Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 09:59   #2221
danika
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

witam miłe panie moja córcia sie odmeldowała na drzemkę, pewnie 15 minutową ale coś tam przeczytam

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ancia ale to chyba nie wylazi odrazu? Danika ma 8 co jej 12 lat idzie

ale ci w pamięć zapadłam z moją wredną ósemką

Ja też albo proszę o zmielenie w mięsnym.
A porpos mięsa...bo co może być w kiełbasie która kosztuje 5zl za kg
ja to sie nawet nie zastanawiam za to zastanawia mnie co kieruje ludzmi kupującymi 10 dkg czegoś o nazwie polędwica sopocka za 15 zł ( średnica wędlinki 12-15 cm) czy oni nie widzieli jak wygląda polędwica? przeiceż to jest sama woda i na te 10 dkg wejdzie pewnie 5 plasterków

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

Mi sie wydaje, że można. Ostatnio rodzice mi opowiadali, ze jak byłam malutka to ogromne ilości marchewki zjadałam. Nawet do picia mama robiła mi wywar z marchwi właśnie (pokrojoną marchewkę zalewała wodą i gotowała, potem dawała mi do picia samą tą wodę)
fuj chyba niedobre to musiało byc

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
a pokaże Wam jeszcze "sznekę" mojego dziecia sprzed dwóch dni
no przecudny bonzo

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
[
danika i rabarbar83 - byłam jakiś czas temu na takich warsztatach chustowych i babka tam miała właśnie te Bondolino. Strasznie mi się spodobało, bo funkcję spełnia tą samą co chusta, dziecko jest dobrze w nim ułożone ale od zakupu odsunęła mnie jedna rzecz. Dzieci ponoć bardzo szybko z tego wyrastają. Nie wiem na ile to prawda ale ta pani, która prowadziła warsztaty mówiła, że nosiła swoje dzieci w tym do chyba maksymalnie 5 m-ca... A nosidło wcale nie jest tanie. Nie mówię, że tak jest na 100% ale sprawdźcie to zanim kupicie...
ja wczoraj dostałam to nosidło i moja w nim na razie tonie głowa jej wcale nie wystaje, także na pewno wystarczy na dużo dłużej niż 5 m-cy

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
bry z rana
dziecko mi wariowało wczoraj zdrowo, nie chciało iść spać jeść darło się z łapką w buzi wkurzyłam się, zastosowałam drastyczne metody i padła przed północą

te drastyczne metody to przymały kocyk suszarka w łazience i kołysanie na kibelku no i pierwszy raz suszarka pomogła uciszyć bestyjkę
ee to mi to nie pasuje, nie wiem jak bondolino ale to o którym myślałam jest do wagi 18 kg to prawie dla 3 latka, i właśnie mozliwośś regulacji dla drobnego jak i klocuszkowatego dzieciaczka jak i dla drobnej czy przysadzistej mamusi też jest więc nie możliwe żeby 5 miesięczne dziecko się nie mieściło
zresztą po to się kupuje nosidełko by ciężkiego grubaska nie nosić na rękach i sobie ulżyć jeśli było by tak jak piszesz to nosidełko nie spełniło by podstawowej swojej funkcji
chyba że na warsztatach była mowa o chuście elastycznej to się zgodzę, bo taka nadaje się maks dla 9 kilowego dzieciaczka i takie dziecko może mieć 5 miesięcy
wystraszyłam sie drastycznych metod

spokojnie te nosidła dla większych dzieci sie nadają, tak samo jak chusty tkane

moja niunia wsadzona wczoraj dwa razy do nosidła natychmiastowo zaczęła się układać do spania dałam smoka i kimała. także chyba jej sie podoba. Dzis jeszcze nie nosiłam jej, ale jak wstanie to ją na chwilkę włożę żeby się przyzwyczajała.
nie umiem jeszcze dobrze jej wyjmować z tego, musze poćwiczyc na miśku

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
normalnie armagedonmoje dziecię nie spało od 3 do 6 i był na przemian spokój - wrzask
współczuje nocki

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ten lovelas to pan inseminator
przypomniałaś mi zajęcia z rozrodu.. nigdy nie zapomnę ćwiczeń z pobierania nasienia od knura, byka i koguta...zwłaszcza kogut był zabawny
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:01   #2222
gerda
Zadomowienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

przypomniałaś mi zajęcia z rozrodu.. nigdy nie zapomnę ćwiczeń z pobierania nasienia od knura, byka i koguta...zwłaszcza kogut był zabawny
to musiało byc ciekawe

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:02   #2223
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Po pierwsze:

Soniu, bardzo spóźnione ale najszczersze życzenia
Po drugie dzień dobry

Dzięki Lulka za podpowiedź z Mucofluidem

Moje dziecię uśpione, więc czytam, czytam co u Was
Nie ma za co a probowalas juz? jesli tak to jaki skutek?

Bordana mam nadz ze @ sie po prostu spoznia bo sie jescze nie wyregulowal..
Stary 2012-01-25, 10:03   #2224
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
bidulko
jak twórczosc?

a u ni echyba cos z kaloryferami bo sa na full rozkrecone i sa tylko letnie w domu 19 stopni, dzwoniłam do spółdzieni to powiedziała z emoże tak byc bo ciepło na dworze i słabo grzeja noż kurna ale chyba po to jest regulacja ze jak chce to moge miec goraco a jak ni eto zmniejszyc a nie ze mam na full a tam tylko lekko ciepłe jak sie nei podniesie temperatura to dzwonie z awantura co to kurna ma byc

dzien doberek
Oby tylko normalnie za to nie liczyli.
U nas też kilka razy tak było, że np na 3 a zimny.

Cytat:
BordAna: w sumie to nie chcę żeby coś wyszło bo trzeba będzie "to" zakońćzyć hlip hlip...
Hmmm, ja też nie wiem czy dobrze rozumiem, ale ... jak to ?

TO W KOŃCU JAK Z TYM MATERACEM, szeleszczącym czy twardym?

A w temacie materacy i łóżeczek. Wygrałam wczoraj bitwę i mały zasnął na kilka godzin w łóżeczku, ale żebyście widziały co ja robiłam
Normalnie jak powalona przewiesiłam się przez to łóżko i mu cyca dawałam

I Filip wstaje chyba ze 3 razy w nocy. Nie wiem ponieważ jestem tak nieprzytomna, że chyba przez sen mu podaję pierś i często to, że podałam odkrywam dopiero rano jak leżymy na innym boku. Nie wiem skąd te częstsze posiłki, ale mama mnie już dusi żebym kaszkę na noc dawała a tż marudzi że ona na mm i bądź tu człowieku mądry

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2012-01-25 o 10:06
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:05   #2225
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

A w temacie materacy i łóżeczek. Wygrałam wczoraj bitwę i mały zasnął na kilka godzin w łóżeczku, ale żebyście widziały co ja robiłam

Cotka Ty to genialna jesteś

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:05   #2226
SONIA004
Zadomowienie

Caltea dzięki kochana

lulla a widzisz... zapomniałam o elmexie...
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:13   #2227
lullaby_ml
Zakorzenienie

OKis dziewczynki, ja spadam bo przyjechala moja siostra, bede pozniej, buziolki
Stary 2012-01-25, 10:13   #2228
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym- w dzień zaczynamy mniej spać 2 drzemki po 30 min. + jedna na spacerze dłuższa z założenia- bo spacerujemy 2h z czego często w środku jest 30min darcia
mamy to samo czasem własnie sypia po 15 minut

Cytat:
haha chciałabym to zobaczyć

Gerda no te zajęcia to były jedne z bardziej zabawnych na całych studiach a jak wracalismy z tych chlewni/obór to tak śmierdzielismy, ze ludzie sie od nas odsuwali w autobusie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:14   #2229
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
i z tego wszystkiego nawet zapomniałam o najważniejszych z dzisiejszego dnia: Szymek i Staś za pierwsze ząbki na wątku
chyba pierwsze nie jesteśmy no i znowu na podium jestem hihi

Natka a Szymek cie nie kąsa w cycuszka ? Boo dziś w nocy poczułam kąśnięcie ojjjj zabolało

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
dzień dobry

Próbuję nadrobić wątek, a tu takie burzliwe dyskusje Na razie nieładnie bo bez cytowania, ale zaraz zaczynam czytać. Tyle napisałyście, że nie wiem kiedy uda mi się skończyć. Dziewczyny! czy któraś z Was też jest na diecie bez białka mleka krowiego? Jak radzicie sobie z układaniem diety?
ja jestem, jakoś szczególnie to nie dietuje, nie jem tylko to co zawiera bialko mleka krowiego, a tak wszystko inne, smażone, gotowane, pieczone wcinam.
Brak mi najbardziej śmietany... tych sosów itp..

Niby jem to samo , ale staram się urozmaicać o nowe potrawy i jakoś leci

Cytat:

I Filip wstaje chyba ze 3 razy w nocy. Nie wiem ponieważ jestem tak nieprzytomna, że chyba przez sen mu podaję pierś i często to, że podałam odkrywam dopiero rano jak leżymy na innym boku. Nie wiem skąd te częstsze posiłki, ale mama mnie już dusi żebym kaszkę na noc dawała a tż marudzi że ona na mm i bądź tu człowieku mądry
hahah tez się czasem zastanawiałam czy się nie przewiesić przez łóżeczko hhah ale za dużo gimnastyki

Dziś nocka ekstra wstawał co 2-2,5 godziny, co prawda od 5.30 nie chciał spać do 7-30 i jakieś drzemki sobie urzadzał 20 minutowe i oczka otwarte jak 5złotych

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:16   #2230
Caltea
Zadomowienie

Czytam Was, czytam ale jakioś wbić się nie mogę, pewnie mnie za długo nie było

Natko, gratulacje za ząbka.
Mi by nawet do głowy nie przyszło, że mój Leone ząbkuje, ja mu tam do paszczy nie zaglądam, ale w szpitalu lekarka i potem pielęgniarka zwróciły mi uwagę, że idą zęby. Córki miały ząbki ok. 7-8 m.ż.

Małgoś, brawo za bioderka .

Rabarbarku, dużo cierpliwości wobec Hanusi. U nas o flasi mowy nie ma, smoczka nie toleruje (mam już całą kolekcję: TT, Nuk, Avent, myslałam o kupnie Lovi, ale jaednak dam sobie spokój). Mi też cyce odpadają, ale cóż, tylko one są w stanie uspokoić mojego synusia. Mam nadzieję, że Ci się Hania naprawi i zacznie w końcu spać i duldać smoka. A piersi rozgrzewaj przed karmieniem to łatwiej mleczko z nich spłynie.

Cytat:
a jesli mi się zdarzy coś napisać to drukowanymi, podkreślonymi słowami będe to zaznaczać, że to jest tylko i wyłącznie moje zdanie.

bo kurczaki są faszerowane hormonami - przynajmniej JA z tego powodu nie będę kupować w sklepie dla dziecka kurczaka.
Mooonik, JA się z Tobą zgadzam i JA też nie będę dawała kuraków z tego samego powodu. I jeszcze napiszę, że JA Ciebie i Twoje tulipany bardzo lubię.

Dlaczego to moje dziecię nie chce spać, hę???
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:18   #2231
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Bry zaraz mnie nazwiecie hipohondryczja ale niech bedzie to nic ze wczoraj dostalam @, to nic ze w nocy meczylam sie z jelitami, przeciez dzisiaj musial dojsc kregoslup i plecy a tak powaznie albo cos mi weszlo albo zle spalam ale nie moge sie pyprostowac bo boli; matko ja sie sypie
Plecy to może od@...Lulla idź do lekarza, bardzo Cie proszę.

Cytat:
Zapomniałam napisac- ostatnio super zabawką sa usta mamusi tak fajnie się wkłada tam paluszki, a jak mama zamknie usta to jakie śmieszki

Poza tym- w dzień zaczynamy mniej spać 2 drzemki po 30 min. + jedna na spacerze dłuższa z założenia- bo spacerujemy 2h z czego często w środku jest 30min darcia
Hehehhe Stefko też bada rączkami moją twarz, a dzisiaj jak mi leżał na kolanach, wzięłam jego rączki na swoje policzki i mówilam "olaboga"...no tak się zaczął chichrać "he he he", że znowu czkawki dostał
Nooo Kochana oby to się przełożylo na nocne spanie

Cytat:
a u ni echyba cos z kaloryferami bo sa na full rozkrecone i sa tylko letnie w domu 19 stopni, dzwoniłam do spółdzieni to powiedziała z emoże tak byc bo ciepło na dworze i słabo grzeja noż kurna ale chyba po to jest regulacja ze jak chce to moge miec goraco a jak ni eto zmniejszyc a nie ze mam na full a tam tylko lekko ciepłe jak sie nei podniesie temperatura to dzwonie z awantura co to kurna ma byc
dzien doberek
No i płacisz w końcu za to...
Stary 2012-01-25, 10:22   #2232
Caltea
Zadomowienie

Luluś nie próbowałam, bo Leoś w zasadzie jest już po katarze. Jeszcze tylko przepłukuję mu nosek wodą morską i przed spaniem oczyszczam tak bardziej profilaktycznie aspiratorem, ale nie łudzę się, że niedługo będę miała okazję skorzystać z Twojej rady.

Polecam zakatarkowanym maluszkom aspirator do noska do odkurzacza (ja mam "katarek", nie wiem czy są inne). Bałam się go jak ognia, wolałam walczyć gruszką, ale w ogóle nie ma porównania. Bzyk, bzyk i po śpiczkach, a Leoś nawet nie zdąży się wkurzyć. Bardzo ułatwia życie
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:30   #2233
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
witam miłe panie moja córcia sie odmeldowała na drzemkę, pewnie 15 minutową ale coś tam przeczytam

ja to sie nawet nie zastanawiam za to zastanawia mnie co kieruje ludzmi kupującymi 10 dkg czegoś o nazwie polędwica sopocka za 15 zł ( średnica wędlinki 12-15 cm) czy oni nie widzieli jak wygląda polędwica? przeiceż to jest sama woda i na te 10 dkg wejdzie pewnie 5 plasterków

Twoja 8 zapadła mi w pamięć bo moja też wychodzi i modlę się żeby to nei trwało dwunastu lat
Mmmm polędwica. Mmmmmm różowiutka szyneczka o nazwie wiejska lub tradycyjna Mmmmmm solanki, wody Mmmmm
Może moja ciekawość jest nienormalna, ale jak to się robi kogutowi

Cytat:
Oby tylko normalnie za to nie liczyli.
U nas też kilka razy tak było, że np na 3 a zimny.

U nas to samo. Tlumaczyli to w ten sposób, że kaloryfer ma czujkę i jak w mieszkaniu jest 23stopnie to na 3 nie będzie grzało. Jak chcę cieplej to musze odkręcić na max....

chyba twardym narazie, a potem 6mc na ten "sypki" - tak dziewczyny zrozumiałam wczoraj

Ważne, że zadzialało. A Tż pewnie w niebowzięty

A Ty jak czujesz i uważasz?

Cytat:
Czytam Was, czytam ale jakioś wbić się nie mogę, pewnie mnie za długo nie było

Małgoś, brawo za bioderka .

Pewnie z tego samego powodu co moje. COŚ im przeszkadza
Stary 2012-01-25, 10:36   #2234
kapka
Zadomowienie

Bordana-mnie tez to "to"zaintrygowało..ja k usunąć?

dla chłopaków za pierwsze zabki

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:56   #2235
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ancia ale to chyba nie wylazi odrazu? Danika ma 8 co jej 12 lat idzie
12 lat? To muszę się na to psychicznie przygotować.
Cytat:
Ancia nie mam już pojecia co to może być. Se marudzi o.
W ue...czyli gdzie Mozna zapytać na infolinii
Ucałuj go od cioci Gosi i przybij piątkę od Kwilona.
Ucalowany i przybity. Dziękuję
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mój też ulewa ale nie wymiotuje, zuważyłam ostatnio że rzadko ulewa mlekiem, a tak jakby śliną
Właśnie u nas też śliną, a nie pokarmem. Rzadko jakaś kropka pokarmu w tym jest .
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Widocznie zależy od firmy

bardzo pasuje A dziąsełka mu oglądałaś? Bo może coś się tam kluje ale jeszcze niekoniecznie będzie stukać.
Natka może zależy od firmy, ale wtedy jak rozpoznać strony??
Dziąsełka oglądałam, ale nie wiem, jak wyglądają dziąsla na zęby - powinny byc czerwone i rozpulchnione? Bo nie są.
A z tą kaszką to masz rację, lepiej jej nie odstawiać.
Cytat:
Po trzecie-moze Ancia pisała, nie zauwazylam bo jestem z doskoku i nie mam czasu by czytać dokładnie wszystkie posty. Sorry Ancia

Po czwarte- obraz się na mnie jeszcze raz i jadę do Kraka
To ja też się obraziłam. Do mnie też przyjedziesz?
Cytat:
jakie oczy!!
Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
anciaahk - zauważyłam, że Olo też częściej teraz ulewa. Też mnie to zdziwiło, bo myślałam, że im starszy to będzie raczej mniej. Ulewa po mleku i jakby śliną. Po słoiczkach właśnie nic się nie dzieje... więc ja raczej obstawiałabym zęby. Sama już nie wiem. Moim zdaniem nie powinnaś odstawiać i słoiczków i kaszek. Raz odstaw jedno... obserwuj i drugie. Będziesz wiedziała na co źle reaguje. Ot wymyśliłam
No właśnie, kolejne dzieciątko ulewa, może taki etap?
Dzięki za podpowiedzi, ale skoro ulewanie jest śliną to może jednak nie od słoiczków?
Cytat:
może też te dziąsełka się szykują i go swędzi
moja też teraz częściej ulewa, kiedyś prawie wcale może to taki okres przedząbkowy właśnie ale nie wiem

Anciahk spróbuje z kleikiem ryżowym na początek w takim razie, tatusiek dziś do północy zdaje projekt i jutro wysyłam go na zakupy prowiantu dla córci
Coś z tym ulewaniem musi być na rzeczy. I współczuję nocki.
A co do kleiku tu dziewczyny pisały, że lepszy jest kukurydziany. U nas lepsza nocka była po kaszce mleczno-ryżowej, a nie po kleiku.

Gerda współczuję nocki . CO się robi tym naszym dzieciom??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:03   #2236
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam ze 0d 3-chyba 9 miesiecy w ciagu dnia dzieci moga tylko 3 godziny sypiac a było tak fajnie hehe ja długo nynały
oj fajnnie było
Cytat:
Po drugie dzień dobry

czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeee
Cytat:
Super to jest prawda? rybka jak w dzien mniej spi to zacznie dluzej przysypiac w nocy
oj oby
Cytat:
Ja tam mysle ze to albo jest to o czym pisalam albo mi cos schrzanili podczas cc
tak czy siak marsz do lekarza
Cytat:
hihi- to były czasy
A do byków i ogierów też wybierali z pośród was najmniejsze dziewczyny by się męczyły??
Cytat:
twardym "szeleszcząca" jest gryka

Cytat:
uwielbiam Cię
Cytat:
mamy to samo czasem własnie sypia po 15 minut
Coś te nasze dzieci mają za duzo wspólnego

Cytat:
Gerda no te zajęcia to były jedne z bardziej zabawnych na całych studiach a jak wracalismy z tych chlewni/obór to tak śmierdzielismy, ze ludzie sie od nas odsuwali w autobusie
My tak zabawnie mielismy po 5x w tygodniu wieczny odorek za nami chodził
Cytat:
Pewnie znów leon smsował z Piotrkiem, a ja znów będę miała wysoki rachunek
Cytat:
Hehehhe Stefko też bada rączkami moją twarz, a dzisiaj jak mi leżał na kolanach, wzięłam jego rączki na swoje policzki i mówilam "olaboga"...no tak się zaczął chichrać "he he he", że znowu czkawki dostał
hihi- dzis tez zrobię "olaboga"

coś jeszcze chciałam ale mi wcięło normalnie...
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:06   #2237
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry u nas noc bez zarzutu ale wieczór wpędziłam dziecko w histerię bo usiłowałam dać mleko z odrobiną kleiku, szok.....

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
pokaże Wam za 2 dni

czyli już jutro

Cytat:
tiaaaaaaaaaaa za dwa dni to podpiszą ACTA i tyle zobaczymy
dobre

Cytat:
ale mina, a jaki do Ciebie podobny

Cytat:
bry z rana
dziecko mi wariowało wczoraj zdrowo, nie chciało iść spać jeść darło się z łapką w buzi wkurzyłam się, zastosowałam drastyczne metody i padła przed północą

strach pytać o drastyczne metody

a potem się okazało że prawdopodobnie skażona woda którą te kiełki podlewali była winna całemu zamieszaniu
generalnie gleba i powietrze są tak zanieczyszczone że raczej nie uciekniemy od tego co byśmy nie robili

za nic nie uciekniemy

Cytat:
Ten lovelas to pan inseminator
ech, a ja tu takie romantyczne wizje miałam.....

bój się
Cytat:
Bry zaraz mnie nazwiecie hipohondryczja ale niech bedzie to nic ze wczoraj dostalam @, to nic ze w nocy meczylam sie z jelitami, przeciez dzisiaj musial dojsc kregoslup i plecy a tak powaznie albo cos mi weszlo albo zle spalam ale nie moge sie pyprostowac bo boli; matko ja sie sypie
no kochana nie młodnieje się a tak serio

Cytat:
Ty tych jelit niczym nie wiąż tylko do lek marsz!!!!!!!
a mnie od razu skojarzyły się takie jelita, do których kiełbachę się wpycha

Cytat:

taaaaaaaaaaaa, albo szynka z PIERISĄ kurczaka, ciekawe co jest dopchane? albo parówki w tanich najtańszy papier toaletowy, w najdroższych foxy jedwab

Cytat:

no padłam, cotka udana jesteś

cotka temu tz to i . co on się tak wtrąca, co? znalazł się specjalista od żywienia. a poza tym możesz dać kleik ryżowy czy kukurydziany na twoim mleku i tyle. i nie będzie mm.

moje dziecię strajkuje - ani kaszki, ani owocków, ani obiadków. dziś na probe gotuje sama zupkę brokułową..... może

a moonik ucięło mi twój cytat - to ewentualnie czekam na skład tych kaszek, jakoś przetłumaczę z niemieckiego. a poza tym sporo tych produktów babydream w rossmanie jest niemieckich i ma polskie naklejki. może tak i z kaszkami jest? pojadę i sprawdzę. w razie czego kuzynkę zmolestuje z Niemiec to mi paczkę wyśle żywnościową z RFNu. jak za dawnych czasów....

aha, co do chemii z niemic zgadzam się w 100 %, kuzunka kupuje mi m.in. plyn do płukania VerNel ( nasz silan) 1,5 l butelka na nasze za 6 zł. i ich koncentrat do gęścizna, a nie nasze popłuczyny. choć mówiła mi ostatnio, ze zaczyna sięu nich dużo produktów w Polsce robionych np persil się popsuł jakosciowo.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2012-01-25 o 11:11
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:09   #2238
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
To ja też się obraziłam. Do mnie też przyjedziesz?
Pewno Kupujcie już kaski i zasłaniajcie potylice
No i chowajcie dzieci bo wycałuje, wymemłam i wytulam- a jak zaczną ryczeć to oddam nieprzytomnym matkom po chlaśnięciu w potylicę
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:10   #2239
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Czeee Nocka stanowczo lepsza niż ostatnio, tylko 2 pobudki na jedzonko z czego pierwsza dopiero o 2.00, i dwie pobudki z płaczem. Szymek tak płakał wieczorem, że dałam mu po prostu trochę syropu przeciwbólowego i jak widać poskutkowało
U nas po zaśnięciu były dwie pobudki z placzem, serio podejrzewam zęby.
A co dałaś mu na noc??
Cytat:
Dzień dobry
Ja nie wiem co temu mojemu dziecku jest...
Wiem napewno, że zrobił pomarańczową kupę po marchwii
Już nie marudzę
Ale co się dzieje Małgosia??
Cytat:
Jak to napisała Archi starość nie radość . A serio to nie wiem, może do lekarza byś poszła??
Cytat:
Nawet w śnieg i mróz ? Bo ja po godzince teraz tylko po tych chorobach. Wcześniej zawsze 2h.
Cytat:
Kaszka na mm . Nasz też wstaje jakieś 3 razy i też nie zawsze jarzę o której, bo na śpiąco robię. Próbowałam się nawet przewieszać czasem, ale nie dało rady, chyba jesteś bardziej wygimnastykowana .
Cytat:
Mooonik, JA się z Tobą zgadzam i JA też nie będę dawała kuraków z tego samego powodu. I jeszcze napiszę, że JA Ciebie i Twoje tulipany bardzo lubię.

Uwielbiam Cię!!!

Bordana
-mnie tez to "to"zaintrygowało..? Co masz na myśli?

Stary 2012-01-25, 11:15   #2240
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

Kurde zanim doczytałam drugą część to aż mnie ciary przeszły na te "drastyczne metody"
Przynajmniej wiesz o co kaman Hanutce. Kciuki żeby to szybko wyszło. Ja to nie wiem co jest mojemu dziecku.
buduje napięcie
niom nie bardzo wiem o co jej chodzi ale żelek podziałał uspokajająco więc będę się przyglądać co tam się w buziolu dzieje, a że mała rozdarta to łatwo kontrolować otwór paszczowy

Cytat:
weż nie strasz ja tu ledwo wychodze na prosta po brzuszkowych atrakcjach ktore były od urodzenia

..
niom ja też i jestem przerażona bo jeśli teraz coś się zaczyna dziać to może wylezie wcześniej niż w 6 mc i nie wiem jak ja będę karmić zębola

Cytat:
ja wczoraj dostałam to nosidło i moja w nim na razie tonie głowa jej wcale nie wystaje, także na pewno wystarczy na dużo dłużej niż 5 m-cy

wystraszyłam sie drastycznych metod

tada tada tada dam...ta dam dam (eee ścieżki dźwiękowej ze "Szczęk" to nie przypomina )

spokojnie te nosidła dla większych dzieci sie nadają, tak samo jak chusty tkane

moja niunia wsadzona wczoraj dwa razy do nosidła natychmiastowo zaczęła się układać do spania dałam smoka i kimała. także chyba jej sie podoba. Dzis jeszcze nie nosiłam jej, ale jak wstanie to ją na chwilkę włożę żeby się przyzwyczajała.
nie umiem jeszcze dobrze jej wyjmować z tego, musze poćwiczyc na miśku
[/COLOR]
super że małej się podoba, na pewno długo posłuży

co do zabaw z kogutem....

Cytat:

Rabarbarku, dużo cierpliwości wobec Hanusi. U nas o flasi mowy nie ma, smoczka nie toleruje (mam już całą kolekcję: TT, Nuk, Avent, myslałam o kupnie Lovi, ale jaednak dam sobie spokój). Mi też cyce odpadają, ale cóż, tylko one są w stanie uspokoić mojego synusia. Mam nadzieję, że Ci się Hania naprawi i zacznie w końcu spać i duldać smoka. A piersi rozgrzewaj przed karmieniem to łatwiej mleczko z nich spłynie.

pytałam mojego zgredzika o to samo ale odpowiedziała eeeeeee
ma ktoś słownik z niemowlakowego na nasze???

dzięki, ja już się też poddałam z wymiana smoków no i staram się jak mogę z tą cierpliwością bo nerwami tylko pogorszę sprawę, wiadomo, ale czasem muszę sobie iść rzucić jakimś garnkiem albo posłuchać ostrego brzmienia by się wziąć w garść

Cytat:
Twoja 8 zapadła mi w pamięć bo moja też wychodzi i modlę się żeby to nei trwało dwunastu lat
Mmmm polędwica. Mmmmmm różowiutka szyneczka o nazwie wiejska lub tradycyjna Mmmmmm solanki, wody Mmmmm
Może moja ciekawość jest nienormalna, ale jak to się robi kogutowi

Pewnie z tego samego powodu co moje. COŚ im przeszkadza
taaaaa i to tajemnicze COŚ śni mi się po nocach

nie chce straszyć Małgosiu ale mi od 3 lat wychodzą dwie 8 i tak sobie od 2 lat stanęły w połowie dziąseł i tylko się wszystko babra tam dookoła, chciałam wyrwać jak wyjdą ale chyba trzeba iść do chirurga szczękowego bo same nie wylezą

Hanutek na mnie pokrzykuje o masakra ale śmiesznie
niech krzyczy na matkę lepsze to niż płacz hihi jakoś to zniosę
no nic papatki trzeba się zająć krzykaczką
Stary 2012-01-25, 11:15   #2241
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry
mój synuś dziś też gorszą nocke miał i od 2 dni marudny się zrobiłmam nadzieje, że to chwilowe
Cytat:
Zapomniałam napisac- ostatnio super zabawką sa usta mamusi tak fajnie się wkłada tam paluszki, a jak mama zamknie usta to jakie śmieszki

Archi Bartuś też spi w dzień tak 2 razy po 30-40 min i jedne takie dłuższe spanie 1,5-3 godz
Cytat:
Po pierwsze:

Po drugie dzień dobry

Gerda, Małgosia1983 współczuję nocki
Lullka biedactwo Ty nasze
Asiu co za dupki, kurde jak oni tak moga? gdzie oni maja ciepło na dworze?
Cotka dla Filipka za spanie w łóżeczku

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:16   #2242
tusia872
Zadomowienie

jestem moje kochane

Nie nadrobie nie mam szans tyle stron

u nas dobrze wszystko tylko troszke problemy ze spaniem mamy co 2 godziny sie budzimy i nie wiem jak to zmienic
kurcze jak by ła noworodkiem to spała po 3 godziny a teraz nie wiem ocb

prosze trzymajcie kciuki w czwartek i w piatek bo mam 2 egzaminy a z nauka jestem w lesie

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:17   #2243
kapka
Zadomowienie

Cytat:
No i chowajcie dzieci bo wycałuje, wymemłam i wytulam- a jak zaczną ryczeć to oddam nieprzytomnym matkom po chlaśnięciu w potylicę
wariatka

Apropo kurczaków..to teściowa chowa kilka sztuk, więc jakbyście chciały z domowej hodowli dajcie cynk to podeśle
Eko krowa też sie znajdzie i eko jajka

LIVE,LOVE,LIFT.

Stary 2012-01-25, 11:21   #2244
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Tusia za egzaminy

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2012-01-25 o 11:22
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:21   #2245
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Kask mam, dziecko schowane.
Kiedy będziesz?

Stary 2012-01-25, 11:25   #2246
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
padłam leżę i kwiczę
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:28   #2247
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Czytałam 3 razy i nie umiałam zrozumieć co to "kaski" chyba ze mną źle jest.
Jak zrozumiałam to prawie się tu poplułam

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:29   #2248
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
wariatka

Apropo kurczaków..to teściowa chowa kilka sztuk, więc jakbyście chciały z domowej hodowli dajcie cynk to podeśle
Eko krowa też sie znajdzie i eko jajka

ja też mam jajka od chłopa sprawdzonego, bo to mój tata

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:30   #2249
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Coś z tym ulewaniem musi być na rzeczy. I współczuję nocki.
A co do kleiku tu dziewczyny pisały, że lepszy jest kukurydziany. U nas lepsza nocka była po kaszce mleczno-ryżowej, a nie po kleiku.

?
dzięki za info fakt chyba nawet czytałam o tym kukurydzianym ale nie pamiętam czemu lepsiejszy???

kaszke mleczna to się boję jeszcze bo to na mleku modyfikowanym chyba takim z 2 co? a kleik niby energetyczny ale i tak wątpię że Hanna lepiej pośpi

Cytat:
o
twardym "szeleszcząca" jest gryka
Pewnie znów leon smsował z Piotrkiem, a ja znów będę miała wysoki rachunek
twardym do góry i dzięki wszystkim za odp czyli na grykę tak po pół roku

Cytat:
o Dżizus

zmykamy
Stary 2012-01-25, 11:32   #2250
kapka
Zadomowienie

uciekam na spacer i robić rogaliki drożdżowe
miłego

LIVE,LOVE,LIFT.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości