Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 09:00   #2731
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
wygląda nieźle...ale waga zniechęca w porównaniu do XQ
Taki minus wózków z dużymi pompowanymi kołami
Ale wiem, że niektórym to nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Witam i na poczatek chcialabym sie przedstawic... otóz jestem przyszla mama , najprawdopodobniej okolo 21 czerwca (data przewidziana porodu), bedzie to synek o imieniu Martín.
Mam juz córeczke Amelie, która 27 stycznia skonczy 27 miesiecy.Bardzo sie ciesze, ze bede miala parke..chociaz z drugiej strony gdyby byla dziewucha..tez byloby super , a na dodatek wykorzystalabym wszystkie ubranka po malej. Tak sie zastanawiam co z nimi zrobic...chyba zrobie pakiety wiekowe i wystawie na sprzedaz na ebay-u lub allegro, bo sa jak nowe...i za to kupie duzo rzeczy dla malego
Z tego co zauwazylam, jestem najstarsza mamuska...mam 40 lat ale wiek chyba sie nie liczy...z zawodu jestem polozna (od ponad 2,5 roku nie pracuje, postanowilam zajac sie w pelni wychowaniem dzieci).
Od ponad 17 lat mieszkam w Madrycie, do Polski latam 1-2 razy w ciagu roku, pochodze z Lublina.
To tyle o sobie, jak bede miala dostep do emaila to przesle kilka fotek.
Pozdrawiam i do uslyszenia .
Hej! Już się u nas witałaś Jakiś tydzień temu
Pobądź trochę z nami, to wyślę Ci hasło do maila

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:09   #2732
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
to dla rodzica musi kapitalnie wyglądać - znaczy przedstawienia dzieci
przykro mi że szpital w domu, ja wreszcie po dwóch tygodniach zaczęłam funkcjonować....za to od leżenia i pocenia się w łózku - nic ale to absolutnie nic mi się nie chce...
Aż łezka kręci się w oku
Filip mój jak to pani doktor powiedziała chłonie wszystko jak gąbka(choroby) i boję sie że jak urodze to obydwoje będą chorować Jeżdzę od lekarza do lekarza i mam już serdecznie dosyć,zawsze był chorowity ale jak poszedł do przedszkola to już kaplica.W zeszłym roku pochodził może z 3 m-ce licząc do kupy.Teraz jest lepiej bo walnął rekord chodził 4 tyg gdzie góra było 2 tyg.W szpitalu leży srednio dwa razy do roku.Najgorsze jest to że chciałabym mieć dobrego pediatre a takiego nie ma,co pójde do lekarza co chwile nowe leki,mam w domu pół apteki.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:12   #2733
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Wiesz co obawiam się, że wielkie g to da. Mi np. nie będzie należalo się becikowe, ponieważ zarabiamy wg. państwa za dużo. Ale za przeproszeniem jakiemuś elemontowi, który przechleje 1000 zł to dostanie. To jest chore. Mowią, że nie będzie na emerytury, bo spoleczeństwo się starzeje, a powiedz mi jak ja mam się rozmnażać brzydko mówiąc skoro wiem, że np. po urodzeniu dziecka ja mogę już do pracy nie wracać. Nikt nam nie pomaga, do lekarza chodzę prywatnie vbo jak chciałam na nfz to termin wizyty na miesiąc poźniej i nie pomogło, ze muszę mieć w określonym terminie, bo mam mieć usg genetyczne. To jest chore. Wszędzie wołają kasę a gdzie pomoc młodym malżeństwom. My z męzem jesteśmy na 30 lat udu.pieni w kredycie na mieszkanie. Jasne moge się cieszyć, że super, że w ogóle dostaliśmy kredyt. Ale laska u moich rodziców w bloku włamała się do pustego mieszkania i co?? Ani jej nie wyrzucili, ani nic. To jest chore. Ja nie mówię, że mi totalnie źle, ale są takie absurdy tego kraju, ze mi ręce i cycki opadają.

Tylko proszę nie atakujcie mnie zaraz, że skoro mi źle to mogę wyjechać. Każdy ma jakieś zdanie na określony temat. Ta polityka jest chora.

Ja ostatnio jak weszłam na wagę to okazało się, że mam 3 kg na plusie a nie miałam nic i też zaczęlam myśleć o może nie diecie, ale bardziej racjonalnym jedzeniu - sałatki itp. Wiem, że to straszne, ale niestety przy mojej wadze to każdy kilogram mnie dołuje.

No chyba, ze bym wygladala jak agacia661 to bym się nie stresowała. A ja wygladladam .
ile ważysz?? ja już mam wagę 3cyfrową i 10kilo na plus życie

co do naszej polityki to już w ogóle full wypas jest mój Młody ma astmę bierze wziewki i inne ustrojstwa ale zasiłek pielęgnacyjny mu się nie należy, bo to nie ostra astma

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:16   #2734
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co obawiam się, że wielkie g to da. Mi np. nie będzie należalo się becikowe, ponieważ zarabiamy wg. państwa za dużo. Ale za przeproszeniem jakiemuś elemontowi, który przechleje 1000 zł to dostanie. To jest chore. Mowią, że nie będzie na emerytury, bo spoleczeństwo się starzeje, a powiedz mi jak ja mam się rozmnażać brzydko mówiąc skoro wiem, że np. po urodzeniu dziecka ja mogę już do pracy nie wracać. Nikt nam nie pomaga, do lekarza chodzę prywatnie vbo jak chciałam na nfz to termin wizyty na miesiąc poźniej i nie pomogło, ze muszę mieć w określonym terminie, bo mam mieć usg genetyczne. To jest chore. Wszędzie wołają kasę a gdzie pomoc młodym malżeństwom. My z męzem jesteśmy na 30 lat udu.pieni w kredycie na mieszkanie. Jasne moge się cieszyć, że super, że w ogóle dostaliśmy kredyt. Ale laska u moich rodziców w bloku włamała się do pustego mieszkania i co?? Ani jej nie wyrzucili, ani nic. To jest chore. Ja nie mówię, że mi totalnie źle, ale są takie absurdy tego kraju, ze mi ręce i cycki opadają.
Najważniejsze żebyście żyli zgodnie ze swoim sumieniem
My też mamy kredyt na mieszkanie, ale cieszymy się tym, że mamy. Że mamy gdzie mieszkać, co zjeść, i pracę z całkiem godne pieniądze.
Nie patrzę na to co mają inni, nie martwię się tym, że mają więcej. Nie oglądam się na innych. Żyję tak jak mi dobrze i cieszę się każdym dniem

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:17   #2735
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko proszę nie atakujcie mnie zaraz, że skoro mi źle to mogę wyjechać. Każdy ma jakieś zdanie na określony temat. Ta polityka jest chora.

Ja ostatnio jak weszłam na wagę to okazało się, że mam 3 kg na plusie a nie miałam nic i też zaczęlam myśleć o może nie diecie, ale bardziej racjonalnym jedzeniu - sałatki itp. Wiem, że to straszne, ale niestety przy mojej wadze to każdy kilogram mnie dołuje.

No chyba, ze bym wygladala jak agacia661 to bym się nie stresowała. A ja wygladladam .
do pierwszego - tu nie chodzi o to żeby kogoś wyganiać za to że ma swoje zdanie. Chciałam powiedzieć, że gdyby w Polsce było trochę lepiej z zasiłkami dla matek z dziećmi, dla rodzin wielodzietnych i były trochę lepsze pensje żyłoby się tam bardzo dobrze - Polska to nie jest raj i zdaje sobie z tego sprawę, z tego jak kuleją niektóre sprawy, ale też nie jest to zaścianek. Mam tylko nadzieje, że kiedyś wrócą te dobre czasy kiedy ludzie nie brali udziału w wyścigu szczurów, gdzie w niedziele rodziny mogły wspólnie usiąść do stołu a dzieci mieli rodziców a nie komputery które muszą im zapchać czas. Że wszystko wróci do normy. W kraju w którym jestem też wszystko się wali, ścinają wszystko co tylko mogą, zabierają tym którzy najbardziej tego potrzebują i wycierają sobie du.pe przepraszam za wyrażenie ciągłym powtarzaniem że to przez recejse... tak znaleźli sobie dobry powód - wszystko przez recesje... Ja tylko mam cichą nadzieję że kiedyś wszystko wróci do normy, że będziemy mogli godnie żyć i cieszyc się życiem a nie być coraz bardziej zmęczeni i umartwieni.

co do drugiego - zgadzam się z Tobą jakbym wyglądała tak jak Agatka661 w ogóle nie stawałabym na wagę bo moja sylwetka byłaby perfekcyjna jak na ciążę....niestety jak patrzę w lustro to mogę sobie tylko wyobrazić co będę przechodzić po urodzeniu dziecka.... dlatego już nie patrzę
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:20   #2736
anulka4771
Wtajemniczenie

aga_bre uwierz mi że chciałabym byc udupiona na 30lat i mieć swoje mieszkanie.Płacisz za swoje a ja płace miesiąc w miesiąc 1000zł za nie swoje mieszkanie-to jest dopiero chore.Na mieszkanie od miasta czekam już 5 lat,jestem na liście rezerwowych ze względu na to że mąż jest osobom niepełnosprawną.A inni ludzie czekają już lat 10 i nic,mieszkam w małym mieście i mieszkań nie ma,dwa bloki wybudowali to mieszkania rozdali pomiędzy sobą,tzn córka tej itp.
Co do reszty się w zupełności zgadzam-służba zdrowia to dno...

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:27   #2737
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
mnie też coś dzisiaj sen męczy, drzemałam trochę w ciągu dnia

Mam doła, przytyłam już 8kg Dziewczyny, kopnijcie mnie w dupę, ja wiem, że ciąża to nie czas na odchudzanie i w ogóle, ale no po prostu czuję się fatalnie... Czuje się ciężka i opuchnięta na maxa, nie ogarniam tego po prostu. I choćbym nie wiem jak się starała to to pół kilo tygodniowo jak nic mi idzie. A ja się naprawdę nie obżeram.
dzisiaj kończę 23 tc i mam prawie 9kg na plusie :/

Cytat:
Witam i na poczatek chcialabym sie przedstawic... otóz jestem przyszla mama , najprawdopodobniej okolo 21 czerwca (data przewidziana porodu), bedzie to synek o imieniu Martín.
Mam juz córeczke Amelie, która 27 stycznia skonczy 27 miesiecy.Bardzo sie ciesze, ze bede miala parke..chociaz z drugiej strony gdyby byla dziewucha..tez byloby super , a na dodatek wykorzystalabym wszystkie ubranka po malej. Tak sie zastanawiam co z nimi zrobic...chyba zrobie pakiety wiekowe i wystawie na sprzedaz na ebay-u lub allegro, bo sa jak nowe...i za to kupie duzo rzeczy dla malego
Z tego co zauwazylam, jestem najstarsza mamuska...mam 40 lat ale wiek chyba sie nie liczy...z zawodu jestem polozna (od ponad 2,5 roku nie pracuje, postanowilam zajac sie w pelni wychowaniem dzieci).
Od ponad 17 lat mieszkam w Madrycie, do Polski latam 1-2 razy w ciagu roku, pochodze z Lublina.
Witaj

wrzuciłam na pocztę brzuchol. do poprzedniego z 21tc

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:28   #2738
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

znalazłam kartę ciąży z poprzedniej ciążyw 22tygodniu ważyłam o 18kg więcej niż teraz

Stary 2012-01-24, 09:31   #2739
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
znalazłam kartę ciąży z poprzedniej ciążyw 22tygodniu ważyłam o 18kg więcej niż teraz

no widzisz jak się dobrze trzymasz
Stary 2012-01-24, 09:33   #2740
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
hej, witajcie pamiętam Cię z LPM i to jak pięknie w ciąży wyglądałaś z córą
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:49   #2741
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

w pierwszej ciąży będąc w 22 tygodniu ważyłaś 28 kg? ile łącznie więc przytyłaś?
Stary 2012-01-24, 10:01   #2742
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
w pierwszej ciąży będąc w 22 tygodniu ważyłaś 28 kg? ile łącznie więc przytyłaś?
ważyłam o 18kg więcej niż teraz

łącznie przytyłam ok 35kg. Piszę ok bo w 7tyg myślałam że ważę jakieś 96kg a jak stanęłam na wagę u gina to ważyłam 109kg a na porodówce ważyłam 130kg

Stary 2012-01-24, 10:07   #2743
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
ważyłam o 18kg więcej niż teraz

łącznie przytyłam ok 35kg. Piszę ok bo w 7tyg myślałam że ważę jakieś 96kg a jak stanęłam na wagę u gina to ważyłam 109kg a na porodówce ważyłam 130kg
a widzisz stąd właśnie moje zdziwienie dobrze się trzymasz
ale pilnujesz się jakoś?
Stary 2012-01-24, 10:13   #2744
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
a widzisz stąd właśnie moje zdziwienie dobrze się trzymasz
ale pilnujesz się jakoś?
jakbym sie pilnowała to nie byłoby 10 na plusie czasem bastuje np jak pojem zachcianek tak jak wczoraj to dzis troche staram sie zbastowac

Stary 2012-01-24, 10:55   #2745
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
ile ważysz?? ja już mam wagę 3cyfrową i 10kilo na plus życie

co do naszej polityki to już w ogóle full wypas jest mój Młody ma astmę bierze wziewki i inne ustrojstwa ale zasiłek pielęgnacyjny mu się nie należy, bo to nie ostra astma
Ja też mam już 3 cyfrową, ale pocieszam się, że z taką startowałam, chociaż tyle. Tylko widzisz u mnie to jeszcze do d.py bo mam nieprpoponcjonalną sylwetkę - wielkie udziszcze i du.psko, generalnie rozmiar u góry 40-42 w porywach na dole 48. Więc tragedia. Lekarze mówią, że mi to tylko operacja wchodzi w grę, bo tkanka się nierównomiernie rozkłada.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Najważniejsze żebyście żyli zgodnie ze swoim sumieniem
My też mamy kredyt na mieszkanie, ale cieszymy się tym, że mamy. Że mamy gdzie mieszkać, co zjeść, i pracę z całkiem godne pieniądze.
Nie patrzę na to co mają inni, nie martwię się tym, że mają więcej. Nie oglądam się na innych. Żyję tak jak mi dobrze i cieszę się każdym dniem
Jasne dlatego napisałam, że to nie chodzi o to, że Polska to zaścianek, ale jest wiele rzeczy, które nie są normalne. Ja też nie patrzę na to co inni mają, bo wiem, że my z mężem jesteśmy w super sytuacji, bo mamy to co chcemy, ale i tak uważam, że powinien być lepszy socjal i wszystko bardziej dostpne.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
do pierwszego - tu nie chodzi o to żeby kogoś wyganiać za to że ma swoje zdanie. Chciałam powiedzieć, że gdyby w Polsce było trochę lepiej z zasiłkami dla matek z dziećmi, dla rodzin wielodzietnych i były trochę lepsze pensje żyłoby się tam bardzo dobrze - Polska to nie jest raj i zdaje sobie z tego sprawę, z tego jak kuleją niektóre sprawy, ale też nie jest to zaścianek. Mam tylko nadzieje, że kiedyś wrócą te dobre czasy kiedy ludzie nie brali udziału w wyścigu szczurów, gdzie w niedziele rodziny mogły wspólnie usiąść do stołu a dzieci mieli rodziców a nie komputery które muszą im zapchać czas. Że wszystko wróci do normy. W kraju w którym jestem też wszystko się wali, ścinają wszystko co tylko mogą, zabierają tym którzy najbardziej tego potrzebują i wycierają sobie du.pe przepraszam za wyrażenie ciągłym powtarzaniem że to przez recejse... tak znaleźli sobie dobry powód - wszystko przez recesje... Ja tylko mam cichą nadzieję że kiedyś wszystko wróci do normy, że będziemy mogli godnie żyć i cieszyc się życiem a nie być coraz bardziej zmęczeni i umartwieni.

co do drugiego - zgadzam się z Tobą jakbym wyglądała tak jak Agatka661 w ogóle nie stawałabym na wagę bo moja sylwetka byłaby perfekcyjna jak na ciążę....niestety jak patrzę w lustro to mogę sobie tylko wyobrazić co będę przechodzić po urodzeniu dziecka.... dlatego już nie patrzę
Zgadzam się z tobą co do pierwsze, Polska to nie jest zaścianek ,bo ja bym niegdy nie chciała się stąd wyprowadzać , bo tutaj jest mój dom, ale właśnie tak jak piszesz potrzebne są wieksze pensje i lepszy socjal, który w Polsce niestety kuleje.

Co do drugiego - mam nadzieję ,że po ciaży będzie lepiej niż przed - moja mama tak miała, a ja ciąże przechodzę idealnie jak ona.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
aga_bre uwierz mi że chciałabym byc udupiona na 30lat i mieć swoje mieszkanie.Płacisz za swoje a ja płace miesiąc w miesiąc 1000zł za nie swoje mieszkanie-to jest dopiero chore.Na mieszkanie od miasta czekam już 5 lat,jestem na liście rezerwowych ze względu na to że mąż jest osobom niepełnosprawną.A inni ludzie czekają już lat 10 i nic,mieszkam w małym mieście i mieszkań nie ma,dwa bloki wybudowali to mieszkania rozdali pomiędzy sobą,tzn córka tej itp.
Co do reszty się w zupełności zgadzam-służba zdrowia to dno...
Właśnie o tym pisałam. Wiem co to znaczy płacić komuś za wynajem - przechodziłam przez to przez 4 lata. Wy staracie się o mieszkanie, jesteście uczciwi, a mówię laska włamała się do mieszkania i nikt jej nie wyrzuca. Pimyśl, że w Twoim mieście też tak się dzieje i to mnie wkurza.

Cytat:
Eeee no to widzisz. Ja mówię, na razie mam 3 na plusie ale u mie to się zmienia jak w kalejdoskopie. Ogólnie to mam mocno postanowienie narzucić sobie nie więcej niż 7-8 kilo w całej ciąży.
Stary 2012-01-24, 10:56   #2746
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz co obawiam się, że wielkie g to da. Mi np. nie będzie należalo się becikowe, ponieważ zarabiamy wg. państwa za dużo. Ale za przeproszeniem jakiemuś elemontowi, który przechleje 1000 zł to dostanie. To jest chore. Mowią, że nie będzie na emerytury, bo spoleczeństwo się starzeje, a powiedz mi jak ja mam się rozmnażać brzydko mówiąc skoro wiem, że np. po urodzeniu dziecka ja mogę już do pracy nie wracać. .
Tak, zgadzam się, zresztą też już o tym pisałam. Państwo prorodzinne, zwalczamy niż demograficzny, ale...
pracujemy do 67 rż (a gdzie miejsca pracy dla młodych, skoro babcie będą je zajmować), dzieci idą rok wcześniej do szkoły (żeby ją wcześniej skończyć i wcześniej zacząć tyrkę, nie w zawodzie, bo miejsca trzymają babcie-patrz wyżej), jaja z becikowym, nieprzyjazna matkom polityka pracy - jednym słowem: BRAK SŁÓW.
Ale już mi się nawet o tym nie chce myśleć. Ja też się cieszę z tego, co mam, ale jak pomyślę np. o składkach, które co miesiąc państwo zabiera na tę śmieszną emeryturę, której nie dożyję, albo służbę zdrowia, z której usług nie ma sensu w większości korzystać to mi słabo.

Ja miałam niesamowicie dobrą noc. Całą przespałam (no jedna pobudka), potem nie miałam problemu z zaśnięciem po 7 i ładnie się wyspałam. Teraz pochłaniam śniadanie (bo o jedzeniu w przypadku takiej ilości nie mówimy), potem ogarnę mieszkanie i wybieram się na zakupki Po kremiki i takie tam. I wczoraj rozmawiałam z mamą o proszkach dla dziecka, każe mi przeszukiwać fora internetowe w poszukiwaniu tych nieuczulających, a ja jej mówię, że każdy ma swoją opinię i ciężko wybrać. I trochę mnie nastraszyła, bo w sumie ma rację: mój tata ma katar sienny, ja po nim, a moja siostra jest uczulona na pewne leki. Oby to tylko nie oznaczało, że maleństwo również będzie podatne na alergie No ale ogólnie moja mama każe mi siedzieć w necie i czytać o wszystkim Dzisiaj się wybiorę do sklepu, to poprzeglądam te półki sklepowe, no i może wreszcie poczynię jakieś pierwsze zakupy....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:08   #2747
begie13
Zadomowienie

Witajcie

chyba jakiś niezbyt dobry dzień się zapowiada, w nocy nie mogłam spać, śniły mi się głupoty. Teraz za oknem szaro i ponuro, nie nastraja to pozytywnie... przeczytałam zaległości ale nie wiem nawet co mam pisać i jak komentować... chyba nie mam weny ;/

wczoraj wieczorem coś dziwnego się ze mną działo...nie wiem czy to zawroty głowy ( nigdy w życiu nie miałam) ale w ogóle nie mogłam utrzymać równowagi, chodziłam jak pijana po ścianach...nie wiem co to było...miała może któraś z Was coś takiego?

a właśnie jak to będzie dokładnie w tym roku z becikowym, komu się należy?

k**wa ! ( przepraszam za słownictwo) jeszcze mi z allegro przysłali całkiem inną bluzkę niż zamawiałam!!!!!!! dziady jedne! ( może pamiętacie jaki miałam dylemat nad wyborem/ wklejałam zdj) no i jak człowieka ma szlag nie trafić!!

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:13   #2748
Konto usunięte

O jejku, współczuję z tą bluzką...

Rodzinom, w których dochód przekracza rocznie 85 tys. zł, becikowe nie będzie przysługiwało + trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że od 10 tc przebywało się pod opieką.

A co do snów, mi się ostatnio śnią same realistyczne rzeczy, wcale nie miłe. To chyba gorsze od tych horrorów
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:19   #2749
begie13
Zadomowienie

No tak czekałam z utęsknieniem na tą bluzkę bo mi się podobała, a nie dość, że wysyłka jakaś opóźniona, to jeszcze inny towar wysyłają... no na ciążę to też w sumie może być, taka fioletowa tunika w połowę uda, dopasowana dosyć ale ja zamawiałam co innego...

ten roczny dochód jest liczony za ubiegły rok tzn. w naszym przypadku za 2011 tak? a zaświadczenie wystawia lekarz prowadzący ciążę na podstawie karty ciąży? pytam bo ja na pierwszej wizycie byłam u innego a potem już cały czas chodziłam do tego, co teraz chodzę.

Wanda
Stary 2012-01-24, 11:23   #2750
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ten roczny dochód jest liczony za ubiegły rok tzn. w naszym przypadku za 2011 tak? a zaświadczenie wystawia lekarz prowadzący ciążę na podstawie karty ciąży? pytam bo ja na pierwszej wizycie byłam u innego a potem już cały czas chodziłam do tego, co teraz chodzę.
Nie mam pojęcia, pewnie tak.
Co do lekarza, też nie wiem i też mam z tym problem, bo ja zmieniłam lekarza całkiem niedawno i nie wiem, który ostatecznie mi wystawi to zaświadczenie, ale póki co się tym nie martwię.

W "Matki żony i kochanki" jest taka piękna wiosna
Stary 2012-01-24, 11:31   #2751
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie
wczoraj wieczorem coś dziwnego się ze mną działo...nie wiem czy to zawroty głowy ( nigdy w życiu nie miałam) ale w ogóle nie mogłam utrzymać równowagi, chodziłam jak pijana po ścianach...nie wiem co to było...miała może któraś z Was coś takiego?

a właśnie jak to będzie dokładnie w tym roku z becikowym, komu się należy?

k**wa ! ( przepraszam za słownictwo) jeszcze mi z allegro przysłali całkiem inną bluzkę niż zamawiałam!!!!!!! dziady jedne! ( może pamiętacie jaki miałam dylemat nad wyborem/ wklejałam zdj) no i jak człowieka ma szlag nie trafić!!
Nie martw się zawrotami to normalne..ja na poczatku miałam tak codziennie ze chodziłam jak pijana..czasem jakby mnie ktoś nie złapał to by nie fajnie było....
Stary 2012-01-24, 11:37   #2752
_Maya_
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31811066]
Rodzinom, w których dochód przekracza rocznie 85 tys. zł, becikowe nie będzie przysługiwało + trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że od 10 tc przebywało się pod opieką.
[/QUOTE]
no chyba ich pogięło....

czy Was też tak strasznie boli kość ogonowa jak siedzicie?
normalnie siedzieć w pracy nie mogę...

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2012-01-24 o 11:40
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:43   #2753
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
czy Was też tak strasznie boli kość ogonowa jak siedzicie?
normalnie siedzieć w pracy nie mogę...
Mnie boli coś w tej okolicy, ale jak stoję i próbuję przestąpić z nogi na nogę. Myślałam, że to biodro, nie sądziłam, że to może boleć kość ogonowa. Jak siedzę i leżę, to też czasami boli i nie umiem wstać, ewentualnie jęczę jak wstaję i czuję się jak babcia, której ciężko się podnieść.
Stary 2012-01-24, 11:44   #2754
Tacca
Zakorzenienie

Witam i lecę nadrabiać.
Stary 2012-01-24, 11:47   #2755
ghosst
Raczkowanie

Cytat:
Cześc! Super, że jesteś położną - pewnie będę miała 100 pytań do...

Cytat:

I tu się zgadzam z tobą całkowicie. W związku ze swoją pracą spotykam co krok takie właśnie kwiatki - za, no powiedzmy, 1600 zł miesięcznie, nie chce im się du.py z łóżka ruszyc, bo i po co?? Zasiłki wszelkiej maści przepadną, a trzeba będzie rano wstawac. Mieszkania socjalne - miałam wątpliwą przyjemnośc oglądac co z nich zostało po pół roku od "zasiedlenia" tym, w większości przypadków, bardzo ciekawym towarzystwem... Te z was, które same spłacają swoje mieszkania, wiedzą jakim kosztem się to wszystko u nas odbywa i nie rozwalają sobie domu, bo dajmy na to, na imprezie za mało alkoholu dali. A tam - hulaj dusza piekła nie ma Na klatce schodowej syf i malaria, drzwi podpalone, gó... w rogu itp. atrakcje. No cóż, w razie czego można przecież iśc i w urzędzie, albo fundacji wypłakac coś ciekawszego... Dadzą, bo przecież mam dzieci (które nota bene cały dzień zasmarkane na kupie gruzów przed blokiem się bawią) i jestem samotną matką ( też tylko w papierach, bo konkubent mieszka najczęściej razem i sporo zarabia "na czarno").
E tam, jak sobie co niektóre "biedne" panie przypominam, to mi ciśnienie skacze. Ja to znam od tej właśnie strony (pewnie najgorszej).

Edytowane przez ghosst
Czas edycji: 2012-01-24 o 11:49
ghosst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:54   #2756
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ghosst Pokaż wiadomość
E tam, jak sobie co niektóre "biedne" panie przypominam, to mi ciśnienie skacze. Ja to znam od tej właśnie strony (pewnie najgorszej).
Ja mam podobne doświadczenie, może nie z taką skrajną patologią, ale po studiach miałam staż w urzędzie pracy, a konkretnie w biurze pracy (z OHP), mieliśmy tam przeróżne oferty pracy (w tym oprócz prac dorywczych całkiem fajne oferty, praca w obuwniczym, sklepie z ciuchami, itp.). Oprócz całej masy fajnej, ambitnej i pracowitej młodzieży spotykałam się też z elementami pt. zero wykształcenia, zero doświadczenia, ale do pracy za 1000+premia to ja nie pójdę, bo to nie na moje kwalifikacje. Ja bardzo lubiłam ten staż, ale czasami miałam ochotę powiedzieć tym babom (bo przeważnie były to kobiety), że ja jestem po studiach i się cieszę ze stażu za 800 zł...... I żeby nie było, nie mam nic do osób bez wykształcenia, bo różnie to w życiu bywa, a i ja różnych historii się nasłuchałam, ale wkurza mnie taka roszczeniowa postawa, to dokładnie to, co Ty opisałaś w swoim poście.
Stary 2012-01-24, 11:55   #2757
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Nie martw się zawrotami to normalne..ja na poczatku miałam tak codziennie ze chodziłam jak pijana..czasem jakby mnie ktoś nie złapał to by nie fajnie było....
ach...to mnie uspokoiłaś w takim razie

Wanda
Stary 2012-01-24, 11:56   #2758
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
akurat Twój wybuch był całkowicie adekwatny a tak poza tym to poda się ta inna czy odsyłasz?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31811814]Mnie boli coś w tej okolicy, ale jak stoję i próbuję przestąpić z nogi na nogę. Myślałam, że to biodro, nie sądziłam, że to może boleć kość ogonowa. Jak siedzę i leżę, to też czasami boli i nie umiem wstać, ewentualnie jęczę jak wstaję i czuję się jak babcia, której ciężko się podnieść.[/QUOTE]
dziewczyny bo to się już zaczyna, bóle pleców, pachwin i inne - przygotujmy sie bo będzie coraz gorzej
Stary 2012-01-24, 11:57   #2759
lijuana
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31811814]Mnie boli coś w tej okolicy, ale jak stoję i próbuję przestąpić z nogi na nogę. Myślałam, że to biodro, nie sądziłam, że to może boleć kość ogonowa. Jak siedzę i leżę, to też czasami boli i nie umiem wstać, ewentualnie jęczę jak wstaję i czuję się jak babcia, której ciężko się podnieść.[/QUOTE]
ja od 2 miesięcy tez sie czuje staro nie wiem czemu..moze dlatego ze do tej pory była "wolność" a teraz jestem matką zoną..i wudaje mi sie ze teraz zycie będzie nudne i dostosowane do dziecka.....boże niech ta chandra mnie juz opuści bo świruje
Stary 2012-01-24, 11:57   #2760
Konto usunięte

Cytat:
ach...to mnie uspokoiłaś w takim razie
Tylko uważaj na siebie, tutaj już dziewczyny nie raz pisały, jak się o mało nie przewróciły lub właśnie przewróciły - a jak wiadomo upadek jest bardzo groźny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości