Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1802 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 13:03   #54031
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Widzisz, ja nie mam innego wyjścia, bo ciągle walczę o objętość. Ów "kołtun" - przy czym zaznaczam, ze nie jest on wcale splątany, ale podniesiony po prostu ku czubkowi - i u mnie nie opada sam, póki nie odgniotę suchych włosów i nie nałożę czegoś kremowego (teraz do odgniatania używam głównie kremów do loków ze starych zapasów Dzięki temu włosy są nieco mniej suche). Nawet się nie obejrzę, a po prostu opada. Sam, a w zasadzie dzięki sile grawitacji.
Jeśli jednak nie lubisz tego efektu, nie chcesz z tym walczyć po myciu (są też inne sposoby - roztrzepywanie chociażby), przeszkadza Ci, myj włosy wyprostowana
Ale ja nie mam czego odgniatać, bo one po prostu tworzą zbity supeł, coś jak lekko zbity dred (a z kolei jak próbuję roztrzepać to na przykłąd machając głową to mam proste...)
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaje, że Miss coś źle robi podejrzany ten kołtun się wydaje osobiście bym umyła jej włosy, ciekawe czy też by się kołtun pojawił
Bardzo chętnie oddałabym się w twoje ręce Zrobię wszystko żeby kołtun zniknął, bo to żadna przyjemność szarpać sobie włosy

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:16   #54032
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Oj tam :P Ja moich długich też nie lubię :P:P Weź tyle kg
Wezmę, dawajcie!

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Bardzo chętnie oddałabym się w twoje ręce Zrobię wszystko żeby kołtun zniknął, bo to żadna przyjemność szarpać sobie włosy
Też miałam kołtuny jak źle myłam włosy tzn całą długość szorowałam na czubku głowy to miałam potem masakrę...jak będę w L. to dam Ci znać

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:21   #54033
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Tu chcialabym wam jeszcze moje wlosy opisac, moze jakas madra porada od Was wpadnie...moje piora sa jakies takie ''lekkie''
Tak jak radzi Ajrisz - więcej cięższych olejów.
Cytat:
Chyba nigdy ich nie udalo mi sie przeciazyc, sa cienkie i suche, w dzien mycia troche sztywne, a jak zaplote je w warkocz to nieszczesny jakos tak sterczy jak drut i zero w tym wszystkim elastycznosci.
Czy to sa objawy wysokiej porowatosci czy moze czegos wiecej? albo po prostu potrzebuje protein i odzywiania na maksa..
Nie, to są objawy braku wilgoci. Musisz popracować nad dostarczeniem i zatrzymaniem wody. O proteinach teraz nie rozmyślaj, tylko o tym, co by im dać do picia: aloes, panthenol, może warto by zainwestować też w coś, co podziała na poziomie komórkowym (uszczelni ścianki) - choćby ceramidy?

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
może jednak issana jest za ciężka? lub najzwyczajniej nie służy mi mycie odzywką
Albo użyłaś niewłaściwej, albo w niewłaściwy sposób, albo coś, co zastosowałaś po myciu odzywka dodatkowo podziałało w ten sposób.
Co tam jeszcze było po Isanie?

Cytat:
Hehe od kiedy dziewczyny przyjęły mnie do grona analizatorek nie wypada mi śmiecić w analizach :P
Prawda
Cytat:
Arnika zadziała na skalp. Na włosy zadziała raczej olej sam w sobie. Słonecznik? Jeśli lubią sam to polubią i macerat. I odwroteni
Hmm niekoniecznie. Odzew na macerat może byc lepszy - choćby u mnie na słonecznikowy lipa, ale na macerat marchewkowy na słonecznikowy - naprawde fajnie
Zawsze jednak jest ten ekstrakt.

Cytat:
Mama kiedys tu do mnie pisala, pytala sie czy podcinalam sobie wlosy i pisze mi ''nadal trzymasz te loki''? zupelnie jakby to bylo jakies zwierzatko do hodowania.
dobre, choć w sumie coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
W ogóle wpadam w depreche włosową. Doszłam do wniosku, ze jak myję włosy szamponem, to wtedy są pięknie odbite od skalpu, a odżywką-o ponad połowę gorzej, jak nie na 100%. Chyba przestanę myć włosy odżywką. Zamówię bazę szamponową z ecospa; to będzie chyba najdelikatniejsza opcja dla moim włosów....
Ech, jeśli skóra się nie buntuje, a optymalnie dobierzesz odzywkę, to i szampon częściej zastosowany nie powinien tak pustoszyć.
Szczęściara Mogę sobie pomarzyć o szamponie często...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:25   #54034
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Też miałam kołtuny jak źle myłam włosy tzn całą długość szorowałam na czubku głowy to miałam potem masakrę...jak będę w L. to dam Ci znać
O matko, właśnie mi przypomniałaś że też tak kiedyś robiłam Jak mi się przypomniało co wtedy miewałam to ten kołtun wcale nie wydaje się taki straszny. A włosy miałam wtedy baaaardzo długie.

Ok

Stary 2012-01-25, 13:44   #54035
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem z Wami

W ogóle wpadam w depreche włosową. Doszłam do wniosku, ze jak myję włosy szamponem, to wtedy są pięknie odbite od skalpu, a odżywką-o ponad połowę gorzej, jak nie na 100%. Chyba przestanę myć włosy odżywką. Zamówię bazę szamponową z ecospa; to będzie chyba najdelikatniejsza opcja dla moim włosów....
Moje objawy. Od tego czasu myję OMO z BD.

Jak to Jantara nie będzie?! No przecież chyba padnę
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 14:00   #54036
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Może po prostu wysycha i odczuwasz dyskomfort?
Jednak w przypadku Jantara niebezpieczeństwo podrażnień jest spore: glikol, ekstrakty... Obserwuj
Fajne
Różnica głównie w zawartości dodatków alantoiny - w 1. nie ma - i aloesu (choć maleńko) - nie ma w 2. No i 2. jest bez zapachu, co daje prawdopodobieństwo mniejszych ewentualnych podrażnień.
Dziękuję bardzo za odpowiedź
Dzisiaj drugi raz użyłam - na mokre włosy, było lepiej i nie piecze nic jak na razie, ani nie swędzi
Tylko kurczę, wylałam pół butli Jantara na głowę, zaraz mi się to skończy, gdzie tam na 3 tygodniową kurację miałoby starczyć

Oczywiście, jak dzisiaj chciałam ładnie wyglądać na wyjście, to kręciołki się zbuntowały i wyglądam jak krzywo opierzone coś
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 14:04   #54037
Eloe77

Cytat:
Super. Umyłam włosy w pozycji stojącej głową do góry. I co? Mam niedomyte, polepione i proste strąki. Do tego przychlast. A dla odmiany kołtun zrobił mi się z tyłu więc jak rozczesywałam z odżywką d/s to i tak powyrywałam włosy Ja chyba zostanę przy tym moim rozczesywaniu bez odżywki. Robię tak już od dawna i nie widzę żeby miało jakiś negatywny wpływ na włosy.
Skoro takie buty, to nie ma co wskakiwać nowe
A jak rozczesywałaś włosy z odzywką d/s? Nałożyłaś delikatnie i poczekałaś chwilę nim rozczesałaś?

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
Znowu zmienię temat: na fb na stronie farmony jest dyskusja o Jantarze, oni ze my nie kupujemy, my ze niby gdzie Jeśli kogoś to interesuje to zapraszam
Że nie mam tutaj dostępu do FB! Muszę wejść w domu i zobaczyć
Dzięki!

Cytat:
Wiecie co, wyczytałam, ze najlepsze detergenty do włosów kręconych surfaktanty niejonowe
To samo jest u nas w artykułach.
Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Oleje:
- oliwka
- rycyna
A jak włosy reagują na opisane przez Ciebie mycie, gdy nie nakładasz olejów wcale?

Cytat:
Wlosy sie troche poprawily, sa nawilzone i nabraly nieco ''ciala'' czyli jednak tamanu nadal dziala na mnie dobrze. Skret w normie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-01-25, 14:11   #54038
ewcia1807
Zakorzenienie

Eloe77 właśnie z artykułu wizażowego wyczytałam
Mogę je czytać 500 razy w kółko

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 14:22   #54039
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Że nie mam tutaj dostępu do FB! Muszę wejść w domu i zobaczyć
Dzięki!
ja nie mam w ogóle tam konta i wygooglowałam interesujące komentarze.

powinnyśmy jakiś bojkot uskutecznić - jak zabiorą nam jantara, nie zamierzam niczego z ich firmy kupować, tłumaczenie, że to przez klientki, ktore go nie kupują jest co najmniej idiotyczne

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 14:26   #54040
Eloe77

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że ta baza szamponowa ma już wyregulowane ph do "zdrowego" poziomu - w składzie jest citric acid
to rozmawiamy o bazie szamponowej czy o glukozydzie decylowym? Bo ja zrozumiałam, ze o glukozydzie i wówczas to, co pisze Ajrisz ma sens.
Co do bazy, to nie ma sensu tu nic regulować - jest kwaśna.

Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość
zdjęcia z dzis w swietle dziennym, ale niestety dosc pochmurno jest.
jak zwykle lewa strona się wyłamuje.
Świetne! Mięsiste jak lubię.
Ale lewa się nie wyłamuje, tylko albo za długo ją stylizowałaś albo... nadaje się do podcięcia. Może tez mieć po prostu taki urok.

Cytat:
Coś mi się wydaje, że Miss coś źle robi podejrzany ten kołtun się wydaje
Prawda?
Może przydałby się opis tego mycia? Tak krok po kroku?

Cytat:
Oj tam :P Ja moich długich też nie lubię :P:P Weź tyle kg
Biorę. Gdzie przyjść?

Cytat:
Eloe - szkoda że nie ma "oznacz jako nieprzeczytaną", bo do wieczora zapomnę i nie odpowiem :/
Tez mi bardzo brakuje tej funkcji

Cytat:
Te Mustele bardzo ładne, szkoda że te Coceth Sulfate wsadzili ;]
Nie jest tak do końca źle - w końcu mało go wsadzili
Cytat:
Jakby nie cena to może bym i spróbowała?
I ja
Tak to sobie o Seba Medzie myślę, ale zawsze żal mi kasy na kolejny środek do rajstop

Cytat:
Ale ja nie mam czego odgniatać, bo one po prostu tworzą zbity supeł, coś jak lekko zbity dred (a z kolei jak próbuję roztrzepać to na przykłąd machając głową to mam proste...)
No to czekamy na opis, dokładny i szczegółowy, w jaki sposób myjesz włosy. Z jakiegoś powodu kołtun się pojawia.
I u mnie im delikatniej, tym lepiej - w zasadzie samo ugniatanie i delikatny masaż skóry jeśli używam szamponu. Potem nakładam odzywkę delikatnie i w miarę wszędzie. Odczekuję. I dopiero teraz delikatnie rozczesuję palcami.

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Tylko kurczę, wylałam pół butli Jantara na głowę, zaraz mi się to skończy, gdzie tam na 3 tygodniową kurację miałoby starczyć
Dlatego przydaje się aplikator, o którym pisały dziewczyny, albo strzykawka. Wówczas nie trafia na włosy, ale na skórę.
Mnie na 3-tygodniową kurację wyszło półtorej butli.

Nie poszalałam wczoraj z shea. Rozleniwiłam się. Mam puch jak talala, ale co tam... Dziś coś nałożę albo jutro zrobię dobierańca. Z lenistwa

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Eloe77 właśnie z artykułu wizażowego wyczytałam
Mogę je czytać 500 razy w kółko
Ja również Zawsze warto do nich wracać.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja nie mam w ogóle tam konta i wygooglowałam interesujące komentarze.
Też zablokowane
Wszystkie społecznościowe mamy poblokowane. Taki urok.

Cytat:
powinnyśmy jakiś bojkot uskutecznić - jak zabiorą nam jantara, nie zamierzam niczego z ich firmy kupować, tłumaczenie, że to przez klientki, ktore go nie kupują jest co najmniej idiotyczne
Czemu nie? Jak dla mnie to nietrudne - wyprowadzają alternatywę Radicala, którego nie znosi moja skóra, to i tak nic nie kupię od nich więcej.

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-01-25 o 14:27
Stary 2012-01-25, 14:35   #54041
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Też zablokowane
Wszystkie społecznościowe mamy poblokowane. Taki urok.

Czemu nie? Jak dla mnie to nietrudne - wyprowadzają alternatywę Radicala, którego nie znosi moja skóra, to i tak nic nie kupię od nich więcej.
skąd ja to znam ( ja nawet wizażu nie mam w pracy)
chyba założe konto na FB zeby im zakomunikowac o bojkocie, do tej pory się coś brało "do jantara" jak mogą twierdzić ze go nie kupujemy, skoro latamy za nim jak kot z pęcherzem np ja juz od 2 lat

pięknie sie załatwiłam, czytając te komentarze oderwałam sie na chwile od robienia obiadu i teraz potarłam ręką usta a dopiero kruszyłam papryczkę peperoncino
ratunku pieeeecze

Stary 2012-01-25, 14:39   #54042
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
pięknie sie załatwiłam, czytając te komentarze oderwałam sie na chwile od robienia obiadu i teraz potarłam ręką usta a dopiero kruszyłam papryczkę peperoncino
ratunku pieeeecze
wódką albo mlekiem przemyj
Stary 2012-01-25, 14:40   #54043
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskaa78 Pokaż wiadomość
ratunku pieeeecze
mlekiem!!

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 14:45   #54044
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
to rozmawiamy o bazie szamponowej czy o glukozydzie decylowym? Bo ja zrozumiałam, ze o glukozydzie i wówczas to, co pisze Ajrisz ma sens.
Co do bazy, to nie ma sensu tu nic regulować - jest kwaśna.
Zrozumiałam, że Ewcia pyta o decyl glucoside z uwagi na jego obecność w bazie szamponowej i odniosłam się ogólnie do ph i jego regulowania.
Stary 2012-01-25, 14:48   #54045
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
wódką albo mlekiem przemyj
Cytat:
mlekiem!!
dziękuję dziewczyny, uratowałyście mnie ale piekło...

Stary 2012-01-25, 14:51   #54046
DMkAnia
Strażnik Wizażu

A w ogóle to znacie ten sklepik? planuję jakieś mydełka sobie zamówić do testowania KLIK!

Stary 2012-01-25, 14:53   #54047
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Skoro takie buty, to nie ma co wskakiwać nowe
A jak rozczesywałaś włosy z odzywką d/s? Nałożyłaś delikatnie i poczekałaś chwilę nim rozczesałaś?
Nałożyłam na całe włosy na jakieś 15 min i wtedy rozczesywałam.
Cytat:
No to czekamy na opis, dokładny i szczegółowy, w jaki sposób myjesz włosy. Z jakiegoś powodu kołtun się pojawia.
I u mnie im delikatniej, tym lepiej - w zasadzie samo ugniatanie i delikatny masaż skóry jeśli używam szamponu. Potem nakładam odzywkę delikatnie i w miarę wszędzie. Odczekuję. I dopiero teraz delikatnie rozczesuję palcami.
Już mówię, no niemożliwe żeby ten kołtun ot tak się sam robił Ostatnio często myję metodą OMO i wygląda to mniej więcej tak:
1. Pochylam się nad wanną i przerzucam włosy do przodu
2. Moczę włosy prysznicem, baardzo dokładnie bo inaczej nie chcą się domyć
3. Nakładam odżywkę (chyba że wcześniej mam nałożony olej) mniej więcej od połowy długości
4. Wylewam trochę szamponu na dłoń, dolewam odrobinę wody, rozcieram w dłoniach a następnie wkładam dłonie między włosy po bokach głowy i delikatnie masuję skalp okrężnymi ruchami.
5. Początek jak w 4. tylko wkładam dłonie między włosy nad czołem i nad karkiem, powtarzam masowanie.
6. Przeciągam pianę po długości, czasami jak czuję że jakieś pasmo nie chce się domyć to zwracam na nie szczególną uwagę, ale nie trę.
7. Spłukuję szampon i nakładam odżywkę d/s (zwykle dość sporo). Najpierw rozcieram ją w dłoniach, a następnie nakładam od nasady włosów po końce. Potem czasami zakładam czepek i siedzę z nim dłużej, a czasem czekam parę minut i spłukuję. Jeśli czeszę włosy w tym kroku to tuż przed spłukaniem odżywki.

A co dalej to już pisałam wcześniej, odciskam w koszulkę, prostuję się, rozczesuję palcami, nakładam b/s i żel.

Może dojdziecie co jest winne powstawaniu mojego dreda

Stary 2012-01-25, 14:53   #54048
ewcia1807
Zakorzenienie

Chodziło mi o decyl glucoside
Już wszystko zrozumiałam
Dzięki Dziewczyny

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-01-25 o 14:55
Stary 2012-01-25, 15:00   #54049
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
4. Wylewam trochę szamponu na dłoń, dolewam odrobinę wody, rozcieram w dłoniach a następnie wkładam dłonie między włosy po bokach głowy i delikatnie masuję skalp okrężnymi ruchami.
6. Przeciągam pianę po długości, czasami jak czuję że jakieś pasmo nie chce się domyć to zwracam na nie szczególną uwagę, ale nie trę.

Może dojdziecie co jest winne powstawaniu mojego dreda
2 punkty bym zmieniła

4. Szampon rozbełtaj w naczyniu jakimś, z większą ilością wody do uzyskania piany i tym polej głowę, następnie masuj skalpik
EDIT: jeśli poczujesz, że fragment gdzieś jest niedomyty to odrobina szamponu na paluszki, rozetrzeć i między włosy na skórę głowy

6. Niepotrzebne to przeciąganie spływająca piana wszystko ładnie domyje - u mnie nawet oleje w ten sposób zmywam - raz! Szamponem Hipp

Tyle ode mnie, ciekawe co Eloe napisze...

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-01-25 o 15:04
Stary 2012-01-25, 15:56   #54050
Miskaa78
Kazar Lady

Moje włosy po całonocnym trzymaniu oleju slonecznikowego, pielęgnacja wciąż ta sama.
szału nie ma

wracam do oliwy z oliwek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25,01.jpg (95,7 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25.01.jpg (25,4 KB, 69 załadowań)

Stary 2012-01-25, 16:04   #54051
86Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne! Mięsiste jak lubię.
Ale lewa się nie wyłamuje, tylko albo za długo ją stylizowałaś albo... nadaje się do podcięcia. Może tez mieć po prostu taki urok.
Raczej taki urok, zaraz po ścięciu też się tak zachowywała, szczególnie te pasma przed uchem- wyglądały albo jak spuszone, albo skołtunione, zbite, podczas gdy tak nie było.
ale następnym razem spróbuję krócej suszyć w tych miejscach, może będzie lepiej.
86Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 16:05   #54052
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
2 punkty bym zmieniła

4. Szampon rozbełtaj w naczyniu jakimś, z większą ilością wody do uzyskania piany i tym polej głowę, następnie masuj skalpik
EDIT: jeśli poczujesz, że fragment gdzieś jest niedomyty to odrobina szamponu na paluszki, rozetrzeć i między włosy na skórę głowy

6. Niepotrzebne to przeciąganie spływająca piana wszystko ładnie domyje - u mnie nawet oleje w ten sposób zmywam - raz! Szamponem Hipp

Tyle ode mnie, ciekawe co Eloe napisze...
Dzięki wielkie Spróbuję zastosować się do tego jutro i jeśli Eloe się wypowie to jeszcze do tego co podpowie. Może w końcu pozbędę się kołtuna
Cytat:
Moje włosy po całonocnym trzymaniu oleju slonecznikowego, pielęgnacja wciąż ta sama.
szału nie ma

wracam do oliwy z oliwek
Jak to szału nie ma? Jest szał, są pięęęękneee

Stary 2012-01-25, 16:06   #54053
ewcia1807
Zakorzenienie

Miskaa78! Piękne są!

Stary 2012-01-25, 17:25   #54054
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, to są objawy braku wilgoci. Musisz popracować nad dostarczeniem i zatrzymaniem wody. O proteinach teraz nie rozmyślaj, tylko o tym, co by im dać do picia: aloes, panthenol, może warto by zainwestować też w coś, co podziała na poziomie komórkowym (uszczelni ścianki) - choćby ceramidy.
Dobrze, rozumiem ze potrzeba nawilzyc. Mam zel aloesowy - mozna nalozyc na noc przed myciem?
Aloe Vera Luksus Gel, INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aqua, Triethanolamine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol.
Ceramidy sobie zamowie z Mazidel i panthenol tez.

Cytat:
szału nie ma
Ja bym szalala, gdyby mi sie takie cudne loki na glowie pojawily.

Edytowane przez paulownia
Czas edycji: 2012-01-25 o 17:27
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 17:29   #54055
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Albo użyłaś niewłaściwej, albo w niewłaściwy sposób, albo coś, co zastosowałaś po myciu odzywka dodatkowo podziałało w ten sposób.
Co tam jeszcze było po Isanie?
Napiszę Ci po kolei jak zrobiłam Więc tak myłam z głową odchyloną do tyłu nakładłam na długość potem na skalp- i masaż z 15 minut następnie włosy na długości pougniatałam i wszystko dokładnie spłukałam/. Po issanie nic nie nakładałam

Cytat:
szału nie ma

wracam do oliwy z oliwek
ale masz długie włosy dopiero teraz tak dokładnie zobaczyłam jakie są długie. powiedz jaką masz długość?
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-01-25 o 17:30
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 17:31   #54056
ewcia1807
Zakorzenienie

Mam pytanko
Tylko włosy z wysoką porowatością nie lubią kokosa itp? Czy te z normalną też?

Stary 2012-01-25, 17:37   #54057
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanko
Tylko włosy z wysoką porowatością nie lubią kokosa itp? Czy te z normalną też?
moja siostra ma wysoką porowatość a kokos u niej sprawdza się swietnie
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-01-25, 17:52   #54058
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
moja siostra ma wysoką porowatość a kokos u niej sprawdza się swietnie
Kurcze, co włosy to inna reakcja

Stary 2012-01-25, 17:54   #54059
yarrowia
Zadomowienie

Ag Rafko dzięki za odpowiedź W końcu się odważyłam wysłać te fotki, zobaczymy
86Paula oswoić to się oswoiłam, bo cóż zrobić. Tylko wyjątkowo niewdzięczna za ten dar losu jestem

Milena: może faktycznie musiałabyś spróbować innej odżywki do mycia? Chociaż jak nawet masz problem, żeby włosy delikatnym szamponem domyć, to nie wiem...
no, ja sobie dzisiaj rycynowy odżywką zmyłam bez problemu
ewcia - może czas na OMO
Eloe, Dmka, tak ogólnie: męczą mnie te codzienne niespodzianki, stylizacja, reanimacja, bez których włosy nadają się jedynie do związania. Dużo czasu codziennie rano na te kombinacje idzie. Gdybym była prostowłosa z natury machnęłabym jakąś krótką do bólu prostą, albo asymetryczną fryzurę - od zawsze mi się tak marzy, wystarczyłoby się uczesać rano i wio. Prosto, szybko, bez poprawiania. Mogłabym spróbować nowego cięcia, zamiast wiecznie tylko podcinać końcówki i zaczesywać grzywkę na drugą stronę Encanto jest prostowaniem trwałym-na parę miesięcy, ale całe życie tak walczyć, yhh...
Nie twierdzę, że moje włosy są brzydkie, ale zupełnie mi do twarzy nie pasują te wywijasy, dlatego też męczę się z grzywką codziennie i ją prostuję
Tak czy siak mogę tylko sobie pomarudzić i w niczym to nie pomoże A jak już jak się zdecyduję na jakieś dziwne cięcie to skąd wziąć fryzjera, który tego nie sknoci? Nawet w dużym Wrocławiu nie ma za wiele możliwości.
Rabarba To mi Jantar na dwa cykle po 3 tygodnie wystarczył, chyba już wiem dlaczego nie widziałam efektów
Miska co ty gadasz! jak to szału nie ma jak jest!

Oj gonicie za bardzo dziś, a ja jutro kolejny egzamin mam...
Stary 2012-01-25, 17:58   #54060
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze, co włosy to inna reakcja
dokładnie trzeba testować.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

yarrowia ja nie wiem co sie ze mną dzieje;d może ja niedokładnie myje te włosy
62 cm
Moje włosy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości