|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Taki minus wózków z dużymi pompowanymi kołami
![]() Ale wiem, że niektórym to nie przeszkadza. Cytat:
Jakiś tydzień temu ![]() Pobądź trochę z nami, to wyślę Ci hasło do maila
|
|
|
#2732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Filip mój jak to pani doktor powiedziała chłonie wszystko jak gąbka(choroby) i boję sie że jak urodze to obydwoje będą chorować |
|
|
|
|
#2733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do naszej polityki to już w ogóle full wypas jest mój Młody ma astmę bierze wziewki i inne ustrojstwa ale zasiłek pielęgnacyjny mu się nie należy, bo to nie ostra astma
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też mamy kredyt na mieszkanie, ale cieszymy się tym, że mamy. Że mamy gdzie mieszkać, co zjeść, i pracę z całkiem godne pieniądze. Nie patrzę na to co mają inni, nie martwię się tym, że mają więcej. Nie oglądam się na innych. Żyję tak jak mi dobrze i cieszę się każdym dniem
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do drugiego - zgadzam się z Tobą jakbym wyglądała tak jak Agatka661 w ogóle nie stawałabym na wagę bo moja sylwetka byłaby perfekcyjna jak na ciążę....niestety jak patrzę w lustro to mogę sobie tylko wyobrazić co będę przechodzić po urodzeniu dziecka.... dlatego już nie patrzę
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Wtajemniczenie
|
aga_bre uwierz mi że chciałabym byc udupiona na 30lat i mieć swoje mieszkanie.Płacisz za swoje a ja płace miesiąc w miesiąc 1000zł za nie swoje mieszkanie-to jest dopiero chore.Na mieszkanie od miasta czekam już 5 lat,jestem na liście rezerwowych ze względu na to że mąż jest osobom niepełnosprawną.A inni ludzie czekają już lat 10 i nic,mieszkam w małym mieście i mieszkań nie ma,dwa bloki wybudowali to mieszkania rozdali pomiędzy sobą,tzn córka tej itp.
Co do reszty się w zupełności zgadzam-służba zdrowia to dno... |
|
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wrzuciłam na pocztę brzuchol. do poprzedniego z 21tc |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2738 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazłam kartę ciąży z poprzedniej ciążyw 22tygodniu ważyłam o 18kg więcej niż teraz
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jak pięknie w ciąży wyglądałaś z córą |
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierwszej ciąży będąc w 22 tygodniu ważyłaś 28 kg? ile łącznie więc przytyłaś?
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łącznie przytyłam ok 35kg. Piszę ok bo w 7tyg myślałam że ważę jakieś 96kg a jak stanęłam na wagę u gina to ważyłam 109kg a na porodówce ważyłam 130kg
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stąd właśnie moje zdziwienie dobrze się trzymasz ale pilnujesz się jakoś?
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem bastuje np jak pojem zachcianek tak jak wczoraj to dzis troche staram sie zbastowac
|
|
#2745 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do drugiego - mam nadzieję ,że po ciaży będzie lepiej niż przed - moja mama tak miała, a ja ciąże przechodzę idealnie jak ona. Cytat:
Eeee no to widzisz. Ja mówię, na razie mam 3 na plusie ale u mie to się zmienia jak w kalejdoskopie. Ogólnie to mam mocno postanowienie narzucić sobie nie więcej niż 7-8 kilo w całej ciąży.
|
|
#2746 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pracujemy do 67 rż (a gdzie miejsca pracy dla młodych, skoro babcie będą je zajmować), dzieci idą rok wcześniej do szkoły (żeby ją wcześniej skończyć i wcześniej zacząć tyrkę, nie w zawodzie, bo miejsca trzymają babcie-patrz wyżej), jaja z becikowym, nieprzyjazna matkom polityka pracy - jednym słowem: BRAK SŁÓW. Ale już mi się nawet o tym nie chce myśleć. Ja też się cieszę z tego, co mam, ale jak pomyślę np. o składkach, które co miesiąc państwo zabiera na tę śmieszną emeryturę, której nie dożyję, albo służbę zdrowia, z której usług nie ma sensu w większości korzystać to mi słabo. Ja miałam niesamowicie dobrą noc. Całą przespałam (no jedna pobudka), potem nie miałam problemu z zaśnięciem po 7 i ładnie się wyspałam. Teraz pochłaniam śniadanie (bo o jedzeniu w przypadku takiej ilości nie mówimy ), potem ogarnę mieszkanie i wybieram się na zakupki No ale ogólnie moja mama każe mi siedzieć w necie i czytać o wszystkim Dzisiaj się wybiorę do sklepu, to poprzeglądam te półki sklepowe, no i może wreszcie poczynię jakieś pierwsze zakupy....
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
chyba jakiś niezbyt dobry dzień się zapowiada, w nocy nie mogłam spać, śniły mi się głupoty. Teraz za oknem szaro i ponuro, nie nastraja to pozytywnie... przeczytałam zaległości ale nie wiem nawet co mam pisać i jak komentować... chyba nie mam weny ;/ wczoraj wieczorem coś dziwnego się ze mną działo...nie wiem czy to zawroty głowy ( nigdy w życiu nie miałam) ale w ogóle nie mogłam utrzymać równowagi, chodziłam jak pijana po ścianach...nie wiem co to było...miała może któraś z Was coś takiego? a właśnie jak to będzie dokładnie w tym roku z becikowym, komu się należy? k**wa ! ( przepraszam za słownictwo) jeszcze mi z allegro przysłali całkiem inną bluzkę niż zamawiałam!!!!!!! dziady jedne! ( może pamiętacie jaki miałam dylemat nad wyborem/ wklejałam zdj) no i jak człowieka ma szlag nie trafić!! |
|
|
|
#2748 |
|
Konto usunięte
|
O jejku, współczuję z tą bluzką...
Rodzinom, w których dochód przekracza rocznie 85 tys. zł, becikowe nie będzie przysługiwało + trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że od 10 tc przebywało się pod opieką. A co do snów, mi się ostatnio śnią same realistyczne rzeczy, wcale nie miłe. To chyba gorsze od tych horrorów
|
|
|
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
No tak czekałam z utęsknieniem na tą bluzkę bo mi się podobała, a nie dość, że wysyłka jakaś opóźniona, to jeszcze inny towar wysyłają... no na ciążę to też w sumie może być, taka fioletowa tunika w połowę uda, dopasowana dosyć ale ja zamawiałam co innego...
ten roczny dochód jest liczony za ubiegły rok tzn. w naszym przypadku za 2011 tak? a zaświadczenie wystawia lekarz prowadzący ciążę na podstawie karty ciąży? pytam bo ja na pierwszej wizycie byłam u innego a potem już cały czas chodziłam do tego, co teraz chodzę. |
|
|
|
#2750 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do lekarza, też nie wiem i też mam z tym problem, bo ja zmieniłam lekarza całkiem niedawno i nie wiem, który ostatecznie mi wystawi to zaświadczenie, ale póki co się tym nie martwię. W "Matki żony i kochanki" jest taka piękna wiosna |
|
|
|
|
#2751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31811066]
Rodzinom, w których dochód przekracza rocznie 85 tys. zł, becikowe nie będzie przysługiwało + trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że od 10 tc przebywało się pod opieką. [/QUOTE] no chyba ich pogięło.... czy Was też tak strasznie boli kość ogonowa jak siedzicie? normalnie siedzieć w pracy nie mogę...
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2012-01-24 o 11:40 |
|
|
|
#2753 |
|
Konto usunięte
|
Mnie boli coś w tej okolicy, ale jak stoję i próbuję przestąpić z nogi na nogę. Myślałam, że to biodro, nie sądziłam, że to może boleć kość ogonowa. Jak siedzę i leżę, to też czasami boli i nie umiem wstać, ewentualnie jęczę jak wstaję i czuję się jak babcia, której ciężko się podnieść.
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i lecę nadrabiać.
|
|
|
|
#2755 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na klatce schodowej syf i malaria, drzwi podpalone, gó... w rogu itp. atrakcje. No cóż, w razie czego można przecież iśc i w urzędzie, albo fundacji wypłakac coś ciekawszego... Dadzą, bo przecież mam dzieci (które nota bene cały dzień zasmarkane na kupie gruzów przed blokiem się bawią) i jestem samotną matką ( też tylko w papierach, bo konkubent mieszka najczęściej razem i sporo zarabia "na czarno"). E tam, jak sobie co niektóre "biedne" panie przypominam, to mi ciśnienie skacze. Ja to znam od tej właśnie strony (pewnie najgorszej). Edytowane przez ghosst Czas edycji: 2012-01-24 o 11:49 |
||
|
|
|
#2756 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam podobne doświadczenie, może nie z taką skrajną patologią, ale po studiach miałam staż w urzędzie pracy, a konkretnie w biurze pracy (z OHP), mieliśmy tam przeróżne oferty pracy (w tym oprócz prac dorywczych całkiem fajne oferty, praca w obuwniczym, sklepie z ciuchami, itp.). Oprócz całej masy fajnej, ambitnej i pracowitej młodzieży spotykałam się też z elementami pt. zero wykształcenia, zero doświadczenia, ale do pracy za 1000+premia to ja nie pójdę, bo to nie na moje kwalifikacje. Ja bardzo lubiłam ten staż, ale czasami miałam ochotę powiedzieć tym babom (bo przeważnie były to kobiety), że ja jestem po studiach i się cieszę ze stażu za 800 zł...... I żeby nie było, nie mam nic do osób bez wykształcenia, bo różnie to w życiu bywa, a i ja różnych historii się nasłuchałam, ale wkurza mnie taka roszczeniowa postawa, to dokładnie to, co Ty opisałaś w swoim poście.
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak poza tym to poda się ta inna czy odsyłasz?[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31811814]Mnie boli coś w tej okolicy, ale jak stoję i próbuję przestąpić z nogi na nogę. Myślałam, że to biodro, nie sądziłam, że to może boleć kość ogonowa. Jak siedzę i leżę, to też czasami boli i nie umiem wstać, ewentualnie jęczę jak wstaję i czuję się jak babcia, której ciężko się podnieść.[/QUOTE] dziewczyny bo to się już zaczyna, bóle pleców, pachwin i inne - przygotujmy sie bo będzie coraz gorzej
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31811814]Mnie boli coś w tej okolicy, ale jak stoję i próbuję przestąpić z nogi na nogę. Myślałam, że to biodro, nie sądziłam, że to może boleć kość ogonowa. Jak siedzę i leżę, to też czasami boli i nie umiem wstać, ewentualnie jęczę jak wstaję i czuję się jak babcia, której ciężko się podnieść.[/QUOTE]
ja od 2 miesięcy tez sie czuje staro nie wiem czemu..moze dlatego ze do tej pory była "wolność" a teraz jestem matką zoną..i wudaje mi sie ze teraz zycie będzie nudne i dostosowane do dziecka.....boże niech ta chandra mnie juz opuści bo świruje
|
#2760 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

.

ile łącznie więc przytyłaś?

no chyba ich pogięło....
Na klatce schodowej syf i malaria, drzwi podpalone, gó... w rogu itp. atrakcje. No cóż, w razie czego można przecież iśc i w urzędzie, albo fundacji wypłakac coś ciekawszego... Dadzą, bo przecież mam dzieci (które nota bene cały dzień zasmarkane na kupie gruzów przed blokiem się bawią) i jestem samotną matką ( też tylko w papierach, bo konkubent mieszka najczęściej razem i sporo zarabia "na czarno").