|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
dziewczyny no i te gagi całkiem, całkiem.
Wiadomo, pampersy oryginalne to to nie są. dla mnie IDENTYCZNE jak dady. ( dada, gaga - kto to wymyślał ? )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1323 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
dla Natana!I dla Jasia adrji Dzielne chłopaki!
|
||
|
|
|
#1324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Madziulka, wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojego synka
Cytat:
myśliwcuCytat:
![]() Cytat:
![]() Ooo! Płatki to ja uwielbiam Czy nie byłby to problem![]() Ohoo, zazdroszczę samozaparcia ![]() To strszne co sie wydarzylo w Sosnowcu Ja bym tego nie przeżyła
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-01-25 o 19:42 |
|||
|
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina ja tez kiedys używalam pieluch z Tesco. Tylko nie wiem jak one sie nazywaly. Tam tylko logo Tesco było. W PL napewno są bo na opakowaniu po polsku napisane było. Mi bardzo pasowaly. Nic nie cieklo, nie odparzalo.
Ostatnio jednak nie kupuje bo w Tesco jest promocja na pampersy te pomarańczowe i bardziej sie opłaca je kupic. Telik a za granice tez wysylasz ?? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dla wszystkich innych dzisiejszych solenizantów!!!
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie będę się rozczulać nad sobą. Znowu mnie wkurzyła
a ja we wszystkim widzę podwójne dno. ![]() A że dzieć ostatnio bez humoru i wyje to ja jeszcze bardziej sfrustrowana .Oj tam szkoda gadać. Ona zawsze wszystko wie lepiej, nawet to kiedy Sara ma iść spać i co gwarantuje jej długi sen. - to tak w wielkim skrócie.- tak jaby całe dnie conajmniej z nią spędzała, że wszystko wie o moim dziecku I zadowolona że Sara do mnie rąk nie wyciąga jak ją biorę od rąk teściowej A ta mała terrorystka nie chce mleka, wyje nawet na rękach zaraz się śmieje, spać nie chce tak cały dzień. A właściwie z dnia na dzień jest coraz gorzej, a ja za bardzo nerwowa się zrobiłam duuupppaaaaa ![]() Ej a Telik to brumkowi gotowe danie wysłała czy to jakieś chrupki tylko w telikowie dostępne? bo nie wiem co to ta gor cośtam..sorki nie wchodziłam na blog telika żeby to sprawdzić.Telik już widzę zamówienie od Lilii masz ![]() Widziałam na tvn w faktach o tym porwanym dzieciątku, ledwo łzy powstrzymałam. Nie mogę co za tragedia.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-01-25 o 19:40 |
|
|
|
#1328 | ||||
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla dużych i małych jubilatów!
Cytat:
Mój Mały do pewnego momentu zasypiał tylko przy cycu, a teraz już nie. Jedynie w nocy.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Telik - ale wiesz jakie to nieszczęście lubić dobrze zjeść i nie umieć sobie tego samemu zrobić?
Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2012-01-25 o 19:48 |
|
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
A teraz gwoli wyjaśnienia - Nataniel nie wstał sam, ani też nie został przez nikogo postawiony
![]() Siedział na tapczanie i wyczaił, że na podłodze jest włączony laptop... A że pięknie potrafi czołgać się w tył więc dawaj na brzuch i ruchem posuwisto - zwrotnym dawaj na podłogę. Jak dotarł do krawędzi łóżka to się pięknie zsunął, przytrzymał rękami tapczanu i ustał parę sekund na nóżkach. A ja dosłownie chwilę prędzej mu foty pstrykałam więc szybko mi się udało to uchwycić, bo po chwili już pięknie siedział na podłodze
|
#1331 | |
|
Zadomowienie
|
oj trudno teoria odhaczyć i walczymy dalej!
Cytat:
super dobre wieści!!mój to samo ręce w bok do góry i nogi obie nie wiem czy chce syrenkę udawać czy fokę jestem kobietą muszę zapytać (już doczytałam!)a taką w torebkach kupiłaś?
|
|
#1332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cookie to wspaniale |
|
|
|
|
#1333 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogłoszenia parafialne:
Szymon, Hania, Igor za skończone miesiące.Madziulka sto lat Adrji i Sygine ale zdolne dzieciaki ![]() Zanka następnym razem się uda Cookie cieszę razem z Tobą No i piękna ta suknia, tylko nie pamiętam czyja Brida Twoja, tak?
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zapomniałam Nataniel jest boski i nosi moje ukochane imię!! nic wczoraj była skrzynia umarlaka to teraz popłynę na "kraniec świata" dobranoc dziołchy!
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-01-25 o 19:53 |
|
|
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
ja tak na chwilkę, nie dawno wróciliśmy chciałam napisać jak nasze wizyty usg bioderek ok, nie będzie dalszej kontroli usg główki do kontroli za 2 miesiące, jeszcze są widoczne ślady niedotlenienia, nie powiększyło się, jest zahamowane, lekarz mówi że nie ma paniki, ale kontrolować trzeba neurolog mówi że rozwój jest prawidłowy, może troche zbyt npięte ma ramionka ale generalnie jest ok, mam troszke z nim ćwiczyć to co poprzednio mieliśmy ćwiczyć zrobiliśmy na 5 ![]() prosiła by zajrzeć do niej przy okazji usg główki za 2 miesiące generalnie wynik wizyt dobry, chociaż miałam nadzieję że już więcej wizyt nie będzie, że wszystko jest ok i nie trzeba kontrolować ide do maluszka później wrócę, drugie okienko mam otwarte na 39 stronie gdzie rano skończyłam czytać
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik doczytałam, no teściowa, to Ci się nie udała
. Biedna tam jesteś...
|
|
#1338 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo mnie wkurza, że samą dietą mi za wolno kg lecą i muszę się wspomóc.. A biegałaś codziennie? Jak długo? Trzymałaś do tego dietę czy jadłaś normalnie? ![]() Cytat:
A co do na szczęście mieszkam 170km od niej i widuję raz na miesiąc jak nie rzadziej.. także dla CiebieCytat:
co i tak nie zmienia faktu, że zdolny z niego chłopak![]() A dzisiaj środa i co to oznacza? że dzisiaj lecą ugotowani
|
|||
|
|
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie ołki dołki. Dominik śpi, TŻ kopie piłkę z chłopakami (mam nadzieję
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę spać. Dobranoc kobity.
|
|
#1341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak przeczytałam artykuł to się poryczałam. Jak pisali o tej wyżynającej się dolnej jedynce.... Boże, to dziecko matki szuka... ![]() Skąd wiesz? ![]() Cytat:
Kolendry też w okolicy nie dostanę. Kolina najważniejsze, że zahamowało, że nie postępuje ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Ja biegałam codziennie przez pół roku. Jadłam wszystko ale mniejsze porcje. Jak byłam zadowolona ze swojego wyglądu to przestałam biegać i to było najgorsze co mogłam zrobić... bo mi wszystko wróciło. ![]() A i młodsza byłam, było łatwiej. |
|||
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny załamałam sie Chciałam trochę zaoszczędzić przez brak kasy i kupiłam Ali używane krzesełko. Babka napisała, że było kilka razy uzyte stan idealny. A jest okropne brudne, wyłamana śrubka |
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Shira tak mam taką -> kasze jaglaną i kasze kukurydzianą taką.
Patik ![]() Kolina wiedziałam, ze będzie dobrze ![]() MADZIA niech syn zdrowo się chowa, i miłości da druga połowa. Uśmiechaj się kiedy deszczowo na dworze, i miej miliony w dużym worze. STO LAT , STO LAT ! ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Brunetka napisz że chcesz zwrot pieniędzy, bo krzesełko jest zepsute. |
|
|
|
#1344 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Dziękuję Dziękuję Cytat:
Dziękuję Zjadłam pizze i pękam w szwach
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hejo - mój tż też dopiero w tym roku ma niższe ubezpieczenie bo też miał zwyżkę 50% za wiek poniżej 25 lat a w PZU ta granica jest nawet 26 lat - wyższa niż u pozostałych ubezpieczycieli - ale w lutym tż skończył 25 lat i w sierpniu płacił już prawie o 40% niższe ubezpieczenie. - a część zniżek miał z mojego teścia bo był wpisany jako współwłaściciel - z tym że on zmarł w 2009 roku - potem tż ubezpieczał też drugie auto u nich i skuter i jakoś przepisali mu tamte zniżki jeszcze z teścia tylko na niego .
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-01-25 o 20:50 |
|
|
|
|
#1347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ostatnio byłam u zwykłego rodzinnego zajrzec w gardlo bo cos prychaliśmy i mówi mi, że ma krotkie wędzidelko i moze mieć przez to problemy z mową tzn wymową niektorych zglosek. Jeszcze sie w temat dobrze nie zaglebiałam, za tydzien idziemy do naszego pediatry i mamy dostać skierowanie do laryngologa. A ten zabieg to juz teraz? podobno im wczesniej tym lepiej i że wiele dzieci tak ma, ciekawe na czym to polega co będą im robić
|
|
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- bosko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

)

dla Natana!
Czy nie byłby to problem
Ja bym tego nie przeżyła 

. Mąż mi wyjadł od razu pół puszki tej z melasą zanim zdążyłam się zorientować

Brida Twoja, tak?
na szczęście mieszkam 170km od niej i widuję raz na miesiąc jak nie rzadziej.. także
dla Ciebie

Dziewczyny załamałam sie