Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 19:16   #1321
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
k:

( Mam nadzieję, że żadnej z Was nie pominęłam )
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:23   #1322
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

dziewczyny no i te gagi całkiem, całkiem.
Wiadomo, pampersy oryginalne to to nie są.
dla mnie IDENTYCZNE jak dady. ( dada, gaga - kto to wymyślał ? )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:25   #1323
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Syndrom niewyspanej mamusi
Ja przedwczoraj łożyłam do zmywarki zużytą chusteczkę higieniczną, a łyżeczkę wrzuciłam do kosza
Ty niewyspana? Przy tak cudownie śpiącym dziecku?

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A teraz witam
W żłobku coraz fajniej - dzisiaj Natan już się śmiał a nie płakał, tylko jeszcze ma stracha przed większą grupą dzieci ale jest coraz lepiej Jutro idziemy na 3 godziny!!!

A TERAZ PATRZCIE I PODZIWIAJCIE
dla Natana!
I dla Jasia adrji Dzielne chłopaki!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:34   #1324
Natka_
Zakorzenienie

Madziulka, wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojego synka:r oza:

Cytat:
I HIT DNIA - kupiłam chodzik Żyrafę za 20 zł I to przez przypadek, bo juz przestałam polować, po tym jak się wkurzyłam w weekend, że nigdzie ichnie ma. A dziś stanęłam pod Biedronką, bo jestem uzależniona od jednego soku stamtąd, patrzę, a tam stoi jeden jedyny chodzik, choć bez ceny. Pytam, a facet mówi, że były na 40 przecenione, a dziś zmienili na 20
Noo to myśliwcu

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
AAAAAAA
musze sie z Wami tym podzielić!!!
za 6 dni wracam do białegostoku i mam od ręki robote! ale uwahga.. robote zdalną, w domuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! ! gadałam niedawno z kolga Marcina, on ogarnity chlopak. obiecal mi ze mi pomoze i wlasnie dzwonil ze ma mi ta robote !!!!!!!
popłakałam sie ze szczescia...
Pięknie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
A teraz co u nas:
Wczoraj moja panna lezala na macie I bawila sie , po pieciu minutach zaczela sie odpychac nogami I tak znalazla sie pod komoda (2m) ,polozylam ja spowrotem , a ona smiala sie i znow to samo zrobila, wiec teraz nawet na macie jej nie zostawiam

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Natko nie handluje ale rozdaje płatki śniadaniowe. Chcesz?
Ooo! Płatki to ja uwielbiam Czy nie byłby to problem

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!!! Byłam pobiegać iiiiiii padam!
Ohoo, zazdroszczę samozaparcia

To strszne co sie wydarzylo w Sosnowcu Ja bym tego nie przeżyła

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-01-25 o 19:42
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:34   #1325
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Marina ja tez kiedys używalam pieluch z Tesco. Tylko nie wiem jak one sie nazywaly. Tam tylko logo Tesco było. W PL napewno są bo na opakowaniu po polsku napisane było. Mi bardzo pasowaly. Nic nie cieklo, nie odparzalo.
Ostatnio jednak nie kupuje bo w Tesco jest promocja na pampersy te pomarańczowe i bardziej sie opłaca je kupic.

Telik a za granice tez wysylasz ??

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:37   #1326
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mój najukochańszy syn kończy dzisiaj pół roczku! A mamusia 24 lata...
No to najlepszego dla was obu

I dla wszystkich innych dzisiejszych solenizantów!!!
Stary 2012-01-25, 19:38   #1327
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Patik chcesz coś napisać w klubie ?
nie, nie będę się rozczulać nad sobą. Znowu mnie wkurzyła
a ja we wszystkim widzę podwójne dno.
A że dzieć ostatnio bez humoru i wyje to ja jeszcze bardziej sfrustrowana .Oj tam szkoda gadać. Ona zawsze wszystko wie lepiej, nawet to kiedy Sara ma iść spać i co gwarantuje jej długi sen. - to tak w wielkim skrócie.- tak jaby całe dnie conajmniej z nią spędzała, że wszystko wie o moim dziecku Ona nie ma za grosz pokory w sobie.
I zadowolona że Sara do mnie rąk nie wyciąga jak ją biorę od rąk teściowej no czaicie? i jak tu się nie wrukwić.

A ta mała terrorystka nie chce mleka, wyje nawet na rękach zaraz się śmieje, spać nie chce tak cały dzień. A właściwie z dnia na dzień jest coraz gorzej, a ja za bardzo nerwowa się zrobiłam

duuupppaaaaa

Ej a Telik to brumkowi gotowe danie wysłała czy to jakieś chrupki tylko w telikowie dostępne? bo nie wiem co to ta gor cośtam..sorki nie wchodziłam na blog telika żeby to sprawdzić.
Telik już widzę zamówienie od Lilii masz

Widziałam na tvn w faktach o tym porwanym dzieciątku, ledwo łzy powstrzymałam. Nie mogę co za tragedia.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-01-25 o 19:40
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:43   #1328
mamad1
Zadomowienie

Sto lat dla dużych i małych jubilatów!:ro za:

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ostatnio, jak Maja nie chciała spać w łóżeczku, a zasypiała przy cycku, to już z bezsilności myślałam, że będę się ładować do łóżeczka razem z nią
Dobre jesteście Mój Mały do pewnego momentu zasypiał tylko przy cycu, a teraz już nie. Jedynie w nocy.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
uwaga! kinga przmieszcza sie!!!!! juz nie w bok turlaniem a w tył pełzaniem, a wlasciwie slizgiem (kolana i d.pka na podłodze, rece przesuwaja i to po dywanie a nie panelach!)!!! i jak sie wscieka ze wszystko jej ucieka....

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Zanim nadrobię i poodpowiadam, chcę tylko zrobić małą prywatę:

Teliku - paczka doszła. Jestem w szoku dziewczyno! Jesteś boska, kochana, cudowna, ale niestety też wprawiająca w zakłopotanie i niepoprawna Paczka cudna, granola doskonała (że takie cudo można w domu stworzyć to się nie spodziewałam . Mąż mi wyjadł od razu pół puszki tej z melasą zanim zdążyłam się zorientować A warto zaznaczyć, że on musli itp. nie lubi ). Ale tak mi teraz głupio, że aż nie wiem, gdzie głowę schować: nie dość że to, to jeszcze nowe puszki, prezent dla Tymcia (który już został doszczętnie zaśliniony) i kurier. Jak ja Cisie teraz odwdzięczę dziewczyno? Chyba weekend w SPA Ci muszę postawić

A tak na serio, to pięknie dziękuję. Jesteś naprawdę kochana

Dziewczyny, a Wam polecam tę granolę z blogu Telika. Mmmmmm
A bezprzewodowo nie da się wysłać

Cytat:
I HIT DNIA - kupiłam chodzik Żyrafę za 20 zł I to przez przypadek, bo juz przestałam polować, po tym jak się wkurzyłam w weekend, że nigdzie ichnie ma. A dziś stanęłam pod Biedronką, bo jestem uzależniona od jednego soku stamtąd, patrzę, a tam stoi jeden jedyny chodzik, choć bez ceny. Pytam, a facet mówi, że były na 40 przecenione, a dziś zmienili na 20
Prawie jak ze szczęściem - samo przychodzi, gdy przestaniesz za nim biegać
Stary 2012-01-25, 19:44   #1329
BABONIK
Zadomowienie

Telik - ale wiesz jakie to nieszczęście lubić dobrze zjeść i nie umieć sobie tego samemu zrobić? do tego mieszkać na wiosce to tragedia... u mnie w Bochni ciężko żeby kupić laskę wanilii,nie mówiąc nawet o świeżej kolendrze ...

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2012-01-25 o 19:48
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:45   #1330
sygine
Zadomowienie

A teraz gwoli wyjaśnienia - Nataniel nie wstał sam, ani też nie został przez nikogo postawiony
Siedział na tapczanie i wyczaił, że na podłodze jest włączony laptop... A że pięknie potrafi czołgać się w tył więc dawaj na brzuch i ruchem posuwisto - zwrotnym dawaj na podłogę. Jak dotarł do krawędzi łóżka to się pięknie zsunął, przytrzymał rękami tapczanu i ustał parę sekund na nóżkach. A ja dosłownie chwilę prędzej mu foty pstrykałam więc szybko mi się udało to uchwycić, bo po chwili już pięknie siedział na podłodze
Stary 2012-01-25, 19:46   #1331
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
teorie zdałam, ale na mieście mnie uwalił z mojej głupoty zresztą
oj trudno teoria odhaczyć i walczymy dalej!
Cytat:
AAAAAAA
za 6 dni wracam do białegostoku i mam od ręki robote! ale uwahga.. robote zdalną, w domuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! ! gadałam niedawno z kolga Marcina, on ogarnity chlopak. obiecal mi ze mi pomoze i wlasnie dzwonil ze ma mi ta robote !!!!!!!
super dobre wieści!!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moja też ona ma w raczkowanie czy pełzanie, ona będzie latać
mój to samo ręce w bok do góry i nogi obie nie wiem czy chce syrenkę udawać czy fokę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
super, zdradź co to za praca

- o nic nie pytajcie....
jestem kobietą muszę zapytać (już doczytałam!)

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Shira mi w końcu kaszę jaglaną udało się kupić w Novexie i kupiłam od razu kasze kukurydzianą. Mam nadzieję, ze jutro będzie otwarte !
a taką w torebkach kupiłaś?
Stary 2012-01-25, 19:47   #1332
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
AAAAAAA

Cookie to wspaniale a co z tż??

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:49   #1333
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
AAAAAAA

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Wczoraj moja panna lezala na macie I bawila sie , po pieciu minutach zaczela sie odpychac nogami I tak znalazla sie pod komoda (2m) ,polozylam ja spowrotem , a ona smiala sie i znow to samo zrobila, wiec
Stary 2012-01-25, 19:50   #1334
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ogłoszenia parafialne:

Szymon, Hania, Igor
za skończone miesiące.
Madziulka sto lat
Adrji i Sygine ale zdolne dzieciaki
Zanka następnym razem się uda
Cookie cieszę razem z Tobą

No i piękna ta suknia, tylko nie pamiętam czyja Brida Twoja, tak?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:51   #1335
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ogłoszenia parafialne:

Szymon, Hania, Igor
za skończone miesiące.
Madziulka sto lat
Adrji i Sygine ale zdolne dzieciaki
Zanka następnym razem się uda
Cookie cieszę razem z Tobą

No i piękna ta suknia, tylko nie pamiętam czyja Brida Twoja, tak?
a teraz Jacieeee ładnie napisze co u niej!!!

a zapomniałam Nataniel jest boski i nosi moje ukochane imię!!

nic wczoraj była skrzynia umarlaka to teraz popłynę na "kraniec świata"
dobranoc dziołchy!

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2012-01-25 o 19:53
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:52   #1336
Kolina
Zadomowienie

witajcie
ja tak na chwilkę, nie dawno wróciliśmy

chciałam napisać jak nasze wizyty

usg bioderek ok, nie będzie dalszej kontroli
usg główki do kontroli za 2 miesiące, jeszcze są widoczne ślady niedotlenienia, nie powiększyło się, jest zahamowane, lekarz mówi że nie ma paniki, ale kontrolować trzeba
neurolog mówi że rozwój jest prawidłowy, może troche zbyt npięte ma ramionka ale generalnie jest ok, mam troszke z nim ćwiczyć
to co poprzednio mieliśmy ćwiczyć zrobiliśmy na 5
prosiła by zajrzeć do niej przy okazji usg główki za 2 miesiące

generalnie wynik wizyt dobry, chociaż miałam nadzieję że już więcej wizyt nie będzie, że wszystko jest ok i nie trzeba kontrolować

ide do maluszka

później wrócę, drugie okienko mam otwarte na 39 stronie gdzie rano skończyłam czytać
Stary 2012-01-25, 19:56   #1337
iustyna1
Wtajemniczenie

Patik doczytałam, no teściowa, to Ci się nie udała . Biedna tam jesteś...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:57   #1338
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Biegasz?! Podziwiam.

Ja swego czasu biegałam i przez pół roku zgubiłam 10kg.
Ale nienawidzę biegać, boli mnie wszystko.
Dzisiaj byłam pierwszy raz bo mnie wkurza, że samą dietą mi za wolno kg lecą i muszę się wspomóc.. A biegałaś codziennie? Jak długo? Trzymałaś do tego dietę czy jadłaś normalnie?

Cytat:
nie, nie będę się rozczulać nad sobą. Znowu mnie wkurzyła
a ja we wszystkim widzę podwójne dno.
A że dzieć ostatnio bez humoru i wyje to ja jeszcze bardziej sfrustrowana .Oj tam szkoda gadać. Ona zawsze wszystko wie lepiej, nawet to kiedy Sara ma iść spać i co gwarantuje jej długi sen. - to tak w wielkim skrócie.- tak jaby całe dnie conajmniej z nią spędzała, że wszystko wie o moim dziecku Ona nie ma za grosz pokory w sobie.
I zadowolona że Sara do mnie rąk nie wyciąga jak ją biorę od rąk teściowej no czaicie? i jak tu się nie wrukwić.

A ta mała terrorystka nie chce mleka, wyje nawet na rękach zaraz się śmieje, spać nie chce tak cały dzień. A właściwie z dnia na dzień jest coraz gorzej, a ja za bardzo nerwowa się zrobiłam

duuupppaaaaa

Ej a Telik to brumkowi gotowe danie wysłała czy to jakieś chrupki tylko w telikowie dostępne? bo nie wiem co to ta gor cośtam..sorki nie wchodziłam na blog telika żeby to sprawdzić.

Widziałam na tvn w faktach o tym porwanym dzieciątku, ledwo łzy powstrzymałam. Nie mogę co za tragedia.
No historia przerażająca.. niedługo naprawdę strach będzie z dzieckiem z domu wyjść..

A co do - moja też wszechwiedząca.. wszystko wie lepiej i tylko jej rady są najlepsze na szczęście mieszkam 170km od niej i widuję raz na miesiąc jak nie rzadziej.. także dla Ciebie

Cytat:
A teraz gwoli wyjaśnienia - Nataniel nie wstał sam, ani też nie został przez nikogo postawiony
Siedział na tapczanie i wyczaił, że na podłodze jest włączony laptop... A że pięknie potrafi czołgać się w tył więc dawaj na brzuch i ruchem posuwisto - zwrotnym dawaj na podłogę. Jak dotarł do krawędzi łóżka to się pięknie zsunął, przytrzymał rękami tapczanu i ustał parę sekund na nóżkach. A ja dosłownie chwilę prędzej mu foty pstrykałam więc szybko mi się udało to uchwycić, bo po chwili już pięknie siedział na podłodze
co i tak nie zmienia faktu, że zdolny z niego chłopak

A dzisiaj środa i co to oznacza? że dzisiaj lecą ugotowani
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:03   #1339
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a teraz Jacieeee ładnie napisze co u niej!!!
A u mnie ołki dołki. Dominik śpi, TŻ kopie piłkę z chłopakami (mam nadzieję ) a ja się relaksuję przy wizażu.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:08   #1340
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Patik doczytałam, no teściowa, to Ci się nie udała . Biedna tam jesteś...

idę spać.
Dobranoc kobity.
Stary 2012-01-25, 20:14   #1341
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny no i te gagi całkiem, całkiem.
Wiadomo, pampersy oryginalne to to nie są.
dla mnie IDENTYCZNE jak dady. ( dada, gaga - kto to wymyślał ? )
ale gaga troszkę tańsza jak dada?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
To strszne co sie wydarzylo w Sosnowcu Ja bym tego nie przeżyła

Ja jak przeczytałam artykuł to się poryczałam.
Jak pisali o tej wyżynającej się dolnej jedynce....
Boże, to dziecko matki szuka...

Cytat:
Skąd wiesz?

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Telik - ale wiesz jakie to nieszczęście lubić dobrze zjeść i nie umieć sobie tego samemu zrobić? do tego mieszkać na wiosce to tragedia... u mnie w Bochni ciężko żeby kupić laskę wanilii,nie mówiąc nawet o świeżej kolendrze ...
Ja Ciebie rozumiem
Kolendry też w okolicy nie dostanę.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
witajcie
Kolina najważniejsze, że zahamowało, że nie postępuje

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Dzisiaj byłam pierwszy raz bo mnie wkurza, że samą dietą mi za wolno kg lecą i muszę się wspomóc.. A biegałaś codziennie? Jak długo? Trzymałaś do tego dietę czy jadłaś normalnie?
Ciesz się, że w ogóle lecą....

Ja biegałam codziennie przez pół roku.
Jadłam wszystko ale mniejsze porcje.
Jak byłam zadowolona ze swojego wyglądu to przestałam biegać i to było najgorsze co mogłam zrobić... bo mi wszystko wróciło.

A i młodsza byłam, było łatwiej.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:27   #1342
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziewczyny załamałam sie Chciałam trochę zaoszczędzić przez brak kasy i kupiłam Ali używane krzesełko. Babka napisała, że było kilka razy uzyte stan idealny. A jest okropne brudne, wyłamana śrubka jeszcze coś by się znalazło. Nie dość, że nie mam kasy to i krzesełka Co robić ??????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:30   #1343
zanetaa88
Zakorzenienie

Shira tak mam taką -> kasze jaglaną i kasze kukurydzianą taką.

Patik

Kolina wiedziałam, ze będzie dobrze

MADZIA niech syn zdrowo się chowa,
i miłości da druga połowa.
Uśmiechaj się kiedy deszczowo na dworze,
i miej miliony w dużym worze.
STO LAT , STO LAT !

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Brunetka napisz że chcesz zwrot pieniędzy, bo krzesełko jest zepsute.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:32   #1344
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

Ciesz się, że w ogóle lecą....

Ja biegałam codziennie przez pół roku.
Jadłam wszystko ale mniejsze porcje.
Jak byłam zadowolona ze swojego wyglądu to przestałam biegać i to było najgorsze co mogłam zrobić... bo mi wszystko wróciło.

A i młodsza byłam, było łatwiej.
No właśnie ja też tak mam, że jak już ładnie zlecę to wracam do jedzenia wszystkiego i wraca.. teraz znowu mam nadmiar i koniecznie muszę coś z tym zrobić.. mam plan zrzucić tak z 13kg.. ale to bieganie jest na maksa ciężkie.. aerobik przy tym to pikuś

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny załamałam sie Chciałam trochę zaoszczędzić przez brak kasy i kupiłam Ali używane krzesełko. Babka napisała, że było kilka razy uzyte stan idealny. A jest okropne brudne, wyłamana śrubka jeszcze coś by się znalazło. Nie dość, że nie mam kasy to i krzesełka Co robić ??????
A gdzie kupiłaś? Na allegro? Może zgodzi się na zwrot?
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:34   #1345
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Madziulka, wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojego synka:r oza:
Dziękuję

Cytat:
No to najlepszego dla was obu

I dla wszystkich innych dzisiejszych solenizantów!!!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Szymon, Hania, Igor za skończone miesiące.
Madziulka sto lat
Dziękuję

Zjadłam pizze i pękam w szwach

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:35   #1346
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Mój mąż ma na siebie samochód bo nie ma jeszcze tego 25 roku życia za soba więc samochód jest na teścia a mój małż jest współwłaścicielem i jemu także zniżki już lecą, z racji że teść ma już wypracowane chyba 60%.

hejo - mój tż też dopiero w tym roku ma niższe ubezpieczenie bo też miał zwyżkę 50% za wiek poniżej 25 lat a w PZU ta granica jest nawet 26 lat - wyższa niż u pozostałych ubezpieczycieli - ale w lutym tż skończył 25 lat i w sierpniu płacił już prawie o 40% niższe ubezpieczenie. - a część zniżek miał z mojego teścia bo był wpisany jako współwłaściciel - z tym że on zmarł w 2009 roku - potem tż ubezpieczał też drugie auto u nich i skuter i jakoś przepisali mu tamte zniżki jeszcze z teścia tylko na niego .

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-01-25 o 20:50
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:37   #1347
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
MADZIA niech syn zdrowo się chowa,
i miłości da druga połowa.
Uśmiechaj się kiedy deszczowo na dworze,
i miej miliony w dużym worze.
STO LAT , STO LAT !
Dziękuję Żanetko

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:38   #1348
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dzwonił z pracy i chyba przemyslał sprawę bo juz inna była rozmowa, a co mieszkania to w którym mieszkamy jest przypisane na M. a to mieszkanie gdzie mieszkaja moi rodzice jest na mnie przypisane, tak że każdy ma swoje mieszkanie, trzeba miec zabezpieczenie bo różnie w życiu bywa , a co samochodu, to tata ma inny samochód i już nowy dowód rejestracyjny, i trzeba było by 180 zł zapłacić, żebym była jako współwłaścicielka to juz sobie daruje, a wiem że to było by dobre, M. ma 2,5 roku zniżki to może od niego "wezmę"
żeby "wziąć" czyjeś zniżki to ten ktoś musi być wpisany do dowodu rej jako współwłaściciel - a Ty dowód rej chyba już masz wyrobiony, prawda? w każdej chwili można dopisać współwłaściciela do dowodu rej i to nie wiąże się z wymianą dowodu rejestracyjnego musi być jedynie spisana umowa darowizny na tego współwłaściciela i z tym idziesz do wydziału komunikacji.

Stary 2012-01-25, 20:39   #1349
adrji
Raczkowanie

Cytat:

Czy którejś dziecko ma problemy z wędzidełkiem? My dostaliśmy skierowanie na zabieg.. ale mamy się zgłosić dopiero w marcu.. jakoś się boję, mimo, że wiem, że to chwila i po wszystkim..

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

My. Zdziwiłam sie nasza pediatra nic nie mówiła,
ale ostatnio byłam u zwykłego rodzinnego zajrzec w gardlo bo cos prychaliśmy i mówi mi,
że ma krotkie wędzidelko i moze mieć przez to problemy z mową tzn wymową niektorych zglosek.
Jeszcze sie w temat dobrze nie zaglebiałam,
za tydzien idziemy do naszego pediatry i mamy dostać skierowanie do laryngologa.
A ten zabieg to juz teraz? podobno im wczesniej tym lepiej i że wiele dzieci tak ma,
ciekawe na czym to polega co będą im robić
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:41   #1350
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
brida, juz za późno, tata ma inny samochód, i chyba sam jest, jako właściciel, a ja jako,że mam swój, nir mogę byc współwłaścicielem z tatą
nieprawda - możesz być właścicielem i współwłaścicielem dowolnej liczby pojazdów w każdej chwili mozna na podstawie umowy darowizny dopisać współwłaściciela do pojazdu.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:

A TERAZ PATRZCIE I PODZIWIAJCIE

bosko zdolniacha, ale żeby tak się wyszkolił przez dwa dni w złobku to chylę czoła

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
witajcie
ja tak na chwilkę, nie dawno wróciliśmy

chciałam napisać jak nasze wizyty

usg bioderek ok, nie będzie dalszej kontroli
usg główki do kontroli za 2 miesiące, jeszcze są widoczne ślady niedotlenienia, nie powiększyło się, jest zahamowane, lekarz mówi że nie ma paniki, ale kontrolować trzeba
neurolog mówi że rozwój jest prawidłowy, może troche zbyt npięte ma ramionka ale generalnie jest ok, mam troszke z nim ćwiczyć
to co poprzednio mieliśmy ćwiczyć zrobiliśmy na 5
prosiła by zajrzeć do niej przy okazji usg główki za 2 miesiące

generalnie wynik wizyt dobry, chociaż miałam nadzieję że już więcej wizyt nie będzie, że wszystko jest ok i nie trzeba kontrolować

ide do maluszka

później wrócę, drugie okienko mam otwarte na 39 stronie gdzie rano skończyłam czytać
super wieści

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości