|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#54061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
yarrowia dokładnie, czas na OMO, szkoda mi całych włosów na detergentowanie ich
|
#54062 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
na mokro siegają mi do zapięcia stanika, wrzucalam zdjęcia pare dni temu takich rozczesanych niesfalowanych ![]() Yar a w prostych dobrze sie czujesz? Takie naturalnie proste lejace są i moim marzeniem, ale moje po wyprostowaniu są takie dziwne, nie są sypkie a końcówki od razu sa zepsute i szorstkie, dlatego prostownica na dno szuflady poszła. Myslałam nad encanto, nawert juz sie umówiłam na zabieg, jednak zrezygnowałam i dobrze - niektórym wychodzi efekt topielicy - dla mnie to byłby koszmar, mam za mało włosów ![]() Przeczekaj może ten gorący sesyjny okres, bo może to ma trochę wpływu na postrzeganie włosków? nie może być źle, skoro tak dużo z nas chwali Twoje włoski, przecież nie piszemy tego, tylko dlatego ze komplementy są milsze w odbiorze ![]() bardzo dziekuje Wam za pochwały, jednak dzis one jakies takie rozdrobnione są, bardziej podobaja mi sie grube lokasy Musze sie w końcu postarać zrobić mycie tak jak należy, albo samą odżywką sie nauczyć albo chociaż OMO a ja tak bez sensu metoda kubeczkowa ale na długość nie kładę oleju czy odżywki ( dzis był olej, bo z nocy został) jutro nałoże oliwę z oliwek, może ładniejsze będą. |
|
|
|
|
#54063 |
|
Zadomowienie
|
Ano, z olejami nie ma wyjścia, trzeba przetestować. Moje np nie lubią tylko ryżowego a inne podobne już tak.
Zużyłam w końcu resztkę psującego się już powoli masła babassu. Na pewno zamówię je ponownie, ale latem. Sprawdzało się świetnie na moich włosach
|
#54064 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehheJa dzis pierwszy raz zrobilam płukankę octową a zaraz po dałam na skórę głowy wodę brzozową.. - śmierdząca bylam masakrycznie więc od razu dałam odzywke bez spłukiwania bogu dzieki od razu lepiej
|
|
#54066 |
|
Kazar Lady
|
a krem ma o wiele lepszy skład niz niejedna drogeryjna odżywka do włosów, dla mnie dziwne nie jest i używam go z przyjemnością również do włosów
|
|
|
|
#54067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze kiedys spróbuje ![]()
|
|
#54068 |
|
Kazar Lady
|
ja go uzywam jedynie pod lub na żel lniany, spróbuj tani fajny kosmetyk wielofunkcyjny
|
|
|
|
#54069 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak Was czasami czytam to myślę, że zasługuję na jakieś zakupy Ale niezła jestem, kończy mi się już litrowa butla oleju z pestek winogron i ani razu jeszcze nie miałam go na włosach! Cytat:
Cytat:
macam się własnie po takich lejących i sypkich Fajne by było trwałe wyprostowanie samej grzywki...ale ona szybko odrasta, musiałabym często poprawiać, hmhmmm...Cytat:
i ja wam wierzę, sama widzę, że jest lepiej niż przed CG. Po prostu lubię wszystko co proste, nieskomplikowane, ułożone, nudne Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj moja współlokatorka i jej kolega mieli radochę z tego, że skończył mu się żel pod prysznic,więc umył się szamponem do włosów... Wzdechnęłam tylko
|
|
|
#54070 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zakupy dowłosowe są zawsze na miejscu Ja mam tylko ryżowy, którego raz użyłam na włosy, ale to dlatego że mi zupełnie nie pasuje.Cytat:
Cytat:
|
|
#54071 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() encanto na grzywke sobie zrób, skoro i tak ja prostujesz, ten złoty preparat nie ma formaldehydu i można zakupic na ebay małe ilości. Znasz metode, wiec formalnoscia bedzie jak napisze, ze bez suszenia zimnym powietrzem, czy wyciaganiu na szczotkę nieraz ten wyprost nie istnieje..na każdych włosach wychodzi inaczej i jak sie nie spróbuje to i tak nie bedzie wiadomo, jaki efekt sie uzyska.. co do nudy, to od początku bytności u Was mam na głowie nudę racjanarazie mnie to bawi, ale kto wie ile czasu to potrwa? Rozumiem Twoja potrzebę zmiany, pare lat temu ciachnełam włosy z długości prawie po pas na takie do brody, czułam sie super !! włoski odżyły, wzmocniły się ja ubierałam sie dopasowując ciuchy do włosów teraz odrosły i jednak chcę mieć dłuższe jeszcze dłuższe. się opisałam w trakcie oglądania tv, ciekawe czy ma to sens
|
|
|
|
|
#54072 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale z tymi prostymi krótkimi fryzurkami to tylko tak się wydaje. Z 10 lat temu miałam taką mniej więcej jak te dwie w drugim rzędzie od góry. Trochę krótsza niż te o których marzysz. Wtedy nie miałam pojecia o istnieniu fal na mojej głowie, bo fale zaczynaja mi się na innej długości. Jednak włosy nie były sypkie(bo w rzeczywistości nigdy pewnie proste nie były, choć silniejszy skręt dostaly dopiero po ciąży), a podatne na ukłądanie, wystarczyło trochę żelu wetrzeć i wyżelować pazurki. Fakt, mniej problemów ze stylizacją, szybciej schły. Ale rano wcale nie było tak "strzepnać i iść". Po bokach glowy robiły się samoistne przedziałki, czasem z tyłu także(zależy jak spałam). I trzeba to było ogarnąć, czasem cała głowa pod kran. Jedna z koleżanek do dzis uważa, że w tej fryzurze było mi najlepiej. Ale juz za bardzo polubiłam długie włosy...Może koło 50-tki do niej wrócę, bo wtedy w długich mogę wyglądać dziwacznie. ![]() Sorki za przynudzanie. Chodziło mi o to, że prostowłose chyba też nie budzą się na głowie z tym samym co przed nocą. Chatul, jak po mieszance lniano-miodowej? Ja dzis poeksperymentowałam. Ale chyba nie będzie fajnie. Jakieś powyginane się zdają. Zobaczymy rano.
|
|
#54073 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fakt, fryzura była utrwalona, ale tylko do rana A potem się włosy rozprostowały. I były takie lekko klejące... Za dużo miodu dałam. Ale gdybym dała mniej, to skręt byłby jeszcze słabszy.Widać ta metoda nie jest dla mnie. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#54074 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja wiem co powinnaś zrobić! Spotkać się oko w oko z Eloe jesuuu, ja bym ją namawiała na to do skutku no i 'przeanalizować' oraz przedyskutować...się rozmarzyłam normalnie myślę, że wybiłaby Ci ten pomysł z głowy ![]() EDIT: za egzamin...---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#54075 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Zapisałam się dzisiaj do fryzjera na jutro. Wielkich zmian nie będe robić, tylko chce zmniejszyć objętość i podciąć grzywkę. Jeszcze nigdy u tej fryzjerki ie byłam, ale słyszałam że jest niezła, mam nadzieję tylko że nie zetnie mi 20 cm
|
#54076 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nawet lekko pognieciona...---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#54077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Krem z biedronki dopiero 2 razy (stosuję dopiero po drugim odsączeniu w koszulkę) smarując ręce i takimi niewchłoniętymi po kłakach, ale staram się z wierzchu tylko, głównie na końce. Szampom z SLS uzywałam ostatnio na początku roku jak zaczęłam stosować CG - ale ani razu jeszcze nie myłam samą odżywką, zawsze BD 2 razy i jeszcze Pottersem. Olejuję rycyną zmieszaną z oliwą z oliwek. DS daję albo Alterrę albo Garniera. Czyli olejowanie zostawić, ds dac Alterrę a później już tylko lniany? |
|
|
|
|
#54078 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dostałam nieco lecytyny w granulkach. Wiecie jak się za nią zabrać? W czym to się rozpuszcza itp. ? |
|
|
|
#54080 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to widziałam te zdjęcie ale chyba wtedy nie zwróciłam tak uwagi na długość jak teraz jutro jeszcze się upewnie czy tak mam jak będę myć to umyję dokładniej niż zwykle i zobaczę ![]() Cytat:
|
|
#54081 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie dostałąm info na maila! I przyszłam ogłosić. Chciałam coś jeszcze domówić, ale nie wiem co-olejek myjący Ziai niedostepny, olej Palmers niepotrzebny, bo zapas olejowy mam.... hmmm. Chyba capnę sam Jantar.
Domówiłam serum biovax na końcówki, bo przecież musi być powyżej 20 zł. Moje wczorajsze eksperymenty w codzienniku. Kiepsko-wyprost na większej części. Trzy pasma mocniej sklrecone. Puch. I czerwień pohibiskusowa chyba się wypłukała, Miss miała rację-efekt tylko przez parę pierwszych myć. Ale rudy też fajny. Choć nie powiem-kuszą mnie te czekolady...Edit: Ale ze mnie cep-2 butelki mogłam wziąć
|
#54082 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#54083 |
|
Strażnik Wizażu
|
![]() właśnie wzięłam 2 buteleczki...podrożał |
|
|
|
#54084 |
|
Rozeznanie
|
tez zauważyła
haha za chwile już jantar będzie niedostępny Ag Rafko pięknie w codzienniku
|
#54085 |
|
Zadomowienie
|
A to dziady, też mam powiadomienie mailowe ustawione, a nic nie dostałam!
|
|
#54086 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Wzięłam 10
Nie ma półśrodków A teraz popatrzę, coście napisały i postukam z Wami
|
#54087 | |
|
Zadomowienie
|
Już zamówiony
![]() ![]() Cytat:
(jak np u mnie wczoraj )Hibiskus owszem daje efekt na parę myć, ale efekt jest fajny a hennę i tak zakwasić czymś trzeba ![]() Ja właśnie dwie butelki wzięłam, ale domówiłam przy okazji CP, jak zeżrę Vitapil to będzie w pogotowiu, a cały czas zapominałam kupić. Tymczasem idę myć włosy i zaparzyć pokrzywę.
|
|
#54088 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja jedyna nie zamawiam Jantara? :P
Mam jeszcze z pół butli, następna za pół roku Jeśli będą ;]Agrafeczka, i tak uwielbiam Twoje włoski, czy siądzie skręt czy nie Są zdrowe i śliczne!
|
|
|
|
#54089 |
|
Rozeznanie
|
Miss dobry jest ten Vitapil? działa?
|
#54090 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ja tylko 2...głupio mi teraz, że tak mało ![]() Chodź, chodź, popisz z nami |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

-47-48-49-50 

dopiero teraz tak dokładnie zobaczyłam jakie są długie. powiedz jaką masz długość?
na mokro siegają mi do zapięcia stanika, wrzucalam zdjęcia pare dni temu takich rozczesanych niesfalowanych 

hehhe
moze kiedys spróbuje

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Encanto jest prostowaniem trwałym-na parę miesięcy, ale całe życie tak walczyć, yhh...
A potem się włosy rozprostowały. I były takie lekko klejące... Za dużo miodu dałam. Ale gdybym dała mniej, to skręt byłby jeszcze słabszy.
za egzamin...
szybciutko zamawiać!