|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Moje będzie w trakcie... Przeszkodzimy małżowi w jakimś ważnym meczu, a co.
|
|
|
|
#2792 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Dzień dobry!
![]() Jejciu... Na dwa wieczory odpuściłam sobie wizaż i dziś Was gonię andzya, gratuluję decyzji męża Każda w tym wypadku wiązała się z rezygnacją z czegoś... Brawo dla niego, że postawił na rodzinę!agata, brawo za parkiet! A jak tam z płytkami Ci idzie? Zerkasz już w stronę farb? ![]() aniu, to dobry pomysł z podaniem numerów telefonów, myślę, że w odpowiednim czasie założymy taki temat na poczcie. Jak dla mnie to jeszcze za wcześnie, ale jeśli któraś ma chęć i potrzebę, to może założyć już lub np. wymienić się przez priv numerami z którąś z uczestniczek wątku, do której ma zaufanie. A jak Ty się czujesz, Kochana? Co z Twoim brzuszkiem? karozka marhalczar, witamy ponownie i zapraszamy do aktywności na forum Cytat:
Cytat:
Ja mam termin tylko 3 dni po Tobie ![]() Piszecie o ruchach - jedne dzieciaczki szaleją, inne bardzo spokojne, to widzę, że wszystko w normie Kaj mnie już przyzwyczaił, że tak ma na zmianę - kilka dni spokoju i kilka dni szaleństw, teraz właśnie już trzeci dzień kopie prawie bez przerwy.Odnośnie zwolnienia to chyba jakaś inna jestem... Zresztą nigdy nie potrafiłam się nudzić! Dom posprzątany, biegam za sprawunkami do domu (jakieś drobiazgi wykończeniowe po remonce w lecie), które od jesieni odkładałam na czas "jak wreszcie będę na zwolnieniu". Czytam na necie dużo (za książki jeszcze nie zdążyłam się zabrać ), oglądam w sklepach i w necie meble, sprzęty, wózki, ubrania. Wstaję ok. 8-9 z moimi chłopakami (nastawiam budzik, bo inaczej bym się nie zwlekła). Biegam po mieście, załatwiam przeróżne zaległy sprawy i z trudem, ale i z przyjemnością znajduję czas na wizaż. Czuję się rewelacyjnie na zwolnieniu i tak się cieszę, że mogę się zajmować sprawami, które tak długo ze względu na zmęczenie i brak czasu odkładam rinco, ja właśnie początkiem 6. miesiąca poszłam na zwolnienie. W pracy sytuacja kadrowa ustabilizowana, zrobiłam co do mnie należało, dyr podziękowała, że i tak tak długo pracowałam (przede mną w już ubiegłym roku 3 dziewczyny poszły na zwolnienie między 5 a 8 tc), więc z czystym sumieniem zajęłam się w końcu moimi prywatnymi sprawami Cytat:
Wpisać Ci chłopca na liście?Cytat:
I dodam za wszystkimi - ja też nie widzą nijak tych Twoich 90 kg!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i wyobrażam sobie mojego synka tam w środku i zaraz czuję się fantastycznie w swoim ciele!Cytat:
Dziś ja idę się wzruszać u mojego Maksia... |
|||||||||
|
|
|
#2793 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Widzę że nie tylko ja miałam kiepski humor wczoraj i jakoś się nie poprawił za bardzo no ale powtarzam sobie że to urok ciąży. Poza tym nie wiem jak Was ale mnie najbardziej to przeraża nie poród bo tego to nawet sobie nie chcę wyobrażać ale opieka nad taki maleństwem Co jak sobie nie poradzę? to takie malutkie będzie a ja taka zielona się czuję ehhhh
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się bardziej porodu boję...
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
idę szukać na osiedlu selera naciowego. maż sobie wymyślił do obiadu :/
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam pomysłu na obiadek... Najchętniej, to gdzieś bym poszła..
|
|
|
|
#2797 |
|
Konto usunięte
|
A ja jeszcze tylko mejkap i wychodzę. Tak, jak nigdy specjalnie się nie malowałam, tak w ciąży doceniam uroku dyskretnego makijażu - jak przez 90% czasu siedzę w rozciągniętych gaciach i z sianem na głowie, od razu widzę przemianę, jak pomaluję rzęsy tuszem i zrobię jakąś kreskę. Ja nie chcę zdziadzieć
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
ja ci dam
![]() ![]() Cytat:
- nosić obuwie ma niskim obcasie nosze na płaskim - stosowanie pasa ciążowego (do nabycia w aptekach) a po co?? - zmienić stanowisko pracy na mniej obciążające jeśli to możliwe zmieniłam poszłam na L4 - nie dźwigać ciężarów - zakupy to też ciężary! jedyne co dźwigam to moją torebkę - używać plecaka a nie torby na ramię nic nie dźwigam to po co mi plecak - jeśli bóle nie ustępują lub mają charakter pulsacyjny odwiedzić swojego lekarza nie są pulsacyjne - w przypadku bólów "ciągnących" od podstawy kości krzyżowej mówiłam ginowi pow że biodra się rozchodzą ![]() więc stosuję się do twego a dalej boli, są lepsze i gorsze dni, ale jeszcze 3 miesiące a tam damy radę, tyle kobiet to przeżyło
|
|
#2799 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam dzisiaj krupniczek i bigosik
Tak na szybko bo jestem zawalona pracą.Ale marzy mi się pstrąg pieczony i żurek Jakoś takie polskie dania mnie kręcą w tej ciąży Przed ciążą jadłam raczej bezmięsnie i bardziej warzywnie niż teraz. |
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
no i nie ma na osiedlu selera. do tesco nie jadę. bo musiałabym najpierw do garażu lecieć :\
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Tak... Panikować jeszcze zdążymy...
|
|
|
|
#2804 |
|
Rozeznanie
|
Mnie to najbardziej przeraża ta opieka nad maleństwem jak wrócimy do domu ze szpitala nie wiem czy będę umiała się dobrze zająć takim maleństwem ? nie wiem
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Panikować zdążymy tylko te dni tak uciekają. |
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Idę pozmywać naczynia... I obiecuję sobie jutro wreszcie usiąść i się pouczyć do egzaminu...
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się poobijałam w pracy, teraz muszę wziąć robotę do domu
![]() A zawsze sobie obiecuję, ze nigdy więcej kism, o farbach nawet jeszcze nie myślę.
|
|
#2809 | |
|
Rozeznanie
|
A co jak u mnie ten instynk nie zadziała
? wiem to głupie może, każda kobieta jakoś przeżywa zwłaszcza jak to jest pierwsze dziecko a potem sobie radzi mam nadzieje ze ja też ale to mnie jakoś przeraża, że będę nieporadna .---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Wiem że w szkole rodzenia można dowiedzieć się ciekawych rzeczy tyle ze u mnie w miejscowości nie ma szkoły rodzenia to mała miejscowość a rodzić będę w Miliczu to jest ode mnie jakieś 27km trzeba dojechać nie wiem czy uda się to zgrać wszystko ehh zobaczmy i nie wiem czy jak się jest na zwolnieniu to można uczestniczyć w szkole rodzenia? |
|
|
|
|
#2810 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny . Od paru dni tylko podczytywałam , brzuch mnie pobolewa z prawej strony, tak bokiem ciągnie, czasami to nogą nie mogę ruszyć, taki jakby przykurcz, nie wiem jak to opisać, stracha miałam, że to wyrostek, zaczęłam sobie wkręcać. Jutro idę do gina to mu wszystko opowiem, podejrzewam, że to rozciąganie macicy, ból jest od pachwiny gdzieś tak do wysokości pępka.
te 85 tyś rocznie to netto czy brutto?, jak piszą, że dochód to rozumiem, że netto Co do numeru konta dla zus, to przysłali mi pocztą formularz, żebym im odesłała z numerem konta, niby powinni przysyłać 100% za 30 dni , a ja dostaję jakieś 5 % mniej, też tak macie? Jestem świadoma, że do średniej wzieli 12 ostatnich miesięcy poprzedzających miesiąc w którym poszłam na l4 widziałam zdjęcia z dzisiaj na emailu, super wyglądasz |
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś już pisał, że brutto.
Ja też boję się czy na pewno ten instynkt macierzyński zadziała, ale mam nadzieję, że jakoś sama będę sobie radzić, nie chcę wzywać teściowej non stop, co innego gdyby to była moja mama... |
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie kiedy zacznie się prawdziwa panika? Kiedy pierwsza z nas będzie już po Bo wtedy będziemy wiedzieć, że nasza kolej coraz bliżej
|
#2814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dochód oczywiście brutto. Rzadko się zdarza, żeby w celach zapomogowych, a becikowe takie ma być brano pod uwagę dochód netto. Podejrzewam, że wymagane będzie również zaświadczenie z US. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Miejmy nadzieję... Uczyć mi się nie chce... Znów mnie głowa boli. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Jutro pewnie dobijemy do setnej strony... Jak nie dzisiaj jeszcze...
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2818 |
|
Rozeznanie
|
od 7 stycznia do 24 stycznia - 94 strony <wow>
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

Każda w tym wypadku wiązała się z rezygnacją z czegoś... Brawo dla niego, że postawił na rodzinę!
A jak tam z płytkami Ci idzie? Zerkasz już w stronę farb? 
), oglądam w sklepach i w necie meble, sprzęty, wózki, ubrania. Wstaję ok. 8-9 z moimi chłopakami (nastawiam budzik, bo inaczej bym się nie zwlekła). Biegam po mieście, załatwiam przeróżne zaległy sprawy i z trudem, ale i z przyjemnością znajduję czas na wizaż. Czuję się rewelacyjnie na zwolnieniu i tak się cieszę, że mogę się zajmować sprawami, które tak długo ze względu na zmęczenie i brak czasu odkładam
- ja też nie widzą nijak tych Twoich 90 kg!