam czasu na wizaz. Widzę, że dużo mnie ominęło.
Gratuluję Aga
Oooo, gratulacje

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Pracowity miałam dziś dzień...ufff. Pofarbowałam włoski, ogarnełam brwi i rzęsy i kocura Poszalałam w kuchni Zrobiłam rosół, pomidorówkę, pieczeń i drugą szarlotkę...wczorajsza poszła do kosza bo stłukłam żarówkę i wpadło mi szkło do niej

Dph – super, że z tatą ok
Kasiahexe – gratulacje kochana dzieki za pozytywny opis… kolejny oddech nadzieji
Monia – synuś boski
Boroo – trzymaj się dzielnie kochana
Czubasek – kochana pozazdrościć takiej kąpieli…fiu fiu , brawo dla tż
Pearl – zazdraszczam sesji
Bambusiek – super, że wszystko u Was w porządku
Kaczuszka – powodzenia
Agatek – trzymaj się dzielnie kochana! Co do mleka to może po prostu jej pokarm jest mało kaloryczny dla małej…czasami tak jest. Powinna dokarmiać mm i ściągać swoje i się nie stresować.
Dark Lady - za wyprawkę
Cieżaroweczka – powodzenia i kciuki mocno zaciśnięte
Aga - gratulacje
Dzięki . Wyprawka już dawno przygotowana , na szczęście, teraz się dodatkowo stresować nie muszę.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 20:30   #1205
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!!!
Gratuluje nowym rodzicom i trzymam kciuki za pozostałe porody.
Ja już w środę będę miała moja Michalinkę (25.01. mam cesarke). We wtorek rano mam juz byc na oddziale. Trzymajcie kciuki, bo boje sie bardzo i tak samo bardzo jestem podekscytowana
Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
jeszcze miałam tak okropny sen. przez całą ciąże mi sie takie koszmary nie śniły.
Ja w ciązy miewam dziwaczne sny, czasem straszneeee...

Cytat:
Cześć Mamusie!
Gratuluję Aga
GRATULACJE!!!!

A mnie coś przeziębienie łapie, głowa mnie boli, gardło, czuję się kiepsko... Zmęczona jestem bardzo.....
Chyba zaraz pójdę spać z synkiem.

Jutro rano mam KTG, mam nadzieję że coś się rusza, bo do terminu tylko tydzień został.
Może uda mi się zmolestować tż żeby łóżeczko złożył, choć zastanawiam się czy nie lepiej jak złoży jak będę w szpitalu...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 20:40   #1206
dph
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny, rozmawialam przed chwila z Agatkiem, ktora jest mega smutna i mega wyczerpana. Ma problem z karmieniem. Tutaj moje pytanie do MAMUS KARMIACYCH - co zrobic, jak dziecko je, a pozniej idzie spac i po pol godzinie budzi sie z krzykiem i burczy jej w brzuszku i caly czas chce cycucha, ale chyba najwidoczniej sie nie najada, no bo po pol godzinie wlasnie znowu jest glodna

polozne mowily jej, ze niby Mala dobrze ssie i jest ok i wypuscili je wczoraj do domu, ale wlasnie tam zaczely sie problemy

Agatek ma laktator medeli mini electric, ale mowi, ze minimum potrzeba 40 minut, zeby cos sciagnac, a Mala jak tylko sie obudzi, to placze i wiadomo, ze jej sie nie powie "zeby poczekala"
Agata mowi, ze bola ja (.)(.), probuje sobie rozmasowywac, ale juz traci wiare i kazala A. pojechan po bebilon, nakarmili Mala i wtedy spala 3 godziny

pyta tez, co zrobic z odciagnietym pokarmem - do lodowki, zamrozic, a jak tak, to jak pozniej sie go podgrzewa

kazala Was wszytskie pozdrowic i przeprosic,ze nie zaglada, ale jest wykonczona
biedna niech się nie dołuje przede wszystkim bo to też wpływa na pokarm a raczej na jego brak a niektóre dzieci po prostu lubią siedzieć przy cycku non stop może jej Kinia jest z tych właśnie dzieciaków które siedzą przy cycku najchętniej 24 na dobę Najgorsze faktycznie są początki a później wszystko się unormuje

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!!!
Gratuluje nowym rodzicom i trzymam kciuki za pozostałe porody.
Ja już w środę będę miała moja Michalinkę (25.01. mam cesarke). We wtorek rano mam juz byc na oddziale. Trzymajcie kciuki, bo boje sie bardzo i tak samo bardzo jestem podekscytowana
ciężaróweczka ja się właśnie zastanawiałam kiedy ty będziesz mieć tą cesarkę ale fajnie w już niedługo będziesz tulić swoją księżniczkę

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ja kupilam niane z monitorem oddechu z angelcare tzn odkupilam od innej mamy uzywany i sporo taniej.
nawet jak sie nie sprawdzi nie bedzie tragedi ze wydalismy kupe kasy niepotrzebnie.
Jutro zaczynam 37 tydzien i normalnie nic mi nie jest,
zadnych skorczy,bolesci,brzuch wysoko,spokoj i cisza.
A termin za 3 tygodnie no ale czas zaczac sie wiecej ruszac,pomeczyc TZ i zaczac pic herbatke.
ja też odkupiłam używaną moja przyjaciółka miała monitor i bardzo sobie chwaliła wiadomo trzeba się przyzwyczaić że zanim się wyciągnie dziecko z łóżeczka monitor trzeba wyłączyć i pewnie nie raz zapiszczy ale to moje drugie dziecko i pamiętam jak przez pierwszy tydzień nie spałam i sprawdzałam czy mała oddycha bo spała jak zabita Poza tym teraz nie mieliśmy za wielkich wydatków związanych z wyprawką więc mam nadzieję że będę zadowolona z tego wynalazku

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Pearperl może ja coś pomogę:
- mój też mały dobrze ssie, ssie godzine, zasypia, po czym budzi się z wrzaskiem bo jest głodny. Ja niestety nie jestem taka twarda, żeby wisieć na cycku cały dzień. Do tego nie mogę patrzeć jak się delikatnie mówiąc drze z głodu. Odciągam ręcznym laktatorem i daję mu w butli, a cyca ssie jak chce się poprzytulać albo troszkę jeszcze podjeść. Po butli 100-120 ml mojego pokarmu śpi 3-4h. Dzięki temu nie zwariowałam.
- jak Agatek ściąga pokarm niech spróbuje masować i uciskać piersi (dosłownie jakby chciała się wydoić)- u mnie to skraca czas odciągania do 10-15 min z obu cyców (odciągam ręcznym aventem).
- jak Agatek wysiada psychicznie niech da Kinii butle - to nic złego, a zmęczona i zestresowana płaczem dziecka mama na pewno nie wyprodukuje więcej pokarmu.
- laktację najlepiej się rozkręca przystawianiem do piersi (ale oczywiście tak, żeby nie zwariować) i dodatkowo ściągając laktatorem.
- przechowywanie pokarmu:
1. temperatura pokojowa ok 21 stopni - do 12h (ja odciagam do butelki i pokarm czeka sobie aż mały się obudzi , nie ma potrzeby podgrzewania, jest to bardzo wygodne)
2. lodówka - niektórzy przechowują nawet tydzień, ja do 48h. Ściągam do opakowania aventu i metkuję - wpisuję godzinę i datę odciągnięcia oraz ilość. W takim opakowaniu zawsze mam jedną porcję. Nie wolno podgrzewać pokarmu w mikrofali, ponieważ zmienia jego strukturę. Pokarmem z lodówki wspomagam się jak siada mi laktacja: np. dziś odciągam zdecydowanie mniej pokarmu i małemu nie starcza. Dzięki temu mogę podać mu swój pokarm zamiast mm. Jak laktacja u mnie się dziś nie rozkręci to mały dostanie butlę do poduszki.
3. zamrażarka - 3-6 miesięcy. Zdania w literaturze są podzielone
jak ty masz wszystko fajnie zorganizowane

Cytat:
nocka dzisiejsza dala rade.. ale boje sie tej.. tzt od jutra wraca do pracy.. zobaczymy jak dam rade..

jasne że dasz radę!!!
dla Igorka za pierwszy miesiąc

Cytat:
Cześć Mamusie!
Gratuluję Aga
dla AgaMili i Marcelka GRATULACJE!
nawojka no pewnie że Cię pamiętamy za chwilę wy będziecie tu rządzić na tym wątku a my lutówki będziemy dochodzić do siebie i się poznawać z dziećmi

Cytat:
Gratulacje!!

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

jeszcze tylko 11 styczniówek zostało do rozpakowania

.....a potem lutówki
no dwie lutówki już rozpakowane

A ja dziś znowu w szpitalu byłam u taty i już jest coraz lepiej dobrze że miał dużo szczęścia bo mogło być nieciekawie :/ i jak byłam w tym szpitalu i pomyślałam sobie że już niedługo ja tam będę leżeć to aż mnie ciarki przeszły nie cierpię szpitali jak większość ludzi i pamiętam jaka mnie tam depresja dopadała jak leżałam po pierwszym porodzie tydzień czasu mimo iż opieka była dobra i nie narzekałam na nic tylko sam fakt a teraz jeszcze zostawię w domu córkę ;( to dopiero będę miała deprechę jak tam będę nie daj boże bezczynnie leżeć zanim urodzę
Stary 2012-01-22, 21:12   #1207
anankee
Rozeznanie

cześć,
gratulacje dla wszystkich nowych mamuś i dużo zdrówka dla ich dzieciaczków!!!

melduję, że u nas wszystko w porządku mały pięknie je z cycocha, uważam to za nasz duży sukces, bo przez 10 dni pobytu w szpitalu jadł głównie z butelki i piersi nie chciał, ale w domu spróbowałam przez kapturki i jadł, więc po paru łykach mu zabierałam kapturek i dalej jadł już normalnie i tym sposobem się nauczył
dzisiaj go zważyłam i jestem w szoku, bo waży już 3450g, czyli w 10 dni od wyjścia ze szpitala przytył aż pół kilo!!! no ale domaga się co 2-2,5h....
tak to jest grzeczny, mało płacze, raczej stękoli jak coś nie teges. Jedynie co to w nocy ma czasem tak, że się przebudza, poje i wcale nie chce mu się spac, więc siedze z nim 1-2h..... ale teraz już zaczęłam go budzić popołudniami koło 17 żeby do kąpieli już nie spał, to jest lepeij w nocy. Kolki na razie nas omijają i mam nadzieję że w ogóle się nie zaczną.
Kupiłam wózek bliźniaczy, żeby móc wychodzić na spacery z moimi dwoma skarbami. Od wtorku jesteśmy codziennie na spacerku tak do godziny.
Także na razie dajemy radę. Zobaczymy jaki będzie następny tydzień, bo tż ma drugą zmianę, wiec praktycznie cały dzień będę sama z dzieciorami, więc to dopiero będzie hardcore, żeby wieczorem je oporządzić i położyć spać
ja trochę niedospana chodzę, jak się zloży tak że oba dzieciaki odwalają drzemkę w ciągu dnia w tym samym czasie, to ja też się kładę i udaje mi się zdrzemnąć jakieś pół h.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 21:13   #1208
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:

Dasz radę kochana, ja z Milenką od początku prawie cały czas sama. Tż robi na 2 zmiany i pracuje 7 dni w tyg i często wraca ok północy
Samodzielne kompanie już weszło mi w krew......
Cytat:
Cześć Mamusie!
Gratuluję Aga
Nawojka dzisiaj o Tobie myślałam i coś mi właśnie świtało ze mama ma być u Ciebie
Moja mi dzisiaj na skype powiedziała ze z chęcią by wszystko rzuciła w pierony i przyleciała do mnie i do Mili

Aga gratki
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 21:48   #1209
uska000
Zadomowienie

Wlasnie przez to ze byl tak dlugo ze mna to sie boje.. najnardziej nocy.. zeby jego nie obudzic.. a Igor lubi w nocy pobuszowac.. a mamy tylko jeden pokoj i nie moge pojsc polazic znim w drugim.. no chyba ze do lazienki;p

Kasik
ja nawet jak moj tzt jest w domu to kapie sama on mi tylko witamike odkreca bo mnie szlag trafia nigdy nie moge sobie poradzic..

maluy nie chce spac.. tzt nosi i nosi i konca nie ma..

Klaurencja co zrobilas ze kolki poszly? dajesz cos?? ile razy Ci sie budzi i oktorej zasypia u ktroej wstaje?? Karmisz piersia w konuc?? czy tylko butla?

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 22:04   #1210
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie przez to ze byl tak dlugo ze mna to sie boje.. najnardziej nocy.. zeby jego nie obudzic.. a Igor lubi w nocy pobuszowac.. a mamy tylko jeden pokoj i nie moge pojsc polazic znim w drugim.. no chyba ze do lazienki;p

Kasik
ja nawet jak moj tzt jest w domu to kapie sama on mi tylko witamike odkreca bo mnie szlag trafia nigdy nie moge sobie poradzic..

maluy nie chce spac.. tzt nosi i nosi i konca nie ma..

Klaurencja co zrobilas ze kolki poszly? dajesz cos?? ile razy Ci sie budzi i oktorej zasypia u ktroej wstaje?? Karmisz piersia w konuc?? czy tylko butla?
No te witaminki to mi tz też podaje
Ja mam ten komfort ze mam osobny pokój ale i tak jest niania włączona i w sumie tż słuszy ale mu to zbytnio nie przeszkadza.
Moja jak się obudzi to się od razu drze........ a muszę jej najpierw pampę zmienic bo jak zje to od razu śpi a jak nawet nie śpi to nie chcę ją bardziej rozbudzać zmianą pampy.

Rozumiem ze się stresujesz bo u Ciebie jeszcze te kolki, oby poszły w cholere
Powodzonka

Co prawda pytasz Klarę ale ja odpowiem. Od 3 dni daję małej profilaktycznie espunisan 2 razy na dobę po 5 kropelek i odpukać kolek już nie ma.
Stary 2012-01-22, 22:06   #1211
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
cześć,

melduję, że u nas wszystko w porządku mały pięknie je z cycocha, uważam to za nasz duży sukces, bo przez 10 dni pobytu w szpitalu jadł głównie z butelki i piersi nie chciał, ale w domu spróbowałam przez kapturki i jadł, więc po paru łykach mu zabierałam kapturek i dalej jadł już normalnie i tym sposobem się nauczył
dzisiaj go zważyłam i jestem w szoku, bo waży już 3450g, czyli w 10 dni od wyjścia ze szpitala przytył aż pół kilo!!! no ale domaga się co 2-2,5h....
tak to jest grzeczny, mało płacze, raczej stękoli jak coś nie teges. Jedynie co to w nocy ma czasem tak, że się przebudza, poje i wcale nie chce mu się spac, więc siedze z nim 1-2h..... ale teraz już zaczęłam go budzić popołudniami koło 17 żeby do kąpieli już nie spał, to jest lepeij w nocy. Kolki na razie nas omijają i mam nadzieję że w ogóle się nie zaczną.
Kupiłam wózek bliźniaczy, żeby móc wychodzić na spacery z moimi dwoma skarbami. Od wtorku jesteśmy codziennie na spacerku tak do godziny.
Także na razie dajemy radę. Zobaczymy jaki będzie następny tydzień, bo tż ma drugą zmianę, wiec praktycznie cały dzień będę sama z dzieciorami, więc to dopiero będzie hardcore, żeby wieczorem je oporządzić i położyć spać
ja trochę niedospana chodzę, jak się zloży tak że oba dzieciaki odwalają drzemkę w ciągu dnia w tym samym czasie, to ja też się kładę i udaje mi się zdrzemnąć jakieś pół h.
super że u Was wszystko ok, a jak siostrzyczka reaguje na braciszka? jak mi sie podobają takie wózki podwójne dla dwójki dzieci zwłaszcza właśnie jak jedno jest starsze

A moje dziecię chyba ma disco w brzuchu masakra zauważyłam że ona tak co 2 dzień szaleje a co drugi jest bardzo spokojna aż za bardzo że się martwię
Stary 2012-01-22, 22:12   #1212
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No te witaminki to mi tz też podaje
Ja mam ten komfort ze mam osobny pokój ale i tak jest niania włączona i w sumie tż słuszy ale mu to zbytnio nie przeszkadza.
Moja jak się obudzi to się od razu drze........ a muszę jej najpierw pampę zmienic bo jak zje to od razu śpi a jak nawet nie śpi to nie chcę ją bardziej rozbudzać zmianą pampy.

Rozumiem ze się stresujesz bo u Ciebie jeszcze te kolki, oby poszły w cholere
Powodzonka

Co prawda pytasz Klarę ale ja odpowiem. Od 3 dni daję małej profilaktycznie espunisan 2 razy na dobę po 5 kropelek i odpukać kolek już nie ma.
ja jak skoncze te typowe na kolke to tez rusze z espumisanem a zwykle czy dla dzieci?

Stary 2012-01-22, 22:25   #1213
kamciurka
Zakorzenienie

czesc kochane, wreszcie mam chwilke by cos naskrobac. Jestesmy jeszcze w szpitalu, maly jest naswietlany. Jest cudny, tz zakochany no po prostu jestem tak szczesliwa ze az ciezko to opisac, juz bym tylko chciala byc w domku, no ale zobaczymy jak malec. Ja dzisiaj mialam przez chwile temperature ale przeszlo no ispuchlymi stopy, masakra wciazy tego nie malam. Szkoda, mi malego pod tymi lampami bo sie denerwuje goraco mu i te okularki mu przeszkadzaja. Porod mialam ekspresowy akle o tym napisze jak wyjde ze szpitala, gratulacje dla rozpakowanych mam. Kasiahexse twoja dziecina chyba z mojej przyklad wziela ik widzialam porod szybciutki

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

aaa zapomnialam w klubie fotka

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 22:28   #1214
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
A moje dziecię chyba ma disco w brzuchu masakra zauważyłam że ona tak co 2 dzień szaleje a co drugi jest bardzo spokojna aż za bardzo że się martwię
no Kochana, codziennie na balety nie da rady chodzić dzień odpoczynku musi być
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 22:31   #1215
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
ja jak skoncze te typowe na kolke to tez rusze z espumisanem a zwykle czy dla dzieci?
Mam dokładnie te http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...ecia-30ml.html
Stary 2012-01-22, 22:40   #1216
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
Mijus, a jak ty sie czujesz? mamy podobny termin cos cie boli cos cie strzyka? cos cie niepokoi?
Czuje się dobrze, nie mogę narzekać W sumie nie boli mnie nic, 2 dni temu miałam tylko całą noc bolesne skurcze, ale mi przeszło i narazie jest ok. Generalnie jest mi ciężko, no ale to raczej normalne Po za tym jest ok a do terminu już tylko 3 dni
Stary 2012-01-22, 22:50   #1217
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
cześć,

melduję, że u nas wszystko w porządku mały pięknie je z cycocha, uważam to za nasz duży sukces,
Super że mały tak ładnie je

I te wózki super sprawa, ale mój synek już za duży, a szkoda, byłoby łatwiej.

Z dziećmi wieczorem dasz radę, nie musisz kąpać codziennie Najwyżej trochę im karnacja ściemnieje

Cytat:
Nic się nie martw, dasz radę

A może tż ie będą nocne krzyki przeszkadzać? Czasem mężczyźni tak mają że nawet nie słyszą....

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
czesc kochane, wreszcie mam chwilke by cos naskrobac. Jestesmy jeszcze w szpitalu, maly jest naswietlany. Jest cudny, tz zakochany no po prostu jestem tak szczesliwa ze az ciezko to opisac, juz bym tylko chciala byc w domku, no ale zobaczymy jak malec. Ja dzisiaj mialam przez chwile temperature ale przeszlo no ispuchlymi stopy, masakra wciazy tego nie malam. Szkoda, mi malego pod tymi lampami bo sie denerwuje goraco mu i te okularki mu przeszkadzaja. Porod mialam ekspresowy akle o tym napisze jak wyjde ze szpitala, gratulacje dla rozpakowanych mam. Kasiahexse twoja dziecina chyba z mojej przyklad wziela ik widzialam porod szybciutki

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Kamciurka, a zdradź przepis na szybki poród...

Fajnie że malutki kochany, ucałuj go od wizażowych ciotek.

_________________________ _______________

A mi dziewczynki ODPADŁ DZISIAJ CZOP!!!!! Nie wiem czy cały czy w kawałku Ale na raty i dość sporo.
Jutro KTG to się okaże co dalej.

Może wcale nie łapie mnie przeziębienie, tylko to takie przedporodowe osłabienie???
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 23:15   #1218
ultraradiola
Wtajemniczenie

a mnie dzisiaj coś plecy pobolewają jak na okres i troszkę promieniuje na brzuchol tak bym już chciała żeby coś się ruszyło

AgaMili gratulacje

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 23:17   #1219
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

dziewczyny a masowałyście/wyciągałyście sutki w ciąży ? mi koleżanka radziła żebym tak robiła bo ona jak zaczęła karmić to strasznie jej popękały i krwawiły aż... ja smaruję lanoliną z ziajki ale nie wiem czy nie za krótko
Stary 2012-01-22, 23:25   #1220
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Chwale się wózkiem Właśnie złożyliśmy

tadammmm....
bardzo ładny no i widze że nie jestem sama z białym wózkiem nie powiem robię furorę gondolką nei ma takiej osoby która by się nie obejrzała za Michałkowym wózkiem

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

a mój Michalindek dziś chorutki ;( cały dzień go taki brzudki katar męczy calutki dzień płakał bo nei mogł oddychać tż po południu pojechał do apteki kupił aspirator do noska bo tą gruszką to nic wyciągnąc nei mogłam i myślałam że porąbie siekierą to gów.no nie wiem kto takie badziewie wymyślił ale ten aspirator to rewelacja psikłam mu do noska wode a potem aspirator przyłożyłam zassałam i nosek czysty fakt nachodiz mu cały czas ale robię to mu na bieżąco ż emu nie zalega tak ten katar no i olejek zapachowy tż wziął więc odrazu inhalacja wpokoju i kupił też nawilżacz powietrza wiec dziś ostro ze wszytsim jedziemy byle tylko małemu pomóc bo ja to dziś razem z małym płakałam on ze nie moze oddychać chorutki to marudny a ja że nie wiedziałam jak mu pomóc i ulżyć jak tak płakał to mi serce pękało ;( teraz sobie śpi na brzuszku tak mu się lepiej oddycha
Stary 2012-01-22, 23:40   #1221
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
ale ekstra
mam nadzieje, ze tez bede tak miala
a co najczesciej jadasz?

dziekuje za info
juz przekazuje Agatkowi
na sniadanie zazwyczaj kanapka z ciemnym chlebkiem, jakas delikatna wedlina czy serem zółtym, na obiad miesko ale tylko gotowane lub pieczone do tego warzywa na parze, czasem płatki albo jogurt, bo malego nie uczula nabiał, a w miedzyczasie pochlaniam niezliczone ilosci herbatnikow, flipsów kukurydzianych i zwykłych suchych wafli, a dzis np skusiłam sie jeszcze na kawałek karpatki

Dziewczęta, dziekuje za rady odnosnie plesniawek, siegnelismy po babciny sposób z siuskami i po calym dniu jest ciut lepiej, wiec mam nadzieje, ze lada dzien zniknie to cholerstwo
Stary 2012-01-22, 23:50   #1222
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja gdzieś wyczytałam ze w szklanych nie wolno przechowywać bo cos tam się wytrąca. Najlepiej w takich specjalnych pojemnieczkach lub woreczkach.
to nie wiedziałam... ale co się niby może wytrącać od szkła? to nie jest chwyt reklamowy, żeby kupować te specjalne (one są raczej drogawe) - popytam siostrę chemika, czy to możliwe i jeśli tak to pewnie zakupię jakieś pojemniczki...

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc
jesli Agatek ma mało pokarmu to niech pije herbatke na laktacje (ja mam hipp natal) i wody ok 2 litry i próbuje odciagac zeby pobudzic laktacje. ja mioałam ten sam problem w szpitalu,. ale tam butle jednorazowe (100ml ) Bebilonu są na oddziale i mozna bylo brac ile sie chce. wiec przez jeden dzien mały był na butli a ja odciagałam i piłam herbatke i wode i jakos ruszyło...no i musi sie nie załamywac bo psychika tez bardzo działa
a mój maluch jest taki nienajedzony wiecznie ze masakra... nie chce odejsc od cyca... ale sie najada chyba bo nie wrzeszczy....a w szpitalu wtedy jak mialam mało pokarmu to krzyczał w kółko

martwi mnie jedno- przeziebiłam sie cholera jasna....
do małego podchodze tylko na karmienie i tylko w masce a tak moja mama i tz sie nim opiekuja... tak bardzo sie boje,zeby sie nie zaraził
Nie martw się - może się nie zarazi - synka karmiłam piersią i nigdy się ode mnie niczym nie zaraził, a jak on przeziębił się pierwszy to zaraz po tym jak ja chorowałam to od razu mu przechodziło, a my z mężem jeszcze dłuuugo... A za Twojego będę trzymać kciuki żebyś mu ładne leki uodparniające w mleczku podała, coby od ciebie wirusa nie złapał

Cytat:
Cześć Mamusie!
Gratuluję Aga
Agamili - gratulacje
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 00:19   #1223
MMONIKA9
Wtajemniczenie

hmmm od kilku dni tak dziwnie mnie boli lewy jajnik czy to możliwe że już mogą normalnie zacząć funkcjonować?? czuje się tak jak bym miała owulację ale to mineło dopiero 30dni od porodu więc to chyba nie możliwe wiem ze okres dostane szybciej bo nie karmię piersią ale owulacja??chyba nie za 2 tyg mam wizytę u lekarza okaże sie jak to wszytsko się tam goi
Stary 2012-01-23, 08:35   #1224
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

spuchniete stopy to normalne ja tez w ciazy nic nie mialam w w ostatni dzien w szpitalu 2 banki ale ze chcialam isc do domu to nic nie mowilam;p no ale tzt jak to on poszedl do pielegniarki i zapytal a ona mowi ze to sa opuchniecia pologowe i trwaja do 2 tyg

a w ogole to dzien dobry.. u nas nocka w miare i poranek tez juz poprasowalam i sie wykopalam poki maly spi teraz pije kawke i czytam wizaz..

o juz nie lece bo sie budzi;p

Stary 2012-01-23, 09:39   #1225
czubasek20
Zakorzenienie

Dzień doberek
Dziś obudzil mnie straszny ból pleców ale zaczynam sie do niego przyzwyczajać Dziewczyny ok 37 tyg , spiące na lewym boku czy wy tez budząc sie macie taki ból w plecach ?
I czy wam też tak ''strzyka'' w brzuchu?

Wczoraj z tz spróbowaliśmy wykurzać małą i bylo nawet przyjemnie ale młodej chyba się nie śpieszy na świat więc teraz leże i nabieram sił przez ostatnie dni

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:10   #1226
dph
Rozeznanie

Dzień Dobry!!!
Co tu tak pusto? Wstawać mamuśki w dwupakach bo rozpakowane to niech se jeszcze pośpią
Stary 2012-01-23, 10:18   #1227
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry

czubasku, mnie póki co (odpukać) plecy nie bolą
A w brzuchu "strzyka" ale to chyba jelita

Monia, dużo zdrówka dla Michasia
dph, mała kopie?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:27   #1228
dph
Rozeznanie

Cytat:
dzień dobry

czubasku, mnie póki co (odpukać) plecy nie bolą
A w brzuchu "strzyka" ale to chyba jelita

Monia, dużo zdrówka dla Michasia
dph, mała kopie?
nie no po wczorajszych baletach dzisiaj śpi i odpoczywa
Stary 2012-01-23, 10:31   #1229
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Co wchodze poczytac to zawsze tyle juz Was urodziło, że szok

Dzis mam ostatnia wizyte u lekarza przed porodem, chyba ostatnia, zalezy jak bardzo uparte mam dziecko.

Bylam jednak na tym slubie i weselu , bo jakie mialam wyjscie? Zdeklarowalismy sie, ze przyjdziemy razem to nie bylo wyjscia, tym bardziej, ze bylo by to bardzo chamskie z mojej strony tak o sobie nie przychodzac, jednak pokryli koszta i za moja osobę. Większosc czasu siedzialam, ale ile mozna siedziec jak wszystko uwiera? Troche tez potanczyłam, jednak welonu nie poszłam łapać:P

O cos słonko u mnie wychodzi, musze za moment do tego lekarza mykac, mam nadzieje, ze jak przyjde 15 min przed zamknieciem to mnie jeszcze przyjmie, bo mial mnie budzik obudzic, ale mu nie wyszlo :/
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:45   #1230
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Czuje się dobrze, nie mogę narzekać W sumie nie boli mnie nic, 2 dni temu miałam tylko całą noc bolesne skurcze, ale mi przeszło i narazie jest ok. Generalnie jest mi ciężko, no ale to raczej normalne Po za tym jest ok a do terminu już tylko 3 dni
to cos sie tam dzieje skoro sa skurcze, ja nic kompletnie zadnych skurczy, az sie boje ze bede nosic i nosic mnie to ogolnie wszystko boli, jak wstaje to kregoslup, siedziec ciezko bo brzuch nisko ech co za niedogodnosci noooo ja 4 dni w sumie bez dzisiejszego 3 :P
a wpisujac w internetowe kalkulatory ciazy ostatni dzien miesiaczki mam termin na 23 :P no ale lekarzowi ufam bardziej

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Kamciurka, a zdradź przepis na szybki poród...

Fajnie że malutki kochany, ucałuj go od wizażowych ciotek.
calusy od nas

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości