|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 769
|
Dot.: Fryzura dla chudego ch³opaka :)
Cytat:
![]() Po drugie d³ugo¶æ w³osów nie jest z³a. Mog± buæ nawet odrobinê d³u¿sze. Powinny tylko byæ dobrze u³o¿one, a nie takie oklapusy przylizane. znalaz³am kilka fotek:
|
|
#4682 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaka fryzura pasuje do mojej twarzy?
Cytat:
7.11.2011- nie farbujê i zapuszczam w³osy 2.12.2011- olejujê https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956 ¦mieræ jest spokojna...£atwa. ¯ycie jest trudniejsze... Edytowane przez Kamila_Blondi Czas edycji: 2012-01-20 o 12:14 |
|
|
|
|
#4683 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Dot.: Jaka FRYZURA bêdzie mi pasowaæ ? - w±tek zbiorczy
Dziêkujê Ci
aktualnie mam grzywkê na bok (zdjêcie jest z wakacji), tylko, ¿e za ka¿dym razem jak j± podcinam to wychodzi trochê inaczej... a jak± d³ugo¶æ reszty w³osów by¶ mi poleci³a? zostawiæ proste za raimona czy wycieniowaæ do po³owy szyi?Co do brody to najczê¶æiej s³yszê okre¶lenie koparka
|
|
|
|
#4684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ps a tym co wymy¶lili okre¶lenie "koparka" to ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Ps a tym co wymy¶lili okre¶lenie "koparka" to
|
|
#4685 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Super
jeszcze raz wielkie dziêki
|
|
|
|
#4686 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
Ogromna pro¶ba i pytanie :)
Witam Was drogie wiza¿anki
![]() Mam zamówion± wizytê u fryzjera , chcê zmian i w zwi±zku z tym mam takie pytanie chcê zmieniæ swoj± fryzurkê na tak± jak ma ta blondynka poni¿ej... Za³±czam te¿ swoje zdjêcie by¶cie mog³y zobczyc czy takie ciêcie bêdzie do mnie pasowaæ ![]() Proszê o odpowiedzi i z góry dziêkujê Edytowane przez Elizka199 Czas edycji: 2012-01-21 o 14:18 Powód: dopis |
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 851
|
Dot.: Ogromna pro¶ba i pytanie :)
No w³a¶nie
![]() Da mnie na wszystkich zdjêciach jest taka sama fryzura
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 897
|
Mo¿e o kolor chodzi?
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 345
|
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 897
|
Cytat:
|
|
#4693 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo,ale to bardzo podobna fryzura...czy jest tu serio co¶ do zmiany?
|
|
|
|
#4694 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Ja nie widzê ró¿nicy w ciêciu... Ale odpowiadaj±c na Twoje pytanie - mo¿e Tobie pasowaæ bêdzie, mi siê nie podoba.
|
|
|
|
#4695 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 37
|
Krêcone w³osy + wysokie czo³o - jaka fryzura?
Witajcie,
W poniedzia³ek po bardzo d³ugim czasie wybieram siê wreszcie do fryzjera. Co prawda planujê tylko obci±æ zniszczone koñcówki (co siê sprowadzi pewnie do po³owy w³osów) i po tym zacz±æ zapuszczaæ na nowo, ale nie szkodzi pos³uchaæ rad innych odno¶nie pasuj±cej fryzury : ) Czy która¶ z Was zna mo¿e fryzurê dla mnie odpowiedni±? Pasowa³aby ca³kiem krótka fryzura, czy jaka¶ d³u¿sza? Prosto ¶ciête, czy pocieniowane? Mo¿e jaka¶ grzywka? (do mojego wysokiego czo³a pewnie by pasowa³a, chocia¿ mam obawy z tym zwi±zane, bo utrzymanie w ryzach grzywki przy w³osach, które nie s± z natury proste, to prawdziwa mêczarnia...) Posiadam jasne, miêkkie i podatne na krêcenie (oraz zniszczenia) w³osy. Kiedy mam odpowiednio du¿o czasu na pielêgnacjê, krêc± siê w swoiste "spiralki", zazwyczaj jednak nie po¶wiêcam im wystarczaj±co du¿o uwagi i s± na nich tylko fale b±d¼ pojedyncze loki. Ewentualnie dobrze znany krêconow³osym busz, który powstaje przez zbytnie przesuszenie - tego jednak staram siê unikaæ jak mogê : ) Kszta³t twarzy... hm, chyba miêdzy owalem, a kwadratem, widaæ na zdjêciach. Falista linia czo³a (odpada zaczesywanie na bok, bo wiêcej czo³a mi to ods³ania ni¿ przykrywa). Mam ³agodne rysy twarzy, wiêc nie ma jakiej¶ takiej "wyrazisto¶ci". Chcia³abym, ¿eby nowa fryzura nie "spulchnia³a" mi dodatkowo twarzy, a niestety do tego zwykle sprowadza³o siê podcinanie moich krêcio³ków. Bêdê wdziêczna za wszelkie rady i sugestie dotycz±ce ¶ciêcia/pocieniowania w³osów, szczególnie mile widziane odpowiedzi przed poniedzia³kiem, bo po tej wizycie pewnie przez kolejne pó³tora roku bêdê unikaæ fryzjera jak ognia : ) Zdjêcia (na tym, gdzie s± zaczesane, ca³o¶æ by³a podpiêta mocno wsuwkami, zwykle taki efekt jest niemo¿liwy do uzyskania, bo fryzura siê natychmiast rozpada): ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny maj± racjê. Elizka199 masz identycznie obciête w³osy!
Ps sama mia³am tak± fryzurkê w zesz³ym roku i baaardzo mi siê podoba³a
7.11.2011- nie farbujê i zapuszczam w³osy 2.12.2011- olejujê https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956 ¦mieræ jest spokojna...£atwa. ¯ycie jest trudniejsze... Edytowane przez Kamila_Blondi Czas edycji: 2012-01-23 o 11:35 |
|
|
|
#4697 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 313
|
Dot.: Krêcone w³osy + wysokie czo³o - jaka fryzura?
Ja maj±c takie w³osy nie obcina³abym ich, a ju¿ na pewno nie na jak±¶ krótk± fryzurkê. Super masz w³osy, tylko pozazdro¶ciæ
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Krêcone w³osy + wysokie czo³o - jaka fryzura?
Cytat:
Proponujê tylko upinaæ je np w stylu Taylor Swift.
7.11.2011- nie farbujê i zapuszczam w³osy 2.12.2011- olejujê https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956 ¦mieræ jest spokojna...£atwa. ¯ycie jest trudniejsze... Edytowane przez Kamila_Blondi Czas edycji: 2012-01-23 o 15:19 |
|
|
|
|
#4699 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie s± to zupe³nie ró¿ne fryzurki i nie chcia³am siê pokazaæ naprawde to tak do komentarzy powy¿ej... Poka¿e jeszcze jedno zdjêcie moze dojrzycie ró¿nice
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz ju¿ lepiej widaæ ró¿nicê. Takie cieniowanie pasuje do Ciebie.
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawi mnie tylko czy bêdê je mog³a jako¶ spinaæ bo, ¿e tak powiem oryginalnie nie mam a¿ tak prostych w³osów ale nie s± tez bardzo krêcone
|
|
|
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam z natury proste w³osy i bardzo cienkie. Jak robi³am kucyk to z przodu w³osy by³y normalnie spuszczone na twarz, a z ty³u ta kitka to w³a¶ciwie by³ taki "zwisaj±cy ogonek"
|
#4703 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 37
|
Aniakf, Kamila_Blondi - dziêkujê Wam : )
Ju¿ po wizycie. S±dzi³am, ¿e choæ raz (w ci±gu 20 lat swojego ¿ycia) zdecydujê siê na radykaln± zmianê fryzury, ale nie : ) Poprosi³am o podciêcie tego, co zniszczone, wysz³o sporo - kilka centymetrów. Pozosta³e w³osy lekko wycieniowane. Zdecydowa³am siê te¿ na co¶ na kszta³t grzywki - ale do¶æ d³ugiej, wyprostowana siêga do szyi. Fryzjerka jako¶ tak dziwnie wysuszy³a mi w³osy - zamiast standardowego dyfuzora, czy pianki lub od¿ywki b/s, nawiniêcie na szczotkê i suszenie pod mocnym strumieniem, bezpo¶rednio z suszarki. Najpierw zrobi³ siê jeden wielki puch, pó¼niej - o dziwo, nieco opad³, a w³osy siê dos³ownie wyprostowa³y. Wysz³am z ja¶niejszymi (bo rozdmuchanymi), prostymi w³osami, zawiniêtymi na koñcach. Nawet nie wiedzia³am, ¿e one tak "potrafi±" nie funduj±c mi przy tym buszu na g³owie. Jak na razie fryzura wygl±da okej (choæ mojej lepszej po³owie siê nie podoba, woli je takie naturalnie pokrêcone : ) ), nie wiem jak bêdzie, kiedy zacznê suszyæ w³osy standardowo, zostawiaj±c loczki. Ciekawa jestem efektu po kolejnym umyciu w³osów. Wygooglowa³am Taylor Swift. Na wiêkszo¶ci zdjêæ ma rozpuszczone w³osy, ale upiêcia, na które trafi³am, wygl±daj± nie¼le. Czas poeksperymentowaæ z tym, bo ca³e ¿ycie noszê d³ugie w³osy i zapuszczam, by jak najd³u¿sze uros³y, a moje "fryzury" ograniczaj± siê zwi±zywania w³osów gumk± albo rozpuszczania ich : ) Pozdrawiam! |
|
|
|
#4704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126 Warto dbaæ o to co nam da³a natura
|
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
Ja to swoje póki co w koczka ma³ego spinam i tylko grzywke puszczam resztê to wsówkami podpinam...
|
|
|
|
#4706 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Chcia³abym zmieniæ fryzurê
czekam na wasze propozycje
|
|
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
Przedzia³ek z boku g³owy i grzywka ze skosa.
|
#4708 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
fryzura dla ch³opaka
Cze¶æ. Zacznê od tego, ¿e na czubku g³owy stercz± mi w³osy. Jest to uwarunkowane genetycznie i, o ile siê zorientowa³em, nazwa siê to gniazdko. Teraz, gdy idê do fryzjera, to po prostu skracam je i cieniuje po bokach, tak¿e sza³u nie ma. Gdy s± trochê d³u¿sze, staram siê je trochê zaczesaæ na bok i nadaæ chaotyczny efekt, u¿ywaj±c przy tym gumy. Pó¼niej, gdy s± d³u¿sze, zaczynaj± siê zakrêcaæ, a gniazdko jest nie do opanowania. Chcia³bym mieæ trochê d³u¿sze w³osy, my¶lê, ¿e takie zakrêcone fajnie by wygl±da³y, ale przez to gniazdko nie wiem, czy takie eksperymenty maj± sens. Tak¿e znowu idê do fryzjera i ko³o siê zamyka.
I tu moje pytanie: jakie fryzury polecacie do tego gniazdka? W³osy mam raczej cieñsze, a twarz poci±g³±. (jakby to mia³o znaczenie) Pozdrawiam i proszê o pomoc
|
|
|
|
#4709 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Witam
![]() Chcia³abym dokonaæ zmiany w swoim wygl±dzie. Najlepiej takiej o 180 stopni W³osy mam cienkie i bardzo przet³uszczej±ce siê. Kolor naturalny to troszke ja¶niejsze ni¿ na zdjêciu, oczy br±zowe.D³ugo¶æ do ramion. Prosze o rady dotycz±ce doboru fryzury i mo¿e zmiany koloru????Z góry serdecznie dziêkujê Ela P.s. Tak na marginesie a mo¿e by trwa³± zrobiæ??? Co radzicie??? Tylko loki musia³y by byæ takie du¿e. Da siê zrobiæ tak± trwa³±??? (Efektu baranka nie chce) Edytowane przez elhud Czas edycji: 2012-01-25 o 14:28 |
|
|
|
#4710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe w±tki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

21.06.2014r.

Teraz ju¿ lepiej widaæ ró¿nicê. Takie cieniowanie pasuje do Ciebie.