|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXII
"W ciemności" dostało nominacje do Oscara. Właśnie mówili. Ale nie jest faworytem.
Moja znajoma była i mówiła, że film ją bardzo poruszył,a le fakt wspominała też o scenach erotycznych. Ja chętnie zobaczyłabym ten film. Podejrzewam, że to jeden z tych, który ogląda się raz i dość (jak np. Pianista w moim przypadku), ale może jednak poczekam aż będzie dostępny na dvd.
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak pianista czy lista schindlera mnie poruszyły, tak ten film ani razu nie wzruszył
i raz sie roześmiałam (na ostatniej scenie i tylko dzięki świetnej grze Więckiewicza) , a tak to nuuuuda. Byłam z mamą, która uwielbia firmy opowiadające o historii, czyta ksiażki o holokauście itp. ona po 20 minutach sie zdrzemnęła ![]() moim zdaniem jak film jest dobry to nawet po ciężkim dniu człowiek go chłonie
|
|
|
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Baja panele są firmy Witex, model zebrano, ale z kolekcji 2009 więc nie wiem czy jeszcze w sprzedaży,były trochę drogie ale ja bym ich nie wymieniła na żadne inne bo wogóle syfu na nich nie widać Iwka cieszy mnie że się meble podobają, kompletnie jeszcze nie mam pomysłu na dodatki, lampy najpierw trzeba kupic a potem resztę. jeszcze chciałam komuś odpisać i zapomniałam... ![]() Gucia ale mi smaka na ten szpinak robisz Madzia wrzucałaś do k przepis na muffiny z fetą i pomidorami? Bo chcę dziś zrobić
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Mona wrzucałam, wrzucałam
|
|
|
|
#545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sceny ekrotyczne co Was tak dziewczyny poruszyly? Przeciez w czasie wojny ludzie tez sie kochali Cytat:
mniam ja uwielbiam mleko z czosnkiem ![]() ![]() Cytat:
Witajcie
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam drożdżówki i jeszcze jedno ciacho, drożdżówki jeszcze ciepłe próbowałam - pycha A ciacho to jutro się okaże
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2012-01-24 o 19:31 |
|
|
|
|
#547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisałam, że piłam mleko z czosnkiem, ale bez miodu... albo mleko z czosnkiem i masełkiem i słodzone jeszcze glapciuuu ![]() Cytat:
nie czułaś się w niczym gorsza, bo i tak reszta tego nie wiedziała ![]() Cytat:
mi za żadne skarby nie chcą dać, zresztą żadnej jeżeli jakaś sprawa to chyba tylko zwolnienie wchodzi w grę ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- A ja dzisiaj miałam wywiadówkę... a jutro ciężki dzień przede mną... sama się go boję na 6 do pracy do tego mam
|
|||
|
|
|
#548 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie daję miodu do wrzącego mleka tylko do ciepłego, troszku masła, wszystko ucieka w promieniu paru metrów Po jakiś trzech dniach najgorsze cholerstwo się poddaje Nie pamiętam, kiedy ostatnio brałam antybiotyki.Gucia - mam nadzieję, że torebka się dopierze! Cytat:
Cytat:
Samba - na pewno bym się nie zwolniła i nie pojechała na łapu-capu. Nie wiem jak z Twoim angielskim, ale jeśli ok to poszukaj międzynarodowych firm w okolicy gdzie macie mieszkać i wysyłaj zgłoszenia, zawsze możesz na rozmowę kwalifikacyjna polecieć. Chętnie przyjmują osoby po twojej specjalności w centrach outsourcingowych, bo nie trzeba wtedy tłumaczyć co to jest faktura i do czego służy W międzyczasie znajdź sobie intensywny kurs jęz. niemieckiego plus konwersacje - za granicą szybko się łapie język to prawda, ale trzeba mieć jakieś podstawy bo wtedy jest po prostu łatwiej. Jeśli myślicie o ponownych starankach, to tym bardziej bym została na etacie, bo później masz macierzyński, weźmiesz wychowawczy i masz gdzie wracać. Pewnie, że fajnie byłoby być z Tż już i teraz, ale mając pracę tymczasową w fabryce czy przy sprzątaniu w ciąży Ci lekko nie będzie i nie czarujmy się, pewnie Cię zwolnią jak się zorientują. Taka rzeczywistość - przy pracach tymczasowych nie potrzebują kogoś kto nie może pracować - a i nie pracujesz nie masz pensji. Więc fajnie było poszukać na spokojnie pracy w miarę w zawodzie i na etat ze świadczeniami Na pewno masz ciężką decyzję do podjęcia i trzymam kciuki za Twoje rozważania.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
filmu jeszcze nie widzialam takze sie nie wypowiem
ale nie kazda scena erotyczna musi przedstawic pieknych pachnacych kochankow w jedwabnej poscieli .. przynajmniej tak mi sie wydaje... Cytat:
|
|
|
#550 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
cisza jak makiem zasiał
![]() hejloł ![]() mąż wrócil z pracy wczoraj i pyta a gdzie szpinak?? noooo w sklepie pewnie łeeeeeeeeeeee ale mi smaka narobiłas
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry cześć i czołem
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Kluski z rosołem
![]() ![]() ![]() Aniczka, Mona szpinak dobry jest A ten w canelloni wręcz jest wybitny! ![]() Róbcie, róbcie i zaproście mnie na obiad co? ![]() Rossi bo wczoraj Ci nie napisałam, fajnie, że Baszkir zdrowy i że włoski odrastają. Myślę, że to co on sobie tam zrobił zostanie jego słodką tajemnicą ![]() Ktosia, Iwka z torebką nie jest źle. Doprała się. Wiecie moja torebunia, to ogromna torba, także potraktowałam ją mydłem i zeszło, . Przynajmniej ja nic nie widzę ![]() A dzisiaj po pracy widzę się z moimi warioatmi, także święta trójca w komplecie ![]() Już się nie mogę doczekać! ![]() ![]() edit: chyba przesadziłam dzisiaj z krótkością sukienki w pracy. Tzn mam tuniko-sweter, który zawsze nosiłam do spodni, a dzisiaj coś mnie podkusiło i ubrałam do legginsów... czuję ich wzrok na sobie
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-01-25 o 10:07 |
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia czyli od rana kolegów kusisz
Dobrze, że torba się odprała
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię tak!
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że ty laska, o nie dziwne, że sie oglądają.
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam ostatnio natke pietruszki w doniczce i już prawie cała "skoszona "
wyrośnie coś jeszcze z tego?czy takie zioła w doniczce to do wyrzucenia później
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Zabciu
ja przecież napisałam, że rozumiem, ze ludzi w czasie wojny potrzebowali bliskosci, ale akurat w takim filmie i w tej formie mi to przeszkadzało. Był też motyw dwójki młodych ludzi (Grochowska grała tę dziewczynę) którzy się w sobie zakochują i widac tę miłość. Filmów w których widać sceny erotyczne takie ,,naturalne" w stylu szybki numerek jest na pęczki... ok, niech będą, ale żeby od razu pisać ze to dzieło, że wybitny film itp.. . widz by się domyślił. Wyraziłam swoje zdanie, dla mnie zepsuła ten film tymi scenami, ale moze Tobie sie spodaba. Podreslam że gra aktorska naprawdę dobra |
|
|
|
#560 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
ooo ktosia ma święto?? Wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja składam Ktosieńku najserdeczniejsze zyczenia
śmiechu na codzien, samych pogodnych dni i pociechy z pociechy i mężulka
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio na prawdę nie czuję się zbyt atrakcyjnie. Muszę coś ze sobą zrobić ![]() Ktosik mój kochany! Wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia, szczęścia, miłości! Samych słonecznych dni i spełnienia marzeń! p.s. a to dlatego wczoraj piekłaś ciacha! ![]() ![]()
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia to ty chyba w lustro nie patrzysz
![]() ja musze się do fryzjera wybrać i cos z włosami zrobić. |
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Będziesz znowu na krótko ścinać?
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem sama. Nie mam pomysłu na siebie. Z jednej strony w kucyku jest mi bardzo wygodnie, ale już mnie nudzi.
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu wszystkiego najlepszego
![]()
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za mną chodzą krótkie. Może na wiosnę się odważę Tylko wtedy będę musiała się z Danilitem pożegnać na pół roku, bo on jest wielkim przeciwnikiem - a tego mogłabym nie przeżyć
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia to ja mam tak samo. Jak mi tylko dorosną do kucyka to juz żegnam sie z rozpuszczonymi. Jakoś chodząc do pracy na 7 nie chce mi się ich układać.
|
|
|
|
#570 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

i raz sie roześmiałam (na ostatniej scenie i tylko dzięki świetnej grze Więckiewicza) , a tak to nuuuuda. Byłam z mamą, która uwielbia firmy opowiadające o historii, czyta ksiażki o holokauście itp. ona po 20 minutach sie zdrzemnęła 

na 6 do pracy do tego mam 

ja rozumiem, że ludzie w czasie wojny także byli spragnieni bliskości, ale to było pokazane w taki trochę zwierzęcy sposób, mało związany z bliskością. Spodziewałam się że to film o żydach którzy chcieli przeżyć ten czas a tymczasam to jest historia żydów, którzy żyją w brudnym, cuchnącym kanale, masturbują się, za przeproszeniem piep*** . jest też potem scena porodu (bo jedna laska się w tym kanale puszczała) i dla mnie to było jakoś wszystko zbyt obżydliwe. Dla mnie film od 16-18 lat a i tak nie dla wszystkich. Jest taka scena jak matka zakrywa dziewczynce (mniej więcej 12 latce) oczy jak tatuś piep*** tę puszczalską i to świadczy o tym, że to nie jest film dla dzieci