|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Konia bardzo sie ciesze ze wszystko po wizycie w porzadku ![]() Co do znajomej to bardzo nieladnie, nie lubie tak! Ja na obiad dzisiaj burito dla TZ i adasia miesne, dla mnie warzywne
|
|
#2672 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Desia, to wspaniałe wieści
![]() Konia, pięknie wszystko załatwiłaś. Trzymam dalej kciuki za wizytę u młodego chirurga ![]() Wróciłam z rajdu po galerii ![]() Ze wszystkich sklepów najfajniejsze i najtańsze rzeczy są... w Smyku. Nigdy bym nawet nie przypuszczała Nakupowałam ciuszków i teraz czekam aż mąż wróci i zweryfikujemy ile czego mamy. Najfajniejsze kupiłam pajace http://www.smyk.com/pajac-chlopiecy-...a-dla-dzieci-p za 25zł. Sa genialne! Dla dziewczynki naszyte są serduszka. Ja kupiłam po sztuce z każdego rozmiaru
|
|
|
|
#2674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie wiedziec ze jest wsrod nas chemiczka ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- A skoro wszystko juz nadrobilam to chcialam bardzo serdecznie wszystkim podziekowac ze razem ze mna cieszycie sie wynikami dzisiejszej wizyty! ![]() Umowilam sie juz na to usg dodatkowe na wtorek 31, wiec tylko nie caly tydzien! I z tego wszystkiego zapomnialam spytac ile kosztuje ![]() No ale i tak nic nie zrobie bo skoro kaze mi tam isc i sprawdzic nerki to nie bede na tym oszczedzac A w piatek planuje isc na glukoze, bylam juz w aptece zakupic glukoze i jak spytalam o smakowa to pani zaczela sie ze mnie smiac ![]() Brzydka jedna!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-25 o 16:09 |
||
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobietki
![]() desia i konia ciesze sie, ze dzisiejsze wizyty udaly sie kumkura to Ty zaraz mozesz byc na porodowce Ale oczywiscie trzymam kciuki, zeby jeszcze nie, bo widze ze na razie nie masz czasu rodzic ![]() Wiecie co czuje taki dreszczyk emocji, jak mysle o czytaniu pierwszego posta z porodowki... bo wtedy wiadomo ze ZACZYNA SIE...i wszystkie po kolei lecimy.... o rany balbinka dobrze ze napisalas jak to jest u nas z porodowka, bo ja tez pewnie pognalabym majac skurcze co 20 min Ale polozna ostatnio mowila mi zeby jechac jak juz sie ma co 10. I wydaje mi sie to logiczne, przeciez tutaj nie stronia od znieczulenia, wrecz przeciwnie, a zbyt pozno nie mozna podac No bo chyba czestotliwosc skurczy idzie jakos w parze z rozwarciem? Czy sie myle?No i usg to sie nie spodziewalam, ale dobrze ze chociaz mierza miednice, chociaz moja i tak by pewnie dala rade, skoro rozchodzi sie od poczatku ciazy |
|
|
|
#2676 | ||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze wspolczuje.Planujesz przeprowadzke?Bo jednak strach,a co dopiero przy dziecku.Ja mialam okazje przeprowadzac sie do pieknego domu za smieszne pieniadze,ale nie zrobilam tego wlasnie ze wzgledu na nieciekawa okolice i wybralam mieszkanie,ktore jest drozsze o wiele niz dom,za to nie boje sie tu chodzic nawet o 2 w nocy. Bezpieczenstwo-bezcenne Cytat:
I jak juz niedlugo ci zostalo do porodu ![]() Ja jeszcze ponad dwa miesiace ![]() Cytat:
![]() za rozpakowanie w terminie.Na pewno wszystkie w napieciu bedziemy czekac na twoja relacje,bo bedziesz pierwsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bepanthenem smarowalam brodawki i sie sprawdzal,do pupy stosowalam susocrem,a jak mloda byla starsza to linomag i bylam zadowolona. Co do szczepionek,moja miala zwykle,bezplatne.Ale gdyby mnie stac na to bylo,to zakupilabym tamte,zeby nie byla tyle kluta.
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
gosiu czy tutaj w uk wszystko na porodowce jest bezplatne i szczepienia dla dzieci tez?
To musze uspokoic meza, ze raczej zdazy dojechac w razie czego z pracy i jeszcze sie ustroic, zanim ruszymy do szpitala
|
|
|
|
#2678 |
|
Wtajemniczenie
|
konia i desia to dobre wiadomości
mam nadzieję, że nic się nie zmieni. Teraz kciuki za desi USG i koni chirurga Co do szczepionek to ja mam przykład koleżanki. Starszego syna (2005r.) nie szczepili dodatkowo, bo nie mieli kasy wtedy, młodszego (2009r.) zaszczepili przeciwko rotawirusom. Efekt jest taki, że starszy od kiedy chodzi do przedszkola raz w miesiącu regularnie ma wymioty lub biegunkę (takie trzydniówki), a młodszy obcując z nim na co dzień nic, przez 3 lata ani razu. Nie wiem czy to działanie szczepionki, ale być może tak. Ja sama nie wiem czy będę szczepić. Jeszcze się zastanowimy.
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki.
Aleście napisały od wczoraj Byłam u lekarza, przyjął mnie bez problemu. Dziś zaczęło mnie dodatkowo pobolewać gardło, ale póki co nie ma potrzeby brania antybiotyków, chyba, że będzie ze mną gorzej, to mam dzwonić do doktora i umawiać się na wizytę. Oczywiście kobity, które rejestrowały się "na numerek" nie przepuściły nawet starowinki, która ledwo na nogach stała, lekarz był zbulwersowany, że ciężarnej nie puścili... Kupiłam sobie tantum verde na gardło, mam rumianek, maliny. Inhalacje cały czas robię. No i skończył mi się transfer w internecie mobilnym więc będę zaglądała sporadycznie.
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
Desia88 dobrze,że wszystko ok
![]() Kumkura ... to już niedługo będziesz Maleństwo tuliła A co do szczepionek ... to ja jestem za ... tylko przerażają mnie koszty niektórych szczepionek,ale lepiej dmuchać na zimne... niż później żałować... Nadrobiłam Was tak mniej więcej... U mnie dzisiaj na obiad była pomidorówka i paszteciki Jakieś taki dziwne połączenie,a jeszcze pieką się udka w piekarniku TŻ sobie wymyślił,że by zjadł,a że miałam wenę to się pieką.Co do dzidziusiowych zakupów... to zostało mi kupić kilka par takich mniejszych spodenek do 3 miesiąca bo mam masakrycznie dużo bodów,ale spodenek mało. Trochę kosmetyków dla dzidzi i chyba będzie juz wszystko.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
zapomnialam sie pochwalic...
zauwazylam dzis podczas porannego smarowania małego rozstępa na boczku, bede go musiala po prosto polubic
|
#2682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co 20 minut to ja mam skurcze czasami . Nie ma po co jechać za wcześnie, bo skurcze mogą ustać. Najlepiej jeśli masz taką możliwość być u siebie w sypialni+przygaszone światło -bo spokój zwiększa produkcje oksytocyny. A w szpitalu to wiadomo-adrenalina na maxa-ona działa hamująco.Jest taki tekst melisowy.Jeśli nie będziesz pewna czy jechać-bierzesz ciepłą (ale nie gorącą) kąpiel, relaksujesz się-pijesz herbatkę z melisy. Jeśli po kąpieli skurcze się nasilą- możesz się zbierać powoli, a jeśli zanikną lub bardzo osłabną- czekasz na silne i regularne skurcze i relaksujesz się w domciu. |
|
|
|
|
#2683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przykład kocyk podobny do tego, który Aguśka kupiła na allegro w smyku kosztował 89 zł w tym sklepie (aby było zabawniej także Smyk), kosztował 20 zł mniej. I tak samo było w cenami wanienek, pościeli, łóżeczek i innych. Wiadomo, butelki, smoczki... ceny podobne. I wyższe niż na all.---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
Mówiła, że miałą skurcze co kilka minut, ale jeszcze niezbyt regularne. Po kąpieli były co 2 minuty ale jeszcze zwlekała z wyprawą do szpitala, bo były słabe.
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym to wlasnie nie chcialabym jezdzic po kilka razy, a nie wiedziec czemu jak mysle o swoim porodzie, to mysle ze to bedzie srodek nocy
|
|
|
|
|
#2685 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2686 |
|
Zadomowienie
|
ja pewnie zaczne rodzic nad ranem, jakos takie mam przeczucie, w nocy zawsze jak mi cos dolega to mimo wszystko probuje przelezec, przespac, a rano wszystkie dolegliwosci zaczynaja mnie przerazac i zaczynam trzeźwo myslec
![]() co do ubranek to ja mam tak do rozm 68 ,z tym ze 68 nieduzo, ale zapowiedzialam rodzinie ze jesli beda chcieli jakis prezent malemu sprawic to prosimy o wieksze czyli tak 68 w zwyz rozmiary spiochów, bodziaków, dresików a niech maja jakas przyjemnosc![]() ja sie doszkalam wlasnie w sprawach formalnych po porodzie, zasiłkowych i nie moge wyjsc z łózka takiego lenia złapalam
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-25 o 17:06 |
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym sie bala, ze zaczne rodzic w domu ![]() Karolca dobrze,ze juz ze zdrowkiem lepiej i ze obylo sie bez antybiotyku, dalej dbaj o siebie zeby pozbyc sie tych dolegliwosci... A przepuszczanie w kolejce, no to niestety marzenia. Ja tylko raz bedac w ciazy bylam w pl laboratorium na badaniach, bylo tylko kilka osob. Weszla kobieta z dzieckiem i prosto do okienka... ale na nia naskoczyli, ze teraz dziecko nie upowaznia do pierszenstwa, ze wszystkich jednakowo obowiazuje kolejka-mowily to matki. Chociaz z drugiej strony sie nie dziwie, bo jesli to jest teraz taka rzadkosc zeby przepuscic, to czemu jedne musza odsiadywac godzinami, a drugie wejsc z marszu... O tym, zeby mnie przepuscic to nawet nikomu przez mysl by nie przeszlo... |
|
|
|
|
#2688 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do świadomości, może odkopię gdzieś na internecie, ale pamiętam archaiczny artykuł radzący "wiejskim babom" kąpiel przynajmniej raz na tydzień, a jak nie mają w czym to w worku na śmieci ustawionym w rogu pokoju, plus smarowanie skóry smalcem no więc skąd się dziwić, niektóre przeczytają w gazecie i wierzą jak w pismo.Cytat:
![]() A rybek nie jadam z puszki, ewentualnie filety. Ale marzy mi się nieraz makrelka czy łosoś wędzony Cytat:
tylko duże są, nawet te 62 wyglądają na 68.i wychodzą taniej niż na allegro - tam polarkowe pajace to 38zł plus wysyłka. |
|||
|
|
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
przypomnialo mi sie jak moja mama opowiadala, ze ok 22 zaczely ja lapac skurcze, mieszkali wtedy moze 10-15 min od szpitala (idac normalnym tempem - nie ciazowym
, nie bylo telefonu ani samochodu. wiec wyruszyli na porodowke, szli godzine, urodzilam sie o 2:40.sie wkurzylam troche, menager zadzwonil do Tz aby otworzyl o 17 biuro, bo on moze sie spoznic, a dyrektor ma przyjechac i maja spotkanie. a inny kolega z pracy wygadal sie dla Tz ze dzis wlasnie maja spotkanie z kims na moje miejsce na 10h/tydzien, oczywiscie komunikacja jest swietna, inni wiedza a ani ja ani Tz nie wiedzielismy o tym, a mieszkamy obok biura, no i w koncu chodzi o moje miejsce pracy (no ale to 1/3 tego co ja robie), nikt do mnie nie dzwoni z pracy, nie odpisal mi menager na maila. jakos tak bezuzytecznie sie czuje;( nawet swoich rzeczy jeszcze z biura nie wzielam, a tam juz nowa osoba bedzie...ja zawsze bylam taka jesli chodzi o prace, Tz mowi ze jestem pod tym wzgledem glupia, jestem na macierzynskim i powinnam sie cieszyc, a to ze kkogos wzieli tak szybko to dobrze swiadczy, bo tzn ze jednak jest tam troche pracy, wbrew temu co inni mysleli. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-25 o 17:28 |
|
|
|
#2690 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mieszkanie dostaliśmy po ślubie...mój tata przeprowadził się do mieszkania w którym ja mieszkałam z mamą, a my z mężem dostaliśmy jego mieszkanie. Na dodatek nie jest własnościowe, tylko spółdzielcze budowane z dofinansowania budżetu państwa i możemy je wykupić dopiero za 6 lat i wtedy sprzedamy...planujemy wtedy wybudować dom w miejscu bardziej bezpiecznym ![]() Póki co musimy trochę pomieszkać w tej dziurze... kiedyś dzwoniłam po pizze do tele... i powiedzieli mi że na moją dzielnicę nie dowożą pizzy po godzinie 19 masakra...Cytat:
Cytat:
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ja bym wolala po poludniu-wieczorem, wtedy mialabym pewnosc, ze nastepnego dnia wyjde do domu, a jak urodze rano lub w nocy to nie wiadomo kiedy... Tzn nigdy nic nie wiadomo na pewno, ale tak sobie rozkminiam
A mysle ze urodze w nocy, dlatego ze mi to nie na reke... hahah optymistka
|
|
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() podczytuje na bieżąco ale jakoś weny nie mam jutro do diabetologa i do gina jadę muszę się ginkowi powiedziec ze od dluzszego juz czasu mam często mokrą wkładkę takie wodniste upławy jakby ?? nie wiem mam schiza że sącza mi się wody chociaz moze dzidzia na pęcherz uciska i po prostu mam nietrzymanie moczu lekkie ?? albo faktycznie upławy takie wodniste czy któraś z Was też ma taką wodnistą wydzielinę? dzidzia się rusza i wierzga czasami całkiem mocno także myślę że z dzieciątkiem wszystko ok no ale schizy są
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
Ja dzisiaj sporo pracy mam, więc dlatego mało zaglądam... Widziałam, że dobre wieści po wizytach- cieszę się. ![]() Kumkura już nie długo super
|
#2694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odczekalam troche tych boli i po konsultacji telefonicznej gnalam do szpital, rozwarcie mialam 1,5 cm i dostalam wybor ze jak bardzo chce to zostaje ale rownie dobrze moglam jechac do domu i jeszcze troche poczekac, oczywiscie wolalm byc juz po opieka Zycze Wam jednak dziewczyny abyscie nie tracily glowy w tym waznym momencie, ja mam nadzieje ze tym razem pojdzie mi lpeiej, znaczy spokojniej!
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic sie nie martw, mysle ze wszystko jest ok Mysle, ze popuszczanie moczu bys czula, no i czulabys tez inny zapach, ktory latwo rozpoznac. Nie stresuj sie |
|
|
|
|
#2696 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzidziuś się rusza więc pewnie jest ok, ale dobrze że jedziesz do gina ...warto, zeby to sprawdził i Cię uspokoił
|
|
#2697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za dodanie otuchy zapach czasami ma ostry moczowo amoniakowy ale faktycznie na pewno wspomnę o moich obawach lekarzowi jutro
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma 10 min samochodem do domu (w nocy), w dzien jak sa korki to 15-20, wiec jak cos to raczej zdazy dojechac. Wazne zeby tylko nie spanikowac za bardzo
|
|
|
|
|
#2699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja z moją 1,5cm bardzo miękką szyjką boję się że to będzie szybki "szpil" i może nie zdążyć dojechać...no nic...nie ma się co stresować na zapas...jeszcze ok. 8-10 tygodni mi zostało
|
|
#2700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Male jest piekne Cziqua, ja takich uplawow nie mam wiec nie pomoge Mysle ze lekarz juz bedzie wiedzial jak sprawdzic co to i wtedy bedziesz miala pewnosc! Cottonpuma, to bylo ladnych pare lat temu jak ja do podstawowoki chodzilam ![]() Monia, w szwecji prowadzenie ciazy tez wyglada inaczej! Ale co jest lepsze? nie wiem szczerze mowiac, mysle ze to nie jest tak ze oni oszczedzaja kase na tym! Moja ciaza generalnie byla bezproblemowa ale mysle ze jak jakis problem sie pojawia to reaguja dosyc szybko i ladnie, ja pamietam ze mialam schize z adasiem w ciazy ze sie nie rusza to usg mialam jescze tego samego dnia i faktycznie okazalo sie ze adas obrucil sie pleckami do przodu i kopal mnie do srodka, czego nie czulam! Tak wiec zareagowali pieknie, przy porodzie nie mam na co narzekac rowniez, wszyscy byli strasznie profesjonalni i sympatyczni, dostalam i gaz i zzo bezplatnie! moglam miec akupunkture i co tylko sobie zamarzyc mozna, prysznic bralam w szpitalu. Wszystkie kontrole mnie i dziecka bezplatne, generalnie dzieci do 18 lat maja wszytko bezplatne, wszystkie szczepionki, tam generalnie nie ma kilku rodzajow i problem tak jak u nas, ktora wybrac! Wszystkie dzieci dostaja ta sama szczepionke za darmo! Na pierwsza kontrole zabkow dostalismy wezwanie jak adas mial roczek, bardziej informacyjna wizyta, ale potem co roku bylo nowe wezwanie, za darmo oczywiscie, badanie okulistyczne i dlugo moge tutaj wymieniac! Tak ze jest to napewno system bardziej sprawiedliwy niz nasz niestety bo u Nas ten co ma kase moze sobie zalatwic kazde badanie a Ci ktorym brakuje to juz gorzej! A jeszcze w zwiazku z tymi poloznymi to one maja wiele lat praktyki tak ze mysle ze znaja sie na swoim fachu Oczywiscie ze zawsze moze sie zdarzyc jakas kosmitka jak u Moni , ale to tak samo jak u nas ginekolog,niektorych na NFZ szczegolnie to !Alez sie rozpisalam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

tak że jutro będę znów tyłkiem
, komfortowe to dla mnie nie będzie , ale cóż , dobrze żeby to jednak obejrzał fachowiec 

No bo chyba czestotliwosc skurczy idzie jakos w parze z rozwarciem? Czy sie myle?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
chociaz moze dzidzia na pęcherz uciska i po prostu mam nietrzymanie moczu lekkie ?? albo faktycznie upławy takie wodniste czy któraś z Was też ma taką wodnistą wydzielinę? dzidzia się rusza i wierzga czasami całkiem mocno także myślę że z dzieciątkiem wszystko ok no ale schizy są