Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 11:33   #2251
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja też mam jajka od chłopa
Każdy chłop ma jaja . Prawie każdy.

Rabarbar - kleik kukurydziany podobno lżejszy dla brzuszka na początek. A z kaszką nie załapałam? Jest na mm, ale chodzi o to, że na następnym? Jak dozwolona od 4 mca to źle?

Kupiłam dzisiaj soczki, szukałam wg składów, w bobofrucie i bobovicie jest w skladzie woda, jedynie hipp miał 100% soku w soku.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:36   #2252
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
ja też mam jajka od chłopa sprawdzonego, bo to mój tata
padnę dzisiaj przy was.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:41   #2253
archinta
Zakorzenienie

Ja musze narzekać na Piotrka- kimnął na 1,5h

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nawet w śnieg i mróz ? Bo ja po godzince teraz tylko po tych chorobach. Wcześniej zawsze 2h.
a co to jest???????

Śnieg spadł u nas 1x- co fote dałam, a temp była dodatnia
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
niom ja też i jestem przerażona bo jeśli teraz coś się zaczyna dziać to może wylezie wcześniej niż w 6 mc i nie wiem jak ja będę karmić zębola
brrrrrrrrrrr
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry
mój synuś dziś też gorszą nocke miał i od 2 dni marudny się zrobiłmam nadzieje, że to chwilowe

Archi Bartuś też spi w dzień tak 2 razy po 30-40 min i jedne takie dłuższe spanie 1,5-3 godz
Oby sie Twój synek szybko naprawił
Mój to tak 3-4 x po 30-40 min + jedna dłuzsza drzemka na spacerze, a teraz 2x po 30 min i spacer (gdzie czesto sie budzi w srodku i drze)
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
u nas dobrze wszystko tylko troszke problemy ze spaniem mamy co 2 godziny sie budzimy i nie wiem jak to zmienic
kurcze jak by ła noworodkiem to spała po 3 godziny a teraz nie wiem ocb
a zawsze tak bylo?? Moze na noc podawaj te kaszki czy co???
za egz!
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
wariatka

Cytat:
Kask mam, dziecko schowane.
Kiedy będziesz?
Nie znasz dnia ani godziny
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
padłam leżę i kwiczę

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Czytałam 3 razy i nie umiałam zrozumieć co to "kaski" chyba ze mną źle jest.
Jak zrozumiałam to prawie się tu poplułam

Cytat:
no wieszzzzzzzzzzzzz

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-01-25 o 11:42
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:54   #2254
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
hihi- to były czasy
A do byków i ogierów też wybierali z pośród was najmniejsze dziewczyny by się męczyły??
z ogierami zabaw nie było u mnie w grupie były same dziewczyny, tylko 2 chłopaków i w sumie same małe i chude wiec ogólnie było ciekawie
ja miałam dużo "śmierdzących" przedmiotów ale ten ze zwierzakami wspominam najmilej

Cytat:

Cytat:
Ja musze narzekać na Piotrka- kimnął na 1,5h
oj niedobry niedobry
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:43   #2255
lausanne
Wtajemniczenie

Ancia a hipp nie dodaje cukru?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:54   #2256
danika
Zakorzenienie

przyszła mi paczka z Hippa są jabłuszka od 4 m-ca, herbatka z jabłkiem i melisą i łyżeczka jabłka są bez cukru - skład 100% jabłka i wit C
jeju juz nie moge sie doczekać na te jabłuszka
Stary 2012-01-25, 13:01   #2257
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mam problem z Internetem, ale w miarę możliwości staram się czytać – choć nie jest łatwo, bo co chwilę mnie wywala ze strony, ale z odp już jest gorzej.

Z tego co pamiętam:

Lula – nam też wczoraj minął rok od testowania. Gdyby nie Ty to bym zapomniała. A z bólami BIEGUSIEM do lekarza. Przecież nie możesz się tak męczyć dziewczyno.

Archi – Amelka też nie śpi dużo w ciągu dnia. Tyle co na spacerze i w ciągu dnia raz wcale, raz uśnie na rękach na 10 min, ale odłożona już oczy jak 5 zł. Innym razem drzemnie na ok. 1h, ale cudów nie ma.

Moonik – masz upatrzonego sprzedawcę na All, który sprzedaje te niemieckie hippy?

W temacie:

Ulewania – Amelka też przez ostatnie kilka dni dużo ulewa (a jest tylko na cycu, więc odpada np. reakcja na nowe pokarmy). I zdarzy się jej nawet ulać ok. 1h po jedzeniu.

Kurczaków – w sklepach fakt, że nie są zbyt zdrowe. Ja mam dostęp do takich wiejskich. Nie jest to tania sprawa, bo np. kura na rosół kosztuje 60 zł. Ale smakuje bez porównania do rosołu na kuraku sklepowym. A indyk ze sklepu będzie lepszym rozwiązaniem wg Was? Zdrowszy od sklepowego kuraka?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:15   #2258
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Luluś nie próbowałam, bo Leoś w zasadzie jest już po katarze. Jeszcze tylko przepłukuję mu nosek wodą morską i przed spaniem oczyszczam tak bardziej profilaktycznie aspiratorem, ale nie łudzę się, że niedługo będę miała okazję skorzystać z Twojej rady.

Polecam zakatarkowanym maluszkom aspirator do noska do odkurzacza (ja mam "katarek", nie wiem czy są inne). Bałam się go jak ognia, wolałam walczyć gruszką, ale w ogóle nie ma porównania. Bzyk, bzyk i po śpiczkach, a Leoś nawet nie zdąży się wkurzyć. Bardzo ułatwia życie
To w takim razie mam nadzieje ze nie bedziesz musiala juz niczego wyprobowywac, zeby Leoś byl zdrowy

Cytat:
oj fajnnie było

czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeee

oj oby

tak czy siak marsz do lekarza

hihi- to były czasy
A do byków i ogierów też wybierali z pośród was najmniejsze dziewczyny by się męczyły??

twardym "szeleszcząca" jest gryka

uwielbiam Cię

Coś te nasze dzieci mają za duzo wspólnego

My tak zabawnie mielismy po 5x w tygodniu wieczny odorek za nami chodził

Pewnie znów leon smsował z Piotrkiem, a ja znów będę miała wysoki rachunek

hihi- dzis tez zrobię "olaboga"

coś jeszcze chciałam ale mi wcięło normalnie...
Ze Ty miss za mna

Cytat:
aha, co do chemii z niemic zgadzam się w 100 %, kuzunka kupuje mi m.in. plyn do płukania VerNel ( nasz silan) 1,5 l butelka na nasze za 6 zł. i ich koncentrat do gęścizna, a nie nasze popłuczyny. choć mówiła mi ostatnio, ze zaczyna sięu nich dużo produktów w Polsce robionych np persil się popsuł jakosciowo.
Kiedys ogladalam program w ktorym wlasnie bylo o produktach ktore sa produkowane dla Polski i dla reszty krajow UE i generalnie niewiadomo dlaczego ale do nas trafiaja te gorsze, zostalo to potwierdzone. Rzeczywiscie proszki do prania, plyny i rozne inne rzeczy sa o wiele lepszej jakosci w Niemczech.

Cytat:
wariatka

Apropo kurczaków..to teściowa chowa kilka sztuk, więc jakbyście chciały z domowej hodowli dajcie cynk to podeśle
Eko krowa też sie znajdzie i eko jajka
Wyslesz kuraka?

Cytat:
uciekam na spacer i robić rogaliki drożdżowe
miłego

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mam problem z Internetem, ale w miarę możliwości staram się czytać – choć nie jest łatwo, bo co chwilę mnie wywala ze strony, ale z odp już jest gorzej.

Z tego co pamiętam:

Lula – nam też wczoraj minął rok od testowania. Gdyby nie Ty to bym zapomniała. A z bólami BIEGUSIEM do lekarza. Przecież nie możesz się tak męczyć dziewczyno.

Archi – Amelka też nie śpi dużo w ciągu dnia. Tyle co na spacerze i w ciągu dnia raz wcale, raz uśnie na rękach na 10 min, ale odłożona już oczy jak 5 zł. Innym razem drzemnie na ok. 1h, ale cudów nie ma.

Moonik – masz upatrzonego sprzedawcę na All, który sprzedaje te niemieckie hippy?

W temacie:

Ulewania – Amelka też przez ostatnie kilka dni dużo ulewa (a jest tylko na cycu, więc odpada np. reakcja na nowe pokarmy). I zdarzy się jej nawet ulać ok. 1h po jedzeniu.

Kurczaków – w sklepach fakt, że nie są zbyt zdrowe. Ja mam dostęp do takich wiejskich. Nie jest to tania sprawa, bo np. kura na rosół kosztuje 60 zł. Ale smakuje bez porównania do rosołu na kuraku sklepowym. A indyk ze sklepu będzie lepszym rozwiązaniem wg Was? Zdrowszy od sklepowego kuraka?
Noo to najlepszego za wczoraj
Stary 2012-01-25, 13:38   #2259
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Mój syn przed chwilą zasnął sam w swoim łóżeczku pierwszy raz od urodzenia(w dzień)

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:45   #2260
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Mój syn przed chwilą zasnął sam w swoim łóżeczku pierwszy raz od urodzenia(w dzień)
dzielny chłopak

moja właśnie dosypia przy otwartym oknie w pełnym umundurowaniu po spacerku dzis mamy dobry dzien pod względem spania - juz druga drzemka
Stary 2012-01-25, 13:51   #2261
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzielny chłopak

moja właśnie dosypia przy otwartym oknie w pełnym umundurowaniu po spacerku dzis mamy dobry dzien pod względem spania - juz druga drzemka
u mnie tak samo, dziś była pobudka o 8mej, później drzemka od 10:30 do 11tej i teraz zasnał ok 13:20, mieliśmy isć na dwór, ale śnieg zaczał pruszyć, więc połozyłam małego w łóżeczku. Liczę że trochę pośpi

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-01-25, 13:57   #2262
kapka
Zadomowienie

Lulka- pewnie ze wysle, jeszcze zywego..juz widze te rozwichrzone piora pedzacego koguta na autostradzie
tz jezdzi co 1,5 miesiaca do poznanie wiec stamtąd do Ciebie juz dorzuci

Martuś- brawa dla maluszka!!!

zaraz córcia wraca z przedszkola ..dzisiaj miala przedstawienie z okazji święta dziadkow ciekawe jak jej poszlo...

Marcelowi wyskoczyły na szyji i brzuszku czerwone krostki, nie wiem z czego to moze byc

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2012-01-25 o 13:59
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 14:00   #2263
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Gerda współczuję nocki . CO się robi tym naszym dzieciom??
nobla dla tego, kto na to wpadnie

Cytat:

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 14:01   #2264
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
wow

przypomnijcie czym smarujecie dziąsełka?

Wymianka.
Stary 2012-01-25, 14:04   #2265
madzialena-lublin
Rozeznanie

Bry laseczki
Strasznie Wam współczuję tych nieprzespanych nocek. Co się dzieje? Czyżby wszystkie dzieciaczki zaczęły ząbkować?

Cytat:
a Madzialenko jak tam jedo się sprawuje, zadowolona jesteś???
Bardzo zadowolona jestem Zwrotne toto, budka łatwo sie wypina, na wertepach paski się sprawdzają w 100%. No i duża budka, jeszcze sporo miejsca zostało. A jak z Twoim?
Cytat:
fuj chyba niedobre to musiało byc

nie wiem, nie pamiętam

ja wczoraj dostałam to nosidło i moja w nim na razie tonie głowa jej wcale nie wystaje, także na pewno wystarczy na dużo dłużej niż 5 m-cy

A które masz? Wiem, ze wklejałaś, ale nie pamietam Takie coś?

przypomniałaś mi zajęcia z rozrodu.. nigdy nie zapomnę ćwiczeń z pobierania nasienia od knura, byka i koguta...zwłaszcza kogut był zabawny
O matko Ale jak...? Że...? Fuj!
Co dostałaś na egzaminie?
Cytat:
A w temacie materacy i łóżeczek. Wygrałam wczoraj bitwę i mały zasnął na kilka godzin w łóżeczku, ale żebyście widziały co ja robiłam
Normalnie jak powalona przewiesiłam się przez to łóżko i mu cyca dawałam
Szkoda że tż zdjęć nie porobił
Cytat:
prosze trzymajcie kciuki w czwartek i w piatek bo mam 2 egzaminy a z nauka jestem w lesie

Cytat:
Apropo kurczaków..to teściowa chowa kilka sztuk, więc jakbyście chciały z domowej hodowli dajcie cynk to podeśle
Eko krowa też sie znajdzie i eko jajka
Wyobraziłam sobie jak tę krowę kurierem nadajesz
Cytat:
Pięknie
Stary 2012-01-25, 14:05   #2266
gerda
Zadomowienie

Kapka rogaliki co do krostek to nie mam pojęcia

Archi wiedzę, że na wycieczki zaczynasz się wybierać ale od razu tak w potylicę?

Cotka ja mam calgel

Stary 2012-01-25, 14:09   #2267
madzialena-lublin
Rozeznanie

My dzisiaj jedziemy do moich rodziców po płd, dziadek ma urodziny. Nie mogłam do dzisiaj wymyślić prezentu więc wysłałam męża żeby coś teściowi kupił Ciekawe z czym wróci

acha! Mam prośbę. Chyba Ancia wklejała jakiś czas temu skan schematu rozszerzania diety. nie zapisałam sobie, a teraz nie znajdę. Wkleicie jeszcze raz?

Wczoraj zalogowałam się na stronie hippa a do dzisiaj nie dostałam na maila potwierdzenia rejestracji.. OCB?
Stary 2012-01-25, 14:10   #2268
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Lulka- pewnie ze wysle, jeszcze zywego..juz widze te rozwichrzone piora pedzacego koguta na autostradzie
tz jezdzi co 1,5 miesiaca do poznanie wiec stamtąd do Ciebie juz dorzuci

Martuś- brawa dla maluszka!!!

zaraz córcia wraca z przedszkola ..dzisiaj miala przedstawienie z okazji święta dziadkow ciekawe jak jej poszlo...

Marcelowi wyskoczyły na szyji i brzuszku czerwone krostki, nie wiem z czego to moze byc
wlasnie sobie to wyobrazilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pędząca kura od kapki dla mnie.jpg (13,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2012-01-25, 14:13   #2269
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja jestem, jakoś szczególnie to nie dietuje, nie jem tylko to co zawiera bialko mleka krowiego, a tak wszystko inne, smażone, gotowane, pieczone wcinam.
Brak mi najbardziej śmietany... tych sosów itp..

Niby jem to samo , ale staram się urozmaicać o nowe potrawy i jakoś leci
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Ja jestem na takiej diecie z przerwami na "testy" już chyba ponad 2 miesiące. Mam wrażenie, że stale jem jedno i to samo
Do tego martwię się o zęby, zawsze miałam słabe... a niestety o suplementacji wapnem często-gęsto zapominam...
Cytat:
Eloł.

Ja byłam chyba z miesiąc. I nie powiem jest to problem- zwłaszcza przy diecie lacto-ovo- vegetariańskiej. Jakoś nigdy nie umiaąłm komponowac vegańskich posiłków.
No cóż- przerzuciłam sie wtedy na zupy i ziemniaki na tysiąc jeden sposobów (nei mogłam jeść kalafiorów, brokułów itp bo mały źle na brzuszek znosił), na kanapki pasty warzywne z cieciorki i soczewicy, pasta drożdzowa, czasem jakis ser kozi- ale to w skromnych ilosciach bo mimo wszystko nabiały kozie maja duzo wspolnego z krowimi

A u Was skaza??
Teoretycznie skaza została wstępnie wykluczona ale jestem na restrykcyjnej diecie, mały pija bebilon pepti zamiast ha, smarujemy się sterydami i innymi natłuszczaczami i muszę powiedzieć że jest poprawa Waham się czy nie przejść całkowicie na mieszanki bo ta dieta mnie wykańcza No bo wiadomo, nie jem białka mleka krowiego, jajek, czekolady, cytrusów, pomidorów, marchewki, słodyczy, orzechów, niczego co zawiera konserwanty, nie mogę też soi, niektórych warzyw i owoców. Do tego mam niestabilny poziom cukru więc wykluczone są słodycze, i jestem wege więc odpada każde mięso. Robię się przezroczysta wiecznie głodna. Mam słabe wyniki badań krwi, do tego wczoraj ułamał mi się ząb i boję się że to może być od braku wapnia w diecie, mimo, że się suplementuję.
Spróbuję jeszce pokombinować z ciecierzycą i tofu. Szkoda, że nie mogę ani fasoli ani soi bo to kiedyś była podstawa mojej diety

Cytat:
uciekam na spacer i robić rogaliki drożdżowe
miłego
Rogaliki drożdzowe A z czym? pomarzyć zawsze można

Cytat:
przyszła mi paczka z Hippa są jabłuszka od 4 m-ca, herbatka z jabłkiem i melisą i łyżeczka jabłka są bez cukru - skład 100% jabłka i wit C
jeju juz nie moge sie doczekać na te jabłuszka
Mnie dziś przyszły 3 paczki- z hippa, z bebilonu i bobovity Zaraz się biorę za oglądanie i czytanie
Stary 2012-01-25, 14:18   #2270
19natka88
Zakorzenienie

Melduję, że w tesco są promocje na deserki powyżej 4mc i na soczki z Gerbera - po 2 zł

Cytat:
bry z rana
dziecko mi wariowało wczoraj zdrowo, nie chciało iść spać jeść darło się z łapką w buzi wkurzyłam się, zastosowałam drastyczne metody i padła przed północą

te drastyczne metody to przymały kocyk suszarka w łazience i kołysanie na kibelku no i pierwszy raz suszarka pomogła uciszyć bestyjkę

Nieważne, że drastycznie ważne, że skutecznie

no i gryka szeleści i słychać takie przesypywanie się
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
normalnie armagedon moje dziecię nie spało od 3 do 6 i był na przemian spokój - wrzask

Współczuję

kallaigt pewnie się pomyliłam w tym nicku
Jakoś tak - chyba nam wybaczy pomyłkę

Cytat:
no i oby było już tylko lepiej
chociaz z tymi ząbkami teraz to
Strach się bać ale jakoś sobie poradzimy chyba

Cytat:
TO W KOŃCU JAK Z TYM MATERACEM, szeleszczącym czy twardym?

Twardym do góry

A w temacie materacy i łóżeczek. Wygrałam wczoraj bitwę i mały zasnął na kilka godzin w łóżeczku, ale żebyście widziały co ja robiłam
Normalnie jak powalona przewiesiłam się przez to łóżko i mu cyca dawałam
Chcialbym to widzieć

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Natka a Szymek cie nie kąsa w cycuszka ? Boo dziś w nocy poczułam kąśnięcie ojjjj zabolało
Jeszcze nie kąsa, ale jak pije to trochę mnie już podrażnia jakby

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Natko, gratulacje za ząbka.
Mi by nawet do głowy nie przyszło, że mój Leone ząbkuje, ja mu tam do paszczy nie zaglądam, ale w szpitalu lekarka i potem pielęgniarka zwróciły mi uwagę, że idą zęby. Córki miały ząbki ok. 7-8 m.ż.
A ja mu do paszczy właśnie co chwilę patrzałam szczególnie po tym jak przeczytałam Twoje relacje A idą jeszcze czy coś się wykluło?

Cytat:
Natka może zależy od firmy, ale wtedy jak rozpoznać strony??

A jaki masz? Jest gdzieś na necie?

Dziąsełka oglądałam, ale nie wiem, jak wyglądają dziąsla na zęby - powinny byc czerwone i rozpulchnione? Bo nie są.
A z tą kaszką to masz rację, lepiej jej nie odstawiać.
U nas są lekko zaróżowione i jakby spuchnięte - ciężko było rozpoznać, potem pojawiły się dwa zgrubienia w miejscach dolnych jedynek a potem kreseczka

Cytat:
prosze trzymajcie kciuki w czwartek i w piatek bo mam 2 egzaminy a z nauka jestem w lesie

Cytat:

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 14:20   #2271
danika
Zakorzenienie

Magialena no właśnie takie to nosidełko tylko kupiłam w sklepie TYM taniej

a co do egzaminu to nie pamiętam ale na pewno nie był praktyczny

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
haha niezły kurak - maratończyk
Stary 2012-01-25, 14:21   #2272
cotynato
Zakorzenienie

Gerda a konsultowałaś z pediatrą ten calgel?

Właśnie robię większe zakupy w aptece internetowej i ta w której tż chce odebrać, całkiem daleko jest. Więc robię zapasy większe i pomyślałam, że już na zaś sie zabezpieczę . Ale po tej historii którą kiedyś któraś z was wklejała ( o kropekach bodajże po których dziecko dostało wylewu) boję się wybierać sama i wolałabym sprawdzone.

Wy jak kupowałyście żele czy inne takie na ząbki konsultowałyście to czy wg rad pań z apteki czy znajomych?

Wymianka.
Stary 2012-01-25, 14:25   #2273
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
: hahaha:

dziękujemy za brawa za spanie synka

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-01-25, 14:32   #2274
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
wow

przypomnijcie czym smarujecie dziąsełka?
Bobodent mam

Cytat:

Właśnie robię większe zakupy w aptece internetowej i ta w której tż chce odebrać, całkiem daleko jest. Więc robię zapasy większe i pomyślałam, że już na zaś sie zabezpieczę . Ale po tej historii którą kiedyś któraś z was wklejała ( o kropekach bodajże po których dziecko dostało wylewu) boję się wybierać sama i wolałabym sprawdzone.

Wy jak kupowałyście żele czy inne takie na ząbki konsultowałyście to czy wg rad pań z apteki czy znajomych?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 14:44   #2275
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

też mam Calgel, nigdzie tego nie konsultowałam, maż kupował sam w aptece, dla jest ok

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 14:50   #2276
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

U nas są lekko zaróżowione i jakby spuchnięte - ciężko było rozpoznać, potem pojawiły się dwa zgrubienia w miejscach dolnych jedynek a potem kreseczka
o ja pierdziu!!! U nas od jakiegoś czasu też są takie zgrubienia! Znaczy się zęby i nas atakują!!

Martusia a jak Bartuś do tej pory usypiał??

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-01-25 o 14:53
Stary 2012-01-25, 14:54   #2277
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
o ja pierdziu!!! U nas od jakiegoś czasu też są takie zgrubienia! Znaczy się zęby i nas atakują!!
Jak wy tam do nich zaglądacie? Mój to się broni, pokrzykuje, wije , zasłania językiem ale u nas raczej cisza ( uff).

Chociaż taki uśmieszek z kasowniczkiem

Wymianka.
Stary 2012-01-25, 15:01   #2278
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cotka - jak się mała śmieje to widać takie zgrubienia

Stary 2012-01-25, 15:01   #2279
gerda
Zadomowienie

Cytat:
zapytałam o żel w aptece i pani mi taki dała

Stary 2012-01-25, 15:08   #2280
kaileight
Zadomowienie

Gerda i 19natka88
Nie gniewam sie o przekręcanie nicku bo mam trudny

Wiem, że miałam coś zacytować ale mi się zapomniało Muszę się pochwalić- my już mamy 2 zęby

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości