|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
dzień dobry
Nerola ja też nie facebookowa ale jakoś tam wolniej wszystko idzie i łatwiej mi tam przeczytać co u dziewczyn.Tu tempo jest szalone ![]() A ja byłam u pediatry i poprosiłam o mleko modyfikowane,mam tego dość,kawa bez mleka smakuje okropnie muffinki śnią mi sie po nocach, naleśniki też to tego Nikodem po cycu nie pojedzony, domaga się cyca co 1,5 godziny,po zupce wytrzymuje ponad 3 .W nocy jest to męczące.Poza tym ja się staram i nie jem wielu rzeczy a on ciągle zesypany nie wiem czy to znów to co zjadłam czy coś innego... miałam już dość.Udało mi się karmić prawie pół roku to i tak chyba nie najgorzej. BASTA...bebilon pepti idzie w ruch...choć trochę mi smutno zostawić cyca
|
|
|
|
#902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
|
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
je niestety dziś znowu egoistycznie i bez cytatów ale niestety jeszcze nie wróciłam do żywych, dzisiejsza noc to masakra ![]() mam nadzieję,że antybiotyk zadziała szybko !! jedyny plus mojej choroby to plus dla męża , straciłam głos i mu nie marudzę ![]() tyle się tutaj dzieje,że tylko podczytam bo większość dnia w wyrku , korzystam jak mały spi i spię z nim . miłego dnia !!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-24 o 11:09 |
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#905 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej Kuny
Witam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)!Cytat:
![]() ech takie piękne życzenie a mi maż zasnął ![]() a będziesz mieć możliwość nas poinformować jakoś ze szpitala? ![]() no i kurde dużo mi nie zacytowało z tego co pamiętam to jedna miła pani mi życzyła naj z okazji 18 i ja chciałam napisać, że ją kocham! Elika grunt, ze mała będzie słyszeć to jest najważniejsze i masz super podejście do sprawy jesteś fantastyczna! ![]() Żanetko dzięki za stronkę o amarantusie chyba sobie zakupię takie cudo niech bóg ci to w przespanych nocach wynagrodzi tak skończyły się piękne noce Shira-zombie come back
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
a jaką kaszkę dajesz? Ile jej? Bez gotowania? Cześć! My już wróciliśmy. Było okropnie. Piguła pobierała Radkowi krew z paluszka. Nie płakał przy nakłuciu dopiero później, później zaczął wrzeszczeć bo go długo mordowała. Krew nie chciała lecieć, kuła go jeszcze raz. No masakra. Chyba z 5 min mu palca miętoliła. To była wieczność. Lekarz z gabinetu obok nawet zajrzał i w żartach się z niej nabijał, że tyle dziecko męczyła. Radek nawet sobie palca nie da dotknąć, traumę ma chyba. Po szczepieniu na ramieniu mamy dużą gulkę, już drugi tydzień. Kazała rozmasowywać. Miała któraś tak? |
|
|
|
|
#907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(sama tyle zakładałam, biorąc pod uwagę moje nędzne brodawki, no i jeszcze chwila i się uda ) także głowa do góry! Jesteś bardzo dzielną mamą i wytrwałaś b. długo biorąc pod uwagę, Wasze problemy Cytat:
- no to ładnie w nim piguła majstrowała ![]() Co do gulki na ramieniu... My nie mamy |
||
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Shira a proszę Cie dobra kobieto
wprowadza się go po ukończeniu 6 miesiąca życia. Sama jestem ciekawa jego smaku ![]() Babonik i dobrze.Będziesz Ty zadowolona i dziecko też bo ile można się męczyć, a im więcej się myśli, czego jeść nie można to bardziej się tego chce,więc dzisiaj daj sobie czadu i mam nadzieję, że nie będzie problemu z butlą i przejściem na MM ![]() Lili ucaluj Radzia mocno
|
|
|
|
#909 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jej,to uciazliwe.Jednak pół roczu minęło i może przejdz na MM?Wiem jak trudno odstawic od cyca ale moze to pomoże? Cytat:
Tylko 1 plus Twojej choroby ![]() Cytat:
Żanteko ja piekę chleb z maki z amarantusa. Jędza mi stęka w łóżeczku.Uczę ja tam spac bo w szpitalu sie spalę ze wstydu przez jej szczekanie. |
|||||
|
|
|
#910 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzięki za współczucie z powodu wody Dzisiaj kaszana zupełne, bo zaspaliśmy i nie zdążyliśmy się rano wykąpać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W środku Warszawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo że smutno, ale teraz tak się męczysz...Cytat:
JAk już dopuszczają kogoś do niemowlaków, to powinien mieć wprawę! Współczuję bardzo.A gula i u nas była. Każdorazowo, przez 2-3 tyg. PO jednej szczepionce, tych innych nie. Tylko właśnie nie wiem po której.
|
|
#911 | ||
|
Raczkowanie
|
Hola!
Cytat:
A co do podkreślonego - Hania ma atak śmiechu jak jej się mówi właśnie BASTA! Cytat:
My gulki nie mamy, więc nie pomogę.. |
||
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
No to jak ja będę tak czekać aż Ty dołączysz, a Ty aż ja m.in. dołączę, to nigdy tam nie będziemy (coś zakręciłam )EDIT: doczytałam żeś zmiękła
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-01-24 o 11:43 |
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek powiedz mi czy ta ślina przy ząbkowaniu była bardziej gęsta? Bo Ja dzisiaj zwariuje z moją damą. Ma takie humorki, że głowa boli.Do tego ślini się i jak mam ją na kołdrze na ziemie to chowa w nią głowę i kręci, tak jakby chciała ją zjeść.Marudna okropniee....
|
|
|
|
#914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinna być emotka "wstydze się" ![]() Cytat:
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik pół roku to przyzwoity ( nawet bardzo) wynik. Tyle wyrzeczeń i walki. Może mniej Nikoś będzie wysypany? no i najedzony. Bo skoro co 1,5 h się domaga to przestaję wierzyć w teorie ze mleko nie może być mniej czy bardziej tłuste
ty bardziej szczęśliwa bęziesz jak zjesz to na co masz ochotę?Ja ostatnimi dniami miałam lekkiego doła że nie udało mi się karmić UU, za szybko się podałam.... sugerowalam się tym, że skoro ściągam 30ml z obu to tam nic nie ma... do tego źle oczytywałam komunikaty Sary, bolał ją brzuszek a ja za każdym razem myślałam ze głodna.. aj tam. Przy drugim dziecku może będę wiedzieć więcej. ![]() Lilii ale baby, biedny Radzik też przechodziłyśmy takie pobieranie, tylko z żyły- makabra była. Ale wszystko zależy od kompetencji personelu, za drugim razem inne panie rewelacyjnie to zrobiły.
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że Ci smutno, mam nadzieję że to przynajmniej się opłaci - i Nikoś się pozbędzie problemów ![]() Cytat:
biedaczek ![]() Cookie, za pół roku!
|
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
a ja sie pytam:
gdzie jest madziaranew?????????????? |
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się przyłączę:
Zuzia Ciasteczkowa i Kinga Moniowa - STO LAT PANIENKI!!!
![]()
|
#919 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje
Brumku Tobie tez Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2012-01-24 o 12:10 |
|
|
|
#920 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szukam czegos ale najlepiej by bylo ze znajomym mechanikiem. Powodzenia drugiego lutego.Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny, ktore daja nutre 1 na 150 ml wody ile miarek?? bo ja na razie tylko kaszke robie i tyle mi potrzeba ale na nutrze 2 jest tylko napisane ile na 210 ml. auto u elektryka, zrobi tez przeglad za free aby spRAWDZIC co do roboty. jak sie bedzie opylac, to zrobie Cytat:
Cytat:
|
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
Hey! napisałam z rana bo chcialam się przywitać i nie ma tej wiadomości, czy jest tak długo sprawdzana?
spróbuje jeszcze raz, nie wiem czy się uda czy ja coś źle dodaje. Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-01-24 o 12:16 Powód: o jest :) |
|
|
|
#922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego solenizantki!!!!!!!
|
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Poczciwa istota z Ciebie
|
#925 | ||||
|
Zadomowienie
|
Stronczek, ja też myślałam, że ty naprawdę w aucie siedzisz...
Cytat:
No niestety to jest minus mieszkania w dużym mieście. Nie raz jedziemy od rodziców (120km) przez 1,5 godziny, a drugie tyle przez sam Poznań jeśli trafią się korki. Jeżeli tż będzie miał wolne to zostawię go z Hanią w domu i spróbuję Was odwiedzić, jeśli nie masz nic przeciwko. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Takie pielęgniarki w ogóle nie powinny dotykać małych dzieci... ![]() A tak w ogóle to dzień dobry. ![]() Trzymam kciuki za wszystkich potrzebujących.
|
||||
|
|
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja sie czuje jakbym dziewczyny już troche znała bo podczytuje Was od jakiegoś czasu, mam nadziej że i wy szybko poznacie mnie ![]() i chciałam sie jeszcze raz przywitać z rana ze wszystkimi i nieśmialo do Was wprosić
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Rany boskie, ale ja nie wiem kto jest kto
|
#929 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Zupka JARZYNOWA
- pół średniej marchewki - kawałek selera - pół średniej pietruszki korzeń - 3-4 średnie różyczki kalafioru - kawałeczek poru - Ja dałam 1 różyczkę brokułu, bo akurat gotowałam dla siebie. - 1 łyżka kaszy manny Warzywa obrać, wrzucić na wrzącą wodę, ugotować.Gotowałam do miękkości i do zredukowania troszeczkę wody.Dodać ugotowaną kaszę mannę i razem wszystko zmiksować blenderem.Kaszę można zastąpić ryżem,makaronem, kaszą jaglaną. Można dodać także koperku i pietruszki - Ja często o nich zapominam. Dla mnie był piękny zapach przy gotowaniu No i tłuszczyk jeszcze.Wyszło ok 200ml.Smacznego ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

muffinki śnią mi sie po nocach, naleśniki też

bo ile można się męczyć, a im więcej się myśli, czego jeść nie można to bardziej się tego chce,więc dzisiaj daj sobie czadu
Dzisiaj kaszana zupełne, bo zaspaliśmy i nie zdążyliśmy się rano wykąpać
zaczynam się łamać 

Wiem że Ci smutno, mam nadzieję że to przynajmniej się opłaci - i Nikoś się pozbędzie problemów
No i tłuszczyk jeszcze.Wyszło ok 200ml.