|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() o co cho? Z prawej na lewą czy tam gdzie nogi teraz głowa? |
|||
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1534 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tymek nie zjadł dziś praktycznie nic. Rano 2 minuty possał, teraz 3 i to wszystko. Mam nadzieję, że to ostatnie bóle związane z tą jedynką nową, a nie oznaka że idą górne
Nigdy się nawet tym górnym dziąsełkom nie przyglądałam jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Twardzielka z Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że Tymek nie pobije tego rekordu ![]() 2. Nie mogę się doczekać Choć z drugiej strony pewnie więcej roboty, co?3. I kto to mówi Cytat:
![]() 2. Ja pamiętam 3. Łaaaaaaaaa ![]() No właśnie, ze wszystkich stron są atakowane: Tymek ze swoimi zębami, teraz Wodaqua ![]() Cytat:
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
ja cały czas czytam w necie czy są jakieś wieści o małej Madzi
![]() tyle różnych informacji piszą że nie wiadomo wkońcu jak to było. Gratuluję zęboli i Naszej Izunii raczkowania |
|
|
|
#1537 |
|
Rozeznanie
|
No to wyjde na bezduszną, ale we mnie porwanie tej dziewczynki ni wzbudziło żadnych większych emocji. Za dużo tu niejasności, chociażby to że centrum, biały dzień, i nikt nic nie zauważa? a matka nie wie, gdzie szła? Jakby nie było, dziecka mi szkoda, oczywiste. a pamietacie sprawe sprzed kilku lat z ta dziewczynka porwana z hotelu co jej cały swiat szukał? i do tej pory nikt nic nie wie.. a kidys mi sie rzuciło w oczy, ze w samochodzi rodziców w bagazniku byla jej krew.. po prostu duzo takich rzeczy dzieje sie przez rodzicow, albo sprawcami sa rodzice, albo ich nieuwaga do tego doprowadza. i tylko szkoda w tym wszystkim dzieci.
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę, muszę Tż skrócić spodnie, dwie pary
![]() Jak ja tego nie lubię ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Bo niby nic nie rozumieją ale czują |
|
|
|
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
Lena, Lili I Wiki wszystkiego najlepszego dziewczynki 100 latek
Dziewczyny dziekujemy za zyczenia I gratulacje dla naszego zabka ![]() Ja tez caly czas mysle o tej Madzi , biedactwo , jak ona musi plakac za mama , a mama za nia .... Dzis mi przyszla torba do wozka , Bo az wstyd mi bylo ze mam taka wsiurska , oioi w motylki , kupiona przez Internet I powiem Wam ze jestem zadowolona , Bo czesto tak bywa ze zakupy przez Internet nie podobaja mi sie , musze dotknac , poczucie material , taki juz jestem egzemplarz dziwny...
|
|
|
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1541 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dzis Brumkowy obiad , tylko ze pozno , Bo czekam na Tz jak z pracy wroci , wszystko zakupione , Sophie pojdzie spac a ja przygotuje, a pozniej siup do piekarnika.
Glowa mnie boli , wzielam paracetamol I du..a nic nie pomoglo , pogode mamy super tylko wietrznie I jeszcze mnie na spacerze wytrzepalo , wiec teraz mi zaraz peknie lepetyna. |
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Dziubek http://www.ebay.co.uk/itm/OiOi-CHANG...#ht_1515wt_689 |
|
|
|
|
#1544 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostro!Co do żeberek... Jak są mdłe, to nie będę ich robić, też wolę pikantne Cytat:
I czemu to służy?Czyli jak? Yes! Yes! Yes! (tu wyobraźcie sobie gest Marcinkiewicza ) - mam chodzik żyrafę! powiedziałam mamie, że w Wawie nie mogę już znaleźć i miała mi w Olsztynie poszukać. Okazało się, że do poszukiwań zatrudniła jakąś swoją koleżankę z pracy, która mieszka koło Biedry i kupiła mi ostatnią sztukę za dwadzieścia zl - czeka już tylko na nasz odbiór ![]()
|
|||
|
|
|
#1545 |
|
Rozeznanie
|
Stronczek jak stosunki miedzy zona, a mezem? Lepiej juz?
Brumek widzialam Twoj ekspres do kawy podobny do mojego z pojemnikiem na mleko?ja niestety moge pic tylko jedna kawe , Bo jak wypije dwie to zoladek mnie bardzo boli , wiec jedna pije slaba rozpuszczalna z mlekiem. |
|
|
|
#1546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja
Sliczny! A cos wiecej o nim? ooo czytalam wczoraj o nim, a masz taki z pojemnikiem na mleko? Pokazesz model, ktory masz? I czy to prawda, ze kapsulki do senseo sa tansze niz do tassimo, czy dolce gusto? Kupujesz je gdzies w sklepie, czy przez internet? Cytat:
Cytat:
Dziekuje! No to mam zagwozdke...tak mi sie chce ekspresu, ale kasy za wiele niet. Jeszcze najtaniej z tego wszystkiego mialabym ekspres tchibo caffisimo. Chciala tez napisac, ze robilam trzecie podejscie do szczepienia Antka, no i proba nieudana Mamy jutro zrobic morfologie, crp i jeszcze cos. I jak te badania wyjda ok, to bedzie szczepienie.Lece nadrabiac dalej. |
||
|
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo fajna ale oczywiście zapomniałam skąd klikasz ![]() Cytat:
ja już widze artykuły w gazetach za pół roku : uwaga mieszkańcy Polski, kraj został zaatakowany przez mafię żyrafkową (no i króliczkową-Lili) przeciętna średnia wieku atakujących k 12 miesięcy.Każdy mieszkaniec , jeśli nie ma konieczności proszony jest o pozostanie w domu. Każdy członek mafii może być uzbrojony, uwaga na broń schowaną w pampersach
|
||
|
|
|
#1548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje za opinie. Na picolo byloby mnie stac. Wiec moze ten ekspres? Tylko te kapsulki takie drogie...
|
|
|
|
|
#1549 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o ja to też pamiętliwa jestem, po latach potrafię wyciągnąć jakąś pierdołę i się czepiać![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Piszę tego posta cały dzień już pewnie z 2 strony natrzaskałyście.. Hania wciągnęła zupkę jarzynową, puściła serię potężnych bąków, aż się kołdra podnosiła i zadowolona buja sie w bujaku.. taka to pożyje
|
||||||
|
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
Aga- dla nas sie ekspres sprawdza , ja nie lubie jak cos co ma ulatwic zycie pozniej trzeba myc czesto iskomplikowanie, tu mleko wstawiam do lodowki , tez jest na kapsulki , Kawa pyszna, ale sa gusta I gusciki, moja siostra sobie kupila na kawe w ziarenkach , fajne , ale pracochlonne , a tu wciskasz I juz maz kawe
![]() dziubek
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Natka
Marina CookieMonster Żaneta Nerola Telik Patik ( mnie też t określenie się bardzo podoba) Shira Mamad Agadus Brumek youyou Wodaqua Madziaranew Dziękujemy!(mam nadzieję,że nikogo nie pominęłam) Wikusia Wszystkiego najlepszego z okazji miesięcznicy!
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy Cioteczko...
a mnie afta wyszła i to dziadostwo boli
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a gdzie jest Stapelka?
|
#1556 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Czyli jakbym coś potrzebowała, to mam do Ciebie walić, bo nawet niedostępne rzeczy potrafisz załatwić? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale się nie gniewam ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Na FB
|
|
|
#1557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszce mi wczoraj Lena główką przez przypadek uderzyła to myślałam,ze się zwyje, tak mocno zabolała... ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() No i dziękujemy cioci Iustynce
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po szczepieniu.
Za 6 tyg następne. Tyle czekania, że głowa boli ![]() Doktorek kazał Nam iść do okulisty, bo Emi ucieka ponoć lewe oko. Ja tego kurczę nie widzę ![]() Ponoć do roku dziecko może zezować, nie? Sama już nie wiem co myśleć, pewnie dla świętego spokoju pójdę i sprawdzę o co chodzi z tymi oczami, choć na NFZ się nie załapię, bo terminy są już na wrzesień ![]() Idę robić granolę ![]() |
|
|
|
#1559 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nerola,
dla Izuni!Lena, Lila, Wiki, gratulacje!!!!!!! klaski :![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a sama nie przeżyłabym czegoś takiego... Cytat:
dzięki dziewczyny, na pewno nie będzie źle Jedną pracę oddałam, jeszcze tylko jeden egz przeprowadzę i z głowy Cytat:
Cytat:
leżę i kwiczę
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aania dziękujemy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Nigdy się nawet tym górnym dziąsełkom nie przyglądałam jeszcze 

Twardzielka z Ciebie
wszyscy rozkladali rece po kilku spotkaniach.. i radzili zeby go wywiezc na wies na podworka na lancuch bo to jdyne wyjscie
za drugi ząbek 

muszę mu zawieźć papiery na chrzciny. Wieczorem podejście czwarte
Mam dokładnie ten
k 12 miesięcy.

leżę i kwiczę