|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
we mnie się wszystko chyba napina maksymalnie, jak kaszlę to czuję jakby mi chciało żołądek rozsadzić :/ aż nie wiem co jeść, bo nie wiem czy to jedzenie czy coś innego... tydzień temu obiecałam mężowi upiec chlebek - zero trudu - wszystko się wrzuca do takiej maszynki i samo się robi... ale ok, mi się nie chce nawet tego zrobić |
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Ja bez domowego chleba nie funkcjonuję. Kupne pieczywo mi nie wchodzi. Jak nie mam swojego to nie jem pieczywa... więc piekę Tylko nie w maszynie, a w piekarniku.
|
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehenie wiem właśnie co z tą bluzką zrobić, w sumie zamawiałam inną tamta mi się bardziej podobała ale ta też jest w sumie ok - idealna do leginsów i taka cieplejsza dzianinowa. Ale czy gdybym chciała odesłać to czy ja płacę za wysyłkę? w końcu to ich błąd. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31812157]Tylko uważaj na siebie, tutaj już dziewczyny nie raz pisały, jak się o mało nie przewróciły lub właśnie przewróciły - a jak wiadomo upadek jest bardzo groźny.[/QUOTE] Kurcze rzeczywiście, wczoraj to była tragedia, nie wiedziałam co się dzieje ze mną, bo nigdy zawrotów głowy nie miałam, na początku ciąży też nie, tylko tak nagle wczoraj nie wiadomo dlaczego mnie dopadło... ale był mąż, więc w razie czego łapałby mnie... a tak całymi dniami w domu sama...będę uważać i dziękuję za troskę |
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
ja już mam ból pachwin, pleców i krzyża
|
#2765 |
|
Konto usunięte
|
Mnie w sumie boli tylko ten dolny odcinek kręgosłupa. Brzuch od czasu do czasu, ale to tylko kłucia. Ale teraz jak mam zapchany nos, to jeszcze dodatkowo głośno oddycham i jak się na przykład podnoszę i potem dochodzę do siebie kilka sekund i głośno oddycham, to jak babcia....
|
|
|
|
#2766 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wczoraj miałam podobnie, plus mroczki w oczach. Migrenowo trochę... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31811066]O jejku, współczuję z tą bluzką... Rodzinom, w których dochód przekracza rocznie 85 tys. zł, becikowe nie będzie przysługiwało + trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że od 10 tc przebywało się pod opieką. A co do snów, mi się ostatnio śnią same realistyczne rzeczy, wcale nie miłe. To chyba gorsze od tych horrorów [/QUOTE]Też mam takie sny.. Cytat:
![]() Dziś już ze mną trochę lepiej, byłam u dentysty...
|
|||||
|
|
|
#2767 |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ Cię wymieni na lepszy model sypiesz się ![]()
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
Persephone_ ja chodząc na staż 7 lat temu zarabiałam 460zł i byłam zadowolona.bo rodzice nie chcieli ode mnie pieniędzy ale i ja miałam od nich nie ciągnąć.I nie miałam swojej rodziny,synka który nie mówi mi w sklepie,że takiej zabawki jeszcze nie ma
Teraz pewnie płacą więcej.---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- |
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też czasami...
|
|
|
|
|
#2770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale i tak wiadomo, że to nie to samo co domowy... choć ten co ja robie to też do wyszukanych nie należy, muszę się nauczyć pełnoziarnisty albo razowy piec to będzie lepiej bo na razie tylko jakiś pszenno-żytni ) bo na taki był najlepszy przepis w instrukcjihihi... jak ja kiedyś narzekałam na wszystko, że to boli, tamto boli a to to nie wiem... to mąż ze spokojem i szerokim uśmiechem powiedział "psujesz się ze starości" Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2012-01-24 o 12:30 |
|
|
|
|
#2771 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale trudno, nadrobię, tzn. jak kiedyś jeszcze zagrają, to już pójdę z następnym pokoleniem fanów :P Cytat:
Na szczęście u nas w małżeństwie mąż zarabia godziwie, ja się tylko dorzucam na waciki niestety, ale nie narzekam i chodziłam do pracy (pełnoetatowej) za 800 i za 1200. Teraz po urodzeniu dziecka trochę się zmieni, będę jednak szukać czegoś za trochę więcej, ale na pewno nie będę celować w jakieś wydumane kwoty, choć na początek planuję jakieś pół etatu, to pewnie pokryję koszty dojazdu i może na soczki dla dziecka...
|
||
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy ![]() Dziewczyny mam kilka pytań ![]() 1. Powiedzcie mi jak się z wypłatą przejedzie pod ZUS to jak Wam przesyłają pieniądze na konto czy przekazem?? Jeżeli na konto to powiedzcie mi mam się udać do ZUS i podać im nr konta?? Bo pracodawca nam wypłacał do ręki pieniądze nie na konto. 2. Jakiś sprawdzony sposób na wrastające włoski.... Dotąd nie miałam z nimi problemu, a teraz jak na złość... 3. Sposób na zaparcia :/ Dziś kolejna noc nie przespana.... W nocy 2 h bez snu.. Ledwo żyje... A na dodatek poszłam wczoraj odebrać wyniki z toksoplazmozy, to jak się okazało pielęgniarka która wypisywała mi skierowani nie napisała na nim Toxo IgG/IgM, tylko samo IgG/IgM, i nie zrobili mi badań na toxo :zły: Sprawa jest w trakcie rozwiązywania, bo inna pielęgniarka która pobierała mi krew dopytywała się na noc ma być robione, czekam na informacje co w tej sprawie się rozwiąże, a jak nie to jest 50 zł w plecy.... Musiała się pożalić.... |
|
|
|
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj miałam straszne sny do tego stopnia że musiałam tż budzić bo bałam się iść siku. Cytat:
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#2775 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 3. U mnie chleb z ziarnami (ale w dużej ilości) i kefir. A co do badań, dla mnie to skandal, przecież to nie Twoja wina :/ Zrób wszystko, żeby nie płacić ponownie :/ |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja powiedziałam to głośno przy moich znajomych to powiedzieli że jestem wyrodna i jak ja tak śmię twierdzić, że życie będzie podporządkowane dziecku, że wszystko trzeba będzie planować wcześniej i że do minimum 18 roku życia będę miała przy spódnicy ciągnący się "bagaż" no cóż to moje zdanie na ten temat....
|
|
|
|
|
#2777 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym dziś obudziło mnie sloneczko i siarczysty mrozik za oknem. Aż chciało się wstac i działać. Także kupa prania wyprasowana, posprzatana łazienka obiadek się gotuje. Tylko córeczka przeziebona siedzi dziś ze mną w domu. Miłego dnia! |
||
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31812601]Mnie w sumie boli tylko ten dolny odcinek kręgosłupa. Brzuch od czasu do czasu, ale to tylko kłucia. Ale teraz jak mam zapchany nos, to jeszcze dodatkowo głośno oddycham i jak się na przykład podnoszę i potem dochodzę do siebie kilka sekund i głośno oddycham, to jak babcia....
[/QUOTE]no to witaj w klubie, jak ja miałam zapchane zatoki, to R ciągle się pytał czy dobrze się czuje bo tak oddycham jak lokomotywa...i też chrapię ![]() Cytat:
mi już powiedział że jak nie odetkam się wreszcie i nie zaczne normalnie oddychać to mnie odsyła do innego pokoju bo go budzę a od tego to pierwszy krok do wymiany[QUOTE=GaTTa;31813141]Witamy ![]() Dziewczyny mam kilka pytań ![]() 1. Powiedzcie mi jak się z wypłatą przejedzie pod ZUS to jak Wam przesyłają pieniądze na konto czy przekazem?? Jeżeli na konto to powiedzcie mi mam się udać do ZUS i podać im nr konta?? Bo pracodawca nam wypłacał do ręki pieniądze nie na konto. 2. Jakiś sprawdzony sposób na wrastające włoski.... Dotąd nie miałam z nimi problemu, a teraz jak na złość... 3. Sposób na zaparcia :/ QUOTE] ad 1 - nie wiem bo z polskim zusem nie miałam doczynienia ad 2 - musisz poczekać, najlepiej pensetką wyrwać ale może to przez chormony?ad 3 - jest ich kilka, np śliwki suszone zalewasz wodą i zostawiasz na noc, potem rano wypijasz ten napar i zjadasz śliwki, ale także siemie lniane, możesz dodawać do jedzenia albo ugotować taki "kisiel" - wsypujesz siemię lniane do garnuszka i zalewasz je wodą gotujesz aż woda stanie się "kiślowata" i to potem wypijsza.... no i ostatnia - lewatywa
|
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31812601]Mnie w sumie boli tylko ten dolny odcinek kręgosłupa. Brzuch od czasu do czasu, ale to tylko kłucia. Ale teraz jak mam zapchany nos, to jeszcze dodatkowo głośno oddycham i jak się na przykład podnoszę i potem dochodzę do siebie kilka sekund i głośno oddycham, to jak babcia.... [/QUOTE]o właśnie! na dole też mnie boli, ale często tak 3 cm obok kręgosłupa, jakby mi coś nie przeskoczyło... czas się wziąć za siebie i wiecej się ruszać
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Rozeznanie
|
mi pomaga picie przegotowanej wody w dużych ilościach
![]() i mam taką książeczkę "cudowne 9 miesięcy" w której polecają jeszcze: - stosowanie diety bogatej w błonnik (mało przetworzone warzywa i owoce, pełnoziarnisty chleb i płatki zbożowe), - jedzenie miodu i suszonych śliwek a na bóle krzyża: - dużo i aktywnie odpoczywać - lekki spacer, relaksacyjne pływanie, leżenie, - nosić obuwie ma niskim obcasie - stosowanie pasa ciążowego (do nabycia w aptekach) - zmienić stanowisko pracy na mniej obciążające jeśli to możliwe - nie dźwigać ciężarów - zakupy to też ciężary! - używać plecaka a nie torby na ramię - jeśli bóle nie ustępują lub mają charakter pulsacyjny odwiedzić swojego lekarza - w przypadku bólów "ciągnących" od podstawy kości krzyżowej zgłoś się do ginekologa - to niepokojący objaw. może się komuś przyda
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
karola 2546 jasne że się da
tylko trzeba chcieć wiadomo,że lepiej nie utyć ale tak jak mówisz jedna utyje 9kg a druga 30 ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- na zaparcia otreby i śliwki
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nic to jakoś przetrwam.
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś ide na połowkowe, trzymac kciuki
|
|
|
|
|
#2785 |
|
Konto usunięte
|
OK, mieszkanie ogarnięte, teraz ja muszę się za siebie zabrać i jadę do sklepu.
Życzę powodzenia na połówkowym! I sama się zastanawiam nad swoim - w przyszłym tygodniu mam wizytę i będę wtedy w 20t2dniu - właściwie mogłabym je wtedy mieć, ale chyba nie będę. Więc na kiedy maksymalnie lekarz może się umówić ze mną na to badanie? :/ Trochę mnie to martwi... żeby potem nie było za późno :/ |
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego nie?pierwsze słyszę że nie można, przecież przed porodem Ci robią to dlaczego w trakcie ciąży nie można?
Cytat:
rozumiem i dołączam się do klubu, u mnie też musiałam priorytety pozmieniać i całe swoje życie - no cóż bywa, teraz przyzwyczajam się do myśli że to moje ostanie dwa miesiące wolności - ps jak to mówię to moja mama idzie zawsze poskarżyć sie do R, że jak ja tak mogę, to przecież moje dziecko, że jak ja mogę powiedzieć że do 18 roku będę miała dodatkowy bagaż - a R do niej - proszę Pani do 18 ? ja mam nadzieję wykopać go w wieku 15 lat hahahahah
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Kupony do Rossmana na kolejny tydzień: http://www.rossnet.pl/4poryroku/kupony
I ceny po obniżce: http://www.rossnet.pl/4poryroku
|
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czy R chciał, nigdy o tym nie rozmawialiśmy, ale na pewno znosił to lepiej ode mnie na początku - a teraz czekamy, on by już chciał żeby dziecko się wypakowało
a potem twierdzi że może poczeka do mistrzostw.... ach mężczyźni
|
|
|
|
#2790 | |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31811066]O jejku, współczuję z tą bluzką...
Rodzinom, w których dochód przekracza rocznie 85 tys. zł, becikowe nie będzie przysługiwało + trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że od 10 tc przebywało się pod opieką. A co do snów, mi się ostatnio śnią same realistyczne rzeczy, wcale nie miłe. To chyba gorsze od tych horrorów [/QUOTE]Za rok 2011 i to musi być kwota brutto. Cytat:
Uciekam obejrzeć szopkę pod tytułem Macierawicz i jego spisek.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

Tylko nie w maszynie, a w piekarniku.

sypiesz się 

Teraz pewnie płacą więcej.
czas się wziąć za siebie i wiecej się ruszać

rozumiem i dołączam się do klubu, u mnie też musiałam priorytety pozmieniać i całe swoje życie - no cóż bywa, teraz przyzwyczajam się do myśli że to moje ostanie dwa miesiące wolności - ps jak to mówię to moja mama idzie zawsze poskarżyć sie do R, że jak ja tak mogę, to przecież moje dziecko, że jak ja mogę powiedzieć że do 18 roku będę miała dodatkowy bagaż - a R do niej - proszę Pani do 18 ? ja mam nadzieję wykopać go w wieku 15 lat