|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
nacytowała, poodpisywałam , mały się rozbeczał , siadł mąż do kompa i mi wyłączył forum
noż straciłam peutę foch nie będę pisac no nie żartuję ![]() zęby zębami ale nikt mi nie wmówi że u Staśka to nie zęby własnie obudził się jak by ktoś mu krzywde robił, darł się bo to krzyk nie był za nic go uspokoić nie mogłam, do tego jak chciałam posmarować dziąsło żelem, przy dotknięciu dziąsła zaczął wręcz histerycznie krzyczeć i rzucać się moja mama mówi że ja się własnie tak darłam także wiadomo po kim to ma, aaa i mi własnie coś wcześno wyszły coś w 4 mc a Staś po jutrze 5mc ma ![]() aaa i jeśli czuje pod palcem zębisko to coś w tym musi być ![]() Ancia ty wcale za dużo nie dajesz ale nie wpadłam na to żeby mu więcej dawać wkońcu on głodny nowych wrażeń
|
|
#2012 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Cytat:
a co wolisz??![]() Cytat:
Jej skład: dekstroza, maltodekstryna,ekstrakty z melisy, rumianku, miety,anyżu i tymianku,palczatki cytrynowej, słodu z jeczmienia,naturalny aromat jabłkowy, proszek jabłkowy, kwas cytrynowy-regulator kawsowości. na opakowaniu nie widze by pisało coś o cukrach. dobra uciekam bo juz nie widze na oczy słodkich snów mamusie
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie łatwiej przy drugim dziecku ![]() teraz śpi już spokojnie? ale Małgosia ja nie mówię o przypadkach w których ewidentnie jest to ząb, tylko o wszystkich innych. Myślałam, że to jasne
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Szymon wypił o 21.00 180ml kleiku z mlekiem i teraz znowu zawołał o cyca
suszyło go albo co![]() Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
no w końcu spi od czasu do czasu jaky jeknoł zapłakał ale teraz juz dłuższa chwila ciszy, mam nadzieje ze pospi mój biedaczek
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Ja tam nie wiem, nie widziałam buziaka waszych dzieci, więc tak sobie tylko dumam. Nawet nie wiedziałam, że luźny stolec to może być przepowiadacz ![]()
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
Moonik Ty kochana wariatko
uciekam bo tz mówi że to już choroba( oczywiście wizaz
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak że generalnie cukry są
|
|
#2019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fakt zęby są na topie lolCytat:
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
■ bardzo się ślini, załóż mu bawełniany śliniaczek. Dzięki temu unikniecie wyziębienia (mokra koszulka to nic fajnego), a w konsekwencji przeziębienia.
■ bierze do buzi wszystko, co jest w zasięgu jego rączek, podawaj mu gryzaczek. Możesz kupić żelowy i lekko schłodzić go w lodówce (nie w zamrażalniku – za zimno!). Warto przedtem owinąć gryzak w woreczek foliowy, by nie złapał lodówkowych zapachów. ■ nie ma apetytu, nie zmuszaj go do jedzenia. Nic się dziecku nie stanie, jeśli przez kilka dni będzie jeść mniej albo tylko pić. Spróbuj podawać mu chłodne napoje oraz jedzenie. To złagodzi ból i pieczenie dziąsełek, więc smakołyki o takiej temperaturze mogą mu całkiem odpowiadać. ■ nie chce ssać piersi, jest marudny i popłakuje, możesz posmarować mu dziąsełka specjalnym żelem przeciwbólowym (np. Calgel, Dentinox, Bobodent) albo podać lek na bazie paracetamolu (np. Efferalgan, Panadol, Calpol). Warto także przez jakiś czas podawać dziecku mleko łyżeczką. Taki sposób jedzenia będzie dla niego nieco mniej uciążliwy (w przeciwieństwie do ciebie). ■ jest niespokojny i ma kłopoty z zasypianiem, możesz zaproponować mu herbatkę dla niemowląt z melisą lub zaaplikować lekko wyciszający czopek homeopatyczny (np. Viburcol). Szukałam o tych ząbkach i ... hmmm ![]() hmmmmm ![]() chyba czas na zakupy Taka herbatka albo czopek może to by pomogło na późne zasypianie chociaż w sumie ostatnio jakby lepiej ![]() Ktoś coś z tego stosował? |
|
|
|
#2021 | ||||||
|
kosmitka
|
Bo ty dziarska dziołcha, czy jak się to u Was mówi
![]() Taaa, teraz się wycofuje i niemcami straszy! W sumie racja. Cytat:
To źle czy dobrze? Bo ja ciemna w tym temacie. Cytat:
Cytat:
.Cytat:
. Z tym kleikiem na zmianę z kaszką, to był chyba mój pomysł . Natka pisała, by na zmianę dawać owoce z warzywami i zupkami. ![]() Jutro sprobuję tej jabłkowej, może mu posmakuje. Co do herbatek, to moja pediatra wypowiedziała się raczej na nie, tzn. mówiła, że herbatki najzwyklejsze z anyżem, nie wiem jakie to. Cytat:
Zaraz Moonik powie, że wszystkim dzieciom chce się pić. ![]() Cytat:
teraz już serio uciekam, do jutra! ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cotka u nas po herbatce uspokajającej z hippa był szal ciał. Nie wiem, kogo to uspokajało, na pewno nie Franka
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś Stanislaw zaciągnął pierwszy raz herbatke i sam sobie butelke trzymał
|
|
|
#2023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Jutro spróbuję ze schłodzonym gryzaczkiem.
|
|||
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież pisałam że sie ślini zjada ręke i zabawkiwyciaga se smoka i wkłada twarda końcówka i mientoli, gryzaczka mientoli i moje paluchy se wkłada do dzioba i tez mientoli, do tego ta kupa, marudzenie no i ten płacz przeraźliwy |
|
|
|
|
#2025 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem jak sto się stało były Twoje cytaty a ich nima ![]() w każdym razie Ty, Natka napisałyście, że daje się po to, żeby dziecko się najadło. A Stokrotka, że po to, by dziecko poznało nowy smak i to do mnie przemawia bardziej I nic więcej. Pisałam jeszcze, że nie podoba mi się dodawania do słoiczka pt. marchewka kleiku ryżowego czy wody, albo do słoiczka jabłka soku jabłkowego. (ale nie używając tych słów dokładnie) I tyle. A rozpętała się nie wiadomo jaka burza i szczerze mówiąc to z mojej strony już koniec. Mam po prostu dość. Aha, żeby było- nie obrażam się. Po prostu kończę ten temat i tak każda zrobi jak uważa ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- a to akurat jest bardzo zdrowy objaw.
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-23 o 22:29 |
|||
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też zmykam bo nie wiadomo jak nocka będzie wyglądać ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczeta z tym cukrem nawiązała się mega dyskusja , nie wiem w sumie czemu, każdy zrobi jak uważa, jedna to matka wariatka która nie poda za nic w świecie produktu z dodatkiem cukru, za to druga matka wariatka oleje temat i da bo tak uważa za słuszne
|
|
|
#2028 | |||||
|
Zadomowienie
|
welkom bek
![]() melduje ,że armagedon przeszedł.. Sara popołudniu pospała 2h, i ogólnie już spokojniesza się zrobiła pokaż pokaż Cytat:
jeeej już poziom w dół..ale Nam dzieci rosną..Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: LEPIEJ BYM TEGO NIE UJĘŁA ![]() Cytat:
![]() ![]() to jednak niestety przeziębienie i brzuszek
|
|
#2029 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam, że się Wam tak wbijam nieproszona, ale mam pytanie do dziewczyn które mają karuzelę rainforest. Proszę napiszcie mi jakich baterii tzn. firmy używacie w tej karuzeli. Bo ja co włożę nowe to chwilę sie pokręci później zwalnia i w rezultacie się zatrzymuje. A próbowałam już różnych.
Dzięki. Pozdrawiam. Karolina
|
|
|
|
#2030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do kleiku ryżowego- na opakowaniu jest napisane: żę kleik to pierwszy delikatny posiłekzawierający cośtam,coś tam ,dostosowany do wymagan żywieniowych niemowląt. łagodnie wprowadza dziecko w świat produktów zbożowych i przyzwyczaja do nowych półpłynnych konsystencji a na Sarę działa też tak..że się dzięki temu lepiej najada i powróciły przespane nocki..ale nie działa na sen- bo nocki są w kratkę a kleik codziennie . amen
|
|
#2031 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
helloł
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i jejku już łóżeczko w dól![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=mooonik;31804277 j dziś wieczorem w łóżkach mamusiek w całej Polsce usłyszeć będzie można piski i głośne okrzyki w języku niemieckim a jutro w porannych wiadomościach napotkamy się z ogólną paniką jakoby to właśnie zaczęła się 3wojna światowa i Niemcy nas zaatakowali. Dziękuję za uwagę Cytat:
ząbku wychodź wreszcie![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2032 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W dzień dziadka mi mama przypomniała Ancia, nie było mnie tu przedwczoraj, ale dzisiaj ucałuj jeszcze Frania ode mnie za skończone 5 mcy, co? Cytat:
U nas też na to się zanosi- nawet jak poje 2 cycki, to potem i tak wtrąbi całą butlę. Ale częściej zaraz po napiciu się tego pierwszego, łątwiej lecącego, zaczyna się tak prężyć i płakać, że nie ma bata żeby ja przestawić ![]() Cytat:
Cytat:
(no ale u nas była akcja z zaskoczenia, to trochę mu wybaczam )Cytat:
Cytat:
No heloł Ale mieliscie przeżycia, biedactwa. Trzymam kciuki, żeby teraz juz było tylko lepiej Cytat:
I jeszcze potem o tym kubeczku doczytałam...Ponadrabiałam, myślałam ze dam radę do końca i jeszcze cos "od siebie" napisać, ale nie dam rady. Idę spać. dobrej nocki mamusie |
|||||||
|
|
|
#2033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dobrze, że z malutką lepiej, oby do rana przeszło całkowicie ![]() Cytat:
Cytat:
nocki przespane w kratkę, tak? przespane nocki, ale nie działa kleik na sen
|
|
#2034 |
|
Przyczajenie
|
"a może coś jest na stykach nie tak? może coś nie łączy do końca i przez to się tak dzieje?Sprawdzaliście tę puszkę co się chowa baterię do niej??"
W sumie tam nie sprawdzałam, ale to już jest druga karuzela bo pierwszą reklamowałam i dostałam nową (podobno) i w tej się dzieje tak samo. A może w każdej dzieje się tak samo jak baterie są słabej jakości. Tylko, że ja próbowałam juz kilka firm i w każdej tak samo. Jest jeszcze opcja że facet spakował mi tą starą karuzelę, szkoda że sobie nie zaznaczyłam tej co wysłałam Ps. Jak źle zacytowałam to przepraszam, pierwszy raz to robię |
|
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super,że się udało w takiej cenie.. to się Julik będzie byczyła na tronie nowym jak teraz to przeczytałam..to też nie skumałam sama siebie ale możesz mi wybaczyć..miałam ciężki dzień chodziło mi o to,że rzeczywiście lepiej się najada, napewno jest to bardziej syte. Myślę jednak,że całe przespane nocki nie zależą wprost od tego kleiku- bo jednak jak ma gorszą noc..to się obudzi ..mimo,że co wieczór zjada tyle samo . (więc pobudki,bądz ich brak nie zalezy od jedzenia..w przypadku mojej córci) kurde...powiedz,że bardziej rozumnie to napisałam
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam akurat tiny love więc może lepiej, żeby się wypowiedziały te dziewczyny co mają rainforesta Faktycznie szkoda, ze nie zaznaczyłaś tej zwracanej karuzeli. Mój mąż twierdzi, że prawdopodobnie jest gdzieś zwarcie i dlatego Ci się tak dzieje. Reklamuj jeszcze raz, tylko zaznacz ją w dyskretny sposób, będziesz ewentualnie wiedzieć czy Cię nie robią w balona. A coreczka może jeszcze chwilkę wytrzyma Cytat:
choć mam obawy, ale nic nie mówię ![]() wybaczam wybaczam no pewnie Generalnie wniosek chyba taki, że jak ma spać to będzie spać a jak sie ma obudzić to się obudzi czytam wątek o tej całej ACTA i co rusz mi oczy wychodzą z orbit, to wcale nie brzmi optymistycznie
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka a jak tam samopoczucie? czytałaś co napisałam? może to zapalenie pęcherza moczowego?
|
|
#2040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. no własnie to pisałam...tylko się wysłowić nie mogłam ![]() co do ACTY.. mam focha od wczoraj za failsonica.. aż strach gdzie indziej konto kupić-bo mogą znów zamknąć wszystko a tak serio...to nie za ciekawie to wygląda
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2012-01-23 o 23:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

noż straciłam peutę foch nie będę pisac 
własnie obudził się jak by ktoś mu krzywde robił, darł się bo to krzyk nie był 

słodkich snów mamusie
suszyło go albo co

. Z tym kleikiem na zmianę z kaszką, to był chyba mój pomysł 

. a Młoda fiknęła na plecki i Julię na tvnie ogląda 
klask i: LEPIEJ BYM TEGO NIE UJĘŁA
Dzięki. Pozdrawiam. Karolina
ząbku wychodź wreszcie

Generalnie wniosek chyba taki, że jak ma spać to będzie spać a jak sie ma obudzić to się obudzi