|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
![]() Ja dziś planuję zrobic spagetti carbonara ale po raz pierwszy to będe robic i zamierzam zedrzec jakiś przepis z internetu więc od razu mówię że jeśli chodzi o jakieś porady dot przepiu itd to sie nie nadaję ![]()
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
musi sie słuchać inaczej
![]() niech rosnie duza i zdrowa |
|
|
|
#2823 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie słucha wcale, od rana wierzga jak wariatek mały, będzie karny jeżyk
![]() ![]() |
|
|
|
#2824 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez gole sie po omacku, mimo ze przedostatnim razem bylam pewna ze juz meza zagodnie, ale jakos nie potrafie sie przemoc... dzisiaj kupie sobie krem do depilacji i wyprobuje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bidulko, a moze apap pomoze? Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj bylam nieobecna, bo od 11 bylam z mezem w drodze mimo ze ma urlop to zaplanowal sobie ze porobi odczyty w domach klientow (jego firma zajmuje sie rozliczaniem kosztow ciepla, cos jak w polsce ISTA) i jezdzilam z nim wrocilismy po 20, zjedlismy MCa i juz nie wchodzilam na forum dzisiaj jeszcze jestem w lozku, choc po sniadanku, ale tak mnie te spojenie boli ze ledwie sie ruszam, chodze zgieta w pol Dzisiaj jedziemy po farbe i przygotowujemy pokoj do malowania, a malowac bedzie mezus w sobote, bo dzisiaj ma zakwasy po wczorajszym bieganiu po mieszkaniach ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- a dzisiaj rano jak przytulilam sie do meza plecow to zaraz Jula sie obudzila i sprzedala kilka kopniaczkow tatusiowi, a najlepsze jest to ze mezul czul jej czkawke
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||||
|
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie próbowałam z lusterkiem jeszcze ![]() Dzięki za informację na temat wagi Julki Wychodzi na to że mój gin to zwolennik wielkoludów ![]() A jaki kolorek farby kupiliście?
|
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, kupimy dopiero
po poludniu bedziemy w Obi ja bym chciala pojsc w taka ciepla zielen, mam podobny kolor juz w salonie na jednej scianie i chce cos podobnego do malej pokoju dodatki beda rozowe, mebelki biale a tu nasza salonowa zielen https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=113572
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mi dlugiego posta wcielo!!!
To teraz streszcze Aguska 33 tydzien to jeszcze nie tak zle, oczywiscie z calego serca zycze abyscie dotrwali do 38 tyg , liczy sie kazdy dzien, ale wiesz ze jakby co to lekarze wiedza co robic i napewno wszystko skonczy sie dobrze! Fajnie ze udalo sie zorganizowac pomoc dla Filipka! Gosica, nie martw sie, a Wy jaka miliscie z mezem wage urodzeniowa? W koncu nie wsyztskie dzieci rodza sie 3,5 kg! A zawsze moze nadgonic, ja bym sie nie martwila, moze bedzie po prostu malutka! Evvcia wspolczuje bolu glowy, to potrafi byc upierdliwe, apap chociaz pomaga? Cottonpuma, trzymam kciuki za dzisiaj, a powiedz dlaczego nie robil Ci usg od 10 tyg??? ![]() Robilas gdzie indziej czy wogole nie mialas? My dzisiaj chorobowo, Adas znowu cos zlapal i ma od rana goraczke Wiec bedziemy byczyc sie na sofie caly dzien
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie wczoraj nie odzywałam, bo przez cały dzień bolało mnie spojenie łonowe
źle było jak siedziałam, jak leżałam i chodziłam, tylko stanie wchodziło w grę, ale ile mozna stać dzis na szczęscie jest lepiej i mam nadzie, że tak zostanie Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-26 o 09:37 |
|
|
|
#2830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jeszcze tylko troche dziewczyny! Kazdy dzien zbliza nas do wilekiego finalu a nagroda jest wspaniala
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
mi już naprawdę mało zostało - 35 tydz. zaczełam
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.babycenter.com/average-fe...h-weight-chart Jak dla mnie to twoja corcia pasuje idelanie w skonczony 32 tydzien, i jak tak bedzie rosla to spokojnie do 3+ kg dociagnie. Plus wiadomo blad pomiarowy i indywidualne tempo wzrostu kazdego maluszka. Nie daj sie nastraszyc bo naprawde nie ma powodow |
|
|
|
|
#2833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Głowa do góry! |
||
|
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to zdrówka dla Adasia odpoczywajcie
|
|
#2835 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bylam zla wczoraj wieczorem, pisalam ze ma loda w zamrazarce na swietowanie udanej wizyty i jak go sprobowalam to musialam wypluc i TZ tez stwierdzil ze oblesny jakis, wiec musialam go wyrzucic, a byl to grycan o smaku likieru pomaranczowego, jadl ktos?
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Dzieki! No mam tylko nadzieje ze mnie nie zarazi (wyrodna matka ze mnie No i ze to zwykla 3 dniowka jakas i ze obedzie sie bez antybiotyku! I w poniedzialek balik w przedszkolu, mam nadzieje tez ze go nie ominie bo bardzo na niego czeka
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=emigra;31854264]Niektorzy mysla, ze jak ich zycie skomplikowalo
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-26 o 09:59 |
|
|
|
#2837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I w ogóle wszystkie dziewczyny za odpowiedzi Uspokoiłyście mnie, za 2 tygodnie mamy iśc się mierzyc do pana doktora, zobaczymy jak tam z przyrostem będzie ![]() Desia zdrówka dla synka Oby wyzdrowiał do balu!
|
||
|
|
|
#2838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby jak najdłużej szyjka wytrzymała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za rozmowę ![]() Zazdroszczę Ci ja mam dopiero 29. I mimo tego że bardzo dobrze znoszę ciąże to chciałabym już mieć to za sobą i móc jak najszybciej przytulić tego szkraba ![]() Trzymajcie kciuki dziś na 15.00 mam wizytę
|
|||
|
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
jak cudownie móc oddychac dzis z rana ogladalismy z TZ filmy , które dostalismy na sr ,TZ sie szkolił w przewijaniu i kąpaniu ![]() zgaga na szczescie mi odpusciła łóżeczko planujemy złożyć pod koniec lutego, tak na wszelki wypadek. Miejmy nadzieje ze Aguska wyrzyma jeszcze troszke, trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo w porzadku U mnie planów obiadowych jako takich brak mam jeszcze naleśniki, troche zupy, troche fasolki a w zamrażarce kartacze z miesem.Jutro juz zapowiedzialam TZ pizze ![]() co do namawiania do picia alkoholu, to osoba z bliskiej rodziny przy kazdej okazji jesli otwierane jest wino ,szampan w sylwestra albo inny trunek, głupio mówi zebym sie napiła, normalnie szlak mnie trafia jak to słysze i ze na pewno nie zaszkodzi, mówie tylko ze bardzo chetnie ,ale zwyczajnie nie mam ochoty i sie odczepia ![]() co do głupich tekstów na temat jak to dziecko utrudnia zycie i po co tak wczesnie to zawsze odpowiadam ,ze ciaza i dziecko to najpiekniejsze co mi sie przytrafilo w zyciu i jakos ludzie milkna a i jeszcze jak mi ktos mówi ze powinnam sie jeszcze uczyc , bo po co tak wczesnie, to mówie ze jestem stworzona do rodzenia dzieci, planujemy minimum 4 i nie mam czasu na nauke trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-26 o 10:12 |
|
|
|
#2840 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe jaka bedzie waga? Koniecznie napisz po bo ja mam ten sam tydzien i mala miala 1230g Nie jadl nikt tych lodow grycan? Bo ja nie wiem czy bylo z nimi cos nietak czy po prostu ten smak jest taki nieciekawy! ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Fajnie ze zatoki lepiej! O i widze ze nastepna wizyte mamy w tym samym dniu
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-26 o 10:18 |
||
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
nikki trzymam kciuki!
![]() ja też nie moge się doczekac maluszka, a dopiero jestem w trakcie 28 tygodnia.. |
|
|
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki,
AGUSKA TRZYMAMY KCIUKI KOCHANA!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! jako ze wrazliwiec jestem, wiec jak przeczytalam o Agusce to sie poryczalam. agnes pisalas ze tak Ciebie strasznie spojenie boli, powiem Ci ze ja od piatku prawie cale dnie w lozku leze, staram sie zmieniac pozycje co pol godz, pol godz lezenie i do toalety...i odpukac od wczoraj jest troche lepiej, u mnie tez powiazane jest to z tym jak mala uzlozona jest, dzis troche lepiej, ale wczoraj ciezko mi bylo chodzic,ale to chyba nie przez spojenie ale ze wzgledu na jej ulozenie. dostalam smsa od mothercare, moje zakupy przywioza mi miedzy 11-14 dzisiaj i juz sobie spakuje torbe jutro. kciuki za dzisiejsze wizyty. a wczoraj zadzwonilam do ksiegowej a ta mi mowi ze moj menager powiedzial jej ze od 19 stycznia jestem na macierzynskim, wiec mowie jej ze 19 to ja jeszcze bylam w pracy, od 20 jestem w domu i co z moim niewykorzystanym urlopem (10dni), a mowilam menagerowi aby powiedzial o tym dyrektorowi, ale oczywiscie nie. wiec napisalam jeszcze smsa do dziewczyny z biura dyrektora o tym moim niewykorzystanym urlopie. wiez ze nie mozemy narzekac na prace, no i druga recesja wlasciwie ogloszona juz w UK, ale o swoje bede sie dopominac, bo nigdy niewiadomo co zrobia ze mna jak bede chciala wrocic do pracy. milego dnia Wam zycze!! |
|
|
|
#2843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam w 28 tygodniu to pojechaliśmy prywatnie i mały wtedy ważył 1060g (dokładnie w tamten poniedziałek) |
|
|
|
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
za Aguśkęmi wasze kciuki też się przydały, bo po białku w moczu został tylko ślad
|
#2847 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może źle napisałam, nie robił od 10tygodni, nie od 10tc ale to i tak długo, bo wcześniej robił co wizytę - w czasie tych 10 tygodni wysłał mnie do siebie na prywatę na połówkowe, a dziś-niespodzianka, też zrobił. Nic nie mówił, zresztą niewiele by mi to powiedziało, ale stwierdził,że jest ok.U mnie też panoszy się zaraza-mąż ma anginę ropną. Przyładowałam mu antybiolem, dentoseptem do płukania i thymsalem do psikania - w24h zeszła cała ropa z migdałków Może rozminęłam się z powołaniem? ![]() Cytat:
Cytat:
A że tak trochę zmodyfikuję temat: zdarzyło wam się jeść lody haagen - dazs? Kocham te z karmelem i brownie, no i oczywiście serik z truskawkami ![]() Cytat:
![]() i jako niecierpliwiec: chętnie bym się zamieniła ze szczęściarami z 35 tygodnia ![]() Pewnie jak się urodzi i dopadnie mnie baby blues, to będę tęsknić do spokoju ciążowego. Nawet mój mąż wczoraj stwierdził, że będzie tęsknił za brzucholem ![]() A co do planów obiadowych - pieczony kurczak (dla mnie z kaszą i kiszonką) z ziemniakami/frytami i kuskusem z kukurydzą i ananasem
|
||||
|
|
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
aaagga ,cottonpuma super że wszystko wraca do normy!
czyli nasze kciuki są magiczne![]() oby dla Agusi też były! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

natomiast nie dałam rady się oporządzic na dole była by rzeź dosłownie chyba

to zdrówka dla Adasia odpoczywajcie
Wiem, głupia jestem.