|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Pytałyście ostatnio co u nas na tapecie. Przede wszystkim Kamilka w ciągu ostatnich 2 tygodni strasznie mi wystrzeliła- już odkładam za małe ciuszki, ostatnio założyłam jej sukienkę którą miała na święta i wtedy sięgała jej prawie do kostek, a teraz ledwo dupkę przykryła. W końcu rośnie mój Aniołeczek
Poza tym cały czas etap fascynacji rączkami i ciamkania ich w buzi. I w ogóle już dawno chciałam Wam napisać, że z dnia na dzień coraz bardziej uwielbiam to moje maleństwo, chociaż wydawałoby się ze bardziej juz się nie da )Wiem, że może bez sensu to piszę, ale jak sobie przypomnę początki to mam wrażenie że to nie mnie dotyczyło. I tak się chciałam z Wami tym podzielić ![]() Coś chciałam jeszcze napisać ale zapomniałam
|
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
hejo!
naddrabiam Was nadrabiam i skońćzyć nie mogę :P mąż sobie do pracy poszedł a mnie zostawił do pieczenia chlebek , jakbym co innego robić nie miała ![]() staram się wziąść w garść i na szybko Was wszystkie przelecieć ![]() Natka pisałaś że podajesz devikap? a ile kropelek? mi się kapsułki skończyły i z tego co obliczyłam to powinno się dawać jedną kropelkę devikap żeby odp to ilośc wit D w kapsułce. Dobrze ja liczę?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2193 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za pięknie rozwijające się dzieciątko - ze spaniem u nas tak samo - wpierw się cieszę, a potem czekam aż się obudzi
|
||||||
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze moja wypowiedź to miało być bardziej sprostowanie niż zwracanie uwagi. Po drugie- od kiedy się fochamy gdy nas ktoś poprawia¿? Po trzecie-moze Ancia pisała, nie zauwazylam bo jestem z doskoku i nie mam czasu by czytać dokładnie wszystkie posty. Sorry Ancia ![]() Po czwarte- obraz się na mnie jeszcze raz i jadę do Kraka
|
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podaję 2 kropelki - tak mi zalecił lekarz |
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oglądam właśnie thriller "1408" na jedynce...dobry jest i trzyma w napięciu pewnie potem będzie mi się śnić w nocy hihi.A co do ulewania moje dziecię też ulewa, czasem zaraz po wypiciu mleka, czasem po jakimś czasie takim serkiem choćby, czasem samą wodą i zauważyłam, że więcej zaczęła ulewać, gdy zaczęłam jej dietę rozszerzać, widać jeszcze żołądeczek jej musi się przyzwyczaić. Ale damy radę. Do buzi też pakuje wszystko, co się jej nawinie i taki ma fajny zarys ząbków z przodu na dziąśle, jak się wargę wywinie - ciekawie to wygląda Dziecię już śpi, więc jak film się skończy też mykam - słodkich i kolorowych. Rano idziemy znowu na pobranie krwi....już sie boję po ostatnim pobraniu... |
|
|
|
|
#2198 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pokaże Wam za 2 dni ![]() ja już świece ja nie pojemaju wszystkiego... ale bry.. Cytat:
![]() poświecimy razem ??![]() ja mam lenia..wolę gotowe ![]() aż mnie normalnie zaintrygowałaś.. mam jeden słoiczek zhippa z tutaj.. i z Pl.. jak mi się będzie chiało ruszyć z miejsca..to sprawdzę czy jest różnica Cytat:
![]() [QUOTE=MalgosiaM8;31825243]Mój też ulewa ale nie wymiotuje, zuważyłam ostatnio że rzadko ulewa mlekiem, a tak jakby śliną ![]() No mój odpukać dziś zasypiał wkońcu jak niemowlę a już się z nim bujałam tak z 1,5 tygodnia, a to nie chciał usnąć, a to się drapał po buziaku na siłę, był rozdrażniony i płaczliwy[/QUOTE]to co u Nas od wczoraj ![]() a jak ja się obraże,to przyjedziesz do Irlandii ?? ![]()
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
To daj znać
![]() Cytat:
za pobieranie krwi
|
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
tiaaaaaaaaaaa za dwa dni to podpiszą ACTA i tyle zobaczymy ![]() Cytat:
a tak na serio- jeśli kogoś uraziłam tym co napisałam to przepraszam ![]() Asiu, mam nadzieję, że jednak wątek się nam uchowa. Szkoda by było, żeby zginął ![]() i z tego wszystkiego nawet zapomniałam o najważniejszych z dzisiejszego dnia: Szymek i Staś za pierwsze ząbki na wątku
|
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny nie kłócmy się, nie obrażajmy się.. boo... boo mi smutno...
a jeszcze smutniej mi będzie jak zamkniemy to forum. Ja mogę być jakiś czas nieobecna ale o Was pamiętam i gdy tylko sobie rpzypomnę i mam czas to chętnie Was czytam, gorzej ostatnio z odp... ale i tak Was wszystkie koffam Stokrotka:kiedy te dwa dni miną? już nie mogę się doczekać.. chociaż nie wiem czego ![]() dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę rozszerzania już diety i tego że u niektóych ząbki się pojawiają.. ja jak narazie jestem w szarej doopie... (hmm.. chyba tak to szło) ![]() a ja nie mam @, co mnie cały czas stresuje! pierszą po cc @ miałam w połowie listopada i ciiiszzaaaa... robiłam jedna test ale nic nie wyszło.. w sumie to nie chcę żeby coś wyszło bo trzeba będzie "to" zakońćzyć hlip hlip...ale mam pietra i tyle. na szczęście za tydz idę do endo, ona mi przed @ zawsze wywoływała @, zna mnie kobieta i wie o co u mnie biega... pochwalę się .. (a co!) zrobiłam dziisaj 12 par kolczyków , poczytałam co u Was i teraz padam...baj baj ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- przypomniało mi sie jeszcze.. w związku z tym że Leonidas jest na mm, wiem że powinien być dopajany. Kiedyś próbowałam podawać wodę to z łaską 40ml wypił. Potem pił po 20 ml może i darł się bo chciał mleko. Teraz jak przygotowuje mleczko to np jak powinnam na 150ml dać 5 miarek Nutramigenu to wlewam tej wody 160 lub 170ml . Tyle za każdym razem to jak zje 5x to trochę Go tym dopoję. Mam nadzieję że to wystarczy. Co do ulewania, moje dziecię wcześniej tego nie robiło. Teraz zdarza się że uleje mi nawet 1,5 - 2 godz po jedzeniu.
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
a pokaże Wam jeszcze "sznekę" mojego dziecia sprzed dwóch dni
|
|
|
#2203 | |
|
Rozeznanie
|
BordAna - ale mina
anciaahk - zauważyłam, że Olo też częściej teraz ulewa. Też mnie to zdziwiło, bo myślałam, że im starszy to będzie raczej mniej. Ulewa po mleku i jakby śliną. Po słoiczkach właśnie nic się nie dzieje... więc ja raczej obstawiałabym zęby. Sama już nie wiem. Moim zdaniem nie powinnaś odstawiać i słoiczków i kaszek. Raz odstaw jedno... obserwuj i drugie. Będziesz wiedziała na co źle reaguje. Ot wymyśliłam ![]() danika i rabarbar83 - byłam jakiś czas temu na takich warsztatach chustowych i babka tam miała właśnie te Bondolino. Strasznie mi się spodobało, bo funkcję spełnia tą samą co chusta, dziecko jest dobrze w nim ułożone ale od zakupu odsunęła mnie jedna rzecz. Dzieci ponoć bardzo szybko z tego wyrastają. Nie wiem na ile to prawda ale ta pani, która prowadziła warsztaty mówiła, że nosiła swoje dzieci w tym do chyba maksymalnie 5 m-ca... A nosidło wcale nie jest tanie. Nie mówię, że tak jest na 100% ale sprawdźcie to zanim kupicie... Cytat:
![]() cotynato - nie tylko Ty masz dziś taki dzień... od rana tak mnie łeb boli ?Idę lulać - dobranoc |
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Czeee
Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() słodziak
|
|
|
|
|
#2205 | |||||||
|
Rozeznanie
|
bry z rana
dziecko mi wariowało wczoraj zdrowo, nie chciało iść spać jeść darło się z łapką w buzi wkurzyłam się, zastosowałam drastyczne metody i padła przed północą ![]() te drastyczne metody to przymały kocyk suszarka w łazience i kołysanie na kibelku no i pierwszy raz suszarka pomogła uciszyć bestyjkęa i byłam już tak dobita tym co moje dziecko robi z piersią bo rzucała się na nią wygłodniała i z rykiem odrzucało ją w drugą stronę, tak więc posmarowałam dolne dziąsła żelem i się uspokoiła ![]() czyli jednak coś się zaczyna dziać ...już się boję ile to będzie wychodzić Cytat:
Cytat:
Cytat:
może też te dziąsełka się szykują i go swędzi ![]() moja też teraz częściej ulewa, kiedyś prawie wcale może to taki okres przedząbkowy właśnie ale nie wiem Cytat:
no tak, ja lubię sobie utrudniać życie niestety a potem się okazało że prawdopodobnie skażona woda którą te kiełki podlewali była winna całemu zamieszaniu generalnie gleba i powietrze są tak zanieczyszczone że raczej nie uciekniemy od tego co byśmy nie robili Cytat:
Cytat:
no i pięknie i miło się czyta takie słowa ![]() a Madzialenko jak tam jedo się sprawuje, zadowolona jesteś??? oj jaka minka, ciekawe co sobie myślał jak mu to zdjęcie robiłaś ![]() Cytat:
ee to mi to nie pasuje, nie wiem jak bondolino ale to o którym myślałam jest do wagi 18 kg to prawie dla 3 latka, i właśnie mozliwośś regulacji dla drobnego jak i klocuszkowatego dzieciaczka jak i dla drobnej czy przysadzistej mamusi też jest więc nie możliwe żeby 5 miesięczne dziecko się nie mieściło zresztą po to się kupuje nosidełko by ciężkiego grubaska nie nosić na rękach i sobie ulżyć jeśli było by tak jak piszesz to nosidełko nie spełniło by podstawowej swojej funkcji chyba że na warsztatach była mowa o chuście elastycznej to się zgodzę, bo taka nadaje się maks dla 9 kilowego dzieciaczka i takie dziecko może mieć 5 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- aż sprawdziłam bondolino Daniki też do 36 miesiąca ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Anciahk spróbuje z kleikiem ryżowym na początek w takim razie, tatusiek dziś do północy zdaje projekt i jutro wysyłam go na zakupy prowiantu dla córci dobra teraz mamusia spróbuje coś wszamać
|
|
|
#2206 | |||
|
Zadomowienie
|
normalnie armagedon
![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- gdzie moje maniery dzień dobry---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- swietna minka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez gerda Czas edycji: 2012-01-25 o 08:52 |
|||
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Próbuję nadrobić wątek, a tu takie burzliwe dyskusje Na razie nieładnie bo bez cytowania, ale zaraz zaczynam czytać. Tyle napisałyście, że nie wiem kiedy uda mi się skończyć. Dziewczyny! czy któraś z Was też jest na diecie bez białka mleka krowiego? Jak radzicie sobie z układaniem diety?
|
#2208 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja nie wiem co temu mojemu dziecku jest... Wiem napewno, że zrobił pomarańczową kupę po marchwii Już nie marudzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czemu musiałabyś "to" zakończyć? Hehehhe groźna minka ![]() Cytat:
![]() Przynajmniej wiesz o co kaman Hanutce. Kciuki żeby to szybko wyszło. Ja to nie wiem co jest mojemu dziecku.
|
|
#2209 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten lovelas to pan inseminator ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To co- zrzutka na pomnik i medal dla Cotki ![]() Cytat:
Cytat:
bój się ![]() Jadę a jak walnę w potylicę to Ancia na Mazurach usłyszy ![]() Cytat:
chociaz z tymi ząbkami teraz to ![]() Cytat:
weż nie strasz ja tu ledwo wychodze na prosta po brzuszkowych atrakcjach ktore były od urodzenia ![]() Cytat:
kolejne bejbe ...
|
||||||||
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam chyba z miesiąc. I nie powiem jest to problem- zwłaszcza przy diecie lacto-ovo- vegetariańskiej. Jakoś nigdy nie umiaąłm komponowac vegańskich posiłków. No cóż- przerzuciłam sie wtedy na zupy i ziemniaki na tysiąc jeden sposobów (nei mogłam jeść kalafiorów, brokułów itp bo mały źle na brzuszek znosił), na kanapki pasty warzywne z cieciorki i soczewicy, pasta drożdzowa, czasem jakis ser kozi- ale to w skromnych ilosciach bo mimo wszystko nabiały kozie maja duzo wspolnego z krowimi ![]() A u Was skaza?? |
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
to nic ze wczoraj dostalam @, to nic ze w nocy meczylam sie z jelitami, przeciez dzisiaj musial dojsc kregoslup i plecy a tak powaznie albo cos mi weszlo albo zle spalam ale nie moge sie pyprostowac bo boli; matko ja sie sypie
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio- Ty moja bidulko moze od @ ten kręgosłup szarpie?
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jelita zaczelam wiazac z guzem i to mialoby sens chociaz mysle ze to raczej od bawienia sie z Mikim, w koncu kucam przy macie caly czas wiec to moze byc to?
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisac- ostatnio super zabawką sa usta mamusi
tak fajnie się wkłada tam paluszki, a jak mama zamknie usta to jakie śmieszki Poza tym- w dzień zaczynamy mniej spać 2 drzemki po 30 min. + jedna na spacerze dłuższa z założenia- bo spacerujemy 2h z czego często w środku jest 30min darcia
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak twórczosc? ![]() a u ni echyba cos z kaloryferami bo sa na full rozkrecone i sa tylko letnie w domu 19 stopni, dzwoniłam do spółdzieni to powiedziała z emoże tak byc bo ciepło na dworze i słabo grzeja noż kurna ale chyba po to jest regulacja ze jak chce to moge miec goraco a jak ni eto zmniejszyc a nie ze mam na full a tam tylko lekko ciepłe jak sie nei podniesie temperatura to dzwonie z awantura co to kurna ma byc![]() dzien doberek |
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Ty tych jelit niczym nie wiąż
|
|
|
|
#2217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do tego martwię się o zęby, zawsze miałam słabe... a niestety o suplementacji wapnem często-gęsto zapominam... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a było tak fajnie hehe ja długo nynały---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- |
|
|
|
|
#2219 |
|
Zadomowienie
|
Po pierwsze:
Po drugie dzień dobry
Dzięki Lulka za podpowiedź z Mucofluidem Moje dziecię uśpione, więc czytam, czytam co u Was ![]() |
|
|
|
#2220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rybka jak w dzien mniej spi to zacznie dluzej przysypiac w nocyCytat:
ale jak przejrzalam inne to stwierdzilam ze marne szanse na wygranie![]() Cos Ty, 19 stopni? cieplo na dworze? a co kurna, lato mamy? ![]() Ja tam mysle ze to albo jest to o czym pisalam albo mi cos schrzanili podczas cc ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

)

za pięknie rozwijające się dzieciątko - ze spaniem u nas tak samo - wpierw się cieszę, a potem czekam aż się obudzi

a już się z nim bujałam tak z 1,5 tygodnia, a to nie chciał usnąć, a to się drapał po buziaku na siłę, był rozdrażniony i płaczliwy[/QUOTE]
za pobieranie krwi

to on ma dwie strony? 
w domu 19 stopni, dzwoniłam do spółdzieni to powiedziała z emoże tak byc bo ciepło na dworze i słabo grzeja noż kurna ale chyba po to jest regulacja ze jak chce to moge miec goraco a jak ni eto zmniejszyc a nie ze mam na full a tam tylko lekko ciepłe