|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Mój maluch cały czas jest wyjątkowo ruchliwy, czuję go bardzo i widzę co spojrzę na brzuch widzę jak się porusza, wierci wypycha - to chyba normalne ??
jestem w 30tc bo wcześniej tak nie było tylko czułam kopy, a teraz chyba ma mniej miejsca może dlatego?
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
maly czas sie rozpychamaż postanowił dzis ze bedzie pil najwyżej jedno piwo zeby byc w gotowości na godzinę "W" ciekawe czy dotrzyma słowa
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja należę do typu leniwca przed ciążą też mało się ruszałam. Co do mięśni Kegla ja nie ćwiczyłam nigdy i nie ćwiczę. Lekarz nic nie wspominał nawet. |
|
|
|
|
#2254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no a gadanie mamy owszem, w niczym mi nie pomogło, a wręcz się przed nią ukrywałam z zakupami wyprawkowymi itp. No ale moja matka, to przypadek taki, że niejeden psychiatra mógłby się na niej habilitować. Ale patrząc po forum, nie jest to tylko mój problem... Nie wiem, jestem tak od niej różna, że momentami nie dość, że nie mam o czym z nią gadać, to i słuchać nie mogę. Nie przypominam sobie ani jednej chwili szczerej, bliskiej rozmowy, przytulenia przez nią, czy pochwały. Mam nadzieję, że sama będę lepszą matką. |
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie to szczęście, że mój mąż w ogóle nie pije alkoholu
Czasem, od wielkiego święta cos tam sobie wypije ale tak... ![]() Ewelinka właśnie wypychała rączki w podbrzuszu. Nie wiem jak elastyczne jest to dziecko. Machą rączkami niesamowicie mocno Dziś tak wystawiła piąstkę, że miałam kilkucentymetrową gulę
|
#2256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam jogę, gimnastykę, szybkie spacery, no ale teraz żywcem nie dam rady. Kłuje, ciągnie, swędzi brzuch. |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my bedziemy lepszymi matkami i nie popelnimy takich samych bledow, ja ze swoja mam teraz poprawde stosunki zeby nie powiedziec dobre, w swieta caly czas mi gadala ze urodze za wczesnie ze poronie itp wg książki "W oczekiwaniu na dziecko" zaczęłam właśnie 8 miesiąc
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-23 o 18:27 |
|
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
Jeszcze 50 dni zostało.. ![]() W końcu mamy gaz i ciepłą wodę, właśnie wzięłam kąpiel Idę poczytać "język niemowląt" i trochę posiedzę z tż bo już w domku jest ![]() Byłam dziś rano na wizycie u GP, dzidzia już ułożona główką w dół i nie mam już infekcji
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
88natka super wieści
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
mi do porodu zostało 70dni - z jednej strony dużo jeszcze, ale z myśląc z drugiej to obawiam się - boję się porodu i tych skurczy czy będę wiedziała kiedy jechać achh
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- 88natka no to super, że wsio ok
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie złapał kaszel oskrzelowy
|
|
#2262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że wypadniemy lepiej, bo już u siebie widzę niepokojąco wiele jej zachowań. a jak się zorientuję, strasznie mi głupio... Ooooo, to ja na luzie 94 dni.
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
mi zostalo 56 dni do porodu
|
|
|
|
#2264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do tematu mamy... Ja z moją nie byłam w najlepszych stosunkach jak mieszkałam z mamą... teraz jak już mieszkam oddzielnie to lubię do niej zajść i codziennie do siebie dzwonimy tak po prostu... i cieszę się,że teraz jest o wiele lepiej
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#2265 |
|
Rozeznanie
|
No to my 37 dni...
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za wsparcie No nie jest łatwo zwłaszcza jak się z nimi mieszka. Bo jak widzisz sama teściowa z klatki obok więc nie wszystko musi wiedzieć i widzieć a ja to niestety nic nie zrobię bez ich wiedzy. No ale mam nadzieję, że w końcu nabiorę tą siłę żeby im wytłumaczyć a jak nie to nawet się wykłócić. Mój mąż z kolei jest po mojej stronie ale często staje po środku, mam nadzieję, że jak będzie tym razem powtórka z rozrywki to jednak weźmię moją stronę i wytłumaczy co i jak. Zwłaszcza, że jak on postawi na swoim to jest koniec i kropka Nie mam lekko , ale poza tymi czynnikami to moja teściowa jest osobą sympatyczną, da się z nią o wszystkim pogadać, pomoże, doradzi jak coś spytam. Sama też jej nie raz pomogę i dlatego to tak jest. Wiem, że ona mnie lubi bo jak z kimś gada to tylko Roksana to, Roksana tamto. Czasem mi nawet coś z ubrań kupi bo sama się stroić lubi, chodź ja nie proszę i nie wymagam. Ale jak chce to chyba widać, że jestem przez nią lubiana. Tylko ten jeden ogromny minus to kwestia wychowania. Szkoda, że akurat to. Mam nadzieję, że tym razem zobaczy, że ja już bogatsza w doświadczenia świetnie sobię poradzę i nie będzie się niepotrzebnie narzucać. Oby
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.. u nas 89 days to go ...Już nie mogę się doczekać
Powoli jestem zniecierpliwiona ..
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
gardło zaczyna mnie bolec
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
U mnie 57 dni ... lekarz mówi żebym wytrzymała do 21 lutego i będzie super! Myślę, że spokojnie damy radę![]() Ja już po wizycie i wygląda na to, ze wszystko gra... szyjka się nie skraca... ładnie trzyma więc.. mam dużo leżeć, oszczędzać się... i na pogrzeb lepiej nie iść... lekarz nie dał mi zielonego światła na spacery i wychodzenie... tylko na zajęcia ze szkoły mogę chodzić ale bez ćwiczeń...tylko na samą teorię tak napisał na zaświadczeniu no cóż... za dwa tyg mam się zgłosić na kontrolę, KTG i na badanie obecności paciorkowców... strasznie mi ciężko...chodzić, oddychać i stać... więc i tak pewnie wychodzenie gdziekolwiek by odpadło!cieszę się ulżyło mi... Trzymam kciuki za Wasze wizyty ![]() Aha i kupiłam dziś dwa pajace, bodziaka, koszulkę i spodnie dla Synka ...myślę, że na ciuszkach już poprzestanę jutro wypiorę to mi zostało... i poukładam ładnie rozmiarami po na razie są popakowane w woreczki i czekają...
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Małą wytrzymasz jeszcze troche
mi tez ciężko funkcjonować juz ktory tydzien u ciebie?
|
|
|
|
#2273 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak jesteście zainteresowane niektórymi produktami Fisher Price to z kuponem z "Mamo to ja" (za 1 zł) możecie w Tesco dostać rabat 25 % do 1 lutego. Zobaczcie w linku
http://www.tesco.pl/akcje-konkursy/4...inne/index.php |
|
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
natka i Mala super ze wszystko ok!!!
a mi humor srednio dopisuje dzisiejszego popoludnia, bo usiadlam sobie na kanapie aby odpoczac od lezenia, posiedzialam pol godziny, bylo mi tak wygodnie, a jak wstalam to jak mnie nie aboli spojenie!!!czyli siadanie odpada, poki co jeszcze zostaje mi lezenie i stanie, no nie wiem moze i moge siedziec troche, ale nie wiem czy sie nie pogarsza jak tak zaboli przy wstawaniu i czy sie nie pogarsza wtedy, nie wiem;( i juz sie boje siadac. sorki za smuty, ale sie martwie, mam nadzieje ze szybko sie do mnie odezwa z tej fizjoterapii to moze tam czegos sie dowiem wiecej.bo tez nie wiem czy to tak dobrze jak tak leze wiecej, ale siedziec za bardzo nie moge, jak chodze troche to tez nie jest fajnie, to juz sama nie wiem;( Jolka u mnie tez teraz dzidzia inaczej sie rusza, tzn inaczej ja czuje, baaaardzzooo intensywnie, czasami az boli i brzuch jakos tak w poprzek sie wygina, czasami tak wypina czesci cialka ze mam wrazenie ze zaraz mi skory zabraknie. |
|
|
|
#2275 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
32 tydzień
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie te wiercenie się dziecka mi również często w nocy przeszkadza jak próbuję zasnąć a tu się mały kręci i wierci
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
po wczorajszym kebabie dzisiaj mniej jem czuję się tak grubaśnie
|
|
|
|
#2280 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki,
tyle ostatnio poruszalyscie ciekawych tematow! Wszystko czytalam choc nic nie pisalam bo mialam gosci. Duzo sie ruszalam - spacerki, zwiedzanie, latanie po miescie. Fajna odmiana od mojego pracowo-kanapowego stylu zycia ostanio. Na szczescie super sie czuje, brzucho duzy i pewnie dobijam +10kg na wadze. Dzis zaczelam 30 tygdzien. Ania wariuje tak jak wasze - coraz mocniej i rozleglej Cytat:
![]() Cytat:
Piekne stokroty na nasza rocznice i rozowe roze na urodziny Cytat:
Cytat:
Ale ogolnie to fantastyczne te ruchy sa, choc silne to nie bola i az szkoda ze nie mozna zwolnic uplywu czasu by sie nimi dluzej nacieszyc. A tak to 11 tygodni i to bedzie juz historia ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Mala, wytrzymasz do tego 21 lutego spokojnie. Przeciez to mniej niz miesiac! |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

jestem w 30tc bo wcześniej tak nie było tylko czułam kopy, a teraz chyba ma mniej miejsca może dlatego?

maly czas sie rozpycha