Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 23:55   #2041
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Cotka a jak tam samopoczucie? czytałaś co napisałam? może to zapalenie pęcherza moczowego?
Myslisz?
Juz nie boli ale dalej mdli

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 02:42   #2042
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Ehh Was nadrobić...!
Po 1 - Sonia wszystkiego naaaaaj
Jestem już strasznie zmęczona więc napiszę w telegraficznym skrócie. Olek dziś pierwszy raz jadł kleik. Mąż dodał 2 łyżeczki na 200ml mleka. Nie uwierzycie - zjadł na raz, a jak skończył to urządził nieziemską histerię. To mąż... jeszcze 50ml. Ten zjadł i znowu histeria. Nigdy tyle nie jadł na raz Więcej mu nie daliśmy. Bez przesady... Nagraliśmy filmik komórką nawet... Komedia! Jutro męża pomolestuję, żeby na Youtube wrzucić to zobaczycie
A po południu zrobił wg mnie niefajną kupę. Taką ciemnozielona, aż prawie czarną. Myślicie, że to kwestia wprowadzania tych pokarmów? Zachowuje się normalnie. Więc tak obstawiam...
Dobranoc
Stary 2012-01-24, 07:43   #2043
19natka88
Zakorzenienie

Hej Dzisiejsza noc na szczęście lepsza Jeden ząbek już można wyczuć palcem i słychać jak się postuka łyżeczką
Przez ząbkowanie Szymon posiadł nową umiejętność - gadanie z pełnymi ustami zawsze jak trzyma palce albo gryzak w buzi to ma najwięcej do gadania, a pluje się przy tym niesamowicie - komicznie to wygląda

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
tego samego sie boje i zaraz spadam
I jak tam u was dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
welkom bek

melduje ,że armagedon przeszedł.. Sara popołudniu pospała 2h, i ogólnie już spokojniesza się zrobiła no i padła po 19stej nawet niedopijając butli do końca.. wymęczyło się to moje dzicię dziś bardzo

I super

ale u Was już to rowinięte jest
Ja ci dam dwie kreski
Nie wydawało mi się, że to tak daleko już poszło ale jak sobie to napisałam to faktycznie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
skacowany Szymek

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 08:32   #2044
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Dzisiejsza noc na szczęście lepsza Jeden ząbek już można wyczuć palcem i słychać jak się postuka łyżeczką
Przez ząbkowanie Szymon posiadł nową umiejętność - gadanie z pełnymi ustami zawsze jak trzyma palce albo gryzak w buzi to ma najwięcej do gadania, a pluje się przy tym niesamowicie - komicznie to wygląda
brawo za nową umiejętność!

Nasza też lepsza noc, mały obudził się jeszcze o północy z krzykiem i trzeba było nosić, uspokoić suszarką a tak wstawał co dwie godziny i całą noc spał pomiędzy nami
mama mi mówiła o tym pukaniu łyżeczką , zaraz pójdę

co do karuzeli Rainforest, mialam Philipsy, działała mi karuzela ze 3 msiesiące dzień w dzień, teraz mam Sharpy zobaczymy jak długo podziałaja

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:16   #2045
rabarbar83
Rozeznanie

Stary 2012-01-24, 09:17   #2046
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dobry
Noc masakra. Tyle powiem

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Wręcz przeciwnie. A po kąpieli on poprawia cycem i zasypia w okamgnieniu. A daje godzinę przed kąpielą.
Małgoś nie mam pomysłu jak to wprowadzic po kąpieli, bo nie chce mi się po kąpieli łyżeczką go karmić przez 15-20 minut łyżeczką. Żeby z butli pił normalnie, to co innego.

Ty już tam nie wnikaj w tą ilość moich cycków, jak Franek ma 3 nogi, to ja mogę mieć cycków 5, taaaaaaaaaaaak?
Raz, że karmić 20 minut, dwa, że się dzieć może ubabrać znowu
NIe wiem będę musiała spróbować czy mi zaśnie po kąpieli bez jedzenia.
Rozwalilaś mnie.

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Lulcia co można to można, ale żeby wszystkooooooooooo
ponoć statystycznie zęby zaczynają wychodzić ok 6m, a u nas już od 3 wychpdzą- same przodowniki no

co do skoków to ja mam też odmienne zdanie ale już się nie odezwę nic hahaha
Bo od 3 wychodzić mogą. A trwać to może ho ho.
Staś, Natalka i Szymek 6 miesięcy nie mają. Poza tym dużo też zależy w jakim wieku ząbkowali rodzice.

Wiem, dlatego to napisałam

Cytat:
Ale on nie chce pić - ewentualnie soki, ale po wczorajszych wpisach o cukrach to się boję mu dawać, herbatka nie wchodzi, wody nie próbowałam.
A jaką wodę dajesz?
Z butellki, gotowaną.
Czemu się boisz? Przecież, to nie są nie wiadomo jakie ilości.

Cytat:
U nas zamiast jednego karmienia, na noc, a kaszkę chcesz dać z powodu glutenu? Bo jeśli tak możesz to dosypać do słoiczka
Nie nie mamy bezglutenową. U nas gluten w 6mc.
Ona jest na modyfikowanym więc tą porcję mleka dostaje mimo to?

Cytat:
ale Małgosia ja nie mówię o przypadkach w których ewidentnie jest to ząb, tylko o wszystkich innych. Myślałam, że to jasne
A czym się różnią wszystkie inne przypadki? Opócz tego, że u dziewczyn są już pierwsze efekty tej masakry

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
■ bardzo się ślini, załóż mu bawełniany śliniaczek. Dzięki temu unikniecie wyziębienia (mokra koszulka to nic fajnego), a w konsekwencji przeziębienia.
■ bierze do buzi wszystko, co jest w zasięgu jego rączek, podawaj mu gryzaczek. Możesz kupić żelowy i lekko schłodzić go w lodówce (nie w zamrażalniku – za zimno!). Warto przedtem owinąć gryzak w woreczek foliowy, by nie złapał lodówkowych zapachów.
■ nie ma apetytu, nie zmuszaj go do jedzenia. Nic się dziecku nie stanie, jeśli przez kilka dni będzie jeść mniej albo tylko pić. Spróbuj podawać mu chłodne napoje oraz jedzenie. To złagodzi ból i pieczenie dziąsełek, więc smakołyki o takiej temperaturze mogą mu całkiem odpowiadać.
■ nie chce ssać piersi, jest marudny i popłakuje, możesz posmarować mu dziąsełka specjalnym żelem przeciwbólowym (np. Calgel, Dentinox, Bobodent) albo podać lek na bazie paracetamolu (np. Efferalgan, Panadol, Calpol). Warto także przez jakiś czas podawać dziecku mleko łyżeczką. Taki sposób jedzenia będzie dla niego nieco mniej uciążliwy (w przeciwieństwie do ciebie).
■ jest niespokojny i ma kłopoty z zasypianiem, możesz zaproponować mu herbatkę dla niemowląt z melisą lub zaaplikować lekko wyciszający czopek homeopatyczny (np. Viburcol).

hmmm

hmmmmm chyba czas na zakupy Taka herbatka albo czopek może to by pomogło na późne zasypianie chociaż w sumie ostatnio jakby lepiej
[B]Ktoś coś z tego stosował? >
Dzisiaj posmarowałam dentinoxem bo sie tak zaczął rzucać w łóżeczku, że szok. Pomogl na 3h potem pobudki z płaczem co 30minut. Masaż pomagał tylko w trakcie masowania. Poczekam jeszcze i pójdę znowu do pedi. Chociaż nie wiem po. Przecież to nie zęby, ale może znajdzie inna przyczynę...

No i skasowałam sobie resztę cytatów...

Acha. Mooonik pokaż leżaczek bo ja takiego tez nie mam...

Idę szukać cytatów.
Stary 2012-01-24, 09:25   #2047
anciaahk
kosmitka

Cytat:
hahah to mnie odwiodłaś od zakupu
dziś Stanislaw zaciągnął pierwszy raz herbatke i sam sobie butelke trzymał
Serio, u nas tak działała, że we Franka wstępował diabeł. Tylko po 1 razie było ok. Teraz nie daję.
Cytat:
i od tego się story zaczęło

nie wiem jak sto się stało były Twoje cytaty a ich nima
w każdym razie Ty, Natka napisałyście, że daje się po to, żeby dziecko się najadło. A Stokrotka, że po to, by dziecko poznało nowy smak i to do mnie przemawia bardziej
I nic więcej. Pisałam jeszcze, że nie podoba mi się dodawania do słoiczka pt. marchewka kleiku ryżowego czy wody, albo do słoiczka jabłka soku jabłkowego. (ale nie używając tych słów dokładnie)
I tyle. A rozpętała się nie wiadomo jaka burza i szczerze mówiąc to z mojej strony już koniec. Mam po prostu dość.
Aha, żeby było- nie obrażam się. Po prostu kończę ten temat i tak każda zrobi jak uważa

Moonik chyba do mnie to pisałaś?
Z tą kaszką, to myślę, że każda daje w innym celu. Na opakowaniach i w tych poradnikach różnych faktycznie jest napisane, że łagodnie wprowadza bla bla itd. Ja stosuję na sen, Natka pewnie też. Pomaga u nas o tyle, że przesunęło pierwszą pobudkę o 2 godziny i wieczorem po kaszce Franek jest mega szczęśliwy, nie jest taki marudny jak był.
Dlaczego do słoiczków nie można dawać kleiku? Tego nie skumałam.

Z tymi składnikami w słoiczkach, to powiem wam, że sama nie wiem, co myśleć. Jeśli jakieś są, tzn że są dopuszczone do obrotu i nie mogą szkodzić. Jakoś wierzę, że te warzywa i owoce są lepiej dobrane niż te piękne wielkie nawozowe marchwie, jakie są w sklepach. Pewnie się mylę.
Słoików z mięsem bym się bała, byl kiedyś program, jak to do takich słoików mielą wszystko razem z kośćmi (kościami?). Sama chcę kupować mięsko z indyka, cielęcinę i to podawać dla Frania i na pewno nie będę podawać kurczaków.

Moonik to żadna burza, dobrze, że piszesz, otwierasz nam oczy na coś, czym np. ja bym się nie przejęła ani o czym nie pomyślała. Dla mnie dziecięce produkty z założenia były zdrowe i o czytaniu składów nie pomyślałam, zresztą nie znam się na tym.
Więc proszę tu nie kończyć zdania, tylko komentować te wszystkie produkty i tyle . W końcu każda z nas ma szansę się od Ciebie wiele nauczyć.
Cytat:
Możliwe bo długo nie pił
A też dajesz jakieś herbatki?
Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
A po południu zrobił wg mnie niefajną kupę. Taką ciemnozielona, aż prawie czarną. Myślicie, że to kwestia wprowadzania tych pokarmów? Zachowuje się normalnie. Więc tak obstawiam...
Dobranoc
Mój wczoraj też mial jedną taką, to chyba to jedzenie .
Cytat:
nasz też gada, szczególnie jak je łyżeczką, zapluje się wtedy, no paść można ze śmiechu.
Brawa za ząbek! Szybko się Szymek z nim uwinął!
Cytat:
Nasza też lepsza noc, mały obudził się jeszcze o północy z krzykiem i trzeba było nosić, uspokoić suszarką a tak wstawał co dwie godziny i całą noc spał pomiędzy nami
Suszarka jeszcze działa? U nas już dawno nie była w użyciu. A z tą łyżeczką to mnie teściowa molestuje, też chyba popukam.

Francisław też dzisiaj nawet pospał, pobudki miał o północy, potem chyba ok 2 i do 5 spał ze mną. O 5 znowu karmienie i odłożyłam go do łóżka i pospał do 6. Teraz od 9 znowu śpi. Zastanawiam się o ile bym musiała przesunąć kąpanie, by pospał do 7.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Raz, że karmić 20 minut, dwa, że się dzieć może ubabrać znowu
NIe wiem będę musiała spróbować czy mi zaśnie po kąpieli bez jedzenia.
A po kąpieli nie możesz dać mu trochę butli? Lub wody? A może jak do tej kaszki nie dasz kaszy mannej to da się nakarmić z butli?
No bo masz tą kaszkę teraz, to jak nią karmisz??
Dlatego karmię godzinę przed kąpielą, by właśnie po kąpieli dokarmić cycem. No nie wiem, sama to wykombinowałam, więc nie wiem, czy to dobre jest.
Cytat:
Z butellki, gotowaną.
Czemu się boisz? Przecież, to nie są nie wiadomo jakie ilości.
Z butelki czyli mineralną? Gotujesz?
W sumie wypije max 20-40 ml tego soku, mówisz nie bać się?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:26   #2048
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Mojemu też najlepiej się gada jak sobie rękę do buzi wsadzi

Cytat:
brawo za nową umiejętność!

co do karuzeli Rainforest, mialam Philipsy, działała mi karuzela ze 3 msiesiące dzień w dzień, teraz mam Sharpy zobaczymy jak długo podziałaja
Łyżeczką ? Hihi.

Małgosia
, może serio ząbki

Wymianka.
Stary 2012-01-24, 09:29   #2049
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalasw Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się Wam tak wbijam nieproszona, ale mam pytanie do dziewczyn które mają karuzelę rainforest. Proszę napiszcie mi jakich baterii tzn. firmy używacie w tej karuzeli. Bo ja co włożę nowe to chwilę sie pokręci później zwalnia i w rezultacie się zatrzymuje. A próbowałam już różnych. Bardzo Was proszę o odpowiedź bo zaraz zbankrutuję na tych bateriach albo sie nerwowo wykończę Dzięki. Pozdrawiam. Karolina
My używamy philipsa i raz mieliśmy zwykłe sony i działała bez zarzutu więc chyba Ci się trafiła jakaś felerna ta karuzela - reklamuj

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:31   #2050
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Chyba już nic nie chciałam zacytować...tylko nei wiem co mi się w takim razie wykasowało A może mi się wydawalo...

Cytat:
Serio, u nas tak działała, że we Franka wstępował diabeł. Tylko po 1 razie było ok. Teraz nie daję.

Z tymi składnikami w słoiczkach, to powiem wam, że sama nie wiem, co myśleć. Jeśli jakieś są, tzn że są dopuszczone do obrotu i nie mogą szkodzić. Jakoś wierzę, że te warzywa i owoce są lepiej dobrane niż te piękne wielkie nawozowe marchwie, jakie są w sklepach. Pewnie się mylę.
Słoików z mięsem bym się bała, byl kiedyś program, jak to do takich słoików mielą wszystko razem z kośćmi (kościami?). Sama chcę kupować mięsko z indyka, cielęcinę i to podawać dla Frania i na pewno nie będę podawać kurczaków.

Moonik to żadna burza, dobrze, że piszesz, otwierasz nam oczy na coś, czym np. ja bym się nie przejęła ani o czym nie pomyślała. Dla mnie dziecięce produkty z założenia były zdrowe i o czytaniu składów nie pomyślałam, zresztą nie znam się na tym.
Więc proszę tu nie kończyć zdania, tylko komentować te wszystkie produkty i tyle . W końcu każda z nas ma szansę się od Ciebie wiele nauczyć.
Co do sloiczków z warzywami (zwlaszcza marchew która wyciąga z ziemi każde paskudztwo) i owocami i mięsem, to mamy takie samo zdanie.
I podpiszę się pod tym co napisałaś do Moonik. Ja też dopiero po zwróceniu uwagi dostrzegłam pewne rzeczy.
Nie lubię mowic, że coś jest złe, coś jest lepsze, więc piszę tylko jak ja robię. I tyle. Zresztą już to pisałam.
Stary 2012-01-24, 09:33   #2051
archinta
Zakorzenienie

Nie mam szans nadrobić i pogadac z Wami.

Co do cukru - to się zgadzam ze za dużo go we wszelkich produktach ale nie można da c się zwariować!

Mnie chyba coś łapie - już dobre 2 tyg leci mi z nosa, a dziś w nocy chyba miałam goraczkę - zasnęłam dopiero po 1 jak wziełam ibu. A dziś w dzień jestem sama. Nie wiem jak to bedzie.
Ze spaniem Piotrusia raczej constans- nie rozpieszcza mamusi
Pisałyście o ząbkach i aż się boję co to będzie jak jemu będą szły

Staram sie Was czytac ale z odp. gorzej.

Sonia spóźnione
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:35   #2052
anciaahk
kosmitka

Cytat:
I podpiszę się pod tym co napisałaś do Moonik. Ja też dopiero po zwróceniu uwagi dostrzegłam pewne rzeczy.
Widzisz Mooonik??, nie możesz milczeć .

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Archi myślałam o Tobie . Podajesz mm na noc? jakieś efekty?
Kuruj się bidulku!

Stary 2012-01-24, 09:36   #2053
martunia_199
Zakorzenienie

Wiecie co - przez tą skazę Zuzi to ja jestem daleko w z tym rozszerzaniem diety. Nic nie wiem - czytam co piszecie i nawet ustosunkować się do tego nie potrafię bo nie wiem z czym to się je - matka ze mnie jak nie wiem. O ile słoiczki jakoś ogarnę to te kaszki, gluten to jakaś abstrakcja dla mnie na razie chyba sobie wydrukuję całe forum na temat jedzenia

U nas też Zuzik ma najwięcej do powiedzenia jak ma łapki w buzi i dzisiaj w pampersie znalazłam jakieś dziwne czarne nitki w kupie of corse - skąd to co to

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:38   #2054
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Suszarka jeszcze działa? U nas już dawno nie była w użyciu. A z tą łyżeczką to mnie teściowa molestuje, też chyba popukam.

Francisław też dzisiaj nawet pospał, pobudki miał o północy, potem chyba ok 2 i do 5 spał ze mną. O 5 znowu karmienie i odłożyłam go do łóżka i pospał do 6. Teraz od 9 znowu śpi. Zastanawiam się o ile bym musiała przesunąć kąpanie, by pospał do 7.
działa suszarka, bo rzadkoo używana jest taka nasza tajna broń jeszcze

to ładna nocka wyspana?

Franek 5mc , Stasiek jutro, Natalka wczoraj, jej jak ten czas szybko leci!

Cytat:
Małgosia, może serio ząbki
heh napewno, już czekam kiedy ta kolejna kończyna się wykluje co mieć trochę spokoju... choć nie wiem czy nie będę tego żałować po pewnie sutka mi nieżle zryzie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 09:39   #2055
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
A po kąpieli nie możesz dać mu trochę butli? Lub wody? A może jak do tej kaszki nie dasz kaszy mannej to da się nakarmić z butli?
No bo masz tą kaszkę teraz, to jak nią karmisz??
Dlatego karmię godzinę przed kąpielą, by właśnie po kąpieli dokarmić cycem. No nie wiem, sama to wykombinowałam, więc nie wiem, czy to dobre jest.

Z butelki czyli mineralną? Gotujesz?
W sumie wypije max 20-40 ml tego soku, mówisz nie bać się?
Nooo daję z butelki bo nie dodaję manny i nie jest to na tyle gęste. Tak na przyszłość sobie dumam
U Stefka jeśli mówimy o mleku nie ma ilości "trochę"
Mam nadzieję, że w 6mcu jak wprowadzę gluten, to on już nauczy się jeść dokładnie łyzeczką bo póki co większość ląduje na nim

Noo w butelce kupuję mineralkę i ją gotuję i taką mu dałam. Na takiej robię też mleko i herbatki.
Nie wiem Ancia czy się bać, czy nie. Teraz już nie wiem. A w tych sokach np. 100% jabłka też jest cukier?

Cytat:

Małgosia
, może serio ząbki
Cotek nie wiem...
Stary 2012-01-24, 09:43   #2056
anciaahk
kosmitka

Małgosia mówisz tajna broń? Ja bałam się, że do końca życia będzie zasypiał przy suszarce, ale póki co karuzelka i owieczka wystarczają, czasem rączki.
Czas leci baaardzo szybko!!! Za szybko!!

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Nooo daję z butelki bo nie dodaję manny i nie jest to na tyle gęste. Tak na przyszłość sobie dumam
U Stefka jeśli mówimy o mleku nie ma ilości "trochę"
Mam nadzieję, że w 6mcu jak wprowadzę gluten, to on już nauczy się jeść dokładnie łyzeczką bo póki co większość ląduje na nim

Noo w butelce kupuję mineralkę i ją gotuję i taką mu dałam. Na takiej robię też mleko i herbatki.
Nie wiem Ancia czy się bać, czy nie. Teraz już nie wiem. A w tych sokach np. 100% jabłka też jest cukier?
Aaaaaaaaaaaa na przyszłość?
Franek ładnie je łyżeczką, troszkę tylko się umorusa. A może za dużo na łyżeczkę nakładasz? Nie wiem, tak sobie dumam.

Z wodą w butelce nie pomyślałam, my mamy taki dzbanek z filtrem i taką wodę gotuję, to chyba też nie jest źle.

Nie mam teraz żadnego soczku, ale muszę dzisiaj jechac na zakupy, to kupię i wkleję skład.

Stary 2012-01-24, 09:43   #2057
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Nie mam szans nadrobić i pogadac z Wami.
Co do cukru - to się zgadzam ze za dużo go we wszelkich produktach ale nie można da c się zwariować!

Ale paskudztwo Cię trzyma...

Cytat:
dheh napewno, już czekam kiedy ta kolejna kończyna się wykluje co mieć trochę spokoju... choć nie wiem czy nie będę tego żałować po pewnie sutka mi nieżle zryzie
Ale jakie piekne usmiechy będą
Stary 2012-01-24, 09:46   #2058
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Archi myślałam o Tobie . Podajesz mm na noc? jakieś efekty?
Kuruj się bidulku!

Podaję Efekty różne- czasem prześpi i 4h, czasem jak zwykle do 2h. Ale raczej czas się wydłużył- średnio to jakoś tak pierwszy sen ma 3h. Potem różnie. Ale dla mnie nawet te 3h to ogromny postęp.

Kiedy zaczęłyście wprowadzać jakieś owocki, kleiki itp??
Na 3. sczep. ( za 3tyg.) chce zapytać pediatrę czy już czy jeszcze czekać
Stary 2012-01-24, 09:47   #2059
cotynato
Zakorzenienie

A u nas problem. Mały za nic nie daje się odłożyć do łóżeczka w nocy . Nie wiem jak go oduczyć, wczoraj nawet odciagnęłam trochę pokarmu + mm i gadzina i tak marudził

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2012-01-24 o 09:56
Stary 2012-01-24, 09:49   #2060
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaaaaaaaaaa na przyszłość?
Franek ładnie je łyżeczką, troszkę tylko się umorusa. A może za dużo na łyżeczkę nakładasz? Nie wiem, tak sobie dumam.

Z wodą w butelce nie pomyślałam, my mamy taki dzbanek z filtrem i taką wodę gotuję, to chyba też nie jest źle.

Nie mam teraz żadnego soczku, ale muszę dzisiaj jechac na zakupy, to kupię i wkleję skład.
No może...spróbuję dzisiaj dawać mu mniej...Hehehe bo ja mu wiesz..konkret porcję
Też nie jest źle. Nam znajomy pediatra powiedział, że i tak podczas gotowania wytrancają się te składniki więć jak najbardziej jest dobra. Kranówka też by była Tylko pogotować trzeba z 5 minut.

A......przypomniało mi się a propos Moonik ...mów do mnie po niemiecku" ja znam wersję hardkor "bij mnie po twarzy i mów do mnie dziw.ko"
Stary 2012-01-24, 09:54   #2061
anciaahk
kosmitka

Cytat:

Podaję Efekty różne- czasem prześpi i 4h, czasem jak zwykle do 2h. Ale raczej czas się wydłużył- średnio to jakoś tak pierwszy sen ma 3h. Potem różnie. Ale dla mnie nawet te 3h to ogromny postęp.

Kiedy zaczęłyście wprowadzać jakieś owocki, kleiki itp??
Na 3. sczep. ( za 3tyg.) chce zapytać pediatrę czy już czy jeszcze czekać
Możesz spytać, bo można podawać teoretycznie od 4 mca. Może ta kaszka u Was by pomogła?
Cytat:
Kranówka też by była Tylko pogotować trzeba z 5 minut.
Robiłam z kranówką i tyle nie gotowałam. Normalnie, zagotowała się i cześć.

Stary 2012-01-24, 10:02   #2062
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Możesz spytać, bo można podawać teoretycznie od 4 mca. Może ta kaszka u Was by pomogła?

Robiłam z kranówką i tyle nie gotowałam. Normalnie, zagotowała się i cześć.
I dobrze zrobilaś. Ja też nie gotuję zawsze 5min. Ten lekarz tak powiedział. I robiłam tak na początku, a teraz to różnie. I jest git.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
A u nas problem. Mały za nic nie daje się odłożyć do łóżeczka w nocy . Nie wiem jak go oduczyć, wczoraj nawet odciagnęłam trochę pokarmu + mm i gadzina i tak marudził
Tutaj trzeba pokładow cierpliwości i konsekwencji no i stoperów w uszach...

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Ancia patrz numer swojego ostatniego posta
Stary 2012-01-24, 10:22   #2063
lullaby_ml
Zakorzenienie

Czeeee od rana; Jestem plamana i dolega mi dzisiaj wszystko, nawet zabkowanie a poza tym chyba dostalam@ bo nie moge z bolu
Stary 2012-01-24, 10:23   #2064
gerda
Zadomowienie

witajcie mamuski

Cytat:
Juhuuuu
Melduję, że bioderka Kwilona są w porzo
za bioderka

Cytat:
ha! kliknęłam leżaczek fishera na alle za 140zl w przesyłką
o to młoda się napewno ucieszy z prezentu

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
położyłam Małą na macie na brzuszku, stękała, krzyczała na klocki z biedronki i nagle cisza . a Młoda fiknęła na plecki i Julię na tvnie ogląda maniaczka.

zdolniacha

aha, dziś historyczna chwila - obniżyłam poziom w łóżeczku . Młoda tak waliła nogami w przewijak od spodu, ze nie było wyjścia....
już na sam dół?

Cytat:

Chyba nerki przewiałam ? Wstałam w z mdłościami, połamana po nocnej walce z dobraniem pozycji - niegniotącej Filipa i pomagającej znieść zgagę ...i zaczęły się bóle nerek i to takie fest. Wzięłam pół apapu i chyba zaraz poczęstuję się kolejną połową ponieważ tak boli, że masakra. DO tego zjadlam dzisiaj dupkę chleba cieniutką i pół jabłka. Teraz męczę jogurt na który miałam ochotę, ale ledwo połowa weszła i nie wiem czy nie wyjdzie. Mial ktoś coś podobnego? Do tego jeszcze jakby żółądek lekko i podbrzusze. Myślałam może że to okres wraca z wielkim hukiem, ale teraz to już nie wiem. Wszystko na raz, brrr chyba wracam do wyra bo nawet jak siedzę boli
o matko, lepiej Ci już?

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
aha, a pisałam wam, ze kupiłam ten kubeczek
http://allegro.pl/pierwszy-kubek-do-...051035787.html
i Mała z niego pije
i jak jej idzie?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 10:28   #2065
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
A jaka kaszka?? Dodawana do mm??

ja tez gotuje zwykła kranówe i to nie 5 min
Cytat:
Małgosia mówisz tajna broń? Ja bałam się, że do końca życia będzie zasypiał przy suszarce, ale póki co karuzelka i owieczka wystarczają, czasem rączki.
Czas leci baaardzo szybko!!! Za szybko!!
U nas owca jużnie dziła i w ogole zadne tam "dźwięki" usypiacze.
Ale chociaż oduczyłam małego od rączek- zasypia albo przy piersi albo w łóżeczku jak się go lekko buja
Cytat:

Ale paskudztwo Cię trzyma...

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Czeeee od rana; Jestem plamana i dolega mi dzisiaj wszystko, nawet zabkowanie a poza tym chyba dostalam@ bo nie moge z bolu
Rany- kiedy Cię puszcza te dziadostwa????

A ząbkowanie to Ty czy Miki
Stary 2012-01-24, 10:28   #2066
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
I dobrze zrobilaś. Ja też nie gotuję zawsze 5min. Ten lekarz tak powiedział. I robiłam tak na początku, a teraz to różnie. I jest git.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Tutaj trzeba pokładow cierpliwości i konsekwencji no i stoperów w uszach...

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Ancia patrz numer swojego ostatniego posta
Ale jak to? Przerabiałaś to? I jak płakał to niech popłacze aż uśnie ?

Cytat:
Chyba haha? to zajrzyj

gerda, dzięki że pytasz lepiej, lepiej, ale te bóle ... prawie jak ostre przepowiadacze

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2012-01-24 o 10:30
Stary 2012-01-24, 10:28   #2067
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
sorka
Stary 2012-01-24, 10:33   #2068
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
A jaka kaszka?? Dodawana do mm??

ja tez gotuje zwykła kranówe i to nie 5 min

U nas owca jużnie dziła i w ogole zadne tam "dźwięki" usypiacze.
Ale chociaż oduczyłam małego od rączek- zasypia albo przy piersi albo w łóżeczku jak się go lekko buja

Rany- kiedy Cię puszcza te dziadostwa????

A ząbkowanie to Ty czy Miki
Zabkowanie ja dzisiaj wszystko ja ja juz nie wiem sisku, jak tak ma byc przez cale zycie to ja nie wiem

Cytat:
Ale jak to? Przerabiałaś to? I jak płakał to niech popłacze aż uśnie ?

Chyba haha? to zajrzyj

gerda, dzięki że pytasz lepiej, lepiej, ale te bóle ... prawie jak ostre przepowiadacze
Chyba bo nie wiem czy to nie plamienie przez guzki i guzy bo @ dostalam zadziwiajaco wczesniej i dlatego chyba..
Stary 2012-01-24, 10:40   #2069
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Zabkowanie ja dzisiaj wszystko ja ja juz nie wiem sisku, jak tak ma byc przez cale zycie to ja nie wiem
ales Ty zachłanna

a do gina kiedy idziesz?
Stary 2012-01-24, 10:41   #2070
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobry, wczoraj mielismy gosci to nie zdazylam nadrobic, a dzisiaj pocytuje moze troche za pozno, ale czuje, ze musze, glownie przez ten cukier

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a i jeszcze kołysanki penatalne ale jeszcze nie słuchałam wiec nei wiem co si ekryje za tym magicznym tytułem hehe

terasz szukam jakis bajek a co niech dziec ma
Pewnie juz odluchalas, ale nie to ci powiem, ze mam jakies kolysanki prenatalne i to sa po prostu "odglosy" jakie slyszy dzieciaczek w brzuszku - bicie serca, jakies szumy, czasem jakiejs muzyczki troche dolozone. Wydaje mi sie, ze to dobre dla noworodkow. No i mi sie wydawalo, ze strasznie cicho mam nagrane. Tzn komp nie dawal rady przynajmniej na tyle, zeby zainteresowalo Nadie.

Cytat:

aha- odnosnie tego cukru to, żeby była jasność mi chodziło o kaszki
Cytat:
No nie wiem.
Ale wszystkie przepłoszone i słoiczki obadały .
Ten cukier w sloiczkach to wyszedl ode mnie, bo podchodzac nieufnie do sloiczkow dostepnych tu w Maroku sprawdzilam najpierw sklad. No i wlasnie wszystko co mnie interesowalo mialo w skladzie cukier, a owoce dodatkowo takze wode, wiec sie oburzylam Z tego co kojarze to polskie sloiczki nie maja dodatkow bialego cukru, bo i po co.

Cytat:
ja wiem Lulla, bo każde dziecko jest indywidualne i wiem, że się radzimy między sobą co i jak. Ale serio jakbyś tak zaczęła czytać ciągiem ostatnie dni to nasuwa się tylko jeden wniosek- całemu wątkowi idą ząbki

no a jeśli już o zębach mowa to ja miałam 1sze zęby jak skończyłam 3m, a mój mąż 11m więc się w średniej statystycznej nie mieścimy
No wlasnie moja zaczela ostatnio marudzic w dzien i nie wiem o co cho i przez to, ze "calemu forum" ida zeby to sama sie zeschizowalam i zaczelam sprawdzac czy to moze to Ale u mojej to chyba cos innego. Jak tu ktos mowil "no ewidentnie cos jej przeszkadza, tylko co"

Cytat:
Napisane przez kalasw Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się Wam tak wbijam nieproszona, ale mam pytanie do dziewczyn które mają karuzelę rainforest. Proszę napiszcie mi jakich baterii tzn. firmy używacie w tej karuzeli. Bo ja co włożę nowe to chwilę sie pokręci później zwalnia i w rezultacie się zatrzymuje. A próbowałam już różnych. Bardzo Was proszę o odpowiedź bo zaraz zbankrutuję na tych bateriach albo sie nerwowo wykończę Dzięki. Pozdrawiam. Karolina
Ja kupilam karuzele z dolaczonymi bateriami, chyba Agfa. Ale tak mi sie robilo w lezaczku-hustawce Bright starts i wtedy baterie nie kontaktowaly dobrze, bo klapka byla zle domknieta i sie przesuwaly. Sadze, ze u Ciebie to chyba raczej z karuzela cos nie tak.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości