|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
witam miłe panie
moja córcia sie odmeldowała na drzemkę, pewnie 15 minutową Cytat:
za to zastanawia mnie co kieruje ludzmi kupującymi 10 dkg czegoś o nazwie polędwica sopocka za 15 zł ( średnica wędlinki 12-15 cm) czy oni nie widzieli jak wygląda polędwica? przeiceż to jest sama woda i na te 10 dkg wejdzie pewnie 5 plasterkówCytat:
![]() no przecudny bonzo Cytat:
głowa jej wcale nie wystaje, także na pewno wystarczy na dużo dłużej niż 5 m-cyCytat:
![]() spokojnie te nosidła dla większych dzieci sie nadają, tak samo jak chusty tkane moja niunia wsadzona wczoraj dwa razy do nosidła natychmiastowo zaczęła się układać do spania dałam smoka i kimała. także chyba jej sie podoba. Dzis jeszcze nie nosiłam jej, ale jak wstanie to ją na chwilkę włożę żeby się przyzwyczajała.nie umiem jeszcze dobrze jej wyjmować z tego, musze poćwiczyc na miśku Cytat:
przypomniałaś mi zajęcia z rozrodu.. nigdy nie zapomnę ćwiczeń z pobierania nasienia od knura, byka i koguta...zwłaszcza kogut był zabawny
|
|||||
|
|
|
#2222 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bordana mam nadz ze @ sie po prostu spoznia bo sie jescze nie wyregulowal..
|
|
|
#2224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też kilka razy tak było, że np na 3 a zimny. ![]() Cytat:
?TO W KOŃCU JAK Z TYM MATERACEM, szeleszczącym czy twardym ?A w temacie materacy i łóżeczek. Wygrałam wczoraj bitwę i mały zasnął na kilka godzin w łóżeczku, ale żebyście widziały co ja robiłam ![]() ![]() Normalnie jak powalona przewiesiłam się przez to łóżko i mu cyca dawałam I Filip wstaje chyba ze 3 razy w nocy. Nie wiem ponieważ jestem tak nieprzytomna, że chyba przez sen mu podaję pierś i często to, że podałam odkrywam dopiero rano jak leżymy na innym boku. Nie wiem skąd te częstsze posiłki, ale mama mnie już dusi żebym kaszkę na noc dawała a tż marudzi że ona na mm i bądź tu człowieku mądry ![]()
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-25 o 10:06 |
||
|
|
|
#2225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cotka Ty to genialna jesteś |
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
Caltea dzięki kochana
lulla |
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
OKis dziewczynki, ja spadam bo przyjechala moja siostra, bede pozniej, buziolki
|
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gerda no te zajęcia to były jedne z bardziej zabawnych na całych studiach a jak wracalismy z tych chlewni/obór to tak śmierdzielismy, ze ludzie sie od nas odsuwali w autobusie |
||
|
|
|
#2229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi Natka a Szymek cie nie kąsa w cycuszka ? Boo dziś w nocy poczułam kąśnięcie ojjjj zabolało Cytat:
Brak mi najbardziej śmietany... tych sosów itp.. Niby jem to samo , ale staram się urozmaicać o nowe potrawy i jakoś leci ![]() Cytat:
hhah ale za dużo gimnastyki Dziś nocka ekstra wstawał co 2-2,5 godziny, co prawda od 5.30 nie chciał spać do 7-30 i jakieś drzemki sobie urzadzał 20 minutowe i oczka otwarte jak 5złotych
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Czytam Was, czytam ale jakioś wbić się nie mogę, pewnie mnie za długo nie było
![]() Natko, gratulacje za ząbka .Mi by nawet do głowy nie przyszło, że mój Leone ząbkuje, ja mu tam do paszczy nie zaglądam, ale w szpitalu lekarka i potem pielęgniarka zwróciły mi uwagę, że idą zęby. Córki miały ząbki ok. 7-8 m.ż. Małgoś, brawo za bioderka .Rabarbarku, dużo cierpliwości wobec Hanusi ). Mi też cyce odpadają, ale cóż, tylko one są w stanie uspokoić mojego synusia. Mam nadzieję, że Ci się Hania naprawi i zacznie w końcu spać i duldać smoka. A piersi rozgrzewaj przed karmieniem to łatwiej mleczko z nich spłynie.Cytat:
![]() Dlaczego to moje dziecię nie chce spać, hę??? |
|
|
|
|
#2231 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nooo Kochana oby to się przełożylo na nocne spanie Cytat:
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Luluś nie próbowałam, bo Leoś w zasadzie jest już po katarze. Jeszcze tylko przepłukuję mu nosek wodą morską i przed spaniem oczyszczam tak bardziej profilaktycznie aspiratorem, ale nie łudzę się, że niedługo będę miała okazję skorzystać z Twojej rady.
![]() Polecam zakatarkowanym maluszkom aspirator do noska do odkurzacza (ja mam "katarek", nie wiem czy są inne). Bałam się go jak ognia, wolałam walczyć gruszką, ale w ogóle nie ma porównania. Bzyk, bzyk i po śpiczkach, a Leoś nawet nie zdąży się wkurzyć. Bardzo ułatwia życie
|
|
|
|
#2233 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mmmm polędwica. Mmmmmm różowiutka szyneczka o nazwie wiejska lub tradycyjna Mmmmmm solanki, wody Mmmmm Może moja ciekawość jest nienormalna, ale jak to się robi kogutowi ![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie z tego samego powodu co moje. COŚ im przeszkadza
|
|
#2234 |
|
Zadomowienie
|
Bordana-mnie tez to "to"zaintrygowało..ja k usunąć?
dla chłopaków za pierwsze zabki
|
#2235 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Dziąsełka oglądałam, ale nie wiem, jak wyglądają dziąsla na zęby - powinny byc czerwone i rozpulchnione? Bo nie są. A z tą kaszką to masz rację, lepiej jej nie odstawiać .Cytat:
Cytat:
Dzięki za podpowiedzi, ale skoro ulewanie jest śliną to może jednak nie od słoiczków? Cytat:
A co do kleiku tu dziewczyny pisały, że lepszy jest kukurydziany. U nas lepsza nocka była po kaszce mleczno-ryżowej, a nie po kleiku. Gerda współczuję nocki
|
|
|
#2236 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeee Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A do byków i ogierów też wybierali z pośród was najmniejsze dziewczyny by się męczyły?? ![]() twardym Cytat:
Coś te nasze dzieci mają za duzo wspólnego ![]() Cytat:
wieczny odorek za nami chodził ![]() Pewnie znów leon smsował z Piotrkiem, a ja znów będę miała wysoki rachunek Cytat:
![]() coś jeszcze chciałam ale mi wcięło normalnie...
|
|||||||
|
|
|
#2237 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
dobre ale mina, a jaki do Ciebie podobny Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mnie od razu skojarzyły się takie jelita, do których kiełbachę się wpycha Cytat:
Cytat:
i moje dziecię strajkuje - ani kaszki, ani owocków, ani obiadków. dziś na probe gotuje sama zupkę brokułową..... może ![]() a moonik ucięło mi twój cytat - to ewentualnie czekam na skład tych kaszek, jakoś przetłumaczę z niemieckiego. a poza tym sporo tych produktów babydream w rossmanie jest niemieckich i ma polskie naklejki. może tak i z kaszkami jest? pojadę i sprawdzę. w razie czego kuzynkę zmolestuje z Niemiec to mi paczkę wyśle żywnościową z RFNu. aha, co do chemii z niemic zgadzam się w 100 %, kuzunka kupuje mi m.in. plyn do płukania VerNel ( nasz silan) 1,5 l butelka na nasze za 6 zł. i ich koncentrat do gęścizna, a nie nasze popłuczyny. choć mówiła mi ostatnio, ze zaczyna sięu nich dużo produktów w Polsce robionych np persil się popsuł jakosciowo.
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-01-25 o 11:11 |
|||||
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2239 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
A co dałaś mu na noc?? Cytat:
Cytat:
. A serio to nie wiem, może do lekarza byś poszła??Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Uwielbiam Cię!!! Bordana-mnie tez to "to"zaintrygowało..? Co masz na myśli?
|
|
|
#2240 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
buduje napięcie niom nie bardzo wiem o co jej chodzi ale żelek podziałał uspokajająco więc będę się przyglądać co tam się w buziolu dzieje, a że mała rozdarta to łatwo kontrolować otwór paszczowy ![]() Cytat:
i jestem przerażona bo jeśli teraz coś się zaczyna dziać to może wylezie wcześniej niż w 6 mc i nie wiem jak ja będę karmić zębola ![]() Cytat:
co do zabaw z kogutem.... Cytat:
![]() ma ktoś słownik z niemowlakowego na nasze??? Cytat:
![]() nie chce straszyć Małgosiu ale mi od 3 lat wychodzą dwie 8 i tak sobie od 2 lat stanęły w połowie dziąseł i tylko się wszystko babra tam dookoła, chciałam wyrwać jak wyjdą ale chyba trzeba iść do chirurga szczękowego bo same nie wylezą Hanutek na mnie pokrzykuje o masakra ale śmiesznie ![]() niech krzyczy na matkę lepsze to niż płacz hihi jakoś to zniosę no nic papatki trzeba się zająć krzykaczką
|
|
|
#2241 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() mój synuś dziś też gorszą nocke miał i od 2 dni marudny się zrobił mam nadzieje, że to chwilowe![]() Cytat:
Gerda, Małgosia1983 współczuję nocki ![]() Lullka biedactwo Ty nasze Asiu co za dupki, kurde jak oni tak moga? gdzie oni maja ciepło na dworze? ![]() Cotka dla Filipka za spanie w łóżeczku
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
jestem moje kochane
Nie nadrobie nie mam szans tyle stron ![]() u nas dobrze wszystko tylko troszke problemy ze spaniem mamy co 2 godziny sie budzimy i nie wiem jak to zmienic kurcze jak by ła noworodkiem to spała po 3 godziny a teraz nie wiem ocb ![]() prosze trzymajcie kciuki w czwartek i w piatek bo mam 2 egzaminy a z nauka jestem w lesie
|
|
#2243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Apropo kurczaków..to teściowa chowa kilka sztuk, więc jakbyście chciały z domowej hodowli dajcie cynk to podeśle ![]() Eko krowa też sie znajdzie i eko jajka
|
|
#2244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tusia za egzaminy
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2012-01-25 o 11:22 |
|
|
|
|
#2245 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Kiedy będziesz?
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zrozumiałam to prawie się tu poplułam |
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też mam jajka od chłopa
|
|
#2249 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kaszke mleczna to się boję jeszcze bo to na mleku modyfikowanym chyba takim z 2 co? a kleik niby energetyczny ale i tak wątpię że Hanna lepiej pośpi ![]() Cytat:
Cytat:
zmykamy
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
uciekam na spacer i robić rogaliki drożdżowe
![]() miłego
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

moja córcia sie odmeldowała na drzemkę, pewnie 15 minutową 

za to zastanawia mnie co kieruje ludzmi kupującymi 10 dkg czegoś o nazwie polędwica sopocka za 15 zł ( średnica wędlinki 12-15 cm) czy oni nie widzieli jak wygląda polędwica? przeiceż to jest sama woda i na te 10 dkg wejdzie pewnie 5 plasterków

w domu 19 stopni, dzwoniłam do spółdzieni to powiedziała z emoże tak byc bo ciepło na dworze i słabo grzeja noż kurna ale chyba po to jest regulacja ze jak chce to moge miec goraco a jak ni eto zmniejszyc a nie ze mam na full a tam tylko lekko ciepłe
jak sie nei podniesie temperatura to dzwonie z awantura co to kurna ma byc
hlip hlip...
?

za pierwsze ząbki na wątku
Na razie nieładnie bo bez cytowania, ale zaraz zaczynam czytać. Tyle napisałyście, że nie wiem kiedy uda mi się skończyć. Dziewczyny! czy któraś z Was też jest na diecie bez białka mleka krowiego? Jak radzicie sobie z układaniem diety?

i jestem przerażona bo jeśli teraz coś się zaczyna dziać to może wylezie wcześniej niż w 6 mc i nie wiem jak ja będę karmić zębola 

za egzaminy