|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
na pewno 37?
za tyle to jest 29. lutego, a termin masz po mnie... mi zostalo jeszcze 41 dni ![]() A tak wo ogole to dobry wieczor ![]() ja ostatnio chodze juz polamana, miesnie brzucha mnie ciagna, miewam skurcze (widoczne juz tez na ktg), przy ktorych czuje, ze brzuch mi sie obniza, no i mloda naciska na szyjke... grrrr.. nie lubie tego uczucia, zwlaszcza, ze to boli ![]() i jestem tez w podlym nastroju... nie mam ochoty na zadne spotkania, jak juz jestem z ludzmi, to tez jakos niespecjalnie ciagnie mnie do bycia dusza towarzystwa i ogolnie nie mam na nic ochoty, pogoda tez nie jest zachecajaca... najchetniej bym spala calymi dniami hehe... to sobie pomarudzilam ![]()
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
hej
ja dzis zanioslam siuski do laboratorium, pani miala dzwonic jakby cos bylo nie tak, ale nie dzwoniła, wiec chyab wszystko w porzadku dzis bylismy na szkole rodzenia, mimo moich zatok troche sie pogimnastykowalam i dowiedzialam sie co dokladnie musze miec w torbie do porodu i w szpitalu daja te duze podpaski, ale swoje i tak wezme co by sie w razie czego nie prosic, podkladów tych na lozko tez jest pod dostatkiem no i daja ubranka swoje dla dzieci, wiec ja zabieram tylko ubranka na wyjscie, a i jeszcze musze miec swoje opakowanie vitaminum D dla małego. Odwiedziny tylko dla tatusiow, chyba ze jakas wyjatkowa sytuacja, co mnie bardzo cieszy, nie bede sie musiala chetnym mnie odwiedzic tlumaczyc. ja tez krocza masowac nie bede, jakos nie wiem jak bym sie miala do tego zabrac, po za tym ja mam sklonnosci do infekcji ,wiec wole sobie tam nie gmerac ![]() w ogole ciesze sie ze zdecydowalismy sie na ta szkole rodzenia, jakos uspokajaja mnie te spotkania i tak pozytywnie nastawiaja, poza tym kontakt z innymi ciezarnymi tez mi sprzyja
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Przez chwilę bałam się, że mała wyskoczy mi przez pępek
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja spróbuję Was nadrobić bo czekam na męża który pojechał do szpitala z ciotką bo po wuja przyjechała karetka i go reanimowali 20 minut i w końcu zabrali go do szpitala |
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
co ty nie powiesz
![]() ja czasem mam wrazenie, ze mloda chce wylezc mi bokiem... ale nie tedy droga ![]() Nowaken, zdrowka dla wuja
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam pół tubki mleczka
ale dobre z przyjemnością zjadłabym drugie pół
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
oby z Wujem było wszystko dobrze
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
No mam nadzieję że będzie dobrze bo to taki bliski wuja mieszkają parę domów obok nas i nie mają dzieci i zawsze tż i jego braci traktowali jak swoje dzieci.
A ja nie wiem co to jest nie przespana noc dzisiaj nawet tak dobrze spałam, że nie wiem kiedy Antek przyszedł do nas w nocy i położyl się między nas tż też się zdziwił że mamy towarzystwo
|
|
|
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak mi noge wypnie to czasem mam wrazenie ze skora peknie
|
||
|
|
|
#2291 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypytalas jak to robily? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hihih nie no zartuje ![]() A pokaz swoj brzucholek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hej! Zrobiłam rundkę po mieście i stwierdziłam, że tą resztę rzeczy też kupię przez allegro, bo na jednym komplecie pościeli jest przebitka nawet 30 zł są owszem tańsze, po około 40-50zł ale jak to wzięłam z mamą do ręki to się przeraziłyśmy. Materiał taki, że pewnie po pierwszym praniu wyszłyby dziury, a po kolorze nie zostałoby nic... ![]() dlatego zdecydowałam się na którąś z tych http://allegro.pl/2ele-posciel-z-haf...049913331.html http://allegro.pl/2ele-posciel-pasec...066098461.html wanienkę ze stelażem i materac też kupimy na allegro, bo tutaj kolejnych kilka złotych różnicy. Zamówiłam wstępnie łóżeczko i nosidełko to tyle z dzisiejszych załatwień
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-01-23 o 21:43 |
||
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby żart , ale brzmiało dość przekonująco, tv nie było, nie wiedzieli jak robić ,żeby nie zrobić poza tym jedno dziecko chowało drugie, ta Babcia co chciała brata kłódką załatwić to w tamtej chwili miała 7 lat, a była tak zła ,że jest kolejne dziecko, bo juz się zajmowała siostrzenicą 4 miesięczną...Babcia wspominała :tam był taki fajny lasek z brzozami ,wszyscy się tam bawili, a ja się musiałam tymi dzieciokami zajmować, ale miały siostry metodę na chwilę odpoczynku od dzieci, dość sadystyczną, parę klapsów, zmęczone płaczem dzieci zasypiały....Ten prapradziadek co owdowiał i się ożenił z tą młodą dziewczyną , która przyszła na 10 dzieci to miał w chwili ślubu 40 lat, a Ona 21 On miał dużą gospodarkę , a wtedy to się bardzo liczyło....dużą gospodarkę i 17 dzieci Moja Babcia od strony Mamy to mi mówiła, Ona już poszła mieszkać do miasta i miała tylko dwójkę dzieci, ale zawsze się powtarzało,że dobrze mieć rodzinę na wsi
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-23 o 21:49 |
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Moja rano wypiela pupe na jednym moim boczku, upodobala sobie prawy. Maz nie mogl sie napatrzec, zdjecie zrobil, ale na zdjeciu slabo to widac. A w ogole co dzien rano klade sie za jego plecami, zeby mala i jego pokopala
My sie czasem czujemy jakby ona juz byla z nami, na glowy nam pada nowaken ![]() Mala dasz rade
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
No mąż pisał że jest na intensywnej terapii nie jest dobrze w domu go reanimowali czekam na dalsze informacje
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Karolca super filmik
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha
![]() Moze nasze dzidzie jeszcze maja sporo miejsca skoro tak nas okladaja? ![]() karolca czy dobrze przyuwazylam, ze masz tak czasem, ze dzidzia tak jakby drzala? takie dziwne uczucie jakby motylek trzepotal skrzydelkami? Bo ja tak mam czasem i zdawalo mi sie ze widzialam to u Ciebie
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca ale słodko
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca Malutka daje czadu
![]() myślałam, że to moja chce mi skórę rozerwać, ale jednak po tym filmiku muszę przyznać, że Twoja ją wyprzedza w tym 'wyścigu' bo też się wierci jakby zaraz miała pępkiem wyskoczyć, z tym, że czasem więcej to czuć niż widać
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I jeżeli Ania ułoży się tak jak Antek poddam się cesarce tak i tak w 50% mi ona grozi.
|
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolca fajna ta dyskoteka
|
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak mam |
|
|
|
|
#2303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
|
#2304 |
|
Wtajemniczenie
|
karolca ale ci malutka szaleje
![]() ja wróciłam z maratonu w szkole rodzenia, dziś 2,5 godz nas pani trzymała nadrobiłam was pobieżnie.Z nowinek ze sr to sie dziś dowiedziałam że dziecko po narodzinach ok 2 godz ponoć nie śpi i że mamy położnej powiedzieć że chcemy dziecko bo chcemy karmić piersią i żeby już sobie possał, bo z tego co mówiła to potem jak mały zaśnie to śpi śpi i trzeba zwlekać z tym karmieniem. Bardzo mi się podoba to że mówi jak wyglądają realia w naszym szpitalu, mówiła że położne już są starszej daty i trzymają się starych nawyków, zabierają dziecko że niby matka zmęczona i ma wypocząć ale mamy sie o nie upominać
|
#2305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolca, Ewelinka faktycznie niesamowicie sie rusza Wogole to dzis mam jeden ze slabszych wieczorow poz wzgledem nieobjadania sie - od 18 zjadlam obiad (schabowy, ziemniaki, brukselka), miske mleka z czekoladowymi platkami, banana, 3 kiwi i puszke kukurydzy
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Zia i MoniqW super wyglądacie
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A w dzień kiedy wróciłam do domu czekali na nas rodzice i moja siostra która ugotowała obiad powitalny dla mnie. Nakarmiłam Antka i położyłam spać a sama się delektowałam jedzonkiem. Moim zdaniem wszytsko zależy od organizacji samej siebie
|
|
|
|
|
#2308 | |
|
Rozeznanie
|
Karolca fajnie się malutka rozpycha...ale jeśli to są szaleństwa -to wole żebyście nie wdziały co dzieje się w mojej macicy
Cytat:
Jaki pisałam w pierwszym wątku jeszcze tą datę to dopisałam że jest to termin z mojej owulacji. Wg. lekarza jest on inny -ale nie będę uaktualniała terminu za każdym razem jak coś się zmieni Z lekarzem ustaliłam 3 prawdopodobne: 29 lutego(USG), 4 marca(ostatnia miesiączka),7 marca (owulacja). Ale z moimi skurczami jestem spakowana do szpitala już dzisiaj Ale oby chociaż te 37 dni wytrzymać Dobrej nocki mamuśki i brzuszki
|
|
|
|
|
#2309 | |
|
Rozeznanie
|
![]() WOW! oglądałam z opadniętą szczęką! Aż się moja rozkopała! ![]() Cytat:
postaraj się nie denerwować... |
|
|
|
|
#2310 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie jeszcze 76 dni do porodu. Karolca super filmik,ale daje czadu malutka ![]() Ja po kolacji wlasnie,zjadlam sloik sledzi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

za tyle to jest 29. lutego, a termin masz po mnie... mi zostalo jeszcze 41 dni 

no cóż... za dwa tyg mam się zgłosić na kontrolę, KTG i na badanie obecności paciorkowców... strasznie mi ciężko...chodzić, oddychać i stać... więc i tak pewnie wychodzenie gdziekolwiek by odpadło!

są owszem tańsze, po około 40-50zł ale jak to wzięłam z mamą do ręki to się przeraziłyśmy. Materiał taki, że pewnie po pierwszym praniu wyszłyby dziury, a po kolorze nie zostałoby nic... 

no to co/ dziecko nie moze machac raczkami? w ''jezyku niemowlat'' jest mowa o tym , ze nie kazde d