Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 21:59   #2011
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

nacytowała, poodpisywałam , mały się rozbeczał , siadł mąż do kompa i mi wyłączył forum noż straciłam peutę foch nie będę pisac

no nie żartuję

zęby zębami ale nikt mi nie wmówi że u Staśka to nie zęby własnie obudził się jak by ktoś mu krzywde robił, darł się bo to krzyk nie był za nic go uspokoić nie mogłam, do tego jak chciałam posmarować dziąsło żelem, przy dotknięciu dziąsła zaczął wręcz histerycznie krzyczeć i rzucać się
moja mama mówi że ja się własnie tak darłam także wiadomo po kim to ma, aaa i mi własnie coś wcześno wyszły coś w 4 mc a Staś po jutrze 5mc ma

aaa i jeśli czuje pod palcem zębisko to coś w tym musi być

Ancia ty wcale za dużo nie dajesz Stasiek aż się rzuca na łyżeczke ale nie wpadłam na to żeby mu więcej dawać wkońcu on głodny nowych wrażeń

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:02   #2012
kapka
Zadomowienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Yyyyy ale co z kaszkami?

Źle się wyraziłam. Chodziło mi o karmienie na zmianę jak Natka pisała raz kleik raz kaszka.

Będę dawać pić. Ale dzisiaj jadł tyle między jedzeniami, a nie bezpośrednio po. Właśnie po kaszce nie chciał od razu nic.
No nie wiem, spróbuję.
To za trudne .
pomalutku dasz radejak my wszystkie a robisz taka rzadką kaszke do picie, czy taką że łyżka stanie??A jak je deserek, to może na chwilke mu przerwać i dac mu od razu flache z herbatką?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
sie bys podzieliła a nie tak sama i sama
a co oprócz melisy mocniejszego proponujesz

taaaa naobiecywała a teraz do ksiazki idzie
Napijemy się jeszcze nie raz a co wolisz??

Cytat:
Kapka ma rumiankową, mial koperkową i uspokajającą. Wcale butelki nie chce. Może owocową mu zapodać? Ale znowu tych cukrów teraz się boję.

Moonik tekst po niemiecku mnie rozwalił, tego nie znałam .

idę w książki, kolorowych!
Mój też miał na trawienie z koperkiem itd., ale ostatnio kupił tz z Bobovita jabłko z melisą i jest taka orzeźwiająca i smaczniejsza niz tamte wcześniejsze.
Jej skład: dekstroza, maltodekstryna,ekstrakty z melisy, rumianku, miety,anyżu i tymianku,palczatki cytrynowej, słodu z jeczmienia,naturalny aromat jabłkowy, proszek jabłkowy, kwas cytrynowy-regulator kawsowości. na opakowaniu nie widze by pisało coś o cukrach.

dobra uciekam bo juz nie widze na oczy słodkich snów mamusie

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:04   #2013
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Monik no własnei ten mój syn po 17 sie rozweselił, czasem cos tam zamarudził ale było ok, ale przy jedzeniu tak strasznie sie pare razy rozpłakał i miałam wrazenei ze to jakis bak szedł i wtedy te spinanie si ei płacz-dlatego zaczełam myslec czy to nei brzuhc albo pierdzioszki mu nei dokuczaja-nie wiem juz sama, no a druga rzecz ze dałam mu gryzaka to zaczoł dziąsłami tak szurac po nim ze szok a jak wziełam i dałam smoka to płacz, tak samo jak biore go na łapki i on mja reke przyciaga do buzi i po paluchu dziąsłami tak mi naparzał ze nie wiem-sama nie wiem co mu dolega kiedys to rozszyfruje
kiedyś na pewno będzie łatwiej przy drugim dziecku
teraz śpi już spokojnie?

ale Małgosia ja nie mówię o przypadkach w których ewidentnie jest to ząb, tylko o wszystkich innych. Myślałam, że to jasne

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:07   #2014
19natka88
Zakorzenienie

Szymon wypił o 21.00 180ml kleiku z mlekiem i teraz znowu zawołał o cyca suszyło go albo co

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ale Natuś Ty się nie zawstydzaj bo serio mądrze gadasz

Dziękować

no i o taką odpowiedź mi chodziło to cieszę się, że u Was kaszki pomogły na lepszy sen
to ja to sobie w dzień zacznę podawać bo jeszcze się mojej przestawi i się będzie budzić w nocy
mogło by być jeszcze lepiej no ale jak się nie ma co się lubi...

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:07   #2015
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
kiedyś na pewno będzie łatwiej przy drugim dziecku
teraz śpi już spokojnie?

ale Małgosia ja nie mówię o przypadkach w których ewidentnie jest to ząb, tylko o wszystkich innych. Myślałam, że to jasne
no w końcu spi od czasu do czasu jaky jeknoł zapłakał ale teraz juz dłuższa chwila ciszy, mam nadzieje ze pospi mój biedaczek
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:08   #2016
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
ejjj a tak w ogól eco do zebów to u mnie to jakos rodzinnie że dzieci maja wczesnie dlatego tak mi sie umysliło, córa siory jedna i druga pierwszego miały w 4 miesiacu, u mojej drugiej siory to samo wiec hmmm coś w tym może byc
Ale ma jakieś inne objawy czy tylko ta kupa i pobudka zburzona ?

Ja tam nie wiem, nie widziałam buziaka waszych dzieci, więc tak sobie tylko dumam. Nawet nie wiedziałam, że luźny stolec to może być przepowiadacz

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:09   #2017
kapka
Zadomowienie

Moonik Ty kochana wariatko: hahaha:

uciekam bo tz mówi że to już choroba( oczywiście wizaz)

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:11   #2018
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Mój też miał na trawienie z koperkiem itd., ale ostatnio kupił tz z Bobovita jabłko z melisą i jest taka orzeźwiająca i smaczniejsza niz tamte wcześniejsze.
Jej skład: dekstroza, maltodekstryna,ekstrakty z melisy, rumianku, miety,anyżu i tymianku,palczatki cytrynowej, słodu z jeczmienia,naturalny aromat jabłkowy, proszek jabłkowy, kwas cytrynowy-regulator kawsowości. na opakowaniu nie widze by pisało coś o cukrach.

dobra uciekam bo juz nie widze na oczy słodkich snów mamusie
dekstroza to inaczej glukoza, maltodekstryna to substancja słodząca

tak że generalnie cukry są

Julitka

Stary 2012-01-23, 22:11   #2019
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
jasne jasne i proste jak drut
ale fakt zęby są na topie lol

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem, nie widziałam buziaka waszych dzieci, więc tak sobie tylko dumam. Nawet nie wiedziałam, że luźny stolec to może być przepowiadacz
bo wiesz kochana luźna kopa przepowiada wiele

25.08.2011

Stary 2012-01-23, 22:13   #2020
cotynato
Zakorzenienie

■ bardzo się ślini, załóż mu bawełniany śliniaczek. Dzięki temu unikniecie wyziębienia (mokra koszulka to nic fajnego), a w konsekwencji przeziębienia.
■ bierze do buzi wszystko, co jest w zasięgu jego rączek, podawaj mu gryzaczek. Możesz kupić żelowy i lekko schłodzić go w lodówce (nie w zamrażalniku – za zimno!). Warto przedtem owinąć gryzak w woreczek foliowy, by nie złapał lodówkowych zapachów.
■ nie ma apetytu, nie zmuszaj go do jedzenia. Nic się dziecku nie stanie, jeśli przez kilka dni będzie jeść mniej albo tylko pić. Spróbuj podawać mu chłodne napoje oraz jedzenie. To złagodzi ból i pieczenie dziąsełek, więc smakołyki o takiej temperaturze mogą mu całkiem odpowiadać.
■ nie chce ssać piersi, jest marudny i popłakuje, możesz posmarować mu dziąsełka specjalnym żelem przeciwbólowym (np. Calgel, Dentinox, Bobodent) albo podać lek na bazie paracetamolu (np. Efferalgan, Panadol, Calpol). Warto także przez jakiś czas podawać dziecku mleko łyżeczką. Taki sposób jedzenia będzie dla niego nieco mniej uciążliwy (w przeciwieństwie do ciebie).
■ jest niespokojny i ma kłopoty z zasypianiem, możesz zaproponować mu herbatkę dla niemowląt z melisą lub zaaplikować lekko wyciszający czopek homeopatyczny (np. Viburcol).

Szukałam o tych ząbkach i ...

hmmm

hmmmmm chyba czas na zakupy Taka herbatka albo czopek może to by pomogło na późne zasypianie chociaż w sumie ostatnio jakby lepiej
Ktoś coś z tego stosował?

Wymianka.
Stary 2012-01-23, 22:17   #2021
anciaahk
kosmitka

Cytat:
ja nie
Bo ty dziarska dziołcha, czy jak się to u Was mówi
Cytat:
Ale ja pisałam o KASZKACH!
nie o sokach czy słoiczkach
Taaa, teraz się wycofuje i niemcami straszy!
Cytat:
ja bym zapodała w końcu to dla dzieci wiec krzywdy nie zrobisz
W sumie racja.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Od soboty nie było większych problemów z butlą, ale przedtem nie było zmiłuj, tylko na śpiocha i tylko z oszukaństwem z cycem
Ciężki przypadek Ci się trafił widzę, już mi brakuje pomysłów na niego
Dlatego Natka pozostaję przy tym systemie karmienia godzinę przed kąpielą. Póki co chyba się sprawdza. I będę robić na zmianę.
Cytat:
ale herbatki słodzone są glukozą heeeelllooooooołłłłłłłłł
To źle czy dobrze? Bo ja ciemna w tym temacie.
Cytat:
dziś wieczorem w łóżkach mamusiek w całej Polsce usłyszeć będzie można piski i głośne okrzyki w języku niemieckim
a jutro w porannych wiadomościach napotkamy się z ogólną paniką jakoby to właśnie zaczęła się 3wojna światowa i Niemcy nas zaatakowali. Dziękuję za uwagę
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ancia ty wcale za dużo nie dajesz Stasiek aż się rzuca na łyżeczke ale nie wpadłam na to żeby mu więcej dawać wkońcu on głodny nowych wrażeń
Okaże się, jak mnie pediatra opierniczy .
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
pomalutku dasz radejak my wszystkie a robisz taka rzadką kaszke do picie, czy taką że łyżka stanie??A jak je deserek, to może na chwilke mu przerwać i dac mu od razu flache z herbatką?
Kasza gęsta, że łyżka staje, ale kaszka jest raz dziennie, a chce pić i jeść przecież wcześniej przed kaszą . Z tym kleikiem na zmianę z kaszką, to był chyba mój pomysł . Natka pisała, by na zmianę dawać owoce z warzywami i zupkami.
Jutro sprobuję tej jabłkowej, może mu posmakuje.

Co do herbatek, to moja pediatra wypowiedziała się raczej na nie, tzn. mówiła, że herbatki najzwyklejsze z anyżem, nie wiem jakie to.
Cytat:
Szymon wypił o 21.00 180ml kleiku z mlekiem i teraz znowu zawołał o cyca suszyło go albo co
Może też mu się chciało pić?
Zaraz Moonik powie, że wszystkim dzieciom chce się pić.
Cytat:
no w końcu spi od czasu do czasu jaky jeknoł zapłakał ale teraz juz dłuższa chwila ciszy, mam nadzieje ze pospi mój biedaczek
niech śpi bidulek jak najdłużej i nic go niech nie męczy!

teraz już serio uciekam, do jutra!

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cotka u nas po herbatce uspokajającej z hippa był szal ciał. Nie wiem, kogo to uspokajało, na pewno nie Franka

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:20   #2022
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka u nas po herbatce uspokajającej z hippa był szal ciał. Nie wiem, kogo to uspokajało, na pewno nie Franka
hahah to mnie odwiodłaś od zakupu
dziś Stanislaw zaciągnął pierwszy raz herbatke i sam sobie butelke trzymał

25.08.2011

Stary 2012-01-23, 22:22   #2023
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
dziś wieczorem w łóżkach mamusiek w całej Polsce usłyszeć będzie można piski i głośne okrzyki w języku niemieckim
a jutro w porannych wiadomościach napotkamy się z ogólną paniką jakoby to właśnie zaczęła się 3wojna światowa i Niemcy nas zaatakowali. Dziękuję za uwagę

Cytat:
zęby zębami ale nikt mi nie wmówi że u Staśka to nie zęby własnie obudził się jak by ktoś mu krzywde robił, darł się bo to krzyk nie był za nic go uspokoić nie mogłam, do tego jak chciałam posmarować dziąsło żelem, przy dotknięciu dziąsła zaczął wręcz histerycznie krzyczeć i rzucać się
moja mama mówi że ja się własnie tak darłam także wiadomo po kim to ma, aaa i mi własnie coś wcześno wyszły coś w 4 mc a Staś po jutrze 5mc ma

To trzymam kciukasy żeby szybko poszło

Cytat:
■ bardzo się ślini, załóż mu bawełniany śliniaczek. Dzięki temu unikniecie wyziębienia (mokra koszulka to nic fajnego), a w konsekwencji przeziębienia.
■ bierze do buzi wszystko, co jest w zasięgu jego rączek, podawaj mu gryzaczek. Możesz kupić żelowy i lekko schłodzić go w lodówce (nie w zamrażalniku – za zimno!). Warto przedtem owinąć gryzak w woreczek foliowy, by nie złapał lodówkowych zapachów.
■ nie ma apetytu, nie zmuszaj go do jedzenia. Nic się dziecku nie stanie, jeśli przez kilka dni będzie jeść mniej albo tylko pić. Spróbuj podawać mu chłodne napoje oraz jedzenie. To złagodzi ból i pieczenie dziąsełek, więc smakołyki o takiej temperaturze mogą mu całkiem odpowiadać.
■ nie chce ssać piersi, jest marudny i popłakuje, możesz posmarować mu dziąsełka specjalnym żelem przeciwbólowym (np. Calgel, Dentinox, Bobodent) albo podać lek na bazie paracetamolu (np. Efferalgan, Panadol, Calpol). Warto także przez jakiś czas podawać dziecku mleko łyżeczką. Taki sposób jedzenia będzie dla niego nieco mniej uciążliwy (w przeciwieństwie do ciebie).
■ jest niespokojny i ma kłopoty z zasypianiem, możesz zaproponować mu herbatkę dla niemowląt z melisą lub zaaplikować lekko wyciszający czopek homeopatyczny (np. Viburcol).

Szukałam o tych ząbkach i ...

hmmm

hmmmmm chyba czas na zakupy Taka herbatka albo czopek może to by pomogło na późne zasypianie chociaż w sumie ostatnio jakby lepiej
Ktoś coś z tego stosował?
Ja stosuję żel Bobodent i podałam Szymkowi dzisiaj trochę syropu przeciwbólowego - ale jakoś specjalnej różnicy w zachowaniu nie widziałam niestety. Jutro spróbuję ze schłodzonym gryzaczkiem.

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-23, 22:24   #2024
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ma jakieś inne objawy czy tylko ta kupa i pobudka zburzona ?

Cotek nie czyta wszystkiego przecież pisałam że sie ślini zjada ręke i zabawki
wyciaga se smoka i wkłada twarda końcówka i mientoli, gryzaczka mientoli i moje paluchy se wkłada do dzioba i tez mientoli, do tego ta kupa, marudzenie no i ten płacz przeraźliwy
Stary 2012-01-23, 22:28   #2025
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
na koniec mam pytanie- bo o glutenie to wiem po co, ale powiedzcie mi po co się daje do mleka kaszki, kleiki bezglutenowe?? co to daje, albo ma dać?
Cytat:
ahaaaa
czyli to nie jest jakiś obowiązkowy punkt diety? nie muszę tego jej podawać i nic się nie stanie?

Cytat:
jeśli to nie jest konieczne i na już to chciałabym to odłożyć, bo z tego co zauważyłam to maja cukier w sobie ;/
choć kiedyś na all widziałam bodajże niemieckie hippy i bobovity i te cukru w składzie nie miały. może mi się uda znaleźć
i od tego się story zaczęło

nie wiem jak sto się stało były Twoje cytaty a ich nima
w każdym razie Ty, Natka napisałyście, że daje się po to, żeby dziecko się najadło. A Stokrotka, że po to, by dziecko poznało nowy smak i to do mnie przemawia bardziej
I nic więcej. Pisałam jeszcze, że nie podoba mi się dodawania do słoiczka pt. marchewka kleiku ryżowego czy wody, albo do słoiczka jabłka soku jabłkowego. (ale nie używając tych słów dokładnie)
I tyle. A rozpętała się nie wiadomo jaka burza i szczerze mówiąc to z mojej strony już koniec. Mam po prostu dość.
Aha, żeby było- nie obrażam się. Po prostu kończę ten temat i tak każda zrobi jak uważa

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
a to akurat jest bardzo zdrowy objaw.

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2012-01-23 o 22:29
Stary 2012-01-23, 22:29   #2026
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego Natka pozostaję przy tym systemie karmienia godzinę przed kąpielą. Póki co chyba się sprawdza. I będę robić na zmianę.

To dobrze, że się coś sprawdza

Możliwe bo długo nie pił

też zmykam bo nie wiadomo jak nocka będzie wyglądać

Dobranoc

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-23, 22:36   #2027
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe bo długo nie pił

też zmykam bo nie wiadomo jak nocka będzie wyglądać

Dobranoc
tego samego sie boje i zaraz spadam

dziewczeta z tym cukrem nawiązała się mega dyskusja , nie wiem w sumie czemu, każdy zrobi jak uważa, jedna to matka wariatka która nie poda za nic w świecie produktu z dodatkiem cukru, za to druga matka wariatka oleje temat i da bo tak uważa za słuszne także wiecie EOT i tyle

25.08.2011

Stary 2012-01-23, 22:38   #2028
stokrotka_
Zadomowienie

welkom bek

melduje ,że armagedon przeszedł.. Sara popołudniu pospała 2h, i ogólnie już spokojniesza się zrobiła no i padła po 19stej nawet niedopijając butli do końca.. wymęczyło się to moje dzicię dziś bardzo

Cytat:

ha! kliknęłam leżaczek fishera na alle za 140zl w przesyłką
pokaż pokaż

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
położyłam Małą na macie na brzuszku, stękała, krzyczała na klocki z biedronki i nagle cisza . a Młoda fiknęła na plecki i Julię na tvnie ogląda maniaczka.

aha, dziś historyczna chwila - obniżyłam poziom w łóżeczku . Młoda tak waliła nogami w przewijak od spodu, ze nie było wyjścia....
zdolna Agatka jeeej już poziom w dół..ale Nam dzieci rosną..

Cytat:
No i pokazała się druga krecha na dziąśle

ja już sobie wyobraziłam inne 2 kreski

Współczuje i trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie

dzięki

Zazwyczaj dostaje pół słoiczka (bo więcej zbytnio nie chce), ok 1-2h po cycu, a jemy owoce (śliwki, jabłko, morela, brzoskwinia, banan, razem albo osobno jak się trafi) i marchewkę (samą albo z jabłkiem) i zupki i jeden obiadek się zdarzył jak narazie. Zazwyczaj je po południowej drzemce czyli ok 13.00.Jeśli mam świeżę jabłko to podaję je przed południem - skrobane łyżeczką więc niewiele, a po południu słoiczek. Wieczorem dostaje butlę: 200 ml mleka + 4 płaskie łyżeczki kleiku bezglutenowego + 2 płaskie łyżeczki kaszki manny.
ale u Was już to rowinięte jest

Cytat:
wiecie co ??? mozecie wszystkie si epoobrażac -jak dzieci, ale ja zawsze pisze co myśle i chyba moge w danych tematach sie wypowidac, a że mam inne zdanie na jakis temat to to jest moje zdanie i każdy może je miec gdzieś i tyle , ale to nei znaczy ze nei moge sie wypowiedziec, nikomu tez ni eumniejszam ich racji itd -tak tak głupia baba ze mnei myślała ze sa tu dorosłe osoby któe sie rozumieja i nie zawsze musimy sie we wszystkim zgadzac -myliłam sie przepraszam
a ja się nie obraże... :P Asik..jak for mi to pisz wszystko.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ja tez chcialam cos napisac..Od wczoraj rzeczywiscie jest jakis kwas tutaj, jak sie cos powie to komus to za chwile nie pasuje, albo ktos sie czuje atakowany, albo urazony, albo mu przykro. Dzisiaj odpisalam na posta Agi i wydawalo mi sie ze nie napisalam niczego zlego czy atakujacego -chyba ze jest inaczej Aga rzeczywiscie idea forum polega na dyskusjach i rozmowach, ale jaki ma sens rozmowa czy jakikolwiek dialog skoro ktoras z dziewczyn czuje sie urazona odpowiedzia? Nie wiem, moze ja jestem jakas dziwna i naprawde bardzo odbiegam tutaj od was, ale mysle ze jest cos nie halo skoro kobiety w naszym wieku obrazaja sie o takie rzeczy, kochane panie, przez 9 mc bylo dobrze, dlaczego tak nie moze zostac? bo ja zaczynam tez sie dziwnie czuc z odpowiedziami na niektore posty, po prostu teraz autentycznie boje sie ze znowu kogos uraze, a nie chce juz wiecej takiego kwasu.
Jakby to powiedziala kochana Ancia-Ament.
AMENT klask i: LEPIEJ BYM TEGO NIE UJĘŁA

Cytat:

ja tylko odnoszę wrażenie, że wszystkim dzieciom zęby idą w ostatnich dniach wszystkie bóle i dolegliwości, zmiany nastroju w jedzeniu są tłumaczone zębami. I nie wnikam, i nie zaglądam w buźki Waszych maluchów, i tym co idą niech wychodzą te zębiska jak najszybciej, ale na Boga nie tłumaczmy każdej dolegliwości zębami
no to mnie linczujcie teraz
LINCZUJE CIĘ mojej nie idą...chyba to jednak niestety przeziębienie i brzuszek

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:49   #2029
kalasw
Przyczajenie

Przepraszam, że się Wam tak wbijam nieproszona, ale mam pytanie do dziewczyn które mają karuzelę rainforest. Proszę napiszcie mi jakich baterii tzn. firmy używacie w tej karuzeli. Bo ja co włożę nowe to chwilę sie pokręci później zwalnia i w rezultacie się zatrzymuje. A próbowałam już różnych. Bardzo Was proszę o odpowiedź bo zaraz zbankrutuję na tych bateriach albo sie nerwowo wykończę Dzięki. Pozdrawiam. Karolina
kalasw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:49   #2030
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

skacowany Szymek

Cytat:
w każdym razie Ty, Natka napisałyście, że daje się po to, żeby dziecko się najadło. A Stokrotka, że po to, by dziecko poznało nowy smak i to do mnie przemawia bardziej
I nic więcej. Pisałam jeszcze, że nie podoba mi się dodawania do słoiczka pt. marchewka kleiku ryżowego czy wody, albo do słoiczka jabłka soku jabłkowego. (ale nie używając tych słów dokładnie)
I tyle. A rozpętała się nie wiadomo jaka burza i szczerze mówiąc to z mojej strony już koniec. Mam po prostu dość.
Aha, żeby było- nie obrażam się. Po prostu kończę ten temat i tak każda zrobi jak uważa

luuuuzzz maleńka . ja też czytam a i tak po swojemu robię- nidy rydy by każda tak samo robiła i żywiła ,,

a co do kleiku ryżowego- na opakowaniu jest napisane: żę kleik to pierwszy delikatny posiłekzawierający cośtam,coś tam ,dostosowany do wymagan żywieniowych niemowląt. łagodnie wprowadza dziecko w świat produktów zbożowych i przyzwyczaja do nowych półpłynnych konsystencji

a na Sarę działa też tak..że się dzięki temu lepiej najada i powróciły przespane nocki..ale nie działa na sen- bo nocki są w kratkę a kleik codziennie . amen

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2012-01-23, 22:59   #2031
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

helloł
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Juhuuuu
Melduję, że bioderka Kwilona są w porzo
Nie mówila już o żadnej kontroli

Cytat:
Soniu, wszystkiego najlepszego

Chciałam ponadrabiać, ale jednak wysiedzenie to kosmos.
Wracam do wyra z obolałym kręgosłupem i głową- na szczęście tabletka pp zadziałała na nerki- chociaż taka ulga.
Cotka a może masz zapalenie pęcherzu moczowego?? masz gorączkę? a jak z oddawaniem moczu? boli Cię?
Cytat:

położyłam Małą na macie na brzuszku, stękała, krzyczała na klocki z biedronki i nagle cisza . a Młoda fiknęła na plecki i Julię na tvnie ogląda maniaczka.

aha, dziś historyczna chwila - obniżyłam poziom w łóżeczku . Młoda tak waliła nogami w przewijak od spodu, ze nie było wyjścia....
zdolna laska i jejku już łóżeczko w dól
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Moje dziecie zjadlo prawie pol sloiczka jabluszka i chcial wiecej teraz nie mam juz watpliwosci ze jarzynki tez mu zasmakuja...
pięknie
Cytat:

Dzisiaj Franek też szalał z jedzeniem - o 14 deserek, o 14.30 cyc, o 16.15 - dwa cyce , o 18.30 miseczka kaszki mleczno-ryżowej 150ml z 2 łyżeczkami kaszki mannej i o 20 po kąpieli znów cyc. I pewnie o północy obudzi się głodny .
ale głodomorek
[QUOTE=mooonik;31804277
j

[/QUOTE]

Cytat:
n

oj wspóółczuję ząbku wychodź wreszcie
Cytat:
\
dziś Stanislaw zaciągnął pierwszy raz herbatke i sam sobie butelke trzymał

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
melduje ,że armagedon przeszedł.. Sara popołudniu pospała 2h, i ogólnie już spokojniesza się zrobiła no i padła po 19stej nawet niedopijając butli do końca.. wymęczyło się to moje dzicię dziś bardzo
k
jakie dobre wieści

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 23:00   #2032
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Martusia my też jutro mamy obiadek u teściów z okazji dnia babci i dziadka, aż z wrażenia omal o swojej babci nie zapomniałam . Faaaaaaaajnie teraz jest móc to świętować.
Też tak miałam- tak przeżywałam pierwsze święto Kamci, że zapomniałam o swojej babci W dzień dziadka mi mama przypomniała
Ancia, nie było mnie tu przedwczoraj, ale dzisiaj ucałuj jeszcze Frania ode mnie za skończone 5 mcy, co?
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
za to koniec u nas z karmieniem piersią. wymiękłam - młoda mi od trzech dni spała po zjedzeniu obu cyców aż godzinę
Już definitywnie? Będziesz coś brać, czy po prostu odstawisz, żeby samo zniknęło?
U nas też na to się zanosi- nawet jak poje 2 cycki, to potem i tak wtrąbi całą butlę. Ale częściej zaraz po napiciu się tego pierwszego, łątwiej lecącego, zaczyna się tak prężyć i płakać, że nie ma bata żeby ja przestawić
Cytat:
Melduję, że zakupiłam w Biedronce pluszowe klocki oraz biedronkę. czadowa jest. Wszyscy mnie pytają jak to możliwe, że taka zabawka tylko 20 zł kosztowała
A w której byłaś? Bo ja dzisiaj nawiedziłam tą przy Wojciechowskiej to nawet śladu po zabawkach nie ma
Cytat:
boszzzz dziewczyny mąż mi właśnie puścił dwa filmiki z sali porodowej co nakręcił zaraz po ubraniu małej, jak leżała obok, a mnie zszywali... Normalnie siedzę i ryczę i ściskam małą
nie wiedziałam, ze cos takiego mamy
O mamo! Ale super Mój to nawet aparatu nie wziął (no ale u nas była akcja z zaskoczenia, to trochę mu wybaczam )

Cytat:
witam z domowego szpitala.. ja choroby cd. Sara już zakatarzona nieźle..a mąż właśnie pojechał do lekarza po zwolnienie,bo też go rozłożyło.. normalnie cud,miód i orzeszki.. szczepienie w związku z tym też już pewnie przełożone będzie z środy na kolejny tydzień..
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
zdrówka życzymy u nas tez mały szpitalik, ja prawie straciłam głos ale juz sie przynajmniej dobrze czuje a Olga smarka
Zdrówka kochane
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Hejloł, witam Was po dłuuugiej rozłące
No heloł Ale mieliscie przeżycia, biedactwa. Trzymam kciuki, żeby teraz juz było tylko lepiej
Cytat:
o
aha, dziś historyczna chwila - obniżyłam poziom w łóżeczku
. Młoda tak waliła nogami w przewijak od spodu, ze nie było wyjścia....
I jeszcze potem o tym kubeczku doczytałam...

Ponadrabiałam, myślałam ze dam radę do końca i jeszcze cos "od siebie" napisać, ale nie dam rady. Idę spać. dobrej nocki mamusie
Stary 2012-01-23, 23:05   #2033
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
welkom bek

pokaż pokaż
Stokrotko ten co wszyscy go mają z lwem ale się ucieszyłam, bo aukcja była na kup teraz używany za 140zł już z przesyłką, a szczerze mówiąc od jakiegoś czasu obserwowałam i ceny były mniej więcej 180-200zł za używane. Dzięki, że zauważyłaś w ogóle
no to dobrze, że z malutką lepiej, oby do rana przeszło całkowicie

Cytat:
Napisane przez kalasw Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się Wam tak wbijam nieproszona, ale mam pytanie do dziewczyn które mają karuzelę rainforest. Proszę napiszcie mi jakich baterii tzn. firmy używacie w tej karuzeli. Bo ja co włożę nowe to chwilę sie pokręci później zwalnia i w rezultacie się zatrzymuje. A próbowałam już różnych. Bardzo Was proszę o odpowiedź bo zaraz zbankrutuję na tych bateriach albo sie nerwowo wykończę Dzięki. Pozdrawiam. Karolina
a może coś jest na stykach nie tak? może coś nie łączy do końca i przez to się tak dzieje?Sprawdzaliście tę puszkę co się chowa baterię do niej??

Cytat:
a na Sarę działa też tak..że się dzięki temu lepiej najada i powróciły przespane nocki..ale nie działa na sen- bo nocki są w kratkę a kleik codziennie . amen
mhmmm nic z tego nie zrozumiałam
nocki przespane w kratkę, tak? przespane nocki, ale nie działa kleik na sen

Julitka

Stary 2012-01-23, 23:25   #2034
kalasw
Przyczajenie

"a może coś jest na stykach nie tak? może coś nie łączy do końca i przez to się tak dzieje?Sprawdzaliście tę puszkę co się chowa baterię do niej??"

W sumie tam nie sprawdzałam, ale to już jest druga karuzela bo pierwszą reklamowałam i dostałam nową (podobno) i w tej się dzieje tak samo. A może w każdej dzieje się tak samo jak baterie są słabej jakości. Tylko, że ja próbowałam juz kilka firm i w każdej tak samo. Jest jeszcze opcja że facet spakował mi tą starą karuzelę, szkoda że sobie nie zaznaczyłam tej co wysłałam Mam nadzieję, że któraś z dziewczyn poda mi sprawdzoną firmę i wtedy sprobuję ostatni raz. Jak będzie to samo to znowu reklamacja tylko co ja powiem córci, że nie ma karuzelki??? Ps. Jak źle zacytowałam to przepraszam, pierwszy raz to robię
kalasw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 23:27   #2035
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Stokrotko ten co wszyscy go mają z lwem ale się ucieszyłam, bo aukcja była na kup teraz używany za 140zł już z przesyłką, a szczerze mówiąc od jakiegoś czasu obserwowałam i ceny były mniej więcej 180-200zł za używane. Dzięki, że zauważyłaś w ogóle
no to dobrze, że z malutką lepiej, oby do rana przeszło całkowicie

mhmmm nic z tego nie zrozumiałam
nocki przespane w kratkę, tak? przespane nocki, ale nie działa kleik na sen
nie wszyscy- ja nie mam super,że się udało w takiej cenie.. to się Julik będzie byczyła na tronie nowym

mam nadzieje

jak teraz to przeczytałam..to też nie skumałam sama siebie
ale możesz mi wybaczyć..miałam ciężki dzień

chodziło mi o to,że rzeczywiście lepiej się najada, napewno jest to bardziej syte. Myślę jednak,że całe przespane nocki nie zależą wprost od tego kleiku- bo jednak jak ma gorszą noc..to się obudzi ..mimo,że co wieczór zjada tyle samo . (więc pobudki,bądz ich brak nie zalezy od jedzenia..w przypadku mojej córci)

kurde...powiedz,że bardziej rozumnie to napisałam

Stary 2012-01-23, 23:31   #2036
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotek nie czyta wszystkiego przecież pisałam że sie ślini zjada ręke i zabawki
wyciaga se smoka i wkłada twarda końcówka i mientoli, gryzaczka mientoli i moje paluchy se wkłada do dzioba i tez mientoli, do tego ta kupa, marudzenie no i ten płacz przeraźliwy
nie czytam,nie czytam bo u nas tak od dluzszego czasu a ja nie chce jeszze zebow

Wymianka.
Stary 2012-01-23, 23:42   #2037
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalasw Pokaż wiadomość
"a może coś jest na stykach nie tak? może coś nie łączy do końca i przez to się tak dzieje?Sprawdzaliście tę puszkę co się chowa baterię do niej??"

W sumie tam nie sprawdzałam, ale to już jest druga karuzela bo pierwszą reklamowałam i dostałam nową (podobno) i w tej się dzieje tak samo. A może w każdej dzieje się tak samo jak baterie są słabej jakości. Tylko, że ja próbowałam juz kilka firm i w każdej tak samo. Jest jeszcze opcja że facet spakował mi tą starą karuzelę, szkoda że sobie nie zaznaczyłam tej co wysłałam Mam nadzieję, że któraś z dziewczyn poda mi sprawdzoną firmę i wtedy sprobuję ostatni raz. Jak będzie to samo to znowu reklamacja tylko co ja powiem córci, że nie ma karuzelki??? Ps. Jak źle zacytowałam to przepraszam, pierwszy raz to robię
spoko jakbyś się chciała wciągnąć do nas to i nauczymy cytowania
ja mam akurat tiny love więc może lepiej, żeby się wypowiedziały te dziewczyny co mają rainforesta
Faktycznie szkoda, ze nie zaznaczyłaś tej zwracanej karuzeli.
Mój mąż twierdzi, że prawdopodobnie jest gdzieś zwarcie i dlatego Ci się tak dzieje. Reklamuj jeszcze raz, tylko zaznacz ją w dyskretny sposób, będziesz ewentualnie wiedzieć czy Cię nie robią w balona. A coreczka może jeszcze chwilkę wytrzyma

Cytat:
nie wszyscy- ja nie mam super,że się udało w takiej cenie.. to się Julik będzie byczyła na tronie nowym

mam nadzieje

jak teraz to przeczytałam..to też nie skumałam sama siebie
ale możesz mi wybaczyć..miałam ciężki dzień

chodziło mi o to,że rzeczywiście lepiej się najada, napewno jest to bardziej syte. Myślę jednak,że całe przespane nocki nie zależą wprost od tego kleiku- bo jednak jak ma gorszą noc..to się obudzi ..mimo,że co wieczór zjada tyle samo . (więc pobudki,bądz ich brak nie zalezy od jedzenia..w przypadku mojej córci)

kurde...powiedz,że bardziej rozumnie to napisałam
będzie się byczyła a co!
choć mam obawy, ale nic nie mówię
wybaczam wybaczam no pewnie Generalnie wniosek chyba taki, że jak ma spać to będzie spać a jak sie ma obudzić to się obudzi

czytam wątek o tej całej ACTA i co rusz mi oczy wychodzą z orbit, to wcale nie brzmi optymistycznie

Julitka

Stary 2012-01-23, 23:45   #2038
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
nie czytam,nie czytam bo u nas tak od dluzszego czasu a ja nie chce jeszze zebow
To jak nie czytanie pomaga to ja tez juz nie czytam bo nie chce jeszcze zebow he mam nadzieje ze ms po prostu gorszy czas;-)
Stary 2012-01-23, 23:47   #2039
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Cotka a jak tam samopoczucie? czytałaś co napisałam? może to zapalenie pęcherza moczowego?

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 23:50   #2040
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

1.będzie się byczyła a co!
choć mam obawy, ale nic nie mówię
2.wybaczam wybaczam no pewnie Generalnie wniosek chyba taki, że jak ma spać to będzie spać a jak sie ma obudzić to się obudzi

czytam wątek o tej całej ACTA i co rusz mi oczy wychodzą z orbit, to wcale nie brzmi optymistycznie
1.moja na początku nie chciała..ale potem się przeprosiła z leżaczkiem i huśtawką ,teraz jest ok ale nie na długo

2. no własnie to pisałam...tylko się wysłowić nie mogłam

co do ACTY.. mam focha od wczoraj za failsonica.. aż strach gdzie indziej konto kupić-bo mogą znów zamknąć wszystko
a tak serio...to nie za ciekawie to wygląda

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2012-01-23 o 23:52
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości